Φ vega5 Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2007 ALLAH VARDIR. islam yoktur. kuran çelişkilerle doludur.üstte başka bir konu başlığında bunu sizlere kanıtlıyorum. Alıntı
Φ IRANLI Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2007 Senin sorununu ben cok iyi anladim.öncelikle bu soruyu cevaplayan arkadaslara bir sözüm var:hic kendinizi yormayin bu sahsiyet kesinlikle yüce allahin varligini kabul etmez ve edemez.bazi insanlar dogustan bazi insanlar genc yasta,orta yasta iman ederler.yine bazilarida hic iman etmezler.yüce allah bunun kendisine inanmayacaginda biliyordu.simdi bu nasil oluyor derse hic sasmayin. Alıntı
Φ miraz Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2007 benim senin var olduğunu bilmem eğer senin özgürlüğünü kısıtlıyorsa dediğine katılırım. benim senin eline bir bıçak bir de başka birisinin eline bıçak verip senin o bıçakla adam öldüreceğini arkadaşının ise 1 ekmeği onlarca dilime bölüp de yoksullara dağıtacağını bilmem, bıçağı iyi yönde kullanacaklara ödül vereceğimi söyleyip her ne kadar kötülük için kullanacağını bilsem de sana bir şans tanımam senin yapacağın kötülüğün faturasını bana çıkaracaksa yine dediğine katılırım elimde tonla akıl olsa ama kullanmayacağını bile bile ben üstüme düşeni yapayım da diyerek senin gibi birisine versem sonra o da bana dönüp benim ona verdiğim akılla beni inkar etse bilmiyorum ne yaparım. behey güzel kardeşim bir düşün insan yok olanı inkar edebilir mi? ben sana mırıtıkı yoktur desem sen de bana sen ne saçmalıyorsun öyle bir şey var mı ki bir de yok olsun demez misin? Allah'a inansaydın Allah sana akıl versin derdim. Alıntı
Φ ateist111 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2007 Bir tanri varmidir bilmem ama sizi kandirdiklari,islam dininin iddia ettigi allah yoktur.Bu bir arabin uydurmasidir ve masallarla doludur.Cesaretiniz varsa,kurani okursunuz ve anlamaya calisirsiniz.Mesela Nisa ve ahzap suresinden baslayabilirsiniz bilinclenmeye. Alıntı
Φ miraz Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2007 Doğru dedin kardeş. Öbür tarafta senin hesabın görülürken 5 milyar insan senin iyi olduğunu söylese de Yüce Hakim şahitlerin çokluğunun iddiayı geçersiz kıldığını söyleyebilir. Bu durumda sen bayağı bir zaman,oldukça sıcak bir mekanda tazyik hapsine mahkum edilebilirsin. saygılar Bilmem ki bir yahudinin izafiyet teorisi neden bu kadar çok kasul görürken bir Arabın söyledikleri Arap olmasından ötürü hafife alınır. ayrıca ahzab değil azhab... bilinclenmeye.... Alıntı
Φ ateist111 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2007 Harf hatalarina fazla takilma ki,yoksa sana noktalama isaretlerini hatirlatirim ve bu tartismamizi baltalamak olur. Ne söylenmek istedigini anlamissin ya yeter. Yahudinin teorisinden banane kardesim.Benim derdim kuranla.Digerleri ayrintidir benim icin. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2007 Bu durumda sen bayağı bir zaman,oldukça sıcak bir mekanda tazyik hapsine mahkum edilebilirsin. saygılar Haklısın sevgili kardeşim. Allah bu arkadaşa, kaynar su içirecek, zakkum yedirecek, irin içirecek, kafasından lav dökecek, kaynar su dökecek, kızgın demirlerle zincirlerle dağlayacak, iyice kebap yapaccak, hatta adam bu kadar işkenceye dayanamayıp ölürse veya kendinden geçerse yeniden diriltilecek "Hııhhahahaha, sonsuza kadaar kızaaarrr" diye naralanacak allah ve bu arkadaşın derisini tazeleyip tazeleyip yeniden işkencelere devam edecek... ******** *********** ************ Söylediklerimi "Hakaret" olarak niteleyecek olanlara peşinen söyleyeyim: işkencelerin yeraldığı ayetleri tek tek gösterebilirim. Saygılar. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2007 "KUR'AN" da yazılan SURE,AYET leri göster ... Tabi ki memnuniyetle... Meryem-86. Suçluları da susuz ve yaya olarak cehenneme sevk ederiz Saffat-62: Ödül ve ikram olarak, bu mu daha hayırlı yoksa zakkum ağacı mı? 63. O ağaç ki, zalimler için onu bir fitne yaptık. 64. Cehennemin ta dibinden çıkan bir ağaçtır o. 65. Tomurcukları tıpkı şeytanların başlarıdır. 66. Onlar ondan mutlaka yiyecekler ve karınlarını onunla dolduracaklar. 67. Sonra onların, o yedikleri üzerine kaynar su karıştırılmış bir içecekleri vardır. Sad-55. Bu, budur! Azgınlara da kötü bir gelecek vardır elbette! 56. İçine dalacakları cehennem! Ne kötü döşektir o! 57. İşte burada! Hadi, tatsınlar onu: kaynar su, kokuşmuş irin. Duhan-43. Şu bir gerçek ki zakkum ağacı, 44. Suçluların yemeğidir. 45. Erimiş maden misali, karınlarda kaynar. 46. Sıcak suyun kaynaması gibi... 47. "Tutun onu, cehennemin tam ortasına götürün!" 48. "Sonra başının üstüne, kaynar su azabından dökün!" 49. "Tat bakalım! Hani sen onurluydun, seçkindin." Vakıa-41. Ve şomluk ve uğursuzluk yâranı. Nedir şomluk ve uğursuzluk yâranı? 42. İliklere işleyen bir ateş ve kaynar su içinde, 43. Simsiyah bir gölge altındadırlar. 44. Ne serindir ne de cömert. Yunus Suresi - 4: .... Küfre dalanlara gelince, onlar için, nankörlük edip gerçeği örtmeleri yüzünden, kaynar sudan bir içki ve acıklı bir azap öngörülmüştür İnsan Suresi-4: Biz, nankörler için zincirler, bukağılar ve kızgın bir ateş hazırladık. Tevbe Suresi -35: Gün olur, cehennem ateşinde onların üzerine lav dökülür de bununla onların alınları, böğürleri, sırtları dağlanır: "İşte egolarınız için yığdıklarınız. Hadi tadın biriktirmiş olduklarınızı!" Nisa Suresi- 56 :Ayetlerimizi inkâr edenleri yakında bir ateşe yaslayacağız. Derileri piştikçe, azabı tatsınlar diye, derilerini öncekinden başka derilerle değiştireceğiz. Allah Azîz ve Hakîm'dir. Kutsal kitap mı okuyoruz, yoksa işkence elkitabı mı okuyoruz, karar veremiyoruz. Bu kadar işlenceyi yapabilmeyi "Tadın gazabıııı" diye bağırıp naralanabilmeyi hangi karakter ile açıklayabilirsiniz? Bunun kriminoloji ve tıptaki adı psikopatlık ve şizofrenliktir. Eylemin hukuktaki adı İşkencedir. Daha önce yazmıştım, o yazımı yineleyeyim. Susuz ve yayan olarak cehenneme götürmüşsün, zakkum yedirmişsin, kaynar su içirmişsin, irinli su içirmişsin, kızgın demirden kamçılar, zincirler ve bukağılarla olmadık işkenceler etmişsin, ateşten güysiler giydirmişsin, başlarından kaynar su dökmüşsün, başlarından lav dökmüşsün, ateş köreldikçe körüklemişsin, öfken dinsin be kardeşim. Nedir bu öfke? Ne bu şiddet, bu öfke, bu vahşet? Bu işkenceler yetmiyormuş gibi, sürekli derilerini değiştirerek devam ediyorsun sadizme. Ve kahkaha atıyorsun başlarında "Tadın şu yangın azabını *********!" Bu senaryolar sağlıklı bir akıl ürünümüdür yoksa patalojik, şizofrenik bir vakanın ürünümüdür? ****** ************. Saygılar. Alıntı
Φ se-da Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2007 allah yokdur diye başlık açmış şimdi arkadaş iyide adama sormazlarmı neye dayanarak yok diyorsun varmı ispatın senin inancına göre yok benim inancıma göre var,ispatlanamayacak şeyllerin üstünden prim yapılmaz varsa ispatınız anlatırsınız ayrıca dine kitaba peygambere hakaret hak getire e tabi şidi moda bu kutsal değerlere hakaret etmek çok merak ediyorum size nasıl bir prim kazandırıyor?? dahamı cool oluyorsunuz dahamı entellektuel yada dahamı aydın hissediyorsunuz kendinizi şunu hiç anlamam anlayamayacağımda insan inanmadığı bir şeye neden hakaret eder ve özellikle o hakaret ettiği değerler diğerleri için çok önemli olduğu biline biline. bu tarz konulara aslında hiç birşey yazmıyorum normalde ama işte insanız nede olsa sabır bir yere kadar bazen sinirlenim dudaklarımı ısırmakdansa yazmayı tercih ediyorum genelde gözlemlediğim şu bu forumda ve diğer forumlarda,islam düşmanı kişlere göre müslümanlar çok cahil kendileri ise pek aydın (!) öyle aydınlar ki inanın aydınlıklarından gözlerim kamaşıyor (!) e şimdi diyorum 2 hakaret etsem bende 2 de bilimsel birşeyler paylaşsam vay be benden alimi yok ama ya karşımdakinin değerleri inandıkları kaldıki tanımasam bile insanlık nerde nerde saygı demekki saygısızlık siz bilimsel konuşduğunu iddea edenlere has e cahillikde biz müslümanlara şahsım adına sizin gibi saygısız olmakdansa cahil olmayı tercih ederim en azından cahilliğim kendime saygısızlığım başkalarına bende diyorumki son olarak konu ile ilgili ALLAH var,inanın öyle bir allah var.sen olmadığını ispatla bende var olduğunu ispatlıyım sana.tabi anlayana !! Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2007 allah yokdur diye başlık açmış şimdi arkadaşiyide adama sormazlarmı neye dayanarak yok diyorsun varmı ispatın senin inancına göre yok benim inancıma göre var,ispatlanamayacak şeyllerin üstünden prim yapılmaz varsa ispatınız anlatırsınız ayrıca dine kitaba peygambere hakaret hak getire e tabi şidi moda bu kutsal değerlere hakaret etmek çok merak ediyorum size nasıl bir prim kazandırıyor?? dahamı cool oluyorsunuz dahamı entellektuel yada dahamı aydın hissediyorsunuz kendinizi şunu hiç anlamam anlayamayacağımda insan inanmadığı bir şeye neden hakaret eder ve özellikle o hakaret ettiği değerler diğerleri için çok önemli olduğu biline biline. bu tarz konulara aslında hiç birşey yazmıyorum normalde ama işte insanız nede olsa sabır bir yere kadar bazen sinirlenim dudaklarımı ısırmakdansa yazmayı tercih ediyorum genelde gözlemlediğim şu bu forumda ve diğer forumlarda,islam düşmanı kişlere göre müslümanlar çok cahil kendileri ise pek aydın (!) öyle aydınlar ki inanın aydınlıklarından gözlerim kamaşıyor (!) e şimdi diyorum 2 hakaret etsem bende 2 de bilimsel birşeyler paylaşsam vay be benden alimi yok ama ya karşımdakinin değerleri inandıkları kaldıki tanımasam bile insanlık nerde nerde saygı demekki saygısızlık siz bilimsel konuşduğunu iddea edenlere has e cahillikde biz müslümanlara şahsım adına sizin gibi saygısız olmakdansa cahil olmayı tercih ederim en azından cahilliğim kendime saygısızlığım başkalarına bende diyorumki son olarak konu ile ilgili ALLAH var,inanın öyle bir allah var.sen olmadığını ispatla bende var olduğunu ispatlıyım sana.tabi anlayana !! Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2007 Ben yine Brain'in bu düşüncelerini söylemeye hakkı olduğunu savunacağım. Ayrıca kendisi bir şey demiyor, ayet meallerini veriyor. Araya sadece Yiii.. hahahaha... efekti ekliyor ama o anlatılan işkenceler sırasında işkenceci de donuk bir yüzle mercimek ayıklıyor gibi bakmaz herhalde... Mutlak, tartışılmaz ve boyun eğilmesi zorunlu doğru diye bir şey olmadığını kabul etmemiz gerek. O zaman Brain de bunları yazmak zorunda kalmayacak... Bakın gerçek, yalandan daha aldatıcıdır. Çünkü bu güne kadar gerçek adına neye inandıysak, altından mutlaka farklı bir şey çıkmıştır. Son inandığımız gerçeğin de ardında farklı bir şey olduğu kesindir. Ama yalan öyle değil, yalan der, gömer geçeriz. Bize artık bir şey yapamaz. Siz asıl gerçeklere karşı dikkatli olun... Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2007 “MERYEM. 73 - Âyetlerimiz kendilerine apaçık okunduğu zaman, o inkâr edenler, iman edenlere dediler ki :"Bu iki zümreden (Mümin ve kâfirlerden) hangisi mevki bakımından daha iyi, meclis ve topluluk itibariyle daha güzeldir?" 81 - Onlar, kendilerine kuvvet ve şeref kazandırsın diye, Allah'dan başka ilâh edindiler. 84 - Öyleyse onların hemen azaba uğratılmalarını isteme. Biz onların (ecel) günlerini sayıyoruz. 85 - O gün, takva sahiplerini, heyet olarak Rahmân'ın huzuruna toplayacağız. 86 - Suçluları da susuz olarak cehenneme süreceğiz. “SAFFAT” 30- "Bizim de size karşı bir gücümüz yoktu. Fakat siz azmış bir kavimdiniz 31- "Onun için üzerimize Rabbimizin azab sözü hak oldu. Şüphesiz azabımızı tadacağız." 32- "Evet biz, sizi kışkırttık. Çünkü biz azgındık." 33- O halde hepsi o gün azabda ortaktırlar. 34- İşte biz günahkarlara böyle yaparız. 35- Çünkü onlar, kendilerine: "Allah'tan başka ilâh yoktur" denildiği zaman kafa tutuyorlardı. 38- Elbette siz o acı azabı tadacaksınız. 39- Bununla beraber başka değil, hep yaptığınız amellerinizle cezalandırılacaksınız. 40- Sadece Allah'ın ihlaslı kulları müstesnadır. 41- İşte onlar için belli bir rızık vardır. 42-43- Meyveler (vardır), Naîm cennetlerinde onlara hep ikram edilir. 51- İçlerinden bir sözcü der ki: "Gerçekten benim bir arkadaşım vardı." 52- Derdi ki: "Sen gerçekten inananlardan mısın?" 62- Nasıl, bu mu daha hayırlı konukluk için, yoksa zakkum ağacı mı? “SAD” 49- İşte bu bir öğüttür. Şüphesiz korunan müttakiler için herhalde güzel bir istikbal (güzel bir dönüş yeri) vardır 55- Bu, böyledir. Şüphesiz azgınlar için de fena bir gelecek vardır. 56- Cehennem! Ona yaslanacaklar, fakat o ne çirkin döşektir. 57- İşte artık tatsınlar onu ki, o kaynar su ve irindir. 60- (Arkadan gelenler öncekilere:) Derler ki: "Hayır, asıl size merhaba yok. Çünkü cehennemi bize siz takdim ettiniz. Bakın o ne kötü yatak!" 61- "Ey Rabbimiz! Bize bunu takdim edenin ateşteki azabını kat kat artır" derler. 62- Bir de derler ki: "Kötülerden saydığımız birtakım adamları (fakir müminleri) niye göremiyoruz?" 63- "Onları eğlence yerine tutmuştuk ha! Yoksa bu gözler onlardan kaydı mı?" 64- Şüphesiz ki bu haktır. Ateş ehlinin birbiriyle tartışması muhakkak olacaktır. “DUHAN” 34- Gerçekten şu kâfirler diyorlar ki: 35- "Bizim ilk ölümümüzden başka bir şey yoktur. Biz tekrar diriltilecek değiliz. 38- Biz gökleri, yeri ve ikisi arasındakileri bir oyun ve eğlence olsun diye yaratmadık. 40- Şüphesiz ki hakkı batıldan ayırd etme günü onların hepsinin bir araya toplanacağı gündür. 42- Ancak Allah'ın merhamet ettiği kimseler böyle değildir. Şüphesiz ki Allah çok güçlüdür, çok merhamet edicidir. 43- Gerçekten zakkum ağacı, 44- Günahkârların yemeğidir. 45- O pota gibi karınlarda kaynar. 49- Ona şöyle denir! "Tat bakalım azabı! hani sen kendine göre çok güçlü ve çok üstündün. 50- İşte sizin inkâr edip durduğunuz şey budur." “VAKIA” 1- Vakıa (kesin bir gerçek olan kıyamet) vuku bulduğu zaman, 41- "Ashab-ı Şimal", ne (mutsuzdur o) "Ashab-ı Şimal." 42. İçlerine işleyen bir ateş ve kaynar şu içinde, 43. Kapkara dumandan bir gölge altındadırlar. 44. Ki ne serindir, ne de faydalı. 45. Çünkü onlar bundan önce varlık içinde sefâhete dalmışlardı. 46. Büyük günahı işlemekte ısrar ediyorlardı. 47. Ve diyorlardı ki: "Biz ölüp, toprak ve kemik yığını olduktan sonra, biz mi bir daha diriltileceğiz?" “YUNUS” 3- Rabbiniz o Allah'dır ki, gökleri ve yeri altı günde yarattı, sonra arş üzerine istiva etti (onu hükmü altına aldı), işi tedbir eyliyor. O'nun izni olmaksızın hiç kimse şefaatçi olamaz. İşte Rabbiniz olan Allah budur. O'na ibadet ediniz! Hâlâ düşünüp ibret almayacak mısınız 4- Dönüşünüz hep O'nadır. Allah'ın vaadi haktır. Herşeyi ilk baştan yaratan O'dur. Sonra iman edip salih amel işleyenleri hak ettikleri ölçüde mükâfatlandırmak için geri döndürecek olan yine O'dur. Kâfirlere de inkâr ettikleri için kaynar sudan bir içki ve acıklı bir azap vardır. 5- O Allah'dır ki, senelerin sayısını ve hesabını bilesiniz diye güneşi bir ışık, ayı da bir nur yaptı. Ve aya menziller tayin etti. Allah bunu hak olarak yarattı. O, bilecek olan bir kavim için âyetlerini ayrıntılı olarak açıklar. 6- Elbette gece ile gündüzün birbiri ardınca değişip durmasında ve Allah'ın göklerde ve yerde yarattıklarında sakınan bir kavim için bir çok delil vardır. “İNSAN” 1-Gerçek şu ki, insanın üzerinden, daha kendisi anılmaya değer bir şey değilken, uzun zamanlardan (dehr) bir süre gelip-geçti. 2-Şüphesiz biz insanı, karmaşık olan bir damla sudan yarattık. Onu deniyoruz. Bundan dolayı onu işiten ve gören yaptık. 3-Biz ona yolu gösterdik; (artık o,) ya şükredici olur ya da nankör. 4-Doğrusu biz kafirlere zincirler, demir halkalar (tomruklar) ve çılgınca yanan bir ateş hazırladık. “TEVBE” 34- Ey iman edenler, şurası bir gerçektir ki, yahudi hahamları ile hıristiyan rahiplerinin bir çoğu insanların mallarını haksız yere yerler ve Allah yolundan saptırırlar. Bir de altın ve gümüşü hazineye doldurup, onları Allah yolunda sarfetmeyenleri bu yüzden acıklı bir azap ile müjdele! 35- O gün o altın ve gümüşlerin üstü cehennem ateşinde kızdırılacak da bunlarla alınları, yanları ve sırtları dağlanacak (onlara): "İşte bu kendi canınız için saklayıp biriktirdiğiniz şeydir. Haydi şimdi tadın bakalım şu biriktirdiğiniz şeyin tadını!" denilecek. “NİSA” 51- "Şu kendilerine kitaptan (okuma yazmadan) bir nasib verilmiş olanları görmüyor musun! Onlar puta ve şeytana inanıyorlar. Ve Allah'ı tanımayanlara, "Bunlar, müminlerden daha doğru yoldadır." diyorlar. 56- Şüphesiz ki âyetlerimizi inkâr eden kâfirleri biz yarın bir ateşe atacağız. Derileri piştikçe azabı duysunlar diye, kendilerine başka deriler vereceğiz. Çünkü, Allah gerçekten çok güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir. 57- İman edip salih ameller işliyenleri ise, altlarından ırmaklar akan cennetlere koyacağız. Orada ebedî olarak kalacaklar. Onlara orada tertemiz eşler vardır. Onları, koyu gölgeler altında bulunduracağız. 58- Allah size, emanetleri ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emrediyor. Allah, bununla size ne güzel öğüt veriyor. Şüphesiz ki Allah her şeyi hakkıyla işiten, hakkıyla görendir. 58- Allah size şunları muhakkak emrediyor: Biri, emanetleri ehline vermeniz biri de, insanlar arasında hüküm ve komuta ettiğiniz zaman adaletle hükmetmeniz. "ALLAH" VAAD ETTİĞİNİ YAPAR "BİR DAMLA MENİDEN YARATILAN İNSAN" EĞER KENDİNİ YARATANA İSYAN EDER,ŞİRK KOŞARSA ÜSTELİK PEYGAMBERLER,KİTAPLAR VASITASI İLEDE İKAZ EDER VE "AKIL,İRADE VERDİĞİ İNSANA" VAAD ETTİĞİNİ YAPMAZSA "ADALET" OLMAZ VE "ALLAH" İNSANA AYNI ZAMANDA MÜKAFATTA VERİR"ALLAH" ESİRGEYEN VE BAĞIŞLAYANDIR. BU İTİBARLA YOK KUR'AN'DA ŞU İŞKENCE VARMIŞ BU İMİŞ ŞU İMİŞ BAŞTAN "İKAZ" VAR SONRA AHİRETTE BENİ TEKRAR DÜNYAYA GÖNDER KARINCAYI BİLE İNCİTMEYECEĞİM SÖZÜ SÖYLEMEKTE FAYDA VERMEZ,VERMİYECEK. BİRDE KUR'AN DA (SURE VE AYET OKUMASINDA SİYAK,SİBAK EVVELİ,SONRASI VARDIR) YANİ BÜTÜNLÜK KİŞİ CIMBIZLA ŞEÇİP ÜZERİNEDE KENDİ UYDURMA YORUMUNU EKLEDİMİ OLMAZ ONUN İÇİN BAŞKA DÜŞÜNCEDE OLAN KİŞİLERİN YAZILARINA İTİBAR ETMEMEK LAZIM . Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2007 Ben yine Brain'in bu düşüncelerini söylemeye hakkı olduğunu savunacağım. Ayrıca kendisi bir şey demiyor, ayet meallerini veriyor. Araya sadece Yiii.. hahahaha... efekti ekliyor ama o anlatılan işkenceler sırasında işkenceci de donuk bir yüzle mercimek ayıklıyor gibi bakmaz herhalde... Mutlak, tartışılmaz ve boyun eğilmesi zorunlu doğru diye bir şey olmadığını kabul etmemiz gerek. O zaman Brain de bunları yazmak zorunda kalmayacak... Bakın gerçek, yalandan daha aldatıcıdır. Çünkü bu güne kadar gerçek adına neye inandıysak, altından mutlaka farklı bir şey çıkmıştır. Son inandığımız gerçeğin de ardında farklı bir şey olduğu kesindir. Ama yalan öyle değil, yalan der, gömer geçeriz. Bize artık bir şey yapamaz. Siz asıl gerçeklere karşı dikkatli olun... Ayet meallerini verip "efekt" ekliyormu yoksa?. Mutlak var fakat tartışması olur yoksa senin efekt deyip geçtiğin hakaretler cezasızmı kalacak. biri yazacak cehennem dolacak. Gerçeğin yalandan aldatıcı olduğu fikri,fikir bile değil.Son inandığın "GERÇEK" nedir.Yalan İnsana öyle şey yaparki "YALANCI" olur.Eğer teknolojik ilerleme olarak (bilimsel) gerçek dersen o başka her bilimsel buluş evvelkini çürütür ama "ESAS GERÇEK OLAN NE". Hadi bakalım bir zamanlar yazdığım gibi yazayım bütün gelmiş,geçmiş,geçecek İnsan,ins,cin kim varsa bir tek gül yaprağı yapsınlar "ASLI GİBİ" bak yoktan var etsinler demiyorum yapsınlar icat etsinler suni değil "KENDİ GİBİ GÜL YAPRAĞI" şimdi GERÇEK olan ne. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2007 şahsım adına sizin gibi saygısız olmakdansa cahil olmayı tercih ederim en azından cahilliğim kendime saygısızlığım başkalarına Saygısızlık nerede gösterebilir misiniz? Kuran'da söylenen sözleri buraya alıntılamak mı saygısızlık? O sözlerin "kutsal" denen bir kitaba konulması saygısızlık değil, o kitapta böyle laflar var demek mi saygısızlık? Saygılarımla. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2007 Ayet meallerini verip "efekt" ekliyormu yoksa?.Mutlak var fakat tartışması olur yoksa senin efekt deyip geçtiğin hakaretler cezasızmı kalacak. biri yazacak cehennem dolacak. Efektleri ben mi ekliyorum, Muhammed'in Allah'ı mı? Enfal Suresi-14: İşte gördünüz! Hadi tadın onu! Küfre sapanlar için ateş azabı da var. Hac Suresi-22: Istırap yüzünden oradan her çıkmak istediklerinde, oraya geri döndürülürler: "tadın şu yangın azabını!" Ali İmran Suresi-181: Andolsun ki Allah, “Allah yoksuldur, bizler zenginleriz”diyenlerin sözünü işitti.Dediklerini de yazacağız, haksız yere peygamberleri öldürmelerini de.Ve şöyle diyeceğiz: “tadın, yakıp pişiren azabı!. En'am Suresi-30: Rableri huzurunda durdurulduklarını bir görsen! Sordu: "Gerçek değil miymiş bu?" Dediler: "Rabbimize yemin olsun ki, gerçekmiş." Dedi: "O halde, küfre sapmış olmanızdan dolayı tadın azabı." ve daha birsürü ayet... Bu ayetlerdeki "Tadın azabı" naralanmasını okuyunca aklıma hep "Yeşil Yol (Green Mile)" filmindeki bir sahne aklıma geliyor. Filmde akıl sağlığı bozuk bir mahkum var. Başka bir mahkum idam edilirken, parmaklıklara tırmanıp "Kızartıyorlar! Kızartıyorlar!" diye bağırıp, şizofrenik çığlıklar atıyor. Saygılar. Alıntı
Φ miraz Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2007 Kutsal kitap mı okuyoruz, yoksa işkence elkitabı mı okuyoruz, karar veremiyoruz. Bu kadar işlenceyi yapabilmeyi "Tadın gazabıııı" diye bağırıp naralanabilmeyi hangi karakter ile açıklayabilirsiniz? Bunun kriminoloji ve tıptaki adı psikopatlık ve şizofrenliktir. Eylemin hukuktaki adı İşkencedir.[/b] AŞIRI DERECEDE AGRESİF BİR KIZ OLARAK SINIRLARIMI BANA YAKIN OLMAYA ÇALIŞAN HERKESE GÖSTERMİŞİMDİR. DÜZ YOL DEĞİL UÇURUM OLDUĞUMU GEREKENDEN FAZLA YAKLAŞTIKLARINDA TEPE ÜSTÜ YERE ÇAKILACAKLARINI MALUM ARKADAŞLARA AYRINTILI BİR BİÇİMDE BELİRTMİŞİMDİR. E BU DURUMDA EĞER BLÖF YAPMIYORSAM ADIMLARINI SAYMAYANLARA HADLERİNİ BİLDİRMEM LAZIMDIR. ALLAH (C.C) DA BİZE KUR'AN-I KERİMDE KENDİSİNE İSYAN EDECEKLERİ AZAPLA UYARIYOR. SİZ SİZE SAYGI DUYANLA DUYMAYANI AYNI ŞEKİLDE ÖDÜLLENDİRİYORSANIZ VARIN ALLAH'I KÖTÜ BİLİN. SİZ SİZE KÜFREDENİ ALKIŞLIYORSANIZ VARIN ALLAH'I KÖTÜ BİLİN. İKİ ÇOCUĞUNUZ OLUR DA BİRİ SİZİ REDDEDERSE SİZ DE AFERİN YAVRUM BENİM SENİN ÜSTÜNDE ZATEN HİÇ HAKKIM YOKTU DEYİN VE YİNE ALLAH'I KÖTÜ BİLİN. GİDİN IRAK'TA MİLYONLARCA KİŞİYİ KATLEDENLERİ TEBRİK EDİN VE YİNE ALLAH'I KÖTÜ BİLİN. CANINIZA IRZINIZA MALINIZA TECAVÜZ EDENLERE MADALYA TAKIN VE YİNE ALLAH'I KÖTÜ BİLİN. YA DA... DÜŞÜNÜN... DÜŞÜNÜN Kİ HASTANELERİN ACİL SERVİSLERİNDE SOLUNUM CİHAZLARINA BAĞLI YATAN İNSANLAR VAR. SİZ İSE İNKAR ETTİĞİNİZ HALDE SİZE NEFES ALDIRAN BİR YARATICI VAR. İNKAR ETTİĞİNİZ HALDE TEPENİZDEN AŞAĞI TAŞ YAĞDIRMAYAN BİR ALLAH VAR. YA DA BOŞ... ***** BİLMEYEN DEĞİL BİLMEDİĞİNDE ISRAR EDENDİR. İNANANLARA CENNETTE TÜRLÜ TÜRLÜ GÜZELLİKLER VERECEĞİNİ SÖYLEDİĞİ HALDE ALLAH'IN SADECE VE SADECE İŞKENCE ETMEYE HEVESLİ OLDUĞUNU ZANNETMEDE İNAT ETMEKTİR CEHALET. MADEM KURANI OKUYORSUNUZ. TEK BİR YERİNDE ALLAH'IN İYİLİK EDEN,DÜRÜST, YARATILANLARA ZARAR VERMEYEN BİR KİŞİYE İŞKENCE EDECEĞİNİ GÖSTEREN BİR AYET GÖSTERİN BEN DE HAKLISINIZ DİYEYİM. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2007 Kutsal kitap mı okuyoruz, yoksa işkence elkitabı mı okuyoruz, karar veremiyoruz. Bu kadar işlenceyi yapabilmeyi "Tadın gazabıııı" diye bağırıp naralanabilmeyi hangi karakter ile açıklayabilirsiniz? Bunun kriminoloji ve tıptaki adı psikopatlık ve şizofrenliktir. Eylemin hukuktaki adı İşkencedir.[/b] MADEM KURANI OKUYORSUNUZ. TEK BİR YERİNDE ALLAH'IN İYİLİK EDEN,DÜRÜST, YARATILANLARA ZARAR VERMEYEN BİR KİŞİYE İŞKENCE EDECEĞİNİ GÖSTEREN BİR AYET GÖSTERİN BEN DE HAKLISINIZ DİYEYİM. Sayın miraz, Maalesef kurandan haberinizi yok.Kurana göre allah insanların birbirlerine yaptıkları haksızlılklardan dolayı değil sırf kendisine ve sözde indiridiği kitaba inanmadıkları için sonsuz ateşte yakacak yani cehennemliklerin tek suçu bu. Yoksa insanların birbirlerini yemesi allahın umurunda bile değil. Bakın iyi okuyun Kehf suresi 102- O kâfirler, beni bırakıp da kullarımı dostlar edineceklerini mi sandılar? Doğrusu biz cehennemi o kâfirlere bir konukluk olarak hazırladık. 103- De ki: Amelleri en çok boşa gidenleri size bildirelim mi? 104- Onların dünya hayatında çalışmaları boşa gitmiştir. Oysa onlar güzel işler yaptıklarını sanıyorlardı. 105- İşte onlar, Rabblerinin âyetlerini ve O'nun huzuruna çıkacaklarını inkâr etmişlerdir de bu yüzden iyilik altında yaptıkları bütün amelleri boşa gitmiştir. Artık kıyamet günü onlar için hiçbir ölçü tutturmayız. 106- İşte böyle, onların cezaları cehennemdir. Çünkü inkâr etmişler ve benim âyetlerimi, peygamberlerimi alaya almışlardır. Bir insan dünya dolusu iyilik bile yapsa eğer inanmıyorsa cehennemlik kurana göre.Ama eğer inanıyorsa dünyayı kana bulasa bile cennetlik Al-i İmran 195 Bunun üzerine Rableri, onların dualarını kabul etti. (Dedi ki:) Ben, erkek olsun kadın olsun -ki hep birbirinizdensiniz- içinizden, çalışan hiçbir kimsenin yaptığını boşa çıkarmayacağım. Onlar ki, hicret ettiler, yurtlarından çıkarıldılar, benim yolumda eziyete uğradılar, çarpıştılar ve öldürüldüler; andolsun, ben de onların kötülüklerini örteceğim ve onları altlarından ırmaklar akan cennetlere koyacağım. Bu mükafat, Allah tarafındandır. Allah; karşılığın güzeli O'nun katındadır. Furkan 70 Ancak tevbe ve iman edip iyi davranışta bulunanlar başkadır; Allahı onların kötülüklerini iyiliklere çevirir. Allah çok bağışlayıcıdır, engin merhamet sahibidir. Yeterki inan ama istersen dünyauı kana bula allah affeder.Ne güzel sistem değilmi ? Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2007 -ben gizli bir hazine idim, bilinmek istedim ve kainatı yarattım -öyleyse bu sınav niye? çık karşımada bileyim -olmaz öyle birden bire bilirsen sürpriz bozulur önce biraz merak et. -bilinmek isteyen sen değilmiydin? bence ne istediğine karar ver önce -ben istedimde şeytan beyle kavga ettik bana sizi yoldan çıkaracağını söyledi iddaya girdik eğer iddayı kaybedersem siz şeytana uyanları yakacağım. -allahım ya sen iddayı kimin kazanacağını bilmiyormusun -sus konuşma düşünme inanıyorsan cennet inanmıyorsan cehennem şirk koşma bana kızgın lav içiririm bak -yav allahım trip yapma şimdi yok et beni öyleyse kim dedi sana yarat alla alla ya bide iddaya giriyor ya -benden kurtuluş yok yok olmakta yok yoktan var ettim ama vardan yok etmem formülünü bile hazırlamadım -öyleyse senden kıdemliside var? ben müdürle konuşmak istiyorum -müdür kuranı kerim buna konuş -yav bu nasıl bir iş öldürecem kendimi istemiyorum senin verdiğin canı -ölmekte yok kurtuluş yok andolsunki seni cehennem için yarattık -öylemi ozaman andolsunki sen herşeyin sahibi olduğunu sanan allah seni cehennemdede sevmeyeceğim bütün kainatı yarat istersen kendindende birtane yarat andolsunki benim kalbimi kazanamayacaksın belki korkutursun acı çektirirsin ama asla sevdiremezsin! Alıntı
Φ miraz Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2007 sevgili katakuta mesajınıza daha erken cevap vermek isterdim ama ancak şimdi fırsat bulabildim. Kur'an'dan benim haberim gerçekten kısmi bile denmeyecek kadar az var. keza Kur'an o kadar çok sırrı içinde barındırır ki anlamak için bir değil bin ömür yetmez. ama kurandan hiç haberi olmamak sizin gibi yanlış haberdar olmaktan iyidir kanımca. keza kuranın hiç bir ayetinde zalimlerin inançlı oldukları takdirde affedilecekleri yazmaz. aksine hadislerle de bir insanı öldürenin bütün insanlığı öldürmüş sayılacağı beyan edilmiştir. ve de cehennemden çıkamayacakları... gelelim Allah'ın yalnızca kendisine inananları cennetine koyacağına. sizin düşmanınızın çok samimi arkadaşı zannedersem gözünüzde çok yüce bir mevkiye sahip değildir. aslında anlatabilmek için bu kadar basit örneklere yer verşiyorum. yoksa Allah b u tür basit örneklerle tasvir edilemez. bu konu çok uzun bir konu aslında ne benim anlatmamla ne de sizin anlatmanızla kapanacak veya bir sonuca ulaşılacak kadar basit değil. son söz DİNDE ASLA ZORLAMA YOKTUR.siz istediğiniz gibi inanmakta özgürsünüz, ben de... sadece saygı duyalım birbirimize. inançlı olsak da olmasak da insan olarak bize yakışan budur. hoşçakalın... Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2007 "dinde zorlama yoktur" bu lafı epeydir duyuyorum ve merak ediyorum zorlama denildiğinde siz ne anlıyorsunuz? adamın boğazına bıçakmı dayayacaktınız? Alıntı
Φ çöl gülü Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2007 "VAR"SIN YOK DESiNLER! VAR’A ‘yok’ demekle, nesi değişir ki ‘var’ın? Varsın Allah’ım varsın! Diller yok diyorsa yalan, kalplerde senin adın yazılı... Canlar Seninle yaşıyor... Eller, sen istersen tutabilir, dizler de öyle... Alâim-i Semâ senin. Gökkuşağında renkler Seni gösteriyor, ‘ressam’ yok dese dert midir? şarkılarda ismin geçmese ne gam? Sesler seni söylüyor. Senin besteni şakıyor bülbüller! Gül gülümsüyorsa senin güzelliğinden... Rahmetinin katresidir yağmur, bahçeler hep senin. En şefkatli sensin Allah’ım. çünki sensin anneleri yaratan... En kudretli sensin Allah’ım çünki sensin dağları dik tutan... çocukların pamukçacık ellerinde, çimenlerin yeşermelerinde, sevdâlıların sıcacık yüreklerinde ‘apaçık’ sen ‘saklısın’... Sana ‘yok’ diyeni ‘yok’tan ‘var’ eden de sensin. Bolluklar mükâfatın, kıtlıklar ikazın... Ferahlıklar, sıkıntılarımıza teselli, üzüntüler seni hatırlamamız için... O kadar varsın ki... Varlığının heybeti karşısında başımız dönüyor, tıpkı dünya gibi... Sensiz yaşanmıyor... Milyonlarca yıldır, milyarlarca hayat ve her hayat sahibine her an taptaze nefesler veren nasıl ‘yok’ olur, nasıl ‘yaşamaz’? Hayatı veren sensin. Hayat da, hayatım da senin. Kendini bilmeyen seni tanımamış; kim neylesin? Anlamayı, bir adıma karşılık bin adımla koşuşturan sensin. ‘inanılan’ da sensin ‘inandıran’ da... ‘Var’ daha ‘yok’ iken ‘var’ olan da sensin. Her zaman her yerde ‘var’ olan da! Sevgin zerre eksilse üzerimizden ve bir an çevrilse bakışların, tutuşur yanarız... Asırlar bir ince perde, mekân bildiğimiz, ayak bastığımız, paylaşamadığımız dünya bir durak... Bir hak verdin... Akıl, duygu, dudak verdin, söyleyeceğiz... Kaderimizi kendimize ‘yazdıran’ da sensin. Yarattın, yaşatıyorsun, dirilişimiz vaadin... Sen vaadinden dönmeyensin, senindir sonsuzluk! ‘Küçükler’ Senden uzaklaştıkça küçüldüler, ‘büyükler’ sana yaklaştıkça büyüdüler. Yûnus balığın karnında, Yûsuf zindanda senin kölendi. Hürriyet sendeydi, sen Rabbimizsin... Serinlik Sendendi, ibrahim’i ateşin yakışından kurtaran... Mûsa’yı Firavun’un sarayında büyüten sendin. Sendin hem yetim, hem öksüz Muhammed’i (asm) Mirâc’a çıkaran... Yûsuf Züleyha’yı senin için reddetti... O, her şeyi! Allahım: Rüzgârdan, ışıktan, lisandan, insandan deliller gönderdin.. Her oluş, her tükeniş işâretindi! Peygamberlerin, nizâmını anlatan yazının satırbaşlarıydı, kelimelerindi velilerin: dostların, senin imla işaretlerin... Geylânî seni söyledi, Rabbanî seni, Mevlânâ sana çağırdı, Gazâlî sana. Bediüzzaman’ın “çağına ve sonrasına” seni anlatan sözü binlerce sayfa sürdü... “Bildim seni ey Rab, bilinmez meşhur” dedi Necip Fazıl, Sen çileyi mutluluk yapansın. Varsın Allah’ım varsın... Hilekârsa bilim, edepsizse edebiyat, sahteyse san’at,gerçeğini; amacını kaybetmişse ‘yok’ diyorsa desin! Küçük kitaplar ‘yok’ yazsa? Kâinat ‘var’ yazan koca kitap! Yazan sensin, okutan sensin. Selâm sana sevgili. “Bir nakışta bin nakşı nakşeden nakkaş...” Atomundan galaksisine, zerresinden küresine, yarattığın ne varsa, hepsi içimde dönüyor... Dalgalanıyor denizlerin damarlarımda, buğulanıyor gökyüzü gözlerimde, rüyalar içindeyim, çiçekler içinde, güneşler açıyorum... Bir küçük kâinatım! insanım ve inanıyorum sana. Kundaktan kefene, beşikten musallaya ve oradan ‘asıl hayata’ uzanan rahmetine... şelâlelerde çağıldayan, mercanlarda parıldayan güzelliğine... Toprak kokan mahsuller, kovanlar, peteklerce ikram ikram üstüne bereketine... Kan kırmızı karanfillerden, gözbebeklerine kadar, binbir çeşit ve rengârenk sanatına inanıyorum... ‘Yok’a inanmak ‘yok!’ şüphesiz inanılacak yalnız sensin. Sebepler! Size söylüyorum, sizi sebep gösterenlerde suç, Sevgilim ‘ol’der ve ‘olur’... Allahım... Bir sevdâdır sana inanmak... Gurbette âniden kavuşmaktır! Her şeyimi sen verdin, her şeyim senin. Seni sana lâyık anlatamadım affet! Kelimem yetmedi! işte Allah’ım bu kulunun bütün söyleyebildiği bu kadar. Ben bu kadarım... şükür ki sen bu kadar değilsin! Cihat Zafer Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2007 (miraz @ Aug 6 2007, 04:39 PM) sevgili katakuta mesajınıza daha erken cevap vermek isterdim ama ancak şimdi fırsat bulabildim. Kur'an'dan benim haberim gerçekten kısmi bile denmeyecek kadar az var. keza Kur'an o kadar çok sırrı içinde barındırır ki anlamak için bir değil bin ömür yetmez. ama kurandan hiç haberi olmamak sizin gibi yanlış haberdar olmaktan iyidir kanımca. keza kuranın hiç bir ayetinde zalimlerin inançlı oldukları takdirde affedilecekleri yazmaz. aksine hadislerle de bir insanı öldürenin bütün insanlığı öldürmüş sayılacağı beyan edilmiştir. ve de cehennemden çıkamayacakları... gelelim Allah'ın yalnızca kendisine inananları cennetine koyacağına. sizin düşmanınızın çok samimi arkadaşı zannedersem gözünüzde çok yüce bir mevkiye sahip değildir. aslında anlatabilmek için bu kadar basit örneklere yer verşiyorum. yoksa Allah b u tür basit örneklerle tasvir edilemez. bu konu çok uzun bir konu aslında ne benim anlatmamla ne de sizin anlatmanızla kapanacak veya bir sonuca ulaşılacak kadar basit değil. son söz DİNDE ASLA ZORLAMA YOKTUR.siz istediğiniz gibi inanmakta özgürsünüz, ben de... sadece saygı duyalım birbirimize. inançlı olsak da olmasak da insan olarak bize yakışan budur. hoşçakalın... Sayın miraz lütfen söylediğiniz sözün arkasında durum demiştinizki MADEM KURANI OKUYORSUNUZ. TEK BİR YERİNDE ALLAH'IN İYİLİK EDEN,DÜRÜST, YARATILANLARA ZARAR VERMEYEN BİR KİŞİYE İŞKENCE EDECEĞİNİ GÖSTEREN BİR AYET GÖSTERİN BEN DE HAKLISINIZ DİYEYİM. Bende bunu kurandan ayetlerle kanıtladım. İsterseniz size daha çok ayet yazabilrim bu konuda.Siz ise şimdi haksız olduğunuzu itiraf edeceğiniz yerde yan çizip diyorsunuz ki keza Kur'an o kadar çok sırrı içinde barındırır ki anlamak için bir değil bin ömür yetmez. Eğer gerçekten öyle ise bu sizin içinde geçerli değilmi? Peki nasıl olurda anlamadığınız kurandan insanlara bu şeklide tehditler yağdırabiliyorsunuz AŞIRI DERECEDE AGRESİF BİR KIZ OLARAK SINIRLARIMI BANA YAKIN OLMAYA ÇALIŞAN HERKESE GÖSTERMİŞİMDİR. DÜZ YOL DEĞİL UÇURUM OLDUĞUMU GEREKENDEN FAZLA YAKLAŞTIKLARINDA TEPE ÜSTÜ YERE ÇAKILACAKLARINI MALUM ARKADAŞLARA AYRINTILI BİR BİÇİMDE BELİRTMİŞİMDİR. E BU DURUMDA EĞER BLÖF YAPMIYORSAM ADIMLARINI SAYMAYANLARA HADLERİNİ BİLDİRMEM LAZIMDIR. KUranı anlamak için bir ömür yetmez diyorusnuz ama yinede kuran hakkında konuşmaktan geri kalmıyorsunuz . keza kuranın hiç bir ayetinde zalimlerin inançlı oldukları takdirde affedilecekleri yazmaz. aksine hadislerle de bir insanı öldürenin bütün insanlığı öldürmüş sayılacağı beyan edilmiştir. ve de cehennemden çıkamayacakları... gelelim Allah'ın yalnızca kendisine inananları cennetine koyacağına. sizin düşmanınızın çok samimi arkadaşı zannedersem gözünüzde çok yüce bir mevkiye sahip değildir. aslında anlatabilmek için bu kadar basit örneklere yer verşiyorum. yoksa Allah b u tür basit örneklerle tasvir edilemez. Bu söyledidkleriniz hangi ayetlerde yazıyor onlarıda rica etsem. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 Bazı şeyleri bile bile önyargılarımızı aşamadan tartışıyoruz. Şu olayı da mı okumadınız İslam tarihinde: Bir sahabe "Lailahe illallah" dediği halde bir adamı öldürür. Durum peygambere iletilir. Peygamber sahabiye şahadet eden birini niye öldürdüğünü sorar. Sahabe: -"O bunu ölümden kurtulmak için söyledi!" deyince peygamber sinirlenir ve üç kere: -"Kalbini yarıp da baktın mı!" diye sahabisini azarlar. Ne yüce bir din, ne yüce bir prensip değil mi? Sadece önyargıyla baktığınız zaman böyle. Biraz daha düşünün. Hani bir insanı öldürmek tüm insanları öldürmek gibiydi? Sadece azarlamakla iş halloluyor mu? Hani kısas? Adam şehadet getirmiş. Kalbini yarıp samimi mi değil mi anlamak da mümkün değil! Eeee? Nereye gitti ayetler, yüce prensipler? Gerçekten de önyargıları aşmak, atomu parçalamaktan zordur... Alıntı
Φ braweheart Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 arkadaşım bız bu dunyaya sınav için geldik bu dunyada ne ekersek onu biçeriz.. bu dunyada sana iki secenek verilmiş senın aklın ve mantığında bunun için sana verilmiştir.ya iyiyi yada kötüyü secersın bunun sonucunuda ahırette alırsın,yanı sınavın bıttığınde alırsın allah(c.c)sana aklını lını ve mantığını vermişki sen onu kullanarak doğruyu yanlışı ayırt et die..nie allahın(c.c) haşa senın ıbadetıne ıhtıyacımı sen okulda sınava gırıon nıe gırıon öğretmenın senın verdığın cevaba ıhtıyacımı var neden sınava sokuyokı senı?o bılmıyormuda sana soruyo sınava sokuyo senı ... bızde bu dunyaya geldık sınava ne sınavınamı ahıret için onu kazanmak için sınava gırıosun bu dunyada yaptıklarının karşılığı olarak artık bundanda anlamazsan kusurabakma ******.... Alıntı
Φ çöl gülü Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 Ne yani simdi kisi inanmamayi secerse kotuyumu secmis oluyor....Hani o allah akil ve mantik vermisti,demeki akli ve mantigi inanmamayi secti... Yani hem akil ve mantik veriyor hemde kafasina gore yargiliyor... Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu!!! Birde derlerki insanlara;Bazi seyleri karsilik beklemeden yapin diye halbuki olayi basindan duzeltmek lazimmis.... Bak arkadasim,okulda hic yoktan amacini biliyon..Izledigin yolu biliyon...Sinavin sonunda ya gecersin ya kalirsin...Ya okursun ya okumassin...Sinava kendin icin giriyon...Ogretmenin icin degil ama senin dediginle kendini at ikinci plana hersey onun icin.... Varmi boyle birsey... Selamun aleykum.. Kardeşim bu sınavın ucunda bir üniversite kazanmak değil koca bir cennet kazanmak var.. Peki siz sınava girdiğiniz de şunları diyebiliyormusunuz? " ben bunu doğru olarak seçtim size ne? benim akıl mantığım bunu doğru buldu." Bir deyin bakalım sınavdan geçebiliyormusunuz.. Siz yanlış cevabı verirsenin o sınavdan nasıl bir derece alabilirsiniz? Öğretmenleri mi suçlayacaksınız "hem şıklar veriyorsunuz, hem kendi aklınızla seçin diyorsunuz, mantığım bunu doğru kabul edincede 'yanlış' diyorsunuz" diyerek.. Halbuki size o sınavdan önce bir kitaplar dizisi verildi dersler gördünüz, bu derslere iyi çalışıp doğru cevapları vermeliydiniz.. İşte hayat sınavındaki kitabımız da Kur'an-ı Kerimdir.. Bu sınavada biz kendimiz için giriyoruz, sınavın sonunda cennette cehennemde bizler için, Allah c.c. için değil ki.. Biraz mantığınızı ve aklınızı kullanarak düşünürsenin sizde fark edeceksiniz inşaAllah.. Bizler böyle inanıyoruz, inancımızla da dalga geçilmesini istemiyoruz.. Lütfen, rica ediyorum, eleştiri yaparkende bizi inciterek yapmayın.. Biliyorum belki sizide çok incitti bilinçsiz müslümanlar ama bunun acısını hepimizden çıkarmayın.. Selam ve dua ile kalın inşaAllah.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.