Φ ceviz Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2005 Kaptan Custou olayını ayrıntılı bilmiyorum ama sanırım orda atlas okyanusu ile akdeniz in birbirine karışmaması söz konusuydu. Galiba Kaptan Custou nun iki denizin dalgalarının birbirine karışmaması olayı dikkatini çekmiş ve araştırdığında sularınında birbirine karışmadığını anlamış. atlas okyanusu ile akdeniz de tuzlu. tatlı su nerde. ama dediğim gibi ayrınlılı bilmiyorum. başkasının yalancısıyım ve hatta merak ettim biraz araştıracam. Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2005 2- "1400 yıl önceki insanlar Kızıldenizde iki farklı su akıntısının birbirlerine karışmadıklarını bilmiyorlar ve bilemezlerdi " iddianız da yanlıştır. Zira tatlı ve tuzlu suyun karışmazlık ilkesi Hz.Hz.Muhammed' den yaklaşık 550 yıl önce yaşayan Romalı bir bilgin olan Gaius Plinius Secundus (M.S. 23-79) tarafından keşfedilmiş ve Naturalis Historia adlı eserde yer almıştır. Yukarıda bahsi geçen iddianızı çok merak ettim ve araştırmak istiyorum bu esere googleden ulaşabilirmiyim ya da nasıl ulaşabilirim ? Alıntı
Φ azizamca Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2005 2- "1400 yıl önceki insanlar Kızıldenizde iki farklı su akıntısının birbirlerine karışmadıklarını bilmiyorlar ve bilemezlerdi " iddianız da yanlıştır. Zira tatlı ve tuzlu suyun karışmazlık ilkesi Hz.Hz.Muhammed' den yaklaşık 550 yıl önce yaşayan Romalı bir bilgin olan Gaius Plinius Secundus (M.S. 23-79) tarafından keşfedilmiş ve Naturalis Historia adlı eserde yer almıştır. Yukarıda bahsi geçen iddianızı çok merak ettim ve araştırmak istiyorum bu esere googleden ulaşabilirmiyim ya da nasıl ulaşabilirim ? Ana Britannica ansiklopedisi Plinius, Naturalis historiae II, CVI 224: ( Gaius Plinius Secundus ) Kaptan Custou olayını ayrıntılı bilmiyorum ama sanırım orda atlas okyanusu ile akdeniz in birbirine karışmaması söz konusuydu. Galiba Kaptan Custou nun iki denizin dalgalarının birbirine karışmaması olayı dikkatini çekmiş ve araştırdığında sularınında birbirine karışmadığını anlamış. atlas okyanusu ile akdeniz de tuzlu. tatlı su nerde. ama dediğim gibi ayrınlılı bilmiyorum. başkasının yalancısıyım ve hatta merak ettim biraz araştıracam. o zamanlar bilim gözleme dayanılarak yapılıyordu şimdi oşinograflar tatlı suyla tuzlu suyun karıştığını iddia ediyorlar akdenize niye o isim veridi yukarıda karadeniz olduğu için onunda tersi akdeniz olsun diye mi? hayır akdenize akciğer deniz diyemediler ad biraz abes oluyor mecburen akdeniz dediler akdeniz atlas okyanusun akciğeridir atlas okyanusu azda olsa akdenizin tuzundan faydalanır Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2005 Ya yine söylediklerimi kasıtlı olarak anlamamazlığa veriyorsun ya da hakkaten anlamıyorsun söylermisin bana arkadaşım yıldızlar biz insanlar için ne işe yarar insanlık varolduğundan beri yıldızlara bakıpda neler yaptık biz yıldızlardan yön bulmak ve geleceğe dair kehanetler sallamak dışında yıldızlar biz insanların başka ne işine yaramıştır ? Yani o ayette diğer ayetlerde de olduğu gibi çelişkinin çe si yokken sen kendince çelişkiler üretmektesin Allah her zaman olduğu gibi yine en doğrusunu bilmiş ve söylemiş evet yıldızlar biz insanların yön bulmasına yardımcı olurlar yalan mı ? Allah orada yıldızların yapılarından bhsetmiyor ki yani sen nereye varmaya çalışıyorsun ki kendi ekseni etrafında kendi kuyruğunu yakalamaya çalışan şirin bir kedi misali kendi kendine çıkmaz mantık yürütmektesin... Bak sana şöyle bir örnek vereyim. Yine Kur'an dan daha önce vermiş olduğum bir örnek vardı. Tanrı bal arısına insanlara faydalı besin yapması konusunda emir veriyor. Yani buradan şu sonuç çıkıyor; sanki bal arıları insanlar yesin diye bal yapıyor. Hayır Bal arıları kendileri ve larvaların kışın yemeleri için bal yapıyorlar. Evet insanlar bu baldan faydalanıyorlar, ancak balın yapılış amacı insanlar faydalansın diye değildir. Yıldızlar içinde konu aynı. Yani ayette şöyle bir ifade olsaydı anlayabilirdim. " Ben yıldızları yarattım, sizde onlardan şu şekilde faydalanıyorsunuz" Buradan tanrının yıldızları yarattığını (amaç belirtmeden) insanların da bundan faydalandığını anlayabiliriz. Ancak ayette Tanrı yıldızları insanlar yön bulsunlar diye yarattığını (bir başka ayette de şeytanları taşlamak için) söylüyor. Tıpkı dağları insanlar sallanmasınlar diye yarattığını söylediği gibi. Bilmem aradaki farkı anlatabildim mi? Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2005 bunların herbirine ayrı bir başlık açsak yeridir. bu şekilde çok dağılır. arının amacını sen nasıl biliyorsun, ne için bal yaptığını. evet allah arıya emretmiştir insanoğlu için bal yap. onda insanlar için birçok şifa ve fayda vardır demiş. yanlışmı. biz arıların balını yiyoz noluyo arı nesli tükeniyormu. hayır. arının gerçekten larvaları ve kendileri yesin diye bal yaptığını gerçekten tam olarak nasıl bilebilirsin. arının amacını gerçekte asla tam olarak bilemezsin. yüzeysel olarak baktığın zaman çok basit gibi görünsede derinde hiçte senin gördüğün kadar basit değil. larvasıda kendiside onu yiyor diye birtek onlar içinmi yapmış oluyor balı. larvalar da balı yiyorki arı olsunlar ve bal yapsınlar diye, yani sonuçta gene insanlık için. balın insanlık için yapıldığı balın insan için sayısız ve mükemmel faydalarına bakıldığı zaman rahatlıkla anlaşılabilir. gelelim yıldızlara şimdi sen allaha inanmayan bir insan olarak zaten var olan birşeyin yaratılış amacı olarak konuyu ele alamazsın. sen ancak nasıl birşekilde olmuş olduğunu düşünürsün. illa bu konuyu irdelek istiyorsan allaha inanan birisinin gözünden bakman lazım olaylara. bize göre yaratılan herşey insanlar için yaratılmıştır. yıldızlar içinde aynı şey sözkonusudur ve yıldızlarında daha önceden bahsettiğimiz gibi insanlığa faydaları vardır. eğer hayır yıldızlar aslında uzaylıları besliyor gibi başka bir gerekçe ve amaç göstermiyorsan söylediklerin faydasız olur. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2005 Yıldızların yön bulma amaçlı yaratıldıkları meselesi: 1- Allahın yıldızları yön bulmanız için yarattım demesi, başka maksatların olmadığı anlamına gelmez.. Başka maksatları da vardır fakat yazmamış olabilir, belki bizim kavrayamayacağımız maksatlardır, belki bütün evrenin bir denge troplarındandır.. Kuran'ı Kerim bir akademi kitabı değildir, en ince ayrıntısına kadar herşey olacak diye bir kaide yoktur.. Örneğin: Güneşin yaratılışındaki maksada, güneş enerji pillerinin yapılmasını yazmaz.. Ama her ne olursa olsun, "daha bilmediğiniz nice şeyler yaratmaktadır" diyerek hepsini kapsamıştır.. 2- Yön bulmayı basita aldığınızı görüyorum.. Kadastro dan tutunda gemilerin, uçakların rotalarına varıncaya kadar hepsinin temelinde bu vardır... Uçakları, gemileri ve diğer teknik işleri düşündüğünüzde işin zincirleme oarak nerelere vardığını görün.. Şu andan sonra elektiriksiz yaşamın ne kadar zor, hatta imkansız olacağı örneğiyle kıyaslayın lütfen.. Bal meselesi: 1- Arıların kendi ihtiyacı olan bal zaten onlara ayrılır ve açlıktan hiçbir arı ölmez, kışı sağ salim atlatırlar ve çalışmaya devam ederler.. 2- Arıcılık diye bir meslek var, oku... 3- Böyle ucuz bir söz demetiyle bir yere varamazsın yamyam.. Eğer o mantığında sabitsen şunu düşün: Süt içmeyelim, çünkü inek o sütü yavrusu için yapıyor..)) Oysa hem yavrusu doyuyor hem biz. Bu ürününden istifade ettiğimiz bütün canlılar için böyledir.. Not: O kadar mantıksız çıkışlar görüyorum ki gerçekten kalite çok düştü... İlmin, bilmin, asılı vel-kelam, gerçeklerin cılkı cıktı.. Artık pazarda marul satar olduk...!! Saygılar-Sevgiler... Alıntı
Φ mistik Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 doğada amaç olmadığını belirterek tartışmaya yeniden katılmak istiyorum. herhangi bir amaç uğruna doğada varlık alanına çıkmış herhangi bir varlığa ya da nesneye ben rastlamadım. eğer rastlayan varsa lütfen bana göstersin. evrende hakim olan amaç değil sebep sonuç ilişkisidir. Tanrının yıldızları / arıları şu veya bu amaç için yarattığı fikri ise tutarlı değildir. daha önce de söylemiştim, tanrı herhangi bir amaçla eylemde bulunmaz. amaç kendi içinde her zaman için bir eksikliktir. tanrı bir eylemde bulunurken herhangi bir amaç gütmez. o amacına doğrudan ulaşacak kadar güçlü olmalıdır zaten eğer tanrı ise... eğer bir tanrının varlığından söz edecek olursak o herhangi biramaç gözetmeden, herhangibir amaca başka vasıtalarla ulaşmayı istemeden tamamen rahmetinin bir gereği olarak dünyayı yaratmışolmalı. yani biranlamda tanrı eğer oradaysa bu alemi yaratmak zorundaydı. rahmetinin birgereği olarak da insanları aaffetmek zorundadır. bu eli bağlı bir zorunluluk değildir. o bunu seve seve yapacaktır. eğer varsa... ama bu düşünceler bile bizi hemen çelişkinin kucağına bırakıveriyor. insanı açıklayamaz duruma geliyorsunuz. doğaya yeniden döndüğümde aklıma şu soru geliyor: galiba tanrı bizi değil biz tanrıyı yarattık. çünkü insanın yarattığı her şe y onun işine yaradı. eğer insan birşeyi yaratmışsa mutlaka işine yarayacağı için ona şekil vermiştir. aynı şekilde insanın şekillendirdiği tanrı da insanın kendi ürünü olabilir diye düşünüyorum. ona inanmadığım için değil ama bazen tanrı fikri beni kızdırıyor. çünkü onun girdiği bütün tartışmalar mantıki saçmalıklarla ve kavgalarla sona eriyor. bazen karşıma alış her şeyin hesabını sorasım geliyor ona. ne dersiniz belki kıyamez dediğimiz günde TANRIYI BİZ YARGILARIZ! MİSTİK Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Yıldızların yön bulma amaçlı yaratıldıkları meselesi: 1- Allahın yıldızları yön bulmanız için yarattım demesi, başka maksatların olmadığı anlamına gelmez.. Başka maksatları da vardır fakat yazmamış olabilir, belki bizim kavrayamayacağımız maksatlardır, belki bütün evrenin bir denge troplarındandır.. Kuran'ı Kerim bir akademi kitabı değildir, en ince ayrıntısına kadar herşey olacak diye bir kaide yoktur.. Örneğin: Güneşin yaratılışındaki maksada, güneş enerji pillerinin yapılmasını yazmaz.. Ama her ne olursa olsun, "daha bilmediğiniz nice şeyler yaratmaktadır" diyerek hepsini kapsamıştır.. 2- Yön bulmayı basita aldığınızı görüyorum.. Kadastro dan tutunda gemilerin, uçakların rotalarına varıncaya kadar hepsinin temelinde bu vardır... Uçakları, gemileri ve diğer teknik işleri düşündüğünüzde işin zincirleme oarak nerelere vardığını görün.. Şu andan sonra elektiriksiz yaşamın ne kadar zor, hatta imkansız olacağı örneğiyle kıyaslayın lütfen.. Bal meselesi: 1- Arıların kendi ihtiyacı olan bal zaten onlara ayrılır ve açlıktan hiçbir arı ölmez, kışı sağ salim atlatırlar ve çalışmaya devam ederler.. 2- Arıcılık diye bir meslek var, oku... 3- Böyle ucuz bir söz demetiyle bir yere varamazsın yamyam.. Eğer o mantığında sabitsen şunu düşün: Süt içmeyelim, çünkü inek o sütü yavrusu için yapıyor..)) Oysa hem yavrusu doyuyor hem biz. Bu ürününden istifade ettiğimiz bütün canlılar için böyledir.. Not: O kadar mantıksız çıkışlar görüyorum ki gerçekten kalite çok düştü... İlmin, bilmin, asılı vel-kelam, gerçeklerin cılkı cıktı.. Artık pazarda marul satar olduk...!! Saygılar-Sevgiler... Sayın kralx, görüyorum ki yine konuyu saptırmaya çalışıyorsunuz. Ben nerede "balları alınıyor diye arıların nesli tükenecek" gibi bir ifadede bulunmuşum. "Arıcılık diye bir meslek var, oku..." ifaden için : Emin ol, arıcılığı senden iyi biliyorum. Neden her defasında bu şekilde konuyu saptırmaya çalışıyorsunuz? Görüyorum ki din, vicdanınız gibi mantığınızı da köreltmiş. "Nasıl olsa arılar bu balı benim için yapıyorlar diye" önlem almadan o balı almaya çalışın bakalım ne oluyor. Yön bulmayı basite aldığım ithamınızı da aynı arıcılık konusu gibi tamamen kötü niyetinize bağlıyorum. Lütfen yanıt vermeden önce ifadelerimi daha dikkatli okuyun. Yanıt bulamadığınız her konu için konuyu saptırmaya çalışmanız tartışma etiğine de aykırıdır. Kur'an ın bilimsel olduğunu iddia eden sizlersiniz. Yıldızların insanlar yön bulsunlar diye yaratılmış olduğu iddiası (daha da vahimi şeytanların taşlanması için) akla, bilime, mantığa aykırı ve abestir. O zaman söyleyin bakalım ışığı henüz bize ulaşmamış yıldızlar ne için yaratılmış? Cevabı ven vereyim mi? "Allah'ın hikmetinden sual olunmaz" Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Yamyam benim yazımda konuyu çarpıtıcı hiç bir sözcük yoktur.. Aksine yazıya cevap veremeyince sen bu şekilde çarptırmışsın.. Arı ve bal konusunda ne kastettiğini bütün okuyanlar biliyor.. Cevabım çok net ve açıktır.. Saptıran sensin.. Şöyleki; Yazdığım yazılara cevap vermemişsin, beni hedef almışsın, buna psikolojide kaçış derler.. Yani konuyu yazıdan bana yönlendirmişsin... Ama okuyanlar işi biliyorlar.. Işığı henüz bize ulaşmayan yıldızları da açıkladım.. Dedimki belki evrende bir denge topudur herbiri.. Bir yaratılışta birden çolk hikmet vardır.. Anla....... Saygılar... Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Yamyam benim yazımda konuyu çarpıtıcı hiç bir sözcük yoktur.. Aksine yazıya cevap veremeyince sen bu şekilde çarptırmışsın.. Arı ve bal konusunda ne kastettiğini bütün okuyanlar biliyor.. Cevabım çok net ve açıktır.. Saptıran sensin.. Şöyleki; Yazdığım yazılara cevap vermemişsin, beni hedef almışsın, buna psikolojide kaçış derler.. Yani konuyu yazıdan bana yönlendirmişsin... Ama okuyanlar işi biliyorlar.. Işığı henüz bize ulaşmayan yıldızları da açıkladım.. Dedimki belki evrende bir denge topudur herbiri.. Bir yaratılışta birden çolk hikmet vardır.. Anla....... Saygılar... Kralx şu an aklımdan geçenleri yazmayacağım. Zira bu iş gitgide kişiselleşecek ve seviyesizleşecek. Mümkünse şu son kişisel mesajları kaale almadan devam edelim. "Dedimki belki evrende bir denge topudur herbiri.. Bir yaratılışta birden çok hikmet vardır.." siz kendinizi buna inandırmak istiyorsunuz. Ancak ayet açıktır. Yıldızları yönünüzü bulasınız diye (bir başka ayette şeytan taşlamak için) yaratım diyor. Senin dediğin gibi olsaydı eğer inanki ifadenin daha farklı olması gerekirdi. Yorum : Hz.Hz.Muhammed döneminde gökyüzü hakkında eski inanışların(gök küre inancı, 7 gök inancı.Bu inançlara pek çok ayette rastlamak mümkün. Tek başına bu bile Kur'an ın bilimsellikten uzak olduğunu anlamaya yeter. Ancak bunu daha sonra tartışırız) dışında bir bilgi yoktu. Hz.Hz.Muhammed de Kur'an a yıldızların bu amaç için yaratıldıkları ifadesini koymakta sakınca görmedi. Evrenin sonsuz (tartışılır) olduğunu düşünürsek yıldızların bu amaç için yaratıldığını söylemek abesle iştigalden başka bir şey değildir. Tekrar etmek istiyorum. Ayet açıktır ve sizin iddia ettiğiniz gibi olsaydı, ayetin içeriği farklı olması gerekirdi. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Yamyam bende diyorumki.. Kuran'ı Kerim akademi kitabı değildir.. Yaratılan bir çok şeyin binlerce hikmeti vardır.. Tek Tek yazsınmı.. Ama diyor ki Allah "daha bilmediğiniz nice şeyler yaratmaktadır" Gerisini de bize bırakıyor, ilme teşvik edip araştırın ve gücümü kuvvetimi bulun diyor.. Hala neyi soruyorsun.. Ayrıca bir çok yerde Kuran'ı Kerim Allah sözüdür dedik.. Hz Muhammedin sözlerine hadis denir.. Ok.. Saygılar-Sevgiler.. Alıntı
Φ cemkaya Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 yam yam kardeş süle bakam. arının bal yerine karadul örümceği gibi eşini gebertip oraya neden bırakmıyoda bal yidiriyo. çünkü ilk ilke bal insanlar için çok faydalıdır. içinde sayısız faydaları vardır. bunu bilimsel araştırmalar ispatlıyo biliyosunuz. bunun yanında neslini korumasi için allah yavrularınıda bu şekilde beslemeyi öğretmiş. nevar bunda. yildizlarıda hem yönünü bulmak için hem başka işlerde kullanmak için yaratmıştır allah. senin cinler ve şeytanlarla ilgili bilgilerin reset galiba. insan yaratılmadan önce yeryüzüne cinler hakimdi onlar dünyadan vasıtasız olarak çıkabilme yetisine haizdiler. burların arasında ifritlerde var. bizim bilmediğimiz bir çok olay oluyo. ALLAH neyi kastetti bilemeyiz ilerde çözülür işte bunun için allah ilimde ilerlemeyi emretmiştir. cahili sevmez bilgili olanları sever allah. ışığı günümüze ulaşmayan gezegenler. ve nebulaların yaratılış amacındada muhakkakki ibretler vardır. sen her bilemediğin için burun bükeceksen avyayı yedik. ben sizin iyiliğiniz için diyorum sen ne için bunu sülüyon. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 yam yam kardeş süle bakam. arının bal yerine karadul örümceği gibi eşini gebertip oraya neden bırakmıyoda bal yidiriyo. çünkü ilk ilke bal insanlar için çok faydalıdır. içinde sayısız faydaları vardır. bunu bilimsel araştırmalar ispatlıyo biliyosunuz. bunun yanında neslini korumasi için allah yavrularınıda bu şekilde beslemeyi öğretmiş. nevar bunda. yildizlarıda hem yönünü bulmak için hem başka işlerde kullanmak için yaratmıştır allah. senin cinler ve şeytanlarla ilgili bilgilerin reset galiba. insan yaratılmadan önce yeryüzüne cinler hakimdi onlar dünyadan vasıtasız olarak çıkabilme yetisine haizdiler. burların arasında ifritlerde var. bizim bilmediğimiz bir çok olay oluyo. ALLAH neyi kastetti bilemeyiz ilerde çözülür işte bunun için allah ilimde ilerlemeyi emretmiştir. cahili sevmez bilgili olanları sever allah. ışığı günümüze ulaşmayan gezegenler. ve nebulaların yaratılış amacındada muhakkakki ibretler vardır. sen her bilemediğin için burun bükeceksen avyayı yedik. ben sizin iyiliğiniz için diyorum sen ne için bunu sülüyon. Sayın cemkaya; öncelikle yazı içerisinde kullanmış olduğunuz bazı ifadelerinizi (süle bakam,sülüyon vb) sonraki mesajlarınızda düzeltirseniz memnun olacağım. Balın insanlar için faydalı olduğunu inkar eden yok.(tıpkı insanların yıldızlardan yön bulmakta faydalanmaları gibi) "Balın insanlar için faydalı olması, arının o balı insanlar için yaptığı anlamına gelmiyor" diyorum. Örnek olarak da diyorum ki "Bu kafayla arı kovanına gidipte önlem almadan balı almaya çalışırsanız muhtemelen ölüm tehlikesi ile karşı karşıya kalacaksınız." Bal konusundaki sıralamanız abesle iştigaldir. Doğru sıralama "arı balı kendisi ve larvaları için yapar ve insan da bu baldan faydalanır" olacaktır. Siz istediğiniz kadar aksini iddia edin. Yoksa olay "Ben bu balı insanlar için yapayım da bari hazır yapmışken ben ve larvalarım da kışın yesinler" değildir. Hadi size şöyle bir örnek daha vereyim. Bilirsiniz tavuklar çevrelerinde gübrelik varsa bu gübrelerden faydalanırlar. Şimdi sence hayvanlar (İnek,sığır vs.) tavuklar faydalansın diye mi dışkılarlar, yoksa vücutlarının boşaltım sistemine ihtiyacı olduğu için mi? Cevabı biliyorsunuz. Vücudun boşaltım sistemine ihtiyacı olduğu için dışkılar ve tavuklar (sinekler vs) bu dışkıdan faydalanır. Olay bu kadar basittir. (Örnek biraz mide bulandırıcı olabilir ama, örnek için ilk aklıma geleni yazdım. Kusura bakmayın) Alıntı
Φ pejmurde Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 sayın mistik tartışmanın başından itibaren bir tanrı tasavvurunda bulundunuz ve sahip olduğumuz tanrının o olmadığını iddia ettiniz ve hatta bazan galeyana gelip foruma heyacan kattınız yumuşak geçişlerle o ideal tanrı fikrinizi bir tarafa bırakarak sahip olduğunuz tanrının aklınız olduğu fikrine ulaştınız başta da bu böyleydi ama sanırım biraz nostalji olsun diye tanrı ile ilgili fikrinizi başta belirt mediniz. çünkü eskiden bir tanrı inancına sahiptiniz. kullandığınız kavramlar bu izleni mi veriyor. eski ile yeni arasında aklında ne tür değişikler oldu ki Allah a olan imanınızı kaybettiniz. akıl aynı akıl ...... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Yamyam... Arının bal yapması, larvalarını ve kendini doyurması onun yaratılışı gereği ve neslinin devamı içindir.. Bütün canlılar böyledir.. Ayrıca Kuran'ı Kerimde sadece arı meselesi yoktur, semiz inekler, binekler vs..vs vardır.. Bize bizim yaratıcımız diyorki; Bütün bunları sizler için yarattım.. Yaratıcıya inanıyorsan bu budur.. İnamıyorsan bizim inancımızı daha fazla sorgulama.. yada amacını söyle.. Saygılar-Sevgiler... Alıntı
Φ mistik Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 sahip olduğum tanrı inancında herhangi bir çelişkinin bulundğunu düşünmüyorum. eğer kullandığım kavramları alt alta getirir ve bana iddia ettiğiniz farklılıkları gösterirseniz size acıklamada bulunmaya çalışırım. arı tartışması konusunda keşke imkanımız olsaydı da onlara soru sorabilseydik. öyle düşünüyorum ki bal konusunda kendisine soru sorduğumuz arı bize şöyle cevap verecektir: ne münasebet, kendi ifadenizle sizin gibi günahkar, aşağılık, saldırgan bir vahşi hayvan olan insanlara biz bal falan yapmayız. bunlar tamamen bizim kışlık ihtiyacımızdır, lakin sizler bizim sahip olduğumuz azığımızı elimizden alarak büyük bir eşkiyalık yapmaktasınız ve bundan hiç memnun değiliz. üstelik sizler büyük birer hırsızsınız. aldğınız balların karşılığında bize verdiğiniz sadece şekerli karışımdan ibaret. dilerim allah sizlere cezanızı verecektir. zaten sizler kürk için de milyonlarca hayvanı telef ettiniz. yazıklar olsun! Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Mistik'e..... 1- Allah amaç edinebilir, o onun yüceliğinden bir kayıp değildir.. Nitekim kendisi "insanları ve cinleri bna kulluk etmeleri için yarattım" buyuruyor.. İçin kelimesinin keçtiği her ayette amaç vardır.. 2- Ama imtihanın gereği yaratılan herşey bir fizik kuralına bağlanmıştır.. Buna da Adetullah denir... 3- Dünyada haklı haksız meselesi vardır. Haklının hakkını alacağı bir yer olmalıdır ve o yerde ahirettir.. Dünyada alır dersenir, hakkını almadan ölüp gidenler ne olacak.. 4- Biz Allahı yargılayamayız, bizi madem yarattı affetmek zorundadır hiç diyemeyiz.. O zaman isteyen istediği gibi at koşturur.. 5- Alaha inanıp inanmama konusunda çelişkili şeyler yazmışsın; İnanıyorsan Kuran'ı Kerime de inanmak zorundasın. Kuran'ı Kerime inandığın zaman da yukardaki bilgileri kabul etmek zorundasın.. 6- İnanmıyorsan, herşey yazmakta serbestsin tabiki... Saygılar-Sevgiler... Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Yamyam... Arının bal yapması, larvalarını ve kendini doyurması onun yaratılışı gereği ve neslinin devamı içindir.. Bütün canlılar böyledir.. Ayrıca Kuran'ı Kerimde sadece arı meselesi yoktur, semiz inekler, binekler vs..vs vardır.. Bize bizim yaratıcımız diyorki; Bütün bunları sizler için yarattım.. Yaratıcıya inanıyorsan bu budur.. İnamıyorsan bizim inancımızı daha fazla sorgulama.. yada amacını söyle.. Saygılar-Sevgiler... Dini sorgulamak için buradayız unuttun mu? Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Aslında dini konulardan maksat tamamen dini sorgulamak değildir.. Zaten din naaslarla sabittir, bence dinin uygulanması sorgulanmalıdır.. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Aslında dini konulardan maksat tamamen dini sorgulamak değildir.. Zaten din naaslarla sabittir, bence dinin uygulanması sorgulanmalıdır.. Yanılmıyorsam, dinde kader konusu hariç, diğer konuların sorgulanmasında sakınca omadığını söylüyordun. Yanılıyor muyum? Aydınlık çağda sorgulama ile başlamıştı. Neden ve nasıl sorularına yanıtlar arayarak. Alıntı
Φ azizamca Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Yanılmıyorsam, dinde kader konusu hariç, diğer konuların sorgulanmasında sakınca omadığını söylüyordun. Yanılıyor muyum? Aydınlık çağda sorgulama ile başlamıştı. Neden ve nasıl sorularına yanıtlar arayarak. -mesela bir erkek dört kadınla evlenebilir mi? -hırsızın eli kesilir mi? -serkeşlik yapan kadın dövülür mü? -akraba evliliği yapılır mı? -kadınlar örtünür mü? -evlatlığının karısıyla evlenilir mi? -mirasta ve şahidlikte kadına yarı pay verilir mi? bunları sorgulamak gerekiyor herhalde kralx'in demek istediği bu sayın hannibal lecter kardeş Alıntı
Φ pejmurde Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 islam , hayatın bütün renklerini içinde barındırır. çoğulcu bir dindir. dogmatizme karşıdır. bahsettiğiniz konular pek ala olabilir ve olmayabilir. bu iman eden insanların kendi aralarındaki tartışmalarla bir yansımasını bulacaktır. her akıl her konuda aynı şeyi düşünmek zorunda değildir. miras ,kadın ,evlilik...vs bunlar çok rahat tartışılıp insanlığın hayrına olacak şekilde düzenlemelere tabi tutulabilir. önemli olan Allah a imandır. ona şükürdür. senin sorunun azizamca bizi kendi düşünme metodunla cevap vermeye zorlaman. biz senin istediğin cevabı vermek zorunda değiliz çünkü senin doğru dediğin şey bizce doğru olmayabilir. Alıntı
Φ azizamca Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 islam , hayatın bütün renklerini içinde barındırır. çoğulcu bir dindir. dogmatizme karşıdır. bahsettiğiniz konular pek ala olabilir ve olmayabilir. bu iman eden insanların kendi aralarındaki tartışmalarla bir yansımasını bulacaktır. her akıl her konuda aynı şeyi düşünmek zorunda değildir. miras ,kadın ,evlilik...vs bunlar çok rahat tartışılıp insanlığın hayrına olacak şekilde düzenlemelere tabi tutulabilir. önemli olan Allah a imandır. ona şükürdür. senin sorunun azizamca bizi kendi düşünme metodunla cevap vermeye zorlaman. biz senin istediğin cevabı vermek zorunda değiliz çünkü senin doğru dediğin şey bizce doğru olmayabilir. " Allah’ın kanununda asla bir değişme bulamazsın, Allah’ın kanununda kesinlikle bir sapma da bulamazsın." Kuran - Fatır/43. Zaman süratle ilerliyor. Milletlerin, toplumların, kişilerin mutluluk ve mutsuzluk anlayışları bile değişiyor. Böyle bir dünyada, asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek, aklın ve ilmin gelişmesini inkar etmek olur.." Atatürk kurana göre hiçbir şey değişmeyecek sen neyi değiştirmekten bahsediyorsun mustafa kemal sen olmasan bu kavuklular başımıza bela olacaktı Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 İŞLERİNE GELDİĞİ ZAMAN ATEİST GÖZÜYLE YARGILIYORLAR İŞLERİNE GELDİĞİ ZAMAN MÜSLÜMAN GÖZÜYLE. amaç ne TUTTURABİLDİĞİME. Alıntı
Φ azizamca Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 İŞLERİNE GELDİĞİ ZAMAN ATEİST GÖZÜYLE YARGILIYORLAR İŞLERİNE GELDİĞİ ZAMAN MÜSLÜMAN GÖZÜYLE. amaç ne TUTTURABİLDİĞİME. cevap ver kuran değişir mi?değişmez mi?sizlerden bir tek bunu istiyorum Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.