Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Hopa olayları sırasında olaylara müdahale etmediği için Jandarma Alay komutanı görevden alındı. Yandaş medya veryansın etti "jandarma olayları izledi, müdahale etmedi" diye.

Halbuki aynı yandaş medya Emasya protokolünü fiili darbe olarak tanımlamış, demokrasinin üzerindeki kara gölge diye nitelemişti.

Emasya protokolü, acil durumlarda askere toplumsal olaylara müdahale yetkisi veriyordu ve asker halk ile karşı karşıya gelmemek için bunun iptalinden de ayrıca memnun olmuştu! Tıpkı meclisi asker beklemesin kararı gibi, bu meclisi beklemeye hiç de hevesli olmayan asker memnuniyetle çekilmişti!

Vali veya kaymakam da müdahale edin demediğine göre, asker elbette izleyecekti.

İşte yandaş basının kalkmasını "darbeye darbe" olarak lanse edip çığlıklarla karşılayan medya, bu kez işlerine gelince, askeri o kendi sevinç çığlıkları ile iptal edilmiş olan bir protokole uymaya çağırarak böyle darbeci oldu! İyi mi! laugh.gif

Nasreddin Hoca gelip görse bu ülkeyi, hemen geri Aziz Nesin'i alnından öpmeye koşardı! biggrin.gif

Gönderi tarihi:

Mizah,kültürün en büyük silahıdır sevgili demirefe.Yine cımbızlamışsın.Bugünkü net gazetelerinde bir başlık vardı ki gözünden kaçmamıştır umarım.

"Otomobil ile bisiklet çarpıştı.bir aile yok oldu"

Güler misin, ağlar mısın ?

İşte medyamız bizim.Bize özgü ifadeler.yurdum insanı işte.

Eşim ile beraber çalışıyoruz.Bazen zamana karşı yarıştığımız günler oluyor.Bu günlerde eşimi telefon ile aradığımda geliyor musun diye sorduğumda aldığım cevap -yoldayım oluyordu.Bu cümledeki mizahı eşimle beraber minübüs beklerken cocukların aramasında verdiği cevap ile yakaladım.

-anne gelmiyor musunuz sorusuna eşim cevabı patlattı.

-yoldayız

Evet minübüs bekliyorduk ve hakikaten yolda idik.Nasıl suçlayabilirsin ki yemin etse başı ağrımaz.

O günden sonra yoldayım kelimesini yasakladık. :)

Doğru idi ama gerçeği yansıtmıyordu

sevgilerimle,

Gönderi tarihi:

gugukcuk, yalanların hepsi gerçek, gerçeklerin hepsi yalandır. Bizler gerçeğe ulaşamayız, sadece yanlışları ayıklarız, böylece her ayıklamada gerçeğe bir adım yaklaşmış oluruz. Yoksa yalan ile gerçekten, gerçeği seçip bulmak diye bir şey söz konusu değildir. Ya da hayat, sürekli biçimde üst üste gelen yol ayrımlarından ve her yol ayrımında bir tercihte bulunmaktan ibarettir. Kuşkusuz bir çok yanlış tercihte bulunabiliriz. Çok geride kalmış ve üst üste yanlış tercih kombinasyonlarıyla pekişmiş yanlışlardan dönmek zordur. En son, tercih yapma hakkımız bulunmayan tek bir geçit önümüze çıkar ve o geçide girmeye mecburuzdur.

Yani aslında evet, hepimiz her an, her yerde yoldayız. Yatağımızda mışıl mışıl uyuyor olsak bile zaman aynı ritimle tik tak tik tak işliyor ve sayılı olan saniyeler yine sayılıyor. "Uzun ince bir yolda, gidiyoruz gündüz gece. Bilmiyoruz ne haldeyiz, gidiyoruz gündüz gece..."

İşte ben bu dizelere de halk bilgeliği diyor, şapka çıkarıyor, saygı ile eğiliyorum...

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Gazetecilik serefli ve haysiyetli bir meslektir.Ne varki bir avuc gazeteci disinda bu kural bizde gecerli degildir.Birtakim kisisel cikarlar ugruna yok edilen gazetecilik onuru öyle kolay kolay yerine konmaz.Tarihimizde böyle gazeteci örnekleri coktur.Isim vermeye gerek yok,okuyanlar bunlari cok iyi bilir.Dün yesil bugün siyah olan nice gazeteci var aramizda,dün devrimci gecinip bugün komprador yandası olanlar sadece gazetecilik haysiyetini degil insanliklarinida kaybetmis olanlardir.Dün Evren'in önünde iki kat olan bazi gazeteci isimlerin bugün ona karsi olmalari haysiyetin onlar icin ne kadar ucuz oldugunu gösterir.

saygilarla

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:

65 gazeteci tutuklu,bakan efendi cikmis "onlar gazetecilikten degil terörden suclu"diye beyanat veriyor,yüüzüde kizarmiyor.Gerci olmayan sey kizarmaz ya ama belli ki o bakan Cuma namazlarini hic kacirmaz yoksa bakan olamazdi.En azindan Allahtan utanmalari gerekir bunlarin ama bir söz vardir;'Kuldan utanmayan Allahtan utanmaz'diye.

65 haysiyetli gazeteci tutukludur ülkemizde,bunlar;Atatürkcü,Laik,Üniter devlete bagli ve sadik,despotluga karsi,Atatürk devrimlerinin nasil iktidar tarafindan yok edildigini görüp bunu dile getiren,gazeteciligi iktidara usaklik icin degil gazeteci oldugu icin yapan,gercekleri carpitmayan,yobazligin nasil ülkemizi yönettigini belgeleriyle ortaya koyan gazetecilerdir.Bu nedenle tutuklanmislardir.Diktatöre karsi olduklari icin tutuklanmislardir.Haksizliga,hukuksuzluga karsi olduklari icin tutuklanmislardir.Kompradorlara hizmet veren, ülkemizi atese atan ve satan yöneticilere karsi olduklari icin tutukludurlar.Aynen dün Inglizlere karsi olan ve Maltaya sürülen vatanseverler gibi bugün ABD'ye kim karsi ise terör örgütü suclamasi ile tutuklanmaktadir.

Peki ya disarda olanlar kimlerdir:Yazdiklari yazilarin iktidara pek zarari dokunmayan tatli su yazarlari,yani bir yandan elestirir gibi görünüp aslinda elinde yagdanlik olan gazeteciler.Laik Türkiye Cumhuriyeti Devletine karsi olan;dinci,mezhepci,dönme(yani dün devrimci bugün dinci)gazeteciler,köse dönmeciler,gazete patronlarinin kullari ve Arap Milliyetciligini Türk milliyetciligine tercih eden nesepsiz gazeteciler.Iste bunlar tutuklu degildirler,bunlar iktidarin Ali Kemal'ler,Refik Halid Karay'lardir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Eskiden bir "anarşist" lafı vardı. Kim işine gelmiyor, yafta hazırdı: "Anarşist"! Adamın bıyığı dudak hizasını mı geçmiş: "Anarşist" Pantolonu mu ütüsüz: "Anarşist" Sana selam mı vermedi: "Anarşist" Ayakkabısının bağcığını çapraz mı bağlamış: "Anarşist"

Bu toplumun yıllar boyunca bir arpa boyu yol alamayışı hüzün verici. Şimdi de toplantı, yürüyüş mü yaptın, hakkını mı aradın, insan haklarını, doğayı mı savundun: "Terörist" Kitap mı yazdın: "Terörist" Yalakalık mı yapmadın: "Terörist" Cemaate laf mı ettin: "Terörist" İktidar partisine ters çıkmayı filan bırak, destek açıklaması yapmaktan kaçındın mı: "Terörist"

Bu topluma ve bu ülkeye gerçekten ama gerçekten yazıklar olsun, başka denecek bir şey yok...

Deniz fenerini soruşturan savcıların görevden alındığı, terörle savaşanların içeri atıldığı bir ülkede sözüm ona yaşıyoruz. Foseptik çukurunda yaşam nasıl olursa artık, bilemiyorum. Bu ortamda neymiş bayram gelmiş. Gelmez komaz olaymış...

Gönderi tarihi:

Ben bir ara bu çelişkileri dizi yapmayı düşünüyordum.

"NATO'nun ne işi var Libya'da, olur mu öyle saçmalık"tan sonra NATO üssü olma bir...

İkincisi: "Komşularla sıfır sorun" deyip Suriye tankları sınıra yığınak yapınca ve neredeyse Suriye'ye asker girecek "iç meselemiz" olunca...

:lol: Artık bıraktım, vaz geçtim dizi filan yapmaktan, orda koptum artık... :D

Yani her şeyi de biz mi göstereceğiz, göz var, mizan var, ben bıraktım...

Demek eskiden de Suriye'ye "bakın biz sizden Hatay'ı zorla aldık, Hatay sizindir, isteyin, isteyenin bir, vermeyenin iki yüzü kara" diye öğreten ve sıfır üstü sorun çıkaran biz değilmişiz ki bu aklıevveller bir şeyinde boncuk bulmuş olsunmuş, değil mi?

Bunu da biz göstermeyelim, gören göz görsün artık, at gözlüğü takan haline yansın, ne diyelim başka...

• 2 hafta sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.