Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Bak son cümlen çok hoşuma gitti, ben Tanrı'ya nasıl inanıyorum sana bunu anlatayım; sorgulamadan hiç bir yere varamayız, sorgulamak düşünmek demektir. Öyleyse düşünelim;

Başlangıçta 'O'ndan başka hiçbir şey yoktu ve O sadece 'Bir'di.

Peki sadece başlangıçta sadece O varsa, bizi neyden yarattı? Kendisinden! Çünkü O'ndan başka bir şey yoktu, olamaz da, var sayarak şirk koşmuş oluruz çünkü. Sadece O vardır gördüğün her yerde, çünkü kendi varlığından yarattı bizi. Öyleyse Allah, her şeyin toplamıdır, yani Bir'liktir. Çünkü her şey O'dur, O her şeydir. Yani Allah'ı gök yüzünde ne olduğu belirsiz bi varlık gibi düşünme, O nerdedir biliyor musun sendedir! Kendini bilen, Allah'ı bilir. Ama unutma, sadece sende değil, O heryerdedir çünkü o her şeydir, ama sadece bir insan tek başına O değildir. Mesela Allah'ı sevmek, her şeyi sevmekle mümkündür ancak.

Vahdet-i Vücut inancı ile Ateizm bir madalyonun iki yüzüdür. Burdan bakınca ataizm dersin, karşıdan bakınca vahdet-i vücut dersin.

Bu inancın (panteizm/ateizm) kimseye zararı olmaz. Aksine faydası vardır.

Ateist doğaya saygısından, yaşama saygısından, başka yaşam olmamasından dolayı herşeyi sever.

Vahdet-i vücutçu (panteist), doğada, yaşamda, herşeyde Tanrı'yı görür o nedenle sever ve saygı duyar.

Yukarıda yazdığınız şeylerde esasen, neden vahy diye birşeyin olamayacağı, neden peygamber göndermek gibi birşeyin olamayacağı hususunun da cevabı var.

Saygılar, Sevgiler.

Gönderi tarihi:
Vahdet-i Vücut inancı ile Ateizm bir madalyonun iki yüzüdür. Burdan bakınca ataizm dersin, karşıdan bakınca vahdet-i vücut dersin.

Bu inancın (panteizm/ateizm) kimseye zararı olmaz. Aksine faydası vardır.

Ateist doğaya saygısından, yaşama saygısından, başka yaşam olmamasından dolayı herşeyi sever.

Vahdet-i vücutçu (panteist), doğada, yaşamda, herşeyde Tanrı'yı görür o nedenle sever ve saygı duyar.

Yukarıda yazdığınız şeylerde esasen, neden vahy diye birşeyin olamayacağı, neden peygamber göndermek gibi birşeyin olamayacağı hususunun da cevabı var.

Saygılar, Sevgiler.

Aslında ateizmle Vahdet-i Vücud anlayışı çok çok farklı anlayışlardır ve madolyonun iki yüzü asla söz konusu olamaz ve vahdet-i vücud anlayışıyla panteizmde de çok ince bir çizgi vardır bu farklılıkları ben sizin için dile getireyim;

Ateistler vahdet-i mevcut anlayışını benimser yani var olanı benimserler ve Tanrı tanımamaktadırlar, maddeye de Tanrı gözüyle bakmazlar. Vahdet-i mevcut anlayışı ise bilirsiniz ki bundan oldukça farklıdır; Tanrı yaratılmışların hiç birine benzemez ve maddenin hakikatini Tanrı'da görür, oysa panteizmde fiziki evrenin kendisi Tanrı'dır. Bu yüzde bu kavramların hiç birini bir tutamayız; benzer gibi görünselerde düşünce şekli oldukça farklıdır!

Gönderi tarihi:
Aslında ateizmle Vahdet-i Vücud anlayışı çok çok farklı anlayışlardır ve madolyonun iki yüzü asla söz konusu olamaz ve vahdet-i vücud anlayışıyla panteizmde de çok ince bir çizgi vardır bu farklılıkları ben sizin için dile getireyim;

Ateistler vahdet-i mevcut anlayışını benimser yani var olanı benimserler ve Tanrı tanımamaktadırlar, maddeye de Tanrı gözüyle bakmazlar. Vahdet-i mevcut anlayışı ise bilirsiniz ki bundan oldukça farklıdır; Tanrı yaratılmışların hiç birine benzemez ve maddenin hakikatini Tanrı'da görür, oysa panteizmde fiziki evrenin kendisi Tanrı'dır. Bu yüzde bu kavramların hiç birini bir tutamayız; benzer gibi görünselerde düşünce şekli oldukça farklıdır!

Renkli yer yanlış bir tanımlama. Zira yaratan ve yaratılan ayrımı olursa "vahdet" olmaz, "birlik/teklik" olmaz.

O nedenle Vahdet-i Vücut ile Panteizm aynı şeydir. Biri Arapça diğeri Yunancadır. Tanrı, Allah, God, Yehova gibi yani, eşanlamlı.

Bu nedenle Vahdet-i Vücut ile panteiz kelimelerini eşanlamlı olarak kullanmayı sürüdüreceğim ben.

Ateizm ve Vahdet-i Vücut (panteizm) arasında "isimlendirme", "tanımlama" dışında fark yok.

Biri, bütün gördüğü herşeye Doğa/madde diyor, öbürü Tanrı diyor.

Biri Doğa yaratır diyor, öbürü Tanrı yaratır diyor.

Her İkisi de topraktan geldik, toprağa gideceğiz derler. (Bir parçamız ruh adı altında aşamayı sürdürecek demezler)

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Renkli yer yanlış bir tanımlama. Zira yaratan ve yaratılan ayrımı olursa "vahdet" olmaz, "birlik/teklik" olmaz.

O nedenle Vahdet-i Vücut ile Panteizm aynı şeydir. Biri Arapça diğeri Yunancadır. Tanrı, Allah, God, Yehova gibi yani, eşanlamlı.

Bu nedenle Vahdet-i Vücut ile panteiz kelimelerini eşanlamlı olarak kullanmayı sürüdüreceğim ben.

Ateizm ve Vahdet-i Vücut (panteizm) arasında "isimlendirme", "tanımlama" dışında fark yok.

Biri, bütün gördüğü herşeye Doğa/madde diyor, öbürü Tanrı diyor.

Biri Doğa yaratır diyor, öbürü Tanrı yaratır diyor.

Her İkisi de topraktan geldik, toprağa gideceğiz derler. (Bir parçamız ruh adı altında aşamayı sürdürecek demezler)

Saygılar.

Hayır asıl siz yanlış tanımlıyorsunuz. Bakın vahdet-i vücud anlayışında, Yaradan yaratılmışların hiç birine benzemez çünkü, Yaradan sen ya da ben değil, o ya da bu değil, teker teker bir şeye benzeyen değil. Anlatabildim mi acaba? Yani vahdet-i vücudda madde Tanrı'dan gelir düşüncesi vardır.

Gönderi tarihi:
Teistler sevmez mi..:)

Ben doğayı yada herşeyi sevmiyor muyum.?

Teistler hayali/öteki dünyayı severler.

Bu dünyanın geçici olduğunu, yalan olduğunu düşünürler.

Bazı teistler, kendisininki gibi bir Allah'a inanmayan adamı öldürerek Allah'ın lütfunu kazandıklarını, kendilerine cennetin garanti edildiğini düşünürler.

Ayrıca teistler için önemli olan ümmetliktir. Başka dinden olanların ölmesi pek üzmez onları.

Bir doğal felaket olduğunu, Türkiye ve diğer müslüman ülkelerin halkları yardıma ihtiyaç duyan ülkenin dinine bakarlar.

Türk halkı Endonezya'ya yardım gönderir, Sri Lanka'ya göndermez.

Bosna'da, Pakistan'da, Keşmir'de doğal felaket olsa Türk halkı yardım gönderir, Bulgaristan'da olsa göndermez.

Kafir ülkelere Türkiye'den ancak devlet eliyle resmi yardım gnderilir. Halktan gönül rızasıyla kuruş çıkmaz.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Verildi evet, dinsizler tarafından.

1. Gökyüzünün yedi kat olmadığı, atmosfer katlarının Kuran'daki ve diğer semitik kitaplardaki 7 kat gök ile alakasının olmadığı, yıldızların troposferde duran boncuklar olmadığı söylendi, dinsiz arkadaşlar tarafından.

2. Bir Meteorolog'un önceki tecrübelerden, bilgi birikiminden yola çıkarak yaptığı hava TAHMİNi ile, Allah'ın herşeyi bilmesinin aynı şey olmadığı, dolayısı ile meteorolog'un TAHMİn'i ile Allah'ın BİLMESİ'nin aynı olmadığı, kader anlayışı anlatmak için meteorolog örneğinin kullanılamayacağı da söylendi, dinsizler tarafından.

Saygılar.

ama bunu kabul edenler de yalnız ve ancak dinsizler....

Gönderi tarihi:
Hayır asıl siz yanlış tanımlıyorsunuz. Bakın vahdet-i vücud anlayışında, Yaradan yaratılmışların hiç birine benzemez çünkü, Yaradan sen ya da ben değil, o ya da bu değil, teker teker bir şeye benzeyen değil. Anlatabildim mi acaba? Yani vahdet-i vücudda madde Tanrı'dan gelir düşüncesi vardır.

Cevabım yazınızda yatıyor.

Doğa bana benzemez, benden elma büyümez. Elma da keçiye benzemez, et veremez. Ama hepsine birden DOĞA deriz. Teker teker Doğa'daki hiçbirşeye "Doğa" diyemeyiz. DOĞA bütün bunların toplamıdır.

Tanrı adını verdiğin şey, tek tek varlıkların hiçbirine benzemez, çünkü o şey hepsinin toplamıdır zaten.

Sen Tanrı diyorsun, bir bakası Doğa diyor.

Sadece isimlendirme farklı.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Bulgaristan'da olsa göndermez.

Kafir ülkelere Türkiye'den ancak devlet eliyle resmi yardım gnderilir. Halktan gönül rızasıyla kuruş çıkmaz.

Saygılar.

Yalnız burası politika ve siyasetin tartışıldığı bir bölüm değil ama madem bi yerlere bağlamışsın ben de sana cevap vermek isterim.

Bulgaristan'a ben olsam ben de yardım göndermemi, yakın zamana kadar Türklere resmen kültürel soykırım yaptılar, en sonunda Türkler Türkiye'ye göç etmeye zorlandı. Daha ne olsun, niye yardım edelim ki...

Ayrıca mesela Avrupa birliği hristiyan birliğinden başka bir şey değil, onlar bize yardım eder mi sanıyorsun. Bak arkadaşım politika çok farklı bir konudur, insanlıkla alakası olamamalı. Ben aslında ırk din ayrımı yapmam ama iş politika olunca her şey değişir, ve değişmek zorundadır. Bir devlet kolay yönetilmez, duygusallığa yer verilmemeli. Müslüman ülkelere yardım ediyorsak, o ülkeler de yarın bir gün bize yardım eder, ancak avrupa'dan bir ülkeye yardım etsek yarın bir gün sırtımızdan vurmayacakları ne malüm. Avrupa bizim her zaman siyasi düşmanlarımızdı, Türkiye'yi paylaşmak istemediler mi? Onların amaçları hala bu ve bundan vazgeçmiyorlar. Bu yüzden hala düşmanlarımızdırlar.

Gönderi tarihi:
Yıldızların troposferdeki boncuklar olmadığını bütün dinliler de kabul ediyorlar. Yoksa onlar hala yıldızları troposferdeki boncuklar mı sanıyorlar

Saygılar.

Kur'an-ı Kerimdeki anlatım dilini iyi anlamak lazım..

Değilse ben Kur'an-ı okudum demekle olmaz.

Tasvir, tefsir ve temsil gibi kavramlara çok yabancı kalmamak lazım..

Hani madde olmayan herşeyi silip atarsak ne olur halimiz dimi..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Yalnız burası politika ve siyasetin tartışıldığı bir bölüm değil ama madem bi yerlere bağlamışsın ben de sana cevap vermek isterim.

Bulgaristan'a ben olsam ben de yardım göndermemi, yakın zamana kadar Türklere resmen kültürel soykırım yaptılar, en sonunda Türkler Türkiye'ye göç etmeye zorlandı. Daha ne olsun, niye yardım edelim ki...

Ayrıca mesela Avrupa birliği hristiyan birliğinden başka bir şey değil, onlar bize yardım eder mi sanıyorsun. Bak arkadaşım politika çok farklı bir konudur, insanlıkla alakası olamamalı. Ben aslında ırk din ayrımı yapmam ama iş politika olunca her şey değişir, ve değişmek zorundadır. Bir devlet kolay yönetilmez, duygusallığa yer verilmemeli. Müslüman ülkelere yardım ediyorsak, o ülkeler de yarın bir gün bize yardım eder, ancak avrupa'dan bir ülkeye yardım etsek yarın bir gün sırtımızdan vurmayacakları ne malüm. Avrupa bizim her zaman siyasi düşmanlarımızdı, Türkiye'yi paylaşmak istemediler mi? Onların amaçları hala bu ve bundan vazgeçmiyorlar. Bu yüzden hala düşmanlarımızdırlar.

1999 Kocaeli ve Düzce depremlerinde hangi ülkelerden daha çok yardım gelmiş Türkiye'ye bakmanı tavsiye ederim.

Doğal afet sırasında dine imana bakılmaz. Can candır.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Kur'an-ı Kerimdeki anlatım dilini iyi anlamak lazım..

Değilse ben Kur'an-ı okudum demekle olmaz.

Tasvir, tefsir ve temsil gibi kavramlara çok yabancı kalmamak lazım..

Hani madde olmayan herşeyi silip atarsak ne olur halimiz dimi..

Sayın kral, madem böyle alakasız birşey yazacaktın, o zaman neden "doğru bir tespit" diyorsun?

Yoksa beni ilgilendirmez, istersen çiçekçi dükkanı aç.

Ama "doğru bir tespit" diyorsan, o doğru dediğin şeyin arkasında dur.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
1999 Kocaeli ve Düzce depremlerinde hangi ülkelerden daha çok yardım gelmiş Türkiye'ye bakmanı tavsiye ederim.

Doğal afet sırasında dine imana bakılmaz. Can candır.

Saygılar.

Senin o yardım dediklerinin borca yazıldığından haberin vardır umarım!! Onlardan gerçek bir yardım eli geleceğini sanma.

Gönderi tarihi:
Sayın kral, madem böyle alakasız birşey yazacaktın, o zaman neden "doğru bir tespit" diyorsun?

Yoksa beni ilgilendirmez, istersen çiçekçi dükkanı aç.

Ama "doğru bir tespit" diyorsan, o doğru dediğin şeyin arkasında dur.

Saygılar.

xprencex in yazsına doğru bir tespit dedim..

Senin troposferle ilgili olan yazına binaende Kur'an-ı Kerim'in anlatım dilini iyi anlamak lazım dedim..

Değilse yıldızları konusundaki anlatımdan direkt boncuk olarak algılarsın dedim..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Senin o yardım dediklerinin borca yazıldığından haberin vardır umarım!! Onlardan gerçek bir yardım eli geleceğini sanma.

Angel_Cara mesela Hollanda'da en az 5 televizyon kanali sivil halktan para toplamak icin kampanya filmleri yapip yayinladi. Bu sayede bir suru para toplandi ve Turkiye'ye gonderildi. Diger taraftan okullarda cocuklar kendi aralarinda para topladilar. Ama tabii Turkiye bu paralari ne yapti orasi mechul. Gercek yardim elinin kimden gelip gelmedigini dogru arastir da ondan sonra yorum yaz.

Gönderi tarihi:
xprencex in yazsına doğru bir tespit dedim..

Senin troposferle ilgili olan yazına binaende Kur'an-ı Kerim'in anlatım dilini iyi anlamak lazım dedim..

Değilse yıldızları konusundaki anlatımdan direkt boncuk olarak algılarsın dedim..

Saygılar..

Sayın kralx

Doğru tespitdediğin şey benim yadığım "1. Gökyüzünün yedi kat olmadığı, atmosfer katlarının Kuran'daki ve diğer semitik kitaplardaki 7 kat gök ile alakasının olmadığı, yıldızların troposferde duran boncuklar olmadığı söylendi, dinsiz arkadaşlar tarafından." şeklindeki yazıya, prencess'in bunu yalnız dinsizler inanır demesi.

halbuki başka bir yerde, atmosferin katmanlarının yedi kat gök olarak yorumlanamayacağını, ancak kaç uzay bulunduğunu bilemeyeceğimizi söyledin.

Doğru tespit diyeceğine, objektif olursun, hem de kendi pozisyonundan ödün vermezsin, hem de madem müslümansın, İslam adına yapılan yanlışlara dur dersin şöyle bir cevap yazarak: (Senin bu konudaki düşüncelerini öğrendiğim kadarıyla yazıyorum)

"Kuran'da yedi kat gök yazmaktadır. Ama atmosferin katmanları yedi kat gök olarak tarif edilemez. Atmosferin katmanlarını yedi kat gök olarak tanımlayan müslümanlar var. Şayet öyle yapılırsa, yıldızların troposferde bulunması gibi bir imkansızlıkla karşılaşırız. Halbuki, sadece bir uzay biliyoruz, başka kaç uzay var bilmiyoruz. En doğrususunu Allah bilir. Ancak Atmosferin katmanları yedi kat gök değil. Bu yanlış yorumdan vazgeçilmesi lazım."

Böyle birşey yazacağına, bile bile yanlış bir tespite doğru tespit diyorsun.

Doğruya doğru, yanlışa yanlış demesini bil, rica ederim.

Burada temizlik ile din arasında bağ kuruldu, ben tarafkirlik yapmadım. Ziyaret ettiğim ülkelerde ne gçrdüysem burada paylaştım ve din ile temizlik arasında bağlantı yok dedim.

Burada yine İskenderi'ye kütüphanesini Hz. mer yaktırmış diye bir iddia ortaya atıldı. Ben de bu iddianın yanlış olduğunu ancak bu ilk iddianın da kafirler tarafından değil bizzat müslümanlar tarafından ne zaman ne amaçla çıkartıldığını yazdım.

Senin de gerektiğinde doğruya doğru, yanlışa yanlış diyebilmeni beklerim.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Sayın brain bakın bir yanlış anlaşılma var..

Daha doğrusu bu yanlış anlaşılmaya ben sebep olmuşum burada..

Benim xprencesx e doğru tespit demekten kastım, ateistlerin Kur'anda geçen bu çeşit ayetlere kendileri yanlış anlam yükleyip, yükledikleri bu anlama yine kendileri inanmaktadır yönündeydi..

Merak etme, ne yiğidi öldürürüm nede hakkını yerim..:)

Temizlik bahsinde seni taktir etmiştim hatırlarlarsan..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Benim xprencesx e doğru tespit demekten kastım, ateistlerin Kur'anda geçen bu çeşit ayetlere kendileri yanlış anlam yükleyip, yükledikleri bu anlama yine kendileri inanmaktadır yönündeydi..

Yedi kat gökün atmosferin katmanları olduğuna inanann birsürü müslüman var bu forumda, sen de biliyorsun.

Aynı şeyi bize defalarca yazdırdılar. Atmosferin katmanlarında mucize arama işi, ateistlerin yorumu değil. Müslümanların yorumu.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Yedi kat gökün atmosferin katmanları olduğuna inanann birsürü müslüman var bu forumda, sen de biliyorsun.

Aynı şeyi bize defalarca yazdırdılar. Atmosferin katmanlarında mucize arama işi, ateistlerin yorumu değil. Müslümanların yorumu.

Evet haklısın, evrim hakkındada çok değişik görüşte arkadaşlar var..

Hatta bir yazısında evrimi savunup diğer yazısında "tamam tasarımı kabul ettim ama bunu tasarlayan kim?" diyenler var..

Fikir çok..

Saygılar...

Gönderi tarihi:

Hatta bir yazısında evrimi savunup diğer yazısında "tamam tasarımı kabul ettim ama bunu tasarlayan kim?" diyenler var..

Fikir çok..

Bunu kim demiş, ben mi?

Alıntılarsan sevinirim.

Merak ettim şimdi.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Bunu kim demiş, ben mi?

Alıntılarsan sevinirim.

Merak ettim şimdi.

Saygılar.

Valla "Yaratanı Ispatlayan Tespitler" konusunu incelersen orada olması lazım, hem hatırladığım kadarıyla bir kişide değil..

Hatta tartışmanın devam eden bölümünde, "tamam siz yeterki tasarımı kabul edin, kimin tasarladığı konusu kolay" demiştim..

Şimdi arayamam kafeyi kapatma vaktim yaklaştı, daha sonra yazarım, ama sende bir bak istersen..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Fikir çok..

Saygılar...

ben demiştim onu

her tasarımın bir tasarlayıcısı vardır dedin

bende evet tasarımı kabul ettim, peki tasarlayıcı kim dedim !!!

ama evrimle bir alaka kuramadım !!! insanın oluşumuyla kainatın oluşumu aynı şey değil !!!

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.