Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

SİYASAL İSLAM ve DEMOKRASİ (Evrensel bağlamdan Türkiye Özeline)...

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

1.) Dini simgeler laikliğe aykırı olduğu için kullanılamaz. Türbanın kullanılamayış gerekçesi de dini simge oluşu nedeniyledir. Aynı zamanda evet siyasi simgedir, siyasi İslam simgesi, dinin siyasete alet edilmesinin simgesidir.

Yani türban siyasi simgedir demek, onu dini simge olmaktan çıkarmıyor. İkisi bir arada bulunamayan asit ve baz türü değiller.

2.) Osman Pamukoğlu’nun açıklamasını herhalde ben de okudum. “Olabilir” ifadesini kullanıyor. Ben de “olabilir” diyorum. Tam paralellik var, hiç çelişki yok.

3.) Ben CHP nin konu ile ilgili bir söylemini eleştirdiğimi hiç hatırlamıyorum. Unutmuş olabilirim, ne demişim?

4.) Doğru din kültüründe yorum yapılmaz. Ne ise aynen söylenir. Motamot tercüme edilir.

Her kim, AKP, CHP, HEPAR, başkası, üniversitelere direktif verir veya kılık kıyafet yasası çıkarmaya kalkışırsa ben muhalefet ederim.

Gönderi tarihi:

nasıl anlayacağız, vahiy mi gelecek? Osman Pamukoğlu deyince mi

Hiç bir konuda vahiy gelmez, gelmiyor da. Üniversitelerde kararı üniversite senatoları alır. Türbanı dini veya siyasi simge olarak algılamıyoruz, kullanılsın diye bir karar çıkarsa vahiye gerek kalmadan bu karar yürürlüğe girer. YÖK olmaz, kimse bu konuda üniversitelere direktif vermez.

Osman Pamukoğlu'nun başbakan olsa da üniversitelere direktif verme yetkisi olmadığını söyledim, bir lafın bu kadar uzamasına ve aynı şeyleri neden tekrar tekrar söylenmek zorunda kaldığıma bir anlam veremiyorum.

Gönderi tarihi:

Üniversitelerde kararı üniversite senatoları alır. Türbanı dini veya siyasi simge olarak algılamıyoruz, kullanılsın diye bir karar çıkarsa vahiye gerek kalmadan bu karar yürürlüğe girer

Bak net yazınca anlaşılabiliyormuş. Bizim üniversitelerimizde şekil itibariyle böyle bir karar alınması hayal çünkü hiç bir üniversite özgür değil. Bir de tekrar ediyorum, ben başörtüsünden taraf olmama rağmen böyle bir kararın bazı istismarlara yol açabileceği de göz ardı edilmemeli. Adam şalvarla gelirse, cübbeyle gelirse, şortla gelirse veya gelirse, gelirse ne yapılacak, kardeş yassah mı denecek?

Gönderi tarihi:

kılık kıyafet kanunu bizim gerici zihniyetimizi modernleştirmek için çıkmıştır çünkü biz kadının tamamen örtünmesi gerektiğini ve herkesin islama göre yaşaması gerektiğini düşünen insanlardık oysaki kadında her insan gibi istediği gibi giyinme hakkı vardır hatta insanın çıplak bile dolaşma hakkı vardır çünkü beden kendi bedenidir hayatta kendi hayatı ve hayatınıda başkalarına zarar vermeden istediği gibi yaşayabilir dolayısıyla çıplakta gezebilir ve ayrıca kimse dine uymak zorunda değildir isteyen istediği gibi yaşar başkalarının hakkını çiğnemediği sürece işte bizim bu gerici zihniyetten kurtulmamız için kılık kiyafet kanunu çıkmıştır.

Gönderi tarihi:

Efendim, rica ederim hiç olur mu öyle şey ? Biz burada belgelerle konuşuyoruz. Siz ise, kendi inandığınız bir olayı belgeler olmadan bize sunuyorsunuz. Sizin uzaya gidip gitmediğinizi, uzaylıları görüp görmediğinizi, size derin dünya devleti ile ilgili elinizde belge ve kanıtlar olup olmadığını sormam, neden dalga geçmek olsun ? Uzaylıları gördünüzse, uzaya gittiniz ise, derin dünya devleti ile ilgili elinizde bir kanıt, belge varsa gösterirsiniz bize bu kadar basit efendim, yapmayın.

beni uzaya götürdülermi onu bilmiyorum belkide götürmüşlerdir ve hafızamdan bu anıyı silmişlerdir dünya üzerinde yüzbinlerce kişi uzaylılar tarafından kaçırılıp sonra geri getirilir hatta bazı kadınlar uzaylılar tarafından hamile bırakılıyor bana inanmıyorsan biraz ufolojiyle ilgilen sana türkiyede bu olayın başını çekenlerin sitesini vereyim -siriusufo.org- orya girip detaylı bilgi alabilirsin.

Ama sayın raif bey, ben sizden belge istedim. Çünkü, '' türkiyenin şeriatlaşmasını hedefleyen abd değildir derin dünya devletidir '' demiştiniz. Ben o verdiğiniz sitede böyle bir bilgiyi kanıtlayan belge göremedim efendim. Rica etsem siz bulup buraya yapıştırabilir misiniz acaba ?

Gönderi tarihi:

ben size uzalıların insan kaçırdıklarını söyledim bunların delilide verdiğim sitededir ve bu sitede uzaylıları kanıtlayan deliller vardır ama bu sitede derin dünya devletinden bahsetmemektedir ama devletlerin henüz insanoğlunu hazır görmediklerinden uzaylıları açıklmadığını söylemekte ve bu devletlerin açıklama yapması için bir imza kampanyası başlatmışlardır ama bütün devletlerin açıklamamasınin nedeni bir yerden yönetilmeleridir yani derin dünyaa devleti tarafından.

Gönderi tarihi:

1- Türban dini simge olduğu için yasaklanmamıştı, '' siyasi simge '' olduğu için yasaklanmıştı bilginize. Değilse gösteriniz.

1.) Dini simgeler laikliğe aykırı olduğu için kullanılamaz. Türbanın kullanılamayış gerekçesi de dini simge oluşu nedeniyledir. Aynı zamanda evet siyasi simgedir, siyasi İslam simgesi, dinin siyasete alet edilmesinin simgesidir.

Yani türban siyasi simgedir demek, onu dini simge olmaktan çıkarmıyor. İkisi bir arada bulunamayan asit ve baz türü değiller.

Efendim, evet, dediğim gibi türban dini simge olduğu için yasaklanmadı, siyasi simge olduğu için yasaklandı. Kaldı ki, siyasi veya dini simge olarak farketmez, her ne sebeple olursa olsun üniversitede kılık kıyafet için böyle bir yasak olmamalıydı ve öncesinde de yoktu zaten.

Üniversitede siyasetin yeri olmaması gerektiği söylemi 12 Eylül rejiminin ürettiği ve yetiştirdiği apolitik gençliğin beynine zerkettiği bir martavaldır. Üniversiteler, yalnızca bir mesleğin öğrenildiği '' yüksek liseler '' değildir. Üniversiteler adı üstünde üniversal yani evrensel bilgilerin tartışıldığı, özgür düşünce ile toplumsal sorunlar dahil çözümler aranıldığı kurumlar olmalıdır. O nedenle, üniversitede din de tartışılır, siyaset de. Öğrenciler de iç dünyalarını her şekilde dışa yansıtmakta özgür olmalıdır.

Bu yasağın asıl konulma amacı, siyasal islamı, ileride üniversite mezunlarının görev alacağı devletin kilit noktalarından uzak tutmaktı fakat mezun olacak erkek öğrenciler hesaba katılmadığından bu yönüyle de amacın geçersiz olduğu söylenebilir.

Tek mantıklı gerekçe, ileride devletin kilit noktalarında görev alacak ilgili bölümlerden üniversite mezunlarının, kamuda da türban serbestisi talebi için dayanak olacak ciddi bir sayıya ulaşabileceği tehlikesi öngörüsüdür.

Fakat, yasaklı yıllar bize göstermiştir ki, Siyasal İslamcılar, bu yasağı çok güzel kullanmış, temel argüman olarak ürettikleri siyasetin dayanağı yapmışlar ve bunda da başarılı olmuşlardır. Türban mağduriyeti üzerinden prim yapmışlardır.

Şimdi, gerçekten determinist düşünen bir siyasetçi, bu mantıksız yasağın açık ve net olarak siyasal islamı beslediğini görüp, bu yasakta ısrarcı olmaz, en son bahsettiğim uzun vadeli tehlikeyi bertaraf etmek için, kısa vadeli tehlikeye yani Siyasal İslamın türban yasağı üzerinden mağduriyet yaratıp yükselişine ve tam tersine uzun vadeli tehlikenin kısa vadede gerçekleşme noktasına gelmesine davetiye çıkarmazdı.

2- Osman Pamukoğlu'nun şartlara bağlı böyle bir deklerasyonu da yoktur. Varsa gösteriniz.
2.) Osman Pamukoğlu’nun açıklamasını herhalde ben de okudum. “Olabilir” ifadesini kullanıyor. Ben de “olabilir” diyorum. Tam paralellik var, hiç çelişki yok. .

'' Olur '' diyor '', olabilir '' demiyor :

''İnsanların giyim kuşamlarıyla uğraşan bir parti olmadıklarını söyleyen HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, "Türban ya da başörtüsü üniversitede olur ama ilkokul ve kamuda olmaz"dedi.''

Osman Pamukoğlu, zeki bir insan. Gerçekten determinist yaklaşım gösterdiğinden, yukarıda anlattığım şekilde düşünüp gerçeği görenlerden, yanlışta ısrarcı olmayanlardan biri.

3- Osman Pamukoğlu'nun bu konudaki görüşü ile kendi görüşünüzü çelişik bulmuyorsanız neden aynı şeyi savunan CHP'nin görüşünü eleştiriyorsunuz ?
3.) Ben CHP nin konu ile ilgili bir söylemini eleştirdiğimi hiç hatırlamıyorum. Unutmuş olabilirim, ne demişim?

Bakın burada :

Türban sadece üniversitede serbest olsunmuş! Lisede yine olmasınmış! Sanki üniversite tavizini koparınca lisede cadı kazanları kaynatılmayacak!
Bu ülkede bir dogmaya karşı aydınlanma savaşı verilemeyecekse, koy ipin ucunu sal gitsin... Bu ülkede bir devrim daha kaçınılmaz olmuştur... CHP ise bu devrimden çoook uzaktadır...

4- Doğru Din Kültürü-Yanlış Din kültürü tanımı tapmak, din kültürü için kendi doğru belirlediği görüş üzerinden siyaset bina etmek, dini siyasete karıştırmak değil midir ? Çünkü, onun doğru dediğine bir başkası yanlış diyebilir, değil mi efendim ?
4.) Doğru din kültüründe yorum yapılmaz. Ne ise aynen söylenir. Motamot tercüme edilir.

Demek ki, '' Doğru din kültürü'' nde motamot tercümeler yolu ile dinin devamlı olarak bir korku, titreme, şikayet ve dilenme olarak algılanmayacağını, sevgi, huzur, memnuniyet, onur, çalışkanlık olarak algılanacağını kabul ediyorsunuz.

''Halkımız geleneksel olarak muhafazakar bir düşünceye sahiptir. Dinin devamlı olarak bir korku, titreme, şikayet ve dilenme olarak algılanmasının panzehiri doğru bir din kültürü dür. Doğru bir din ve ahlak kültürünün öğretilmesi için tüm önlemler alınacaktır. O.P.''

Eğer algınız bu şekilde ise, bu da dinin pozitif kullanımı olur, yani yine siyasete alet edilmesidir ve Osman Pamukoğlu’nun bu görüşü ile kendinizinkinin arasında tam bir paralellik var diyemezsiniz, dolayısıyla onun bu görüşünü de şiddetle eleştirmeniz, muhalefet etmeniz gerekir.

Her kim, AKP, CHP, HEPAR, başkası, üniversitelere direktif verir veya kılık kıyafet yasası çıkarmaya kalkışırsa ben muhalefet ederim.

Peki, o zaman,YÖK AKP'nin eline geçmeden önceki dönemde bu şekilde bir kıyafet düzenlemesi varken niye muhalefet etmiyordunuz ?

Saygılar sunarım.

Gönderi tarihi:

Demek ki elinizde '' türkiyenin şeriatlaşmasını hedefleyen abd değildir derin dünya devletidir '' iddiasını kanıtlayan herhangi bir belge yok raif bey. Anlaşılmıştır.

Saygılar sunarım.

sizin elinizde bu işi abd yapıyor diye deliliniz varmı.

Gönderi tarihi:

12 Eylülcülerin kızları uzaklaştırmayı başarıp erkeklere "haaa, bunları unuttuk" demiş olabileceklerine hangi akıl inanır? :lol:

Türban bir simgedir, kızı oğlanı hepsi bu simge altında dini siyasete alet ediyorlar.

Alıntılanan cümlelerimde CHP nin türban ile ilgili görüşünü eleştirmiyorum. Bu eleştiriyi yapıyor olmam için "CHP bu konuda şöyle dedi, bu olmaz, bu iş öyle değil şöyle böyledir" demem gerekiyor. CHP hakkında bir çok eleştirim var. Bir çok da destek açıklamam var. Bu her konuda her dediğini eleştiriyorum anlamına da gelmez, her konuda her dediğini destekliyorum anlamına da gelmez. Bir kere CHP nin türban görüşü nedir, iktidar olursa telefonu açıp rektörlere türbanlıları alın mı diyecek, kılık kıyafet yasası mı çıkaracak? Onu bir bilelim.

Osman Pamukoğlu'nun ifadesini aynen alıyorum: "HEPAR olarak, insanların giyim tarzları ile ilgilenmiyoruz ancak türban ile başörtüsünün ayrı değerlendirilmesi taraftarıyız. Her ne kadar türban siyasi bir simge olsa da üniversite çağına gelen genç kızlarımızın türban ile derslere girmesine hoşgörü ile bakabiliriz"

Şartlara göre ben de bakabilirim. Fakat bu sorun Pamukoğlu veya benim bakmam ile de çözülmez, Pamukoğlu telefonu kaldırıp rektörlere talimat verirse başta ben karşı olurum.

Doğru din kültürünün nasıl algılanmayacağı belli de, nasıl algılanacağına ben karar veremem. Neyse aynen söylerim, motamot tercüme ederim, insanlar karar verir. Önemli olan motamot tercüme etmek, ballandırmamak, şekerle kaplayıp "yut bunu iyi gelir" dememek.

AKP öncesi veya sonrası, YÖK'e karşıyım, üniversiteler tam özerk olmalı. Zaten mevcut durumda isteyen üniversite türbanlı alıyor. İstemeyen üniversitede Atatürk resmi bile yok. AKP nin amacı, hepsini susta durdurmak. Almayan kalmasın, hepsi talimatlara "başüstüne efendim" desin istiyorlar. Demeyeni Silivri'ye göndermeye çabalıyorlar. Sorun bu, yoksa üniversiteler türbandan arındırılmış diye bir sorun zaten yok. Yani "üniversitelere bir tane türban sokamadık, vah bize" diye bir hayıflanma yok, mesele türban olmaz diyen bir tane bile üniversite bırakmamak. Hepsini hizaya sokup emir altında evet efendimci sepet efendimci yapmak.

Gönderi tarihi:

sizin elinizde bu işi abd yapıyor diye deliliniz varmı.

Tabi ki var efendim, üstelik bu başlıkta bahsettik bu belgelerden, mahkeme kararlarından, Wikileaks'ten, siz kendi yazdıklarınızdan başka bir şey okumuyorsunuz herhalde sayın raif bostan bey !

Bakın linkini de vereyim 2 sayfa geride : Burada

Saygılar sunarım.

Gönderi tarihi:
12 Eylülcülerin kızları uzaklaştırmayı başarıp erkeklere "haaa, bunları unuttuk" demiş olabileceklerine hangi akıl inanır?

Türban bir simgedir, kızı oğlanı hepsi bu simge altında dini siyasete alet ediyorlar.

Bir insanın türban takan oğlanları gördüm diyebileceğine hangi akıl inanır ? YÖK çember sakalı niye yasaklamadı ? Düşünün biraz, ilerde bunlar mezun olursa kamuda memur olmak isteyecekler, sakalı olan keser çünkü farz olarak görülmüyor vazgeçilebilir ama türban farz olarak görülüyor ve yeteri kadar çoğunlukta kamu kurumlarında türbanla çalışmak için başvuru olursa ne yapılacaktı ? Bunu önlemenin tek çaresi türbanlıları üniversiteden uzaklaştırmaktı. Yasağın gerçek gerekçesi buydu. Yani, siyasal islamı kamudan uzak tutmak. Fakat görüldüğü gibi ters tepti. Hatta bugün fiili olarak kamuda bile türbana izin var bilginize.

Alıntılanan cümlelerimde CHP nin türban ile ilgili görüşünü eleştirmiyorum. Bu eleştiriyi yapıyor olmam için "CHP bu konuda şöyle dedi, bu olmaz, bu iş öyle değil şöyle böyledir" demem gerekiyor. CHP hakkında bir çok eleştirim var. Bir çok da destek açıklamam var. Bu her konuda her dediğini eleştiriyorum anlamına da gelmez, her konuda her dediğini destekliyorum anlamına da gelmez. Bir kere CHP nin türban görüşü nedir, iktidar olursa telefonu açıp rektörlere türbanlıları alın mı diyecek, kılık kıyafet yasası mı çıkaracak? Onu bir bilelim.

Refeandum ertesi CHP'nin siyasi partiler yasasında değişiklik yapılması ve seçim barajının düşürülmesi teklifi ile birlikte paket olarak verdiği, YÖK'ün kaldırılması teklifinden haberiniz olmamış olamaz.

Velev ki, o sözleri AKP için söylemiş olasınız, bu da bir çifte standarttır. Aynı söylemi AKP kullanınca olmaz, HEPAR diyince olur, olabilir diye desteklemek...

Osman Pamukoğlu'nun ifadesini aynen alıyorum: "HEPAR olarak, insanların giyim tarzları ile ilgilenmiyoruz ancak türban ile başörtüsünün ayrı değerlendirilmesi taraftarıyız. Her ne kadar türban siyasi bir simge olsa da üniversite çağına gelen genç kızlarımızın türban ile derslere girmesine hoşgörü ile bakabiliriz"

Şartlara göre ben de bakabilirim.

Neymiş o şartlar efendim ? Daha artık şart mı kaldı da serbestlik düşünülebilsin ? O şart nedir biliyor musunuz ? Bahsettiğim gibi artık siyasal islamın bu yasağı bayrak yapmasının önüne geçilmesi şartı. Bu da geç kalınmış bir karar, ya neyse.

Fakat bu sorun Pamukoğlu veya benim bakmam ile de çözülmez, Pamukoğlu telefonu kaldırıp rektörlere talimat verirse başta ben karşı olurum.

Bunu anladık efendim. Tekrar tekrar söylemenize gerek yok.

AKP öncesi veya sonrası, YÖK'e karşıyım, üniversiteler tam özerk olmalı.

Gerçekten öylemiymiş ? Bakıyoruz hemen :

Kıyafetler kurumların yönetmeliklerince düzenlenir. Başı kapalı üniversiteye girmeyi engelleyen de yönetmeliklerdir.

Doğru din kültürünün nasıl algılanmayacağı belli de, nasıl algılanacağına ben karar veremem. Neyse aynen söylerim, motamot tercüme ederim, insanlar karar verir. Önemli olan motamot tercüme etmek, ballandırmamak, şekerle kaplayıp "yut bunu iyi gelir" dememek.

Motamot tercüme edildiğinde '' dinin devamlı olarak bir korku, titreme, şikayet ve dilenme olarak '' algılanacağını iddia eden biri olarak bu söylediğiniz Pamukoğlu'nun görüşüne katılmadığınız anlamına gelir ve hatta O'nun doğru din kültürü olarak bahsettiğinin de '' ballandırmak, şekerle kaplayıp yut bunu iyi gelir '' olduğunu kabul etmek anlamına gelir ki bu da dini siyasete alet etmektir, bu yönü ile O'na muhalefet etmeniz, O'nu eleştirmeniz gerekir.

Saygılar sunarım.

Gönderi tarihi:

12 eylülcülerin kız düşmanı olduklarına ikna olmadım. Bu mantık ve akıl dışı. Bunu geçelim.

CHP türban için ne demiş, ben neresine olmaz demişim, bunu istiyorum.

Türban şartını söyledim, dini simge olarak algılanmaktan çıkarsa. Şartı bu.

Kurum dediğim YÖK değildi. Yanlış anlamışsınız. Üniversite söz konusu olduğunda karar üniversite senatosunundur.

Din motamot tercüme edilsin, şekerle kaplanmasın. Bu görüşüm son derece net ve Osman Pamukoğlu kesinlikle şekerle kaplayıp yutturalım demiyor.

Yine çelişki çıkmadı, üzgünüm... -_-

Ben Kuran doğru tercüme edildiğinde dilenme, korku olarak mı algılanır demişim? :lol: Tam tersine, saldırma, müşrikleri bulduğu yerde öldürme olduğu ortaya çıkar diyorum! :D

Gönderi tarihi:

Tabi ki var efendim, üstelik bu başlıkta bahsettik bu belgelerden, mahkeme kararlarından, Wikileaks'ten, siz kendi yazdıklarınızdan başka bir şey okumuyorsunuz herhalde sayın raif bostan bey !

Bakın linkini de vereyim 2 sayfa geride : Burada

Saygılar sunarım.

derin devlete inanıyormusun derin devleti ispatlayacak belge bulabilirmisin işte benimkide aynı bu olay.

Gönderi tarihi:
12 eylülcülerin kız düşmanı olduklarına ikna olmadım. Bu mantık ve akıl dışı. Bunu geçelim.

Efendim, zaten potansiyel suçlu görme anlamında akıl ve mantık dışı olduğunu ben söyledim baştan. İlerde kamuda bir mağduriyet yaratma konusundaki yoğunluk olma potansiyeli üzerinden düşünülmüş bir yasak olması açısından mantıklı ama zanna dayandığı için yanlış demiştim.

CHP türban için ne demiş, ben neresine olmaz demişim, bunu istiyorum.

Onu bulamadık yerine AKP verdik ve çelişki devam ediyor, dediğimi değiştiren bir şey yok. :D

Türban şartını söyledim, dini simge olarak algılanmaktan çıkarsa. Şartı bu.

Siyasal simge olduğu için yasaklandığı her yerde yazar, araştırın. Dini simge zaten devrim kanunlarına göre ibadethane dışında her yerde yasak, uygulanmıyor o ayrı. Siyasal simge olarak algılanmasının ortadan kalkması gibi de bir durum olmadığından, şart dediğim gibi siyasla islamın bu yasağı bayrak haline getirmesine engel olma şartıdır. :excl:

Kurum dediğim YÖK değildi. Yanlış anlamışsınız. Üniversite söz konusu olduğunda karar üniversite senatosunundur.

Türban yasağının yayınlandığı genelgenin dayandığı yönetmelik, YÖK'ün yönetmeliğiydi. :stuart:

Din motamot tercüme edilsin, şekerle kaplanmasın. Bu görüşüm son derece net ve Osman Pamukoğlu kesinlikle şekerle kaplayıp yutturalım demiyor.

Yine çelişki çıkmadı, üzgünüm...

Ben Kuran doğru tercüme edildiğinde dilenme, korku olarak mı algılanır demişim? Tam tersine, saldırma, müşrikleri bulduğu yerde öldürme olduğu ortaya çıkar diyorum!

Çelişki var efendim, var ! :lol:

Dinden çıkanın öldürülmesi gereği bir müslüman üzerinde korku, titreme yaratıcı bir baskı unsuru değil midir ? Bunu savunmaz mısınız gerçekten ?

Saygılar sunarım.

Gönderi tarihi:

Ben "YÖK ne yaparsa doğrudur" veya "YÖK ne yaparsa yanlıştır" türü iddiada bulunmadığım için, CHP için eleştirimi bulamadığınız için, bunları geçiyorum.

Ben din korku titreme aracı değildir de demedim! :lol: Zaten ne olduğu bir bilinse! :D

Gönderi tarihi:

Ben "YÖK ne yaparsa doğrudur" veya "YÖK ne yaparsa yanlıştır" türü iddiada bulunmadığım için,

Türban yasağını savunduğunuz başlıktan :

Kıyafetler kurumların yönetmeliklerince düzenlenir. Başı kapalı üniversiteye girmeyi engelleyen de yönetmeliklerdir.
Türban yasağının yayınlandığı genelgenin dayandığı yönetmelik, YÖK'ün yönetmeliğiydi.

:lol:

CHP için eleştirimi bulamadığınız için,

Olsun, yerine AKP verdik. Çelişki hala yerinde duruyor. B)

Ben din korku titreme aracı değildir de demedim! :lol: Zaten ne olduğu bir bilinse!

Ben Kuran doğru tercüme edildiğinde dilenme, korku olarak mı algılanır demişim? :lol: Tam tersine, saldırma, müşrikleri bulduğu yerde öldürme olduğu ortaya çıkar diyorum! :D [/font]

Din korku titreme aracı değildir de demediniz, korku olarak mı algılanır da demediniz. Peki ne dediniz ?

Yani, din korku aracıdır ama korku olarak algılanmaz demişsiniz. :wacko::cokkomik:

Yahu, gerçekten ne dediğinizi bildiğinizden emin misiniz beyefendi ?

Saygılar sunarım.

Gönderi tarihi:

Tam tersine, saldırma, müşrikleri bulduğu yerde öldürme olduğu ortaya çıkar diyorum!

Madem Kur'an da bundan başka bir şey yok, O.Pamukoğlu şekerle kaplamadan bunu millete nasıl kabul ettirecek veya şöyle soralım dinin doğrusunu nasıl öğretecek?

Biz yatıp kalkıp eleştirdiğiniz o Kur'an a dua edelim, eğer o olmasaydı, şu fakir halkın hırsız, katil, mütecaviz olmasının önüne hiç bir kuvvet geçemezdi. Bana etik masalı da okumayın, bu kadar cezalandırılacağı söylendiği halde bu kadar suç işleniyorsa bir de korku olmadan neler yapılacağını düşünmek kafidir.

Gönderi tarihi:

EZ CÜMLE: Bir insan hem Müslüman hem de demokrat ve laik olabilir.

Seçim meydanlarında halka kendini anlatır ve iktidarada gelir.

Kimin demokrat, kimin antidemokrat olduğuna halk karar verir.

Hayır öyle değil, ama şöyle, esasında böyleydine, onlar yalan söylüyor..vs türünden laflara bu milletin karnı tok.

Bin sayFa değil yüzbin sayfada bu konuda konuşulsun, sandıkta iki soru var: EVET- HAYIR

Savunduğunuz görüşün karşılığı nedir? Bizim ki EVET.

NOKTA.

Gönderi tarihi:

Yahu ben ne bileyim herkesin dini nasıl algılayacağını? Korku olarak mı algılayacak, ahlak olarak mı algılayacak, ne olarak algılayacak? Herkesin kendi bileceği iş! Ne inanç bekçisiyim, ne inanç standartları enstitüsü genel müdürüyüm! :D

Muhabbet mi şimdi bu yahu? :P

Ben ne yazıyor bakar, okur, söylerim. Ne yazıyorsa o! Ekleme yok çıkarma yok! Şekerle kaplama yok, biberle kaplama da yok! "Bak bu kırmızı, bu mavi hap. Kırmızıyı yutarsan hapı yutarsın, sen en iyisi şu maviyi yut" diye zorlama yok! Ne biberi şekerle, ne şekeri biberle kaplama yok yani, biberse biber, şekerse şeker!

Matrix... Ne filmdi değil mi? Aslında bu mavi kırmızı hap olayı Total Recall filminde vardı. Arnold amcanın! Wachowsky kardeşler ordan araklamış! O zaman o kadar gelişkin efektler yoktu ama Total Recall süper bilimkurguydu ya! Aslında o tarz başka film yapılamadı. Çok özel bir bilimkurgu klasiğimdir. Ha, War of the Worlds! Süper ötesi, ultra süper bilimkurgu. Tom Cruise abimizin şaheseri... Ama Total Recall ayrı bir tarz, o başka...

Gönderi tarihi:

CHP yok AKP versek olur mu ha? :lol:

Bakkal yeni aldığı çırağa sıkı sıkı tembihliyormuş: "Müşteri bir şey var mı diye sorduğunda kesinlikle yok demeyeceksin. O yok ama şu var diyeceksin. Mesela uçlu kalem mi istedi? Yoksa, uçlu yok ama tükenmez kalem var diyeceksin."

Sıkıca tembihledikten sonra dükkanı çırağa emanet edip gitmiş. Az sonra bir müşteri gelip: "Yavrucuğum tuvalet kağıdı var mı?" demiş.

"Kalmadı teyzeciğim, zımpara kağıdı var, vereyim mi?" :lol:

Ben YÖK mök bilmem. Üniversite senatoları karar merciidir... Bunların kararları da danıştay ve anayasa mahkemesi denetimine açıktır. Budur. Bu kadar yani, lafı uzatmanın gereği yok! Hayır, ben görüşümü deklere ediyorum. Yok illa sen şunu demek istediydin, öküzün altında buzağı var işte, biz mi koyduk, sen koymuşsun muhabbeti nedir ya? :D Ben göremiyorum, buzağı güzel güzel annesi inek hanımefendinin sütünü emiyor? :D

Gönderi tarihi:

.

.

.

NOKTA.

arkadaşım çoğunlu insan haklarına aykırı olan şeriatı istiyorsa ne olacak evetmi denilecek şeriata dönülsünmü denilecek halkın istekleri insan haklarına uygunsa geçerlidir insan haklarına aykırı bir istek dikkate alınmaz.

Gönderi tarihi:

Çok doğru efendim, bir insan hem Müslüman hem de demokrat ve laik olabilir, ancak,

Siyasal İslamı savunan bir insan asla demokrat ve laik olamaz. Eşyanın tabiatına aykırıdır. Oluyorsa da o çakma Siyasal İslamcı olur.

Saygılar sunarım.

Gönderi tarihi:

Yahu ben ne bileyim herkesin dini nasıl algılayacağını? Korku olarak mı algılayacak, ahlak olarak mı algılayacak, ne olarak algılayacak? Herkesin kendi bileceği iş! Ne inanç bekçisiyim, ne inanç standartları enstitüsü genel müdürüyüm! :D

Muhabbet mi şimdi bu yahu? :P

Ben ne yazıyor bakar, okur, söylerim. Ne yazıyorsa o! Ekleme yok çıkarma yok! Şekerle kaplama yok, biberle kaplama da yok! "Bak bu kırmızı, bu mavi hap. Kırmızıyı yutarsan hapı yutarsın, sen en iyisi şu maviyi yut" diye zorlama yok! Ne biberi şekerle, ne şekeri biberle kaplama yok yani, biberse biber, şekerse şeker!

Ama efendim, Osman Pamukoğlu, şu şekilde algılanmamalı diye bir ölçüt koyuyor ortaya, yani, dini siyasete alet ediyor. Onun için, Pamukoğlu'na muhalefet etmeniz, eleştirmeniz gerekir. Hayır, kendiniz söylediniz, alet ederse eleştiririm, muhalefet ederim diye, o bakımdan... :aptalkafam:

E, işte alet etmiş, buyrun eleştirin, muhalefet edin. Buyrun, buyrun, lütfen siz önden buyrun ! :santa:

Saygılar sunarım.

Gönderi tarihi:
Ben YÖK mök bilmem.

YÖK AKP'nin eline geçmeden, yasağın kaynağını YÖK'ün yönetmeliğine dayandırıp '' Kıyafetler kurumların yönetmeliklerince düzenlenir. Başı kapalı üniversiteye girmeyi engelleyen de yönetmeliklerdir. '' deyip, Türban yasağını savunurken, YÖK AKP'nin eline geçince, bu kez YÖK karşıtlığına başlayıp, yasağın sürüp sürmemesi kararının '' Üniversite senatoları karar merciidir... Bunların kararları da danıştay ve anayasa mahkemesi denetimine açıktır.'' diyerek YÖK'ün elinden alınmasını savunmaya başlaması çifte standartlı düşünceyi belli eden bir çelişkidir.

Saygılar sunarım.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.