Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İSLAM VE BİLİM


hasan17

Önerilen İletiler

mehir i biliyormusun bu 1 islamiyetten önce kız çocukları öldürülürdü bu 2 kuranda sopayla dövebilirsin yok bu 3

 

kuranda evlehmeye izin verilen ler doğrudur. kuranda farz olan ayetler açıktır herkez anlayabilir doğru.

 

mehir kadına seçme ve seçilme hakkı tanır ve bugünkü evlilik sözleşmesinin bir benzeridir okursan anlarsın. turan dursun yerine gerçek kuran ı oku cımbızla çekilip anlamını bozup istediğini yazanların değil

 

 

sen var ya harbiden ****** bir adamsın

bakara-2-236 - Eğer kadınları, kendilerine dokunmadan veya onlara bir mehir takdir etmeden boşarsanız (bunda) size bir vebal yoktur. Şu kadar ki onlara (mal verip) faydalandırın. Eli geniş olan hâline göre, eli dar olan da haline göre ve güzellikle faydalandırmalıdır. Bu, iyilik yapanlar üzerine bir borçtur.

 

bakara-2-237 - Eğer onları, kendilerine dokunmadan önce boşar ve mehri de kesmiş bulunursanız, o zaman borç, o kestiğiniz miktarın yarısıdır. Ancak kadınlar veya nikâh akdini elinde bulunduran kimse bağışlarsa başka. Ey erkekler! sizin bağışlamanız ise takvaya daha yakındır. Aranızdaki fazileti unutmayın şüphesiz ki Allah, her ne yaparsanız hakkiyle görür.

 

 

nisa-4-4 - Kadınlara mehirlerini gönül hoşluğuyla verin. Eğer onlar gönül rızasıyla size bir şey bağışlarlarsa onu afiyetle yiyin.

 

nisa-4-25 - Sizden her kim hür mümin kadınları nikah edecek bir zenginliğe gücü yetmiyorsa, ona da ellerinizin altındaki mümin cariyelerinizden efendilerinin rızası ile nikahlamak var. Allah sizin imanınızı daha iyi bilir. Siz birbirinizdensiniz. O halde sahiplerinin izni ile ve mehirlerini örfe göre vermek suretiyle cariyelerden iffetli olan, zina etmeyen, dost da edinmeyenlerle evlenin. Evlendikten sonra bir fuhuş yaparlarsa, o vakit hür kadınlar hakkında gerekli bulunan cezanın yarısı kendilerine lazım gelir. Bu hükümler, içinizden günah işlemekten korkanlaradır. Sabretmeniz ise, sizin için daha hayırlıdır. Allah Gafûrdur, Rahimdir (çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir).

 

 

maide-5-5 - Bugün size iyi ve temiz şeyler helal kılındı. Kendilerine kitap verilenlerin yiyecekleri size helal olduğu gibi, sizin yiyeceğiniz de onlara helâldir. Ve müminlerden iffetli hür kadınlar ve sizden önce kendilerine kitap verilenlerden namuslu hür kadınlar, zina etmeksizin, gizli dost tutmaksızın, namuslu bir şekilde mehirlerini ödediğiniz takdirde, size helâldir. Her kim imanı inkâr ederse, ameli boşa gitmiş olur ve o, ahirette zarara uğrayanlardandır.

 

ahzap-33-50 - Ey peygamber! Biz bilhassa sana şunları helâl kıldık: Mehirlerini vermiş olduğun eşlerini, Allah'ın sana ganimet olarak ihsan buyurduklarından sahip olduğun cariyeleri, amcalarının kızlarından, halalarının kızlarından, dayılarının kızlarından, teyzelerinin kızlarından seninle beraber hicret etmiş olanları, bir de mümin bir kadın kendini peygambere hibe ederse, peygamber nikâh etmek istediği takdirde, onu başka müminlere değil de sadece sana mahsus olmak üzere helâl kıldık. Onlara eşleri ve cariyeleri hakkında neyi farz kıldığımızı biliyoruz. Bunlar sana hiçbir darlık olmaması içindir. Allah, çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

 

bu ayetlerden anlaşılacağı gibi mehir kadına seçme ve seçilme hakkı anlamına geliyor yoksa kadına verilen bir bedel anlamına geliyor.

 

islam öncesinde kız çocuklarının gömülmediğinin ebu süfyanında buna karşı çıktığı ama bazı kökten dincilerin bu eski gelenekte ısrarlı oldukları söyleniyor

 

nisa-4-34 - Erkekler, kadın üzerine idareci ve hakimdirler. Çünkü Allah birini (cihad, imamet, miras gibi işlerde) diğerinden üstün yaratmıştır. Bir de erkekler mallarından (aile fertlerine) harcamaktadırlar. İyi kadınlar, itaatkar olanlar ve Allah'ın korunmasını emrettiği şeyleri kocalarının bulunmadığı zamanlarda da koruyanlardır. Fenalık ve geçimsizliklerinden korktuğunuz kadınlara gelince: Önce kendilerine öğüt verin, yataklarından ayrılın. Bunlar da fayda vermezse dövün. Eğer size itaat ederlerse kendilerini incitmeye başka bir bahane aramayın. Çünkü Allah çok yücedir, çok büyüktür.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

SPARTAKÜS ARKADAS ; BOSUNA TARTISMAMAK GEREK AMA ESPRI NITELIGINDE YAZIYORUZ ISTE. O YÜZDEN SINIRLERI PEK YORMAMAK GEREK.

 

BAKIN ARKADASIN YÜRÜYEN DAGLAR MESELESINI ANLATAYIM DA GÜLÜN :D

 

ADAMLAR HER SABAH CADIRLARINDAN UYANIP TA CEVRESINE BAKTIKLARINDA *** DAGLARININ YER DEGISTIRDIGINI GÖRÜNCE HEMEN, KURANA INTIKAL ETMEK DURUMU ZUHUR BULMUSTUR; KI BUNUN MUTLAKA NEDENI RÜZGARDAN ÖNCE TANRIDIR :D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kuran, bilimsel araştırmaları teşvik ettiği gibi, Kuran'ın bildirdiği gerçeklere göre yönlendirilen bilimsel araştırmalar da çok hızlı ve kesin sonuçlar getirir. Çünkü Kuran, evrenin ve canlılığın nasıl var oldukları sorusuna en doğru ve en kesin cevabı veren tek kaynaktır. Dolayısıyla doğru bir noktadan başlanarak yapılan araştırmalar, evrenin ve canlılığın var oluşuna ait sırları en kısa sürede, en az emek ve enerji harcayarak açığa çıkaracaktır. 20. yüzyılın en büyük bilim adamlarından biri olarak kabul edilen Albert Einstein'ın da söylediği gibi "dinsiz bilim topaldır", yani dinin yol göstermediği bilim ilerleme gösteremez, kesin sonuçlara ulaşması çok zaman alır ve hatta çoğu zaman sonuç alınması mümkün olmaz. Kuran indirildiği günden bu yana her çağda yaşayan her insan grubunun anlayabileceği, kolay ve anlaşılır bir dile sahiptir. Allah, Kuran"ın bu üslubunu "Andolsun Biz Kuran'ı zikr (öğüt alıp düşünmek) için kolaylaştırdık..." (Kamer Suresi, 22) ayetiyle haber verir. Kuran'ın, aynı zamanda edebi dilinin mükemmelliği, benzersiz üslup özellikleri ve içerdiği üstün hikmet de, onun Allah'ın sözü olduğunun kesin delillerindendir. Kuran'ın bu özelliklerinin yanı sıra, Allah'ın sözü olduğunu ispatlayan pek çok mucizevi özelliği vardır. Bu özelliklerden biri, ancak 20. ve 21. yüzyıl teknolojisiyle eriştiğimiz bazı bilimsel gerçeklerin 1400 yıl önce Kuran'da bildirilmiş olmasıdır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Albert Einstein'ın da söylediği gibi "dinsiz bilim topaldır", yani dinin yol göstermediği bilim ilerleme gösteremez, kesin sonuçlara ulaşması çok zaman alır ve hatta çoğu zaman sonuç alınması mümkün olmaz.

 

 

albert einstein dediğinden eminmisin?

benim bildiğim "ben spinoza kadar panteistim"diyen einstein

"bu zamanda bir bakire kadının doğum yaptiğina inanan bir düşünce nasıl bilimle uğraşacak"sen hang ieinstein'den bahsediyorsun yoksa mühendislik biliminde harıkalar yaratan necmettin erbakan mı?

 

akraba evliliğinin evet diyen bir kuranın ne kadar bilimsel olduğunu bana anlatırmısın

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Albert Einstein'ın da söylediği gibi "dinsiz bilim topaldır", yani dinin yol göstermediği bilim ilerleme gösteremez, kesin sonuçlara ulaşması çok zaman alır ve hatta çoğu zaman sonuç alınması mümkün olmaz.

 

 

albert einstein dediğinden eminmisin?

benim bildiğim "ben spinoza kadar panteistim"diyen einstein

"bu zamanda bir bakire kadının doğum yaptiğina inanan bir düşünce nasıl bilimle uğraşacak"sen hang ieinstein'den bahsediyorsun yoksa mühendislik biliminde harıkalar yaratan necmettin erbakan mı?

 

akraba evliliğinin evet diyen bir kuranın ne kadar bilimsel olduğunu bana anlatırmısın

9869[/snapback]

Güzel kardeşim herşeyi saptırmaya çalışıyon ve provakasyon yapıyorsun... dinimizde akraba evliliklerine evet demiyor... ki Kuranı kerimi iyi bilmediğin kesin........

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

kuranı bilmediğimi söylüyorsun aşağıdakileri iyi oku

 

nisa-4-23. Analarınız, kızlarınız, kızkardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, kardeş kızları, kızkardeş kızları, sizi emziren analarınız, süt bacılarınız, eşlerinizin anaları, kendileriyle birleştiğiniz eşlerinizden olup evlerinizde bulunan üvey kızlarınız size haram kılındı. Eğer onlarla (nikâhlanıp da) henüz birleşmemişseniz kızlarını almanızda size bir mahzur yoktur. Kendi sulbünüzden olan oğullarınızın eşleri ve iki kız kardeşi birden almak da size haram kılındı; ancak geçen geçmiştir. Allah çok bağışlayıcı ve esirgeyicidir.

 

nisa-4-24. (Harp esiri olarak) sahip olduğunuz cariyeler müstesna, evli kadınlar da size haram kılındı. Allah'ın size emri budur. Bunlardan başkasını, namuslu olmak ve zina etmemek üzere mallarınızla (mehirlerini vererek) istemeniz size helâl kılındı. Onlardan faydalanmanıza karşılık kararlaştırılmış olan mehirlerini verin. Mehir kesiminden sonra (bir miktar indirim için) karşılıklı anlaşmanızda size günah yoktur. Şüphesiz Allah ilim ve hikmet sahibidir.

 

 

EBU LEHEB,hz.MUHAMMED'in oz be oz AMCASI dir.

Karisi ise, hz.MUHAMMED'in Sut kardesi Ebu Sufyan'in kizkardesidir.

 

Ebu Leheb,hz.MUHAMMED'in sadece amcasi midir?

 

Hayir.

 

Rukiye,hz.MUHAMMED'in ikinci kizidir.Ilk evliligini EBU LEHEB'in oglu

Utbe ile yapmistir.

Ummu Gulsum,hz.MUHAMMED'in ucuncu kizidir.Ilk evliligini EBU LEHEB'in oglu

Uteybe ile yapmistir.

 

Yani hz.MUHAMMED her iki kizini da,AMCASI Ebu Leheb'in

cocuklari ile evlendirmistir,ve Ebu Leheb'le dunur olmustur.

 

Cagdas boyuttan yaklasirsaniz,Bilim'in karsi oldugu Amca cocuklari arasi ,yani 'Yakin Akraba Evliligi' dir yapilan.

 

Bilindigi gibi,bir diger kizi Fatma'da,bir diger Amcasi

Ebu Talip'in oglu Ali ile evlenmistir.

 

Kendisi de diger Amcasi Abbas'in baldizi Meymune ile evlenmistir,ama bu konumuz ile ilgili degildir.

 

Peki,iki kizini birden, neden ve ne zaman Ebu Leheb'in

cocuklari ile evlendirmistir.

 

hz.MUHAMMED'in 25 yasinda evlenip 40 yasinda peygamber oldugu dusunulurse,

Rukiye ve Ummu gulsum de 2.ve 3. cocuk ise,ve her çocuk arassnda 1 yil varsa

hz.MUHAMMED,peygamber oldu?unda kizlar,maximum 12-13 yaslarinda olmali.

 

Eger kizlari,Peygamberlik oncesi Ebu Leheb'e verdiyse,kizlarini çok

kucuk yaslarda evlendirmis olmasi gerekir.9 veya 10 yasinda.

 

Eger 12-13 yaslarinda evlendirdiyse,kendisine peygamberlik geldikten

sonra evlendirmis olmali.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

"EBU LEHEB HZ.MUHAMMED'in oz be oz AMCASI dir.

Karisi ise, HZ.MUHAMMED'in Sut kardesi Ebu Sufyan'in kizkardesidir."

 

Ebu leheb üstelik, peygamberin babasi cok kücük yaslarda ölünce, ona babalik yaptigi halde, müslüman olmadigi icin onu cehennemlik yapmis, atesin topuklarindan basina yürüyecegini, karisinin da cehennem odunu tasiyacagini söylemistir.

Yani aslinda ebu leheb, bir anlamda peygambere hic bir babanin yapamayacagi babaligi yapmistir.

Bu celiskileri eger o zamana bagliyorsak, diger celiskileri neden bu zamana uydurmaya calisiyoruz anlamak mümkün degil :D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Çoğu saçma sapan iddalar var...

 

Kafa karıştırmayın...

 

Dış güçlerin içimizdeki düşmanlarla bize dayattığı Allah yoktur dersleri vermeyin...

 

Bugüne kadar din ile alakalı her şeye laf atıldı...

 

Sonuç ortada...

 

Fazlalalık denilen camiler hala doluyor...

 

Köydeki amcamı kimse kandıramıyor...

 

Cahil dediğiniz adamlar bile sizden daha mantıklı düşünüyor...

 

:P

 

Artık daha farklı üsluplarla yazacam :D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bilinmeyenler bilmediğini bildiklerindir...

 

Nasıl???

 

Laf dolandırma...

<_<

 

Söylediklerimi en iyi sen ve senin gibiler anlar...

 

Bu milletin dinine, tarihine sövüldü...

 

1938 sonrası kültür katliamı ile her şey başladı...

 

Ama artık...

 

İnsanımız yavaş yavaş bilinçleniyor...

 

:sorcerer::online2long::zorro:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

alio 1 hadislerini aç ve bizim iddialarımızı çürüt laf kalabalığı yapmayın bu forumda

deyin ki kuranın şu bölümüne bak ve ya hadise bak böyleinternet var istediğin hadise girebilirmisin bu arada söylüyeyim hadis araştırması yapmamışsan işin zor ben işin altında zor kalkıyorum

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bilinmeyenler bilmediğini bildiklerindir...

 

Nasıl???

 

Laf dolandırma...

<_<

 

Söylediklerimi en iyi sen ve senin gibiler anlar...

 

Bu milletin dinine, tarihine sövüldü...

 

1938 sonrası  kültür katliamı ile her şey başladı...

 

Ama artık...

 

İnsanımız yavaş yavaş bilinçleniyor...

 

:sorcerer:  :online2long:  :zorro:

10204[/snapback]

 

ALIO HE RKIMSE; ******* YORUMLARINIZA DIKKAT EDIN LÜTFEN!!!!!!!! :alien::excl:

 

YANITLAYAMADIGINIZ KONULARDA SINIRLENIP HEDEF GÖSTERMEYIN!

SONRA BIR SEY DEDIGIMDE SALDIRIYORSUNUZ, AMA SÜREKLI AYNI HATAYI YAPMAKTAN DA GERI DURMUYORSUNUZ!

 

" BIR MILLETIN DININE TARIHINE SÖVÜLDÜ"

 

NE DEMEK. ???

ISTE, SIVAS KATLIAMINI SIZIN SU PROVAKE EDICI CÜMLELERINIZE BENZER ITHAMLAR YAPTIRDI KUS BEYINLI YOBAZLARA!

DIKKATLI OLUN! AKLINIZI BASINIZA TOPLAYIN!

 

AYRICA HILAFET ÖZLEMLERINIZ UGRUNA DEMOKRASIYI DE CIGNETECEGIMIZI SANMAYIN!

2000 YIL ÖNCE SOKRATI ZEHIRLEYEN SU SKOLASTIK KAFA YAPINIZ ILE NEREYE KADAR GIDECEGINIZI SANIYORSUNUZ???!!!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Syf. 351 Bugünkü Türk Milletine bir resim tablosuna bakar gibi bakalım ve şimdiye kadar edindiğimiz bilgilerin yardımıyla düşünelim, bu tabloda neler görüyorsak, bu tablo bize neler hatırlatıyorsa, onları birer birer söyleyelim.

"Syf. 352 Atatürk, 2. Madde de reşit olan her Türk Vatandaşının istediği dini seçmekte serbest olduğunu söylemektedir.

2. Türk Devleti laiktir. Her reşit dinini intihapta serbesttir.

 

Syf. 364 9- Din birliğinin de bir millet teşkilinde müessir olduğunu söyleyenler vardır fakat biz, bizim gözümüz önündeki Türk Milleti tablosunda bunun aksini görmekteyiz.

Atatürk'ün bu sözlerinden kolaylıkla anlaşılacağı gibi, Din Birliğinin, Türk Milleti'nin millet teşkilinde etkili olmadığını, tam tersine zararı olduğunu vurgulamaktadır. Yazılarının devamında ise Atatürk, İslam Dini'ni açık olarak Arap Dini olarak tanımlamakta ve bu tanımlamayı tekrar etmektedir.

Türk’ler Arap'ların dinini kabul etmeden evvel de büyük bir millet idi. Arap dinini kabul ettikten sonra, bu din, ne Arapların, ne aynı dinde bulunan Acemlerin ve ne de Mısırlıların vesairenin Türk'lerle birleşip bir millet teşkil etmelerine hiçbir şekilde tesir etmedi.. Bilakis, Türk milletinin milli rabıtalarını gevşetti, milli hislerini, milli heyecanını uyuşturdu. Bu pek tabii idi. Çünkü HZ.hz.muhammed'in kurduğu dinin gayesi

 

Syf. 365 milliyetlerin fevkinde şamil bir Arap milliyeti siyasetine müncer oluyordu. Bu arap fikri ümmet kelimesi ile ifade olundu. HZ.hz.muhammed'in dinini kabul edenler, kendilerini unutmağa hayatlarını Allah kelimesinin her yerde yükseltilmesine hasr etmeğe mecburdular. Bununla beraber, Allah'a kendi lisanında değil Allah'ın Arap kavmine gönderdiği Arapça kitapla ibadet ve münacatta bulunacaktı. Arapça öğrenmedikçe Allah'a ne dediğini bilmeyecekti. Bu vaziyyet karşısında Türk Milleti bir çok asırlar ne yaptığını ne yapacağını bilmeksizin adeta bir kelimesinin

 

Syf. 366 manasını bilmediği halde Kuran'ı ezberlemekten beyni sulanmış hafızlara döndüler."

 

M.Kemal

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İslam ve Bilim ile ilgili Hasan 17 arkadaşımız yeterince yazdı...

 

İslam ın kafirlere bakış açısını da yazdım...

 

Senin işine birilerinin işine gelen ayetleri yazıp gerisini boşverdiğini gösterdim...

 

İçim rahat...

 

Boşuna çırpınma...

 

:zorro:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.