Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 9 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 9 Kasım , 2005 sürü psiklojisi dimi Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 9 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 9 Kasım , 2005 Sayın yamyam hayvanlarda da ruh ve beyin vardır.. Hayvanların sevdiğini ve kızdığını yazmışsın.. İşte bunu tetikleyen gene ruhtur.. Ruh de, can de ama sonuçta ruh beyinden ayrıdır ama çalışmaları ortaktır.. Ruh beyne, beyin ruha muhtaçtır.. Saygılar.. Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 9 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 9 Kasım , 2005 yam_yam size bir önerim var almanyada üç tane vidyo kasedi var şimdi sidisi de vardır belki burda da vardır bilimsel prof. lar tarafından hazırlanmış, mezbahadan tutun canlı maymun beyni yiyen iki ağile insan yiyen timsah vs vs tam manasıyla ölümle ilgili olayları ele almış vaziyetde. Ölen insanların bağzılarının evlerinde rahatsızlıklardan kaynaklanan olaylar dolayı son gelişmiş manyatik ölçüm makinalarıyla nöbet tutulur hareket başladığında makina kamera takibe geçer kamera yakalıyamaz ama iptidaği sistemle üst kattan alt kata kadar un serpilir hareket başladığında bir çocuk ayak izleri takip edilir çocuk tatağına yatana kadar izler devam eder, bu ağienin erkeyi 15 gün evvel karısı iki erkek çocuğunu araba kazasında kaybetmiştir sonra prof. ların yorumları yer almaktadır üç kasetide tavsiye ederim. Alıntı
Φ mara bulge Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2005 Öyle deyil armanın anlattığını bende yaşadım antakyadada bu olaylar olmuştu, yaşanan her olay civarındaki bazı cisimlere yüklenir biri ordan geçerken beyin fırakansına uygunsa ordaki yaşantının bir anını algılar fazlasını deyil, sonra ben burayı biliyorum daha evvelden de gördüm der ama o saniyeden geriye kadar yaşantısını vidyo filmi gibi incelerse daha evvel rüyada hayelde gördüğünü bulamaz yoktur çünkü. Rüya foksuyonu bundan ayrı denetimdir. olaya çok yabanciyim topici takip te etmedim ama: ben bunu yasamistim.. dejavu.... olayinin sebebi beyin hücrelerinden bir tanesinin digerleri ile ayni hizda ilerleyememesi sonucunda geride kalmasi imis.. sonradan geride kalan hücre diger beyin hücrelerine bir sekilde yetistiginde tekrar yasandi hissi veriyormus.. bunuda yanıltan bir etken var. ona benzer gördüğün yerler. izlediğin bir film gördüğün bir resim. yani veri dahaöcne beyne girilmiş bir şekilde ama derinlere atılmış. tekrar çağırışmla geldiğinde zihinde yanılsamaya yol açar. yaygın bir şeydir bu herkesin başına gelir. birini görürsün sanki daha önce görmüştüm dersin. ya da ben bu anı daha öcne yaşamıştım. ama bunalrı rüyalara yormak. mantıklı olmaz ki. bunu reankarnasyonda yoranlarda var. halisunasyonu düşün beyin bize olmayan bir şeyi görüyormuşuz gibi yanılsamalar bile yaratır bazen. ki dediğim gibi böyle birş şey olsa. doğuştan kör olanların bir kere olsun rüyalarında bir görüntü algılamalrı lazım. ya ben 9 yasinda rüyamda AZINLIK RAPORU'ndaki bilgisayar sistemini görmüstüm.. yuvarlak bir oda.. incecik LCD ekrandan daha ince ekran.. elimde eldiven, ekrana bakiyorum ve yazi yazmak istiyorum diyorum otomatik sayfa açiliyor ve ben dokunmadan istedigim seyi yazip yine parmagimi uzatip ama degmeden dosyaya aktarabiliyordum... 9 yasinda bir çocuk için çok kötü bir rüyaydi.. kimse anlattigimi anlamadi, annemler çizgi filmlerin hepsini izlediler acaba ordan mi ögrendim diye... uzun ugraslardan sonra ben de onlar da biktik ve konuyu kapattik.. azinlik raporunu izledigimde sinemada çiglik atmistim. gerçekten de bir garip olmustum. o zaman etkilenebilecegim bir görüntü de yoktu. nasil oldu? Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 12 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 12 Kasım , 2005 Bence Armanın anlattığı bu tür olaylar, misal aleminden bizlere sepiştirilen görüntülerdir... Saygılar.. Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2005 Bu sizin fikriniz her fikre saygımız var netice ispattır. Alıntı
Φ jhonywalker Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Bu TOpiçi açan we hawarileri ban ALLAH'ın olmadığına dair somut deliller sunabileceklermi...Aklı olan her insan bir yaratıcının olduğuna inannır... MAdem İnanmıyorsunuz İnkar ediyorsunuz... Neden İnanmadığınız we Yok olduğuna dair deliller gösterin bakalım önce... BİZ ne kadar size delil sunsaksa inanmayacagınız için siiznle uraşamam.. AMa sizin Olmadığına dair sunacagınız delilleri bekliyorum.. BAkalım kayde değer bi delil sunabilcekminiz!!!!! Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Bu TOpiçi açan we hawarileri ban ALLAH'ın olmadığına dair somut deliller sunabileceklermi...Aklı olan her insan bir yaratıcının olduğuna inannır... MAdem İnanmıyorsunuz İnkar ediyorsunuz... Neden İnanmadığınız we Yok olduğuna dair deliller gösterin bakalım önce... BİZ ne kadar size delil sunsaksa inanmayacagınız için siiznle uraşamam.. AMa sizin Olmadığına dair sunacagınız delilleri bekliyorum.. BAkalım kayde değer bi delil sunabilcekminiz!!!!! Haydaaaaaa. Bu da nereden çıktı yahu ? Kanıt göstermesi gereken taraf sizlersiniz. Bunu daha öğrenemedin mi? "Tanrı vardır. Hadi bana olmadığını kanıtla.." demek saçmalamanın da ötesinde bir olaydır. Bir şeyin varolduğunu iddia ediyorsan eğer, onu kanıtlayacak olan sensin. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Bu tabaktır, bu çataldır diye bir kanıt istersen, bulamayız.. Ama tabaktan da, çataldanda daha gerçektir ve vardır.. Anlayabilirsen, bakabilirsen, görebilirsen.. Ben kendi içimde görmüşüm, anlamışım ve kanıtına vakıf olmuşum ve akabinde de iman dediğim şeye vasıl olmuşum.. Yani inanç senin sorunun yada sorunun değil.. Gerçi kimilerine apaçık mucize gösterilse gene inkar ederler.. Bu manda ayet çoktur.. Saygılar.. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 inanç idefikse bağlıdır. kanıtı olmaz. kanıtı olsa adıan inanç denmezdi ki. mesela ben yerçekiminin varlığına inanıyorum diye bir cümle olabilir mi. ama doğrudur, tanrının varlığını kanıtla demek "tanrı" kavramına muhalefettir. yokluğunu kanıtla demekte, varlığını kanıtlayabileceğini idda etmektir. ikiside gereksizdir. adı üstüdne inanç Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Sizi boşuna yarattığımızı ve huzurumuza döndürülmeyeceğinizi mi sandınız? (Mü'minün-115) Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 kurban olduğum ALLAH'ım sen yanlış yola sapmış yarattığın halde sana inanmayan kullarını affet muhakkak ki sen bağışlayan ve doğru yolu gösterensin. Alıntı
Φ zegma Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 demek ki buradan şunu anlayacağız: herkes Allahın bazı şeyleri bilmeyebileceğğini kabul ediyor. yoksa ortaya insanın özgürlüğü problmi çıkar. öyle ya yapacağımız her şey kaderimizde yazılıysa boşuna mücadele etmenin ne gereği var. nasıl olsa cennete veya cehenneme gideceğim önceden tayin edilmiş. ne yapsam boş. demek ki işin özü bu. Hayır işin özü bu değil önce o herneyse kaderine niçin yazılmış onu araştır istersen.Yüce Allah daha senin ruhuna can verirken senin yaşamın boyunca neler yapacağını bildiği için o kader alnına yazılmıştır.Bir tek Allah geçmişi ve geleceği bilir yani arkadaş kader senin alnına Allah tarafından kasıtlı olarak yazılan değil senin hayatın boyunca neler yapacağın kendisine elbette malum olduğu için yazılan yazıdır.Böyle bir konu açmadan önce Kuran Ayetlerini biraz inceleseydin bunun cevabını kolayca bulurdun eminim.... Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2005 Arkadaşlar; isteyen istediği tanrıya inanır. Buna bir dediğimiz yok. Tanrının varlığını yokluğunu tartışabiliriz. Bu ayrı bir konu. Ancak "Tanrı vardır. Hadi bana olmadığını kanıtla" demek de ne demek? "Tanrının olmadığını kanıtlayamıyorsan, demek ki tanrı vardır" mı demeleyiz. O zaman "Bana tanrının ayakkabı kullanmadığını ispatlayın. İspatlayamıyorsanız demek ki tanrı ayakkabı kullanıyor" Peah... Alıntı
Φ gnostik Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2005 selam arkadaşlar. arkadaşlar isterseniz bin ruh konusuna tekrar dönüş yapılmasını istiyorum. bazıları insanların doğuştan bir takım bilgilerle dolu bir ruhla dünyaya geldiğini söylüyor. bu türden tartışmaların karşısında söylediklerinizi nereye koyuyorsunuz? doğuştan bilgi dediğimiz şeyler de ne olabilir. görüşlerinizi merak ediyorum... saygılarımla efendim. Alıntı
Φ mistik Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2005 ayrılık kalbimi kırıyor,... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2005 Ruh; geldiği alem kendisine kapanmış, unutturulmuş olarak gelir... Bu kapalı kapıları açmak gene kendi çabalarıyla mümkündür.. Uzun mesele... Tasavvuf bilirmisiniz..??? Saygılar.. Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2005 Reankarnosyon saçmalğı gene devrede. Alıntı
Φ jhonywalker Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2005 Haydaaaaaa. Bu da nereden çıktı yahu ? Kanıt göstermesi gereken taraf sizlersiniz. Bunu daha öğrenemedin mi? "Tanrı vardır. Hadi bana olmadığını kanıtla.." demek saçmalamanın da ötesinde bir olaydır. Bir şeyin varolduğunu iddia ediyorsan eğer, onu kanıtlayacak olan sensin. TAnrı yoktur!!hade bana war olduğunu kanıtla demekte bence saçmalamanın ötesinde bir olaydır... Bir Ş in YoK olduğunu iddia edende sensin sende YoK olduğunu kanıtlayacaksın.... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2005 Reankarnosyon saçmalğı gene devrede. Tenasühten bahsetmiyorum lena yargısız infaz yapma lütfen.. Ruhlar aleminden bahsedyorum.. Zira Allahü teala ruhları, bedenlerimizden çok çok önce yaratmıştır.. Saygılar.. Alıntı
Φ jhonywalker Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2005 Arkadaşlar; isteyen istediği tanrıya inanır. Buna bir dediğimiz yok. Tanrının varlığını yokluğunu tartışabiliriz. Bu ayrı bir konu. Ancak "Tanrı vardır. Hadi bana olmadığını kanıtla" demek de ne demek? "Tanrının olmadığını kanıtlayamıyorsan, demek ki tanrı vardır" mı demeleyiz. O zaman "Bana tanrının ayakkabı kullanmadığını ispatlayın. İspatlayamıyorsanız demek ki tanrı ayakkabı kullanıyor" Peah... KAçamak cewaplar)) TAnrı Yoktur!!! HAde bana olduğunu kanıtla demekte ne demek?TAnrının Yok olmadığını kanıtlayamıyorsam,demek Ki TANRı YOK' mudur demeLiyiz.. O zaman bana DARWİNİN maymun olduğunu KAnıtla...peahh Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2005 Dinimizde Reankarnasyon (tenasüh) inancı yoktur.. Alıntı
Φ gnostik Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2005 dini argümanın dışındaki bir tavırla ben ruha yaklaşmayı arzu ediyorum arkadaşlar. dinde olup olmaması bence farklı bir konu. öncelikle onun olup olmadığını ve eğer varsa ne türden bir yapıya sahip olduğu daha da önemlisi bize ne getirdiği ve bizden olan neyi götüreceğini tartışmalıyız. Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2005 kıralx ruhun malzemesi yaratıldı iyi anla hazır ruh olsaydı sayısıda olurdu. Alıntı
Φ Kedim_7_beni Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2005 SENİN YAZDIKLARINA ASLA CEVAP VEREMEYECEKLER ÇÜNKÜ SENİN BU EPİKUROS'UN SORULARINA 2.400 YILDIR CEVAP VEREMEDİLER qesinlliqle katılıyorum.. Bunlarınn ne oldugunu nasıl oldugunu tam olarak kimse kanıtlayamaz ve cvp ta veremzler ki verememişlerdir.. bana görede.. insanlar İbadetlerini kendilerini garantiye almak icin yapıyorlar diyelim... Kimse sonunda ne olacagını bilmiyor ama belkii.. diyerek kendilerini garantiye alıyorlar.. Kimiside göstermelikk.. Bakın = insanlar Dogru söyler Yalan söylemezsen.. Hırsızlık yapmazsa.. Haram yemsse.. Anaya babaya Saygı duyarsa.. en büyük İbadet budur bence.. ben bunları yapıyorsam İyiyimdir. Namaz Zekat Oruc vs vs. sadece bnlar yetmiyor.. onemli lan yukarda saydıklarım.. Yalnıssam Düzeltin SAygılarımla.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.