Φ El Hacı Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Böyle saksofonlu cakalı sözlere büyük araştırmalara filan gerek . gayet kısa ve öz. Bak kurana. Her sözü yanlış ve uyduruk. Şimdi ele Leheb suresini al. Leheb Suresi Bismillahirrahmanirrahim 111/1. Ebu Leheb’in elleri kurusun; kurudu da! 111/2. Malı ve kazandığı kendisine fayda vermedi. 111/3. Alevli ateşe yaslanacaktır. 111/4-5. Karısı da, boynunda bir ip olduğu halde ona odun taşıyacaktır Ne diyor Allah : Ebu Lhebin elleri kurusun. Ne demek bu koca karı gibi beddua . Ya dünyayı ve kainatı yaratan Allah olsa hiç böyle güçsüz koca karı gibi bedduamı eder. Cehennemde yan karın sana odun taşısın. Allah eğer Allahsa kendi yakar bitirir. Böyle beddua etmez. İŞTE ALLAH YOK. TUMTURAKLI SÖZLERE DE GEREK YOK. Daha kuranda böylesine çok beddular var. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Bu arada "usta" olmuşum yaw... Şaka maka bininci mesajımı da göndermişim. Bazı arkadaşlar kızsalar da, bayağı emek ve zaman harcadım o mesajlara. Umarım bazı arkadaşlar için faydalı olmuştur... Hep birlikte daha nice binli mesajlara... Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Big Bang'i meydana getiren madde İndrugandenti'den geldi. Orası büyük bir uygarlık. Üstün zekaya ve özelliklere sahipler. Kendilerini yine kendileri yaratmışlardır. "Nasıl" diye sormayın... Dedim ya "üstün özellikleri var" diye. Bizden 200 milyar ışık yılı ötedeler. Yani uzayın dışındalar. Kendilerinden başka uygarlıklar yaratmak için Big Bang'i tasarladılar. Arada bir bizi "acaba ne yapıyoruz" diye gözetliyorlar. Belki bir şeyler için "kıvam" a gelmemizi bekliyorlar. Bizim uzayımızın dışında 5 uzay daha yapmışlar. Fakat onları Big Bang'den farklı şekilde yapmışlar. Mesela birini üstün teknolojileri sayesinde 2 boyutlu uzay maketini "drahumba" dedikleri cihaz sayesinde, boyutlarını kendi belirledikleri 3 boyutlu bir uzay olarak meydana getirmişler. Biz öldükten sonra da hepimizi İndrugandenti'de toplayacaklar. Orası çok güzel bir yer. Orada dünya zevklerinden çok daha fazlası var. Ölümsüzlüğün sırrını bildiklerinden bizi de ölümsüz yapacaklar. Bize değer verdikleri için el üstünde tutacaklar. Bu dediklerimi de iyi dinleyin. Bunları sadece bana söylüyorlar. Benden sonra da kimseye söylemeyeceklermiş. Siz bu dünyayı boşverin... Asıl yaşam İndrugandenti'de... İşte her şeyi öğrenmiş oldunuz... Var mı başka sorusu olan? Sevgili yam yam; Ne olursan ol neye inanırsan inan,seni bu espiri anlayışından dolayı takdir ediyorum.Beni çok güldürdün.. İndrugandenti dişçilikle ilgili bir kavim herhalde.Malum ''denti'' diş i çağrıştırıyor tam olmasa da.. Espirini aldık kabul ettik.Hadi bir de gerçek cevabı alalım dilersen,saygılar.. bu arada terfini kutlarım ''usta yam yam'' Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Bu arada "usta" olmuşum yaw... Şaka maka bininci mesajımı da göndermişim. Bazı arkadaşlar kızsalar da, bayağı emek ve zaman harcadım o mesajlara. Umarım bazı arkadaşlar için faydalı olmuştur... Hep birlikte daha nice binli mesajlara... tebrikler, usta yam yam umarım daha nice 1000 leri yine hep birlikte görürüz... birbirimizi kırmadan.... Alıntı
Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 yam yam kardeşim aynen arkadaşlarım gibi senitebrik ediyorum umarım hakkında sana faydalı olucak 1000 leri devirirsin ister burda ister başka bir yerde Alıntı
Φ dilku Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Dilku, sadelina, sardunya arkadaşlar... . . Ayrıca savunduğu sadece kendine has(yeryüzünde)... İlk defa duyulan birşey... Samimi isen herhangi bir kaynak gösteriver lutfen... Ama sadece kendi görüşünse, şu şu nedenle diye açıklayıver... Somut olgulardan kopuk bir iddia... Yazımda ateizm kelimesi geçmediği gibi... Arkadaşımız ateizmin dünya görüşü olduğunu sanıyor... Ozanlar gibi atışma mı yapacağız artık... Karşılıklı tartışmada samimi iseniz... Cümlelerimi tırnak alarak teker teker cevap vermeniz gerekiyormu?... Gerek görmüyoruz, saçmalıyorsun diyorsanız eğer... Bu şekliyle de, tartışma değil de bildiğini okumak olmuyormu?... Misal olarak; "Bu dünya yalan dünya" Ayet var demişim... "Allah bilir siz bilemezssiniz" Ayet var demişim... Zahmet ediverin de bunlara ve diğer cümlelerime bir değiniverin lutfen... Yazımın özetini tekrarlıyorum. Bilimsel düşünen insanlar... Dünya görüşleri gereği, siz inançlılardan, daha sağduyulu, daha samimidirler... Buna cevap verin lutfen... İyi dileklerimle... farkındaysan alıntıda muhatap aldığım noktalar vardı.. samimiyet ha...bir katil de cinayet işlerken gayet samimiyetle yapar bunu..Bir hırsız samimiyetle çalar..samimiyet gerekli; ama yeterli değildir..Bunu demek istiyorum..senin samimiyet anlayışını merak ediyorum.. bu dünyanın yalan olması sonlu olmasına binaendir...Sonsuz bir dünya vardı, gerçek olan o dünyadır..O dünyayı en iyi şekilde yaşayabilmek için bu dünyaya ihtiyaç vardır (insan için)..Müslüman ibadetini yapıp gerisi banane diyerek yerinde oturamaz, oturan varsa da kendi sorunudur..Rüyalarımız vardır ya, onlar bize yaşadıklarımızın hayal olmadığını ispatlar.. biz siz hepimiz dirildiğimiz zaman bu dünyayı rüyaymış gibi, bir anlıkmış gibi algılayacağız, ama şimdi değil, şimdi sorumluluklarımız var.. bilimsel düşünen insanlarla inançlılar şeklinde bir ayrıma gidersen ben de ısrarla ateizm derim kusura bakma.. saygılar Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Sağolasın (!) yam_yam kardeş, Demek haber sadece sana... Yitirmezsek bulduk... Şimdide senle mücadele edeceğiz, gerçekleri izah etmeye... Ama işimiz var bundan böyle, sen çetin cevizsin. Bir düşüncedir aldı bizi şimdi... Korkuyorum, ya birde ...Hi ! sayın bilimselci gerçekler tartışılmaz doğrular tartışılır.gerçek ve doğru ayrı şeylerdır.güneşin doğması gerçek ise güneşin şu saatte doğacağı doğru yada yanlıştır gerçekler tartışılmaz doğrular tartışılır bilgilerinize sunulur saygılar Alıntı
Φ dilku Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Böyle saksofonlu cakalı sözlere büyük araştırmalara filan gerek . gayet kısa ve öz. Bak kurana. Her sözü yanlış ve uyduruk. Şimdi ele Leheb suresini al. Leheb Suresi Bismillahirrahmanirrahim 111/1. Ebu Leheb’in elleri kurusun; kurudu da! 111/2. Malı ve kazandığı kendisine fayda vermedi. 111/3. Alevli ateşe yaslanacaktır. 111/4-5. Karısı da, boynunda bir ip olduğu halde ona odun taşıyacaktır Ne diyor Allah : Ebu Lhebin elleri kurusun. Ne demek bu koca karı gibi beddua . Ya dünyayı ve kainatı yaratan Allah olsa hiç böyle güçsüz koca karı gibi bedduamı eder. Cehennemde yan karın sana odun taşısın. Allah eğer Allahsa kendi yakar bitirir. Böyle beddua etmez. İŞTE ALLAH YOK. TUMTURAKLI SÖZLERE DE GEREK YOK. Daha kuranda böylesine çok beddular var. Allah yoksa delillendir... Bu arada bu forumda var mı senin gibisi ya..O kadar ateist forumdaşımız var..Allah'a (senin için yok olsa da) hakaret ettiklerini duymadım; en azından sadece islama ve müslümanlara hakaret ediyorlar.. Alıntı
Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Big Bang'i meydana getiren madde İndrugandenti'den geldi. Orası büyük bir uygarlık. Üstün zekaya ve özelliklere sahipler. Kendilerini yine kendileri yaratmışlardır. "Nasıl" diye sormayın... Dedim ya "üstün özellikleri var" diye. Bizden 200 milyar ışık yılı ötedeler. Yani uzayın dışındalar. Kendilerinden başka uygarlıklar yaratmak için Big Bang'i tasarladılar. Arada bir bizi "acaba ne yapıyoruz" diye gözetliyorlar. Belki bir şeyler için "kıvam" a gelmemizi bekliyorlar. Bizim uzayımızın dışında 5 uzay daha yapmışlar. Fakat onları Big Bang'den farklı şekilde yapmışlar. Mesela birini üstün teknolojileri sayesinde 2 boyutlu uzay maketini "drahumba" dedikleri cihaz sayesinde, boyutlarını kendi belirledikleri 3 boyutlu bir uzay olarak meydana getirmişler. Biz öldükten sonra da hepimizi İndrugandenti'de toplayacaklar. Orası çok güzel bir yer. Orada dünya zevklerinden çok daha fazlası var. Ölümsüzlüğün sırrını bildiklerinden bizi de ölümsüz yapacaklar. Bize değer verdikleri için el üstünde tutacaklar. Bu dediklerimi de iyi dinleyin. Bunları sadece bana söylüyorlar. Benden sonra da kimseye söylemeyeceklermiş. Siz bu dünyayı boşverin... Asıl yaşam İndrugandenti'de... İşte her şeyi öğrenmiş oldunuz... Var mı başka sorusu olan? bak kardeşim kendi ağzında her sorduğun sorunun cevabıvar kendi kendini yaratmak bu konu uzun olduğu niçin şimdi yazmicam biiznillah daha sonra ama eğer dönüpte yazdığını okursan cevabını alırsın bak kardeşim yaratılmak diyorsun yaratılmak muhtaçlık ve bir noksanlıktır. ama bu kainatın sahibi asla noksan olmamalıdır yaratılmak ise noksanlıktır. Eğer daha kendi yazdığın cümlelerin meajını anlamak tan acizsen o zaman neden yüce kurandan yorum yapmaya kalkarsın senki burda ve bir kaç yerde cevabı soruda gizli olan sorular sordun. Bakan görür kime ne Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Allah yoksa delillendir... Bu arada bu forumda var mı senin gibisi ya..O kadar ateist forumdaşımız var..Allah'a (senin için yok olsa da) hakaret ettiklerini duymadım; en azından sadece islama ve müslümanlara hakaret ediyorlar.. Yanlışın var... Herhangi bir dine hakaret etmiyoruz... Tüm manevi inançlar, hayaldir, kurgudur diyoruz... Bu, hakaret olmasa gerek... Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Yanlışın var... Herhangi bir dine hakaret etmiyoruz... Tüm manevi inançlar, hayaldir, kurgudur diyoruz... Bu, hakaret olmasa gerek... sayın bilimselci o zaman şu sonuca varırız:manevi değerleri yaşayan insanlar şizofrendır.. bütün izmleri de manevi inançlara sayabılırız.mesela sosyal komunu de Alıntı
Φ dilku Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Yanlışın var... Herhangi bir dine hakaret etmiyoruz... Tüm manevi inançlar, hayaldir, kurgudur diyoruz... Bu, hakaret olmasa gerek... bilimselci sen bir hayalsin, kurgusun, belki sadece elektrik sinyallerisin..ben seni göremiyorum, var mısın, yok musun?? Buraya gel, kendini göster ve varlığını ispat et.. tüm bu inananlar şizofreni o zaman... bir de şunu ifade edecem yukardan.. sen bilimi inanmayanların tek eline verirsen ben de ahlakı inananların tek eline veririrm, bunda da bir çelişki olmaz.. sen hiç inançlı bilimadamı olmadığını mı iddia ediyorsun..ama realite böyle değil.. Alıntı
Φ dilku Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Yam_yam' a soru: Big bang'a inanmıyorsun sanırım; peki neden..sadece öğrenmek istedim, tartışma amaçlı değil.. Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 bilimselci sen bir hayalsin, kurgusun, belki sadece elektrik sinyallerisin..ben seni göremiyorum, var mısın, yok musun?? Buraya gel, kendini göster ve varlığını ispat et.. tüm bu inananlar şizofreni o zaman... bir de şunu ifade edecem yukardan.. sen bilimi inanmayanların tek eline verirsen ben de ahlakı inananların tek eline veririrm, bunda da bir çelişki olmaz.. sen hiç inançlı bilimadamı olmadığını mı iddia ediyorsun..ama realite böyle değil.. sayın dilku,zaten ilim ile bilim ayrılır önceden de ifade etmiştim bir başlıkta.ben dünyanın elips şeklinde bir yörüngede döndüğünü biliyorum bu benim bilimsel bilgimdir.ama bunu sağlayan Tanrıdır dersem buda ilimsel bilgim olur. bılmek ile inanmak ayrı şeylerdır bunu çok anlatmaya çalıştım ama anlaşılamıyor.. inananın bilimsel bilgisi az denmişti.. benim bilimsel bilgim çok ve ben inançlıyım o halde ya dinsizim,yada bilimsel bilgim yok..mantıkta önermeler böyle sonuçlanır o halde çelişkili bır sonuç çıkıyor inançlının bilimsel bilgisinin az olması tutarsız önermedir bilimsel olarak Alıntı
Φ dilku Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 aslında ben bunları tartışmıyorum..ben bilimselcinin inananın bilimsel olamayacağı iddiasına karşıyım..ilimle bilimin ayrılmasıyla ilgili bir şey söyleyemeyeceğim...bilim ateistlerin ilim inananların işi mi oluyor ) ama madem bilgi inanç ayrıdır dedin, ben de bir iki şey söyleyim.. inanç ile bilgi birbirleriyle yakından ilişkilidir. her inanç bilgi değildir; ancak her bilme hadisesinin bir inanç boyutu vardır..insanın bildiğine inanmaması kadar abes bir şey olamaz.. ama bilgi ile inanç bir ve aynı şeyler değildir, dediğin gibi. Bilgi tanımı: bir şeye gerçekte ne ise o şekilde inanmaktır. bilgi için üç koşul aranır: inanç, doğruluk ve haklı-çıkarım ayrıca insan bilgisinin kesinliği sorunu vardır ve gerçek bilgi insan için sadece bir idealdir. Çünkü insanın bilgisi her zaman hata içerebilir ve çürütülebilir.. Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 aslında ben bunları tartışmıyorum..ben bilimselcinin inananın bilimsel olamayacağı iddiasına karşıyım..ilimle bilimin ayrılmasıyla ilgili bir şey söyleyemeyeceğim...bilim ateistlerin ilim inananların işi mi oluyor ) ama madem bilgi inanç ayrıdır dedin, ben de bir iki şey söyleyim.. inanç ile bilgi birbirleriyle yakından ilişkilidir. her inanç bilgi değildir; ancak her bilme hadisesinin bir inanç boyutu vardır..insanın bildiğine inanmaması kadar abes bir şey olamaz.. ama bilgi ile inanç bir ve aynı şeyler değildir, dediğin gibi. Bilgi tanımı: bir şeye gerçekte ne ise o şekilde inanmaktır. bilgi için üç koşul aranır: inanç, doğruluk ve haklı-çıkarım ayrıca insan bilgisinin kesinliği sorunu vardır ve gerçek bilgi insan için sadece bir idealdir. Çünkü insanın bilgisi her zaman hata içerebilir ve çürütülebilir.. benım kasdettığim inanan ınsanın bilimsel bilgisi yok denmıştı,ona atfen yazdım Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 sedelina, dilku arkadaşlar, İkinizde sanırım felsefe tartışması yapmak istiyorsunuz... Yapalım bakalım... Şizofreni; Davranışı, düşünmeyi ve duyguyu çeşitli şekilde etkileyen, sıklıkla kronik, kalıcı bir ruhsal hastalığı gösteren psikiyatrik, tıbbi bir tanıdır. Geçmiş iletilerimde yazmıştım... Birkez daha tekrarlayayım ziyanı yok... Anlaşılacağını bilsem, bin kez tekrarlamaya razıyım... İki türlü düşünme şekli vardır demiştik... Metafizik ve bilimsel düşünme... Kısaca; Metafizik düşüncede her olgu akılcı bir tarzda açıklanır/düşünülür... Ancak deneyden kopuk, doğrulama yanlışlama metodundan uzaktır... En önemli özelliği ise maddenin kontrolu, fizik ötesi gizli gücün iradesinde olmasıdır... Bilimsel düşünme şekli ise farklıdır... Özgür, eleştirici, araştırıcı, bağımsız ve deneysel doğrulayıcı bir metoddur... Doğa olaylarını, bilimsellikten kopuk bir yorumalama şekli olan Metafizik düşünce, toplumlar tarafından oluşturulmuş, yüzlerce manevi inanç içerir... Bu tür düşünce şekline şizofreni demek tabiiki yanlıştır... Ancak kurgudur, gerçeklerden uzaktır, doğrulanamaz... İyi dileklerimle... Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 bilimsel düşünen ınsanların inançlılardan daha sağduyulu olduğunu yazmışsınız ona atfen yazdım tekrar söyluyorum,inançlı ınsanlarda bilimsel bilgi yoktur dıyemezsınız sanırım sızde benım yazdığımı anlamıyorsunuz..oysa ki ben sizi anlıyor ve cevabımı verıyorum Alıntı
Φ El Hacı Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 Allah yoksa delillendir... Bu arada bu forumda var mı senin gibisi ya..O kadar ateist forumdaşımız var..Allah'a (senin için yok olsa da) hakaret ettiklerini duymadım; en azından sadece islama ve müslümanlara hakaret ediyorlar.. 1-Allah yoksa delillendir... Delillendirme görevi yok diyene düşmez var diyene düşer. Bana sorarsan yok . Ben hiç görmedim. Sen gördünse kulağımdan tut götür göster. 2- Bilmem kaç sene önce Musa 2000 sene önce İsa 1400 yıl önce Muhammet vr diyorlar ama kitaplarında gördük dedikleri vaki değil. 3000 yıl öncede firavunlar tanrı benim diyordu. Türklere veya başka uluslara sorarsan Güneş ve Ay diyorlardı. Hiç biri bu güne kadar ispat edemedi. 3- Bundan 1400 yıl önce bu günki tlevizyonu götür Mekedeki kabeye koy. Çalıştır Medineden naklen göster . Herkes TV ye işte Tanrı bu diye tapardı. Her ulus bilmediğine tapıyor. Teknoloji bu hızla giderse kainatın durumu yakında anlaşılacak. O zaman bir bilinmeyen kalacak bu seferde ona tapılacak. Bazıları illki bir şeye tapacak. Tapmadan duramazlar. bUNLAR ESKİDEN GÜNEŞE AYA AĞACA PUTA TAPARKEN ŞİMDİ KAİNATI YAPTIĞINI ZANNETİKLRİNE TAPIYORLAR. Buna ihtiyaç duyan var duymayan var. Ben hiç şeye tapınma ihtiyacı duymuyorum. benim rahumda ve aklımda eksiklik yok. 4- Sen bir yalana inanıyorsan benimde aynı yalana saygı duymamı niye istiyorsun. sen saygıduyuyorsun diye benim inanmadığım bir şeye niye saygımı istiyorsun. Küfür varmı yok. hakaret varmı yok. Olan neyse ben bildiğimi belgesi ile yazıyorum. Herkesin itiraz ve doğrusunun ibraz etme hakkı var. Burası kimsenin çüplügü değil tartışma doğruları ortaya çıkarma yeri. Belgeye sözün yorumuna itiraz hakkı herkesin var. Birileri yazıyor birileride itiraz ediyor veya daha sağlamlaştıyor. Benim yazdıklarıma itiraz eden olduda bir şey diyenmi oldu. Ama taşa söyler gibi doğruları ulu orta söymemi demek istiyorsun. Ben söylemesem yarın başkaları söyler bu sitede söyletmezsen başka sitede söyler. Gerçekler saklanmazki. Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 bilimsel düşünen ınsanların inançlılardan daha sağduyulu olduğunu yazmışsınız ona atfen yazdım tekrar söyluyorum,inançlı ınsanlarda bilimsel bilgi yoktur dıyemezsınız sanırım sızde benım yazdığımı anlamıyorsunuz..oysa ki ben sizi anlıyor ve cevabımı verıyorum Sedelina, Hiç anlamaz olurmuyum... Neden bilimselciyiz ki... Cevabı, önceki iletilerimde inan vardı... Ama biraz dikkatli olmak gerek... "tekrar söyluyorum, inançlı ınsanlarda bilimsel bilgi yoktur dıyemezsınız" İnançlar,tutunabilmek için, bilimden destek almak zorundadır... Bilimin böyle bir şeye ihtiyacı yok... "bilimsel düşünen ınsanların inançlılardan daha sağduyulu olduğunu yazmışsınız ona atfen yazdım" Sağduyu nedir ?... Mantıklı ve doğru düşünme hassası, doğruyu yanlıştan ayırma husûsiyeti, aklıselim. Hassa= Özellik, vasıf, Meleke... Hususiyet= Nitelik, özellik... Aklıselim= Basiret, sağduyu, sağgörü... İyi dileklerimle Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 Yanlışın var... Herhangi bir dine hakaret etmiyoruz... Tüm manevi inançlar, hayaldir, kurgudur diyoruz... Bu, hakaret olmasa gerek... sevgili bilimselci ben kendi adıma sana teşekkür ediyorum gerçekten hakaret etmediğin için ancak hakaret edenlerde var burada... el hacı, doğrucu davut mesela ve ben onları ciddiye almıyorum... tartışma ya da adına ne dersek bu dialogta birbirimize hakaret etmek ancak bizi alçaltır, karşımızdakini değil. söyleyecek sözü, savunacak fikri olmayanlar hakaret ederek başka bir yere çekmek istiyorlar konuyu... insanın kendini bilmesi önemli bir erdemdir. ne dediğini bilmesi, ne yaptığını bilmesi, sonuçta biz herbirimiz ayrı fikirlere sahibiz karşıt fikri çürütmek ancak bilgi birikimizin zenginliği ile olur, küfür ya da alayla değil... bilmiyorum katılırmısın? selamlar Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 sevgili bilimselci ben kendi adıma sana teşekkür ediyorum gerçekten hakaret etmediğin için ancak hakaret edenlerde var burada... el hacı, doğrucu davut mesela ve ben onları ciddiye almıyorum... tartışma ya da adına ne dersek bu dialogta birbirimize hakaret etmek ancak bizi alçaltır, karşımızdakini değil. söyleyecek sözü, savunacak fikri olmayanlar hakaret ederek başka bir yere çekmek istiyorlar konuyu... insanın kendini bilmesi önemli bir erdemdir. ne dediğini bilmesi, ne yaptığını bilmesi, sonuçta biz herbirimiz ayrı fikirlere sahibiz karşıt fikri çürütmek ancak bilgi birikimizin zenginliği ile olur, küfür ya da alayla değil... bilmiyorum katılırmısın? selamlar Sevgili sardunya, Karşıt fikir olduğumuz için acaba katılıyormuyum diye üç kez okudum... %99'una katılıyorum... Bilimsel olmuş... %1' ise "Onları ciddiye almıyorum" tabirin... İnsanlar hep ciddiye alınmalı... Sonuçta etki tepkiyi oluşturuyor... Hakaret hariç, fikirleri benim için çok değerli... Daha ılımlı üslup kullanabilirler... Bizler, ümidimiz çok çok zayıf olması halinde bile... Gerçekleri gösterebilmek için yılmadan uğraşıyoruz... Sende öyle yapıver... Yanlış yaptıklarını savunduğun şeyi, açıklıkla birkaçkez anlatıver... Bizlerden yardım iste... Demokraside çareler tükenmez... İyi dileklerimle... Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 Ateist arkadaşlar; Bakın hala bekliyorum ve hala bir cevap veremiyorsunuz.Dediğim gibi yine konuyu değiştirme gayretindesiniz.Nick'ini şahit tutup bilgili olduğunu gösterenler de şunu gözden kaçırmasın lütfen.O nick'i kendi isim olarak seçmiştir.Örneğin Einstein nickini kullanan biri,atom bombasını anlıyor ve yapabiliyor demek değildir. Cevap alana kadar (olumlu olumsuz) bu şekilde mesajlarım devam edecek,saygılar.. Alıntı
Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 dilku kardeşim kusuruma bakma sana yazılmış ama yazılmamış görünce yamadan edemedim hakkını helal et 1-Allah yoksa delillendir... Delillendirme görevi yok diyene düşmez var diyene düşer. Bana sorarsan yok . Ben hiç görmedim. Sen gördünse kulağımdan tut götür göster. Bak kardeşm Allah(cc) ı kanıtladık cevapta ceremediniz.Biz şuyum deyip size yönelttiklerimizi atladınız.Gördünse götür demişsin bak kardeşim görmek demek burnunu aralarına almış olanlarla görmek demek değildir. Bunu daha öncede belirtmiştim İnsandaki 5 duyu organı ne sadece tek 1 i yeter nede beşi birden bunu inkar eden bütün manevi duyguları inkar etmiş sayılır. Bak kardeim görmek sadece gözle değildir bak bu sorunn cevabınada her zamn olduğu gibi biz götürmeye çalışalım Bak kardeşim sana diyorum ki çalan telefona baktığında karşındakinin sadece sesiyle onu anlya biliyorsun ama sana sorsalar onu görmediğini söyliyeceksin hiç kimse sana espirinin dışında görmeden nerden biliyosun diyomu ayda tadına baktığın yemekde tadını anlıyor ve sana tadı sorulduğun da cevap veriyorsun öyldeğilmi peki ya bunu gördünmü Bak kardeşim çiçeği kokladığında aldığın kokuyu o aciz gölerin bunu göre biliyormu anladığın gibi (inşallah) sadece gören göz değildir.Sein o bahsettiğin görme daha bir yemeğin tadını görmek ten daha aciz öyle değilmi. bak kardeşim Allahı görmek ise senden çok farklı şeyler ister bunu da sana sunmaya çalışıcam bak kardeşim sen bir ağaca sadece bakasan gördüğün nedir? bir ağaç gördüğün peki yi bu mevzuya aklını da katsan göreceğin nedir? o bir ağaçtır ve maddedir ve mutlaka çeşitli sebeplerle oluşması gerekir peki ya hem gözünle bakıp hem aklını kullanıp hemde düşünce dünyanda bunu bir sonuca bağlama yeteneğini kullanırsan ne olur hem ağacı görürsün hem onu n sebebi olan tohunu hemede o tohumu mutlaka buna yetecek birinin tohumu atması gereği işte adını öne sürmekle olmuyor iş onu kullanmakta rabbinin apaçık delillerini görmüyormusun Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2006 Verdiğiniz örneklerin hiç biri geçerli değil. Hepsini bir şekilde algılayabilirsin. Kimini duyarsın, kimini görürsün, kimini tadarsın, vs.vs. Ama tanrı için bunların hiç biri söz konusu değildir. Göremezsin, duyamazsın, tadamazsın, dokunamazsın.. Eeeee... Varlığının kanıtı? "Bak şu aleme" Yapma yaw... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.