Φ drukabalam Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2005 Degerli Arkadaşım CANUGUR...... Lütfen şunu cevaplar mısın...? İçinde bulunup algıladığın ve yaşayorum dediğin bu; Evrende... Samanyolu Galaksisinde... Bu 9 Gezegenli Güneş sisteminde..... Üstünde yaşadığımız Dünya gezegeninde.... İnsan diye kabul ettiğin kendi varlığnda....... LÜTTFEN AMA LÜTFEN...BİR TANE..............HAZIRA KONMADIĞIN............... BİR ÖZELLİK SÖYLERMİSİN...... "Ben şunu yarattım..Hazır bulmadım..Kendim Başardım" Diyebilir misin..? Yoksa bu satırları okuyan; Gözlerini sen mi tasarladın.....Yoksa tüm insanlık kullandığı halde hala göz yapamıyor mu... Bu klavyeyi yazan parmaklarını sen mi yarattın...Yoksa HAZIRAMI KONDUN(GEÇİÇİ OLARAK).... Şu anda bunları okurken aldığın NEFESİ...Oksijeni alıp karbondioksiti vermeyi sen mi buldun......Yoksa HAZIRA MI KONDUN...? .....LÜTFEN AMA LÜTFEN......BİİRRRRRR TEK ŞEY SÖYLİYEBİLİR MİSİN...... .......................................HAZIRA KONMADIĞIN......................................... ........................................TEK BİR ŞEY SÖYLE............................................ SÖYLİYEBİLECEGİN TEK ŞEY...Su vardı baraj yaptım...Toprak vardı tugla yaptım....Kuşlar vardı uçak yaptım.... HAZIRA KONMADIĞIN TEK BİR ŞEY SÖYLEYEBİLİR İSİN Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2005 INSAN AKLI, KENDI YARATTIGI KORKU VE KUSKULARIN BU DENLI TUTSAGI OLURSA SÖYLEYECEK HIC BIR SEY YOKTUR (ayrica gezegen sayisi 10 a cikti) yakinda duyurulacaktir. Alıntı
Φ ANTON_SZONDOR_LAVEY Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2005 Ben söyleyeyim... Kendi kişiliğimi yarattım... Kendi özgür düşüncemi yarattım... Sizler gibi 1400 senelik fikirlere iananmadım ve kendi fikirlerimi yarattım... Özgürce ve cesurca düşünebilmek herşeydir...ben düşüncemle kendi kendimi yarattım.. Evet bunu ben yaptım...Ben istedim...Ben aklımla kendi kendimi yarattım... Ama sizi allah değil , Hz.Muhammed yarattı..Çünkü siz onun fikirlerinden öteye gidemediniz...O ne dediyse düşünmeden,sorgulamadan onayladınız..Yap dedi yaptınız,et dedi ettiniz.. SİZ YAŞAMADINIZ...SİZİN SANDIĞINIZ HAYATLAR ASLINDA SİZİN HAYATINIZ DEĞİL ONUN HAYATI..SİZ ÖZGÜR DEĞİL TUTSAKSINIZ... SİZ DEĞİL ŞU AN,O SİZDE YAŞIYOR...ÇÜNKÜ SİZ DEĞİL O DÜŞÜNDÜ...SİZ DEĞİL O YAPTI.. HALA O DÜŞÜNÜYOR SİZDE..HALA O YAPIYOR... ANLIYORMUSUN? HİÇ SANMIYORUM. Alıntı
Φ dilku Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2005 Ben söyleyeyim... Kendi kişiliğimi yarattım... Kendi özgür düşüncemi yarattım... Sizler gibi 1400 senelik fikirlere iananmadım ve kendi fikirlerimi yarattım... Özgürce ve cesurca düşünebilmek herşeydir...ben düşüncemle kendi kendimi yarattım.. Evet bunu ben yaptım...Ben istedim...Ben aklımla kendi kendimi yarattım... Ama sizi allah değil , Hz.Hz.Muhammed yarattı..Çünkü siz onun fikirlerinden öteye gidemediniz...O ne dediyse düşünmeden,sorgulamadan onayladınız..Yap dedi yaptınız,et dedi ettiniz.. SİZ YAŞAMADINIZ...SİZİN SANDIĞINIZ HAYATLAR ASLINDA SİZİN HAYATINIZ DEĞİL ONUN HAYATI..SİZ ÖZGÜR DEĞİL TUTSAKSINIZ... SİZ DEĞİL ŞU AN,O SİZDE YAŞIYOR...ÇÜNKÜ SİZ DEĞİL O DÜŞÜNDÜ...SİZ DEĞİL O YAPTI.. HALA O DÜŞÜNÜYOR SİZDE..HALA O YAPIYOR... ANLIYORMUSUN? HİÇ SANMIYORUM. ESIR OLAN SENSIN VE YAKINDA BILECEKSIN VE BUNA SEVINDIGIM TEK KISI SEN OLACAKSIN BU FORUMDA DEMEK SEN DÜSÜNEBILIYORSUN AMA HIC BELLI OLMUYOR TEK DÜSÜNDÜGÜN SEY DÜSÜNEBILDIGINDIR BÜYÜK IHTIMALLE TEK SEVINDIGIN SEYDE YAZIK Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2005 TEK DÜSÜNDÜGÜN SEY DÜSÜNEBILDIGINDIR BÜYÜK IHTIMALLE TEK SEVINDIGIN SEYDE YAZIK Bu çok iyiydi dilku bunun altina imzami atarim Alıntı
Φ Fragged Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2005 Hem kavga için kışkırtıcı konu hemde kişiye yönelik. Konu hemen kapatılsın. Alıntı
Φ ANTON_SZONDOR_LAVEY Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2005 Bakın arkadaşlar...yanlış düşünüyor ve hemen işi şahsileştiriyorsunuz.. Bakın benim yazımda sizlere bir hakaret varmı?...Ayrıca tutsaksınız demek de bir hakaret değildir.. Neden konunun kapatılmasını istersiniz de sevgi-saygı-hoşgörü ile tartışmassınız ki?.. Size dininiz bunu mu emrediyor? Yapmayın..Yazık. Alıntı
Φ mystic river Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2005 walla biz de sana yazık diyoruz,sen nekadar bize acıyorsan biz iki misli acıyoruz,egosundan başka bir şeyi olmayan insanlara "yazık" tan başka birşey denemez...sana Allah'ı onun varlığını anlatmanın yolu yok çünkü bunu önce hissetmen gerekir,bilim bilim deyip durduğunuz ,lafını dinlediğiniz bilimadamları bugün kara dediğine yarın ak diyor,sizin inandığınız bu tutarsızlık işte.. Alıntı
Φ ..::uslu_cocuk::.. Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2005 Neden konunun kapatılmasını istersiniz de sevgi-saygı-hoşgörü ile tartışmassınız ki?.. Size dininiz bunu mu emrediyor? Yapmayın..Yazık. konunun kapatılmasını isteyende senden taşı yanlış yere attın Alıntı
Φ pejmurde Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2005 Ben söyleyeyim... Kendi kişiliğimi yarattım... Kendi özgür düşüncemi yarattım... Sizler gibi 1400 senelik fikirlere iananmadım ve kendi fikirlerimi yarattım... Özgürce ve cesurca düşünebilmek herşeydir...ben düşüncemle kendi kendimi yarattım.. Evet bunu ben yaptım...Ben istedim...Ben aklımla kendi kendimi yarattım... Ama sizi allah değil , Hz.Hz.Muhammed yarattı..Çünkü siz onun fikirlerinden öteye gidemediniz...O ne dediyse düşünmeden,sorgulamadan onayladınız..Yap dedi yaptınız,et dedi ettiniz.. SİZ YAŞAMADINIZ...SİZİN SANDIĞINIZ HAYATLAR ASLINDA SİZİN HAYATINIZ DEĞİL ONUN HAYATI..SİZ ÖZGÜR DEĞİL TUTSAKSINIZ... SİZ DEĞİL ŞU AN,O SİZDE YAŞIYOR...ÇÜNKÜ SİZ DEĞİL O DÜŞÜNDÜ...SİZ DEĞİL O YAPTI.. HALA O DÜŞÜNÜYOR SİZDE..HALA O YAPIYOR... ANLIYORMUSUN? HİÇ SANMIYORUM. kendi kişiliği ni mi yarattın.. kendi özgür düşünceni mi yarattın.... yani sen bizim anladığımız dilde kişiliğin ve düşüncen ile ilgili ilahlık iddiasında bulunuyorsun, öylemi? o zaman yarattığın kişiliğin ve düşüncenle ilgili bir topiç(bölüm) aç ve anlat da görelim, kişiliğinin ve düşüncenin ilahları 1 mi 2,3... mü çünkü açtığın bir başka topiçte müslümanların ilahı nın tek olmadığını 2,3... olduğunu ileri sürüyordun. yazdığım son yazıdan sonra o başlığı göremiyorum. neden anlayamadım. eğer o yazıyı okumuşsan işte sana fırsat; yarattığın kişiliğini, özgür düşünceni anlat görelim... biraz da biz senin yazılarını tırtıklayalım 'ANTON_SZONDOR_LAVEY' vesselam... Alıntı
Φ KaTliVaCib Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2005 Evet kendi kişiliğini kendi yarattı... Bizim hür irade dediğimiz şey de bu zaten... Ayrıca bu meseleyi konu açmak yerine özel mesaj yollayarak daha güzel halledebilirdiniz. Alıntı
Φ pejmurde Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2005 kişilik üzerinde doğumdan ölüme kadar çevre faktörlerin etkisi vardır. kişiliğin senin salt üretimin değildir. ilkin anne daha sonra baba, öğretmen, kardeş, arkadaş, okuduğun eserler, doğa şartları vs. sıralayabiliriz. yarattım dedin mi sadece sana ait olmalı. hür irade dediğinde yukarda sıraladığım etkilere sahiptir. yani sana kalan bu etkiler arasından kendine uyan doğruya inanma vesselam. Alıntı
Φ lilchicky Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2005 Evet kendi kişiliğini kendi yarattı... Bizim hür irade dediğimiz şey de bu zaten... Ayrıca bu meseleyi konu açmak yerine özel mesaj yollayarak daha güzel halledebilirdiniz. tamamiyle ayni fikirdeyim. KOnu bir kisiye yoneltilmis, biraz da agir bir dili de var. Diger kullanicilar bence gaza gelmemeli. BUrada bir sey tartisildigini gormuyorum ben. BU mesaj ozelden de verilebilirdi. Alıntı
Φ cemkaya Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2005 kendi fikirleriyle kendini oluşturduğunu süleyen kardeş... süle bakalım bana somut bir şey göster senin icadını göster bir sistem kur bakalım. özgürlükle sınırlı kalma daha fazlasını iste bakalım tarihte senden önce bunları düşünen bir çok insan oldu firavn gibi üstelik onlar bilimde geometride tıpta bügün ki kadar ilerideydiler fakat lourv müzesinde şimdi cesedi bize ibret olsun diye çürütülmemiş bir halde bekliyo. hiç bir koruyucu madde yokken Allah bize onu kızıl denizde ileriki nesillere ibret olsun diye sakladığını 1400 yıl önce haber vermişti. bu benim kanıtım. ne diyeceksin buna... tüm faniyat ölümlüdür. sende bende bir gün öleceğiz özgürlük ölümün yanında ne ki... ruhun olduğuna inanmıyosan beyninle kendini motive edip yemeden içmeden bir odadan dışarı çıkmadan yaşayabilmen lazım bunu kimse yapamaz değil mi/// iyi düşün kardeş ALLAHIN VARLIĞI KESİN buna inanmamak çok büyük bir gaflet. ölünce perdenin arkasını göreceksin ama o zamanda bir şey yapamayacaksın çünkü süre dolmuş oluyor. inanırsan ne kaybedeceksin düşün sadece özgürlük dediğin sınırlı bir kaç ego .... kazanacağın sa hakiki özgürlük inan bana... Alıntı
Φ KaTliVaCib Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2005 Evet pejmurde sanırım dış etkenleri unutmusum... Yani hayatımız boyunca hiç bişe yaratamıyoruz... Aciziz abi... Son cumlemi kabul edebilen kişi inanır bence ateistliğin temelinde acizliği kendine yedirememe var... burdaki acizlik tanrının yanındaki acizliktir Alıntı
Φ pejmurde Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2005 acizliği kendine yedirememeden dolayı ateist olan kişiyi anlarım. (isyan) fakat ben kendim üzerinde söz sahibiyim diyen bir kişinin abartılı bir ruh hali içinde olduğunu düşünürüm. Alıntı
Φ zalmehmet Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2005 tamamiyle ayni fikirdeyim. KOnu bir kisiye yoneltilmis, biraz da agir bir dili de var. Diger kullanicilar bence gaza gelmemeli. BUrada bir sey tartisildigini gormuyorum ben. BU mesaj ozelden de verilebilirdi. sanANE DALBAYOB Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.