Φ artos32 Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 Canlılık tarifi son 15 yılda değişti. Eskiden hücrelerin yapıları arasındaki tekâmül farkı var sanılıyordu. Halbûki bugün anlaşıldı ki bütün hücreler (mikrop, bitki hücresi, beyin hücresi dahil) yapı bakımından aynıdır. Aradaki fark hücredeki esrarengiz program (takdir) farkından ibarettir. Tekâmül eden nedir, matematik programı tekâmül eder mi? Hangi program üstündür diye tartışmak mümkün müdür? Tekâmül hangi yöndedir, eğer evrim elektronik gelişme yönünde ise, en gelişmiş canlı, radarları nedeniyle yarasadır. Tekâmül, beyindeki kompüter merkezleri açısından ise, en gelişmiş tür memeliler değil, yunus balığıdır. Tekâmülde insanı niçin zirveye koyuyorsunuz? O sizce biyolojik açıdan bir farklılık göstermiyor ki! Evrim bir uyum çabası ise, türleri milyonlara varan böcek cinslerine ne hacet vardır? Niçin milyonlarca farklı evrim olarak bir tür böcek doğsun? Tek bir böcek gelişir sonra bu böcek evrime uğraya uğraya memelilere yücelirdi. Bin bir renk ve desen güzelliğine ne lüzum vardı? Böyle evrim olur mu? Evrime mesned gösterdiğiniz seleksion (Ayıklama) kaidesine gerçekten inanıyor musunuz? Öyle ise arzda rnevcud iki milyon tür canlı içinden 50–60 tanesinin tarihin biyolojik olayları içinde kaybolmasını seleksion diye göstermek gülünç olmuyor mu? Yine seleksion doğru olsaydı hayatı en güç olan köryılan, dağ faresi, okyanusların kör yılanı, bugüne kadar seleksiona uğramadan kalabilir miydi? Size göre evrim tek bir yönde bir uyum arama olduğuna göre, neden birçok hayvanların hem büyük boyları, hem minyatür cinsleri vardır. Gorille-mamozot, Kobayla-domuz, aslanla-kedi gibi. Milyonlarca yılda var saydığımız bu zor gelişme yolu sizinle alay eder gibi neden büyük küçük benzerleri yan yana getirmiştir? Modern fizik, zaman akış hızının, kâinatın çeşitli bölgelerinde farklı olduğunu tesbit ettiğine göre: Siz eski yıllarda zaman akış hızını biliyor musunuz ki, her olaya bugünkü raiçden zaman hızıyla milyon seneler biçiyorsunuz? İrlanda adası yanlarında büyük bir deprem sonunda ortaya çıkan Surtsey adasında (1965) tüm böceklerin ve mikropların birçok bitki türlerinin iki yılda meydana çıkıvermesine hayret eden ve çok üzülen evrimci biolojistlerin çantalarını alıp gittiğini ve olmaz böyle şey! Bir ada, su üstüne çıkınca canlı yumurtalarının buraya bulaşmaması için bütün tedbirleri aldık, bu kadar canlı bizim zamanımıza göre elli milyon yılda gelişir." dediğini siz biliyor muydunuz"? En vahşi kabile insanı ile, en modern sayılan insanın beyin ağırlıklarının aynı olduğunu biliyor musunuz? (1300 gr. civarı) Maymun beyni 130 gr. olduğuna göre, evrimi varsayanların, kaideleri gereği maymunla insan arasında on ayrı türün olması gerektiğini, şimdiye kadar bir tek türün dahi tesbit edilemediğini biliyor musunuz? Hatta bu türlerin en az altı tanesinin yaşaması lâzım geldiğini biliyor musunuz? Bu canlılar varsa, bunlar nerede, adreslerinin biliyor musunuz? Dünyanın insana dönük hizmetleri, ateizmin dayandığı tesadüfler zincirini parça parça eder. Çünkü dünya biyolojisi insana göre programlanmıştır. Eğer bir elma insanın günlük ihtiyacı kadar C vitamini, artı iki değerli demir ve meyva asitlerine karşı mideyi koruyan karbonhidrat iyonlarıyla donatılmıştır. Bu hikmet, Yüce yaradanı kabul etmeden nasıl açıklanabilir? On binlerce an, beslenmek ve yaşamak için petek sistemine muhtaç değilken, Allah insana akıl almaz vitaminler, ilaçlar ve metal iyonlarını bu canlılara hazırlatmıştır. Arı nesli, ihtiyaçları olan balın yüz misli fazlasını üretmekle, insanoğlunu nimetler ziyafetine çağıran bir kudretin en canlı şahitleridir. İnsanların sinir yorgunluklarını gideren reyhan kokusundan, beslenmedeki lezzetlerini tatlılaştıran binbir baharatına kadar akılalmaz nimetler zinciri... Ya ilaçlar? Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 Vücudu tamamen felç olan bir insanda vucudunu seyrediyor ama kontol edemiyor. o başka birşey, diğer anlatılan başka... rüya görüyoruz ve o rüyayı gerçekmiş gibi yaşıyoruz, üstelik çok uzun sürdüğünü sandığımız rüyaların en uzunu 2 dk sürüyor... hatta rüyamızda gördüğümüz bazı olayların daha sonra rüyada gördüğümüz haliyle yaşandığını gürüyoruz... dünyada böyle yetenekleri olan insanlarda var... bilim bunu açıklayamaz... koma halindeki insanların gördüklerini söyledikleri bazı şekiller ve yoğun ışığın sebebi bilinmiyor... Alıntı
Φ aTTacK HaN Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 oncelikle meraba arkadaşlar tartışıyorsunuz ama siz allahın olduğuna inanmıyorsunuz kaldıkı onun hukumlerini dinin bir takım araş gereçlerini tartışıyorsunuz siz once allah varmı yokmu ona bi cevap arayın sonra dının hukumleri(allahın ayetleri)ni çekiştirin din hukumlerinden bazıları: kader miras hırsızın kolunun kesılmesi v.b birde dinde olmayan abartılar(kafirin ayaklarının çapraz kesilmesi v.b 1)neyi tartıştığını bilmemek 2)bir şeyı inkar etmek 3)tartışılan meselerde cahıl olmak 4)tartışılan meselenin içine olmayan meseleri sokmak tartışma(munazara)bilimine aykırıdır bu yuzden bu meseleler zaten yok sayılır tartışmadan çıkarılır bu meseleler hakkında bilgi sahıbı olun araştırın sonra tartışalım allah yoktur buna gelince: evren nasıl meydana geldi tüm canlılar arasındakı iletişim nasıl oluyor insan metabolizmasi nasil bu şekılde cereyan ediyor neden olüme engel olunamıyor sayabileceğim binlerce olay var bunların hepsi nasıl oluyorda bir ahenk içinde devam ediyor hiç bir şaşma olmuyor ritmık hesaplar uzerinde yaşıyoruz 10 000 lerce yıldır bu şekilde devam ediyoruz tesadufenmı? yoksa bunları sızmı yarattınız? yoksa tanıdığınız başka zeuslarmı var? yoksa hiç bir şeye inanmıyormusunuz? başta başlığı açarken kullandığınız metinden ortaya çıkan şu:''dün bir sinek öldü neden öldü bir tanri onu oldurebilirmiydi ona kiyabilirmiydi şayet bi tanri bi canliyi öldürebiliyorsa oyle bi tanrinin olmasi mumkun değil vicdansiz tanri olamaz'' oysa o sineğin yaşamasi dunyada kalmasi hiç birşeyin olmediğini ölümün olmadiğini düşün mantik almaz çünkü bunlarin 3/1 i dünyaya sığmaz zaten kaderide yanliş tarif ettiniz hakkında bilginiz yok kader: Allah, ezel ve ebedi kuşatan zamansız ilmiyle hadiseleri kuşatmasıdır Olacak şeylerin onun ilmi dışında cereyan etmesi mümkün değildir. Eğer mümkün olsaydı AIlah'ın ilmi bu takdirde cehalet olurdu. Cehalet ise AIlah'ın şanına uygun değildir. İşte AIlah bu ilmiyle bildiği şeyleri ezelde takdir etmiş ve yazmıştır. Olacak şeyler bu takdirin dışına çıkamaz. ozaman şöyle bi itiraz gelebilir bu konuda madem allah biliyordu bizim ne olacağımızı bızı neden yarattı? peki ben size sorayım ozaman bizi dünyaya gelmeseydik allah bizi nasılsa sen kafir olacaksın diye cezalandırsa ozaman biz isyan etmeyecekmiydik nerden biliyorsun benım kafir olacağımı ben musluman olacaktim diyecektik ama artık herkes ne olduğunu biliyor islamda kader anlayişi bu birde elini kaldır havaya sana mani olan bi etken varmı yok demek allah kullarına mudahale etmiyor herkes hur ozgur istedığıni yapıyor ama senın bunları yapacağını allah zaten biliyor bilmesede kusur olur zaten akıl gereğı tanrılarda kusur olamaz kusur olsa tanrı olamaz kendi kusurunu yok edemeyen tum kainati nasil yaratsın gibi pruzler ortaya çıkar oysa allah bunların hepsınden yucedir miras hakkı: islamda arkadaşın dediği gibi kadina 1 erkeğe 2 verilir mirastan çunku kadın babasinin malindan aldiği gibi kocasının malındadnda alır. ayrica erkek anne babaya ,evde bi sakat kişi, yaşı kuçuk olan çocuk.kız çocuğu(evleninceye kadar)bunlara bakmakla yukumludur kız evlat bunlara bakma yukumluğu yoktur aksi olsa her ikisinede 1/1 verilse erkeğe haksızlık olmayacakmıydı hırszın kolunun kesilmesi: belli miktardan fazla çalan kişinin kolu kesilir bunun sınırı vardır her hırsızın kolu kesılmez osmanlı kurulduğundan gunumuze kadar bu hukum vardır ve sadece 600 y.y boyunca 37 kişi hırsızlık yapmıştır bu ceza uygulanmıştır insanın kendisinin bi şeyi çalınsa hırsızın değil kolunu kafasını keser nitekım gunumuzde artık boyle bi kanun olmadığı için hırsızlığın seviyelerini goruyoruz olaylara topsumsal bakmak lazım eskiden dunyanın ne kadar huzursuz olduğunu idda ediyor arkadaş ya kardeş sen bırak eskiyi modern çağ dediğimiz bu halımıze bak yer1. dunya savaşı ölü sayısı 10 milyondan fazla yer2. dunya savaşı olu sayısı 38 milyondan fazla yer vietnam ölü sayısı 3 milyondan fazla yer bosna ölü sayısı 1 milyondan fazla yer ırak tarih bugun ölü sayısı 750 binden fazla yer afrika açlıktan olen insan sayısı senede 500 binden fazla sadece son 100 yilda savaşlarda ölen insan sayısı 100 milyondan fazla bunlarında yuzde 85 inden fazlasi sivil yanliş fikir asil eskiden yaşamanın tadı vardı savaşlar 20 sened bır çok ender gorulurdu ve askerler savaşırlardı siviller değil kimse sivili oldurmezdi ayıp sayılırdı tum inançlarda çok nadir olurdu sivilin oldurulmesi kıyasla once sonra yorum yap arkadaş vesselam Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 sardunyam rüya görüyoruz ve o rüyayı gerçekmiş gibi yaşıyoruz, üstelik çok uzun sürdüğünü sandığımız rüyaların en uzunu 2 dk sürüyor...hatta rüyamızda gördüğümüz bazı olayların daha sonra rüyada gördüğümüz haliyle yaşandığını gürüyoruz... dünyada böyle yetenekleri olan insanlarda var... bilim bunu açıklayamaz... rüyalar gerçek değil, hayat boyunca duyu organlarıyla algılanan gerçeğin beyin içindeki bilinç dışı yansımasıdır. rüyamızda gördüğümüz bazı olayların gerçekte olduğu hem bir rastlantıdır hemde bir yanılsamadır beyin anlık bir dumura uğrayarak, "aa ben bu olayı daha önce yaşamıştım sanki" diye vaziyete girer bu hemen hemen herkeste olur sanırım, ama bu sadece anlık bir yanılsamadır koma halindeki insanların gördüklerini söyledikleri bazı şekiller ve yoğun ışığın sebebi bilinmiyor... koma halindeki bir insanın bilinci rüyada olduğu gibidir her türlü rüyayı görebilir, korku, endişe ve hayata bakış açısının bilinç altınaki etkileşimlerine bağlı olarak gelişir. ayrıca müslüman bir insanın koma halinde Ahiret yollarını (rüyadır) gördüğünü söylemesi çok doğaldır, çünkü bütün hayatını Allah'a iman ederek geçirmesi ona bu bilinçaltını yerleştirir. Alıntı
Misafir redblack Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 Genç bir delikanlı senelerce yurtdışında okuduktan sonra vatanına ateist olarak geri döner. Üç sorusuna hiçkimse cevap veremediğinden dolayı canı gayet sıkıntılıdır. Ebeveyn oğullarına yardım etmek niyetiyle büyük ilim sahibi olan köyün hocasına götürürler. Hoca ve delikanlının arasında geçen dialog şöyle devam eder. Delikanlı: Kimsin sen? Sorularıma cevap verebilecek misin? Hoca: Allah'ın bir kuluyum ve Onun izniyle sorularına cevap verebileceğim. Delikanlı: Emin misin? Proferserler bile cevap veremedi bana. Hoca: Allah'ın izniyle cevap vermeye çalışırım Delikanlı: 3 sorum var 1. Allah yaşıyor mu? öyle ise, şeklini bana göster 2. Takdir (kader) nedir? 3. Eğer şeytan ateşten yaratıldıysa neden cehenneme yollanıyor, cehennemde ateş dolu değil mi? Ateş ateşi nasıl yaksın. Tanrı bunu düşünemedi mi? Bu arada, aniden bizim hocamız delikanlının başı üzerinde bir saksı kırar, Delikanlı canı yana yana sorar; Neden sinirlendin ki? Hoca: Sinirlenmedim. Bu benim üç soruna bir cevabım der. Delikanlı: Hiç birşey anlamadım. Hoca: Nasıl hissetin kendini saksıyı başında kırınca Delikanlı: Tabii ki, fena bir acı hissettim. Hoca: Yani, acının varlığına inanıyor musun? Delikanlı: Evet Hoca: Bana bu acının şeklini göster ozaman! Delikanlı: Gösteremem. Hoca: Bu benim ilk cevabım. Herkes Allah'ın varlığını hisseder ama Allah'ı göremez. Hoca: Dün gece rüyanda benim başında saksı kırdığımı gördün mü? Delikanlı: Hayır. Hoca: Bugün böyle birşey ile karşılaşacağını hiç düşündün mü? aklından geçti mi? Delikanlı: Hayır Hoca: Bu işte takdir dir (kader) Hoca: Biz neyden yaratıldık? topraktan yaratılmış değil miyiz ? Delikanlı: Evet böyle denir. Hoca: E o zaman ? Saksıda topraktanyapılmadı mı? Allah isterse ateşten yaratılan şeytanı ateşin içinde cezalandıramaz mı? Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 Birde berber ateist ve ayı ile ateist hikayesi var.Onlarıda yazsaydınız tam olurdu. Bellimi olur belki birileri inama gelebilirdi.Tüm islami sitelerde bu üç hikayeden başka bir şey bilmez,bilemez sayın müslümanlar. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 bu hikayelerde anlatılan ateistler, artık günümüzde yok, artık onlar daha çok donanımlı bilgili akıllı ve tecrübeliler ama o hocalar günümüzde hala mevcut, hiç değişmediler hikayedeki ateisti dövesim geliyor, ne düzgün bir soru sorabiliyor, ne de alınan cevaba bir cevap verebiliyor bu kadar kıt bir ateist ancak uydurma olur. neyseki günümüzde yok böyle bir şey Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Bu hikayedeki ateist, daha çok dine hizmet için dinciler tarafından kurgulanmış saftirik bir ateiste benziyor. Belkide ateist de değil, atesit rolü yapıp, hocaya cevap vermekten çekinen bir dindar arkadaş. Saygılar. Alıntı
Φ aTTacK HaN Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Bu hikayedeki ateist, daha çok dine hizmet için dinciler tarafından kurgulanmış saftirik bir ateiste benziyor.Belkide ateist de değil, atesit rolü yapıp, hocaya cevap vermekten çekinen bir dindar arkadaş. Saygılar. sağol bizdende saygılar islam dini 3 hikayeden ibaretmi istersenız kısaca bi ozet yapalım islam nedir? islam temeli neye dayanır? islam bilim arasındakı ilişki? islamda bilim neye denir? ilk emri oku olan bir din hangi bilime karşı gelir? islamda ahlak neidr? islamda hukuk nedir? hadis nedir? tefsir nedir? kelam nedir? akait nedir? mantık nedir? munazara nedir? islamla tarih arasındakı ilişki? islamla yahudiler arasındakı ilşki? islamla hrıstıyanlar arasındakı ilşki? kuran-ı kerim nedir? islamla çağlar rasındaki ilişki? bunlara benzer ve bu dallarda yazılan milyonlarca kitap hikayemidir ? islamla hikaye arasındakı ilişki? islamla masal arasındakı ilişki? en onemlisi islam dininin hak olduğu delilleri nelerdir konumuzla belki alakası yok diyeceksiniz ama asıl saldırı noktası burası olduğu için dolaylı yoldan mesele buraya geliyor islam dinini eleştiren arkadaşlara veya islam dini hakkında bilinçsiz konuşan arkadaşlara veya islamdininde olmayan bir olayi(hukum) varmış gibi gosteren arkadaşları kınıyorum. çunku o atıfta bulunduğunuz dinde şoyle bi emir var. isra süresi 36. HAKKINDA KESİN BİLGİ SAHİBİ OLMADIĞIN KONULARDA KONUŞMA . Çünkü kulak, göz ve kalp, bunların hepsi ondan sorumludur 37. Yeryüzünde böbürlenerek yürüme. Çünkü sen yeri asla yaramazsın, boyca da dağlara asla erişemezsin. )HAKKINDA KESİN BİLGİ SAHİBİ OLMADIĞIN KONULARDA KONUŞMA ) allaha inanmayanlarmusluman olmadiği için bunu bir özdeyiş olarak algılayın eleştiri yaptığınız din bizlere kesin bilmediniz bir şey hakkında konuşmayın derken bizde kalkıp hiç bir şey bilmediğiniz bir din hakkında konuşuyoruz fark gayet açık once öğrenelim sonra tartışalım bilgi sahıbı olmadığımız konularda susalım SUSUPTA YERİMİZE OTURMAYALIM ARAŞTIRALIM BAKALIM sonra bolca yorum yapalım guzel guzel tartışalım SELAMETLE KALIN Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 sağol bizdende saygılar islam dini 3 hikayeden ibaretmi istersenız kısaca bi ozet yapalım islam nedir? islam temeli neye dayanır? islam bilim arasındakı ilişki? islamda bilim neye denir? ilk emri oku olan bir din hangi bilime karşı gelir? islamda ahlak neidr? islamda hukuk nedir? hadis nedir? tefsir nedir? kelam nedir? akait nedir? mantık nedir? munazara nedir? islamla tarih arasındakı ilişki? islamla yahudiler arasındakı ilşki? islamla hrıstıyanlar arasındakı ilşki? kuran-ı kerim nedir? islamla çağlar rasındaki ilişki? bunlara benzer ve bu dallarda yazılan milyonlarca kitap hikayemidir ? islamla hikaye arasındakı ilişki? islamla masal arasındakı ilişki? en onemlisi islam dininin hak olduğu delilleri nelerdir konumuzla belki alakası yok diyeceksiniz ama asıl saldırı noktası burası olduğu için dolaylı yoldan mesele buraya geliyor islam dinini eleştiren arkadaşlara veya islam dini hakkında bilinçsiz konuşan arkadaşlara veya islamdininde olmayan bir olayi(hukum) varmış gibi gosteren arkadaşları kınıyorum. çunku o atıfta bulunduğunuz dinde şoyle bi emir var. isra süresi 36. HAKKINDA KESİN BİLGİ SAHİBİ OLMADIĞIN KONULARDA KONUŞMA . Çünkü kulak, göz ve kalp, bunların hepsi ondan sorumludur 37. Yeryüzünde böbürlenerek yürüme. Çünkü sen yeri asla yaramazsın, boyca da dağlara asla erişemezsin. )HAKKINDA KESİN BİLGİ SAHİBİ OLMADIĞIN KONULARDA KONUŞMA ) allaha inanmayanlarmusluman olmadiği için bunu bir özdeyiş olarak algılayın eleştiri yaptığınız din bizlere kesin bilmediniz bir şey hakkında konuşmayın derken bizde kalkıp hiç bir şey bilmediğiniz bir din hakkında konuşuyoruz fark gayet açık once öğrenelim sonra tartışalım bilgi sahıbı olmadığımız konularda susalım SUSUPTA YERİMİZE OTURMAYALIM ARAŞTIRALIM BAKALIM sonra bolca yorum yapalım guzel guzel tartışalım SELAMETLE KALIN Çok haklısın arkadaşım.Muhammed bilgi sahibi olmadığı konularda bol kesden habire konuşmuş.Kendi konuşsa yine eyvallah diyeceğiz ama keyfine göre Allahı konuşturmuş. Bizde bunu eleştiriyoruz zaten. Alıntı
Φ aTTacK HaN Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 bu hikayelerde anlatılan ateistler, artık günümüzde yok, artık onlar daha çok donanımlı bilgili akıllı ve tecrübeliler ama o hocalar günümüzde hala mevcut, hiç değişmediler hikayedeki ateisti dövesim geliyor, ne düzgün bir soru sorabiliyor, ne de alınan cevaba bir cevap verebiliyor bu kadar kıt bir ateist ancak uydurma olur. neyseki günümüzde yok böyle bir şey evet arkadaşım katılıyorum eskıden soru sorabiliyorlardı şimdiyse kem kum yapıyolar ateislerin ben birak islam dinine islam dininin şiddetle reddettiği hristiyanlik ve yahudiliğe karşı bile cevap veremiyorlar susup sadece inatlaşıyorlar sağlıcakla kalın Çok haklısın arkadaşım.Muhammed bilgi sahibi olmadığı konularda bol kesden habire konuşmuş.Kendi konuşsa yine eyvallah diyeceğiz ama keyfine göre Allahı konuşturmuş. Bizde bunu eleştiriyoruz zaten. arkadaşım ben burda felsefe ve mantık konularını allatamam madem bir iddian var muhammed yalancıdır diye isptalayacaksın delil getireceksin kaç tane mesaj yazdınız delil denen bişey yok merak ediyorum islam dini delil getirmden iddiada bulunulmaz diyor oyuzdenmi delil getirmiyorsunuz oysa ben sizin ilkel dediğiniz kuran-ı kerimden çok daha ilkel olduğunuzu goruyorum hanı muslumanlar buna cahiliyye devri diyorlar (cehalet devri) felsefe ve mantığa ayak uyduramıyorsunuz arkadaşlar bilim bilim deyip film çevirmeye gerek yok ispatlamanız yeterli hadi ispatlayın bulgu=kanıt=bilim demektir bu 3 ünden hangisini getirdiniz? sevgiler saygılar Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 ... Böyle foruma balıklama dalan arkadaşlar beni çok güldürüyolar ya, en azından bu nedenle teşekkür ediyorum onlara. Saygılar. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 evet arkadaşım katılıyorum eskıden soru sorabiliyorlardı şimdiyse kem kum yapıyolar ateislerin ben birak islam dinine islam dininin şiddetle reddettiği hristiyanlik ve yahudiliğe karşı bile cevap veremiyorlar susup sadece inatlaşıyorlar attack han yorum yok daha yenisin, biraz daha araştır bence forumu konulara hakim olmak adına !!! saygılar Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 bilim bilim deyip film çevirmeye gerek yok ispatlamanız yeterli hadi ispatlayın bulgu=kanıt=bilim demektir bu 3 ünden hangisini getirdiniz? Felsefe ve mantık diyorsun... Bilmiyorsun ve pozitif bilimlerin ilkelerini belirtiyorsun. Kaldıki arkadaşlarımın felsefesi de mantığı da pozitif bilimlerden (madde) kaynaklanıyor. Ya seninki ? Alıntı
Φ aTTacK HaN Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Felsefe ve mantık diyorsun...Bilmiyorsun ve pozitif bilimlerin ilkelerini belirtiyorsun. Kaldıki arkadaşlarımın felsefesi de mantığı da pozitif bilimlerden (madde) kaynaklanıyor. Ya seninki ? ozaman delil getirmeniz çok daha kolay olacak ama hala delil getirmek bi yana laf yetiştiriyorsunuz arkadaşım iddaa ediyorsun muhammed yalancıdır delil getirinde hadii madem muhammedin yalancı olduğuna bu kadar inanıyorsunuz sizin prof larınız neden muhammedin teleskobunu arıyorlar çolde demekki muhammed doğru soylemiş bilim hakkında bazı mesajlar vermiş ozaamnın bilimiyle bilinmesi mumkun olmayan bazı bir takım bilgiler madde madde madde başka bişi bilmezsiniz zaten kusura bakmayın bilim sadece madde değildir kaldiki siz onu bile ispatlayamıyorsunuz hala kendi aranızda çekişiyorsunuz muhammedin yalancı olduğunu iddia eden biri vardı delil bekliyorum arkadaşlar Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 ozaman delil getirmeniz çok daha kolay olacak ama hala delil getirmek bi yana laf yetiştiriyorsunuz arkadaşım iddaa ediyorsun muhammed yalancıdır delil getirinde hadii madem muhammedin yalancı olduğuna bu kadar inanıyorsunuz sizin prof larınız neden muhammedin teleskobunu arıyorlar çolde demekki muhammed doğru soylemiş bilim hakkında bazı mesajlar vermiş ozaamnın bilimiyle bilinmesi mumkun olmayan bazı bir takım bilgiler madde madde madde başka bişi bilmezsiniz zaten kusura bakmayın bilim sadece madde değildir kaldiki siz onu bile ispatlayamıyorsunuz hala kendi aranızda çekişiyorsunuz muhammedin yalancı olduğunu iddia eden biri vardı delil bekliyorum arkadaşlar Foruma her yeni girene inançları hakkında yeni "delil"ler sunacak eforumuz yok. Yazmayı bildiğine göre okumasını da biliyorsun demekki. Bu başlıkta yüzlerce konu işlendi "delil"leri ile beraber. Eğer birşeyler edinip öğrenme çabasında isen; Geriye git ve oku. Duymadığın bilmediğin yüzlerce "delil" var. Evet bizim işimiz sadece madde ve onun etkenliği. Cinleri perileri sizlere bırakıyoruz. Kolay gelsin. Alıntı
Φ y/k Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Pek alakası yok ama kafama takıldı. Şimdi ölüp cennete girince erkeklere Huri verecekler ya, peki kadınlara da verecekler mi? Alıntı
Φ aTTacK HaN Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Foruma her yeni girene inançları hakkında yeni "delil"ler sunacak eforumuz yok.Yazmayı bildiğine göre okumasını da biliyorsun demekki. Bu başlıkta yüzlerce konu işlendi "delil"leri ile beraber. Eğer birşeyler edinip öğrenme çabasında isen; Geriye git ve oku. Duymadığın bilmediğin yüzlerce "delil" var. Evet bizim işimiz sadece madde ve onun etkenliği. Cinleri perileri sizlere bırakıyoruz. Kolay gelsin. arkadaşım bi insan yalancıysa hayatı boyunca yalancıdır muhammedde yalancıdır diyorsun muhammed bir melek olduğunu soyleyen kimse yok yer yuzune gelmiş yaşamış hayatı hakkında pek gizli bi konuda yok onu tanıyanların son konuşmasında tum tarıhçiler tarafından kabul edildiğine gore 100.000 kişiden fazla kişi katılmıştır bunun harıcınde onun zamanında yahudiler hristıyanlar ve musluman olmayan pek çok kimse mevcuttu onu tanıyan hiç bir kimse kalkıp muhammed yalancıdır dememiş 40 yaşına gelince yine hayatı boyunca olene kadar kimdse onun yalan dediğine şahit olamamışlardır . yalan kabul edilen kuran kerimdir. yine tüm tarihçilerin ittifakla kabul ettiğine göre muhammed okuma yazma bilmiyor. hayatı boyunca hiç yalan soylemeyen bi insan kalkıp kuran-ı kerim gibi muazzam bir kitap yazıyor. 19.20. y.yda keşfedilmiş bir çok bilgiyi 7. y.y da haber veriyor. kurduğu otorite 32 yıl içinde tüm dünyaya yayılıyor taki ispanya çin habeşistan (etiyopya) azerbaycanı içine alan istanbula kadar dayanan bi genişliğe kavuşuyor sonra gunumuze kadar o kuran-ı kerim tek harfi bile değişmeden ta gunumuze kadar geliyor 19.y.y bezelye meselesi çıkıyor sonra ewrimciler doğuyor sonrada maddeciler boyle devam ediyor yakında ayrancılar sutculerde cereyan edecek ondan sonra uzaycılar falan filan geçmişin hepsını okudum bu arada bi arkadaş yazdı LENA belkide dunya 1 milyar yıl daha yaşıyacak diyordu ozamn her şeyı keşfedecez dedi sayın LENA kimsenın yarına çıkma garantısı yokken sen yaşasan yaşasan 100 sene içinde keşfedebildiğini keşfet son nefes kara toprak orada belli olacak tırpan yada orak ARKADAŞIM İSLAM BİR BUTUNDUR İÇİNDEN KAFANIZA ESİP BEĞENMEDİĞİNİZ Bİ KAÇ ŞEYİ ÇIKARIP CİN ,PERİ ,MERİ ,LAFLARINA GEREK YOK MUHAMMED YALANCIDIR DİYORSANIZ TÜM TARİHİ DEĞİŞTİRMENİZ LAZIM BUNADA KİMSENİN GUCU YETMEZ ozaman kuran nmuhammedin uydurması diyorsanız bunlara cevap vermeniz gerekecek Ve Evren'i (Göğü) kuvvetimizle kurduk, muhakkak ki onu genişletmekteyiz. 51 Zariyat Suresi 47 bing bang den sonra tum evren genişliyor bir balonu surekli şişirirseniz sonunun ne olacağını biliyorsunuz biz buna kiyamet diyelim siz madde deyin:) 19 - (Acı ve tatlı) iki denizi salıverdi birbirine kavuşuyorlar. 20 - Fakat aralarında bir engel vardır, birbirlerine geçip karışmıyorlar (Atlas Okyanusu ile Akdenizin birbirine karışmadığını gördüm ve ilmen de tesbit edilmiştir. Bunun 1400 sene önce Kur'an-ı kerimde bildirildiğini duyunca, müslümanlığın hak din olduğuna inanıp müslüman oldum.) Kaptan Kusto (Fransız biz buna mucize diyelim siz maddenin kafasına oyle esmiş deyin 18. Ve dolunay haline geldiği zaman Ay 19. Siz gerçekten tabakadan tabakaya binip geçeceksiniz 20. Şu halde onlara ne oluyor ki iman etmiyorlar. 84 İnşikak Suresi 18-20 insanlarin aya gideceği halde inanmayacaklarını ona isyan edeceklerini nasıl bilelebilir bu kitap. biz bilim diyelim siz madde muhammedden yanaydı deyin boyle binlerce delil var kuranda tum insanlığı şaşkına çeviren bilim adamlarını hayretlere duşuren biz allahım sen yucesin sana sığınırız diyelim siz okumadan içine bile bakmadan ylancıdır muhammed yalancı bu kitap yalandır deyin Roger Garaudy de size şunu desin İslâm, çağları ardında sürükliyen bir dindir. Müslüman olmakla, çağlarüstü dini seçmiş oldum. Roger Garaudy (Fransız) selametle kalın Alıntı
Φ bilgisaymaz Gönderi tarihi: 5 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2007 kabul etmek zorundayız. yoksa sahip olduğumuz türden bir inançla hiç bir yere varamayız! Bilgiden başlayalım. burada bizler onun ontik anlamda var olup olmadığını tartışmayacağız. Tartışılan sadece zihnimizdeki Allahın kendisidir. Mesela, eğer bilgiden başlayacak olursak, her şeyi sınırsız olarak bilen bir Allah yoktur. Böyle bir kabul bizim özgürlüğümüzü bir kenara atar. dolayısıyla günah işlediğimizde bütün suç Allaha ait hale gelir ki bu doğr udeğildir. yani her şeyi bilen bir tanrı yoktur. buradan başlamak istiyorum. Kabul ediyorsanız susmanızyeterlidir. Saygılarımla... NOT; Tartışmada cevaplar 15 Ağustos 2005 te tüm hızıyla başlaycaktır. Konunun bir hafta beklemesi gerekmektedir. görüşmek üzere. zihnimizdeki Allahın tartışması ise konu buna kim yok diyebilir. Bu sadece birey ile ilgilidir. Buna yok demek "ontik anlamda" bir atıftır sadece ce sığ kalır. Ve sonunda kadar katılıyorum ki "yoksa sahip olduğumuz türden bir inançla hiç bir yere varamayız!" Eğer zihindeki yaratan imgesi ile tartışılan benim inandığım sistem(zihnimde değil, kitabında) 800 den fazla düşünüd, akıl yürütmemizi emreder. V daha da öncesi ilk emir "oku"dur. bundan sonrası benimdir. ve bunun adı iradedir. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 5 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2007 *********************** Allah seninle gurur duyuyor! Türkiye seninle gurur duyuyor! İslam için verdiğin bu mücadelen unutulmayacak, cennet seni bekliyor! Huriler, nuriler, kavunlar, karpuzlar, içkiler, şaraplar seni bekliyor! *** Neden İslam ülkeleri geri? Neden islam ülkelerinde insanın değeri yok? Eline bilgisayar alabilecek düzeyde akla sahip olabilen bile bu kadarcık düşünebiliyorsa, eline bilgisayar alamayacak durumda olanlar ne durumda acaba? Neden? Neden? Cevap yukarda... *** Burada kendini müslüman diye tanımlayan insanlardan, yukarıdaki şahıs gibi kendini Allah'ın fedaisi sanan, Allah'ın fedai'ye ihtiyaç duyacak kadar küçük olduğunu sanan insanlara tepkisini göstermesini bekliyorum. Saygılar. Alıntı
Φ Tantalos Gönderi tarihi: 5 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2007 Allah seninle gurur duyuyor!Türkiye seninle gurur duyuyor! İslam için verdiğin bu mücadelen unutulmayacak, cennet seni bekliyor! Huriler, nuriler, kavunlar, karpuzlar, içkiler, şaraplar seni bekliyor! *** Neden İslam ülkeleri geri? Neden islam ülkelerinde insanın değeri yok? Eline bilgisayar alabilecek düzeyde akla sahip olabilen bile bu kadarcık düşünebiliyorsa, eline bilgisayar alamayacak durumda olanlar ne durumda acaba? Neden? Neden? Cevap yukarda... Saygılar. Ben okuduumda dicek bişii bulamamıştım... hala da bulamıyom... sen bulmuşsun... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 5 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2007 pisi, müslümanlara kötü örnek oluyorsun müslümanlar ahlaklı olmalı değil mi ? Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 5 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2007 ***********..... Bilgisizin eline Kuran diye bir kitap ver; evladini kurban etsin, karisini dovsun, cihat yapsin, baskasini karisindan bosatsin onun karisiyla evlensin, korkutsun, huri nuri sozu versin... Bilgilinin eline Kuran diye bir kitap ver; alakasiz ve tutarsiz savunmaya gecsin. Alıntı
Φ y/k Gönderi tarihi: 5 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2007 Pisi ye "pist pist" deyince gider Alıntı
Φ odessa Gönderi tarihi: 6 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2007 Arastirmak,sorgulamak,ogrenmek,kolay kolay inanmamak,Niye demek,acaba demek,koru korune baglanmamak lazim.... dikkatini çekmek isterim boheme: bilim insanlarının çoğu müslmanlığı (sonradan bile olsa) kabullenmiştir... einsteinin dolabında kuran bulunduğunu hatırlatırım.,.... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.