Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

M. KEMAL DOĞRUYU SÖYLEMİŞTİ


ugurozaltin

Önerilen İletiler

İP-CAMBAZ VE DENGE

 

İster birimsel yaşantımız olsun ister toplumsal veya devletsel plan olsun ortada olan veya oluşacak olan hep dengedir.Peki dengesizlik nedir o zaman ?

 

Dengesizlik ise bir alt formun bir üst forma dönüşürkenki halidir. Yani iki denge arasıdır da diyebiliriz.Mesela : çok sıcak ve çok soğuk kendilerince iki dengedir.Birbirlerine yakın oldukları ilkbahar ve sonbahar ise yine ayrı birer dengedir.İlkbahar doğum ve sonbahar ölüm temsilidir.

 

Çok sıcakta su yukarı akar, bulut oluşturur.Çok soğuk ise rahmet zamanıdır.Bulutun ağlama zamanıdır.Bu da bir dengedir.

 

Kişinin yaptıklarının aynen geriye dönmesi, yaptıklarının sonuçlarına katlanması veya kavuşması da aynıdır.Bu da bir dengedir.

 

İp,cambaz ve denge . İp bilgidir, bilgi yolu üzerinde yürürüz.Bilmeden attığımız her adım bize düşmek olarak, yara bere olarak geri döner.

 

Cambaz iradedir.İradenin en zayıf anı bir şeyi çok istediği veya çok hiddetlendiği anlardır.Bu anlarda mutedillik bozulur.Aşağıdakilerde cambazın dengesini bozmak için, onu aşağıya düşürmek için ellerinden geleni yaparlar.Cambazın ya canını çektirirler yada onu çok kızdırırlar.Çünkü böyle zamanlar hata zamanlarıdır.Cambaz ne kadar etkilenmezse ip üstünde o kadar dengeli kalır.

 

Denge kudrettir.Dengeyi elinde tutan Süleyman gibidir.Şimdi ip üstünde en iyi yürüyen Amerika dır, bu tespiti yapmak lazım.Hoşumuza gitse de gitmese de.Cambaz aşağıdakilerden etkilenmiyor, aşağıdakilerin cambazı etkileyecek mecalleri yok.Cime balıklar nehirin timsahlarıyla ne kapışabilirler ki. Bir de bilgiyi ABD kullanıyorsa.

 

Dünyada yeni bir denge oluşuyor.Bu yaşanan dengesizlik yeni bir dengenin doğacağını gösteriyor.Aynen 1. dünya savaşı arifesinde gibi.Osmanlı Almanların tarafını tutmakla kendi ipini kendi çekti.

 

Halbuki Atatürk doğru söylemişti.<<Emrimizdeki devletler isyan etmeden biz onlara bağımsızlıklarını verelim.Bize düşman etmeyelim.Asgeri gücümüzü de gereksiz savaşlarla mahvetmeyelim.>> Ama padişah anlamadı onu.Balkan harbi ve Araplarla yapılan savaşlar asgeri gücü mahvetti.

 

Uyanık İngilizler ne yaptı.Kovalanmadan kendileri çekildi ama askeri olarak çekildiler siyasi olarak kaldılar.Osmanlı yanlış tercihle ipten düştü,Yeni devletin TC nin sınırlarının da güdük kalmasına sebep oldu.Atatürk’ün planında adalar ve Suriye ,ırak bizde kalıyordu.

Yazan : uğur özaltın

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.