Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

* Hayır, Hitler Ateist değildi.

* Ahlak, inananlara özel bir ruh hali değildir. Ahlak sözde kutsal kitaplardan önce de vardı.

* Bizim için dua etmeyin. Sizin bu saçma şovunuzu takdir edecek, kendi dininizden milyonlarca hasta, sakat, açlıktan kırılan insan var. Onlar için dua edin.

* Sizin tanrınızdan nefret etmiyoruz. Olmayan bir şeyden nasıl nefret edilebilir ki? Pembe fillerden nefret ediyor musunuz?

* Bir şeye "inanıyorum" dediğiniz zaman, bu hayali bir arkadaş sahibi olduğunuzu göstermektedir. Tıpkı bir akıl hastası veya ufak bir çocuk gibi.

* Çoğu zaman en az sizin kadar sözde kutsal kitabınızı biliyoruz. Ayrıca, sizin diğer dinlere düşmanca yaklaşımınızın tersine, biz tüm öğretileri aynı duyarlılık ile incelediğimiz için sizden daha objektif olabiliyoruz.

* Bir kitapta, onun Tanrı'nın sözü olduğunun yazması bir kanıt değildir. Bir sonuç, kendi kendisinin sebebi olamaz.

* Sizin peygamberleriniz ve mucizeleri, tarihteki ne ilk ne de son örneklerdir. Aynı temada sayısız mitolojik örnek ve kişi vardır.

* İspat külfeti iddia edendedir. Tanrı'nın varlığı hakkında ispatı yapmak dindarlara düşer. Olmayan bir şeyin, ispatı da olmaz.

* Kalbi duygu diye birşey yoktur. Kalp, kan pompalayan bir organdır. Duygular ve düşünceler beyinden başlatılmaktadır.

* (benim favorim...) Herhangi bir konuda fikir yürütürken; İncilden, Kurandan, Tevrattan, Hadisten, Hacı-Hocadan alıntı yapmak zaman ve işgücü kaybıdır. Siz, kendi aranızda konuşurken bu şekilde birbirinize üstünlük sağlıyor olabilirsiniz. İki tarafın da güvendiği bir kaynağa başvurmak tutarlı olabilir. Ama lütfen, bizimle konuşurken/yazışırken şunu anlayın: Örneğin Kuran'ı ele alalım, bizim için bir zırvalar bütünüdür. Dolayısıyla ona eklemlenmiş tüm külliyat da zırvadır. Bu nedenle kendi düşüncenizi, mümkünse sade bir dilde kendi cümlelerinizi kullanarak anlatın. Kendinizi desteklemek için sürekli bu külliyata başvurmanız inanılırlığınızı azaltmaktadır. Ayrıca bu durum, düşünce üretmekten aciz olduğunuz, ancak papağan gibi tekrar edebildiğiniz izlenimini vermektedir.

* Biz tek tip insanlar değiliz. Hayatın farklı alanlarından, farklı ortamlardan geliyoruz. Bilime, Sanata, Politikaya, Dünyaya bakışımız farklı olduğu kadar dine bakışımız da farklı. Ortak bir paydamız, yazılı bir kurallar bütünümüz yok.

* Bilimadamları dinleri ile değil meslekleri ve yapıtlarıyla bilinir. Ünlü Hıristiyan alim Newton denmiyorsa, ünlü katolik bilgin Pasteur denmiyorsa, büyük ateist kelamcı Freud denmiyorsa, meşhur deist üstad Edison denmiyorsa, Ünlü Müslüman Alim diye birşey de yoktur. Dolaylı yolla İslam'ı övmek için, tartışmaya hiçbir katkı sağlamayan İbn-i'lere boşuna atıf yapmayın.

munakasa7276952.jpg

...

Gönderi tarihi:

Allah vardır veya yoktur bu insanların kendi vicdanlarına kalmıştır, istediğine inanıp inanmama hakkı vardır fakat aynı düşüncede değil diye kimse kimseye hakaret etme hakkına sahip değildir.

Gönderi tarihi:

* Bir şeye "inanıyorum" dediğiniz zaman, bu hayali bir arkadaş sahibi olduğunuzu göstermektedir. Tıpkı bir akıl hastası veya ufak bir çocuk gibi.

efendim inanç olgusu tanımı gereği akıl hastalığı veya çocukluk dönemi ruh hali ile bir tutulamaz çünkü herhangi bir psikozda veya insanın infant döneminde gerçeklerden kopuş vardır gerçek hayatla bağlantı kurulamayan durumlar yaşanır fakat inanç dediğimiz hadisenin bizatihi kendisinin bir insanda var olması onun gerçek yaşantısını aksatan bağlantısını koparan bir durum değildir yani gerçeklerden kopmadan dini bakış açısı ile hayatını yönlendiren bir insan doğasına aykırı davranmadığı sürece normaldir diğer yandan kendisini napolyonla özdeşleştiren bir paranoya hastası var diye napolyonun var olmadığı söylenemeyeceği gibi kendisini allahın kulu gören bir insana bakıp kulluk yok denemez saygılar sunarım

Gönderi tarihi:

kölelik insanlık dışı bişiydir allahın kulu yada kölesi diye bişiy olamaz ve cehennem diye insanların işkence gördüğü bir yerde olamaz çünkü işkence insanlık dışı bişiydir eğer allahın kölesi ve allahın işkence yaptığına inanıyorsak allahın insanlık dışı bir varlık olduğunu kabulederiz ayrıca allah gözle görülen bişiy değildir dolayısıyla ıspatlanamaz ama inanılabilir ve buda gerçekle ilişkisi olmayan bir inançtır çünkü sonsuz merhamet ve adalet sahibi insanlık dışı bir varlık bu nasıl oluyor bunu yaymak istemektedirler.

Gönderi tarihi:

Allah vardır veya yoktur bu insanların kendi vicdanlarına kalmıştır, istediğine inanıp inanmama hakkı vardır fakat aynı düşüncede değil diye kimse kimseye hakaret etme hakkına sahip değildir.

Keske Islam dini bu demek istediginizi ogretmis olsa.

Tabii ki, inanc meselesi kisisel bir sey ve dediginiz gibi "...istediğine inanıp inanmama hakkı vardır...". Isterse puta tapar, isterse agaca, isterse goge veya yildizlara. Yeterki, diger insanlara bir zarar etmesin ve digerlerini ayni inanca zorlamasin. Oysa, Islam dini derslerinde diger inanclari hor gormek, lanetlemek, gayri-Muslumanlara kafir, gavur, veya diger hoş gorulu olmayan sifatlarla hitap etmek ogretilir. Neden? Bu bir soru. Ikinci onemli soru; Dunya'da Islam Ulkelerinde, camiler Devletler tarafindan yapiliyor. Imamlar Devletler tarafindan egitim gorur ve maaslarini Devletten alirlar. Neden?

Bu Islam dinin etkileyici ve inandırıcı olmayan bir inanc olmadigini gosterip ve Devletten desteksiz olarak bu eski Arap Inanclarinin yok olacagindan dolayidir. Insanlari Islam dinine zorlamak gerekli oluyor.

Gönderi tarihi:

Keske Islam dini bu demek istediginizi ogretmis olsa.

Bilerek veya bilmeyerek, insanların yaptıkları hataları bir dine mal edemezsiniz. İslam Dini nin birinci kaynağı Kur'an-ı Kerim " Dinde zorlama yoktur." dediyse başka söze gerek olduğunu sanmıyorum.

Gönderi tarihi:

...

Oysa, Islam dini derslerinde diger inanclari hor gormek, lanetlemek, gayri-Muslumanlara kafir, gavur, veya diger hoş gorulu olmayan sifatlarla hitap etmek ogretilir. Neden? Bu bir soru. Ikinci onemli soru; Dunya'da Islam Ulkelerinde, camiler Devletler tarafindan yapiliyor. Imamlar Devletler tarafindan egitim gorur ve maaslarini Devletten alirlar. Neden?

...

Çok doğru sevgili Suheyla...

Örneğin bir ateist olarak gayet kibar biriyim ve insanlardan nefret etmiyorum....

Oysa dinlere baktığımızda, dinlerde birbirlerine ve kendilerinden olmayanlara karşı bir nefret var ve bu da dinin kendisinden kaynaklanıyor sanırım...

Saygılar...

Gönderi tarihi:

Kur'an-ı Kerim " Dinde zorlama yoktur." dediyse başka söze gerek olduğunu sanmıyorum.

Başka söze gerek olmaması iyi olurdu, ama bizzat Kuran'da başka çok söze gerek duyulmuş. Yayılış döneminde sadece bu yalan ile değil, "benim dinim bana, sizinki size" diye de kandırılmış insanlar hoşgörü tuzağı ile. Fakat egemenlik dönemine geçilince "müşrikler pistir" olmuş. "Onları Mescidi Harama sokmayın" olmuş "gördüğünüz yerde öldürün" olmuş.

Bunlar da Kur'an sözleri...

Gönderi tarihi:

Bilerek veya bilmeyerek, insanların yaptıkları hataları bir dine mal edemezsiniz. İslam Dini nin birinci kaynağı Kur'an-ı Kerim " Dinde zorlama yoktur." dediyse başka söze gerek olduğunu sanmıyorum.

Iste, Kur'an'da ki sayisiz celiskilerden birine el koydunuz. 2:256 dediginiz gibi soyler ondan sonraki ayette, 2:257 der ki "... Kafirlerin velileri ise tâğuttur. (O da) onları aydınlıktan karanlıklara (sürükleyip) çıkarır. Onlar cehennemliklerdir. Orada ebedî kalırlar. ..." bu mudur zorlama yoktur demek istediginiz? Yoksa, Buhari Hadisine gore olan "Dinini degistireni oldurun" sozunde hic zorlama olmadiginimi iddia ediyorsunuz? Muhammedin Sunnetini takip eden "Sunni" Muslumanlar, dinini degistiren Malatya'daki insanlari (Kuran'da yazildigi gibi bogazindan kesip) oldurenler, Hadisi yanlismi anladilar?

Siz celiskilerin bir yanina bakiyorsunuz. Diger tarafina bakmaya kendinize musade etmiyosunuz. Turkiye'de ki Celiskili Islamliga bakiniz. Anayasa'da sozde din zorlamasi yok der. Resmi dini yok der. Sekuler bir Devlettir der.... Ama Turk Egitim Bakanligi Din Dersleri ogretmezmi? 70,000 Camiler Turk Devleti tarafindan idare edilmezmi? Imamlarin Maaslari Turk Devleti tarafindan odenmmezmi? Ister istemez ezanlari sabah erkenden herkes duymazmi? Namaz kilmayan veya Oruc tutmayanlar hor gorulup ve hatta dogulmezlermi?

Kardesim, tabii ki Islam dinin de zorlama vardir. Benim Malezyali Universite tanistigim kiz arkadasim, Islam dininden cikmak istedi ve bunun icin Mahkemeye gitmek zorunda kalmisti. Diger ulkelerde durum dahada zorlu. Insanlarin hayatlari bile tehlike altinda.

Kendinize bir sorun. Niye bu kadar zorlama var?

Gönderi tarihi:

kölelik insanlık dışı bişiydir allahın kulu yada kölesi diye bişiy olamaz ve cehennem diye insanların işkence gördüğü bir yerde olamaz çünkü işkence insanlık dışı bişiydir eğer allahın kölesi ve allahın işkence yaptığına inanıyorsak allahın insanlık dışı bir varlık olduğunu kabulederiz ayrıca allah gözle görülen bişiy değildir dolayısıyla ıspatlanamaz ama inanılabilir ve buda gerçekle ilişkisi olmayan bir inançtır çünkü sonsuz merhamet ve adalet sahibi insanlık dışı bir varlık bu nasıl oluyor bunu yaymak istemektedirler.

efendim dine allaha inanıp inanmama sorunsalının ötesinde yazdığınız gerekçelerin mantığa sığar bir yanının bulunmadığını üzülerek belirtmek zorunda hissediyorum kendimi dinin kendi mantığı içinde kalarak allah işkence yapıyor bu insanlık dışı bişiydir o yüzden ya allah yoktur çünkü din allah için sonsuz merhametli ve adil diyor yada allah dinin anlattığı allah değildir çünkü din allah için sonsuz merhametli ve adil diyor şeklinde bir gerekçe geçersizdir nedeni ise çok açıktır siz bir bilgiyi dinden doğru bir yargı diye referans alarak yine dinin verdiği diğer bilgiyi ona dayanarak yanlışlayıp dinin anlattığı allahın olmadığını veya öyle olmaması gerektiğini söyleyemezsiniz ayrıca sizin işkence yapıyor dediğiniz allah yine dine göre insanlara her türlü felaketi bin bir türlü acıyı hastalığı yaşatan öldüren aynı allah o nedenle allah var diyorsanız ya dinden bağımsız olarak sonsuz merhametli ve adil olduğu kabulü ile birlikte hayattaki acıları felaketleri ölümleri hastalıkları insanlara yaşatan allah diildir dersiniz veya allah yok diyorsanız dini herhangi bir bilgiyi doğru bilgi referansı olarak almazsınız tutarlılık adına saygılar sunarım

Gönderi tarihi:

Çok doğru sevgili Suheyla...

Örneğin bir ateist olarak gayet kibar biriyim ve insanlardan nefret etmiyorum....

Oysa dinlere baktığımızda, dinlerde birbirlerine ve kendilerinden olmayanlara karşı bir nefret var ve bu da dinin kendisinden kaynaklanıyor sanırım...

Saygılar...

efendim ateizm felsefesi kibardır değildirin ötesinde siz kibar birisiniz veya bir başka ateist kibar diye ateizm felsefesinin kibar bir felsefe olduğunu söylemek ne derece doğru olur kibar bir dindara bakıp din hakkındada kibar bir din denilemeyeceği gibi değilmi efendimki tarihi incelediğimizde din savaşlarının yanında büyük ölçüde yıkıma yol açmış din dışı sebeplerle çıkmış savaşlarında bulunması insanlardan nefret etmek yada etmemenin kibar olmak veya olmamakın felsefelerle dinlerle ideolojilerle birebir ilintilendirilemeyeceği anlaşılabilirdir çok net olarak saygılar sunarım

Gönderi tarihi:

Turkiye'de ki Celiskili Islamliga bakiniz. Anayasa'da sozde din zorlamasi yok der. Resmi dini yok der. Sekuler bir Devlettir der.... Ama Turk Egitim Bakanligi Din Dersleri ogretmezmi? 70,000 Camiler Turk Devleti tarafindan idare edilmezmi? Imamlarin Maaslari Turk Devleti tarafindan odenmmezmi? Ister istemez ezanlari sabah erkenden herkes duymazmi?

efendim buna çelişkili islamlık değil çelişkili laiklik denir ama oda aslında çelişkili değildir zorunlu olmasının dışında din derslerinin öğretilmesinin laikliğe aykırı bir durumu olmadığı gibi imamların ve camilerin türk devleti tarafından yönetilmesininde laiklikle bağlantısı olan nedenleri vardır ezan veya çanların alenen duyulması ise diğer laik ülkelerdeki gibi bir haktır yalnızca müslümanların yaşadığı yerlere özgü değildir demokrasi ötekine katlanma saygı duyma felsefesidir devlet insanları zorla namaza götürmediği gibi zorla ateistte yapamaz bununla birlikte insanlar her ikisinin propogandasınıda yapabilir buna göre ülkemizde alenen ateist propoganda yapmak hakkıda vardır buna katlanma kültürüde ülkemizde demokrasi kültürü geliştikçe oluşacaktır saygılar sunarım

Gönderi tarihi:

efendim ateizm felsefesi kibardır değildirin ötesinde siz kibar birisiniz veya bir başka ateist kibar diye ateizm felsefesinin kibar bir felsefe olduğunu söylemek ne derece doğru olur kibar bir dindara bakıp din hakkındada kibar bir din denilemeyeceği gibi değilmi efendimki tarihi incelediğimizde din savaşlarının yanında büyük ölçüde yıkıma yol açmış din dışı sebeplerle çıkmış savaşlarında bulunması insanlardan nefret etmek yada etmemenin kibar olmak veya olmamakın felsefelerle dinlerle ideolojilerle birebir ilintilendirilemeyeceği anlaşılabilirdir çok net olarak saygılar sunarım

Saygıdeğer arkadaşım bakın...

kibarlığın vs. çok alakası var diyorum...

Nedeni ise şu.

Bakın bir din kitabı şunu söyleyebiliyor/buna inanmamızı bekleyebiliyor/bana doğruymuş gibi kabullenmemi isteyebiliyor...

"Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dostlar edinmeyin. Onların bazısı, bazısının dostlarıdırlar. İçinizden kim onları dost edinirse şüphe yok ki, o da onlardandır. Muhakkak ki Allah o zalimleri hidayete, doğru yola iletmez." (Mâide Sûresi, 5:51)

Evet tekrar belirtiyorum bir ateist olarak öncelikle bir insana saygı ve sevgi gösterir onu üretkenliği, paylaşımcılığı, yaratıcılığı, faydalı davranış ve tutumları ile değerlendiririm. Onun müslüman, Hıristiyan, Musevi vs olması beni hiç ama hiç ilgilendirmez...

Fakat ne yazıkki bir din kitabı maalesef böyle düşünmüyor...

O nedenle şunun altını çiziyorum...

Bana göre "Dinler insanları ayrıştırıcı birer asittirler..."

Yani dinler "tümünün yaratıcının gönderdiği kitaplar ve peygamberler" olduğu iddia edildiği halde, hiçbir zaman birleştirici ve bütünleştirici olamadılar ne yazık ki...

Saygılar...

Gönderi tarihi:

Oysa, Islam dini derslerinde diger inanclari hor gormek, lanetlemek, gayri-Muslumanlara kafir, gavur, veya diger hoş gorulu olmayan sifatlarla hitap etmek ogretilir. Neden?

Siz din dersinde bunları mı öğrendiniz? Ben zekat vermeyi, sadaka vermeyi, gençleri evlendirmeyi, komşularla iyi geçinmeyi, hırsızlığın, haram yemenin cezasının olduğunu vs. öğrendim.

Dunya'da Islam Ulkelerinde, camiler Devletler tarafindan yapiliyor. Imamlar Devletler tarafindan egitim gorur ve maaslarini Devletten alirlar. Neden?

Kendin söylüyorsun, İslam Ülkeleri; kilise mi yapacaktı?

Bu Islam dinin etkileyici ve inandırıcı olmayan bir inanc olmadigini gosterip ve Devletten desteksiz olarak bu eski Arap Inanclarinin yok olacagindan dolayidir.

Bana niye sordunuz ki, cevabını biliyormuşsunuz işte?

Gönderi tarihi:

Iste, Kur'an'da ki sayisiz celiskilerden birine el koydunuz. 2:256 dediginiz gibi soyler ondan sonraki ayette, 2:257 der ki "... Kafirlerin velileri ise tâğuttur. (O da) onları aydınlıktan karanlıklara (sürükleyip) çıkarır. Onlar cehennemliklerdir. Orada ebedî kalırlar. ..." bu mudur zorlama yoktur demek istediginiz? Yoksa, Buhari Hadisine gore olan "Dinini degistireni oldurun" sozunde hic zorlama olmadiginimi iddia ediyorsunuz? Muhammedin Sunnetini takip eden "Sunni" Muslumanlar, dinini degistiren Malatya'daki insanlari (Kuran'da yazildigi gibi bogazindan kesip) oldurenler, Hadisi yanlismi anladilar?

Kur'an geldiğinde diğer semavi dinlerin hükmü de zaten kalkmıştır, o dinler tahrif olduğu için insanlar cahiliye dönemi yaşamışlar bunun üzerine İslam Dini indirilmiştir. Peygamber (SAV) müşrikler dahil kimseye zorla müslüman olacaksın demedi, sadece dinini tebliğ etti, müşrikler kendi putlarının kabul edilmemesini gururlarına yediremeyince onlar Hz.Peygambere işkence yaptılar; zorlama onlardan geldi.

İslamı kabul eden biri elbette şartları kabul etmiştir bir takım kurallara uyacaktır. Malatya da ki olaya gelirsek, kimsenin bireysel olarak ceza verme yetkisi yoktur, bu devlet görevlileri tarafından, usulüne uygun uygulanır.

Gönderi tarihi:

Saygıdeğer arkadaşım bakın...

kibarlığın vs. çok alakası var diyorum...

Nedeni ise şu.

Bakın bir din kitabı şunu söyleyebiliyor/buna inanmamızı bekleyebiliyor/bana doğruymuş gibi kabullenmemi isteyebiliyor...

Evet tekrar belirtiyorum bir ateist olarak öncelikle bir insana saygı ve sevgi gösterir onu üretkenliği, paylaşımcılığı, yaratıcılığı, faydalı davranış ve tutumları ile değerlendiririm. Onun müslüman, Hıristiyan, Musevi vs olması beni hiç ama hiç ilgilendirmez...

Fakat ne yazıkki bir din kitabı maalesef böyle düşünmüyor...

O nedenle şunun altını çiziyorum...

Bana göre "Dinler insanları ayrıştırıcı birer asittirler..."

Yani dinler "tümünün yaratıcının gönderdiği kitaplar ve peygamberler" olduğu iddia edildiği halde, hiçbir zaman birleştirici ve bütünleştirici olamadılar ne yazık ki...

Saygılar...

efendim öncelikle asitler ayrıştırıcı değildir onu belirteyim turnusol kağıdı ile karıştırdınız sanırım üstelik ben dinler birleştiricidirler falanda demedim benim dikkat çektiğim husus ile uzaktan yakından alakası olmayan savunular geliştirmişsiniz onun için tekraren belirteyimki sizin bir ateist olarak çok asil ve kibar janti bir beyefendi olmanız tüm ateistlerin sizin gibi olduğu anlamına gelmeyeceği gibi ateizmi bir kibarlık felsefeside yapmaz ve ateizm bir ahlak felsefeside değildir bu durum kimi ateistlerin dindarlara karşı duydukları kompleks yüzünden geliştirdikleri bir savunma mekanizmasıdırki pek kibar bir üslubunuz olmadığınıda söyleyebilirim nedeni ise şuki arkadaşım gibi hiçte kibar olmayan bir hitap şeklini kullanmış olmanızdır antr parantez

bir insana saygı ve sevgi gösterir onu üretkenliği paylaşımcılığı yaratıcılığı faydalı davranış ve tutumları ile değerlendiririm onun müslüman hristiyan musevi vs olması beni hiç ama hiç ilgilendirmez demişsiniz doğru ise çok güzel bir bakış açısı gerçekten fakat vermiş olduğunuz ayette bu bakış açısına aykırı bir durum olmadığını söyleyebilirim nedeni şu ki yazmış olduğunuz değerlerlendirme kriteri ve bakış açısı sonucu müslüman veya hristiyan veya museviyi dost edindiğinizde yani özelinizi paylaşmak demektir dost edinmek bu arada devam ediyorum aranızda din konusunda yada dini konuların paylaşımında sorunlar çıkmayacağını taahhüt edebilirmisiniz heleki sizin gibi ateşli bir ateizm savunucusu için bunun garantisi varmı oysa dostluk asgari müştereklerde değil hayatın tüm alanlarında anlaşabilmek paylaşabilmek demektir mantıken bu mümkünmü efendim yapmayın şimdi hatta iddia ediyorumki bana bu forumdaki binlerce üye arasından dostum diyebileceğiniz ve tabi onlarında onayı şart olmak üzere bir müslüman veya bir hristiyan veya bir musevi üye gösteremezsiniz efendim saygılar sunarım

Gönderi tarihi:

Malatya da ki olaya gelirsek, kimsenin bireysel olarak ceza verme yetkisi yoktur, bu devlet görevlileri tarafından, usulüne uygun uygulanır.

efendim din devletlerinden yani şeriatla yönetilen ülkelerden söz ediyorsanız hristiyanlık propogandası yapmak yasak olabilir ve dediğiniz doğru olabilir ancak burada malatyadaki olay derken ülkemizdeki bir vilayet dolayısıyla laik bir devlet olan türkiye cumhuriyetine siyasi olarak bağlı bir vilayetteki olay söz konusu ve laik bir devlet olan türkiye cumhuriyetinde herhangi bir dinin yada dinsizliğin yada felsefenin propogandası ne müslüman vatandaşlar tarafından ne de devlet görevlileri tarafından engellenebilir cezalandırılabilir aksine asıl bireysel olarak bunları engellemek ve cezalandırmak devlet görevlileri tarafından engellenir ve cezalandırılır suçtur olan budur yani saygılar sunarım

Gönderi tarihi:
Bence artık müslümanım demeyin!

Ee, ne yapayım, onuncu köye mi gideyim? On bininci köyde de gerçekler değişmez, yüz bininci köyde de... Yok yani yazmıyor Kuranda böyle bir şey diyorsanız söylersiniz. Biz de nerde yazdığını gösteririz. Yazıyorsa ne yapabiliriz? Ben ne yapabilirim, başkası ne yapabilir? Yazıyor işte, inkar mı edeceğiz?

Gönderi tarihi:

efendim din devletlerinden yani şeriatla yönetilen ülkelerden söz ediyorsanız hristiyanlık propogandası yapmak yasak olabilir ve dediğiniz doğru olabilir

Sayın Canraşit, bana sorulan veya ima edilen bu kişilerin inançları uğruna, kitaba bakarak bu cinayetleri işlediğidir. Bunun üzerine kişilerin ceza verme yetkisinin olmadığını ve cezayı da şeriatla yönetilen ülkelerde ancak devletin uygulayacağı, yönünde bir açıklama yapma gereği duydum.

Burada nezaketten söz edenlere de sizin üslubunuzu örnek göstermek istiyorum, müsadenizle...

Gönderi tarihi:

Ee, ne yapayım, onuncu köye mi gideyim? On bininci köyde de gerçekler değişmez, yüz bininci köyde de... Yok yani yazmıyor Kuranda böyle bir şey diyorsanız söylersiniz. Biz de nerde yazdığını gösteririz. Yazıyorsa ne yapabiliriz? Ben ne yapabilirim, başkası ne yapabilir? Yazıyor işte, inkar mı edeceğiz?

Tamam, yazıyor fakat sizin bunları hangi maksatla buraya taşıdığınızı düşünürsek ben haklıyım. Sayın demirefe, tefsir bir ilimdir; Kur'an a mana verebilmek için, iniş sebebi, ne zaman indi, nerede indi, hadislerde açıklaması var mı, mecazı anlamı vs. bunları bilmek gerekir. Tutup meali ile yorum yapamazsınız.

Biri tutup, Yahudi ve Nasrani lerin dost edinilmemesine takmış, iyi de arkadaş bizim bu gün gördüğümüzü Kur'an 1400 sene önce görmüş; daha ne istiyorsunuz? Biz demiyor muyuz AB/D den dost olmaz diye, biz dost olalım diye kapılarında yalvarıyoruz adamlar istemiyor hatta başımıza çuval geçiriyorlar, ambargo koyuyorlar. Biz demiyor muyuz bunların ülke üzerinde emelleri var diye, asala, pkk ve şimdi de açılımcılar kim var bunların arkasında?

Gönderi tarihi:

Sayın demirefe, tefsir bir ilimdir; Kur'an a mana verebilmek için, iniş sebebi, ne zaman indi, nerede indi, hadislerde açıklaması var mı, mecazı anlamı vs. bunları bilmek gerekir. Tutup meali ile yorum yapamazsınız.

Iste bir celiski yaptiniz.

Bir taraftan Kur'an'nin mukemmel bir kutsal kitap olduguna ve Allah tarafindan size gonderildigine inaniyorsunuz. Diger taraftan icindeki ayetlere inanmiyorsunuz. Yani, Kur'an'da ki sayisiz ayetlerde herseyin "apaçık" oldugunu demesine ragmen, siz buna inanmiyorsunuz ve Allahin Kitabina tercuman lazim diyorsunuz. Allah hatami yapiyor bu "apaçık" dedigi ayetlerde?

"Ey kitap ehli! Artık size elçimiz (Muhammed) gelmiştir. O, kitabınızdan gizleyip durduğunuz gerçeklerden birçoğunu sizlere açıklıyor, birçoğunu da affediyor. İşte size Allah'tan bir nur ve apaçık bir kitap (Kur'an) gelmiştir." (Maide 15)

Simdi Kuran'a niye inanmiyorsunuz?

Gönderi tarihi:

bir insana saygı ve sevgi gösterir onu üretkenliği paylaşımcılığı yaratıcılığı faydalı davranış ve tutumları ile değerlendiririm onun müslüman hristiyan musevi vs olması beni hiç ama hiç ilgilendirmez demişsiniz doğru ise çok güzel bir bakış açısı gerçekten fakat vermiş olduğunuz ayette bu bakış açısına aykırı bir durum olmadığını söyleyebilirim nedeni şu ki yazmış olduğunuz değerlerlendirme kriteri ve bakış açısı sonucu müslüman veya hristiyan veya museviyi dost edindiğinizde yani özelinizi paylaşmak demektir dost edinmek bu arada devam ediyorum aranızda din konusunda yada dini konuların paylaşımında sorunlar çıkmayacağını taahhüt edebilirmisiniz heleki sizin gibi ateşli bir ateizm savunucusu için bunun garantisi varmı oysa dostluk asgari müştereklerde değil hayatın tüm alanlarında anlaşabilmek paylaşabilmek demektir mantıken bu mümkünmü efendim yapmayın şimdi hatta iddia ediyorumki bana bu forumdaki binlerce üye arasından dostum diyebileceğiniz ve tabi onlarında onayı şart olmak üzere bir müslüman veya bir hristiyan veya bir musevi üye gösteremezsiniz efendim saygılar sunarım

Evet din farklılığından dolayı özelimi paylaştığım insanlarla dos edinmekten dolayı dini konuların paylaşımıdan dolayı sorun yaşayacağımı hiç sanmıyorum çünkü öyle dine körü körüne bağlanan ve var gücüyle bağlı ve bunu anlamsız bir şekilde derinliğine yaşayan her hangi biriyle yapamayacağmı zaten bilirim sevgili Canreşit dostum.

Durum böyle olunca da zaten sorun ortadan kalkmış olur.

Bu nedenle asgari noktalarda birleşmemiz gaye tabiki mümkün ve sonuçta dini görüşü ne olursa olsan herşeyden önce biz insanız, İNSAN. Bunden ötesi zaten olmaz/olamaz benim için...

Bu forumda hıristiyan, müsevi, vs üye geremezsiniz ama benim böyle inanılmaz güzel arkadaşlarım, harika dostlarım var.

Kendilerine buradan saygı ve sevgilerimi sunuyor ve bana öğrettikleri çok değerli bilgileri için ise hayrıca kendilerine yürekten dost sıcaklığımı iletmek istiyorum...

Saygı ve sevgiler...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.