Φ canugur Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 yam_yam'a.... Diger insanlara degilde peygambere dayi-hala-teyze kizlarini ve dahi peygambere kendini hediye eden (ne demekse) kadinlarin helal kilinmasini normal karsiliyorsunuz Teyze / Dayı kızıyla evlenebilirsin.... Boyle bir engelleme yok.. Haberin olsun... Ve bu arada merak ettim de.. "Insanin topraktan yaratildigini normal karsiliyorsunuz" demissin.... Sen ne sekilde olustugunu dusunuyorsun?? 18553[/snapback] Evet evlenebilirsin.. Sonra da Allah seni cezalandirir !!!! ve %50 ihtimalle çocuklariniz sakat dogar... 18559[/snapback] teyze amca dayi cocuguyla evlenmeyi yasaklayan bir kanun oldu mu simdiye kadar,bilmiyorum belki darwin yasaklamistir...atalarimiz dediginiz maymunlarin nerde ne zaman kiminle ne yaptigini biliyor musunuz? benim gözlemlerime göre hic öyle sakat pek yok, ancak akrabalar evlenip sonra cocuklari da akrabayla evlenirlerse ihtimal artar...yasak da degil sart da degil..ister evlen ister evlenme, önemli olan esasta kan uyumu.. bunun haram olmasi icin bir neden görmüyorum... 18567[/snapback] Hic begenmedigimiz avrupada, Türk´ler bu tür aile ici evliligi yaptiklarinda: Özellikle ALMANLAR, cok kiziyor ve inanin asagilayarak bakiyorlar insana. "KARDESINIZLE NASIL EVLENEBILIYORSUNUZ? GENETIK ÖZELLIKLERINIZ AYNI, BUNU DARWIN BILE NE ZAMAN ÖNCE SÖYLEMISTIR. SIZE BUNLARI OKULLARDA ÖGRETMEDILER MI?" diyorlar. Bu sorulara, karadenizli arkadaslarimizin cok maruz kaldiklarini özellikle söyleyebilirim. Anadolu türklerinde ise, asla aile degil, akraba evliligi bile yapilmaz: arastirin gecmisi. Asya da bile Türkler, baska klanlardan kadinlar ile evlenebilir. Klan ici evlilik kardesik sayilir. BU NASIL BIR GELENEKTIR KI, TÜM AKRABA KARI KIZLARI HELAL KILNSIN BIR INSANA? Ne ganimeti?! Ganimet, savaslarda esir edilen toplumlarin kizlaridir. Bunlari nasil helal görüyorsunuz sorarim? O esir kadinin kocasi ve ailesi öldürülmüs, cocuklari esir pazarinda satrilmistir. Böyle bir yüregi yanmis kadina bir peygamber nasil el sürer de helal kilinir, sorun kendinize. Bize cevap yetistirmeyin 18574[/snapback] e herhalde yani kardesle evlenilmez bunu nerden cikardin.. hem sana evlen demiyoruz evlenmen icin ruhsat verilmis, senin secimin, evlenilmesi haram olanlar........ Bir de babalarınızın nikahladığı kadınları kendinize nikahlamayın. Geçmişte olanlar artık geçmiştir. Çünkü o, çok çirkin ve ********* bir şeydi. Ne fena adetti o. Analarınız, kızlarınız, kardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, kardeş kızları, kız kardeş kızları, sizi emziren analarınız, sütten kardeşleriniz, hanımlarınızın anaları, birleştiğiniz karılarınızdan olup evlerinizde bulunan üvey kızlarınız, -eğer onlarla henüz birleşmemişseniz (kızlarını almaktan ötürü) üzerinize herhangi bir günah yoktur- kendi sülbünüzden gelen oğullarınızın karıları ve iki kız kardeşi bir arada almanız haramdır. Geçmişte olanlar artık geçmiştir. Şüphe yok ki Allah, Gafur'dur, Rahim'dir. Maliki bulunduğunuz cariyeler müstesna, kadınlardan kocası olanlarla evlenmeniz de haram kılındı. Bunlar, Allah'ın üzerinize farz kıldığı hükümlerdir. Haram kılınanların dışında kalanlar ise size helal kılındı." Sünnet'e gelince: Ebu Hureyre'nin rivayet ettiği bir hadiste Rasulullah (s.a.v.) şöyle buyurmaktadır: "Bir erkek, bir kadın ile o kadının teyzesini ve halasını bir arada nikahı altında bulunduramaz." Müslim'in, Aişe'den rivayet ettiği bir hadiste Rasulullah (s.a.v.) şöyle buyurmaktadır: "Süt emmek, doğumun haram kıldıklarını haram kılar." 18588[/snapback] söyledim ya sayin Dilku. beni ilgilendiren arap evlilik yasaklari, kanunlari, haram ya da evlilik izinleri degil. Yazimi okumamisiniz. Ben akraba evliliklerinin kardes yerine gectigini biyolojik olarak söylüyorum, siz halaa bana evlenecegim kadin kizlarin akraba listesini veriyorsunuz? Türkleri böyle seyler alakadar etmez, etmemistir de.demek istiyorum. Yani bu ayetleri ilk okuldan baslayarak tüm Türk cocuklarina hic kafalarina baska seyler sokmadan okutun, gülerler emin olun. Bizim kendi örf ve adetlerimiz var, ve bunun tarihi binlerce yila dayanir. Arap ahlaki ile hic bir iliskimiz yoktur demye getiriyorum. saygilar Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 Yamyamın bu sorularını en az dokuz sefer cevapladım hala soruyor. Ya cevapları okumuyo yada dalga geçyor.. Tek tek cevaplıyorum.. Allahın varlığını ıspat noktasında hiç bir zaman Kuran'ı Kerimden örnek yada delil getirmedim. Zaten Allaha inanmıyorsunuz, Kuran'ı Kerim sizin için delil teşkil etmez. Biz dedik ki, Bu nizam ve idenge kendi kendine nasıl oluşabilr. Bunları kontrol eden hesaplayan, bir akıl olmazmı. Ya, bir taş parçası iradesizdir. Bilirsiniz canlılar üç kısımdır. Hayvanlar, bitkiler ve insanlar.. Başka canlı yok kardeşim.. Başka düşünen bir madde de yok. Nasıl oluyorda bir hücre kendi kendine o kadar detaylı bir şekilde oluşuyor.. Konuya bu açıdan baktık ve bunu yapan bir iradenin varlığından söz ettik.. 1- Kuran'ı Kerim dörde kadar müsade etmiştir. Zorunlu tutmamıştır!! müsade etmiştir. ama sizin için en hayırlısı gene tektir demiştir. O günlerdeki sosyal çevre bunu taşıyabiliyordu, Evin kadını, kocasını kendi evlendiriyordu. Dokuz yaşı meselesine gelince. Bu gün afrika ve arap ülkelerinde olgunluk yaşı kadınlarda 9 erkelerde 11 dir. Şuan Türkiyede ve batı gibi orta iklim kuşaklarında bu yaş artı ikidir. Dünle bugünün sosyal olgularını kıyas yapma. O günlede birde savaş hali vardı.. Günümüzde de yaşı 13-14 gelen gençlerin çoğunluğu cinsel maceralar yaşamaktadırlar. Arada sadece nikah farkı vardır.. 2- İslam dininin kadına verdiği değeri hiçbir din ve toplum vermemiştir. Bunu başka başlık altında istediğiniz kadar tartışabilirim. Sizin söyleminizin tersine onlara iyi davranmamız gerektiği emredilir. Ve sizin en hayırlınız ailesine karşı en hayırlı olanınızdır.. Gibi bir çok hadis ve ayet vardır. Size şunu tavsiye ediyorum. İslamı müslümanım diyen insanların yaşantılarına göre değil. Kaynağına göre araştır. İslamı kaynağından öğren, onların yaptığını yapma.. 3- Kaynak edindiğiniz malum yazar o ayeti farklı yorumlamış ve saptırmıştır. 4- Peygamberin göğün bilmem kaçıncı katına çıkmasında Allaha bir yer tain edilmiyor. İslamı bilmediğin ve kulaktan dolma bilgilerle hareket ettiğin bellidir. Bilmediğimiz bir alemden bahsediliyor. Fiziki gökten değil.. 5- Bir insanı yoktan var eden, var olan parçaları tekrar eski haline döndürebilir. Bu gayet normaldir. Allahın kudretinden ve ilminden bahsediyoruz, senin benim değil... 6- İnsanın topraktan yaratılması. Belli bir toprak değildir. Topraktaki tüm elementler, minareller.. vs.vs dir. Nitekim seni ayrıştırsak, toprağa dökülürsün ve topraklaşırsın. Sendeki o kadar element nereye gidecek....!! 7- İnsanların et yeme ihtiyaçları için hayvan kesmeleri kadar doğaldır. Kurban kesmenin ardındaki hikmeti bilmediğin için böyle yazıyorsun... Bu konuya da açık kapı bırakıyorum, tartışırız. 8- O peygamberlerin geldikleri devirlerdeki dünyanın nüfusu ve dünyadaki, insanların dağılımını bana getir bende tek tek sana izah edecem..)) Bir çok topluma peygamber gönderilmiştir. Ama Amerika henüz dün keşfedilmiştir. Sakına bana Amerikanlara da peygamber gelmişmi diye sorma.. 9- Allah dilerse melekleri yardımcı olarak gönderebilir. Bu inan birinin söylemidir. Şimdi bunuda bilimsel olarak kanıtla dersen. Bende Aklın varlığını bilimsel olarak kanıtla derim.. 10-Hırsızlık yapanın elinin kesilmesini tam bir sayfa anlattım tabi okuduysan. Hırsızın elinin kesilmesini Rabbim emretmiştir kayıtsız şartsız amenna. Hikmetine gelince. Bir kere her hırsızın eli kesilmez. İhtiyacı olmadığı halde hırsızlık yaptıysa kesilir. Kafasının kesilmediğine dua etsin. Hortumcuları hiç sevmem... 11- İslam zamanla alıştırarak ikmal olmuştur. Bu arada bazı ayetlerde son durum itibariyle gene Allah tarafından nesh edilmiştir. Bunu peygamer efendimize bildirmiştir. Bu işde belli bir teknik ve düzene göre hesaplı olmuştur. Onun hesabını da Allah yapmıştır. Senin bildiğin gibi lom diye inmemiştir... 12- Peygamberimiz geldikten sonra, şeytanların gök katından bilgi çalmaları yasaklanmış ve onları delici bir şihapla yakarız buyrulmuştur. Maddeler enerji düzeyine geçebilirlerse, belkide şeytanların fiziki yapılarına tesir edebilirler.. Bak yamyam arkadaş sana tekrar tavsiyede bulunuyorum. İslama ister inan, ister inanma ama lütfen islamı kaynağından öğren. Bazı noktalara takılma. Takılsanda islamın bütününü gözden geçir gene takıldığın noktaya gel. İslamın kaynağına git... Saygılar.. 18577[/snapback] Az bir zamanim oldugundan simdilik sadece 1.maddeye cevap verecegim 1 - Demek ki Kur'an in bazi maddelerinin (bir çok) geçici hükmü var. Onu mu demeye çalisiyorsunuz. Yazi o zamanki sosyal çevreye uygundu ama simdiki sosyal cevreye uygun degil. Peki Allah bunu düsünememis mi. 9 yas meselesi midemi bulandirmaya basladi. Pes yani...Kaldi ki 13-14 yas bile bugün için normal degildir. Lütfen bana bunu normal karsilamadigini söyle... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 Bir çok geçici hükmümü var. Allah aşkına siz yazıları neresinden okuyorsunuz.. Ben öyle birşeymi dedim. Sosyal çevre derken. dinin hükmü kalkmıştır demiyorum. Dörde kadar evlenmek bugün içinde geçerlidir. Ama bir tavsiye edilmiştir. Müsade etmek başka emir başka. Lütfen konuları çarptırmayalım. İslamın neresinden bir delik bulurum diye çaba harcamayın. Delik dedikleriniz en mükemmel kanunlardır. Hiç bir şekilde bana bunun aksini ıspat edemezsiniz. O kadar yazı gene boşa gitti. Olsun devam... Saygılar.. Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 Yaaa isiniz gücünüz,konuyu cevirmek . Yeni bir din ortaya cikiyor, sonra da afrikanin son derece eski ilkel yasalarina siginarak mi 9 yasinda cocukla evliligi reva görüyor? Neymis, kizlar erken gelisiyormus Peki ilk evliligi neden 40 yasinda zengin bir hanimla yapmis ta, din palazlandiktan sonra niye cocuklara sira gelmistir. Unutmayin, Safiye da , iki gün önce evlenmis bir yahudi kiziydi. 17 yasindaydi ve ailesi öldürülüp, 17 yasindaki safiye, ile evlilik, son izdivactir. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 Kıvırmak sözünüzü geri iade ediyorum. Bu üslupta tartışmanın faydası yoktur. Bir eğitimci olarak hiç hoş bir tavır sergilemiyorsunuz.. Hedef kişilermi islammı... Peygamber efendimiz dokuz yaşındaki bir kızlamı evlenmiş.. Ne afrikası.. Onuda anlamadım.. Sadece sıcak ülklerdeki çocukların, diğer bölgelerdeki yaşıtlarına göre 2 yıl daha erken olgunluk devresine girdiklerini söyledim.. Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 Kıvırmak sözünüzü geri iade ediyorum. Bu üslupta tartışmanın faydası yoktur. Bir eğitimci olarak hiç hoş bir tavır sergilemiyorsunuz.. Hedef kişilermi islammı... Peygamber efendimiz dokuz yaşındaki bir kızlamı evlenmiş.. Ne afrikası.. Onuda anlamadım.. Sadece sıcak ülklerdeki çocukların, diğer bölgelerdeki yaşıtlarına göre 2 yıl daha erken olgunluk devresine girdiklerini söyledim.. 18617[/snapback] (üslubu, degistirdim ) haklisiniz, ilk hanim 9 degil, 40 yasinda ve kendisinden cok gelismisti. Bunlara cevap bulun diye yazmiyoruz. Cevaplari zaten yok. Yalnizca arap geleneklerinin biz türklerle asla uyusmadiginin göstergesidir önümüze sürülenler. Ben o kitaba asla bir sey demek istemiyorum, zira bizi ilgilendirmiyor da ondan. Iddia edildikce yazmak zorunda kaliyoruz, o kadar. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 O kitap dediğin Kuran'ı Kerim dünyadaki tüm müslümanların kitabıdır. Senden o kitaba saygı göstermeni istemiyoruz.. Ama hakaret etme hakkı da vermiyoruz. Uyuşamadığınız Araplar değil, islamdır. Bu da bir gerçektir. Kimin kaç yaşındaki bir bayanla evleneceğini biz tayin edemeyiz. Hz Hatice ile evlenmesi, bizim gibi şehvani yada gönül arzuları için değildi. O bir peygamberdir ve ne yaptıysa bu görev adına yaptı. Peygamberimizin evliliklerini tektek ortaya dökelim buyrun.. Her birini en güzide bir amaç için yapmıştır. Zaten adı üstünde kırk yaşındaki bir bayandan bahsediyorsunuz. Şehvet için olmadığı besbelli Saygılar... Saygılar.. Alıntı
Φ dilku Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 Kıvırmak sözünüzü geri iade ediyorum. Bu üslupta tartışmanın faydası yoktur. Bir eğitimci olarak hiç hoş bir tavır sergilemiyorsunuz.. Hedef kişilermi islammı... Peygamber efendimiz dokuz yaşındaki bir kızlamı evlenmiş.. Ne afrikası.. Onuda anlamadım.. Sadece sıcak ülklerdeki çocukların, diğer bölgelerdeki yaşıtlarına göre 2 yıl daha erken olgunluk devresine girdiklerini söyledim.. 18617[/snapback] (üslubu, degistirdim ) haklisiniz, ilk hanim 9 degil, 40 yasinda ve kendisinden cok gelismisti. Bunlara cevap bulun diye yazmiyoruz. Cevaplari zaten yok. Yalnizca arap geleneklerinin biz türklerle asla uyusmadiginin göstergesidir önümüze sürülenler. Ben o kitaba asla bir sey demek istemiyorum, zira bizi ilgilendirmiyor da ondan. Iddia edildikce yazmak zorunda kaliyoruz, o kadar. 18618[/snapback] haticenin 40 aisenin 9 yasinda oldugu konulari rivayettir, kesin bilgi degildir, Kuran ayeti degildir Haticenin 40 yasinda oldugunun delili nedir..Ibn habib evlendigi sirada haticenin 28 yasinda oldugunu söylüyor... bunlarin uydurulmus oldugu söyleniyor. nasil ki hatice evlendigi sirada 40 yasinda degilse (ki o yastaki bir kadinin cocuk dogurmasi biraz akli zorluyor) Aise de 9 yasinda degil en azindan 20 yasindadir..deniyor..Aisenin 9 yasinda evlenmis oldugu yalani ehl.i beyte yapilan bir kötü isnaddir Allahtan korkmaksizin uydurulmus bir yalandir deniyor.. detaylariya bilmiyorum ama bunlar arastirmaya deger.. Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 Kıvırmak sözünüzü geri iade ediyorum. Bu üslupta tartışmanın faydası yoktur. Bir eğitimci olarak hiç hoş bir tavır sergilemiyorsunuz.. Hedef kişilermi islammı... Peygamber efendimiz dokuz yaşındaki bir kızlamı evlenmiş.. Ne afrikası.. Onuda anlamadım.. Sadece sıcak ülklerdeki çocukların, diğer bölgelerdeki yaşıtlarına göre 2 yıl daha erken olgunluk devresine girdiklerini söyledim.. 18617[/snapback] (üslubu, degistirdim ) haklisiniz, ilk hanim 9 degil, 40 yasinda ve kendisinden cok gelismisti. Bunlara cevap bulun diye yazmiyoruz. Cevaplari zaten yok. Yalnizca arap geleneklerinin biz türklerle asla uyusmadiginin göstergesidir önümüze sürülenler. Ben o kitaba asla bir sey demek istemiyorum, zira bizi ilgilendirmiyor da ondan. Iddia edildikce yazmak zorunda kaliyoruz, o kadar. 18618[/snapback] haticenin 40 aisenin 9 yasinda oldugu konulari rivayettir, kesin bilgi degildir, Kuran ayeti degildir Haticenin 40 yasinda oldugunun delili nedir..Ibn habib evlendigi sirada haticenin 28 yasinda oldugunu söylüyor... bunlarin uydurulmus oldugu söyleniyor. nasil ki hatice evlendigi sirada 40 yasinda degilse (ki o yastaki bir kadinin cocuk dogurmasi biraz akli zorluyor) Aise de 9 yasinda degil en azindan 20 yasindadir..deniyor..Aisenin 9 yasinda evlenmis oldugu yalani ehl.i beyte yapilan bir kötü isnaddir Allahtan korkmaksizin uydurulmus bir yalandir deniyor.. detaylariya bilmiyorum ama bunlar arastirmaya deger.. 18625[/snapback] BU YAKLASIMINIZ, AYSE OLAYINI BEYHUDE BICIMDE SAVUNMAKTAN DAHA MANTIKLI. SIZI TEBRIK EDIYORUM DILKU. GERCEKTEN ARASTIRICI BIR KISILIGINIZ VAR, CESITLI SAHIHLER AGIZ BIRLIGI MI YAPMIS ACABA DIYORUM SIMDI.? SAYGILAR Alıntı
Φ dilku Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 CESITLI SAHIHLER AGIZ BIRLIGIMI YAPMIS DERKEN NE DEMEK ISTEDIN ANLAMADIM??? Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 CESITLI SAHIHLER AGIZ BIRLIGIMI YAPMIS DERKEN NE DEMEK ISTEDIN ANLAMADIM??? 18644[/snapback] Ayse konusunda demek istedim. Ayrica, verdiginiz kaynak hakkinda detayli bilgi verirseniz, inceler arastiririm demek istiyorum. saygilar Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 Sevgili canuqur bu soruyu bir kaç yerde sordum ama, cevap vermediniz.. Yazdığınız iletiyi takip ederken göreceğinize ve soruma cevap vereceğinize inananrak tekrar yazıyorum.. Siz Allaha inanmadığınızı söylüyorsunuz.. Bu durumda neden islamdaki uygulamalarla uğraşıyorsunuz. islamdaki güya size göre yanlış hükümlerle yada davranışlarla Allahın var olmadığı sonucunamı gidiyorsunuz.., Yada Eğer İslamdaki uygulamar sizin hoşunuza giden uygulamalar olsaydı Allahı varmı kabul edecektiniz. Eğer her iki sebep amacınız değilse.. Asıl amacınız nedir... Saygılar. Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 Sevgili canuqur bu soruyu bir kaç yerde sordum ama, cevap vermediniz.. Yazdığınız iletiyi takip ederken göreceğinize ve soruma cevap vereceğinize inananrak tekrar yazıyorum.. Siz Allaha inanmadığınızı söylüyorsunuz.. Bu durumda neden islamdaki uygulamalarla uğraşıyorsunuz. islamdaki güya size göre yanlış hükümlerle yada davranışlarla Allahın var olmadığı sonucunamı gidiyorsunuz.., Yada Eğer İslamdaki uygulamar sizin hoşunuza giden uygulamalar olsaydı Allahı varmı kabul edecektiniz. Eğer her iki sebep amacınız değilse.. Asıl amacınız nedir... Saygılar. 18649[/snapback] ÜLKEMIN, BOS INANCLARLA UCURUMA GITMESINI ISTEMEDIGIM ICIN, NASIL KIMILERI ISLAMI TEBLIG AMACI ILE HILAFET ARZUSU ICINDE ÜLKEYI CEHENNEME SÜRÜKLEMEK ISTIYORLARSA, BEN DE BUNUN KARSITINI YAPIYORUM. BU SIZCE ANORMAL BIR SEY MI? HALKIMIZ INANDIGI SEYLERI TÜM BOYUTLARIYLA TESBIT ETSIN, TANISIN, BILSIN, ONDAN SONRA YOLUNU SECSIN, SONUCA EP BIRLIKTE KATLANALIM DEMEK ISTIYORUM. INSANLARIMIZ, GERCEKTEN ASLI OLMAYAN SEYLERE MI BEL BAGLAMIS; BUNLARIN SORGULAMASI YAPILMAKTADIR. SAYGILAR Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2005 Sevgili canuqur bu soruyu bir kaç yerde sordum ama, cevap vermediniz.. Yazdığınız iletiyi takip ederken göreceğinize ve soruma cevap vereceğinize inananrak tekrar yazıyorum.. Siz Allaha inanmadığınızı söylüyorsunuz.. Bu durumda neden islamdaki uygulamalarla uğraşıyorsunuz. islamdaki güya size göre yanlış hükümlerle yada davranışlarla Allahın var olmadığı sonucunamı gidiyorsunuz.., Yada Eğer İslamdaki uygulamar sizin hoşunuza giden uygulamalar olsaydı Allahı varmı kabul edecektiniz. Eğer her iki sebep amacınız değilse.. Asıl amacınız nedir... Saygılar. 18649[/snapback] ÜLKEMIN, BOS INANCLARLA UCURUMA GITMESINI ISTEMEDIGIM ICIN, NASIL KIMILERI ISLAMI TEBLIG AMACI ILE HILAFET ARZUSU ICINDE ÜLKEYI CEHENNEME SÜRÜKLEMEK ISTIYORLARSA, BEN DE BUNUN KARSITINI YAPIYORUM. BU SIZCE ANORMAL BIR SEY MI? HALKIMIZ INANDIGI SEYLERI TÜM BOYUTLARIYLA TESBIT ETSIN, TANISIN, BILSIN, ONDAN SONRA YOLUNU SECSIN, SONUCA EP BIRLIKTE KATLANALIM DEMEK ISTIYORUM. INSANLARIMIZ, GERCEKTEN ASLI OLMAYAN SEYLERE MI BEL BAGLAMIS; BUNLARIN SORGULAMASI YAPILMAKTADIR. SAYGILAR 18654[/snapback] Tamam sizi anlıyorum ama.. İnanan ilk pilanda Allaha inanmıştır. Ama eksik inanmıştır. İslamın mükemmel bir din ve sosyal hayatı müthiç bir biçimde düzenleyen din olduğunu bildiği halde. Kasıtlı islama sokulmuş yada gene kasten yanlış bilgilendirmelerle inancını zaafa sokmuş kişilerle uğraşkam ve bunlara doğru islamı anlatmak gerekir. Tabi bu benim görevim.. Ama siz bozuk taraflarından yaklaşıyorsunuz. Nerede yanlış uygulama varsa onu öne sürüyorsunuz. Sonuç olarak zaten Allaha inanmıyorsunuz. Siz kendi inandığınız değerlerinizi yazsanız daha tutarlı olmazmı? Hem bizler de farklı değerler tanımış olmazmıyız.. Saygılar.. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2005 Bakalim Mirac olayi neymis? Mirac : "Arapça'da merdiven, yukari çikmak, yükselmek anlamlarini dile getirir" "Islam'da Hz. Peygamber (s.a.s)' in göge yükselerek Allah'in huzuruna kabul edilmesi olayi" "Hz. Peygamber (s.a.s), Beytü'l-Makdis'te kurulan bir Mirac'la ve yaninda Cebrail oldugu halde göge yükselmeye basladi. Gögün birinci katinda Hz. Adem, ikinci katinda Hz. Isa ve Yahya, üçüncü katinda Hz. Yusuf, dördüncü katinda Hz. Idris, besinci katinda Hz. Harun, altinci katinda Hz. Musa ve yedinci katinda Hz. Ibrahim ile görüstü. Cebrail ile birlikte yükselis Sidretü'l-Münteha'ya kadar sürdü. Cebrail, "Buradan bir parmak ucu ileri geçecek olursam yanarim" diyerek Sidretü'l Münteha'da kaldi. Hz. Peygamber (s.a.s) buradan itibaren Refref adli baska bir binekle yükselisini sürdürdü. Bu yükselis sirasinda Cennet ve nimetlerini, Cehennem ve azabini müsahede etti. Sonunda Allah'in huzuruna kabul edildi. Kendisine ümmetinden Allah'a sirk kosmayanlarin Cennet'e girecegi müjdelendi, Bakara suresinin son ayetleri verildi ve bes vakit namaz fari kilindi. Yeniden Refref ile Sidretü'l-Münteha'ya, oradan Burak'la Kudüs'e, oradan da Mekke'ye döndürüldü." Sayin Kralx nasil oluyorda "kulaktan dolma" bilgilere sahip oldugumu söyleyebiliyorsunuz anlayamiyorum. (Verilen Burak’a binip Beyt-ül-Makdis'e geldim. Onu, önceki Peygamberlerin bağladığı halkaya bağladım, sonra Mescide girip orada iki rekat namaz kıldım. Sonra çıktım. Cebrail aleyhisselam bir kap şarap, bir kap da süt getirdi. Ben sütü seçtim. Cebrail, yaratılışa uygun olanı seçtin, dedi. Sonra bizi birinci semaya çıkardı. Gök kapısında, “Sen kimsin” diye bir ses geldi. Ben Cebrail'im dedi. Yanındaki kim? dendi. Hz.Hz.Muhammed aleyhisselam dedi. O, Peygamber olarak gönderildi mi? dendi. Cebrail, evet dedi. Gök kapısı açıldı. Hz.Adem ile karşılaştım. Bana merhaba diyerek hayır dua etti. İkinci semaya çıktık. Yine orada da aynı konuşmalar geçti. Göğün kapısı açıldı. Burada iki teyze oğlu İsa ve Yahya ile karşılaştım. Onlar da bana merhaba diyerek dua ettiler. Üçüncü semaya çıktık. Bu kapıda da aynı konuşmalar geçti. Göğün kapısı açıldı. Orada Hz. Yusuf’u gördüm. O da bana dua etti. Dördüncü semaya çıktık. Aynı sualler ve konuşmalar oldu. Kapı açıldı. Hz. İdris’i gördüm. O da bana dua etti. Beşinci semaya çıktık. Yine aynı konuşmalar geçti. Kapı açıldı. Hz. Harun’u gördüm. O da bana dua etti. Altıncı semaya çıktık. Yine aynı konuşmalar oldu ve kapı açıldı. Hz. Musa’yı gördüm. Bana merhaba diyerek dua etti. Yedinci semaya çıktık. Yine aynı konuşmalar geçti ve kapı açıldı. Arkasını Beyt-ül-mamura dayamış Hz. İbrahim’i gördüm. O da bana dua etti. Beyt-ül-Mamur'u gördüm. Sonra Hz. Cebrail beni Sidretü'l-Münteha'ya götürdü. Allahü teâlâ, günde elli vakit namaz farz kıldı. Hz. Musa'nın yanına geldim. Ona elli vakit namaz farz kılındığını bildirdim. Rabbinden azaltmasını iste. Ümmetin buna güç yetiremez. Ben tecrübe ettim, dedi. Birkaç defa Rabbim ile Hz. Musa arasında gidip gelmeye devam ettim. Nihayet Rabbim buyurdu ki: "Ya habibim, beş vakit namazı farz kıldım. Her vakit için on sevap vardır. Böylece elli vakit namaz olur.") [Müslim] Siz hadisleri istediginiz gibi yontup öyle degerlendirebilirsiniz (Tipki ayetlerde yapildigi gibi). Simdi neye dayanarak beni "kulaktan dolma bilgi" sahibi olmakla itham ettiginizi ögrenmek istiyorum. Kavl-ül-fasl kitabında deniyor ki: "İsra suresinin ilk âyetinde, Allahü teâlâ, kudret ve azametinden nice acayip işlerden bazılarını göstermek için, Hz.Hz.Muhammed aleyhisselamı, Mekke'den Kudüs'e götürdüğünü bildiriyor. İsra kelimesi, rüya için kullanılmaz. Uyanık iken, gece yürümek manasına kullanılır. (Sana [Miraçta] gösterdiğimiz temaşayı insanlar için bir fitne kıldık) âyetindeki fitne, imtihan demektir. İmtihan ise uyanıkken olur. Peygamber efendimizin anlattığı rüya olsaydı, hiç kimse tuhaf karşılamazdı. Bir kısmı inkâr edip mürted olmaz, bir kısmı da [Hz. Ebu Bekir gibi] tasdik edip, yüksek derecelere kavuşmazdı. Resulullahın, Mekke'den Kudüs'e götürüldüğüne inanmayan kâfir olur. Göklere ve bilinmeyen yerlere götürüldüğüne inanmayan sapık olur. (Bahr) " Siz bunlara (ne kadar saçma olsa da) kayitsiz sartsiz inanmak zorundasiniz. Baska alternatifiniz yok. Ama bunlara mantikli izahlar getirmeye çalismayin lütfen. Bu arada namazin 50 vakitten 5 vakite düsme olayi da ayri bir tartisma konusu. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2005 Bu arada islerim yogun oldugundan, diger maddelere de firsat buldukça deginecegim Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2005 Mirac olayını anlatıldığı kadar anlayabiliriz. Ayet'i Kerime ile de sabit olduğu için iman ederiz. O alem farklı bir alemdir. Cennet cehennem gibi... Bilimsel olarak bir açıklama istiyorsan yapamam. Ama metafizik diyebilirim. Gördüklerimiz maddeden ibaret değildir. Ben bir mataryalist değilim. Benden o gözlükle bir açıklama bekleme. Mistik dünyanın akılla açıklanması maddesel dünyanınkinden zordur. İmanda bu noktada lazımdır... Saygılar. Alıntı
Φ sofavi Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2005 islam dini akıldan ziyade nakil dinidir ölçümüz kitap sünnet olmalıdır cahil cesurdur atıp tutar. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2005 İyi tespit. Ama nakilllerinde ilmi delilleri vardır... Akla uygundur.. Saygılar-Sevgiler... Alıntı
Φ dilku Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2005 islam dini akıldan ziyade nakil dinidir ölçümüz kitap sünnet olmalıdır cahil cesurdur atıp tutar. 19770[/snapback] bir diger bakis acisi.. ama en akla yatkin din islamdir.. akilla nakil catisir mi? catisirsa hangisi öne alinir sorusu burada gündeme gelebilir.. saygilar.. Alıntı
Φ mistik Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2005 Selamlar arkadaşlar. Ben görmeyeli tanrıdan kalkıp 9 yaşındaki kızlara kadar inmişsiniz. eğer varsa Allah muhabbetinizi arttırsın. Hep söylemişimdir, tanrı konusu insanların arasını açan ve çoğunlukla onları birbirine düşman yapan bir konudur. Burada tanrıyla neyi tartıştığımızı iyi anlamalıyız diye düşünüyorum. Birincsi gerçekten olma yad aolmama ihtimali olan gerçek tanrıdır. ki biz bunun hakkında hiç bir şey bilemeyiz, kesinlikle hiç bir delil elde edemeyiz, ve hiç bir şekilde onu tartışamayız. çünkü eğer bize tanıtılan gibiyse onunla irtibata geçmek imkansızdır. Tartışılan ikinci tanrı ise bizim tanrımız. Yani hakkında konuştuğumuz, yazıp çizdiğimiz, zihnimizdekitanrı tasavvurudur. Daha önce desöyledim, Bir tanrının gerçek anlamda var olduuğunu ispatlasak da ispatlamasak da bu bir şeyi değiştirmez. çünkü yapacak bir şey yok. ama zihnimizdeki tanrı tasavvuru hakkında bazı sonuçlara varmak bizim hayatımızın tamamını değiştirecektir. onun için ben zihnimizdeki tanrıyı tartışmanın daha verimli olacağına inanıyorum. bu forumu açma amacım da buydu zaten. yani inandığımız tanrıyı tartışalım. gerçekten inandığımız varlık içinde çelişkileri barındırıyor mu? hangi noktada çelişkileri var, bu çelişkileri ortadan kaldırdığımızda ortaya nasıl bir tanrı çıkıyor , ve bunu mevcutislami Allah inancıyla karşılaştırdığımızda ne gibi farklar buluyoruz. onun ötesini zaten getiririz. kaldığım yerden devam ediyorum. O bizim yaşamımıza müdahale eder mi? yalnız burada ben islamın tanrısını sormuyorum. ideal tanrı ne yapar bu durumda. bence müdahale etmez. müdahale insan özgürlüğünü engeller. tanrı bana müdahale etmemişse , tarihte hiç kimseye de müdahale etmemiş olması gerekir. gelecek te de kimseye müdahale etmez. sorun burda . o müdahe etmez mi edemez mi? gerçekten güçlü bir tanrıysa etmez. edemez denilen tanrı tanrılıktan çıkar. dolayısıyla müdahale etmez. bu durum karşımıza onun gücü problemini çıkarır. o zaman tanrı mutlak anlamda güçlü değil mi? eğer tanrıysa güçlü olmak zorundadır. peki neden hayata müdahale etmez. ben sizden eğer katılıyorsanız bunun cevabı olabilecek şeyleri istiyorum. yani insanlar tanrının gücü yettiğ halde olaylara müdahale etmemesinin nedenini nerede bulurlar. bir çocuğa kurşun sıkılırken tanrının müdahale etmeyişinin sebebi ne olabilir? tanrıysa güç sorun değildir. peki engelleyen nedir bu müdahaleyi? Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2005 Mistik ; Bu sorduğun soruların cevabını asla bilemeyiz Tanrı her ne düşünüyor ve iradeliyorsa bunu bizim bilmemizin mümkünatı yoktur ve bunu anlamaya çalışmanın da bir faydası yoktur asla bu tür şeylerle kafayı yormam çünkü nasılsa anlıyamıyacağım kimse de anlıyamaz... Alıntı
Φ Dreamer Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2005 kaldığım yerden devam ediyorum. O bizim yaşamımıza müdahale eder mi? yalnız burada ben islamın tanrısını sormuyorum. ideal tanrı ne yapar bu durumda. bence müdahale etmez. müdahale insan özgürlüğünü engeller. tanrı bana müdahale etmemişse , tarihte hiç kimseye de müdahale etmemiş olması gerekir. gelecek te de kimseye müdahale etmez. sorun burda . o müdahe etmez mi edemez mi? gerçekten güçlü bir tanrıysa etmez. edemez denilen tanrı tanrılıktan çıkar. dolayısıyla müdahale etmez. bu durum karşımıza onun gücü problemini çıkarır. o zaman tanrı mutlak anlamda güçlü değil mi? eğer tanrıysa güçlü olmak zorundadır. peki neden hayata müdahale etmez. ben sizden eğer katılıyorsanız bunun cevabı olabilecek şeyleri istiyorum. yani insanlar tanrının gücü yettiğ halde olaylara müdahale etmemesinin nedenini nerede bulurlar. bir çocuğa kurşun sıkılırken tanrının müdahale etmeyişinin sebebi ne olabilir? tanrıysa güç sorun değildir. peki engelleyen nedir bu müdahaleyi? 20382[/snapback] Daha once de soylemistik zaten.... Tanrinin mudahale etmeye gucu var... Ama etmez... (O zaman tanrılıktan cıkmıyor degil mi senin dedigine gore? Cunku mudahale etmiyor iste...) Ve sonucta bu onun guc problemini de ortaya cıkarmıyor, cunku kendisi istemedigi icin mudahale etmiyor... Alıntı
Φ sezar1 Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2005 müdahele etmiyorsa neden ellerimizi açıp ona yakarırız.. ordularımızı muzaffer eyle.. çocuklarımı bilmem ne yap.. bizimi kandırıyorlar.. yağmur duasına neden çıkarlar..madem müdahele etmiyorsa.. zaten ..müdahele ediyorum diyor kuranda.. hani şu savaşta ebabil kuşları termiye gibi taşları atmış ya... yani kendisi direk müdahele edip ortalığı toz dumana çevirmemiş..fillerin üstüne ..ebabil kuşlarının termiye kadar taşlar atmasını istemiş.. nasıl çıkarsınız işin içinden bilemem..tartışın tartışın sorun allahın varlığı yada yokluğunda değilki zaten..müdehale etsin etmesin... sorun allah bizi gönderdi diyen dinlerde.. allah yanıla yanıla doğruyu bulmuş..4 tane dini göndermiş.. önce ataistleri eleştireceğimize... dinleri eleştirelim.. çünkü ateistler.. dinciler kadar tanrıyı küçültmezler.. onlar sadece yok der.. ama dinler.. tüm dünyanın varlıklarını bir ahşap gemiye bile sığdırır.. dinler derki.. museviliği gönderdi derler.. tanrı yazdığını beğenmedi.. tevratı gönderdi.. tanrı yanıldı..doğruyu buldu..hıristiyanlığı..incili gönderdi.. tanrı doğruyu buldu..kuranı kerimi gönderdi.. neden dinler tanrıyı bu kadar küçültürler..ki.. Benim bildiğim tanrı asla yanılmaz.. benim bildiğim tanrı bir insana bir insanı dini yay diye öldürtmez.. benim bildiğim tanrı.. bir tane adem havva yaratıp..sonra tüm dinlerde yasak olan ..kardeşle kardeşin evlenmesini sağlayıp insanlığın çoğalmasını sağlamaz.. sorun tanrıda değil.. onu küçültmeye çalışan dinlerdedir.. Bu kainatı ve milyarlarca gezegeni yaratırken..sadece dünyada yaşayan insanlarla uğraşmak için yaratmamıştır..öyle olsa sadece bizim güneş sistemizi yaratır ve geçerdi.. insanların insanca yaşamayı öğrenebilecekleri ..akıl seviyelerinin yükseleceği güne kadar dinler gerekli olacak ve işe yarayacaktır..yoksa herkes birbirini yer.. saygılar Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2005 Sezarın yazısını hiçbir şekilde onaylamak mümkün değildir. Tamamen kendi nefretini dile getirmiştir. Din kaynaklı hiçbir tarafı yoktur. Tarihte hiçbir kutsal kitapta Allah (haşa) yanıla yanıla doğruyu bulmuştur, o yüzden dört din göndermiştir demez. Kaldı ki bu dinlerden başka sayıları çeşitli rivayetlerde olan birçok peygamber göndermiştir. Bu dinlerin ve peygamberlerin yanlış olduklarından ve doğruyu isabet ettirememesinden değil. Kendilerine din ve peygamber gönderilen toplumların, sapkınlıklarını ve cehaletlerini sonlandırmayıp doğruyu bulamadıklarındandır. Öyle kavimler yaşamıştırki, bizzat gözleriyle mucizelere tanık olmuşlar ama genede iman etmemişllerdir. Ya akılsızlıktan yada inattan. Allahü teala Adem ve Havvanın çocuklarını ayrı batından çivt çivt dünyaya getirmiştir. Ve diğer çivtin erkeğiyle bir diğer çivtin bayanın evlendirmiştir. Olması gereken olmuştur. Şuan ki sosyal yaşam ve değerlerin, o anki sosyal yaşam ve değerlerle ölçülmemesi gerekir. Çünkü dünya bomboş. Toplum yok. Dolayısıyla sadece bireysel emirler var. Zaten Adem ve Havva olayıda bir kereliğine mahsustur ve orada kalmıştır. Kardeşin kardeşle evlenmesi zaten haramdır. İnsanların insanca yaşamaları ve akıl seviyelerinin yükselmesi ve bunun devam etmesi ancak ve ancak dinle mümkündür. Dinsiz bir milletin önce kendi içine çökmesi sonra da rezil bir durumda kaybolup gitmesi haktır... Saygılar-Sevgiler.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.