Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Kentlilerin beyni farklı

The Guardian'ın yayınladığı bir araştırmaya göre kentlerde yaşayanların beyni kırsal yerlerde yaşayanlara göre farklı işliyor.

Bilim adamlarının yaptıkları beyin taramalarına göre, beyinde duygu ve kaygıyı düzenleyen, tehlikeyi algılayan iki bölge, stres altındaki kentli insanda aşırı faal hale geliyor.

Uzmanlar, bu farklılıkların ruh sağlığı bozukluklarının kentlerde daha sık görülmesini de açıklayabileceği görüşünde.

Önceki araştırmalar, kentlerde yaşayanlarda kaygı bozukluğu riskinin yüzde 21, duygu durum bozukluğu riskinin ise yüzde 39 oranında arttığını gösteriyordu.

Buna ek olarak şizofreni vakalarının, kentlilerde ya da kentlerde büyümüş insanlarda ikiye katlandığı biliniyor.

Almanya'daki Heidelberg üniversitesinde yürütülen yeni araştırmaya kentler ve köylerden 50'yi aşkın sağlıklı denek katıldı. Deneyler, katılımcıların performansları konusunda kaygılanmaları üzerine tasarlandı.

Araştırmanın sonuçları, Nature dergisinde yayımlandı. Buna göre kentliler stres altındayken beynin ilgili bölgesi aşırı faaldi. Doktorlar, bunun beynin tehlikeyi algılayan bölümü olduğunu, bunun da anksiyete ve depresyonla doğrudan ilişkili olduğunu belirtiyor. Guardian gazetesi, 2050 yılına gelindiğinde insanların yüzde 70'inin kentlerde yaşıyor olacağı yolunda tahminlere de yer veriyor.

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Bu tip araştırmalar genellikle yönlendirici nitelikli araştırmalar sevgili gecekuşu.İçerik ve yönlendirme bazında bu araştırmanın sonuçları doğrudur.İki ayrı yaşam stilini yaşayan bir kişi olarak,

-Yoğun oksijen'in bulunduğu kırsal kesimde yaşamanın düşünme ve irdeleme duyularını olağanüstü açtığının farkına vardım.

-Sabahleyin yağan çiğ'in nefes alma yollarındaki yüksek etkisini gördüm.

-Tabiat ile içiçe yaşamanın diğer yaşam formlarına karşı aşırı bir duygusallık ve saygı yarattığını da gördüm.

Sonuç olarak sadece betonda yaşamasına olanak verilen kentsoylu yaşamın kesinlikle yokedilmesinin ve insanların bahçeli evlerde yaşamalarının sağlanması gerektiğine inandım.

Dostluk,paylaşım,yardım gibi doğal insani karakterlerin yerine oturacağı tek yaşam modeli bahçeli ev modelidir.

Sevgilerimle,

• 2 hafta sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.