Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Türkiye'yi sarsan futbolda şike soruşturması dış basında da yankı yarattı.

İstanbul- Polis, yaptığı baskınlarda bu sabah, Fenerbahçe'nin Başkanı Aziz Yıldırım ve 30'dan fazla kişiyi gözaltına aldı.Türkiye'yi sarsan futbolda şike soruşturması dış basında böyle duyuruldu.

AP: Süper Lig'in şampiyonu Fenerbahçe'nin başkanına gözaltı

Associated Press haber ajansı, futbolda şike iddiası kapsamında başlatılan soruşturmada 30'dan fazla kişinin gözaltına alındığını, bu kişilerin arasında en dikkat çeken ismin Süper Lig'in son şampiyonu Fenerbahçe'nin Başkanı Aziz Yıldırım olduğunu belirtti.

Gözaltına alınanlar arasında çeşitli kulüplerden yöneticiler ve futbolcularında olduğuna dikkat çekildi.

AFP: Futbol camiasının üst düzey yöneticileri ilk kez gözaltına alındı

Geçen yıl başlatılan futbolda şike soruşturmasında, ilk kez üst düzey yöneticilerin gözaltına alındı.

Polis, yaptığı baskınlarda 30'dan fazla kişiyi gözaltına aldı. Bu sabah, Fenerbahçe'nin Başkanı Aziz Yıldırım ve kulübün AS Başkanı Şekip Mosturoğlu gözaltına alındı.

Gözaltına alınan diğer önemli isimler arasında Eskişehirspor'un sportif direktörü Ümit Karan'da bulunuyor. Soruşturma Ankara'da da sürerken, Gençlerbirliği'nde forma giyen Serkan Çalık ve Ankaragücü'nün kalecisi Serdar Kulbilge'de gözaltına alındı. Her iki futbolcu milli takım kadrosunda yer alıyor.

Polis, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün tesislerinde aramaların devam ettiğini bildirdi. Soruşturma kapsamında Sivasspor'un Başkanı Mecnun Otyakmaz ve Fenerbahçeli Emre Belözoğlu'nun kuzeni İzmir'de sorgulanıyor.

GOAL.COM: Şampiyon Fenerbahçe'ye şike skandalı şoku

Goal.com, haberinde Haberturk.com Spor'u referans göstererek aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu futbol camiasının üst düzey isimlerinin gözaltına alındığını duyurdu.

İstanbul polisi bu sabah erken saatlerde birçok noktada operasyon başlatırken, gözaltına alınanlar arasında Fenerbahçe AS Başkanı Şekip Mosturoğlu'da bulunuyor. Ayrıca, Trabzonspor, Ankaragücü, Gençlerbirliği ve Sivasspor'da da gözaltılar yaşandı.

Polisin sürdürdüğü soruşturmada daha fazla kulübün ismi geçerken, soruşturmaların yöneldiği yönetici ve futbolcuların isimleri verilmedi.

XINHUA: 15 şehirde "futbol şikesi" operasyonu

Çin haber ajansı Xinhua, "futbol şikesi soruşturması kapsamında 15 şehirde operasyon düzenlendiğini ve çok sayıda kişinin gözaltına alındığını" duyurdu:

En dikkat çekici gözaltılar, başta Başkan Aziz Yıldırım olmak üzere çok sayıda kişinin gözaltına alındığı Fenerbahçe'de yaşandı.

Fenerbahçe'nin şampiyonluğu kazandığı geçen sezon yapılan maçları kapsayan soruşturmada şu ana kadar 40'tan fazla gözaltı var.

REUTERS: Fenerbahçe Başkanı şike iddiaları nedeniyle gözaltına alındı

İngiliz Reuters haber ajansı, "Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve yaklaşık 30 kişi şike iddiaları nedeniyle gözaltına alındı" şeklinde duyurdu.

Yönetici ve futbolcularında operasyon kapsamında gözaltına alındığını belirten Reuters, özellikle Aziz Yıldırım ismini ön plana çıkardı.

KAYNAK: Cumhuriyet Haber Portalı 3 Temmuz 2011

Gönderi tarihi:

Bu operasyonlardan bir şey çıkacağını sanmıyorum ama niye yapıldı onu da çözemiyorum. Bu adım seçimden önce atılsaydı acaba sonucu ne olurdu? Bursaspor Başkanı gözaltına alındı, serbest bırakıldı, şimdi Türkiye nin en büyük kulüplerinden birinin başkanı gözaltına alınıyor. Artık ülkede kuvvetli delil değil, en küçük bir şüphede insanlar gözaltına alınıyor hatta tutuklanıyor. Şimdi birileri haklarında kuvvetli delil var denerek içeri alınırken ses çıkarmayanlar bu olaylar karşısında nasıl tavır takınacaklar merak ediyorum.

Gönderi tarihi:

Bu operasyonlardan bir şey çıkacağını sanmıyorum ama niye yapıldı onu da çözemiyorum. Bu adım seçimden önce atılsaydı acaba sonucu ne olurdu? Bursaspor Başkanı gözaltına alındı, serbest bırakıldı, şimdi Türkiye nin en büyük kulüplerinden birinin başkanı gözaltına alınıyor. Artık ülkede kuvvetli delil değil, en küçük bir şüphede insanlar gözaltına alınıyor hatta tutuklanıyor. Şimdi birileri haklarında kuvvetli delil var denerek içeri alınırken ses çıkarmayanlar bu olaylar karşısında nasıl tavır takınacaklar merak ediyorum.

düşüncen güzel katılıyorum ama olaylar gercekten cok farklı.telefon konuşmalarını kanıt olarak gösteriyorlar o zaman herkez konuşmama hakkının arkasına sığınıyor böle oldumu direk adliyeye sevk edilir.

Gönderi tarihi:

Aziz yıldırım karakol-mahkeme-hastane üçgeninde mekik dokuyor...

Başkanı olduğu sürece "keşke bizim başkanımız da böyle olsa" lafını en çok duyduğumuz kişi, stadlarda küfüre karşı savaşan ve kendi stadında bunu bitiren kişi, spor -sadece futbol değil bütün branşlar- için bunca çaba harcayan kişi "şike" yaptığı, yaptırdığı gerekçesi ile medyanın karşısına çıkarıldı, mahkeme demiyorum dikkat ederseniz meydanın karşısına çıkarıldı. Yıllardır kendisi hakkında eleştiri dozuna dikkat edenler kısmen suskun da olsalar büyük bir zevkle izliyorlar bunları, Erman Toroğlu ise hükmü vermiş olmalı ki çıkıp "zaten beni lig TV'den Aziz yıldırım kovdurdu" dedi ve kendi nazarında ölene kadar kalmasına inandığı yerden kovulmasına geçerli bir sebep buldu; zira biz nedense kahvehane jargonu ile meyhanede içip bir eliyle yemek yapıp bir eliyle de maçla ilgili pozisyonları inceleyen tavrından dolayı kovuldu sanmıştık, ne de olsa lig TV büyük bir para ödemiş ve buna uygun düzeyde "futbolun marka değeri" sloganı eşliğinde ilk operasyonu kendi içinde yapmış sanıyorduk...

Polis, asker, yargı derken yeni iktidar sahipleri bir alana daha savaşla girdiler, bu kez hedef Aziz Yıldırım. Bütün para musluklarının ve güç odaklarının başına kendilerinden birinin geçmesini isteyen bu iktidar sahipleri sporda da en büyük marka olan Fenerbahçe'nin başına cemaatçi birini geçirme planının ilk halkasına olduğunu inandığım operasyonda Aziz yıldırım'ı "madara" ederek bunu başaracaklarını düşünüyorlar, bunun başka bir anlamı olamaz; kalp, şeker, tansiyon ve adını bilmediğim bilumum hastalık sahibi bu adama yapılan ve sürekli karakoldan hastaneye hastaneden karakola, olmadı ordan mahkemeye ve mahkemeden de hastaneye git-gel süreci yaşıyor ve akla ilk gelen şey de "vay korkak, hapise düşeceğini anlayınca ne hale geldi" oluyor...

Aslına bakarsanız Adnan Polat'ın maç sırasında Başbakan'ı yuhalaması ile başlayan süreçte başkanlığından indirildiğini unutmayın, kötü sınuçlara rağmen Adnan Polat'ın seçime girdiği takdirde seçileceğine emindi herkes, bu konuda da cemaat-iktidar parmağı olduğunu düşünüyorum...

Aziz Yıldırım'ın par-u pak olmadığını tahmin edebiliyorum, yalnız hukuk denen şey ile kanun ayrımını yapamayanların buna hukuk süreci demesine bayılıyorum. Hukuk denen şey kanuna bağlı olan bir durum değildir. Kanun, yasa denilen mekanizmanın içinde iken Hukuk denilen şey bunların ötesinde birşeyi ifade eder, daha amiyane tabir ile siz bir şey yaptığınızda bu bir suç olmayabilir ama bu yaptığınız kanun önünde suç olabilir; ya da tam tersi siz bir suç işlersiniz ama bu suç belgelenirken düzgün belgelenmezde sizin suçlu olmadığınız anlamına gelir bu...

Hukuksal olarak Aziz yıldırım ne yapmış?

Bir polis soruşturması ve gizlilik yasağı olan bir savunma aynı gün medyada yayımlanıyorsa burda hukuk yok demektir, telefon görüşmeleri zaten birinci dereceden delil değildir ve polisin bu telefon kayıtlarını yazıya geçirtirken ne yanlışlıklar yaptığını ve bunu bilerek de yaptığını geçmiş mahkemelerden biliyoruz; siz eğer bunları birinci dereceden delil diye medyaya sunarsanız o kişi suçsuz bile olsa herkes tarafından suçlu ilan edilir, aklansa bile o artık suçludur. İsveç Sosyaldemokrat parti başkanlığından istifa etmek üzere olan kişinin hayatına bakın, göreceksiniz bunu, asla silinmiyor bu suçlu damgası... NTVspor radyo'da maçtan sonraki gün Gürcan Bilgiç'in anlattığı Eskişehir maçı öncesi olan "bu taktikle oynayıyın sizi yeneriz" esprisini bile suç ilan eden bir kanuna siz hukuksal açıdan doğru derseniz sizi tebrik ederim yoğun hukuk bilginizden ötürü..

Aziz Yıldırım gibi mafyavari tavırları olan, despotik bir adamı bu kadar sürklase eden, silkeleyen bu sistem, bize bu bir suçludur diye zor durumlarını fotoğraflayıp medyaya sunan bu sistem şunu gözden kaçırıyor: benim gibi birileri sevmese de bu adamı bu durumda olan biri için üzülür, suçlu olsa bile bu adam gördüğü muamaleden dolayı üzülür, zira bu yapılanlar hukuksal anlamda zaten bir rezalet, insanlık açısında ise kepazelik.

Benzer hikaye siyaset alanında da var, bir adam çıkıp başka bir adama "sayın" diyor, bu "sayın" denilen kişiyi övdün ve terör propagandası yaptın deniliyor ve bu adam milletvekili seçildiği halde yargıtay karar veriyor seçim zamanı ve bu adama devletin 11 yıl borcu olmasına rağmen bu adam 1,5 yıl ceza alıyor, bu ceza borca karşılık sayılmıyor ve bu adam ütelik 11 yıl borca rağmen 3 yıldır tutuklu ve bizler çıkıp "evet hukuk var" diyeceğiz öyle mi?

Böyle bir durumda saçma sapan telefon sohbetleri, suyunun suyu ile olan bir sohbette adı geçti diye suçlu ilan edilen Aziz Yıldırım suçlu olsa bile hukuksal açıdan suçlu ilan edilemez, tıpkı "sayın" dediği için suçlu ilan edilen Hatip Dicle gibi, zira bunlar hukuk açısında geçersiz ama kanun açısından geçerli olan suçlamalardır...

Nerde hukuk, hukuk bu değil bunun adı kanun... Kanunları yaparsın, faşizanlık dizboyu oluyor ama ne yapalım bu hukuk diyeceksiniz ama size en ufak bir dava açıldı mı, hemen kanunları değiştirip kurtulacaksınız ve bu hukuk olacak ?

Bu iktidar ne menem birşeymiş anlatayım?

Nuray Mert NTV'de başbakan'ı eleştirdi diye programı erken tatile çıkarıldı ve buna boyun eğmeyen bu hatun istifa etti, bunu gören Can Dündar hatunu haberlere çağırdı ve NTV yönetimi bunu reddettiği için erken tatile çıkma kararı aldı ve muhtemelen istifa edecektir yakında, bunlara destek sunmak için Banu Güven de istifa etti; en ufak eleştiriye gelemeyen iktidar sahipleri tek eleştiri yapan kanala bunları yaptılar, NTV ne yapsın diyeceğim geliyor burda zira benzer durumda dik duran Doğan yayın grubuna verilen ceza var, bunu görünce ne diyebilirler ki...?

Aziz yıldırım suçlu bile olsa bu kalp-şeker-tansiyon ve bilmem ne hastası, bu adama birşey olduğunda hesabını kim verecek merak ediyorum, polis mi mahkemeler mi yoksa cemaatçiler mi? Aziz Yıldırım'ı tavır ve fikirlerinden dolayı sevmeyen ben bu olaylardan sonra sevmeye başladım. İktidar sahipleri bu adamı kolay kolay düşüremeyeceklerini anladıkları için neler yapıyorlar, bu kadar güçlü rakip gördüler demek ki...

Aziz yıldırım bu süreçlerden geçtiği, geçirldiği için sevmesem de, suçu "kanun"lar tarafından kanıtlansa da benim nazarımda suçsuzdur...

Gönderi tarihi:

8 aydir devam eden bir takip ve her ne hikmetse secimlerden hemen sonra baslatilan operasyon,akla önce neler oluyor Türkiye'de sorusunu getiriyor.Neden secimden önce degilde secimden hemen sonra.Yani elimizde var dedikleri fotograflar,dinleme kayitlari yani bunlarin hepsi secimden kisa bir süre sonra mi elde edildiki secimin olkup bitmesi AKP'nin kazanmasi beklenildi ve darbe yapildi sporda.

Insanin aklimiza hep degisik sorular takilir.Düsünmesini bilen,hinoglu hinlikleri azcok anlayabilen insanlariz,hani soruyoruz;üc yildir hasir alti edilmis olan Deniz Feneri yolsuzlugu neden hemen secimden önce yargiya tasindi sesli olarak.Neden secimden önce degilde secimin olup bitmesi beklendikten sonra.Bu nasil bagimsiz bir yargi ki bu kadar müthis zamanlama yapiyor ve AKP'nin secimi kazanmasindan hemen sonra birilerinin dügmelerine basmalarindan sonra harekete geciyor,Deniz Feneri yolsuzlugu dosyalari raflardan indirilip tantanalar esliginde yeniden yargiya tasiniyor.8 aydir takip edilen sike yolsuzluguda yine ayni zamanlama ile secimden sonraya birakiliyor.Acabaa SECIM SONUCLARI farkli ciksaydi bu operasyonlar yine yapilacakmiydi,iste bizlerin büyük ihtimalle BELKI diyebilecegimiz bir soru!...

Yolsuzluklar muhakkak ki arastirilmali ve varsa failleri cezalandirilmalidir.Burada savundugum Fenerbahce degildir veya Aziz Yildirim'da degildir.Benim savundugum bagimsiz yarginin Türkiye'de artik esamesinin olmadigidir.Bir arkadas cok güzel bir yorum yazmis ve cemaat yapilasmasinin nihayet spora kadar uzandigina dikkat cekmistir.Dikkat ederseniz,Türkiye'de artik muhalefet adina hicbir kurum yoktur.Muhalefet demek Türkiye sartlarinda savasilmasi gereken bir cephedir.Demokratik ülkeler muhalefete cok önem verirler cünkü eger muhalefet yoksa demokraside yoktur.Türkiye'de muhalefet yok edilmeye calisiliyor tam bir dikta siyaseti.Hitler, muhaliflerini, zindanlarda cürüttü,kendine karsi olan ne varsa ortadan kaldirdi.Ama Hitler sonucta bir irkci ve de fasistti ve onun vermis oldugu yoketme savasi ideolojisi yönünden hakli bir savasti.Ya peki ileri demokrasi! ile yönetilen ülkemizde muhalefete karsi yapilan bu yok etme mücadelesi neyin isaretidir?

Ben kisisel olarak,Fenerbahce ile Deniz Feneri olayini anlasmali bir dögüs yani, yargi ve iktidarin isbirligi eylemi olarak görüyorum.Ve bu olaylarin altinda cok büyük bir oyun yatmaktadir bunu da sanirim ilerleyen günlerde cok acik ve net olarak görecegiz.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Aziz yıldırım karakol-mahkeme-hastane üçgeninde mekik dokuyor...

Evet burada da bir hukuksuzluk var, tıpkı Herkesekon, balyoz da olduğu gibi. Size bir sorum olacak, Hatip Dicle ve Aziz Yıldırım a yapılanları hukuksuzluk olarak gördüğünüz halde bu malum davalardan hiç söz etmemenizin sebebi bunların hukuk kurallarına uyularak yapıldığını düşünmeniz ve bu davaları tasvip etmeniz mi?

Gönderi tarihi:

düşüncen güzel katılıyorum ama olaylar gercekten cok farklı.telefon konuşmalarını kanıt olarak gösteriyorlar o zaman herkez konuşmama hakkının arkasına sığınıyor böle oldumu direk adliyeye sevk edilir.

Başkaları hakkında da deliller var, dosyalar var, yedi sekiz senede mal varlıklarının müthiş artışı var ama onların dokunulmazlıkları var.

• 2 hafta sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.