Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Öncelikle merhaba

Sevgilimle uzun süredir süren bir birlikteliğimiz var

bu süre zarfında hep korunarak (genelde prezervatifle) birlikte olduk

ancak hem prezervatifin haz seviyesini düşürmesi hemde sürekli hap yutmaktan sıkılan kız arkadaşım benden habersiz RİA (spiral) taktırdığını ve artık rahatça ve gönlümüzce birlikte olabileceğimizi söyledi

aklıma takılan şu

gerçekten spiral taktırmışsa bunu anlamanın bi yolu varmı ?

bunu doktor muayenesi haricinde bi şekilde elle v.s. anlamanın bi yolu mevcutmu ?

çünkü açıkcası güven kuşkum var açık açık ben sana güvenmiyorumda diyemiyorum

uzun lafın kısası gönül rahatlığı ile birlikte olmakistediğim kız arkadaşımın doğru söyleyip söylemediğini nasıl anlarım

Yardım ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Gönderi tarihi:
  • Admin

Dünyayının en büyük Kadın portallarından birinde şu bilgileri buldum... (ivillage.com)

Not: Sizin için çevirisini yaptım dilerim yararlı olur. :)

• An IUD is a plastic, T-shaped device that is placed in a woman's uterus to prevent pregnancy.

------- RİA plastiktir, T şeklinde bir araçtır ve gebelikten korunmak için kadının rahim içine yerleştirilir.

• IUDs are considered to be 99 percent effective in preventing pregnancy but do not protect against sexually transmitted diseases.

------ Yüzde 99 etkili bir doğum kontrol yöntemi olarak bilinir fakat bu yöntem kesinlikle seksle bulaşan hastalıklardan korunma sağlamaz

• There are two types of IUDs -- copper IUD and hormone-releasing IUD. Both can be implanted by a healthcare professional in a matter of minutes.

------- İki tip RİA vardır. Bakırlı RİA ve Hormonlu RİA. İki yöntemde bir sağlık uzmanı tarafından bir kaç dakikada yerleştirilebilir.

• An IUD is implanted in the uterus and cannot be felt by the woman or the woman's partner during sexual intercourse.

------- RİA Uterus - Rahim-Döl yatağı içine yerleştirilir ve seks esnasında kadın veya kadınla ilişkiye giren erkek tarafından kesinlikle hissedilmez.

• An IUD provides immediate birth control protection and can be removed easily if desired or necessary.

------- RİA anında doğum kontrolü sağlar ve istenildiği anda rahimden çıkarılabilime özelliği vardır.

• A copper IUD does not introduce any hormones into a woman's body and it is the longest-lasting form of contraception available today.

------- Bakır RİA kadın vücuduna kesinlikle hormon bırakmaz ve en uzun kontrol sağlayan yöntemdir.

• Benefits of an IUD include a relatively easy insertion procedure, little maintenance of the device and a low risk of side effects.

------- RİAlerin diğer yöntemlere göre yararları, çok kolay yerleştirilmeleri, çok az bir bakım gerektirmeleri ve çok az sayıda yan tesirleri olmasıdır.

• If checked regularly, a copper IUD may remain in a woman's uterus up to 10 years before it needs to be changed.

-------- Eğer sık sık kontrol edilirse, bir bakır RİA kadın rahminde 10 yıl kalabilir. 10 Yıl sonunda değiştirilemesi gerekmektedir.

• Women who may not be candidates for an IUD include those who have had cancer of the cervix or uterus, a history or risk of ectopic pregnancy or autoimmune diseases, such as HIV.

------- Şu hastalıkları olanlar RİA için uygun değillerdir: Rahim kanseri ve AİDS hastaları.

• Some of the possible side effects associated with a copper IUD are heavier menstrual periods, abdominal cramps, back pain or mood changes.

-------- Bakır RİA için bilinen bir kaç yan tesirler şunlardır: Ağır bir regl dönemi geçirilebilir, karın krampları olabilir, bel ağrısı olabilir veya hafif bir aksilik durumu oluşturabilir.

• A woman needs to monitor the placement of her IUD by periodically checking for the presence of the string attached to the device.

-------- RİA kullanan kadınlar sık sık kontrol edilmelidirler çünkü RİA bağlı ipin kontrol edilmesi gerekmektedir.

post-44474-0-15074900-1296529021_thumb.jpg

• A hormone-releasing IUD may cause irregular or cessation of a woman's menstrual period as well as mood changes.

-------- Hormon kullanan RİAlar kadınlarda regl döneminin acılı ve uzun olması durumuna yol açar ve çok aksi olmalarına yol açabilir.

• If an IUD becomes displaced, a woman must use an alternative form of birth control and contact her ObGyn for an examination.

-------- Eğer RİAda kayma olmuşsa veya yanlış yerleşim oluşmuşsa, kadının başka bir doğum kontrol yöntemi kullanması önerilir ve hemen kadın doktoruna görünmesi tavsiye edilir.

• The older type of IUD that was associated with pelvic infections and infertility has been removed from the market and these complications rarely occur with the new IUDs.

--------- Eskiden kullanılan eski bir RİA yöntemi artık kullanılmamaktadır.

Gönderi tarihi:
  • Yazar

yardımınız için çok teşekkür ederim

maddelerden birinde (zaten kalın puntoya almışsınız :original: ) sex sırasında hissedilmez diyor onun farkındayım zaten aksi halde olabilecekleri düşünmek bile istemiyorum :original:

bir başka maddede de bir fotoğraf söz konusu

bunu birkaç sitede uyarı amaçlı görmüştüm fakat

etik kuralları aşmak istemiyorum fakat emin olun ne içerde ne de dışarda öyle ip falan sarkmıyor hiç bir yerinden :original:

yani soru biraz havada kalmış gibi oldu yani üzgünüm tatmin olamadım :blushing::ermm:

yinede emekleriniz için çok teşekkür ederim :thumbsup:

Gönderi tarihi:
  • Admin

yardımınız için çok teşekkür ederim

maddelerden birinde (zaten kalın puntoya almışsınız :original: ) sex sırasında hissedilmez diyor onun farkındayım zaten aksi halde olabilecekleri düşünmek bile istemiyorum :original:

bir başka maddede de bir fotoğraf söz konusu

bunu birkaç sitede uyarı amaçlı görmüştüm fakat

etik kuralları aşmak istemiyorum fakat emin olun ne içerde ne de dışarda öyle ip falan sarkmıyor hiç bir yerinden :original:

yani soru biraz havada kalmış gibi oldu yani üzgünüm tatmin olamadım :blushing::ermm:

yinede emekleriniz için çok teşekkür ederim :thumbsup:

Sevgili theextrame,

Üsteki yazıyı size cevap olarak göndermedim sadece yardımcı olması açısından gönderdim. Kendim bilgi sahibi değildim o yüzden yaygın bir kadın sitesinden size yardımcı olacağını düşündüğüm bir yazıyı size çevirdim.

Sizin sorunuzu ancak bir doktor veya kullanan birisi cevaplayabilir...

Sevgiler

Gönderi tarihi:

Doktor muayenesi haricinde, bir kadında spiral olup olmadığının anlaşılması mümkün değildir.Eğer kız arkadaşınızın regl döneminde ki normal kanama miktarını, normalde kaç gün adet gördüğünü biliyorsanız bu sizi az da olsa aydınlatabilir.Çünkü spiral taktırmış bir kadının regl kanaması değişkenlik gösterir.Ay içinde ara kanamalar yaşayabilir.Hormonlu spiral denen türden bir spiral taktırmışsa kanama miktarı yok denecek kadar az seviyeye düşebilir.

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Sevgili theextrame,

Üsteki yazıyı size cevap olarak göndermedim sadece yardımcı olması açısından gönderdim. Kendim bilgi sahibi değildim o yüzden yaygın bir kadın sitesinden size yardımcı olacağını düşündüğüm bir yazıyı size çevirdim.

Sizin sorunuzu ancak bir doktor veya kullanan birisi cevaplayabilir...

Sevgiler

tamam efendim bişey demedim yanlış anladınız beni tabiiki bu soruyu sorarken kimseden uzmanlık istemedim siz bana yardımcı olmak için bu bilgiyi paylaştınız ben de emeğinize saygı gösterip telşekkürümü ettim fakat istediğim bilginin bu olmadığını belirttim o kadar

yine söylüyorum emeğiniz ve ilginiz için teşekkür ederim

Doktor muayenesi haricinde, bir kadında spiral olup olmadığının anlaşılması mümkün değildir.Eğer kız arkadaşınızın regl döneminde ki normal kanama miktarını, normalde kaç gün adet gördüğünü biliyorsanız bu sizi az da olsa aydınlatabilir.Çünkü spiral taktırmış bir kadının regl kanaması değişkenlik gösterir.Ay içinde ara kanamalar yaşayabilir.Hormonlu spiral denen türden bir spiral taktırmışsa kanama miktarı yok denecek kadar az seviyeye düşebilir.

sayın radya sizede verdiğiniz bilgi ve alakanızdan ötürü teşekkür ederim

ancak hormonal spiral taktıracağını hiç sanmıyorum çünkü uzun süredir d.kontrol hapı kullanıyordu zaten bırakır bırakmaz ria taktırması yada tam tersi ria taktırdığı için bırakması durumunda illaki hormonal (kimyasal) bir çakışma olur vücudunda bu yüzden bakır taktırmış olabilir (diye tahmin ediyorum en azından)

hayır yaptığım araştırmada ria takıldıktan en az 1 hafta en fazla 1 ay içerisinde ultrason muayenesi gerekiyormuş kayma olup olmadığının tespiti için 1 ay'ı doldurduk sayılır ama hala doktora falan gitmedi ailesi ile çok yakınım onlarada soruyorum belki habersiz gitmiştir diye (ki kendi doktorları mevcut) olumsuz yanıt alıyorum

öte yandan 1 ay'ı dolduruyor olmamıza rağmen hiç regl olmadı bu da kafamı kurcalamıyor değil hani

açık açık söylüyorum güvenemiyorum

kötü sonuçlarla karşılaşmakda istemiyorum

çıkmazdayım sanırım :D

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Hemen ileti gönderebilir ve devamında kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.