Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ARIN(Ç)AMAYIZ BU ZİHNİYETTEN... (Sağolasın Arınç. Bize öyle bir ders verdin ki kahrolduk... Tek umudumuz tarihin tekerrür etmesi ve Zübeyde hanımla)

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

.

Arın(ç)amayız bu zihniyetten...

Sağolasın Arınç. Bize öyle bir ders verdin ki, kahrolduk çocuklarını İMAM HATİP gibi ilim ve irfan kaynağı olan mekteplere yollamak yerine o zındık okullara yollayan biz milyonlarca insan. Önce gördük nasıl kutlanırmış 23 Nisan. Sağolasın Arınç. Bize öyle bir ders verdin ki, kahrolduk çocuklarını İMAM HATİP gibi ilim ve irfan kaynağı olan mekteplere yollamak yerine o zındık okullara yollayan biz milyonlarca insan.

SENİN İMAN DOLU GÖĞSÜN VARSA BENİM DE İMAM DOLU MECLİSİM VAR !!!!

Ama bu muhteşem ve de ibret-i alem 23 Nisan’ın iman ve imam dolu törenlerinin devamı da gelmelidir. Hatta bu törenler her fırsatta tekrarlanmalı, daha da ileri gidilerek meclis mescidinin karşısına bir imam hatip ilkokulu açılmalıdır.

BUGÜN 23 NİSAN, İKİ KULUVALLAH BİR ELHAM OKUMALI HER MÜSLÜMAN !!!!

Böylece 23 Nisan da sağdan soldan velet toplanacağına bu minik imam hatipliler kürsüye çıkar, mehter marşı eşliğinde bugün "23 nisan, iki kuluvallah bir elham" güftesini terennüm ederler. Vee bu törenler de tıpkı töre cinayetlerimiz gibi en kutsal ve kalıtsal geleneklerimizden biri olmalıdır.

BANDIRMA ŞİRKET İ HAYRİYESİYLE YAPILAN EN EN HAYIRLI İKİNCİ VE ÇOK KİNCİ BİR SEYAHAT!

19 Mayısta ise Arınç’ın bizzat seçtiği örnek bir İmam, başında sarık arkasında cüppe ile Samsun’a çıkmalıdır. Çaltı burnundan gülerek doğan güneşe karanlık bakışlarla bakıp, meşaleyi kapmalı ve Arınç'ın çizdiği yoldan önce Sıvas’a uğramalı, bir kaç otel yakmalıdır.

BİN ATLI AKINLARDA ÇOCUKLAR GİBİ ŞENDİK…URUN KELLESİNİ…KİM DİYORSA BU MECLİSE DANDİK!

GELELİM 30 AĞUSTOSA:

Dumlupınar dan gavur İzmir’e doğru bir imam hatip tümeni bin atlı akınlarla dört nala dalmalıdır.Hatta bu tümene sağ elinde kılınç ya da kör testere olan Arınç’ın komuta etmesi farzdır. Ayrıcaaa Temsili olarak kağnılarda mermi taşıyan nene hatunlar da mermiyi bugünkü torunları gibi türbanlarının arka cenahlarına koymalıdır.

VER ARTIK KARARINI MECLİS-İ MEYUSAN… SANA HAYIR DİYENLERİN SONU HÜSRAN YİNE HÜSRAN!!!!

Vee işte Cumhuriyet bayramı. MECLİS-İ MEYUSAN nasıl ılımlı islam gibi bir ucubey-i mucize yarattıysa; aynen Hilafet-i cumhuriyet-i Türk’ devletini de yaratmalıdır. Arınç’a "ne sihirdir ne keramet şeriattır asıl marifet" diyerek halife lik MERTEBESİ bağışlanmalıdır. Ayrıca Arınç'ın başarıyla mezun olduğu okullar birer medrese halinde yeniden inşa edilmeli, bu okulların rektörlüğüne de şu anda işsiz kalan Van ili müddeyi umumisi tayin edilmelidir.

SPASTİKLERE SÖYLENECEK EN UYGUN MAZARET KAS SPAZMIDIR ELBET!!

Bu törenler esnasında sn başbakan eve kapanacak uzaktan kumanda tutan elinden başka her kasının tutuk olduğunu belirten bir rapor cami hoparlörlerinden tüm islam alemine duyurulacaktır. Onun yine kas tutulmasına yakalandığı milli yas günümüz olan 10 kasımda herkes kürsüde,ekranda,meydanlarda Atatürk sakızını çiğnerken bunu bir de Anıtkabirde tekrarlayan Fatsalının kulakları çekilirken gözleri de çekilecek, Fatsalıların 2.vatanı japonyaya postalanacaktır. Fatsalı, İ.MANSIZ IN bıraktığı boşluğu bir İMANLI olarak dolduracaktır.

BİTMİYOR Kİ YASIM… ARTIK HERGÜN 10 KASIM!!!

Bu kadar büyük işler becerdikten sonra Atamızın ruhu çağrılacak, kendisine mutlu olup olmadığı sorulacak ve yukarıdaki yanıt alınacaktır. Bundan böyle Anıt kabir’e Yanıt kabir denmesi meclis gündeminde tartışılacaktır. Deniz Baykal kürsüde bayılıp kalacaktır. ykal kürsüde bayılıp kalacaktır.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLELEBET BU İLLETLE YAŞAYACAKTIR.

Tek umudumuz tarihin tekerrür etmesi ve Zübeyde hanımla Ali Rıza beyin Selanikte yeniden dünya evine girmesidir.

SEVDA KAYNAR / 26 Nisan 2006

Gönderi tarihi:
Tek umudumuz tarihin tekerrür etmesi ve Zübeyde hanımla Ali Rıza beyin Selanikte yeniden dünya evine girmesidir.

İnşallah öyle birşey olur...

Yalnız siz hangi deliklere kaçarsınız o zaman Allah bilir...

Düşünsene bu dünya evine girmeden sonra başörtüsü okullarda, kamuda serbest olur... Nasıl tahammül edersiniz siz buna???? Bu kadar özgürlüğü kaldırmazsınız... Daha doğrusu size göre esareti...

Gönderi tarihi:

arıçamayız bu zihniyetten etrafta paraları ile satın aldıkları bu kadar sahte dinci varken karını kapa sana ev araba iş ama her istediğimiz zaman geleceksin,bu ihale sana ama her istediğimizde hizmetimizde olacaksın,bize oy ver ama bunun için kurana el bas yoksa kafirsin bu ve bunun gibi örnekleri o kadar çok gördüm ki arınçamayız bu zihniyetten .Allah demiş ki; dua edinde sizi benim adımla kandırmasınlar kulun kulu kandırmasından çabuk uyanırsınız ama benim adımla kandırıldığınızda uyanmanız çok uzun sürer.Uyandıkları zaman iş işten geçmiş olacak zaten.Tabi buna da üst komşum ve onun gibiler hemen karşı çıkarlar çünkü o ve onun gibiler için İslam dini türban ve namazdan ibaret eğer Kuran-ı Kerim i tam olarak anlamış olsalardı din adına yapılan bu kadar sahtekarlığı daha çabuk çözerlerdi.Aslında bu ve bunun gibi adamların islam dinine yarardan çok zarar getirdiklerini daha kolay anlayabilirlerdi.

Gönderi tarihi:

.

İnşallah öyle birşey olur...

Yalnız siz hangi deliklere kaçarsınız o zaman Allah bilir...

Düşünsene bu dünya evine girmeden sonra başörtüsü okullarda, kamuda serbest olur... Nasıl tahammül edersiniz siz buna???? Bu kadar özgürlüğü kaldırmazsınız... Daha doğrusu size göre esareti...

Bu hayalinizi hiçbir zaman gerçekleştiremiyeceğinizi biliyoruz. Bilmediğimiz sizin ne zaman bunu farkedeceğinizdir...

Yoksa bütün dünya ekonomik, sosyal, kültürel, bilimsel gelişmelerini tamamlarken, siz hala ortaçağ karanlıklıklarında kalma bir sosyal yapıyı bu ülkenin üzerine monte etmeye çalışıyorsunuz fakat ne yazık ki Mustafa kemal ve ona inanmış kaya gibi sert bir duvarla karşıkarşıyasınız ve o duvar dünya döndükçe varlığını sürdürmeye devam evdecektir...

Üstetil bunu monte etmeye çalışanlarda gerçek müslümanlar değil oysa, Emperyalizmin emrindeki din bezirganları buna hizmet etmekte ve biz bunu sindiremiyoruz sevgili hearten...

Saygılarımla... :clover:

arıçamayız bu zihniyetten etrafta paraları ile satın aldıkları bu kadar sahte dinci varken karını kapa sana ev araba iş ama her istediğimiz zaman geleceksin,bu ihale sana ama her istediğimizde hizmetimizde olacaksın,bize oy ver ama bunun için kurana el bas yoksa kafirsin bu ve bunun gibi örnekleri o kadar çok gördüm ki arınçamayız bu zihniyetten .Allah demiş ki; dua edinde sizi benim adımla kandırmasınlar kulun kulu kandırmasından çabuk uyanırsınız ama benim adımla kandırıldığınızda uyanmanız çok uzun sürer.Uyandıkları zaman iş işten geçmiş olacak zaten.Tabi buna da üst komşum ve onun gibiler hemen karşı çıkarlar çünkü o ve onun gibiler için İslam dini türban ve namazdan ibaret eğer Kuran-ı Kerim i tam olarak anlamış olsalardı din adına yapılan bu kadar sahtekarlığı daha çabuk çözerlerdi.Aslında bu ve bunun gibi adamların islam dinine yarardan çok zarar getirdiklerini daha kolay anlayabilirlerdi.

Teşekkürler sevgili gelincik size katılmamak mümkün değil...

Ne mutlu bu gerçeklerle yoğrulmuş, aklını en yüce değer sayan ve bu ülkenin aydınlanmasına yüreklice duruş sergileyen sizlere...

Sevgiler... :clover:

.

fgdf8hz.jpg

Gönderi tarihi:
Yoksa bütün dünya ekonomik, sosyal, kültürel, bilimsel gelişmelerini tamamlarken, siz hala ortaçağ karanlıklıklarında kalma bir sosyal yapıyı bu ülkenin üzerine monte etmeye çalışıyorsunuz fakat ne yazık ki Mustafa kemal ve ona inanmış kaya gibi sert bir duvarla karşıkarşıyasınız ve o duvar dünya döndükçe varlığını sürdürmeye devam evdecektir...

Sevgili arkadaşlarım bu şekilde beni bastırabileceğinizimi zannediyorsunuz? Yada çevrenizdeki insanları irtica, hizbullah diye suçlayarak altedebileceğinizi mi zannediyorsunuz? Yanılıyorsunuz...

Bu saçmalığa son verseniz iyi olur... Nerden çıkardınız benim hizbullah olduğumu? Lütfen beni bu şekilde suçlamadan önce bana bir cümlemi getirebilirmisiniz hizbullah olduğumu ifade eden?

Hizbullah ve irtica olarak suçlayıp duran samimiyetsiz insanlara sesleniyorum... İlk önce kanıt getirin...

Benim anlatmak istediklerimin çok doğru olduğunu biliyorsunuz ve insanların dikkatini farklı yerlere çekmeye çalışıyorsunuz... Yazık size...

Ben insanları giyimleri kuşamlarına göre yargılamayın diyorum, hiçkimse kendi kendine ülke sahipciliği yapmasın diyorum, bu ülke üzerinde yaşayan ve ülke için çalışan herkesin diyorum, milletin bir kısmını diğer kısmına göre daha yüksek yada daha alçak görmeyin diyorum, insanları inançları yüzünden dışlamayın diyorum,

Siz kalkmış " Seni irtica seniiiii...."

Bana irtica suçlaması yapacak kişi ilk önce kanıtını getirsin, irtica olduğumu gösterir, ifade eder bir cümlemi getirsin, ondan sonra görüşelim...

Sahtekar dindarların inancımızı sömürü haline getirdiği gibi, sahtekar cumhuriyetçilerde büyük önder Atatürk ü sömürü haline getirdiler... Buna artık izin verilmeyecek...

Gönderi tarihi:

Sevgili arkadaşlarım bu şekilde beni bastırabileceğinizimi zannediyorsunuz? Yada çevrenizdeki insanları irtica, hizbullah diye suçlayarak altedebileceğinizi mi zannediyorsunuz? Yanılıyorsunuz...

Bu saçmalığa son verseniz iyi olur... Nerden çıkardınız benim hizbullah olduğumu? Lütfen beni bu şekilde suçlamadan önce bana bir cümlemi getirebilirmisiniz hizbullah olduğumu ifade eden?

Hizbullah ve irtica olarak suçlayıp duran samimiyetsiz insanlara sesleniyorum... İlk önce kanıt getirin...

Benim anlatmak istediklerimin çok doğru olduğunu biliyorsunuz ve insanların dikkatini farklı yerlere çekmeye çalışıyorsunuz... Yazık size...

Ben insanları giyimleri kuşamlarına göre yargılamayın diyorum, hiçkimse kendi kendine ülke sahipciliği yapmasın diyorum, bu ülke üzerinde yaşayan ve ülke için çalışan herkesin diyorum, milletin bir kısmını diğer kısmına göre daha yüksek yada daha alçak görmeyin diyorum, insanları inançları yüzünden dışlamayın diyorum,

Siz kalkmış " Seni irtica seniiiii...."

Bana irtica suçlaması yapacak kişi ilk önce kanıtını getirsin, irtica olduğumu gösterir, ifade eder bir cümlemi getirsin, ondan sonra görüşelim...

Sahtekar dindarların inancımızı sömürü haline getirdiği gibi, sahtekar cumhuriyetçilerde büyük önder Atatürk ü sömürü haline getirdiler... Buna artık izin verilmeyecek...

Sevgili earten arkadaşım...

Biz çağdaş, laik ve modern bir devlet yapısına inanıyoruz...

Öyle kılık kıyafetimizi bez parçasına, cubbeye, çarşafa bağlamayan, Toplumsal yapıyı gelişen dünya koşulları karşısında ilerletmek ve onun için mücade etmek varken ve yine kimsenin neye ne şekilde inandığın ve inanacağına karışmayan laik bir devlet yapısının ve MUSTAFA KEMAL ATÜTÜRK'e tüm samimiyetimizle bağlı çağıdaş, modern, evrensel ve bilime dayalı, laik bir toplumun gelişitilmesinden ve ilerletilmesinden yananız...

Ve buna tüm varlığımızla, tüm inancımızla, her türlü zorlu koşullara hazır ve bu ülkeyi dini bir ticaret gibi kullanan ve emperyalizmin hizmetine sunan, kabesi ABD, seccadesi DOLAR olan din bezirganlarının bilmeden, tecrübesilikle ve farkında dahi olunamayan tehlikeli bir oyun arenası haline getirilen ülkemizi bu kara zihniyete karşı uyanık tutmak, hazırlıklı olmaktır...

Yoksa ülkemizin bu tür çözümlerini (maalesef bu zihniyet herşeyd olduğu gibi) tanrıdan beklemek gaflet ve dalaletten başka birşey değildir...

Saygılarımla...

.

fgdf8hz.jpg

Gönderi tarihi:
Sevgili earten arkadaşım...

Biz çağdaş, laik ve modern bir devlet yapısına inanıyoruz...

Öyle kılık kıyafetimizi bez parçasına, cubbeye, çarşafa bağlamayan, Toplumsal yapıyı gelişen dünya koşulları karşısında ilerletmek ve onun için mücade etmek varken ve yine kimsenin neye ne şekilde inandığın ve inanacağına karışmayan.....

İnsanların giyimi kuşamı sizi ilgilendirmez... Siz kimsenin örtüsü için bez parçası ifadesini kullanamazsınız... Atatürkçülük, çağdaşlık, modernlik bu derece saygısızlık yapmayı gerektirmez...

Bunun için samimi olduğunuza inanamıyorum...

İnanamıyorum ki sizlerde inançlarımıza aslında saygılısınız, başörtüsü ile ilgili bir derdiniz yok sadece sömürenlerle mücadele ediyorsunuz... Eğer buna inansam bende sizinle aynı mücadelenin içine girerdim. Fakat i-na-na-mı-yo-rum!

Nitekim haksızda değilmişim... Bir taraftan;

Öyle kılık kıyafetimizi bez parçasına, cubbeye, çarşafa bağlamayan,

Hemen sonra;

kimsenin neye ne şekilde inandığın ve inanacağına karışmayan

diyebilen kişilersiniz...

Saygılar hepinize....

Gönderi tarihi:

İnsanların giyimi kuşamı sizi ilgilendirmez... Siz kimsenin örtüsü için bez parçası ifadesini kullanamazsınız... Atatürkçülük, çağdaşlık, modernlik bu derece saygısızlık yapmayı gerektirmez...

Bunun için samimi olduğunuza inanamıyorum...

İnanamıyorum ki sizlerde inançlarımıza aslında saygılısınız, başörtüsü ile ilgili bir derdiniz yok sadece sömürenlerle mücadele ediyorsunuz... Eğer buna inansam bende sizinle aynı mücadelenin içine girerdim. Fakat i-na-na-mı-yo-rum!

Nitekim haksızda değilmişim... Bir taraftan;

Hemen sonra;

diyebilen kişilersiniz...

Saygılar hepinize....

Anlamıyorsunuz... Korkarım anlayamayacaksınızda...

Din bez parçası değildir, cübbe değildir, kara çarşaf değildir, burka değildir...

Din çağın gerektirdiği ölçüde iç dünyası ile dış dünyasının barışık olduğu ve çevresindekilere örnek olan ilerici ve yenilikçidir...

Evet inançlara saygılıyız fakat ülkenin rejimini değiştirmeye çalışan, emperyalizmle iş birliği yapan ve ona alet olan, insan öldürmeleri dine ve yüce yaratan Allah adına yapan, toplumu ortaçağ karanlığına götürmeyi edefleyen karanlıklar hiç saygılı değiliz ve olamayızda...

Üstüne üstlük herkes gibi bizimde bir inancımız var fakat Çağdışı değil, şekilci değil, Gerilikçi değil, karanlıkçı değil, savaşçı değil, Temelinde sevgi saygı ve aşk olan bir inanç bu... Ürkütücü, korkutucu, bastırıcı değil..

Gönderi tarihi:

Din bez parçası değildir, cübbe değildir, kara çarşaf değildir, burka değildir...

Din çağın gerektirdiği ölçüde iç dünyası ile dış dünyasının barışık olduğu ve çevresindekilere örnek olan ilerici ve yenilikçidir...

Evet inançlara saygılıyız fakat ülkenin rejimini değiştirmeye çalışan, emperyalizmle iş birliği yapan ve ona alet olan, insan öldürmeleri dine ve yüce yaratan Allah adına yapan, toplumu ortaçağ karanlığına götürmeyi edefleyen karanlıklar hiç saygılı değiliz ve olamayızda...

Üstüne üstlük herkes gibi bizimde bir inancımız var fakat Çağdışı değil, şekilci değil, Gerilikçi değil, karanlıkçı değil, savaşçı değil, Temelinde sevgi saygı ve aşk olan bir inanç bu... Ürkütücü, korkutucu, bastırıcı değil..

.

Şeriat tamtamlarıyla "23 Nisan"

Atatürk'ün yavrularımıza armağan ettiği bu büyük bayramı, çocuk bayramına döndürmek AKP'ye çok yakıştı...

Göstermelik Anıt Kabir ziyaretleri..

Atatürk söylemli zoraki, ruhsuz mesajlar..

Ve her yerde saldırıya geçmiş, durmak bilmeyen azgın şeriat hayranları.

Bakın bugünlerde yaşanılanlara ve oldukça cesaretli bir davranış sergileyecek kadar eleri gidebiliyorlar...

___İzmir'de 23 Nisan törenlerini seyretmek için çocuklarıyla birlikte minibüse binen bir ev hanımı, başı açık olduğu için türbanlı dört genç kız tarafından zorla araçtan aşağı atılıyor.

Başını kapatması için tehdit edilen anne ve çocukları yolda bırakılıyor.

___İlkokul öğrencileri arasında ödüllü, namaz surelerini okuma yarışmaları yapılıyor.

Din derslerinde başarılı olan öğrencilere para ve altın dağıtılıyor.

___Çorlu'daki geçit töreninde ilkokul öğrencilerine fes ve kara çarşaf giydiriliyor.

Komutanın uyarısını Milli Eğitim Müdürü umursamıyor.

Kaymakam ve Belediye Başkanı törene katılan öğretmenleri kutluyor.

___Üniversitelerde kantine kapatılan kız öğrencilere tehditle türban taktırılıyor, zorla kuran dinletiliyor.

___İşte biz böyle bir 23 Nisan kutluyoruz.

Oysa, 23 Nisan 1923 de Türkiye'nin nüfusu 10 Milyon, okuma yazma bilenlerin sayısı ise 1 Milyon idi.

Büyük kısmı savaşlarda eridiği için kadın nüfusu erkeklerden çok daha fazlaydı. Genç nüfus ise hemen hemen yok olmuştu.. Yani, 1923 yılında 23 Nisan Bayramını, daha çok, çocuklar, ihtiyarlar ve kadınlar kutladılar. Teneke kutulardan oluşturulan meşalelerle fener alayları düzenlediler.

Yoksuldular, yaralıydılar ve çok yorgundular...

Geçit törenlerine yamalı elbiseleriyle katıldılar...

Ama, mutlu ve umutluydular...

Onurluydular ve insandılar... :clover:

Bir de bu günkü Türkiye'ye bakın.

Nüfusumuz 75 milyona ulaşmış.

Okuma yazma oranı yüzde 50.

Nüfusumuzun çoğunluğunu gençler oluşturuyor.

Ama hepimiz utanç içindeyiz.

Ne onurumuz var, ne Türk'lük gururumuz.

Borç içinde yüzüyor, bir avuç Kıbrıs'lı Rum'dan korkuyoruz.

Amerika'ya "Bizi kullanın" diye yalvarıyoruz.

Korkudan sokakta dolaşamıyor, evlerimizde rahat uyuyamıyoruz.

Okuttuğumuz gençlere iş bulamıyoruz.

Yaşlılarımıza bakamıyor, kadınlarımızı süründürüyoruz.

Söyleyin;

Siz hangi Türkiye'de 23 Nisanı kutlamayı isterdiniz?...

Bu adamların 75 Milyonluk acınası Türkiye'sinde mi?

Atatürk'ün 10 Milyonluk, yoksul ama onurlu Türkiye'sinde mi?..

.

fgdf8hz.jpg

.

Gönderi tarihi:

Sevgili arkadaşım,

Sizlerin politikasını anlamak gerçekten son derece güç...

İnançlara saygımız var diyorsunuz, inancımıza sürekli hakaret ediyorsunuz...

Kimsenin giyimi kuşamı bizi ilgilendirmez diyorsunuz, insanları başörtülü, cübbeli, sarıklı gibi şekillere ayırarak yargılıyorsunuz...

Din bez parçası değildir doğru, din başörtüsüdür....

Din, namazdır, oruçtur, tevhiddir, teslimiyettir, iyiliktir, yardımdır, saygı ve sevgidir, mücadeledir, adalettir, zulme karşı direnmektir, aklı kullanmaktır, zalime karşı savaştır... Din bunların sadece birisi değildir... Din bunların herbiridir ve bütünüdür...

Başörtüsüde bunlardan yalnızca birtanesidir... Yani başörtüsüde dindir...

Kur-an' ı Kerim' de geçen herşey dindir... Hiçbirisi birbirinden ayrı değerlendirilemez... Herbiri dinin ayrı yönleridir...

Sadece namaz kılmak dini göstermez, sadece başörtüsü dini göstermez, sadece oruç tek başına dini göstermez...

Aynı şekilde namazdan uzaklaşıp, sadece iyilik yapmak dini göstermez, yardım etmek dini göstermez... Allah birini yapan diğerini bıraksın demez... İman etmek yeterli demez... Her birini yapmamızı emreder...

Kur-an' ın hiçbir yerinde iman edenler kurtulmuştur diye bir ibare göremezsiniz...

İman edip ""salih amel işleyenler""" kurtuluştadır denilir... Sadece inanmak yetmez... İnancı iyi işlerlede göstermek gerekir...

Herneyse...

Eğer sizin direndiğiniz bu ise neden kavga ediyoruz bunu açıklayabilirmisiniz?

Ülkenin rejimi kalacak diyorum, emperyalizme hayır diyorum, inancım bir insanı öldürmekle bütün insanları öldürmeyi eş tutmuştur kimse suçsuz yere öldürülmesin diyorum, rejim uğruna inanç kısıtlanabilir diyen başkanı eletirdiğim için irtica ile suçlanıyorum, ne olduğum belirsiz ile suçlanıyorum... Suçlanıyorumda suçlanıyorum...

Şimdi tekrar soruyorum; başörtüsü bizim inancımız bu son derece açık... Eğer inançlara saygılı iseniz neden başörtüsünün yasaklanmasını onaylıyor, kadınların başlarını açmaları için zorluyorsunuz?

Biz sömürü yapanları engellemeye çalışıyoruz diyorsanız;

Üniversiteye gelen milyonlarca genç kızdan hangisinin dini sömürdüğünü ve siyasi amaçla örtü taktığını nerden biliyorsunuz? niyet okuyucularımısınız siz?

İnancı sömürenleri engelliyoruz derken diğer tarafta inancı engellediğinizi neden kabul etmiyorsunuz da, sanki engellediğiniz bütün kızların hepsinin, tam anlamıyla siyasi amaç için örtünedüğünden eminmişsiniz gibi iddialarda ve yargılarda bulunup bunu halka dayatıyorsunuz?

Yanlış yapıyorsunuz sevgili arkadaşlarım hemde çok yanlış...

Eğer siz ülke bölünmezliğinden ve bütünlüğünden, birlik ve berbaerlikten yana olan insanlarsanız; gelin inançlı insanlarıda yanınıza alın ve bu insanların inançlarını özgür kılarak, inançları sömürenlere karşı savaşın... Hepimiz size destek veririz... Rejim uğruna inançlar kısıtlanabilir diyen bir başkanı eleştiren insanları türlü saçma suçlamalara maruz bırakarak halkın karşısına yem olarak atma huyunuzdan vazgeçin...

Saygılar hepinize...

( Bu arada hala irtica ile neden suçlandığıma dair bir kanıt getiremediniz... Mümkünse en kısa sürede neden irtica ile suçlandığımı gösterir bir bilgi rica ediyorum sizden...)

Gönderi tarihi:
___İzmir'de 23 Nisan törenlerini seyretmek için çocuklarıyla birlikte minibüse binen bir ev hanımı, başı açık olduğu için türbanlı dört genç kız tarafından zorla araçtan aşağı atılıyor.

Başını kapatması için tehdit edilen anne ve çocukları yolda bırakılıyor.

Evet bu eğer yapılmışsa - ki asla inanmıyorum böyle bir şeyin varolduğuna- son derece büyük bir yanlış...

Peki üniversitedeki kızının mezuniyet törenine başı örtülü olduğu için alınmayan annenin durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Lütfen bunuda eleştirirmisiniz?

Yada yolda yürüyen ablamın bir arabanın kornasını duymadığı için arabanın camından sarkan açık bayanın ablama " başını aç örümcek beyinli kulakların örtünmekten sağır olmuş" demesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ülkede bir tek -tabi var ise- örtülü tehlikeler yok, örtüsüz tehlikeler de var...

Peki siz neden sadece örtülü kadınlara takıyorsunuz?

Örtünmeyi eleştiren her yazıya itibar ediyorsunuz?

Bu sizin aslında başörtüsü düşmanı olduğunuzu göstermezde neyi gösterir?

___İlkokul öğrencileri arasında ödüllü, namaz surelerini okuma yarışmaları yapılıyor.

Din derslerinde başarılı olan öğrencilere para ve altın dağıtılıyor.

Bundan önce şunu söyleyeyim... Laiklik diye tutturup duruyordunuz...

Özel bir lisede hristiyanların paskalya tatilleri nedeniyle tatil edilen okulu eleştirdiniz mi?

Bu laiklik ihlali sadece müslümanlara mı var hristiyanlar sözkonusu olunca laiklikte herşey mübahmıdır?

Bir ikincisi namaz suresi ezberleyenlere hediye verilmesinin zararlarını anlatırmısınız bana? Ne gibi bir nifak tohumu ekilmiş oluyor böylelikle? Nedir kızgınlığınızın altında yatan sebep?

Bular yoksa belli planın parçaları mı? Şimdi ordan başlarsınız... Aslında şeriat isteniyor bunlar hep onun için yapılıyor falan filan...

Peki ülkede sırf sizin şeriat korkunuz yüzünden hiçbir şey yapılamayacak mı?

Temiz bir niyetle olsa bile dua ezberleme yarışması yapılamayacak mı sizin şeriat korkularınız yüzünden?

Anlaşılır şey değil...

___Çorlu'daki geçit töreninde ilkokul öğrencilerine fes ve kara çarşaf giydiriliyor.

Komutanın uyarısını Milli Eğitim Müdürü umursamıyor.

Kaymakam ve Belediye Başkanı törene katılan öğretmenleri kutluyor.

Fes ve kara çarşafı cumhuriyet öncesinde ve sonrasında da insanlar giyinmedi mi? NEDİR BU KORKU BÖYLE?

Fes giydi diye illede altında şeriat isteriz mantığı aramanın kargaşa yaratmaktan başka nasıl bir amacı olabilir?

Ülkeyi kurtaran kadınlar o kara çarşafla savaştılar, askere yardım ettiler, şehitler fesliydi...

Neden kendi tarihinize, dedelerinize, yaşadığınız ülkeyi kurtaran şehitlere bu şekilde düşmanca bir tavır sergiliyorsunuz?

Aman efendim onlar başka, şimdikilerin amacı siyasi....

EEEEEE ŞİMDİ BİZ SIRF SİZİN KORKULARINIZ YÜZÜNDEN FESİ, ÇARŞAFI, BİLİMUM HER TÜRLÜ GİYİMİ KUŞAMI TARİHEMİ GÖMELİM?

600 YILLIK KÜLTÜR BİRİKİMİNİ SADECE BİR ZENGİNLİK AÇISINDAN GÖSTERMEYİ BİLE BIRAKALIMMI?

NEDEN BU ÜLKEYE, İNSANLARA KARŞI GÜVENSİZLİĞİNİZ?

___Üniversitelerde kantine kapatılan kız öğrencilere tehditle türban taktırılıyor, zorla kuran dinletiliyor.

___İşte biz böyle bir 23 Nisan kutluyoruz.

Eklediğiniz her yazıda bir yalan var mutlaka... Buna özellikle dikkat ediyorum, her yazıda mutlaka bir yalan haberle karşılaşıyorum...

Yazarlar hata yaptı diye sizde hataların devamını getirmek zorunda değilsiniz sevgili dipnot, şüphesiz herşeye kafanız çalışıyor maşallah, bu yalan haberleri silmeyede çalışacaktır diye düşünüyorum...

Zorla Kur-an okutulması haberlerinin yalan olduğu ortaya çıktı bile neyin provokasyonudur bu böyle?

BU bir provokasyon değilde nedir? İnsanları birtakım amaçlar doğrultusunda sinirlendirmek, azdırmak değilde nedir? Bilinmiyormu bu haberin yalan olduğu? Okul yönetimi bile haberi yalanladı doğruyu anlattı... Hal böyleyken hala çıkıpta hayır efendim zorla yapıldı demek milleti kandırıp galeyana getirmekten başka nedir?

Yahu biraz samimiyet be Allah rızası için... Allah rızasını gözetmiyorsanız, inandığınız ve savunduğunuz değerler için biraz samimi olun lütfen...

Allah yardımcınız olsun...

Gönderi tarihi:

.

.

Sevgili earten...

Cevabınız şurada gizli...

İrticanın gelişmesi için Ülkemin koşulları çok münasip...

Bu da birilerin ekmeğin yağ sürmekte ve bununla da kalmayıp ülkeyi bu zihniyetle tehlikeye atmaktadır...

Dini anlamda dolu bir insana birşey veremezsiniz. Yani almaz. Çünkü o onu görmüş ve onu doğru sanıyor ki bu saplantı dır, eyezandır...

Biz diyoruz ki; Din bugünün koşullarına cevap veremez durumda, çözüm üretemez durumda, dini konularda uzmanlaşmış kişiler bile en ufak bir konuda dahi kendi aralarında farklı yorumlar yaparak olayı çözümleyememekte, ikilemleri gün güçtikçe iki yanı sivri bıçak gibi keskinleşmekte ve din içinde bir kavram kargaşası yaratmaktıdır. Dolayısıyla bizlerde bunun nedenlerini araştırma gereğin duyarak bu durumun içine balıklama atlamış durumdayız. Yani inançlar konusunda boş değiliz ve her verilenin doğru olmadığını bilerek inancımızı güncelleştiriyoruz.

Yoksa Bu iş sakal ile, kılık kıyafet ile, yok kur'an şöyle dedi böyle dedi diye, fıkıha göre ceza şudur vb. uygulanmalıdır diye yaşamımızı karartamayız... Buna da izin vermeyiz... Gelişen bir dünya karşısında alman gereken yer dini bir savaşı kışkırtan ve bundan çıkar bekleyen emperyalist ülkelerin ekmeğine yağ sürmektir... Devrimci Atatürk'ümüzün Laiklik konusu bu nedenle önemlidir... Yeterki irtica, dini örgütler ve ulemalar vb. siyasal kimlik ile toplumun önüne çıkmasın ve siyasilere güç vererer kendi ziminin oymasın...

Ama size şunu söyleyebilirim, eğer Türkiye bu oluşum böyle devam ederse bir başka topic'te açmış olduğum konu olan ŞERİAT'IN BU ÜLKEYE 30 YIL İÇİNDE geleceği öngörüsü gerçekleşirse o zamanda rahat mı olacaksınız hayır rahat olsanız bile bu sefer düşmanınız biz değil tüm dünya ülkeleri olacaktır. Çünkü sizlerin dini anlamda az ile yetinmeme gibi bir niyetleri her zaman oldu. Kaldı ki devlet ve dinsel ülkelerin tarihlerine baktığımızda bugünkü ülkemizin geleceğinin izlerini, kilometre taşlarını bulabilirsin...

Evet bu ülkeye ŞERİAT gelecek ve o zaman da diğer ülkeler başka gezegenlerde yaşamsal sürekliliğini yakalarken sizler burada dünyayı bu rejimle yönetiyor olacaksınız. Buna yürekten inanıyorum...

Saygılarımla...

.

fgdf8hz.jpg

Gönderi tarihi:

Nerden çıkardınız bu yargıyı öğrenebilirmiyim? Lütfen bunu ifade eden cümlemi yada yazımı bana gösterirmisiniz?

Ben böyle bir ifade kullanmadığım ve böyle bir zihniyete sahip olmadığım için merak ettim ne zaman böyle birşey ifade etmişim diye...

Evet sizi bekliyorum...

Evet bu ülkeye ŞERİAT gelecek ve o zaman da diğer ülkeler başka gezegenlerde yaşamsal sürekliliğini yakalarken sizler burada dünyayı bu rejimle yönetiyor olacaksınız. Buna yürekten inanıyorum...

Hayır sevgili arkadaşım ben size katılmıyorum, bu ülkeye hiçbir zaman şeriat gelmeyecek... Çünkü şeriatın gereklerini yerine getirebilecek yapıya sahip insan yok günümüzde... Bunun içindir ki şeriatle yönetilen bir tek devlet bile göremezsiniz... Şeriat Allah rızasını, hak ve adaleti gözönünde tutmayı gerektirir. Günümüzde bu zihniyetli insanlar olmadığı için hiçbir zaman şeriatle yönetilemeyeceğiz bundan emin olabilirsiniz...

Bu sadece sizin yersiz korkularınızdan ibaret... Şeriat getirmek isteyen insanlarda boşa uğraşıyorlar çünkü şeriatle yönetilmek ve yönetmek sorumluluk ister... Bunu kimse kaldıramaz dolayısı ile yine şeriatle yönetilmemiş/yönetmemiş olunur...

Şu önyargınızdan kurtulun; din sabitleştirir ileriye götürmez...

Böyle birşey yok... Uzaya gitmek ilerlemekse uzaya gidilir. Bunun dinde bir sakıncası yok. Sizin ne istediğinize bağlı...

Emperyalizm ile gelişmek gerekiyorsa din buna izin vermez emperyalist olmaz ve gelişmezsiniz... Geride kalmak ancak bununla mümkündür...

Siz bana lütfen söylermisiniz gelişmek için gerekli olan fakat dinde sakıncalı olduğu için uygulanmaması gereken birşey...

Bir ara bilimselci yerçekiminden bahsetmişti... Yerçekimi güya dine aykırıymış çünkü miraç olayı varmış dinde, yerçekimi bunu iptal ediyormuş... Yerçekimi ile miraçın arasındaki bağlantıyıda kurmuş değilim. Bilginiz varsa aydınlatmanızı isterim...

Gönderi tarihi:

Nerden çıkardınız bu yargıyı öğrenebilirmiyim? Lütfen bunu ifade eden cümlemi yada yazımı bana gösterirmisiniz?

Tabiki siz söylemiş değilsiniz sevgili earten onlar benim tespitlerim ve bana ait düşüncelerdir...

Hayır sevgili arkadaşım ben size katılmıyorum, bu ülkeye hiçbir zaman şeriat gelmeyecek... Çünkü şeriatın gereklerini yerine getirebilecek yapıya sahip insan yok günümüzde... Bunun içindir ki şeriatle yönetilen bir tek devlet bile göremezsiniz... Şeriat Allah rızasını, hak ve adaleti gözönünde tutmayı gerektirir. Günümüzde bu zihniyetli insanlar olmadığı için hiçbir zaman şeriatle yönetilemeyeceğiz bundan emin olabilirsiniz...

O zaman siz müslüman sosyalistsizin doğrumudur?...

Ve bende demokrat sosyalistim!...

Belkide aramızdaki bu ince nuans farkını yakalamalıyız ve ilişkilerimizi ve dünüşcelerimizi bu çerçeve dailinde yapmalıyız ne dersiniz sevgili earten arkadaşım...

Saygılar....

.

Gönderi tarihi:

Sevgili hearten arkadaşım yazıları baştan sona birkez daha okudum acaba yanlış mı anladım diye ne dipnot arkadaşımın yazdıklarında nede benim yazdıklarımda hizbullah lafı geçmiyor bizim tepkimiz dindarlara değil halkın saf dini duygularını kullanarak din tacirliği yapan bunun sonucunda da ülkeyi kötü durmlara sürükleyenlere ve aynı şekilde sahte Atatürkçülere .Beni bastıramazsınız demekle neyi kastettiğini anlamış değilim eğer sahte dindar değilsen bizimle hemfikir olmalısın .Üstelik saymışsın başörtülülere yapılanları bende sayıyım o zaman başı açık olanlara yapılanları.Ben başı açık bir insanım ama toplumumuzun örf ve adetlerine ters düşmeyecek biçimde giyinirim.Bir gün dinci partilerin propagandasını yapmak için kapıma iki tane kapalı kadın geldi.Önyargılardan yakınırken ağzından şu çıkıverdi.Bilmem adminler burayı makaslayabilir ama "bütün orospular açıklardan çıkar"dediler.Yani her açık kadın kapalılar için potansiyel orospu kategorisinde.Yine tayyip erdoğanın büyükşehir belediye başkanı seçildiğinin ertesi günü arkamdam mantoma sarıklı sakallı biri tarafından koca balgamlı bir tükürük konduruverildi.Yine başı açık olduğu için dinci partilerin sahip olduğu belediyelerde bizlere yapılanları istersen hiç anlatmayayım.

Yukarıda da belirttiğim gibi eğer sahte dinci değilsen gocunmanı gerektirecek hiç bir şey yok.Üstelik bende inançlı biriyim ve annem kapalıdır.Ama kapalılığı inancından olup siyasi amaçlı değildir.VE İDDA EDİYORUM Kİ BEN İSLAM DİNİNİ BİRÇOK KAFASI ÖRTÜKTEN VE KAFASI SECCADEDEN KALKMAYAN DAN DAHA İYİ BİLİRİM.Ama şimdi gördüğüm şeylerin dindarlıkla uzaktan yakından alakası yok.Sen yazılanları istersen gene de başörtüsüne ve namaza takılmadan -çünkü bunlar dinde teferruattır kişiseldir,sadece şahsın kendini ilgilendirir asıl önemli olan toplumsal boyutudur-bir kez daha oku.

Gönderi tarihi:

Sevgili arkadaşım,

Ben bu forumda irtica ve hizbullah olmakla suçlanıyorum... Bunun sebebide başörtüsüne heryerde özgürlük dediğim için... Zannedersem birde Cumhurbaşkanının "devlet rejimi uğruna inançlar kısıtlanabilir" şeklindeki sözünü eleştirdiğim için... Sözüm beni irtica olarak suçlayanlara... Hangi cümlemden irtica yada hizbullah gibi bir izlenim verdiğimi bir gösterirlerse memnun olurum...

Bakın çok güzel anlatmışsınız dindar gibi görünen insanlar tarafından maruz kaldığınız sorunları... Haklısınız elbette tepki göstermekte...

Ama unutmayın ki aynı sorunlara başörtülü ve dindar olan insanlarda maruz kalıyor hemde başı açık yada cumhuriyetçi, Atatürkçü olduğunu iddia eden insanlar tarafından...

Bir yerde yazmıştım tekrar anlatayım; ablam başörtülüdür ve siyasetle hiçbir ilgisi olmadığını kesin söyleyebilirim... İlkokul mezunu fakat kendini geliştirmiş, coluklu cocuklu sıradan bir ev hanımı...

Birgün sokakta yürürken arkasındaki arabadan "başı açık" bir kadın camdan çıkıyor ve bağırıyor " başını örtmekten sağır olmuşsun, başını açta duy vs...." Neymiş efendim ablam kornayı duymamış... Tabi orda haddini bildirmiş ilgili kişiye o ayrı bir konu...

Yani siz kalkıpta biz başıörtülüler tarafından tacize uğruyoruz diyerek başıörtülüleri bir kenara atamazsınız... Çünkü aynı tacize başıörtülü insanlarda başıaçıklar tarafından maruz bırakılıyor... Ortada karşılıklı bir anlayışsızlık ve saygısızlık sözkonusu...

Ben ablama yapılan hakaretten dolayı bütün başıaçık insanları aynı kefeye koyup yargılayabilirmiyim? Öyle olursa çevremdeki bütün açık arkadaşlarımı iptal etmem gerekecek...

Aynı şekilde sizlerde bütün başıkapalı olanları aynı kefeye koyarak yargılayamazsınız buna hakkınız yok kusurabakmayın... Eğer zaten öyle değil diyorsanız kamuda başörtüsü yasağına onay veremezsiniz...

Anlayamadığım işte bu... Bir yandan deniliyorki "biz insanların inançlarına saygılıyız, benim annemde örtülü, inancı için başını örtene kimse birşey demiyor falan filan...", diğer taraftan " hayır efendim kamuda başörtüsü olmaz..."

Neden?

Siyasi amaçları var...

Hangisinin?

İşte bu soru cevapsız...

Hepsinin mi? Birkısmının mı?

Hepsinin derseniz iş içinden zıkılmaz bir hal alır...

Bir kısmının derseniz ötekilerin haklarınıda o bir kısmı yüzünden ihlal etmiş olursunuz...

İşte sorun bu; bir kısım yüzünden ötekilerin günahına giriliyor, onlar dışlanıyor...

Benim vurfuladığım ve bir hakka sahip olduklarını iddia ettiğim kesim ötekiler kesimidir, birkısmı değil...

Siyasi amaçla kullanan bir kısma bende tepki gösteririm, nitekim bu benimde inancım ve sömürülmesine izin vermem!

Gönderi tarihi:

.

Meclis Başkanımıza Soruyoruz...

Ülkenin iki numaralı koltuğunda oturan sayın Meclis Başkanımıza soruyoruz : Oradan bakınca ülkemizin bütün sıkıntıları türban, imam hatip, laik-antilaik ekseninde mi odaklanmaktadır?

Türkiye'nin bütün sıkıntısı bu mudur? O yüksek makamlardan, ülke sorunlarının bunlardan ibaret olduğunu görüyor ve sanıyorsanız; o zaman bizim içimizin rahat etmesi gerekir...

Ancak ne yazık ki, içimiz rahat değil. Eğitimde kalite dibe vurmuş. İlköğretimden üniversiteye kadar; adeta diplomalı kara cahiller ordusu yetiştirir olmuşuz...

Ülkede tarım diye bir şey kalmamış, ya ithal patatese ya da kendi topraklarımızdaki kanserli patatese muhtaç kalmışız... Hayvancılık ölmüş, ülke adeta kaçak et ile, öteki tür kesilen hayvan etlerinin cenneti olmuş...

Zehirlenmeyen, kanserojen maddelerle bezenmeyen toprak parçamız, neredeyse yok gibi...

İşsizlik, istikbalsizlik Türk insanının geleceğini karartmakta...

Plansız, programsız ufuksuz kimi belediye başkanlarının turistik yerlerdeki içki yasağını çağrıştıran

' kırmızı çizgi ' absürdlüğü yüzünden, milyarlarca dolara mal olan turistik tesisler, yabancı turist kaçması yüzünden, ciddi bir kriz ve sıkıntıyla karşı karşıya...

Güneydoğu'daki maşa teröristler her gün can yakmakta, dışarıda verdiğimiz zayıf devlet görüntüsü yüzünden, başta Ermeniler olmak üzere Tüm Türkiye düşmanları, adeta ensemizde boza pişirmekteler...

Kapkaç olaylarının girmediği sokak, cadde; hırsızlığın girmediği ev, dükkan kalmadı... Asayişsizlik yüzünden 13 yaşındaki kapkaççı çocuklar, adeta devletle dalga geçer gibi, bir de beş yıldızlı otellerde düğün yapmaya kalkışmaktadırlar...

Ağır vergiler, aşırı akaryakıt ve enerji zamları ile, birtakım özelleştirilmelerden elde edilen biraz döviz rezervi , ülkemizde her şeyin yolunda olduğunu mu gösteriyor.

Eğer öyleyse, Türk halkının hıçkırığı, elemi, gözyaşı niye bir türlü dinmiyor?

Herkese kolay kolay nasip olmayacak bir yüce makamı, Türk milleti adına dolduran zat-i alinize bir daha soruyoruz: Temsil ettiğiniz kesim sadece türban ve lakiklik sorunu olan kesim mi?

Yukarıda sadece çok küçük bir kısmı sıralanan sorunlar, sizi enterese etmiyor mu?

.

fgdf8hz.jpg

.

Kaynak. Cemal Yeşilyurt

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.