Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

KARDEŞLER = BROTHERS

Yapım: 2009, ABD, Afganistan

Tür: Dram, Gerilim, Savaş

IMDB: 7.3/10

Yönetmen: Jim Sheridan

Senaryo: Michael De Luca, Ryan Kavanaugh, Sigurjon Sigvatsson, Zach Schiff-Abrams, Scott Fischer, Mark Fischer, Tucker Tooley, Matt Battaglia, Jeremiah Samuels

Görüntü Yönetmeni: Frederick Elmes

Müzik: Thomas Newman

Oyuncular: Nathalie Portman, Tobey Maguire, Jake Gyllenhaal, Carey Mulligan, Bailee Madison, Patrick Flueger, Sam Shepard, Jenny Wade, Clifton Collins, Jr. Mare Winningham, Taylor Geare, Luce Rains, Ray Prewitt

Konusu:

Savaş sonrası sendromuyla ilgili Amerikan sinema tarihinde epeyce bir film vardır elbet… Savaşlar devam ettikçe de olmaya devam edecektir ya neyse… Vietnam sendromu, Irak sendromu, Afganistan sendromu vs. vs. Brothers da onlardan bir tanesi işte… Savaş nedeniyle Afganistan’a giden Amerikalı bir askerin hayatını yok eden bir savaşın etkilerini izleyeceğiz bu filmde de…

Sam ve Tommy birbirlerinin tamamıyla zıttı iki kardeştir. Tommy banka soygunu nedeniyle uzun yıllar hapiste yatmış ve çıkmıştır. Sam ise Amerikan ordusunun askerlerinden birisidir ve görev nedeniyle Afganistan'a gitmek üzeredir. Sam Grace ile evlidir ve bu evlilikten iki de kız çocuğu vardır. Sam’in Afganistan’a gitmesinin ardından Tommy, göz kulak olmak üzere Sam'in ailesinin yanına yerleşir. Tom ve Grace arasında en başından beri var olan gerginlik ise bir süre sonra yerini bir yakınlaşmaya bırakacaktır. Nitekim olaylar karışır, sonra bakalım bakalım ne olur? :P

Filmin oyuncularına gelince, ben seviyorum böyle yakışıklı erkeklerin ve güzel kadınların oynadığı filmleri yaaaa sanırım ben dış güzelliği iç güzelliğine tercih edenlerdenim :D Ama yani öyle hoş ki her biri… Jake Gyllenhaal, Nathalie Portman, Tobey Maguire vs. vs. ne desem boş kalır işte :wub:

Tobey Maguire ve Jake Gyllenhaal bu filmde iki kardeşi canlandırdıklarından olsa gerek dikkatimi çekti de paylaşmak istedim; bu iki zat-ı muhterem birbirlerine ne kadar da çok benziyorlarmış öyle… Gerçek kardeş gibiler yani. Bir aralar Örümcek Adam'ın da başrol oyuncusu olan Tobey Maguire, sırtını incittiğinde de rolünü Jake Gyllenhaal'e teklif etmişlerdi, gerçi Maguire iyileşince yine Örümcek Adam rolüne geri dönmüştü ama demek ki Jake Gyllenhal’e Örümcek Adam olmayı teklif etme mevzusu bu benzerlikten kaynaklıydı

brothers_poster_m.jpg

Before leaving on his second tour in Afghanistan, Marine Captain Sam Cahill, a leader, an athlete, a good husband and father, welcomes his screw-up brother Tommy home from prison. He'd robbed a bank. In country, Sam's helicopter is shot down and all are presumed dead. Back home, while Sam wastes away as a prisoner in a remote encampment, Tommy tries to take care of the widow and her two children. While imprisoned, Sam experiences horrors unbearable, so when he's rescued and returns home, he's silent, detached, without affect, and he's convinced his wife and brother have slept together. Demons of war possess him; what will silence them?

post-51890-0-88036500-1296513104_thumb.jpgpost-51890-0-58593300-1296513071_thumb.jpgpost-51890-0-81855800-1296513088_thumb.jpg

Gönderi tarihi:
  • Yazar

KARDEŞLER FRAGMAN = BROTHERS OFFICIAL TRAILER

http://www.youtube.com/watch?v=7xYyCCjLpZs

Filmin fragmanı filmden daha heyecanlıymış be :D

Gönderi tarihi:
  • Admin

Fena bir film değildi. Bazı yerlerinde ipin ucu kaçsada Tobey Maguire oldukça güzel oynamış diyebilirim. Jake Gyllenhaal'ın Brockback Mountain'dan bu yana oynadığı en iyi filmde denilebilir. Bir veya birbuçuk yıl önce izlemiştim bu filmi. Aklımda kalanları sıralamak istiyorum. Afganistan'da bir operasyon'dan canlı olarak (hatta öldüğü sanılan) kurtulan Çavuş Sam Chaill (Tobey Maguire) eve dönmüştür. Döndüğünde içinde bulunduğu travma vari depresyon onu oldukça etkilediği ve aynı zamanda karısı ve kardesi arasında birşeyler (aşk) olduğu düşünceside beynini kemirmeye başlamıştır. Bu sorun çok kısa zamanda aile içinde ve kardeşler arasında inanılmaz bir olaylar zincirini önünüze serecek. İzleyin derim ama çok şey beklemeden.

Ayrıca hatırladığım kadarı ile bu film 2 dalda Golden Globe (Altın Küre) aday gösterilmişti, ama ödül alıp almadıklarını bilemiyorum.

Sevgiler

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Fena bir film değildi. Bazı yerlerinde ipin ucu kaçsada Tobey Maguire oldukça güzel oynamış diyebilirim. Jake Gyllenhaal'ın Brockback Mountain'dan bu yana oynadığı en iyi filmde denilebilir. Bir veya birbuçuk yıl önce izlemiştim bu filmi. Aklımda kalanları sıralamak istiyorum. Afganistan'da bir operasyon'dan canlı olarak (hatta öldüğü sanılan) kurtulan Çavuş Sam Chaill (Tobey Maguire) eve dönmüştür. Döndüğünde içinde bulunduğu travma vari depresyon onu oldukça etkilediği ve aynı zamanda karısı ve kardesi arasında birşeyler (aşk) olduğu düşünceside beynini kemirmeye başlamıştır. Bu sorun çok kısa zamanda aile içinde ve kardeşler arasında inanılmaz bir olaylar zincirini önünüze serecek. İzleyin derim ama çok şey beklemeden.

Ayrıca hatırladığım kadarı ile bu film 2 dalda Golden Globe (Altın Küre) aday gösterilmişti, ama ödül alıp almadıklarını bilemiyorum.

Sevgiler

"Drama Dalında En İyi Performans Gösteren Erkek Oyuncu" ve "En İyi Orjinal Şarkı" dalında adaylıkları varmış ama kazanamamışlar.

Ayrıca Tobey Maguire, bu rol için tam 10 kilo vermiş ve verdiği bu kiloları film içinde siz de farkedebiliyorsunuz. Afganistan'a giden ve Afganistan'dan dönen Sam (Tobey Maguire) hem fiziksel hem de psikolojik olarak ciddi bir değişime uğramıştır. Ve evet, Tobey Maguire iyi iş çıkarmış

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.