Φ turkmedia Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2011 Arkadaşlar bulaşık makinem bulaşıklara çok fazla zarar veriyor.. Yeni aldığım bardaklarım çizik içinde ve renkleri soldu. Ayrıca çok uzun sürede yıkıyor.. Parlatıcı da kullanıyorum.. Sizce bunun nedeni ne olabilir? Alıntı
Φ amelia1 Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2011 makineniz hangi marka ve kaç yıllık? belki bir çözüm buluruz... Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2011 Makinenizin kullandığı suyun çok kireçli olması buna neden. Geçen zaman içinde ilk başlarda bu sorun olmazken daha sonra bu durum ortaya çıkıyor. Suyun sertliğini azaltmak için kullanılan yapay tuzların aslında tam bir çözüm olmadığıda bununla anlaşılmış oluyor. Yapay tuzlarla birlikte bildiğimiz ucuz kaba tuzları kullanabilirsiniz. Hatta tek başına bile kullanmanız uygun. *** Sorunu çözmek için makinenizi ucuz sirke ile boşta yıkama yaptırın. Bunun için piyasada satılan 1.50 Tl ye satılan 2 litrelik sirkeler uygun. Ancak Bu işlemi yaparken makinenizi iyi tanımanız ve ilk durulamadan sonraki aşamada sirke kullanarak sıcak yıkama yaptırmanız gerekli. Çünkü koyduğunuz sirke ıstma ve bekleme aşamasına gelmeden dışarı atılacağı için yaptığınız işlem bir işe yaramaz... Ayrıca, Sireke kullanıyor olmanız kireçlenmiş ısıtıcıyıda temizler. Makinenizde eğer ıstsısı boruları altta içerden görülüyorsa onların üzerine Kireç çözücü- porçöz dökerekte çözüm üretebilirsiniz. Bu işlemleri 3 yada altı ayda bir yapmanızda yarar var. *** Bir başka sorunda makinenin altta bulunan filitre bölümünde yağ kalıntılarının filitre üzerinde birikmesi... Zaman zaman o bölümüde söküp yağ çözlerle temizlemeniz gerekli. Parlatıcı bölümüne ise kaliteli sitkelerden koymayı deneyin ve parlaklık konusunda aynı sonucu aldığınızı göreceksiniz. Tercihen Elma sirkesi kullanın hem kimyevi olmayan doğal parlatıcı. Tuz konusuna tekrar değineceğim. Piyasadan öyle pahalı kimyasal tuzlardamn almanız gereksiz. Suyunuz çok kireçli ise hepsi çözümsüz.Bildiğiniz kaba tuz aynı işi daha sağlıklı yerine getirir. İlla kimyasal olanıda kullanacağım derseniz Ucuz< olanlarla kaba tuzu karıştırarak kullanın. Kireç oluşumunu önlemek için size reklamlar yoluyla sununulan pahalı çözümler yerine bir deneyin faydalı olacağını görceksiniz. Kimyasal maddelerle temizlenmiş tabaklar yerine doğal maddelerle temizlenmiş kimyasal artıkları olmayan tabaklarla yemekler yiyebilmek dileklerimle... Alıntı
Φ haticeasln Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2011 Gecekuşu' nun dediği gibi kireçli sudan olabilir ama makinadan da kaynaklanıyor olabilir. Alıntı
Φ amelia1 Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2011 Gecekuşu, sirke, tuz vb malzemeler ile bunların yapılabildiğini hiç bilmiyordum.. bilgilendirme için kendi adıma teşekkür ederim... Alıntı
Φ yağğmur Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2011 Arkadaşların dediği kimyasallar kullandığınız, yıkadığınız eşyaların çizilmesine neden olur, ama bulaşık makineside önemli bir faktör, bazı sitelerde makine kaynaklı böyle bir sorun yaşayanların yorumlarını okumuştum. Alıntı
Φ turkmedia Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2011 Gecekuşu, maalesef sularımız kireçli.. Siz kimyasal çözümlerdense doğal çözümler önermişsiniz. Sirkeyi denemeyi düşünüyorum. Ancak tabaklardaki ve bardaklardaki çzikleri tırnaklarımla bile ayırt edebiliyorum ve artık bu benim gözüme batıyor..! Kireç bu kadarını yapabilir mi? Ben sorunun çamaşır makinemin çok uzun süre yıkamasından kaynaklandığını düşündüm..Bitmek bilmiyor. Akşam yemekten hemen sonra çalıştırıyorum bütün gece çalışıyor...Sizinkiler de böyle mi? Alıntı
Φ amelia1 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2011 Gecekuşu, maalesef sularımız kireçli.. Siz kimyasal çözümlerdense doğal çözümler önermişsiniz. Sirkeyi denemeyi düşünüyorum. Ancak tabaklardaki ve bardaklardaki çzikleri tırnaklarımla bile ayırt edebiliyorum ve artık bu benim gözüme batıyor..! Kireç bu kadarını yapabilir mi? Ben sorunun çamaşır makinemin çok uzun süre yıkamasından kaynaklandığını düşündüm..Bitmek bilmiyor. Akşam yemekten hemen sonra çalıştırıyorum bütün gece çalışıyor...Sizinkiler de böyle mi? Sayin turkmedia; camasir makinenizde kafaniza takilmis sanirim hangi marka ve kac yillik diye sormustum size.... Alıntı
Φ turkmedia Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2011 ))Çamaşır makinemle ilgili de biraz sorun yaşıyorum ama asıl sorunum bulaşık makinem... Bulaşık makinemin markası Bosch 6062. 12 yıldır kullanıyorum. Alıntı
Φ mor burunlu tavşan Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2011 çiziklere genelde kullanılan deterjanın, bulaşık tuzunun kalitesizliği neden oluyor. mümkün olduğunca sıvı deterjan kullanmanızı öneririm. makineye gelince aslında böyle bir soruna makine neden olmaz. ama 12 yıllık bir makineniz varmış doğaldır uzun sürede yıkaması. ne de olsa eski model ve program seçeneği çok az. bence siz makinenizi değiştirin. şimdi çok güzel özellikli, sudan, elektrikten, deterjandan tasarruf sağlayan ekonomik pek çok makine mevcut.12 yıllık makine max. seviyede enerji harcar A+ bir makine bakın bence.... Alıntı
Φ amelia1 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2011 ))Çamaşır makinemle ilgili de biraz sorun yaşıyorum ama asıl sorunum bulaşık makinem... Bulaşık makinemin markası Bosch 6062. 12 yıldır kullanıyorum. 12 yıllık mı? 12 yılda biz kırışıyoruz turkmedia, makinelerin ölmesi gerek... GeceKuşu'nun dedikleri bu makinede işe yaramaz bence.. mor burunlu tavşan'ın dediği gibi yeni makine alma zamanı gelmiş... Alıntı
Φ turkmedia Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2011 Ben bir ürünün suyunu çıkarmadan bırakmayanlardanım..Onlar beni bırakana kadar ama bulaşık makinemin eskiliğinden dolayı olan yemek takımlarıma ve bardaklarıma oluyor.. Tavsiye edebileceğiniz bir makine var mı? Alıntı
Φ yağğmur Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2011 Beklentilerinin ne olduğu önemli ve tabiki ayırabileceğin bütçe, bunları belirtirsen ona göre öneride bulunabiliriz. Alıntı
Φ haticeasln Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2011 Bir bulaşık makinasından ne beklenebilinir ki ! Ayrıca bu devirde bütün bulaşık makinaları yüksek fiyatta satılıyor ve çoğu insan bu tür sorunlar yaşıyor. Hiç bir marka verdiğimiz parayı hak etmiyor. Alıntı
Φ turkmedia Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2011 Beklentilerinin ne olduğu önemli ve tabiki ayırabileceğin bütçe, bunları belirtirsen ona göre öneride bulunabiliriz. 12 yıldır aynı makineyi kullanıyorum ve sağlam bir bulaşık makinesi arıyorum. Hijyene çok önem veren biriyim ve bulaşıklarımın tertemiz olmasını istiyorum. İyi bir makineyse 2000 TL'ye kadar çıkabilirim. Alıntı
Φ amelia1 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2011 2.000 TL'ye size bir sürü öneri gelebilir... Kaç kişilik istersiniz? Ne renk istersiniz? Alıntı
Φ yağğmur Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2011 12 yıldır aynı makineyi kullanıyorum ve sağlam bir bulaşık makinesi arıyorum. Hijyene çok önem veren biriyim ve bulaşıklarımın tertemiz olmasını istiyorum. İyi bir makineyse 2000 TL'ye kadar çıkabilirim. 2000 tl'ye bir çok marka ve model bulaşık makise bulabilirsin, özellikle beklediğin, istediğin bir özellik varmı ? Alıntı
Φ turkmedia Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2011 Belirli bir marka takıntım yok. Benim çok misafirim olur. İç hacminin geniş olması, bulaşığı iyi yıkamasından başka aklıma birşey gelmiyor...Sizin bana önerebileceğiz benim bilmediğim özellikler ( teknoloji hızla gelişiyor, hızına yetişilemiyor:)) varsa bilgilenmek isterim. Alıntı
Φ haticeasln Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2011 öyle bir makina olsa keşke ) Belirli bir marka takıntım yok. Benim çok misafirim olur. İç hacminin geniş olması, bulaşığı iyi yıkamasından başka aklıma birşey gelmiyor...Sizin bana önerebileceğiz benim bilmediğim özellikler ( teknoloji hızla gelişiyor, hızına yetişilemiyor:)) varsa bilgilenmek isterim. Alıntı
Φ yağğmur Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2011 Niye öyle diyorsun hatice, bu özelliklere sahip bir çok markanın yeni nesil bulaşık makineleri var, vestel, bosh ve lg mesela, onların yeni model bulaşık makineleri bu özelliklere sahip. Alıntı
Φ turkmedia Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2011 Bir bulaşık makinesinden çok mu şey bekliyorum?. Alıntı
Φ yağğmur Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2011 Bir bulaşık makinesinden çok mu şey bekliyorum?. Kesinlikle hayır, okadar para vereceksin en doğal hakkın ki, günümüz teknolojisinde emin ol beklentilerin az bile, çünkü yakında yıkamadan sonra bulaşıkları yerlerine yerleştirecek bulaşık makineleri bile çıkar bence Alıntı
Φ amelia1 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2011 vestele hiç yönelmeyin bence.. sonuçta parçalarını samsung ve lg'den alan bir marka... ayrıca vestel ile ilgili hiçbir ürününde olumlu bir yazı okumuyorum.. istediğiniz renk nedir ona göre model söyleyelim... Alıntı
Φ turkmedia Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2011 Amelia1 buzdolabım metalik renkte olduğundan uyumu bozmamak için yine metalik renk istiyorum. Alıntı
Φ turkmedia Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2011 Kesinlikle hayır, okadar para vereceksin en doğal hakkın ki, günümüz teknolojisinde emin ol beklentilerin az bile, çünkü yakında yıkamadan sonra bulaşıkları yerlerine yerleştirecek bulaşık makineleri bile çıkar bence Öyle bir bulaşık makinesi çıksın yağğmur emin ol benim evimde yeri hazır. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.