Φ crazy mom Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2008 sürü inanmayan arkadaş görüyorum ama hiç birinin fikri birbirine uymuyor Aslinda kimsenin fikrinin kimseye uymasi gibi bir zorunlulugu olamaz. Cunku her insan ayri nedenlerden dolayi inancsizligi secmistir. Ama onemli olan hep vurguladigim, dusuncelerin farkliliklari degil, saygi cercevesinde olmasidir. Kim neye inanirsa inansin karsilikli saygi sarttir. Alıntı
Φ gamsiz1983 Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2008 oncelikle arkadaslar, Allah'u Teala bircok guzel sifatinin yaninda HERSEYI GORUR ve evet herzaman KULLARININ IYILIGINI ISTER. Madde 1:Ama ister ve en guzel sekilde en kiymetli hediyeleri olan Kuran-i Kerim ve hadislerle bunada yonlendirir kullarini.Gormeyi bilen gozler gorurler,duyarlar,yonelirler.Allah bizi bu dunyaya bir imtihan icin gonderdi.Gordugu her kotulugu duzeltseydi imtihanin bir sirri kalmazdi degil mi?Zaten imtihan sorularini ve cevaplarini sinavdan once vermis daha ne?Herseye akil yetirip dunyayi yonetmeye kalkacak kadar kendine guvenen,onca icatlarla kafasini doldurup doldurup bosaltan insanoglu bu sinava gelince mi rabbini hatirlayip yardim istiyor.Inanin kotuluklerden arinmak bu dunyanin telasini cekmekten daha kolay.Velhasili Allah'in kotuluklere mudahale etmesi imtihan sirrina aykiri.. Yani Allah herseyi goruyor ama mudahale etmiyor cunku bizi ozgur birakiyor.Her turlu secimde,iyilik yolundada kotuluk yolundada...... Buarada gormeme ihtimali hic yok.Siz hic ogretmensiz,basibos bir sinav gordunuz mu,olabilir mi?Hele sinavi yapan yuceler yucesi bir yaraticidan bahsediyorsak.IMKANSIZ. Madde 2:Allah elbette biliyor ve biliyordu kimin sonunun cennet kiminin cehennem oldugunu.Bizi bu dunyaya gonderdi cunku bizi bize ispat etmek istiyor.Yani daha bu dunyadayken bile zaman zaman haddimizi asarak hesap sorup isyan bayragini cekenlerimiz var.Bu dunya yasanmadan cennet ve cehennem zumreleri ayrilsaydi herhalde derdik"Bizi bir imtihan hayatindan gecirmedinki iyiyi kotuyu ayiriyorsun.Belki bizi imtihan etseydin gecerdik,iyiyi secerdik.".Mesela ogretmenimiz deseki "ya sen bu fizikden hep zayif aliyorsun bu donem sinavlara dahi girme nasil olsa yine zayif alacaksin.Kac yildir tecrubemle sabittir bu hic yorulma direk sinifta kal."Bunu hangi ogrenci kabul ederdi acaba?OLMAZ. Biz isteriz Allah yaratir iyi yada kotu secim ve sorumluluk bize ait.Bizim rabbimiz adildir hicbir zaman tasiyamayacagimiz yuku yuklemez.Allah'in emir ve yasaklarina uyan kullarla biz inanin ayni yeteneklerle donatildik.Bol bol tevbe edip bu yetenekleri kullanmaya bakalim.Uc gunluk dunya hayatini en iyi sekilde degerlendirelim. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2008 oncelikle arkadaslar,Allah'u Teala bircok guzel sifatinin yaninda HERSEYI GORUR ve evet herzaman KULLARININ IYILIGINI ISTER. . . . uyan kullarla biz inanin ayni yeteneklerle donatildik.Bol bol tevbe edip bu yetenekleri kullanmaya bakalim.Uc gunluk dunya hayatini en iyi sekilde degerlendirelim. Siz şu üç günlük dediğiniz hayatı bol bol tövbe ederek mi değerlendiriyorsunuz? **** Hmmm, demek bizi bize ispat etmek istiyor... Ne demekse! Alıntı
Φ gamsiz1983 Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2008 Keske oyle yapiyor olsam ve olsak muki.Yani elimden geldigini sandigim bir miktar kadar ona kulluk etmeye calisiyorum.Insaallah daha fazlasi olur,yani asil elimden gelenin farkina varirim,variriz hep birlikte. "Bizi bize ispat etmek"demek:Senin ilkokul ogretmeninin seni bir donemde 3 kere sinava tabi tutup karneni vermesi gibi birsey.Yani tipe bakip "ya bunda yetenek yok ugrasmaya degmez"deyip seni kalan ogrencilerden saymasi senin buna bir ispat istemene sebep olur.Ogretmen seni dikkate aldi digerleri gibi senide 4aylik egitim ogretime tabi tuttu ve tecrubeli ogretmen hakli cikti sen sinifta kaldin.Ne oldu?Sen sana isbat edildin?OKEY MI? Alıntı
Misafir hayhak Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2008 kabul etmek zorundayız. yoksa sahip olduğumuz türden bir inançla hiç bir yere varamayız! Bilgiden başlayalım. burada bizler onun ontik anlamda var olup olmadığını tartışmayacağız. Tartışılan sadece zihnimizdeki Allahın kendisidir. Mesela, eğer bilgiden başlayacak olursak, her şeyi sınırsız olarak bilen bir Allah yoktur. Böyle bir kabul bizim özgürlüğümüzü bir kenara atar. dolayısıyla günah işlediğimizde bütün suç Allaha ait hale gelir ki bu doğr udeğildir. yani her şeyi bilen bir tanrı yoktur. buradan başlamak istiyorum. Kabul ediyorsanız susmanızyeterlidir. Saygılarımla... NOT; Tartışmada cevaplar 15 Ağustos 2005 te tüm hızıyla başlaycaktır. Konunun bir hafta beklemesi gerekmektedir. görüşmek üzere. yani bu mistik arkadaşın anlatmak istediği konu, ne kadar sapmış konu üzerinde hatta hiç tartışılmamış bile!... şöyle bir göz attımda foruma genelde hiç konu üzerinde tartışılmamış.... ama sayın candide diyorki.... Ama onemli olan hep vurguladigim, dusuncelerin farkliliklari degil, saygi cercevesinde olmasidir. Kim neye inanirsa inansin karsilikli saygi sarttir.[/b] yani saygı olarak baktığımızda kimse mistik kardeşi kaale bile almadan, herkes haklılık fikrine kapılıp kendi fikirlerini konuyu hiç kaale almayıp acıklamış... bumu yani saygı kavramı? ben böyle bir saygı kavramını önemsemiyorum.... arkadaslar herşey sözcüklerden ibaret değil..kendimizi rahatlatmayalım lütfen.. bir hiaye vardı cok önceleri duymuştum... iki ihtiyar haftalardan beri ilk kez karşılasır.. --nerdeydin son sekiz hafta..der --hiç sorma hapisteydim... --neden hapisteydin der... --karşıdan cok güzel bir kadın geldi ve direk polise gidip ''bana saldıran adam buydu memur bey dedi'' ve ben o kadar gururlandım ki hayır diyemedim ve hapse atıldım.. olmadığımız şeyler bize söylendiğinde nasıl gururlanırız degilmi?veya bunları kendimize tekrarlamamız ne kadar hoşnut eder bizi degilmi? saygılar... Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2008 Keske oyle yapiyor olsam ve olsak muki.Yani elimden geldigini sandigim bir miktar kadar ona kulluk etmeye calisiyorum.Insaallah daha fazlasi olur,yani asil elimden gelenin farkina varirim,variriz hep birlikte. "Bizi bize ispat etmek"demek:Senin ilkokul ogretmeninin seni bir donemde 3 kere sinava tabi tutup karneni vermesi gibi birsey.Yani tipe bakip "ya bunda yetenek yok ugrasmaya degmez"deyip seni kalan ogrencilerden saymasi senin buna bir ispat istemene sebep olur.Ogretmen seni dikkate aldi digerleri gibi senide 4aylik egitim ogretime tabi tuttu ve tecrubeli ogretmen hakli cikti sen sinifta kaldin.Ne oldu?Sen sana isbat edildin?OKEY MI? Başka bir başlıkta sayın BrainSlapper'in bir yanıtını buraya aktarıyorum. O müslüman'ı ne fizik kuralları ikna edebilir, ne bilim, ne akıl. O Muhammed'in katırla Allah adlı ilahın yanına seyahat ettiğine inanmaya devam edecektir. O müslüman'ı ne fizik kuralları ikna edebilir, ne bilim, ne akıl. O Muhammed'in dünyanın uygusu ayı eliyle yuardığına inanmaya devam edecektir. O müslüman'ı ne fizik kuralları ikna edebilir, ne bilim, ne akıl. O İslamiyet'in putperestliğin devamı olduğunu göremeyecek, ilahi bir din olduğuna inanmaya devam edecektir. Alıntı
Misafir YARASA Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2008 Allah bazılarının içini karartmıştır...Gözlerini kapatmıştır... Tamam diyelim ki o görmüyor, göremiyor... Gözleri kör, kalbi kitli, içi karartılmış... Senin görevin değil mi, inancına göre, görmeyene göstermek? Ayağına mı getireyim...Nerde o araştırma ruhu... Bir büyüklük yapıp araştırma ruhu olmauan insanlara bu iyiliği yapmaz mısınız? Onlara, onların görmediği fakat sizin gördüklerinizi anlatamaz mısınız? Hem biz de nimetleniriz bu vesileyle Hayır vallahi araştırdım baktım ettim yok... Hani gözümden kaçmıştır belki ben de körümdür diye söylüyor ve sizden yardım istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla... Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2008 Bırakın şu yok kalbi kilitlemiş, yok gözü kör etmiş, yok kulakları sağır etmiş... miş... mişleri. Nedir bu ya! İnanmayanların ne gözü kör, ne kulakları sağır, ne de kalpleri mühürlü. Bence bu miş mişli insanlar doğru yolda. Sizlerin biraz gözünüzü, kulağınızı ve kalbinizi masallardan, hurafelerden vs. kurtarıp ayağınızı yere basmanız gerekir. Fazla yükseklerden uçuyorsunuz. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2008 Bırakın şu yok kalbi kilitlemiş, yok gözü kör etmiş, yok kulakları sağır etmiş... miş... mişleri. Nedir bu ya! İnanmayanların ne gözü kör, ne kulakları sağır, ne de kalpleri mühürlü. Bence bu miş mişli insanlar doğru yolda. Sizlerin biraz gözünüzü, kulağınızı ve kalbinizi masallardan, hurafelerden vs. kurtarıp ayağınızı yere basmanız gerekir. Fazla yükseklerden uçuyorsunuz. Bırakalım her şeyi sayıne muki tamam, ama sizden bir şey talep ediyorum affınıza sığınarak ayağımızı yere basmak için... Siz inanmayan olarak bize bilimsel verilerle İnsanoğlunun nasıl oluştuğunu açıklarmısınız ve erkek,dişi ayrımının nasıl olduğunuda yazarsanız memnun olurum siz; miş,mış yazmayın,yazmayınki hurafelere inanmayalım değilmi yoksa biri bir şey yazmış siz olmasanız bayağı bir yüksekten uçuyorduk bizi yere indirin lütfen tekrar soruyorum İnsanoğlu nasıl oluşmuştur,ve ERKEK,DİŞİ ayrımı nasıl olmuştur... Saygılar sunar bilimsel verilerinizi bekliyorum... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2008 bir şey yazmış siz olmasanız bayağı bir yüksekten uçuyorduk bizi yere indirin lütfen tekrar soruyorum İnsanoğlu nasıl oluşmuştur,ve ERKEK,DİŞİ ayrımı nasıl olmuştur.. Saygılar sunar bilimsel verilerinizi bekliyorum.... İlk insan(lar) müminlere göre BİLİMSEL olarak şu şekilde açıklanmıştır (!!!) Çok eskiden yeryüzünde yaratık yoktu Allahü Teala kendisinin tanınmasını istedi İbadet etsinler diye insanları yaratmak istedi Meleklere yeryüzünde bir halife yaratacağım dedi Melekler insanlar orda bozgunculuk yapacaklar Kan akıtacak birini mi yaratacaksın Rabbim dediler Melekler biz seni Yarabbi devamlı övüyor Sana devamlı itaat ediyoruz dediler Alllahü Teala ben sizin bilmediklerinizi bilirim dedi Melekler birbirlerine şüphesiz Rabbimiz herşeyin en iyisini bilir dediler Sonra Allah onlara Ey meleklerim Ben Ademi topraktan yaratıp Ruhumdan üfleyip, şekillendirip can vereceğim Hepiniz ona secde edin dedi meleklere Melekler hep birden Rabbimiz seni dinler Rabbimiz sana itaat ederiz dediler Ancak Allahın bu emri Şeytanın hoşuna gitmedi Gururlandı, kibirlendi Ben üstün yaratığım dedi içinden Nihayet Allah Adem (A.S.) ruhundan üfledi Ve insan olarak topraktan yarattı Bütün melekler ona secde ettiler Şeytan böbürlenip isyan etti Adem (A.S.) topraktan yaratıldı Ben ise ateşten yaratıldım dedi Ateş, topraktan üstündür dedi Bu sözüyle Allahın emrini dinlemedi Allahın emriyle şeytan cennetten kovuldu Adem (A.S.) secde etmedim diye Ey Rabbim bende onun evlatlarını azdıracağım dedi Adem oğullarını doğru yoldan çıkaracağım dedi Allahü Teala buyurdu Ey cennetimden kovulan şeytan Ey rahmetimden uzaklaştırılan şeytan Adem oğullarına akıl verdim Bu sayede iyiliği, kötülükten ayırılar dedi Seni dinlemezler Sana uyanları cehenneme Sana uymayanları cennetime koyarım dedi Ey şeytan sana kıyamete kadar müsade dedi Allahü Teala Her şeyin en iyisini bilen Allah Adem (A.S.) daha bilgili olduğunu Meleklere göstermek istedi Meleklerin karşılarına Yüzlerce hayvan, yüzlerce kuş çıkardı Meleklerim bunların isimlerini söyleyin dedi Melekler senin bildiklerini bilmeyiz dediler Herşeyi Rabbimiz sen bilirsin dediler Yüce Allah bu sefer Adem (A.S.) döndü Bunların isimlerini meleklere söyle dedi Hz.Adem hayvanların isimlerini bir bir saydı Alllah meleklerim gördünüz mü dedi Ben herşeyin en iyisini bilirim dedi Sonra Allah Adem (A.S.) cennetine koydu Hz.Adem orada tek başına yaşıyordu Cennete meyva yeyip, sularından içiyordu Allahü Teala onun yanlızlığına baktı Beraber yaşasınlar diye Hz. Ademin (A.S.) kaburga kemiğinden Hz. Havvayı yarattı Adem (A.S.) cenet'te Havva'ya kimsin dedi O da ben Havva'yım dedi Bende Alahın bir kuluyum dedi Cennet'te beraber yaşamaya başladılar Huzur ve mutluluk sürüyorlardı cennet'te Canlarının arzu ettiğişeyleri yiyorlar Açlık, susuzluk bilmiyorlardı Hiç kaygıları, hiç dertleri yoktu Allahü Teala Adem (A.S.) eşin ve sen cenet'te kalın İstediğiniz herşeyden yiyip, için Yanlız şu ağaca yaklaşmayın dedi Sonra zalimlerden olursunuz dedi Böylece Allah onları İmtihan etmek istedi Ve buyurdu Adem (A.S.) Şeytanın kötülüklerinden kendini koru, onun dediklerine uyma Çünkü şeytan apaçık sizin düşmanınızdır, sizi kandırmak ister Sizi cenet'ten çıkarmak ister bunu unutmayın dedi Allahü Teala Fakat şeytan boş durmuyordu, çeşitli hileler düşünüyordu Bir defasında yanlarına sokulup Ey Adem sonsuzluk ağacını göstereyim mi İşte şu ağaç dedi şeytan Adem(A.S.) inanmadı şeytanı kovdu yanından Fakat şeytan bıkmadı yine geldi Eğer o ağacın meyvasından yerseniz, cennet'te edebiyen kalırsınız dedi Adem ve Havva ağaca yaklaşıp, doğrudur belki deyip Şeyatının vesvesesiyle, o ağacın meyvasından yediler Birden kendilerini çırılçıplak gördüler Ne yapacaklarını şaşırdılar Allahın yasakladığı ağacın meyvasını yemişlerdi ve Allahın emrine karşı gelmişlerdi Allah onların yaptıklarından haberdardı Allah Adem (A.S.) Adem ve Havva'ya ve hain şeytana seslenip Birbirinize düşman olarak, yeryüzüne inin dedi Orada bir müddet yerleşip geçineceksiniz dedi Hz. Adem (A.S.) üzülüp ağlıyordu Bütün yaptıklarına pişmandı Allaha tövbe etmişti Allah merhamet sahibiydi Tövbelerini kabul etmişti Adem ile Havvanın Yeryüzünde yaşamaya başladılar saygılar Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2008 İlk insan(lar) müminlere göre BİLİMSEL olarak şu şekilde açıklanmıştır (!!!) Çok eskiden..... Yeryüzünde yaşamaya başladılar... Bu muymuş? Biz de resmen enayiyiz ha, fosilden çanaktan çömlekten gerçek çıkaracaz diye didiniyoruz. Gerçekler kucağımıza verilmiş, haberimiz yokmuş meğer... Hele şu kaburga kemiği ne hikmet yarabbim! Bilimciler derhal bu kaburga işine el atmalı. Klonlama mlonlama hikaye, bu işe bakmalılar bir an önce. Binlerce yıl önce işaret buyrulmuş, bunlar klonlamayla uğraşıyo, cık cık... Teşekkürler TARAFSIZ. Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2008 Bırakalım her şeyi sayıne muki tamam, ama sizden bir şey talep ediyorum affınıza sığınarak ayağımızı yere basmak için... Siz inanmayan olarak bize bilimsel verilerle İnsanoğlunun nasıl oluştuğunu açıklarmısınız ve erkek,dişi ayrımının nasıl olduğunuda yazarsanız memnun olurum siz; miş,mış yazmayın,yazmayınki hurafelere inanmayalım değilmi yoksa biri bir şey yazmış siz olmasanız bayağı bir yüksekten uçuyorduk bizi yere indirin lütfen tekrar soruyorum İnsanoğlu nasıl oluşmuştur,ve ERKEK,DİŞİ ayrımı nasıl olmuştur... Saygılar sunar bilimsel verilerinizi bekliyorum... Tatmin edici bilimsel veri istiyorsan, forum sohpetleri dışında kaynağından, biyoloji biliminden, ayrıca tübitak'ın bilimsel araştırmalarından bilgi edinebilirsin. Yok eğer bu bilgiler beni tatmin etmez, ben masalsı çözümlere alışkınım diyorsan, tavsiyem onlarca mistik, teolojik, metafizik hikayeler var onlara başvurabilirsin. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2008 Bırakalım her şeyi sayıne muki tamam, ama sizden bir şey talep ediyorum affınıza sığınarak ayağımızı yere basmak için... Siz inanmayan olarak bize bilimsel verilerle İnsanoğlunun nasıl oluştuğunu açıklarmısınız ve erkek,dişi ayrımının nasıl olduğunuda yazarsanız memnun olurum siz; miş,mış yazmayın,yazmayınki hurafelere inanmayalım değilmi yoksa biri bir şey yazmış siz olmasanız bayağı bir yüksekten uçuyorduk bizi yere indirin lütfen tekrar soruyorum İnsanoğlu nasıl oluşmuştur,ve ERKEK,DİŞİ ayrımı nasıl olmuştur... Saygılar sunar bilimsel verilerinizi bekliyorum... Tatmin edici bilimsel veri istiyorsan, forum sohpetleri dışında kaynağından, biyoloji biliminden, ayrıca tübitak'ın bilimsel araştırmalarından bilgi edinebilirsin. Yok eğer bu bilgiler beni tatmin etmez, ben masalsı çözümlere alışkınım diyorsan, tavsiyem onlarca mistik, teolojik, metafizik hikayeler var onlara başvurabilirsin. Sayın maraba'nın cevabı gayet tumturaklı olmuş. Ekleyebileceğim başka söz yok. Alıntı
Φ Heretic_AntheM Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2008 Arkadaşlar ! Öncelikle benim merak ettiğim konuları sizinle paylaşmak isterim. - Yaptığımız iyiLikler allah katında değerlendirilirken, işlediğimiz günahlar neden şeytan'a mal ediliyor? - Yani işlediğimiz günahların allah katında bir değeri yok mudur? - Yoksa bu sevap-günah işlerine iki tane mi tanrı bakıyor ? ( Eğer şeytan'a tanrı diyecek olursak ) Sonuçta bu da bir inançtır. Ayrıca Herşeyi bilen allah neden kullarına da bildiği herşeyi doğuştan nakletmemiştir? Sınavına hiç çalışmamış bir çocuğu 3 saatte 180'lik öss sorularını çözdürmeye benzemez mi bu iş ? Bir de şunu belirtmek isterim, mistik arkadaşımız en başında insan kendi kaderini belirler yazmış, şimdi ben yolda yürürken bana araba çarpsa bu benim kendi kararlarımla gerçekleşmiş bir kader midir ? yoksa bana çarpan şöförün kaderi midir? eğer onun kaderiyse benim kaderim niyazi olmak mı? ama ben bunu seçmemiştim ? saygılarımla. Alıntı
Φ 160618327 Gönderi tarihi: 29 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 29 Mart , 2008 Bir arkadaş anlatmıştı.Hanif mezhebinin kurucusu olan Hanif Efendi zamanında bir inancsız insana allah tanıtıyor.Hanif Bey ALLAH'ı anlatmaya çalışıyor.Kendileri birgün görüşecekleri için randevu ayarlamışlar ve Hanif efendi geç kalır İnancsız kişi sorar : Neden Gec Kaldınız Yoksa Kendınıze Guvenmedınız mı? der.Hanif Bey gelecegım yolda bazı sorunlar yaşandı geçeceğim bir köprü çökmüş ve bana gökten balta indi agaclar yardımcı oldu teker teker sarmasıklarla dolandı ve bana bır köprü oluşturdu.Ve inancsız insan dalgacı bır sekılde guler ya oyle mı? oldu der.Hanif Efendi Onların kendılıgınden olmadıgını dusunerekten bır seyın oldugunu soyler. Ben Kısaca Değinmek İstiyorum HanifEfendinin Anlattıgı Olaya Eğer ki o balta kendılıgınden ınmedıyse.Bu olayları yapanında bır başı olması gerekıyor .. İnsanların vs.. seylerı yaratan bırısı varsa onu yaratanda bır sey vardır ve onu yaratan bırısı varsa oda onu yaratmıştır. "Her şeyi Bir Şey Yaratmıştır."(eğer ki mantıksız bir şey düşünüyorsam beni uyarmanızı isterim ama etkilemenizi cok istiyorum düşünerek cevap vermeniz yeterli dogmatik bilgiler istemiyorum) Alıntı
Misafir TemizKapli Gönderi tarihi: 29 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 29 Mart , 2008 Sevgili dostlarım, Müslümanlar arasında da eminim ki bu yazıyı eleştirecek çok kişi çıkacak. Ama ateistlerin eleştirdikleri konuların nasıl yanlış anlaşıldığına dair de bir yazı olması dolayısıyla çok önemsediğim bir yazıdır.. İnşallah bu yazıyı okuyan herkes objektif olur ve üzerinde düşünür ve İslam Dini gerçeklerini çok daha iyi anlama fırsatına sahip olur. Ama tekrarlıyorum; Bir şekilde edinmiş olduğunuz fikirleri bir kenara koyup tamamen önyargısız okumanız çok önemlidir,isterseniz bilmem kaç tarihinde öğrendiğiniz kendinize göre”doğru”kavramları yazıdan sonra alıp mezara kadar da taşıyabilirsiniz. AMA BİR AN İÇİN BİLE OLSA EDİNİLEN HER BİLGİDEN UZAK OKUYUN BU YAZIYI,PARADİGMALARDAN ARINMIŞ BİR ŞEKİLDE! Dostlarım, Ateistlerin düşünüp belli bir aşamada ise beyinlerini özgürleştirip belli başlı eleştiriler kullanmaları yanlış değildir. Eleştirilerin de haklı olduğunu söylemek gerekir.Düşünen her beynin sorgulaması gereken eleştirilerdir.İslam Dini adıyla işaret edilen evrensellik,muazzamlık ve doğrular eleştirisel bakış açısı olmadan bulunamaz. Ateistlerin eleştirisel bakış açılarının da diğer inanış sahibi olan insanlara hakaret dolu ve alaysı ve zavallı,geri kalmış insan olarak da görmeleri yanlışlığını da örtmemelidir. Ateistler bence temel olarak 2’ye ayrılıyorlar;İlk grup karşı görüşe de saygılıdır fakat kendilerine İslam Dini budur diye yutturulan palavralara inanmayıp gerçekleri arama yolculuğuna çıkmış ve “Tanrı tanımazlığı” seçerek bir noktada bu konularda düşünmeyi bırakmış insanlardır. İkinci grup ise ne söylerseniz söyleyin ne kadar akıllıca açıklamalar yaparsanız yapın beyinlerini gerçeklere kilitlemiş,yeni data kesinlikle almak istemeyen , duymak ve bilmek istediklerini savunan diğer görüşlere de küçümseyen bir tavırla bakıp hakaretlere başvuran ve sürekli ezmeye çalışan,bulduğu gerçekleri de tek gerçek zannedip sonuna kadar da savunacak kişiler.Bu kişiler kendilerinin üstün,zeki,objektif,korkusuz olduklarını, diğerlerinin ise acınacak zavallılar olduğunu düşünür hatta acımaz bile,hakaret ederler sürekli diğerlerine.Onlar kendilerine göre paradigmalardan sıyrılmış ve doğru yolu nasılsa bulmuşlardır. BU YAZIM İKİNCİ GRUBA YÖNELİK DEĞİL.VAKİT KAYBETMESİNLER ONLAR… FARKLI BİR BAKIŞ AÇISI İLE FARKLI BİR YORUM DUYMAK İSTEYENLEREDİR. Şimdi eleştirilere gelelim. Temel olarak söyledikleri şudur: Bizler;bizi yöneten,bir yerlerde oturup bizi izleyen,gerektiği zaman müdahalelerde bulunup gerekmediği zaman da bulunmayan,kendisini hoş tutanlara da sadece öldükten sonra iyi davranıp,cennet denilen yere gönderip huriler verecek, kendisine inanmayanları da vahşi bir şekilde cezalandıracak olan bir İlah’a Tanrı’ya inanmıyoruz. Eğer öyle bir Tanrı varsa nerededir,gören olmuş mu? Eğer varsa niye haksızlıklara müdahale etmez? Niye ona inanlar hep geri kalmıştır? Ayrıca daha da özel eleştirilere girerler ve Kuran-I Kerim’I eleştirirler.Ayetleri ve hadisleri eleştirirler.Örneğin onlara göre,Kuran çelişkiler yumağıdır,Kuranda mucize yoktur,Sakal,giyiniş,kadın erkek eşitsizliği,Hz Muhammed’in eşleri daha çoook örnekler verirler. Bunun karşısında müslümanlar ne yapmışlardır;Bütün iyi niyetleriyle ikna etmeye çalışmışlar ama ikna etmekte de çok zorlanmışlardır.Ateistlerin birçoğu kararından vazgeçmemiştir.Sonrasında da müslümanlar demiştir ki sizleri çok büyük bir azap bekliyor,biz ise en azından doğru yoldayız,sizler sürekli cehennemde kalacak olanlardansınız… ATEİSTLER! Öncelikle size anlatılan tarzda bir ilah yok! Hiç varolmadı! Öyle bir yerlere oturttuğun,gözetleyen, işine geldiği zaman müdahale eden bir varlık da yok! Öyle bir Tanrı olmadığı için tapılacak bir varlık da yok! Niye ömür tüketiyor ve anlatmaya çalışıyorsunuz ki bunu.? İslam Dini hiç bir zaman böyle bir ilahtan behsetmez ki? Duyar gibiyim “olur mu öyle şey,bak işte ayet ,bak hadis böyle diyor ama” dediğinizi! BİLİME KULAK VERİYOR MUSUNUZ? YAVAŞ YAVAŞ ALLAH ADIYLA İŞARET EDİLENİN NE OLDUĞUNU İSPAT ETMEYE BAŞLADILAR. QUANTUM FİZİĞİYLE VE ADINA HOLOGRAM DİYORLAR ŞİMDİLİK! Kur’an-I Kerimde anlatılan Allah ile bilim çok benzer kavramları anlatmaya başladı. Allah’I bir varlık gibi düşünemezsin.Öfkelendirirsen ceza verecek,sevindirirsen ,Onu hele bir de kandırıverirsen ödüllendirecek! Evrensel öz ve O’nun yansımalarıdır herşey. Bu yüzdendir ki her birimde O zaten var.O’nu ayırıp bir köşeye yerleştiremezsin. Elektrik kaynağından çıkan yine aynı elektiriğin özelliklerini taşır Tek bir hücreyken aynı hücren organlarını oluşturdu farklı farklı özelliklere sahip olan. Okyanusun bir avuç suyunu alsan yine okyanusun suyudur. Muazzam bir sistemden bahsediyorum. Düşün seni izleyen samanyolu galaksinin bir yerinde oturmuş sürekli sana bakıp değerlendirecek bir Tanrı olsaydı umrunda olur muydun?Sen birlikte yaşadığın vücudundaki canlıları takip edebiliyor musun?Umrunda mı senin? Ya da onlar senin farkında mı? BİR SİSTEMDEN SÖZ EDİYORUM BEN! KURULU BİR EVRENSEL DÜZENEKTEN! Allah adıyla işaret edilenin ne olduğu anlaşılmalıdır. Başka türlü İslam Dini adıyla işaret edilmiş sistemi anlamak zorlaşır.Gönül vermek güçleşir. Allah adıyla işaret edilenin özellikleri her insanın varlığında mevcut.Aynı zamanda da Allah adıyla işaret edilen senin içindeki muhteşem ilahi kuvvelerin...Kendini inkar eder misin?Bu nasıl bir çelişkidir? Eğer bu ilahi kuvvelerini keşfetmiş insanların ulaştığı, gözle görülemeyen boyutlardaki gerçekleri benzetmeler yoluyla insanlığa anlatanlarla alay ediyorsan bilime de aykırı düşersin(bknz hologram gerçeği,okuyunuz quantum fiziği) kendine de… Rasuller hiçbir zaman gökteki bir Tanrı’dan asansör ilişkisi gibi emir alıp insanlığa açıklamadı. Evrensel özün kendi içlerinde de olduğunu keşfedip sonunda o özle bir bütün oldular ve bütün gerçekleri anladılar.Özlerinden gelen doğru bilgileri de insanlıkla paylaştılar.Buna vahiy derler. Bu bilinçlerin içinde en önemlileri ise Hz Muhammed AS oldu… Bu gerçekler üzerine oluşturulursa ne kadar müthiş bir kitap olduğu ancak bu sayede fark edilir. Kur’an asgari sınırları belirler. BU ÇOK ÖNEMLİDİR Asgari sınırlar… Kuranla birlikte çok önemli bir devrim yaşanmıştır. Düşün; kızlar bir materyaldi,alınıp satılan…hatta gömülen.İstediğin kadar evlilik yapabilirdin,hiçbir engel yoktu. Düşün kölelik vardı,insanlar da alınıp satılırdı ve hayvan eşdeğeri davranılırdı. Bozuk bir toplum vardı her anlamda,aklınıza ne gelirse bozukluk adına , yaşanırdı. BİR DEVRİM YAŞANMIŞ.Gelmiş geçmiş en büyük devrim. Kuran “ey insanlar bu denilenler olgunlaşmayacak ,hiçbir zaman ilerlemeyecek projelerdir ve sürekli böyle kalacaktır.”demez. Bunun aksini savunan bir ayet bile yoktur. “Zekat yüzde ikibuçuk oranıdır; Katiyetle bu oran geçerlidir ve kimse değiştirmez.”Diyebilir misin?Var mı bir örneği Kuranda? İstersen kazandığının yarısını ver, karışmaz hatta tercih eder.Asgari sınırını da koyar ama diğer taraftan. Toplum ilerledikçe, geliştikçe insanlar hazır olmaya başladıkça asgari sınır olarak konulan maddeler topluma göre de,gelinen son noktaya göre de değişir. Örneğin 4 kadın alabilme meselesi. En fazla 4 kadınla evlenebilirsin ama tekiyle evlenmek çok daha güzeldir sözü… Toplumda metaa olarak satılan kadınlar, kendilerine yer bulmaya başladıkça eskilerin değimi ile tekamül etmeye başladıkça bu kural asgari sınırı zorlayacak hale geldiğinde ; Örneğin içinde bulunduğumuz bu toplumda; bu kural tekamül edecek ,olgunlaşacaktır. İnsanların tekamül etme paralelliği ile asgari sınırı koruyup daha iyisi için gelişecek,değişecektir. Buna Kuran karşı çıkmaz,aksine teşvik eder. Kadınların da halifetullah özelliğine göre erkeklerden farklı olmadığını söyleyen Kuran ve Hz Muhammed AS,TOPLUM İYİYE DOĞRU GİTTİKÇE ASGARİ SINIRIN DA ÜZERİNDE GÜZEL,HAYIRLI KARARLAR ALINMASINI TAVSİYE EDER. Kuranın aklınıza yatmayan ayetlerinin tamamını bu bakış açısıyla yorumlayın. Ateistler,tüm eleştirilerinize ayrı ayrı cevaplar vermeyeceğim.Ama bu örneklem ile her eleştirinize cevap verebilirim. En güzel devrimi ise ÖZGÜRLÜKTÜR. Kuran özgürlük vaadeder. Kimse kimseye karışamaz Kurana göre..Aksini söyleyenler beni ilgilendirmiyor.Kuranı okuduğunu zannedip ruhunu okuyamanlardır onlar. İslam Dini sadece bir TEKLİFTİR. Dileyen uygular,dilemeyen uygulamaz. Kuran sürekli insanları geleceğe hazırlayan prensipler içerir,geçmişe yöneltmek amacı dışındadır. Sen sistemi OKUyan,anlayan biri olacaksın ve bu sayede evrensel özle bir bütün olup O’nun ruhunu algılayıp, doğru bilgileri anlatacaksın ve sistemin sürekli yenilemesini gördüğün halde buna zıt öğütler vereceksin. Mümkün mü böyle birşey? PEKİ ÖYLEYSE GETİRİLEN YASAKLAR NEDİR?NİYE CENNET VE NİYE CEHENNEM VARDIR?NİYE BİR TARAFTAN KORKU VE AZAPTAN SÖZ EDİLİR? Hz Muhammed AS 5 DUYUSUNUN DIŞINA ÇIKABİLEN(BİLİM 32 DUYUDAN BAHSEDİYOR ) ve 5 duyusu dışına çıktıkça da ilahi kuvvelerini keşfeden ve farklı boyutları da idrak eden hatta ve hatta kimsenin yapamadığı kadar açılımı yapabildiği için en derin noktalara kadar idrak edip evrenin özü ile bir bütün olmuş; gelmiş geçmiş en önemli “BİLİNÇ”tir. Bu sayede ölümün bir son olmadığını,içinde bir sen daha olduğunu; ruhunun(hologramik dalga bedeninin)yaşamına devam edeceği gerçeğini görmüş ve bu yaşam konusunda bizi uyarmıştır. Ölüm ötesi yaşam içinde bulunduğumuz yaşamdan oldukça farklı bir yaşam tarzıdır.Ruh bedeninin yaşayacağı bir ortam.KOLAY BİR YAŞAM TARZI DEĞİLDİR. Seni affedecek,yargılayacak bir ilahtan söze edemeyiz. Ama sistem adildir. Ruhuna işleyebildiğin ölçüde rahat edeceksin. Hz Muhammed AS şu gerçeği görmüştür ve bir nevi aşağıdakileri söylemeye çalışmıştır. “eyy insanlar!!! ölüm ötesi yaşamda rahat etmek belli çalışmaları ve ruh olgunluğunu sağlayarak yani hologramik dalga bedenine hologramik pozitif dalga boylarını katmaya bağlıdır.Bu çalışmaların başlıcası ise namazdır,diğeri oruçtur gibi…Bunlar yetmez ruh olgunluğu da şarttır,Doğru,dürüst,gıybet dedikodu yapmayan,helal kazanan…”gibi tavsiyelerde bulunur. Ve der ki,dileyen uygular. Dilemeyen de uygulamaz.Bir paket program da değildir,uygulanabildiği ölçüde rahat edersin… KURANIN ANLAŞILMASI ÖZETLE; Toplumsal konularda toplumun geldiği nokta itibariyle asgari tutarlar geçerli olmak üzere sürekli yenilenen, Ölüm ötesi yaşam gerçeği için hazırlıklar öneren Ölüm ötesi yaşamın zorluklarını ise benzetmeler ve tarihsel örneklerle anlatmaya çalışan bir kitap olduğu bilinci ile anlaşılır. Bir bütünü kesip işte tamamı da böyledir demek ne kadar yanlışsa Kuranı da bir bütün olarak değerlendirmeyip arasından,kıyısından, köşesinden bilgiler alıp TUTARSIZ demenin ne kadar yanlış bir davranış olduğunu, Bunun hem fiziksel bilime hem de sosyoloji bilimine ters düştüğünü görmek lazımdır. HİÇBİR OLGU, HİÇBİR OLAY TEK BAŞINA DEĞERLENDİRİLEMEZ. BİR BÜTÜN OLARAK ELE ALINIR VE SONRA KARAR VERİLİR. ATEİSTLER,FARKINDA OLUN LÜTFEN! KURAN KİMSENİN İNANAMAYACAĞI KADAR GELMİŞ GEÇMİŞ EN ÖNEMLİ BİLİMSEL BİLGİLERİ DE BARINDIRAN MUHTEŞEM BİR KİTAPTIR Hiçbir zaman elbette ki matematik ve fizik formülü vermez.Ama fizik,kimya,astronomi gibi bilimler ilerledikçe Kurandaki ayetlerle örtüştüğünü görürsün. İlginç bir yaklaşım daha sunacağım. EVRİM TEORİSİ DOĞRUDUR. Hz Adem ilk insandır ama Hz Ademden önce insanımsılar vardı.Yerlerdi içerlerdi ve sadece çiftleşirlerdi. Hz Adem ilk halifetullahtır.Allah’ın tüm özelliklerini içinde barındıran ilk insan.Onun özelliklerini belli çalışmalarla açan insanların bu sanal dünyada da yaşayabileceği mükemmel bir ortamda yaşıyordu.(yani benzetmeyle cennette)Dünyevi hiçbir zevkin tatmin etmeyeceği bir ortam olduğunu düşünün. Ancak o ortamda görebileceğin fakat 5 duyunla fark edemeyeceğin varlıklardan biri ona beden kalıbı ile ilgili bir şey öğretmeye çalıştığında ise(cinsellik)beden elbisesine,yani ilahi özelliklerinin geri alındığı normal hayata,bizlerin şu an yaşadığı ortama geri döndürülmüş ve bu konu kuranda cennetten atılmak olarak nitelendirilmiştir. AMA EVRİM VARDIR VE İLK HALİFETULLAH(YANİ ALLAH’IN HALİFESİ,VEKİL KILDIĞI,ÖZELLİKLERİNİ VERDİĞİ) İNSAN OLAN HZ ADEMDEN ÖNCE DE İNSANIMSILAR YAŞIYORDU. Her bir ayetin bilimsel bir gerçeği mutlaka vardır.Bir kısmı açığa çıktı, kalan kısmı ise günün birinde mutlaka çıkacak. İşte görünmeyen,en azından 5 duyunla hiçbir zaman göremeyeceğin varlıklar(şeytan denmiş onlara)kendilerinden üstün bir varlık görmeye tahammül edemediklerinden bizlerin üzerine oynayacaklar,Hz Ademde olduğu gibi. Seni insanımsı yaşatmak için ne gelirse ellerinden yapacaklar. Bunun için dışında rıza kazanmaya çalıştığın sanal bir ilah üretecekler ve yapıları gereği sana impuls’lar göndererek yönetmeye çalışacaklar. DIŞINA YÖNLENDİRMEK İÇİN UĞRAŞACAKLAR SEN BİR BEDENSİN İMPULSE’U ATARAK BEDENİNE, YÖNLENDİRİP SENİ HAPSEDECEKLER.VESVESE VERECEKLER,KURUNTULARA BOĞACAKLAR,KORKULARA VE ÜMİTSİZLİĞE YÖNLENDİRECEKLER. KENDİ DEĞERİNİ GÖRMEZLİKTEN GETİRECEKLER. ÖZÜNÜN EVRENSEL ÖZÜN ÖZELLİKLERİNİ TAŞIDIĞINI VE ÇALIŞMALARLA AÇIĞA ÇIKARTABİLECEĞİNİ DÜŞÜNDÜRTMEYECEKLER. Dışındaki bir İlaha tapındıracaklar Olmayan bir ilaha. Zamanında bunu putlar için yapmışlardı. Hz Muhammed AS’ın “La ilahe illallah “ formülünü Allah dışında bir ilah yoktur diye açıklayacaklar,doğrusu “İlahlar(Tanrılık ,ilahlık sistemi )yok sadece Allah”(adıyla işaret edilen var,O’ndan gayri,ayrı hiçbirşey yok) iken… Sevgili dostlar,konu çoook uzun.Bu kadarını anlatabildim. Demeye çalıştığım; Allah adıyla işaret edilenin bir ilah mı olduğu yoksa başka bir kavrama mı işaret edildiği, Hz Muhammed AS’ın açıkladığı sistemin adının da İslam Dini olduğunu Ve İslam Dini adıyla ise evrensel sırlardan ve muazzamlıktan söz edildiğini, Kuranı anlayabilmenin yolunun ise çağdan uzak,geri kalmış ve hitap etmiyor,çelişkiler var şeklinde değerlendirmekten uzak,toplumsal konularda asgari sınırları tarif eden bir yüce kitap olduğunu ve ölüm ötesi yaşamın beş duyumuzla algılayamayacağımız kadar farklı bir yer olduğunu ve Kuranın da bu yaşama bizleri hazırlamak için benzetmeler kullanarak tavsiyelerde bulunduğunu ve bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini anlatmaya çalıştım. BENİ İSLAM DİNİNİN RUHUNU ANLAYAMAMIŞ VE BU YÜZDEN GERİ KALMIŞ İSLAM TOPLUMLARI İLGİLENDİRMİYOR. BENİ GERİ KALMIŞ DÜŞÜNCELERİ EMPOZE ETMEYE ÇALIŞAN MÜSLÜMANLAR DA İLGİLENDİRMİYOR OLMAYAN İLAHLARININ UĞRUNA KESİP BİÇENLER HİÇ İLGİLENDİRMİYOR BENİ! PARADİGMALARA BOĞULMUŞ,BEYNİNİ YENİ DATA ALIMINA KİLİTLEMİŞ HİÇBİR İNSAN İLGİLENDİRMİYOR. OGÜNKÜ TOPLUMUN DEVAM EDEN GELENEKSEL GİYİM TARZINA UYMAYA ÇALIŞMIŞ VE BIRAKILAN SAKAL GİBİ SAKAL BIRAKMIŞ, BU KONULARI KENDİNE DERT EDİNMEMİŞ HZ MUHAMMED AS GİBİ GİYİNMEYE VE SAKAL BIRAKMAYA ÇALIŞANLAR DA! YUKARIDA,FARKLI BİR YERDE OLDUĞUNU DÜŞÜNÜP ONA TAPINAN HRİSTİYANI DA,MUSEVİSİ DE,MÜSLÜMANI DA İLGİLENDİRMİYOR! İSLAM DİNİNDE REFORMA İHTİYAÇ YOKTUR. EVRENSEL DOĞRULAR TEKTİR.DEĞİŞMEZ. AMA İSLAM DİNİNİ ALGILAMADA REFORMA İHTİYAÇ VARDIR. BUNUN İÇİN BURADAYIM VE HEP OLACAĞIM… Saygılarımla. Eşhedü enla La ilahe illallah ve eşhedu enne muhammeden abdu hu ve resulu hu! (Şehâdet ederim ki gözle, değil; basiretimle, idrakımla, anlayış, kavrayışımla, görmekteyim, müşahede ve tespit etmekteyim, idrak etmekteyim, tasdik etmekteyim ki... Varlığın her zerresinde mutlak olarak hükmünü icra eden ve kendisinden başkasının varlığı asla söz konusu olmayan tek mevcut sadece "Allah"tır!. Ki gayrı asla mevcut değildir!. Ve gene bu müşahedemin neticesinde şehâdet ederim ki Hz. Muhammed "O"nun kulu ve Rasûlü`dür.) ALINTIDIR. Rabbim, Nefsimin şerrinden, şeytanın igvasından sana sığınırım Allahım. Unutkanlıktan, bilgisizlikten, adaletsizlikten ve zulümden, beni yoldan çıkaracak zenginlikten, yoksulluktan sana sığınırım. Küfürden, şirkten, tabudan, gösterişten, riyadan, nifaktan sana sığınırım. Dünyanın geçici heveslerinden ve baştan çıkarıcı çekiciliklerinden sana sığınırım. Hayy ve Kayyum olan Allah'ım Gökleri, yeri ve arasındakileri eşsiz bir biçimde yaratan, kendisinden başka ilah olmayan, kusurdan ve noksandan münezzeh Allah'ım bütün suçlarımdan ve taşkınlıklarımdan ötürü bağışlanmamı dilerim. AMİN Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 30 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2008 Hanif Bey gelecegım yolda bazı sorunlar yaşandı geçeceğim bir köprü çökmüş ve bana gökten balta indi agaclar yardımcı oldu teker teker sarmasıklarla dolandı ve bana bır köprü oluşturdu. Gerçek mi bu ? saygılar Alıntı
Φ vesade2 Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2008 Biz sizi âdi bir sudan yaratmadık mı? Onu sağlam bir yerde oturttuk. Belli bir süreye kadar. Demek ki biçimlendirmişiz. Ne güzel biçimlendireniz biz.(MÜRSELAT/20-23) Şimdi onlara sor: "Yaradılışça kendileri mi daha çetin, yoksa bizim yarattıklarımız mı?" Gerçekten biz onları cıvık bir çamurdan yarattık. (SAFFAT/11) Allah vardır hem de varlığı süphe edilebilmeye layık olmayandır evren tümüyle fiildir fiillerin varlığı faillin delilidir O fail de yoktan yaratan Allah’dır Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2008 Allah vardır hem de varlığı süphe edilebilmeye layık olmayandır evren tümüyle fiildir fiillerin varlığı faillin delilidir O fail de yoktan yaratan Allah’dır Zeus ve taifesinin yarattığı dünyayı inkar ediyorsun. Günaha girme. Fiillerin varlığı, Zeus ve taifesinin varlığının delilidir. Saygılar. Alıntı
Φ vesade2 Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2008 Zeus ve taifesinin yarattığı dünyayı inkar ediyorsun. Günaha girme.Saygılar. bilakis günaha değil sevaba giriyom Onlar da şöyle derler: "Evet, bize bir uyarıcı gelmişti. Fakat biz onu yalanlamış ve 'Allah hiçbir şey indirmemiştir. Siz ancak büyük bir sapıklık içindesiniz' demiştik." Mülk-9 benim zeusa ihtiyacım yok üstelik onun da kul aradığını sanmıyom destana inanmak istiyorsan sen bilirsin saygılar Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2008 benim zeusa ihtiyacım yok üstelik onun da kul aradığını sanmıyom destana inanmak istiyorsan sen bilirsin Benim de allah'a ihtiyacım yok. Sen de masala inanmak istiyorsan, inanabilirsin tabi ki. Yeter ki başka insanların hayatına müdahale etme. Saygılar. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2008 Müslümanlar arasında da eminim ki bu yazıyı eleştirecek çok kişi çıkacak. Sen İslam'a değil, kafanda yarattığın ve İslam adını verdiğin şeye inanıyorsun. Saygılar. Alıntı
Φ Notamatik Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2008 Allah varmıymış, yokmuymuş? Yoksa Masal mıymış? Masallar doğru muymuş? Doğru masal olur muymuş? Anlamak için bir kaç deney yapacağız şimdi. Deney için gerekli malzemeler: 1- Bir adet bilgisayar monitörü. 2- Bir çift göz. (Bir tanesi de yeterli) 3- Bir beyin. Monitörümüz gözümüze, bu yazıları gönderecek, yazılar da beyine gönderecek, geri kalan işi de beyin kendisi yapacak. Malzemeleriniz hazırsa deneye başlayalım. 1- Allah'ın görüntüsü var mı? Yokmuş. 2- Rengi var mı? Yokmuş. Yokmuş. 3- Kokusu var mı? Yokmuş. 4- Sesi var mı? Yokmuş. 5- Kütlesi var mı? Yokmuş. Evet, 5 kere denedik, beşinde de yokmuş. Bir de şimdi masalı deneyelim: Masal neymiş? : Bir varmış, bir yokmuş, evvel zaman içinde, kalbur saman içindeymiş. (yeri de belli) Masal bile bir varmış, bir yokmuş ama Bu Allah hepten yokmuş yahu. Masalın hiç olmazsa sesi var, bunun o'su da yokmuş. Evet, rengi kokusu olmayan, gözükmeyen herşey yok mu sayılır. Hayır. Mesela elektrik. Onu da şöyle deneyelim: Lazım olan araç ve gereçler: Sadece bir bakır tel. Bakır teli alıyoruz, ve çıplak ayakla, ve çıplak elle gidip o teli duvardaki prize sokuyoruz. Böylece de elektriğin olup olmadığını kolaylıkla anlıyoruz. Peki Allah yoksa bütün bu gördüklerimizi kim yarattı? Mergahu yarattı. Bana da vahy gönderdi. Daha sonra açıklayacağım bu vahiy'leri. Bütün bu gördüklerinizi Mergahu'nun yarattığını da ispatlayacağım. Saygılar, sevgiler. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2008 Allah varmıymış, yokmuymuş? Yoksa Masal mıymış? Masallar doğru muymuş? Doğru masal olur muymuş? Anlamak için bir kaç deney yapacağız şimdi.Deney için gerekli malzemeler: 1- Bir adet bilgisayar monitörü. 2- Bir çift göz. (Bir tanesi de yeterli) 3- Bir beyin. Monitörümüz gözümüze, bu yazıları gönderecek, yazılar da beyine gönderecek, geri kalan işi de beyin kendisi yapacak. Malzemeleriniz hazırsa deneye başlayalım. Deney için gerekli malzemeler; 1- bilgisayar monütörü (kim yapmış "İNSAN") 2- Bir çift "GÖZ" (kim yaratmış "ALLAH" (C.C.) aksini ispat eden aynısını veya tabii haliyle bir " KIL" yaratsın... 3- bir "BEYİN" kim yaratmış "ALLAH" aksini ispat eden " BİLİNÇ,İRADE" yi, izah etsin... 1- Allah'ın görüntüsü var mı? Yokmuş. 2- Rengi var mı? Yokmuş. Yokmuş. 3- Kokusu var mı? Yokmuş. 4- Sesi var mı? Yokmuş. 5- Kütlesi var mı? Yokmuş. İnsan'ın kokusu varmı,var,rengi varmı var,sesi varmı var,kütlesi varmı var,... "AKLI" varmı var, "GÖSTER,SOMUT OLARAK ELLE, TUTULURMU VEYA GÖRÜLÜRMÜ"... Kainat varmı var, İnsan varmı var, kendi,kendinemi oluşmuş veya "NEDEN" i, nedir... "SOMUT ELLE TUTULUR BİR CEVAP"... Evet, 5 kere denedik, beşinde de yokmuş.Bir de şimdi masalı deneyelim: Masal neymiş? : Bir varmış, bir yokmuş, evvel zaman içinde, kalbur saman içindeymiş. (yeri de belli) Masal bile bir varmış, bir yokmuş ama Bu Allah hepten yokmuş yahu. Masalın hiç olmazsa sesi var, bunun o'su da yokmuş. Bir kere sormak yeterli... Kainat ve İnsan nasıl oluşmuş... "KANIT"... Masal değil... Evet, rengi kokusu olmayan, gözükmeyen herşey yok mu sayılır. Hayır. Mesela elektrik.Onu da şöyle deneyelim: Lazım olan araç ve gereçler: Sadece bir bakır tel. Bakır teli alıyoruz, ve çıplak ayakla, ve çıplak elle gidip o teli duvardaki prize sokuyoruz. Böylece de elektriğin olup olmadığını kolaylıkla anlıyoruz. "ELEKTRİĞİN; KOKUSU VARMI, GÖRÜNTÜSÜ VARMI, ARAÇ VE GEREÇ OLMASADA? KENDİSİ VARMI (ENERJİ) VAR"... Şimdi prize sokulan telle,elektriği anlıyan "ELE,KOMUTU VEREN NE"... "AKIL"... Aklın;kokusu varmı,rengi varmı,hacmi varmı,... Duvardaki prizi kim icat etmiş???... Yoksa kendi başına "tesadüfenmi oluşmuş"... GİBİ... Peki Allah yoksa bütün bu gördüklerimizi kim yarattı?Mergahu yarattı. Bana da vahy gönderdi. Daha sonra açıklayacağım bu vahiy'leri. Bütün bu gördüklerinizi Mergahu'nun yarattığını da ispatlayacağım. Saygılar, sevgiler. "ALLAH" (c.c.) var, ve Kainat'ı İnsan'ı yarattı... Üstelik İnsan varolduğundan beri (Dünyada) mergahu,osis,zeus, vs vs üretir (sahte,ikon) ama nerdele "HİKAYE,OLDULAR" ve "MİTEOLOJİ" konusu'lar... Kervan yürür... Biz aciz bir kul olarak, buradayız, evvela bizi ikna et gerisi teferruat... Alıntı
Φ Notamatik Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2008 Deney için gerekli malzemeler; 1- bilgisayar monütörü (kim yapmış "İNSAN") 2- Bir çift "GÖZ" (kim yaratmış "ALLAH" (C.C.) aksini ispat eden aynısını veya tabii haliyle bir " KIL" yaratsın... 3- bir "BEYİN" kim yaratmış "ALLAH" aksini ispat eden " BİLİNÇ,İRADE" yi, izah etsin... Deney için gerekli malzemeler; 1- bilgisayar monütörü (kim yapmış "İNSAN") 2- Bir çift "GÖZ" (kim yaratmış "Mergahu" (C.C.) aksini ispat eden aynısını veya tabii haliyle bir " KIL" yaratsın... 3- bir "BEYİN" kim yaratmış "Mergahu" aksini ispat eden " BİLİNÇ,İRADE" yi, izah etsin... İnsan'ın kokusu varmı,var,rengi varmı var,sesi varmı var,kütlesi varmı var,... "AKLI" varmı var, "GÖSTER,SOMUT OLARAK ELLE, TUTULURMU VEYA GÖRÜLÜRMÜ"... Kainat varmı var, İnsan varmı var, kendi,kendinemi oluşmuş veya "NEDEN" i, nedir... "SOMUT ELLE TUTULUR BİR CEVAP"... Mergahu yarattı Bir kere sormak yeterli... Kainat ve İnsan nasıl oluşmuş... "KANIT"... Masal değil... Mergahu yarattı. "ALLAH" (c.c.) var, ve Kainat'ı İnsan'ı yarattı...Üstelik İnsan varolduğundan beri (Dünyada) mergahu,osis,zeus, vs vs üretir (sahte,ikon) ama nerdele "HİKAYE,OLDULAR" ve "MİTEOLOJİ" konusu'lar... Kervan yürür... Biz aciz bir kul olarak, buradayız, evvela bizi ikna et gerisi teferruat... Allah çıkınca diğer tanrıların hepsi miteloji mi oldular? Hristiyanlar Allah'ı tanıyor mu? Yahudiler tanıyor mu? Haydi onların dinine sahip çıktınız; peki ya Japon'ların, Hint'lilerin, Çin'lilerin dinleri? Onlar niye miteloji olmadı? Onlar da mı miteloji olacak? Öyleyse Allah da miteloji olacak. Unutma ki; o mitoloji olan tanrıların da bir çoğu, birkaç bin yıl yaşadı. Ayrıca Mergahu mitoloji filan olmadı, o daha ilk defa yeni din gönderiyor. Aslında insanlığın başından beri din göndermişti ama insanlar o dinleri tahrif ettiler. Şimdi yenisini gönderiyor. Saygılar, sevgiler. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.