Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Çok güzel bir bilgi vermişsin su hakkında..

Benim düşünceme göre.. Allah; Hayatın ikamesi için gereken bütün şartları en ince noktasına kadar yanılmadan ve şaşmadan yaratmıştır..

Ateiste göre ise: Doğa kendisi yaşama uygun bir ortam oluşturmuştur..

Hani doğanın aklı varya.. o bakımdan..!!

Birde şunu merak ediyorum..

Başka gezegenlerde doğa neden düşünemiyor...))

Saygılar-Sevgiler..

sanırım doğanın düşünebilmek için oksijene ihtiyacı var :D
Gönderi tarihi:

Çok güzel bir bilgi vermişsin su hakkında..

Benim düşünceme göre.. Allah; Hayatın ikamesi için gereken bütün şartları en ince noktasına kadar yanılmadan ve şaşmadan yaratmıştır..

Ateiste göre ise: Doğa kendisi yaşama uygun bir ortam oluşturmuştur..

Hani doğanın aklı varya.. o bakımdan..!!

Birde şunu merak ediyorum..

Başka gezegenlerde doğa neden düşünemiyor...))

Saygılar-Sevgiler..

Buna sen cevap ver...Ne de olsa bütün gezegenler de "senin" için yaratıldı... :D

Gönderi tarihi:

Buna sen cevap ver...Ne de olsa bütün gezegenler de "senin" için yaratıldı... :D

Birileri köşeye mi sıkıştı :D bence kral çok güzel bi soru sormuş cevap ver yam yam tabiat ana neden diğer gezegenlerde analık yapmıyor?

Gönderi tarihi:

Birileri köşeye mi sıkıştı :D bence kral çok güzel bi soru sormuş cevap ver yam yam tabiat ana neden diğer gezegenlerde analık yapmıyor?

Yani arkadaş biraz da mı mantıklı olamıyorsunuz. Tanrı önce dünyayı yarattığını söylüyor. Daha sonra gökleri !!!!.... (Üstelik dünyanın yaratılması 5 gün sürmüşken gökler sadece 1 gün sürmüş)Dünya uzay içerisinde ne kadar bir yer kaplıyor olabilir sence? Nasıl emin olabiliyorsun evrenin her hangi bir yerinde başka bir hayat olmadığından? Evrendeki tüm gezegenleri dolaşıp gördün mü? Neye dayanarak dünyanın evrenin merkezi olduğunu düşünüyorsunuz? Sence sonsuz gibi görünen uzayın kendi içerisinde bir başka güneş sistemi oluşturması ve bu sistemde hayat olabilecek bir gezegene sahip olabilme ihtimali 0 mı?

Siz önce buna bir yanıt verin.... Yoksa öyle abes sorularla bu iş olmuyor.

Gönderi tarihi:

Bu güneşin 9 gezegeninde bilindiğine göre yanlız dünyada hayat, evrim, tabiğat, allah, din, aklına ne gelirse hepsi burda VAR. Öteki gezegenler yedeye alınmış fazla mal göz çıkarmaz.

aristo ne demiş, gerçekde acıdır biberde acıdır.

Gönderi tarihi:

Yani arkadaş biraz da mı mantıklı olamıyorsunuz. Tanrı önce dünyayı yarattığını söylüyor. Daha sonra gökleri !!!!.... (Üstelik dünyanın yaratılması 5 gün sürmüşken gökler sadece 1 gün sürmüş)Dünya uzay içerisinde ne kadar bir yer kaplıyor olabilir sence? Nasıl emin olabiliyorsun evrenin her hangi bir yerinde başka bir hayat olmadığından? Evrendeki tüm gezegenleri dolaşıp gördün mü? Neye dayanarak dünyanın evrenin merkezi olduğunu düşünüyorsunuz? Sence sonsuz gibi görünen uzayın kendi içerisinde bir başka güneş sistemi oluşturması ve bu sistemde hayat olabilecek bir gezegene sahip olabilme ihtimali 0 mı?

Siz önce buna bir yanıt verin.... Yoksa öyle abes sorularla bu iş olmuyor.

Hayranım sizin stilinize işinize geldiği zaman bilimsellikten başka sonuçları kabul etmiyeceğinizi söyleyen sizler işinize geldiği zamanda hemen fantaziye başlıyorsunuz ... Gerçekler üzerinde tartışacaksın şu anda dünyadan başka hiç bir yerde hayat olduğu ispatlanamamıştır hal böyleyken sen bana varsayımlarla cevap veremezsin şimdiye dek keşfedilen tüm gezegenlerde sizin o canlılıkları oluşturucu doğanızdan iz bulunamamıştır ve kralın sorusuyla dağılmış drumdasınız üstelik o mantığı da başlatan da sendin :D Ama söz sana eğer astronot olursam sırf seni tatmin etmek ve soruna cevap vermek için tüm güneş sistemlerini dolaşırım :lol: ilahi yam yam çok alemsin valla...

Gönderi tarihi:

Hayranım sizin stilinize işinize geldiği zaman bilimsellikten başka sonuçları kabul etmiyeceğinizi söyleyen sizler işinize geldiği zamanda hemen fantaziye başlıyorsunuz ... Gerçekler üzerinde tartışacaksın şu anda dünyadan başka hiç bir yerde hayat olduğu ispatlanamamıştır hal böyleyken sen bana varsayımlarla cevap veremezsin şimdiye dek keşfedilen tüm gezegenlerde sizin o canlılıkları oluşturucu doğanızdan iz bulunamamıştır ve kralın sorusuyla dağılmış drumdasınız üstelik o mantığı da başlatan da sendin :D Ama söz sana eğer astronot olursam sırf seni tatmin etmek ve soruna cevap vermek için tüm güneş sistemlerini dolaşırım :lol: ilahi yam yam çok alemsin valla...

Yanılıyorsun arman.....Kralx saçma sorusu ile kendi kendini dağıttı . Sen de hiç düşünmeden atlıyorsun konunun üstüne... Sana tekrar soruyorum... Sonsuz gibi görünen evrende dünyaya benzer bir başka gezegen olma ihtimali 0 mı?

Gönderi tarihi:

Bağzı arkadaşlar hağla inatçı önümüzde internet var yapmayın artık, en yakın uydumuzdaki olaylarıdamı seyretmediniz neler oluyor, 30 sene evvel nasadan çalınmış resimleri seyrediyorduk okuyorduk şimdi önümüzde ekranda görünmiyen kısmında tozu dumana katarak kirater açan makinalar ön kısmında kullanılmış gazları kiraterlerden fışkırttıkları apola lar tarafından çekilmiş resimleri vs vs uzatmıyalım.

70 bin ışık yılına ulaşmış evren siz hağla neler düşünüyorsunuz, evrende yerimiz bile belli değil 40 bin kl. metrelik küçücük dünyayı ne hağle getiriyorsunuz. Evrenin içinde en kuvvetli teloskop değil mikroskopla bile tarasanız dünyamızı bulamazsınız ve bizim dünyadan balka yerde hayat yok öylemi, ne kadar gülünç.

Gönderi tarihi:

Hala mı kelime oyunları :D var mı peki başka yerde hayat ? Bulunmuşmudur? Fantaziler üzerinde zıplayıp durmayın dünyadan başka bir yerde hayat olduğu bulunamamışsa bu da şu anda olmadığı anlamına gelir eğer bulunursa o zaman ben yamulurum fakat şu anda güldüren aynalara bakmakta olan sizlersiniz...

Gönderi tarihi:

Anlaşıldığına göre siz başınızı kaldırıp gökyüzüne hiç bakmamışınız, uzaydan alınan radyo sinyallerinden haberiniz yok, ufo gibi terimlerde size ters gelir.

Gönderi tarihi:

Anlaşıldığına göre siz başınızı kaldırıp gökyüzüne hiç bakmamışınız, uzaydan alınan radyo sinyallerinden haberiniz yok, ufo gibi terimlerde size ters gelir.

Ufo bilinmeyen uçan daireler hurafesi ...

Evet bana ters gelmekte ben frizbiden başka uçan bir daire görmedim henüz..

Gönderi tarihi:

Görüyorumki, sayfa bilimsellikten çok çok uzak ve çokta bilgisiz iletilerle dolmuş..

Lena dokuz gezegenden başka sayıları henüz tespit edilememiş nice güneş sistemleri, nice yıldızlar, gezegenler, galaksiler vardır..

Bunların ne hikmetle yaratıldığını sen nereden anlayacaksın.. Daha kendi yaratılışının hikmeti bile anlayamazken..!!

Yamyama da soruyorum, o sorduğum soruyu senin ve sen gibi düşünenler için sordum..

Benim sorduğumu neden bana soyuryorsunki..??

Benim yaratlışla ilgili bir kuşkum yok..

Ayrıca dünyayı beş günde diğerlerini bir günde yarattı diyen arkadaş diyorumki, burası ilkokul değil..

Biliyorsan yaz bilmiyorsan oku...

Bütün kainat toplam altı günde yaratılmıştır..Buna dünya da dahildir.

2 günde ise gök düzenlenmiştir...

Monolisa... eklentin harikaydı...)))

Saygılar...

Gönderi tarihi:

dünyadaki her şey gibi islam da değişir. bu islamın kitabi dayanaklarıyla ilgili olmasa da o dini yaşayanlardan kaynaklanan sebeplerle islam da değişir. ayrıca islam hukuku diye bildiğimiz ve yüzyıllar öncesine ait bir hukuku günümüze eze büke uyarlama gayretlerini de anlamış değilim. yok efendim kölelikmiş, yok efendim dört beş karı kızmış, ... bırakın kendi hukukumuzu kendimiz inşa edelim. eğer alah konuşsaydı eminim beni teyid edecekti.

acaba teyit eder miydi? onu anlama sürecinde bu soru da önemli bence. donuk bir zihin yapısına(kendince) sahip bir tanrı yoksa karşımızda eminim beni destekler ve islam hukukunu toptan kaldırırdı.

Tanrı'nın senin gibi düşündüğüne inanmak istiyorsun. Ya da kabullenemediğin Tanrı'ya kendi düşüncelerini kabul ettirmekle meşgulsün. Devam et, aklın seni bir gün Tanrı ile buluşturacaktır.

Gönderi tarihi:

Vay vay kıralx a bak 6 günde kağinat yaratılmış vay anam vay, sanki bir balonu biraz şişirmişler bırakmışlar. Kağinat durmadan şişiyor dur diyen yok bing bang deliğini gördünmü hağla durmadan matriyal fışkırtıyor 14 milyar senedir, ilk patladığı sesi biliyormusun 2 sene evvel makinanın üstündeki güvercin pisliklerini temizleyip gene çalıştırdılar ses bir nukde bile kaybetmemiş bu ses bir tenekenin yırtılma sesi gibi. Kağinatın ilk başladığı nokta bir bilye ve bir futbol topu büğüklüyünde olabileceği iddağ edilmekde, şimdiki büğüklüyüde göz önünde bulundur yaratanın büğüklüyünü hesapla. Kağinatda dünyanın iyne ucundan da küçük olduğunu böyle büğük bir yaratıcının haşmetinin karşısında kimsenin duramıyacağnı anlamaya çalış ama hiç kimse.

Gönderi tarihi:

Aynı şeylerden bahsediyoruz dostum..

Sen beni ateist falanmı sandın ya..)))

Evrenin genişlemesi ayrı, yoktan yaratmak ayrı şeyler..

Sende genişliyorsun yada daralıyorsun..))

Şişmanlar ve zayıflar...

Gönderi tarihi:

SEVGİLİ KARDEŞLERİM ALLAHIN MATEMATİĞİ ADLI BAŞLIĞIMIN ALTINDA BU GİBİ KONULARDA ÇELİŞKİYE DÜŞEN KARDEŞLERİMİZ İÇİN BİR YAZI ALDIM. İSTERSENİZ BİRDE ORAYA GİRİP İNCELEMELERDE BULUNUN TARTIŞMA ÖNCESİ BİR FİZİBİLİTE YAPMAK GEREKİR...

Gönderi tarihi:

Yamyama da soruyorum, o sorduğum soruyu senin ve sen gibi düşünenler için sordum..

Benim sorduğumu neden bana soyuryorsunki..??

Saygılar...

Arkadaşım kendi sorunun ne kadar saçma ve abes olduğunun farkında değil misin? Lütfen bu sorulara cevap verebilir misin? Daha en yakınımızdaki mars'ı tam inceleyememişken, nasıl olurda sonsuz gibi görünen uzayda dünyadakine benzer bir doğa olmadığı kesin yargısına varabiliyorsun? Nasıl oluyor da dünyayı evrenin merkezi sayabiliyorsun? Bu durumda hiç kimse uzayda kesin olarak hayat vardır, ya da yoktur diyemez. Bir gerçek var ki, uzayda dünyaya benzer bir gezegen olabileceği ihtimali hiç de az değildir. Abesle iştigal etmeyin lütfen.

Gönderi tarihi:

arkadaşlar bence konunun ağırlığını başka yöne doğru kaydırdınız. burada tartıştığımız şey tanrının durumuydu. bence bu konu üzerinde daha fazla yoğunlaşmak gerekir. bunun dışında arkadaşımın sitemine cevap olarak elbette allahı aklımızla bulup onunla sorgulayacağız. eğer burada ben varsam bir başkasının aklıyla ya da söylediklerimle hayatıma yön vercek kadar akıldan yoksun olduğumu düşünmüyorum. ben hiç bir zaman başkalarının düşüncelerinin izinden gitmedim. evet onlardan haberim var ve dirkkate alırım da ama kararı ben veririm. benim yerime ne tanrı karar verebilir ne peygamber ne de bir şeyh... onun için ya ben tanrıyı aklımla bulurum ya da o gelir beni bulur. canı isterse!

Gönderi tarihi:

Arkadaşım kendi sorunun ne kadar saçma ve abes olduğunun farkında değil misin? Lütfen bu sorulara cevap verebilir misin? Daha en yakınımızdaki mars'ı tam inceleyememişken, nasıl olurda sonsuz gibi görünen uzayda dünyadakine benzer bir doğa olmadığı kesin yargısına varabiliyorsun? Nasıl oluyor da dünyayı evrenin merkezi sayabiliyorsun? Bu durumda hiç kimse uzayda kesin olarak hayat vardır, ya da yoktur diyemez. Bir gerçek var ki, uzayda dünyaya benzer bir gezegen olabileceği ihtimali hiç de az değildir. Abesle iştigal etmeyin lütfen.

Evrenin merkezi dünya diyen sensin..Ben öyle birşey demedim.

Benim dediğim şudur; İnsan oğlu bugün yapabildikleri en teknolojik teleskoplarla ve uydularla görebildikleri, inceleyebildikleri alanda en küçük bir hayat belirtisine rastlamamışlardır..

Sözlerimi saptırma, sonuçta benim iletilerimde okunuyor seninkilerde...

Gönderi tarihi:

madem istediniz yaratılış konusuna girelim. evren yoktan mı yaratılmıştır yoksa varolan maddeden mi şekillenerek bu hale gelmiştir. dinler evrenin yoktan tanrının iradesine bağlı olarak meydana geldiğnii söylüyorlar. inanan için bu gayet mantıklıdır. tanrı vardır ve hiç bir şey yokken bir anda her şeyi var kılmıştır. inandıktan sonra zaten bunda akıl dışı bir şey yoktur. ama inanmayan için bu hiç de mantıklı değlidir. bilim açısından da durum aynıdır. çünkü bildiğimiz gibi bilimde temelinde olsa da ilerleyen safhalarda şüphenin ve kesin olmayan bilgilerin yeri yoktur. yaratılış inananlar içindir. bunun dışında bir meydana gelme, evrilme söz konusu mudur? yani maddenini ezeliyetini kabul etmek mantıklı mıdır? yunandan gelen bir temele sahip anlayışlarda madde ezelidir. ancak bana bunun böyle olduğu pek mantıklı görünmüyor ama bundan da yüzde yüz emin değilim. çünkü henüz tam anlamışla hiç bir şeyi bilmiyoruz.hayat bir noktada başladı. başlamadığını söylemek bizi idealizmin uç noktalarına sürükleyecektir. evren vardır ve var olmuştur. sonradan veya ezeli olarak varlığı tartışılır. bu din için ne kadar kapalı bir kavramsa bilim için de aynı derecede belirsiz bir durumdur. bunun aksini kimse ispatlayamaz.

peki tanrının buradaki durumu nedir? işte asıl sorun burada. yani siz tanrının ne olduğunu irdelemeden inançsal boyutuyla evrenin yaratılışını tartışıyorsunuz. bunun için hiç bir zaman sonuça ulaşamayacaksınız ve sarfettiğiniz çabalar da boşa gidecek. gelin ben sizi tanrı konusuna geri dönmeye davet edeyim. önce ondan bahsedelim. o yaratır mı yaratılışa katılır mı, yaratılır mı? tanrının yaratmadaki mantıki olarak gücü nedir? o nereye kadar ve ne şekilde yaratır?

BENCE ÖNCELİKLE BUNLARA CEVAP ARAYALIM DOSTLAR? YOKSA SONUÇ GÖZÜKMÜYOR SİZE!

Gönderi tarihi:

yunandan gelen bir temele sahip anlayışlarda madde ezelidir. ancak bana bunun böyle olduğu pek mantıklı görünmüyor ama bundan da yüzde yüz emin değilim. çünkü henüz tam anlamışla hiç bir şeyi bilmiyoruz.DİYORSUN ama;

Peki sen daha evrenin varoluşunu açıklayamıyorsun ve buna karşı bizim açıklamalarımızıda kabul etmiyorsun...

Sen bizden cevap bekleyeceğine ilk önce anlat bakalım evren nasıl yaratıldı...Tüm kainatı Allah'ın yarattığına karşı çıkıyorsun..Ama bunun aksi bir düşüncenden yok ortada...

Bu sanada komik gelmiyor mu??

Bence sen ilk önce inkar ettiğin konuya cevap yaz biz sonra sonuna kaar sorularına cevap veririz...

yunandan gelen bir temele sahip anlayışlarda madde ezelidir. ancak bana bunun böyle olduğu pek mantıklı görünmüyor ama bundan da yüzde yüz emin değilim. çünkü henüz tam anlamışla hiç bir şeyi bilmiyoruz.YAZMIŞSIN fakat,

Bilim adamlarının da çoğu sizler görmek istemesenizde Allah'ın varlığını ve kainatın Allah tarafından yaratıldığını da kabul ediyor...

Gönderi tarihi:

Bilim adamlarının da çoğu sizler görmek istemesenizde Allah'ın varlığını ve kainatın Allah tarafından yaratıldığını da kabul ediyor...

Saçmalamayın kardeşim ya.... Sanki Allah bilimsel olarak bulunmuş da bilim adamları da bunu bilimsel olarak kabul etmişler gibi konuşuyorsunuz. Bilim dogmatik inançları incelemez.

Gönderi tarihi:

Doğru anla!! Asıl siz kabul etmek istemeseniz de Allah'ı kabul ediyor...Çünkü sonunda hiç birşeye bilimde açıklama yapamıyor ve bir yerde tıkanıyor...,

Bu da onları Allah'ın varlığını kabul etmeye sevkediyor...

Siz ister kabul edersiniz ister kabul etmezsiniz...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.