Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2009 Hangimiz Anne babamızda mineral değildik şu fani aleme gelene dek.Onların topraktan çıkan sebze ve meyvelerden aldıkları kuvvet oldu,vitamin oldu,er suyu oldu,bir toprağa döküldü,dokuz ay ürün beklendi... 9 Ay sonra bir bebek meydana geldi.Kimi babası gibi inatçı oldu,Kimi Annesi gibi sakin,kimi halası gibi konuşkan,kimi dayısı gibi güzel .Lakin gelindi işte şu Aleme. Gün olucak yine, anne babamızın vitamin aldığı toprağa gidicez,belki ardımızda, ismini koyduğumuz bir evlat bırakıcaz. Eee.. Neylersiniz,üç nefesmiş bu dünyaya gelişteki hikmetimiz. :clover: Çok kötü yaa, hala bu çağda, kadınlara "Toprak/Tarla" gözüyle bakılması... Alıntı
Φ alkanaga Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2009 Çok kötü yaa, hala bu çağda, kadınlara "Toprak/Tarla" gözüyle bakılması... Sizde Haklısınız... Kadınlar velinimettir.Lakin toprak ana da velinimettir.Erkeklerde bulutlar gibi dir.Rahmet olup yağdığında bereket verir.Toprakla yağmurun birleşmesi,hayatı canlandırır,şenlik verir... 2 Alıntı
Φ Balzac Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2009 Sevgili Balzac ; . . . Saygılarımla Doğan Gülbudak ''Türk edebiyatı hakkında eminim bir şeyler öğrenebilirsiniz'' kelimesini size iade ediyorum bana dincileri örnek verme, onların sanatla işleri olmaz (2-3 şiiri dışında). Alıntı
Φ Balzac Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2009 Hangimiz Anne babamızda mineral değildik şu fani aleme gelene dek.Onların topraktan çıkan sebze ve meyvelerden aldıkları kuvvet oldu,vitamin oldu,er suyu oldu,bir toprağa döküldü,dokuz ay ürün beklendi... 9 Ay sonra bir bebek meydana geldi.Kimi babası gibi inatçı oldu,Kimi Annesi gibi sakin,kimi halası gibi konuşkan,kimi dayısı gibi güzel .Lakin gelindi işte şu Aleme. Gün olucak yine, anne babamızın vitamin aldığı toprağa gidicez,belki ardımızda, ismini koyduğumuz bir evlat bırakıcaz. Eee.. Neylersiniz,üç nefesmiş bu dünyaya gelişteki hikmetimiz. Sadece toprak olarak degil başka kücük düşürmeler de var, mesela kadın sakin olacak, çenesi düşükse gene hala gibi olacak, ama bütün güzellikler erkek tarafa bütün ugursuz istemeyen özellikler kadın tarafa, Tanrı bunlara akıl versin. Alıntı
Φ alkanaga Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2009 Sadece toprak olarak degil başka kücük düşürmeler de var, mesela kadın sakin olacak, çenesi düşükse gene hala gibi olacak, ama bütün güzellikler erkek tarafa bütün ugursuz istemeyen özellikler kadın tarafa, Tanrı bunlara akıl versin. Küçük Düşürme, büyük Düşürme... Bunların Hepsi senin görüşünde.. *** Her bakışındaki söz sensin aslında... Evladını ister Anaya benzet İster halaya... İnan sahipsin işte bu zanlara... Her yol Yina başlangıca varır... Devran böyle inan bak bir... İster seyret istersen dertlen Sen önce kendine bak bir... Bir başkasını suçladığını sanırsan... O suç sende çapağı kaldırırsan.. İster tadını çıkar istersende et yaygara.. Bulacağın bir hayal sadece Şu Dünya Pazarından... 1 Alıntı
Φ alkanaga Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2009 Eh be Alkanagam söylendi kendince... 1 Alıntı
Φ tebu Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2009 Sn. yam_yam Sizin adınız gibi emin olduğunuz bazı şeylerin tam zıttından da ben adım gibi eminim. Ayrıca siz karşınızdakini küçük görmeyi hangi sıfatınızla kendinize uygun görüyor sunuz? Akademisyenseniz akademik sıfatınızı söyleyiniz de bizde bilelim. Uzay ve evren konusunda yapmış olduğunuz bir çalışma, yazmış olduğunuz bir kitap yada makale varsa paylaşın konuya da katkı yapmış olursunuz. Ayrıca açıklamanızdan kesinlikle tatmin olmadım spekülatif şeylerden değil bilimsel olarak kabul edilmiş şeylerden bahsetmeniz gerekir. Alıntı
Φ tebu Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2009 Ayetleri görünce aklıma kaderle ilgili sorular takıldı bir inançlı olarak Sn. ser-kan.7. ayete kader inancıyla birlikte baktığımızda inanmayanların iradesinin Allah tarafından kontrol altına alınarak,onların inanmamaları doğrultusunda bir Külli iradenin tecelli ettiği manasını anlıyorum.Ayetin meali Türkçe doğru tam manasıyla bu manada mıdır hakikaten merak ettim.Eğer bu manayı anlamamız gerekiyorsa insanın inançlı ya da inançsız olması durumu kendi iradesinin dışında gerçekleşmektedir ilkesi ortaya çıkar.Bu noktada özgür iradeyle inançlı inançsız olma bağlamında bir tecihten söz edilemeyeceğinden sınavın anlamı kalmaz. Ve şunun da anlamı kalmaz Allah birinin kalbini mühürlediyse bizim onu davetimiz Allah'ın fiiline karşı gelmek olur değil mi? Konuyla ilgili doyurucu,Kurani mantığa uygun,kalbi, aklı teskin edici yorumunuz varsa kendim adına bekliyorum ve diğer arkadaşlardan da bekliyorum öğrenmek için. Başka bir konuya geçtik ama yeri gelmişken sormakta fayda var.İnançsız arkadaşlarımıza iyi bir malzeme konusu ama , hayırlısı Allah'tan... Muhabbetle... Sn. Fuzuli Kuran'da geçen kalplerin mühürlenmesiyle ilgili ayetlerin öncesini okuyunuz lütfen. Allah'ı inkar edenlerin kalplerinin mühürlendiğini Kuran ayetlerinden görebilirsiniz. Bu konuyla ilgili örnek ayetler: Nahl 106 - Kalbi imanla dolu olduğu halde zorlanan kimse hariç, inandıktan sonra Allah’ı inkâr eden ve böylece göğsünü küfre açanlara Allah’tan gazap iner ve onlar için büyük bir azap vardır. Bakara 6 - Küfre saplananlara gelince, onları uyarsan da, uyarmasan da, onlar için birdir, inanmazlar. Bakara 7 - Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Gözleri üzerinde de bir perde vardır. Onlar için büyük bir azap vardır. Nisâ 155 - Verdikleri sağlam sözü bozmalarından, Allah’ın âyetlerini inkar etmelerinden, peygamberleri haksız yere öldürmelerinden ve “kalplerimiz muhafazalıdır” demelerinden dolayı (başlarına türlü belalar verdik. Onların kalpleri muhafazalı değildir), tam aksine inkarları sebebiyle Allah onların kalplerini mühürlemiştir. Artık onlar inanmazlar. Mü’min 35 - Onlar kendilerine gelmiş hiçbir delil olmaksızın, Allah’ın âyetleri hakkında tartışan kimselerdir. Bu ise Allah katında ve iman edenler katında büyük öfke ve gazap gerektiren bir iştir. Allah, her kibirli zorbanın kalbini işte böyle mühürler. Kalbler mühürlendiği için inkar edilmiyor, inkar edildiği için kalbler mühürleniyor. Bu ayetleri destekleyen bir başka ayetide aşağıda veriyorum. Yûnus 44 - Şüphesiz Allah insanlara hiçbir şekilde zulmetmez; fakat insanlar kendilerine zulmederler. Seçim tamamen insanın hür iradesindedir, inkar yada iman. 1 Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2009 Sn. Fuzuli Kuran'da geçen kalplerin mühürlenmesiyle ilgili ayetlerin öncesini okuyunuz lütfen. Allah'ı inkar edenlerin kalplerinin mühürlendiğini Kuran ayetlerinden görebilirsiniz. Bu konuyla ilgili örnek ayetler: Nahl 106 - Kalbi imanla dolu olduğu halde zorlanan kimse hariç, inandıktan sonra Allah’ı inkâr eden ve böylece göğsünü küfre açanlara Allah’tan gazap iner ve onlar için büyük bir azap vardır. Bakara 6 - Küfre saplananlara gelince, onları uyarsan da, uyarmasan da, onlar için birdir, inanmazlar. Bakara 7 - Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Gözleri üzerinde de bir perde vardır. Onlar için büyük bir azap vardır. Nisâ 155 - Verdikleri sağlam sözü bozmalarından, Allah’ın âyetlerini inkar etmelerinden, peygamberleri haksız yere öldürmelerinden ve “kalplerimiz muhafazalıdır” demelerinden dolayı (başlarına türlü belalar verdik. Onların kalpleri muhafazalı değildir), tam aksine inkarları sebebiyle Allah onların kalplerini mühürlemiştir. Artık onlar inanmazlar. Mü’min 35 - Onlar kendilerine gelmiş hiçbir delil olmaksızın, Allah’ın âyetleri hakkında tartışan kimselerdir. Bu ise Allah katında ve iman edenler katında büyük öfke ve gazap gerektiren bir iştir. Allah, her kibirli zorbanın kalbini işte böyle mühürler. Kalbler mühürlendiği için inkar edilmiyor, inkar edildiği için kalbler mühürleniyor. Bu ayetleri destekleyen bir başka ayetide aşağıda veriyorum. Yûnus 44 - Şüphesiz Allah insanlara hiçbir şekilde zulmetmez; fakat insanlar kendilerine zulmederler. Seçim tamamen insanın hür iradesindedir, inkar yada iman. Sn. tebu kalplerin mühürlenmesini nasıl algılamalıyız?İnnamadığı için kalbi, kulağı mühürlendi, gözüne perde çekildi şeklindeki bir anlam dahi ''İnsan inanmak ve inanmamak konusunda özgür bırakılmıştır'' düsturuna aykırı bir durum oluşturur.Neden mi?Eğer inanmadığı için kalbi, kulağı mühürlendiyse bizim anladığımız bağlamda bu insanın o mührü çözüp inançlı olması mümkün müdür, değildir.Burda bir irade özgürlüğünden bahsetmek mümkün müdür, hayır.Bu ayetin Türkçe'ye doğru çevrildiğinden emin olmak lazım üzerine yorum yaptığımızda ilginç bir kader anlayışı ve iradeyi kullanma durumu ortaya çıkıyor... Seçim insanın hür iradesindedir ilkesine gelince kendinizin şu an yanlış olan Tanrı-İsa-Ruh'ul Kudüs teslisine inanan bir ailenin çocuğu olarak Hıristiyan bir kültürün etkisi altında doğduğunuzu, büyüdüğünüzü düşünün ve ayrıca şunu da ekleyeyim zihin yapınız etrafımızda gördüğümüz düşünmeden inanan,kültürel dini inanca sahip olan birinin zihin yapısında olsun. Siz bu şartlar altında, bu kültürün etkisinde ve düşünmeye uzak bir zihin yapısı içinde İslam'ı nasıl bulabilirdiniz, bulabilmeniz sürekli etki altında yönlendirilmiş bir iradeyle mümkün müdür? Yahu ben bu soruları niye soruyorum benim içinde garip bir durum tövbe tövbe... Muhabbetle... Alıntı
Φ Balzac Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2009 Küçük Düşürme, büyük Düşürme... . . . Bulacağın bir hayal sadece Şu Dünya Pazarından... kendi kendine güzel eğleniyorsunda sorun bende değil kuran ve islamda benim bir şeye benzetmeme gerek yok kuran zaten yeterince benzeteceğini benzetmiş. Alıntı
Φ alkanaga Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2009 kendi kendine güzel eğleniyorsunda sorun bende değil kuran ve islamda benim bir şeye benzetmeme gerek yok kuran zaten yeterince benzeteceğini benzetmiş. İlahi Balzac Abi, Ya hu balzac Abim, hayat seçimlerden ibaret.İnan veya inanma yap seçimini.Yaptığın seçimler sensin aslıhatı. Sen de bir seçimlerden ibaretsin.Ardında bıraktığın da sadece anılar ve hatıralar.Bunu anladığında teslim olursun halıyla.Çünkü sende biter herşey ,verdiğin karararla... Duyguların, Düşüncelerle oluşur.Ona göre hareket edersin, şu fani dünyada.Görüpte teslim oldun mu bu düzene, ben diyeyim İslam,sende Ne insan, olup gidersin işte... Bu arada bir farket ki, Sende Alemin bir çarkısın.Alem İşliyor senden de.Şu 3 Günlük Dünyada İnsanlık gerek ,kalanı Hikaye... 2 Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2009 Sn. yam_yam Sizin adınız gibi emin olduğunuz bazı şeylerin tam zıttından da ben adım gibi eminim. Ayrıca siz karşınızdakini küçük görmeyi hangi sıfatınızla kendinize uygun görüyor sunuz? Akademisyenseniz akademik sıfatınızı söyleyiniz de bizde bilelim. Uzay ve evren konusunda yapmış olduğunuz bir çalışma, yazmış olduğunuz bir kitap yada makale varsa paylaşın konuya da katkı yapmış olursunuz. Ayrıca açıklamanızdan kesinlikle tatmin olmadım spekülatif şeylerden değil bilimsel olarak kabul edilmiş şeylerden bahsetmeniz gerekir. Ben kimseyi küçük görmüyorum; mamafih karşımdaki kendini küçük düşürmemiş olsun.. Sorduğunuz için söylüyorum, ben bir bilimadamı değilim. Eğitimim de sosyal bilimlerin bir dalı üzerine; ancak doğa bilimlerine, özellikle de astronomiye karşı aşırı bir ilgim var. Bu konuda araştırmalarımı da bir derleme şeklinde ilgilenenlerle paylaşıyorum. Mesela blogumda çeşitli bilimsel konulardaki derlemelerimi görebilirsiniz : http://www.turkish-media.com/forum/blog/379-yam-yams-blog/page__tag__Bilimsel%20Derlemelerim Açıklamalarımdan tatmin olmanızı beklemiyordum zaten; zira sizin tatmin olabilmeniz yalnızca evrenin bir tanrı ile bağdaştırılmasına bağlı. Bunun dışındaki hiç bir şey sizi tatmin etmeyecek. Dahası kendi içinizde ne kadar çeliştiğinizin, olaylara nasıl bir fanatizm gözüyle yaklaştığınızın farkında da değilsiniz. Spekülatif de olsa bilimsel teknikler kullanılarak ortaya konmuş bir veri sizi tatmin etmiyor; olabilir çoğu zaman beni de tatmin etmeyebilir. Lakin sizin buna karşılık sözde alternatif olarak ortaya koyduğunuz önerme nedir hiç düşündünüz mü? Öyleyse bana bilimden,şundan bundan behsetmeyeceksiniz. Dediğim gibi, bilimle azıcık da olsa bir ilginiz olsaydı, çıkar peşinde koşan bir takım insanların bilimsel diye yutturmaya çalıştığı "deli saçmalarını" buraya alıntılamazdınız. 2 Alıntı
Φ Balzac Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2009 İlahi Balzac Abi, Ya hu balzac Abim, hayat seçimlerden ibaret.İnan veya inanma yap seçimini.Yaptığın seçimler sensin aslıhatı. Sen de bir seçimlerden ibaretsin.Ardında bıraktığın da sadece anılar ve hatıralar.Bunu anladığında teslim olursun halıyla.Çünkü sende biter herşey ,verdiğin karararla... Duyguların, Düşüncelerle oluşur.Ona göre hareket edersin, şu fani dünyada.Görüpte teslim oldun mu bu düzene, ben diyeyim İslam,sende Ne insan, olup gidersin işte... Bu arada bir farket ki, Sende Alemin bir çarkısın.Alem İşliyor senden de.Şu 3 Günlük Dünyada İnsanlık gerek ,kalanı Hikaye... Hayat tabiiki seçimler ibaret, hele insanı insanca özgür bıraksalar seçimlerimizi yaşayacağız ama sağım solum yobaz, seçimlerden ibaret olmak ne kadar kötü yada iyi bazen karışıyor her ne kadar bir çoğuna kendim karar versemde, aslında tesimde olmuyorum bu kahrolası düzene ama düzeni düzen oldugu için kurunun yanında yaşta olayı oluyor, umurumda degil onun bunun düzeni oda bambaşka konu ya. Alemin çarkı olurken ne kadar farkında olursak bazı olayların o kadar saglam çark olmak lazım, her ne kadar pir sultan abdal bozuk düzende saglam çark olmaz desede 1 Alıntı
Φ alkanaga Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2009 Hayat tabiiki seçimler ibaret, hele insanı insanca özgür bıraksalar seçimlerimizi yaşayacağız ama sağım solum yobaz, seçimlerden ibaret olmak ne kadar kötü yada iyi bazen karışıyor her ne kadar bir çoğuna kendim karar versemde, aslında tesimde olmuyorum bu kahrolası düzene ama düzeni düzen oldugu için kurunun yanında yaşta olayı oluyor, umurumda degil onun bunun düzeni oda bambaşka konu ya. Alemin çarkı olurken ne kadar farkında olursak bazı olayların o kadar saglam çark olmak lazım, her ne kadar pir sultan abdal bozuk düzende saglam çark olmaz desede Balzac Abime Bir Rep bizden. Yobaza takılma sen.Bu Alemde kahreden de,sevende toprağın karnına giriyor işte..Sat o zaman Alemin Anasını şimdiden. Hayatın Güzeli,güzel olan Anların.O halde boşa zaman harcamayasın.Sağla solla uğraşmaktan fayda yok. Bak dalgana sevgiyle yaşayasın. Şu fani hayatı sevgiyle doldur.Güzelle güzel ol,Hocayla hoca takıl. Takıl işte zevkine, keyfince ol.. Bozma kendini bırak gitsin hayat,Kendi Hayatında, cennetinde ol.. Bak Nerede o bizden öncekiler?Sadece bir hayalden ibaretler.Bazen kitaplarda rastlarsın adlarına, bazen de eski bir türküde.İşte, bir Görünüp bir gittiler.. Bak Muhammed bir geldi ,bir söyledi, bir gitti.İstersen bak kendine Aynı senin gibiydi.Suret değil kastımız, bak şu kadavra ardına.Nice insanlar işte orada gizli. Vah deyip söylenip dursamda dünyada,Sanki ne geçicek şu Alemde elime.Ah ile, vahlar ile Ömür geçer mi? Bak keyfine,Sevgiyle yaşa huzur burada. Her Ah ından binbir derman gizli.Her Dermanda inan bir güzel gizli.Ne söyler Alkanagam deme boşuna.O ben de benim gönlümde gizli... 1 Alıntı
Φ furkan_isa Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2009 peki arkadaşım bu evren nası var oldu? kendi kendinemi:) peki söylermisin dünyadaki her olay müthiş bir sistemle çalışıyo örneğin insan vücüdu bitkiler tüm canlılar hepsine kendi gücü yettiğince güç verilmiş.******yetmedi mi aç kuranı bi oku yine allahın kelamlarının ne kadar müthiş olduğunu göreceksin allah bizlere bu kadar delil vermiş hala da inanmazmısın? peki söylemirmisin? bunca galaksi yıldızlar vb. direksiz nasıl ayakta kalıyor? bi tür çekim kuvvetiyle diyeceksin peki o çekim kuvvetini hangi güç yaratıyor hala da inanmıyormusunuz? allah herşeyi bizim için bir imtihan konusu yapmış bu sadece sizin elinizde zaten herşey apaçık ortada olsaydı bir imtihan kalmazdı.ha bu arada en son çare olarak evren her zaman vardı diyeceksin şu anda onca yıldız ölüyor onca yıldız doğuyor peki o yüzden evrenin her zaman var olması söz konusu bile olamaz çünkü evren sürekli değişiyor bu günün bilim dünyası da evrenin bir yaratılışı olduğunu kanıtlamış durumda evrene(uzaya) biz sonsuz hacim 0 kütle buna da boşluk diyoruz peki arkadaşım eğer evren hep war olsaydı o ilk kütleyi kim yarattı zaten öyle de değil allah hiçbir madde yokken evreni yoktan var etmiştir.ben sizin anlayabileceğiniz dilden konuşuyorum sadece evrenin yaratılışı kuranda apaçık yazmakta söylermisin yani.***** 1 Alıntı
Φ ser-kan Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2009 Bakara 212 (Medenî 87) Kafir olanlar için dünya hayatı cazip kılındı. (Bu yüzden) onlar, iman edenler ile alay ederler. Oysa ki, (iman edip) inkardan sakınanlar kıyamet gününde onların üstündedir. Allah dilediğine hesapsız rızık verir. Âl-i İmrân 90 (Medenî 89) İnandıktan sonra kafirliğe sapıp sonra inkarcılıkta daha da ileri gidenlerin tevbeleri asla kabul edilmeyecektir. Ve işte onlar, sapıklarıntakendisidirler. Mü’minûn 112. (Allah inkarcılara) "Yeryüzünde kaç yıl kaldınız?" diye sorar. 113. "Bir gün veya günün bir kısmı kadar kaldık. İşte sayanlara sor" derler. 114. Buyurur: Sadece az bir süre kaldınız; keşke siz (bunu) bilmiş olsaydınız! 115. Sizi sadece boş yere yarattığımızı ve sizin hakikaten huzurumuza geri getirilmeyeceğinizi mi sandınız? En’âm 25 (Mekkî 55*) Onlar her türlü mucizeyi görseler bile yine de ona inanmazlar. Hatta o kafirler sana geldiklerinde: "Bu Kur'an eskilerin masallarından başka bir şey değildir" diyerek seninle tartışırlar. inanmayanlar ne yapsanız gene inanmazlar. ama unutmasınlar dünyadaki hiçbir gücün durduramıyacagı bir gerçek var 'her canlı bir gün ÖLÜMÜ TADACAK've o gün çok geç olmuş olacak.... 1 Alıntı
Φ ser-kan Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2009 Allahın huzuruna çıkmayı yalanlayanlar gerçekten ziyana uğramıştır. Nihayet onlara ansızın o saat (kıyamet) gelip çatınca, bütün günahlarını sırtlarına yüklenerek, Hayatta yaptığımız kusurlardan ötürü vay hâlimize! diyecekler. Dikkat edin, yüklendikleri günah yükü ne kötüdür! (En'am-31) 1 Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2009 Ser-Kan.. Ser baş..Kan,da İman demektir Tasavuf terminolojisinde..güzel isim.. Amiiiiinnnnn..eminiiimmm,söylediklerin doğrudur..işte İman..Amin..Emin..hepsi aynı kökten gelen terimler..peki kim ne diyorda biz amin diyoruz..elbette bir İNSAN..o zaman İmanımız bir İNSAN,a.. Peki varmı böyle bir İNSAN etrafımızda..her söylediğine Amin diyebileceğimiz..her hareketinden emin olduğumuz..bir İNSAN..sadece tek bir İNSAN..varmı.. dayının var.. 1 Alıntı
Φ Balzac Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2009 Allahın huzuruna çıkmayı yalanlayanlar gerçekten ziyana uğramıştır. Nihayet onlara ansızın o saat (kıyamet) gelip çatınca, bütün günahlarını sırtlarına yüklenerek, Hayatta yaptığımız kusurlardan ötürü vay hâlimize! diyecekler. Dikkat edin, yüklendikleri günah yükü ne kötüdür! (En'am-31) Baştan aşagı çelişkilerle dolu safsataya ancak sizler inanarak ondan medet umarsınız, Allahınız yada (''tanrımız'' biz Türklerin) bu kadar akılsız oldugunu sanmıyorum. 1 Alıntı
Φ tebu Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2009 Açıklamalarımdan tatmin olmanızı beklemiyordum zaten; zira sizin tatmin olabilmeniz yalnızca evrenin bir tanrı ile bağdaştırılmasına bağlı. Bunun dışındaki hiç bir şey sizi tatmin etmeyecek. Dahası kendi içinizde ne kadar çeliştiğinizin, olaylara nasıl bir fanatizm gözüyle yaklaştığınızın farkında da değilsiniz. Spekülatif de olsa bilimsel teknikler kullanılarak ortaya konmuş bir veri sizi tatmin etmiyor; olabilir çoğu zaman beni de tatmin etmeyebilir. Lakin sizin buna karşılık sözde alternatif olarak ortaya koyduğunuz önerme nedir hiç düşündünüz mü? Öyleyse bana bilimden,şundan bundan behsetmeyeceksiniz. Dediğim gibi, bilimle azıcık da olsa bir ilginiz olsaydı, çıkar peşinde koşan bir takım insanların bilimsel diye yutturmaya çalıştığı "deli saçmalarını" buraya alıntılamazdınız. Nasıl sizin evreniniz bir tanrının olmaması koşulu ile geçerli ise benim evrenim de bir tanrının olması koşulu ile geçerlidir. Ayrıca benim alternatif önermemi de önceki mesajlarımda yazmıştım. Sizin deli saçması diye nitelendirdiğiniz şeyleri bilim adamlarının büyük çoğunluğu kabul etmiştir ama siz çerçevenizde onları da bilim adamı yerine koymuyor, görüşlerini kabul etmiyor olabilirsiniz. Siz kendi inandığınız deli saçmalarının içinde oyalanmaya devam ediniz, biz de size göre deli saçmalarımızın içinde oyalanmaya devam edelim. Kimin doğruya inandığı mutlak suretle ortaya çıkacaktır ölüm hadisesinden kimsenin kurtuluşu yok. 1 Alıntı
Φ AED Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2009 tartışmalar yanlış bir eksende yoğunlaşıyor.. adeta GS-FB taraftarlarının psikolojik savaşına dönüşme eğilimini seziyorum. eğer empati yapılmazsa burada sadece <nefret> i yoğunlaştırırız. yani karşı tarafın duygularına ulaşmaya çalışmalıyız,başka türlü o insanı anlayamayız da,ikna edip görüşlerini de değiştiremeyiz. ++++ <inançsız> bir insana bir dinin kutsal kitabından alıntılar yapmak bir şey ifade etmez.. çünki bütün dinler inançsızlık karşısında kağıttan kaplan gibi çökerler.. bunun için tüm dinlerde inanç sistemi kendisini korumak için ceza ve yaptırım sistemini de kendi içinde barındırır.. sizi <cennetten> mahrum bırakma yaptırımından tutun <kafirlik > ve hatta <katlin vacip olması>na kadar gidebilen yaptırımlardır bunlar. 2009 türkiyesi, dinsel eksenli bir yaşamı dayatan, yerleştiren bir konjunktür içerisinde tutulmaktadır.. yani yeterince <din> pompalanıyor insanlara.. bu nedenle <inançsız> ın bir de ciddi açmazı var: o görüşlerini uluorta söyleyemez, dindar olmak belirli çevrelerde prim yapabilirken,dinleri reddetmek, dışlanma ve taciz nedeni olabilir.çünki bu ülkenin biyerlerinde hala ortaçağ cehaleti egemen.. ++++ dinlerin tarih boyunca evrilip gelişmesine bakıldığında, çoğu dinlerin zamanı gelince öldüğünü, yeni dinlerin doğduğunu, doğan dinlerin çağdaş yaşama ayak uydurma kabiliyetinin bir sonucu olarak ya toplum yaşamında etkili bir aktör olarak kaldığını yada radikalleşerek kendi taraftarları dışında etki alanı kalmadığını görüyoruz..yaklaşık 2500 yıl öncesine dayalı arap yarımadası ve ortadoğu sosyolojisinden kaynağını alan islamiyet, kendi içinde katı ,tavizsiz buyrukları ile çağdaş yaşamın gerekleri arasında sorgulanma sürecini yaşıyor.. <bilim>e artık laf atılmıyor, dünyanın öküzün boynunda durduğu gibi tezler ileri sürülmüyor, bazı <cesur> ilahiyatçı-yazarlar <allah ile kul arasındaki tüm çıkar gruplarının> çanına ot tıkıyor.hatta aralarında <evrimi de allah yaratmıştır> diyenler bile var.. ++++ dinsel inanç olgusu elbette özel bir olaydır.. ve görüşümce de dinsel inançla bilimsel öğretiyi karşı karşıya getirmek <edebi kördöğüşü>nden başak bir sonuç çıkarmaz.. ama tüm dinlerin bir özelliği varki bir ipucu verir bizlere: tüm dinler tarih boyunca sınıflı toplumlarda güçlü olan egemen sınıfın yanında yeralmıştır..yoksulluk ve sefalet içindeki insanlara <cennet>e kadar sabır öğütlenir. islam ülkelerinde yoksulların karnı bir ay boyunca doyurulur.. sadaka ve zekat kurumları ile zenginlere <yoksula yardım et> öğütleri verilir. tarihin ortaçağ derebeyliği döneminde kilise engizisyonu, milyonlarca insanı <düzene uymadığı> için işkencelerle katletmiştir.çünki iktidardaki çıkar grupları ile kilise iktadırın paylaşmışlardı.. tüm dinlerin bir başka özelliği de büyük insan yığınlarını kontrol altında tutmaya yaramakta,tıpkı futbol gibi,insanlara acılarını belli sürelerde unutmasını sağlamaktadır. ++++ empati yapabilmek adına ,dinleri reddeden materyalist düşünce sistemini yani <inançsız>ın nasıl bir düşünce sistemi olduğunu sistematik olarak anlamak adına DİYALEKTİK ve TARİHSEL MATERYALİZM burada verdim.. ben kendi adıma <inançlı > insanlara saygı duyuyorum ve dindar bir orjinden geldiğim için <katlin vacip > diyenler hariç onları seviyorum.. onlardan istediğim bu verdiğim uzun felsefi çalışmayı yapsınlar,yani karşı görüşün içine girsinler..biraz emekler verilsin..ben tüm kutsal kitapların türkçesini okumaya çalıştım..devam edeceğiz.. Alıntı
Φ kiyametyoktur Gönderi tarihi: 9 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 9 Kasım , 2009 Çok zekiceydi... Gercekten Allahin Tanrinin Budhanin yalan oldugunu kavradim. Insanlar ve hersey evrimden geldi Yaratici yoktu. Alıntı
Φ alkanaga Gönderi tarihi: 9 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 9 Kasım , 2009 Allah Yok tur. O halde Alem yoktur.Allah de,el ilah de,Yehova de,Tengri de;her ne dersen de lakin kendi hakikatine eziyet etme.Bak çevrene,Dostuna, Eşine.Hepsi bir tekamül den geçmiş, sana Eş dost olmuş.Sana yar yardımcı olmuş.Hala yok diyorsan bunları çevrende Yaradan, sende yoksun o zaman.. Alıntı
Φ SideSwipe Gönderi tarihi: 12 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 12 Kasım , 2009 Allah Yok tur. O halde Alem yoktur.Allah de,el ilah de,Yehova de,Tengri de;her ne dersen de lakin kendi hakikatine eziyet etme.Bak çevrene,Dostuna, Eşine.Hepsi bir tekamül den geçmiş, sana Eş dost olmuş.Sana yar yardımcı olmuş.Hala yok diyorsan bunları çevrende Yaradan, sende yoksun o zaman.. Ne demek bu? Alıntı
Φ alkanaga Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2009 Ne demek bu? Kendi Hakikatine Bak demek.Gördüğün ,SEVDİĞİN,türlü duygu ve haller yaşadığın.Sözler ile Türküler yaktığın.Şu tüm Alemine bak.Letafetten kesafete, Gör işte hakikatını her zerre de.Her Nefes,her kelimede. '' Yere göğe sığmam Mümin Kulumun Gönlüne Sığarım Demiş.'' Tüm isimleriyle bir gönle yerleşmiş.. Ad koymuşlar Ona türlü isimler vermişler,kimi Allah demiş,kimi Tengri,bir başkası,Yehova.Aslıhatı bir gönülden çıkmış işte zuhura... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.