Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

oncelıkle muslumanım bıcok ınsana sordum mantıklı bı cevap alamadım

mesala ıngılterede bı kız cocugu dogdu.masum gunahsız bı kız cocugu.hıc bı seyden haberı olmayan.bu kızın aılesı hrıstıyan toplum hrıstıyan ve bu kız cocugu hrıstıyan dınıne gore buyuyor.kendı basına karar verme yasına gelmeden bu kızın sankı beynı yıkanırcasına hrıstıyan dını kızın beynıne yuklenıyor.muslumanlık kotu dın olarak gosterılıyor.bu sekılde egıtılıyor ve bu sekılde buyoyor.ama bu aynı kız cocugu turkıyede dunyaya gelmıs olsaydı bu kız musluman olarak yetısıp musluman olarak buyuyecektı.yanı aılesının ve toplumun yanlıs yonlendırılmesınden dolayı bu masum kız cocugu elınde olmayan nedenlerden dolayı muslumanlıgı kotu dın olarak goruyor.

kendımden ornek verecek olursam ben muslımanım benım annemde babamda muslıman.ve ben kucukken aklım bunlara ermıyecek yasta ıken annem babam benı muslıman olarak yetıstırdı benı kucukken hocaya camıye gonderdı.ben mecburen muslıman olmak zoruda kaldım baska secenegı secme sansım da yok zaten. gene aynı babam aynı annem hrıstıyan dıdnını secmıs olsalardı gene dınıme ben karar veremeyecektım ve bu sefer de hrıstıyan olacaktım.

yanı kısıler dınını secerken kendılerı karar vermıyor aılelerı karar verıyor.aılesı eger yanlıs dını secmısse dogal olarak kısıde yanlıs dını secıyor.yanı aılesının kurbanı oluyor.ve gecmısten gunumuze kadar bu sekılde devam edıyor.

ıyıkı annem babam muslımanmıs bende muslıman olmusum

ben bu ısın ıcınden cıkamadım anlayamadım.belkı cogunuza da sacma gelecek.ama bu konuyla ılgılı bılgısı olan arkadaslar varsa lutfen benı bılgılendırsın

Gönderi tarihi:

Sevgili arkadaşım sana cevap vereceğim ama bu gecelik kusuruma bakma,artık yarın.Yarına kadar sen şunu düşün;çok kardeşli ailelerde niye anne baba aynı olduğu halde kardeşler birbirinden farklı eğilim,huy ve karakterde olur?Sevgiler..

Gönderi tarihi:

Arkadaş ne diyor sen ne diyorsun, ne cevap verirsen ver geçersiz olur bu beyin programlış bir kere nasıl deyişir. Evelden durmadan bir sürü dinler gelmiş kimi tanrı demiş kimi allah demiş kimi ilah demiş,, gerçek şudur şimdi neden gelmiyor hiç birisi, kendi kendinize sorun, yunan tanrısı deuz gelse şimdi kim takar onu teknik ve beyinler o kadar geliştiki pozotif inançlar bir anda allak bullak olur.

Gönderi tarihi:

iyide islam ilk geldiğinde sadece Hz Ali çocukken müslüman oldu diğerleri 20 30 40 yaşlarındaydı ve de haberler de görmüştüm hristiyanlığı yaymaya gelen bir kadın Türkiyede müslüman oluyor ve de bu kadın kilise eğitimi almış

Gönderi tarihi:

bu soru sıklıkla sorulur. kader hususuna bağlanır vs.

ayetlere az çok bakmış insanlar görecektir ki dinimiz dogmatikliği tasvip etmiyor. hangi din üzere olursanız olun, araştırmakla mükellefsiniz. müslümanlar da gayri müslimler kadar dinleri araştırmak ve kendi dinini tanımak zorunda. yani anlayacağınız anne-baba müslüman diye müslüman olmuş bi kimse kurtulmuş değildir. bilmeyenlere oranla sorumluluğumuz daha fazla. çünkü müslüman doğan araştırmak, savunmak ve tebliğ etmekle mükelleftir.

sadece kendi dinini araştıran ve sadece onun doğrularına kilitlenen kişiler samimi değillerdir. (ki ihlas islam dini için vazgeçilmez unsurlardandır.) bu yüzden kader deyip başka şeyleri yargılayacağımıza "akıl, fikir zenginliği, ille de araştırma" deyip elimizki nimetleri heder etmemeyi şiar edinmeliyiz. bu, islam dininden ziyade insanlığın da gereğidir. insanlığının gereğini tembelce bahanelerle görmezlikten gelen bireylerin sonuç kısmına vardıklarında anne babalarına sığınmaları abestir.

ayetlerde "atalarının dinleri"ne sorgusuz sualsiz ve de tassupla tabi olduklarından dolayı eleştirilir insanlar. bu fikri sınırlandırmayın. müslümanlarda da bu hal yaygındır. ayetteki vurguyu hatırlayacak olursak diyebiliriz ki bu yaygınlık islamın kendisinden değil, bireylerin bilinçsizlik ve sorumsuzluklarından kaynaklanmakta.

umarım açıklayıcı olmuştur.

selam ile..

Gönderi tarihi:

Arkadaş ne diyor sen ne diyorsun, ne cevap verirsen ver geçersiz olur bu beyin programlış bir kere nasıl deyişir. Evelden durmadan bir sürü dinler gelmiş kimi tanrı demiş kimi allah demiş kimi ilah demiş,, gerçek şudur şimdi neden gelmiyor hiç birisi, kendi kendinize sorun, yunan tanrısı deuz gelse şimdi kim takar onu teknik ve beyinler o kadar geliştiki pozotif inançlar bir anda allak bullak olur.

Sayın Lena;lütfen bana hitaben yazı yazma,yazıp ta sana cevap vermek zorunda bırakma beni.Senin yazılarında bolca bulunan imla hatalarını biryana bırakacak olsak bile,yazdıklarından hiçbir bilgi alamıyorum.Hep boş,fantazi şeyler yazıyorsun.Yazmana birşey demiyorum,ama beni rahatsız etme artık,ben sizin o engin bilginize erişecek durumda değilim.Saygılar..

Gönderi tarihi:

mesala ıngılterede bı kız cocugu dogdu.masum gunahsız bı kız cocugu.hıc bı seyden haberı olmayan.bu kızın aılesı hrıstıyan toplum hrıstıyan ve bu kız cocugu hrıstıyan dınıne gore buyuyor.kendı basına karar verme yasına gelmeden bu kızın sankı beynı yıkanırcasına hrıstıyan dını kızın beynıne yuklenıyor.muslumanlık kotu dın olarak gosterılıyor.bu sekılde egıtılıyor ve bu sekılde buyoyor.ama bu aynı kız cocugu turkıyede dunyaya gelmıs olsaydı bu kız musluman olarak yetısıp musluman olarak buyuyecektı.yanı aılesının ve toplumun yanlıs yonlendırılmesınden dolayı bu masum kız cocugu elınde olmayan nedenlerden dolayı muslumanlıgı kotu dın olarak goruyor.

kendımden ornek verecek olursam ben muslımanım benım annemde babamda muslıman.ve ben kucukken aklım bunlara ermıyecek yasta ıken annem babam benı muslıman olarak yetıstırdı benı kucukken hocaya camıye gonderdı.ben mecburen muslıman olmak zoruda kaldım baska secenegı secme sansım da yok zaten. gene aynı babam aynı annem hrıstıyan dıdnını secmıs olsalardı gene dınıme ben karar veremeyecektım ve bu sefer de hrıstıyan olacaktım.

yanı kısıler dınını secerken kendılerı karar vermıyor aılelerı karar verıyor.aılesı eger yanlıs dını secmısse dogal olarak kısıde yanlıs dını secıyor.yanı aılesının kurbanı oluyor.ve gecmısten gunumuze kadar bu sekılde devam edıyor.

ben bu ısın ıcınden cıkamadım anlayamadım.belkı cogunuza da sacma gelecek.ama bu konuyla ılgılı bılgısı olan arkadaslar varsa lutfen benı bılgılendırsın

Sevgili arkadaşım;öncelikle tespit etmemiz gereken,bağnazlık ile dindarlık arasındaki farkın çok ince bir çizgi ile ayrıldığı.Mensup olduğu din dışındaki diğer ''hak''dinleri aşağılamak pek te uygun bir davranış değil.Eleştirilecek olan o dinlerin mensuplarının dinlerini uygulayış biçimleridir.Buradan hareketle ailesinin dininde olan bir çocuğa verilen telkinler o anne babanın veya öğretmeninin,o ince çizginin neresinde olduğu ile alakalıdır ve onları bağlar.

Gelelim dini seçmeye;islamiyet inancında herkes müslüman doğar.Sonradan senin dediğin gibi aile ve çevresinin etkisiyle çocuk o kişilerin dinini benimser(ister istemez).Buraya kadar bir yanlış yok.Ama çocuk akil baliğ yani yetişkin bir birey olduktan sonra kendi aklını kullanarak,akıllıysa araştırarak doğruyu bulmaya yönelir.Bu dönemde dindar bir ailenin çocuğu başka bir dine geçebilirken yada dahada ilerisinde ateist olabilirken,tam tersi bir ortamdaki çocuk müslümanlığı seçebilir.Burada Allah'ın hidayetini gözardı etmemek gerekir.Eğer çevrene bakarsan bunun örneklerini görebilirsin.Aslında bu olayın bilgiyle de alakası var.Çok araştırıp çok bilmek kimini küfre kimini kurtuluşa erdirir.Bu,kişinin Allah'ı unutup unutmamasıyla doğru orantılıdır.Sana bir örnek olsun diye söyliyeyim;ben dua ederken ''Allah'ım ben senden vazgeçmedim sende benden vazgeçme''diye dua ederim.

Sonuç olarak,kişi elbette ailesinin verdiği eğitim sonucunda bir dine mensup olur,ama aklını kullanarak doğruyu bulmak akıl sahibi herkesin kendi sorumluluğudur.Umarım biraz faydam olmuştur,sevgiler..

Gönderi tarihi:

yazın ıcın tesekkur ederım

ama sunu bılmenıde ısterım kı mensup oldugum dın dısındakılerı asagılamadım ole bır dusuncemde olmaz.

burda benı bılgılendırmek amacaıyla yorum yapan arkadaslarıma tesekkur edıyorum

Gönderi tarihi:

hatırladığım kadarıyla küçük bir çocukken anlatılan dini bilgileri çok fazla düşünür hemen kabullenmezdim, sorgulardım, o yüzden annem gibi, babaannem gibi değil kendim gibi oldum... Rahmetli babaanneme soru sorardım Allah'ın varlığı ile ilgili "günah öyle şey sorulmaz" derdi. ama ben hep sorardım, kendi kendime sorardım, cevabı hemen bulamasam da zamanla bulurdum...

lafın kısası yani insan aklı başına gelmeye başladığında soruyor, sorguluyor, ne kadar etkisinde kalsada bazı bilgiler yetmiyor... yenilerini öğrenmek istiyor, bu hepimiz için geçerli, hangi dinde doğarsan doğ sorguluyorsun, eeee sorgulayan herkes doğru yolu buluyor mu onu da Allah bilir...

Gönderi tarihi:

bu ALLAH ın taktiridir nasip işidir buna yaratıcıdan başka hiç kimse karar veremez bize sadece belli bir yaşdan sonra cüzzi irade verir biz buna aklımızla karar veririz bunun örnekleri vardır.

Gönderi tarihi:

birçok şeye vakit ayrabilen gençler bırazda dini meseleler üzerinde düşünüp araştırma yapabılırler

son zamanlarda Islamıyetın yayıldığı bır gerçek,çok uzakta olsalar bu dınden araştırarak seçimlerini yapabiliyorlar..

müslüman ailede doğupta dınının hıçbir yönünü bilmeyen gençler çok.

ve sen bu sorularla bu araştırma yoluna girmişsin bile.umarım her yönden tanır ondan sonra kararını verirsin

Gönderi tarihi:

yazın ıcın tesekkur ederım

ama sunu bılmenıde ısterım kı mensup oldugum dın dısındakılerı asagılamadım ole bır dusuncemde olmaz.

burda benı bılgılendırmek amacaıyla yorum yapan arkadaslarıma tesekkur edıyorum

Yanlış anlamışsın,ben senin öteki dinleri aşağıladığını söylemedim.Senin yazının ilk bölümüne itafen öyle bir açıklama yaptım,sevgiler..

Gönderi tarihi:

hatırladığım kadarıyla küçük bir çocukken anlatılan dini bilgileri çok fazla düşünür hemen kabullenmezdim, sorgulardım, o yüzden annem gibi, babaannem gibi değil kendim gibi oldum... Rahmetli babaanneme soru sorardım Allah'ın varlığı ile ilgili "günah öyle şey sorulmaz" derdi. ama ben hep sorardım, kendi kendime sorardım, cevabı hemen bulamasam da zamanla bulurdum...

lafın kısası yani insan aklı başına gelmeye başladığında soruyor, sorguluyor, ne kadar etkisinde kalsada bazı bilgiler yetmiyor... yenilerini öğrenmek istiyor, bu hepimiz için geçerli, hangi dinde doğarsan doğ sorguluyorsun, eeee sorgulayan herkes doğru yolu buluyor mu onu da Allah bilir...

Küçükken daha akıllıymışsın sayın sardunya...

Hi !

"eeee sorgulayan herkes doğru yolu buluyor mu onu da Allah bilir..."

Tabiiki bulur...

Bundan %100 emin ol...

Gönderi tarihi:

Hi !

ben hala çok akıllıyım bilimselci... :) hala sorguluyorum, sorgulamadığımı mı sanıyorsun...

Tabiiki bulur...

Bundan %100 emin ol...

bence de bulur, bir gün sende bulacaksın eminim... :P

Gönderi tarihi:

evvela şu konuya dikkat etmek gerekir bu konuda.

diğer dinleri ele alacak olursak mesela

hristiyanlar isa Allah ın oğludur dediler yahudiler de uzeyir Allah ın oğludur dediler.......

ayeti hatırlamıyorum fakat bi ayette mealen yukarıdaki cüümle geçiyor. diğer ,öğretileri bi yana bırakalım. bu dinlerdeki (burda hristiyanlık ve yahudilik üzerinde duracaağım zira diğerlerini konuşmaya bile geerk yok)

bu öğretiler bile bir aklını kullanabilen insanın kabullenemeyeceği birşey. dediğim gibi aklını kullanabilen bir insan alemlerin yaratıcısı olan Allah ın bu vasıflara sahip olmadığını onuninsanlardan yani yarattıklarından münezzeh olduğunu AKLI vasıtasıyla bulabilir. zira Kur'an da (Allahu alim yunus suresi 100. ayeti kerimede) Kafirlere aklını kullanamayanlar şeklinde hitap ediyor. Allahu Teala...

yani Allah insanlara akıl ve irade vermiştir. buunlarla Allahı bulabilir. ve sonrada kendi inanışının yanlış olduğunu anlar ve......

birde şöyle bir husus vardır ki, Allahu Teala Kur'an da şunu belirtiyor bizlere. Araf Suresi 172. ayet :

"Hani Rabbin, Ademoğulları'ndan onların bellerinden soylarını dışarı aldı ve "Ben sizin Rabbiniz değil miyim? diyerek kendilerini birbirine şahit tutmuştu da onlar da "Evet şahidiz " demişlerdi. Allah kıyamet günü bizim bundan haberimiz yoktu demeyesiniz diye bunu böyle yaptı "...

daha bir çok ayet söylenebilir.

netice olarak Allah insanları islam fıtratı üzerine yaratmıştır. insanlar aileleri tarafından yannış eğitilebilirler fakat neticede onlarda bir akla ve iradeye sahipler. tıpkı diğer dinlerden müslümanlığa dönenler gibi.

bu arada müslümanım demekle veya müslümanım diyen bir toplumda yaşamakla müslüman olunmaz...

zira adam karşısındakine Allah kitap sövüyo (haşa) iki dakka sornra sorsan bilader müslümanmısın diye elhamdülillah lafını da eksiketmez.

maalesef islam günümüzde ülkemizde bir dinden ziyade bir gelenek bir kültür kisvesine bürün (dürül) müş vaziyette....

Gönderi tarihi:

Hi !

"eeee sorgulayan herkes doğru yolu buluyor mu onu da Allah bilir..."

Tabiiki bulur...

Bundan %100 emin ol...

Sevgili bilimselci;madem herkes %100 bulur da sen niye bulamıyorsun arkadaşım?Hani bana başlıklar altında tartışalım diye maddeler sıralamıştın ya,gel onları kendi belirlediğin bir sıralama ile ''münazara'' adı altında bir başlıkta tartışalım.Başlığı sen başlat dilersen, ama bir konu bitmeden diğerine geçmeyelim lütfen.Yani yazdığın gibi 1,2,3... şeklinde olmasın.Ha bunu da meydan okuma olarak görme sakın,sadece keyifli bir tartışma yapmak istiyorum,saygılar..

Gönderi tarihi:

Sevgili bilimselci;madem herkes %100 bulur da sen niye bulamıyorsun arkadaşım?Hani bana başlıklar altında tartışalım diye maddeler sıralamıştın ya,gel onları kendi belirlediğin bir sıralama ile ''münazara'' adı altında bir başlıkta tartışalım.Başlığı sen başlat dilersen, ama bir konu bitmeden diğerine geçmeyelim lütfen.Yani yazdığın gibi 1,2,3... şeklinde olmasın.Ha bunu da meydan okuma olarak görme sakın,sadece keyifli bir tartışma yapmak istiyorum,saygılar..

taurusmutis arkadaş...

Dilersen hodri meydan olsun...

Tartışmak benim hobim (boş olmamak kaydı ile)...

Hoş ve zevkli tartışmalar için istediklerim;

1-Çok samimi olmak...

2-Ön yargısız olmak(Kaynaksız konuşmamak)...

3-Çok efendi uslüp kullanmak...

4-Çarpıtıp, demagoji yapmamak...

5-Sonuna kadar götürmek...

6-Yeni bir topik aç adı (Bilimselci ve taurusmutis tartışıyor) olsun...

Pardon senin ismin başta olsun...

Sardunya arkadaşı dürüst ve samimi buldum sürekli onunla tartışıyoruz...

Ama zaman zaman konu dışına çıkıyorya neyse...

Allahı ona uzun ömür versin...

Bizler onu seviyoruz...

İyi dileklerimle...

Gönderi tarihi:

taurusmutis arkadaş...

Dilersen hodri meydan olsun...

Tartışmak benim hobim (boş olmamak kaydı ile)...

Hoş ve zevkli tartışmalar için istediklerim;

1-Çok samimi olmak...

2-Ön yargısız olmak(Kaynaksız konuşmamak)...

3-Çok efendi uslüp kullanmak...

4-Çarpıtıp, demagoji yapmamak...

5-Sonuna kadar götürmek...

6-Yeni bir topik aç adı (Bilimselci ve taurusmutis tartışıyor) olsun...

Pardon senin ismin başta olsun...

Sardunya arkadaşı dürüst ve samimi buldum sürekli onunla tartışıyoruz...

Ama zaman zaman konu dışına çıkıyorya neyse...

Allahı ona uzun ömür versin...

Bizler onu seviyoruz...

İyi dileklerimle...

Hay Allah'ım ya çok komiksin sen bilimselci

Allah'ım/ımız sana da uzun ömür versin...

bende sizi seviyorum... (inananları biraz daha fazla :D )

Gönderi tarihi:

İyi de müslüman bir ailede yetişmek cennete girmeni garantilemiyorki, sonuçta düşüneceksin islami bir hayat yaşayacaksın ibadetleri eksiksiz yerine getireceksin doğru yolda olmak budur...Ortada garantili bir durum yok yani..İş sende bitiyor...

Müslümanım diyenin imtihanı bellidir ibadetlerini yerine getirecek öncelikle, müslüman olmayanlar da öncelikle hak dini bulacak maalesef her iki taraf da g.afil olabiliyorlar bu konularda...Bu da yeterince düşünmemekten kaynaklanıyor...Benim kişisel düşüncem bu...

Gönderi tarihi:

İyi de müslüman bir ailede yetişmek cennete girmeni garantilemiyorki, sonuçta düşüneceksin islami bir hayat yaşayacaksın ibadetleri eksiksiz yerine getireceksin doğru yolda olmak budur...Ortada garantili bir durum yok yani..İş sende bitiyor...

Müslümanım diyenin imtihanı bellidir ibadetlerini yerine getirecek öncelikle, müslüman olmayanlar da öncelikle hak dini bulacak maalesef her iki taraf da g.afil olabiliyorlar bu konularda...Bu da yeterince düşünmemekten kaynaklanıyor...Benim kişisel düşüncem bu...

Gör işte ne beyinler var.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.