Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

TORBA YASA GÜVENCESİZLİK ATEŞİNE EMEKÇİ TAŞIYOR...

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Şu sıralar AKP!liler TBMM çıkaracakları Torba Yasası ile güvencesizlik ateşinde yanacak yeni işçiler yaratmakla meşguller.

Torba yasının 74. maddesinde;

özel sektörde istihdam edilecek yeni işçilere dair sigorta primlerinin işveren payının,

İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanması düzenleniyor.

Yalnızca “18 yaşından büyük ve 29 yaşından küçük erkekler ile 18 yaşından büyük kadın” işçilerin istihdamı için öngörülüyor bu madde.

64. maddesinde;

“çağrı üzerine çalışma, evden çalışma, uzaktan çalışma” gibi esnek çalışma biçimlerini öngörüyor.

Bu da bilenlere yüzyıllar önce kapalı atölyelerde vahşi koşullarda çalışan kadınları hatırlatıyor.

Bu seferki düzenleme evinize kapanıp çalışın oluyor.

Güvencesizliğin en vahşi biçimde uygulanma biçimi ev olunca sömürü gizli kalıyor.

Taslağın 62. maddesi ise;Şu an 2 aylık olan deneme süresini 25 yaşın altındaki genç işçiler için 4 aya yükseltiyor.

Bu ülkede güvencesiz çalışan kot taşlama işçileri silikozis hastalığından ölüyor...

Bu ülkede tekstil fabrikalarında güvencesizliğe mahkûm edilen kadın işçiler yanarak ölüyor...

Bu ülkede daha önce Davutpaşa'da şimdi Ankara’da güvencesiz çalışan işçiler ateşte yanıyor…

Bu ülkede işçiler Torba Yasa adı altında güvensizliğin torbasının içine konulmaya çalışılıyor…

Bu ülkede işçiler İleri demokrasi diyen AKP'lilerin marifetiyle güvencesizliğin ateşiyle yakılmak isteniyor...

Gönderi tarihi:

Bütün bu maddeler Avrupa Birligi ülkeleri calisma yasasina aykiri maddelerdir.Hal böyle iken AB'nin hala Erdogan'in sirtini sivazlamasinin tek bir amaci olabilir.Cinde,Afrika'da ve daha, insan haklarinin beyaz irk tarafindan ayaklar altina alindigi ülkelerdeki cocuk iscilerin sirtindan sömürü düzenini devam ettiren ülkelerin cikarlarina hizmeti Türkiye'de de yasa ile legallestirmektir.

AB,Türkiye'yi her defasinda degisik bahanelerle kapisinin önünde tutmayi basardi,Basiretsiz siyasetcilerimizin ve AB'den cikarlari olan birtakim isbirlikcilerin cabalari ile halk AB olmadan Türkiye yasayamaz yalani empoze edildi.Halbuki biz bugüne kadar AB olmadan yasadik.Nedir bu haysiyetliginin ardindaki neden diye baktigimizda;Sevr'i görüyoruz.

AB herseyimize karisirken hatta kokorecimizi bile sorun ederken neden bu torba yasa ile yasalastirilmak ve calisanlarimizin aleyhinde olan maddelere izin vermektedir.Soruyorum simdi AB icin kelleyi koyanlara:NEDIR BUNUN ANLAMI?

saygilarla

Gönderi tarihi:

AB herseyimize karisirken hatta kokorecimizi bile sorun ederken

Kokoreci, çiğ köfteyi, aklına gelen her şeyi sorun eder. Kurban bayramlarında gözlemci gönderir, "hmmmm..." diye başlarını iki yana sallayıp yüzlerini ekşiterek rapor tutarlar. Ama kimse İspanya'ya gidip arenalarda, gözü dönmüş kalabalıkların tezahüratları altında üstelik işkence ederek boğaların öldürülmesine gözlemci gönderip rapor filan tutmaz!

Bu AB denen garabetin iler tutar ne yanı kaldı ki? AB deyince aklına çirkin bir çifte standart, pis bir ikiyüzlülük gelecek...

Gönderi tarihi:

Kokoreci, çiğ köfteyi, aklına gelen her şeyi sorun eder. Kurban bayramlarında gözlemci gönderir, "hmmmm..." diye başlarını iki yana sallayıp yüzlerini ekşiterek rapor tutarlar. Ama kimse İspanya'ya gidip arenalarda, gözü dönmüş kalabalıkların tezahüratları altında üstelik işkence ederek boğaların öldürülmesine gözlemci gönderip rapor filan tutmaz!

Bu AB denen garabetin iler tutar ne yanı kaldı ki? AB deyince aklına çirkin bir çifte standart, pis bir ikiyüzlülük gelecek...

Biz dini inancımız gereği kurban kesiyoruz adamlar katliam diyor, dediğiniz gibi İspanya da zevk için, işkence ederek öldürüyorlar, çoluk, çocuk binlece insan da seyrediyor. Çok güzel bir tespit.

Gönderi tarihi:

Yok yani, kurban kesilmesinden hiç hoşlanmadığımı neredeyse her sene yeniden standart tepki olarak belirtiyorum da...

Fakat yani olamaz, akıl dışı ya! Bir AB ülkesinde millet tezahüratlarla hayvana işkence edilmesini izliyor, alkışlıyor, işkenceci para kazanıyor, bu onun mesleği! Daha vahimi, Fransa'nın da bazı çok dar bölgelerinde olsa bile boğa güreşi yapıldığını duydum!

Batsın, hem de yerin yedi kat dibine, olmaz olsun. Bu bir yüz karası ve bir utanç! Tamam Türkiye'de kurban kesiliyor diye almasınlar AB ye, yüzde yüz destek benden de, İspanya'yı da almasalardı bunun bir anlamı olurdu. Çok mu zor, "yasakla boğa güreşini, gir AB'ye!

"Uyum yasası" yahu! Bize "uyuyun yasası"! "Biz sizi uyandırırız, boğazınıza basınca!" :angry:

Gönderi tarihi:

"Bugün bir koyunu kesemeyen, yarın savaş çıksa nasıl savaşacak?" diye itiraz edilir.

Kesinlikle ilgisi yok. En acımasız savaşçıların barışta en munis insanlar olduğu kanıtlanmıştır. Asıl zavallı hayvanlara acıyan insanlar var ya, suçlu olduklarına inandıkları insanlara zerre acımazlar. Bu konuda bir ters orantı vardır. Hayvanlara acımasız davrananlar insan şiddeti ile karşılaştıklarında korkudan tir tir titrerler. Çünkü onlar zavallıya güç yetirmeye alışmışlardır.

Gönderi tarihi:

Ispanya AB'ne alinirken alinmadan önce bile Boga güresleri icin bir dayatma olmadi onlara,adamlar hayvan katlederek AB'ne üye oldular.Bize ise neredeyse sakin sinekleri öldürmeyin komutu verecekler ve Erdogan hükümetide hemen bir uyum yasasi yapacak.Bu kadar adamisiz kendimizi AB'ye.Taraftar olanlar kul olmamizdan yanadir,taraftar olmayanlarin adida haindir,AKP sözlügünde.

Bir iktidar düsünün:Hicbir milli degere AB ugruna saygisi olmayan,milli olan ne varsa gündemden cikartmaya calisan ama yobazlik sanatinda mangalda kül birakmayacak sekilde özgürlükcü olan.Din olunca özgürlüklere gem vurulamaz ama protesto olunca "ÖZGÜRLÜKLER SINIRSIZ DEGILDIR"gercegine siginan.

Cumhurbaskani onca cekinceye ragmen yargi ile ilgili yasayi onayladi.Baska ne beklenebilirdi ki.Onun görevi yasalarin egrisine dogrusuna bakmak degil,onun görevi kendisini oraya getiren velinimeti olan Erdogan'a noterlik yapmaktir.Malum Türkiye'yi Atatürkcülerden fethettiler simdi yeni Türkiye yaratiyorlar.Erdoganci Türkiye ve yeni rejimin adinida ERDOGANIZM koyacaklar.

saygilarl

Gönderi tarihi:

Torba Yasa'yla ilgili bazı köşe yazılarına, bazı yorumlara baktım, maddelere şöyle bir göz gezdirdim.Torba Yasa'nın iyi yönleri olmakla birlikte kötü yönleri olduğu konusunda fikirler var.Bu konuyla alakalı bilgisi olan yorumuna değer verdiğim biri olan Ali Tezel de aynı şekilde yasanın iyi ve kötü yönlerinin olduğunu söylüyor.SSK'yla alakalı borçların yapılandırılması, affı konusundaki değişikliklerin yararlı olduğu yönünde fikir beyan etmiş.Çalışanlar ve işverenler hususunda özellikle stajerlikle ilgili maddenin çalışanlar için çok olumsuz sonuçlar doğruracağı kanısında.Zorunlu stajyerlik tabirindeki zorunlu kelimesi kaldırılmış ve bu şekilde olursa işverenlerin stajyer adı altında işçileri bu kapsamda istedikleri süre çalıştırabileceklerinden bahsediyor ve hakları az olduğu için bu durumun olumsuz olduğunu vurguluyor ki katılmamak elde değil.

Ben de yasaya baktığımda şunu söyleyebilirim.Bu haliyle yasa çok sıkıntılar içeriyor, dilinden midir doğuracağı sonuçlar hesap edilmediğinden midir yoksa bilinçli midir bilmiyorum eksiklikleri,çalışanları olumsuz etkileyecek yanları göze batıyor.AKP bu yasayı tekrar gözden geçirmeli, eleştirilere daha fazla önem vermeli,herkesi dinlemeli bu konuda.Muhalefet de bu yasanın getirdiklerini iyi anlatmalı halka muhalefetin de sorumluluğu bu.

Muhabbetle...

Gönderi tarihi:

Torba Yasa'yla ilgili bazı köşe yazılarına, bazı yorumlara baktım, maddelere şöyle bir göz gezdirdim.Torba Yasa'nın iyi yönleri olmakla birlikte kötü yönleri olduğu konusunda fikirler var.Bu konuyla alakalı bilgisi olan yorumuna değer

.

.

.

Muhabbetle...

Torba yasa ile devletin trilyonu Erbakan'a hediye edilmis oldu.Erbakan sadece o paranin vergisi olan bir milyonu ödeyecek.Iste mücahit olmanin ödülü böyle alinmis oldu.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Torba Yasa'yla ilgili bazı köşe yazılarına, bazı yorumlara baktım, maddelere şöyle bir göz gezdirdim.Torba Yasa'nın iyi yönleri olmakla birlikte kötü yönleri olduğu konusunda fikirler var.Bu konuyla alakalı bilgisi olan yorumuna değer verdiğim biri olan Ali Tezel de aynı şekilde yasanın iyi ve kötü yönlerinin olduğunu söylüyor.SSK'yla alakalı borçların yapılandırılması, affı konusundaki değişikliklerin yararlı olduğu yönünde fikir beyan etmiş.Çalışanlar ve işverenler hususunda özellikle stajerlikle ilgili maddenin çalışanlar için çok olumsuz sonuçlar doğruracağı kanısında.Zorunlu stajyerlik tabirindeki zorunlu kelimesi kaldırılmış ve bu şekilde olursa işverenlerin stajyer adı altında işçileri bu kapsamda istedikleri süre çalıştırabileceklerinden bahsediyor ve hakları az olduğu için bu durumun olumsuz olduğunu vurguluyor ki katılmamak elde değil.

Ben de yasaya baktığımda şunu söyleyebilirim.Bu haliyle yasa çok sıkıntılar içeriyor, dilinden midir doğuracağı sonuçlar hesap edilmediğinden midir yoksa bilinçli midir bilmiyorum eksiklikleri,çalışanları olumsuz etkileyecek yanları göze batıyor.AKP bu yasayı tekrar gözden geçirmeli, eleştirilere daha fazla önem vermeli,herkesi dinlemeli bu konuda.Muhalefet de bu yasanın getirdiklerini iyi anlatmalı halka muhalefetin de sorumluluğu bu.

Muhabbetle...

sayın fuzuli, aramızdaki fark AKP ne getiriyorsa ben şüphe ile bakıyorum çünkü her yaptıklarının arkasında gizli bir amaç var, o amaçları uğruna bir çorba yasa yapıp içine atıyorlar. Referandumda da aynısı uygulandı, yok kadına, özürlüye ayrımcılık yapılacakmış, yok 12 Eylülcüler yargılanacakmış, yok işçiye, memura sosyal haklar verilecekmiş. Bir kesim de, sanırım siz de bu kesime dahilsiniz inandı ve evet dedi. Bu referandumun amacının yargıyı ele geçirmek olduğu zaten biliniyordu ama ne hikmetse ambalaja da inanıldı. Ha, aramızdaki fark deyince, ben neye inandığımı söyledim; bana göre siz AKP nin samimi olduğunu sanıyorsunuz, umarım yanılıyorumdur.

Gönderi tarihi:

sayın fuzuli, aramızdaki fark AKP ne getiriyorsa ben şüphe ile bakıyorum çünkü her yaptıklarının arkasında gizli bir amaç var, o amaçları uğruna bir çorba yasa yapıp içine atıyorlar. Referandumda da aynısı uygulandı, yok kadına, özürlüye ayrımcılık yapılacakmış, yok 12 Eylülcüler yargılanacakmış, yok işçiye, memura sosyal haklar verilecekmiş. Bir kesim de, sanırım siz de bu kesime dahilsiniz inandı ve evet dedi. Bu referandumun amacının yargıyı ele geçirmek olduğu zaten biliniyordu ama ne hikmetse ambalaja da inanıldı. Ha, aramızdaki fark deyince, ben neye inandığımı söyledim; bana göre siz AKP nin samimi olduğunu sanıyorsunuz, umarım yanılıyorumdur.

Kasadaki elmaların hepsi çürümüş Sayın yılmaz.Ben çürümüş elmaların içinde kendimce az çürümüş olanı bulmaya çalışıyorum.Elmaların hepsi çürümüş diyene eyvallah doğrusun diyorum.Hayır canım hepsi değil bana göre biri sağlam o da benim sağlam dediğim, diyene de gülüp geçiyorum.

Muhabbetle...

Gönderi tarihi:

Kasadaki elmaların hepsi çürümüş Sayın yılmaz.Ben çürümüş elmaların içinde kendimce az çürümüş olanı bulmaya çalışıyorum.Elmaların hepsi çürümüş diyene eyvallah doğrusun diyorum.Hayır canım hepsi değil bana göre biri sağlam o da benim sağlam dediğim, diyene de gülüp geçiyorum.

Muhabbetle...

Doğru da herkes az çürümüşü ayırırken nasıl değişik seçim yapar? Bunların dışı gayet güzel, allı, yeşilli ama içi çürümüş herhalde onun için fark edemiyoruz. Bir de çürük olduğunu gördüğümüz halde bunları taş gibi diye yutturmaya çalışanlar var, onlara da ben şaşıyorum; gülüp geçemiyorum, şaşıyorum.

Gönderi tarihi:

Doğru da herkes az çürümüşü ayırırken nasıl değişik seçim yapar? Bunların dışı gayet güzel, allı, yeşilli ama içi çürümüş herhalde onun için fark edemiyoruz. Bir de çürük olduğunu gördüğümüz halde bunları taş gibi diye yutturmaya çalışanlar var, onlara da ben şaşıyorum; gülüp geçemiyorum, şaşıyorum.

Siyasi fikirler, uygulanan siyasetler için bu siyaset en doğru olanıdır bu siyaset en yanlış olanıdır diyemiyoruz tabi.Bu durum karpuz değil ki iddiaya girip karpuzu keselim sonra olgun muymuş değil miymiş bakalım.Ben taş gibi görmediğim gibi hepten çürük gibi de görmüyorum.Tabi bendeki göz sizde yok, sizdeki göz de ben de.Bu algı farklılığına sebep olan sayısız neden var.

Muhabbetle...

Gönderi tarihi:

Sayin Fuzuli Yargi yapilan son degisikliklerle hem iktidarin yargisi haline getirildi ve getirilecek hem de secimden sonra tek parti olarak AKP'nin cikmasi durumunda sizce baskanlik bence padisahlik dönemi baslayacaktir.

Bütün yapilanlar,Atatürk'ün kurmus oldugu LAIK TÜRKIYE CUMHURIYETI'NDEN INTIKAM ALMAKTIR.Bunu artik biliyoruz.Bu davanin icerisinde AB-ABD-AKP-TARIKATLAR-TEKKELER-ZAVIYELER VARDIR.

saygilarla

Gönderi tarihi:
siz de kurban kesersiniz

:)Yanlış anlamışsınız. Benim dediğim, AB'yi Türkiye'yi kurban kesmemeye zorlaması konusunda desteklediğim. Doğruyu söyleyen düşmanım da olsa desteklerim. Ama yanlışını da affetmem, İspanya'yı da AB den çıkarsın, öyle gelsin!

Sayın Fuzuli, çürük elmalar içinde en az çürümüşünü aramayı bırakın bence. Hiç meclise girmemiş olanlardan yeni bir tercih yapalım, kasadaki çürükleri dökelim, sapasağlam elmalar koyalım. Aksi, koyver ipini gitsin uçuruma anlayışı olur. Kimseye böyle bir ümitsizlik aşılamayın bence.

İnanç konusunda anlaşamıyoruz diye fikrimi yabana atmayın, inanç ayrı, siyaset ayrı...

Gönderi tarihi:

Sayın Fuzuli, çürük elmalar içinde en az çürümüşünü aramayı bırakın bence. Hiç meclise girmemiş olanlardan yeni bir tercih yapalım, kasadaki çürükleri dökelim, sapasağlam elmalar koyalım. Aksi, koyver ipini gitsin uçuruma anlayışı olur. Kimseye böyle bir ümitsizlik aşılamayın bence.

İnanç konusunda anlaşamıyoruz diye fikrimi yabana atmayın, inanç ayrı, siyaset ayrı...

Bakacağız,düşüneceğiz tabi,ne söyleniyor, ne vaat ediliyor, nasıl bir düşünce yapısı sergileniyor değerlendireceğiz, karşılaştıracağız....

Muhabbetle...

Gönderi tarihi:

Çok iyi anladım da AB ne girilmesin diye kesersiniz demek istedim. :D

:DValla her şart altında benim kurban keseceğimi!!! düşünmek yanlış anlamaktır!

Ayrıca adil şartlarda AB ye girmeye karşı değilim. İlk şartım: İspanya çıkarılsın, boğa güreşini yasaklamadan alınmasın!

Gönderi tarihi:

Amac secimi kazanmaktir gerisi ise fasa fiso.Secim kazanabilmek icin vatandasin vergileri heba ediliyor,vatandasa bundan zirnik düsmüyor,Hela acilisi yapilirken yüzlerce insan bu acilisa getirilerek televizyonlarda psikolojik darbe yapiliyor beyinlere.

saygilarla

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.