Φ gunesxxx Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2005 Elinizde ağırlıkları farklı 5 top var.Bir denge terazisinde sadece topları birbiriyle kıyaslayarak (yani hiç bir ağırlık kullanmadan)büyükten küçüğe doğru sıralamanız isteniyor.Bu işlemi doğru olarak gerçekleştirmeyi garantilemeniz için en az kaç tartı yapmanız gerekir?Acıklamasayla lütfen Alıntı
Φ celal Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2005 üç kez tartmamız yeterli olur,önce iki iki daha sonra kendi aralarında ve en son tek tek:) Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 üç kez tartmamız yeterli olur,önce iki iki daha sonra kendi aralarında ve en son tek tek:) bu çok eski sorunun cevabı doğrulanmamış ve bence 3 kez yetmez nedersiniz? Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2006 bu çok eski sorunun cevabı doğrulanmamış ve bence 3 kez yetmez nedersiniz? ne dersiniz???? Alıntı
Φ bahadırx Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2006 ne dersiniz???? merhaba ben de katılayım dedim ve her topu bir diğeriyle karşılıklı tartmadan kesin doğru sonuca ulaşamayız dedim bu da 10 tartı oluyor çok mu dedim? Alıntı
Φ mugmuge Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2006 üç kerede bulabiliriz şu şekilde bence:A-B-C-D-E adında beş topumuz var.rastgele birini,Eyi,ayıralım ve bir kefeye koyalım,diğer 4 topu daa diğer kefeye koyduk.tarttık.kefelerin birbirinden nekadar uzklastıgını ölçüp biryere notedelim..TOPLARI KEFEDEN ALALIIM.hımmh.şimdi de A,B BİR KEFEYE C,D DİĞER KEFEYE KOYUP TARTALIM.kefelerden biri aşagıı biri yukarı..mesafeyi ölç,not et.vee son tartı işlemi:A,C VE B,D Yİ tartalıım.hmmh.şimdi,not ettiğin o mesafeleri karşılaştır ve A,B,C,D Yİ sırala.E ilk tartımda ne kadar agır oldugu hakkında bilgin var.mesafeleri bosuna not almadın,gorsel hafızana güven ve E Yİ DE UYGUN YERE yerlestir.afiyetolsun.güzel olmuş mu..biraz matematiği eksik oldu ama naapalım acemiligime verin Alıntı
Φ bahadırx Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2006 .kefelerin birbirinden nekadar uzklastıgını ölçüp biryere notedelim. ...biraz matematiği eksik oldu ama naapalım acemiligime verin kefelerin birbirinden ne kadar uzaklaştığını düşünmen çok güzel ama iki ağırlıktan biri diğerinden 1 gram bile fazlaysa terazinin kefeleri dibe vurur istersen dene Alıntı
Φ mugmuge Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2006 kefelerin birbirinden ne kadar uzaklaştığını düşünmen çok güzel ama iki ağırlıktan biri diğerinden 1 gram bile fazlaysa terazinin kefeleri dibe vurur istersen dene Alıntı
Φ bahadırx Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2006 anlamadım ama iade edeyim dedim ayıp olmasın dedim Alıntı
Φ mugmuge Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2006 anlamadım ama iade edeyim dedim ayıp olmasın dedim ben boyleyım diycek pek sozum yoksa bu yuzlerden yararlanıorum iddianıza karşılık diyecek sözüm yok :(doğru cevabı merakediorum.. Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2006 ben boyleyım diycek pek sozum yoksa bu yuzlerden yararlanıorum iddianıza karşılık diyecek sözüm yok :(doğru cevabı merakediorum.. merak ediorum dediniz diye araya gireceğim, pardon bence de her topu bir diğeriyle karşılıklı tartmadan sonuçtan emin olamayız diyorum bu da 10 sonucunu veriyor anlamayanlay olmuştur mutlaka Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.