Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

islamın dinin en büyük düşmanı kim?  

11 üye oy verdi

1. 1. islamın dinin en büyük düşmanı kim?

• Kominizm
      2
    • Evrim teorileri
      9
    • Diğer dinler ve inanç sistemleri
      0
    • Ataistler
      12
    • İnanmayanlar
      0
    • Batılı güçler(ABD)
      0
    • Şeytan
      1
    • Diğerleri
      2

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

20 yaş dişinin "yararsız" olduğu yönündeki inancın hiçbir bilimsel temele dayanmadığı ve bu dişin çiğneme fonksiyonunda diğer dişler gibi işlev gördüğü,bugün tıp dünyasının ortak görüşüdür.

Peki söz konusu dişin azımsanmayacak sayıda insanda rahatsızlık oluşturmasının sebebi nedir? Bu konuyu araştıran bilim adamları, 20 yaş dişi sorunlarının çeşitli dönemlerde yaşamış insan topluluklarına göre farklılıklar gösterdiğini saptadılar. Özellikle sanayi öncesi toplumlarda bu probleme çok az rastlandığı anlaşıldı. Bunun nedeni olarak da özellikle son birkaç yüzyıllık dönem içinde sert besin maddeleri yerine daha yumuşak besin maddelerinin tercih edilmesinin çene gelişimini olumsuz etkilediği görüldü. Dolayısıyla 20 yaş dişi problemlerinin de çoğunlukla, beslenme alışkanlıklardan doğan çene gelişimi sorunlarıyla ilgili olarak ortaya çıktığı tespit edildi.

Toplumların besin tercihlerindeki benzeri değişikliklerin diğer dişler üzerinde de olumsuz tesiri bilinmektedir. Örneğin son yüzyıl içinde şekerli ve asitli yiyeceklerin tercih edilir olması, diğer dişlerdeki çürüme oran ve hızını artırmıştır. Ancak elbette bu durum dişlerimizin yararsız ve körelmiş organlar olduğu gibi bir sonucu akıllara getirmez. Aynı durum 20 yaş dişi için de geçerlidir. Bu dişle ilgili sorunlar, herhangi bir evrimsel "körelme"den değil, günümüz insanlarının beslenme alışkanlıklarından kaynaklanmaktadır.

• Cevaplar 80
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
20 yaş dişinin "yararsız" olduğu yönündeki inancın hiçbir bilimsel temele dayanmadığı ve bu dişin çiğneme fonksiyonunda diğer dişler gibi işlev gördüğü,bugün tıp dünyasının ortak görüşüdür.

Peki söz konusu dişin azımsanmayacak sayıda insanda rahatsızlık oluşturmasının sebebi nedir? Bu konuyu araştıran bilim adamları, 20 yaş dişi sorunlarının çeşitli dönemlerde yaşamış insan topluluklarına göre farklılıklar gösterdiğini saptadılar. Özellikle sanayi öncesi toplumlarda bu probleme çok az rastlandığı anlaşıldı. Bunun nedeni olarak da özellikle son birkaç yüzyıllık dönem içinde sert besin maddeleri yerine daha yumuşak besin maddelerinin tercih edilmesinin çene gelişimini olumsuz etkilediği görüldü. Dolayısıyla 20 yaş dişi problemlerinin de çoğunlukla, beslenme alışkanlıklardan doğan çene gelişimi sorunlarıyla ilgili olarak ortaya çıktığı tespit edildi.

Toplumların besin tercihlerindeki benzeri değişikliklerin diğer dişler üzerinde de olumsuz tesiri bilinmektedir. Örneğin son yüzyıl içinde şekerli ve asitli yiyeceklerin tercih edilir olması, diğer dişlerdeki çürüme oran ve hızını artırmıştır. Ancak elbette bu durum dişlerimizin yararsız ve körelmiş organlar olduğu gibi bir sonucu akıllara getirmez. Aynı durum 20 yaş dişi için de geçerlidir. Bu dişle ilgili sorunlar, herhangi bir evrimsel "körelme"den değil, günümüz insanlarının beslenme alışkanlıklarından kaynaklanmaktadır.

12198[/snapback]

evrimi çok güzel anlattın yaşamda ki değişikliklerimiz nasıl da organlarımızı etkiliyor

Gönderi tarihi:

Pacodelucia, heey, arkadasim, genclere fazla yüklenme. :clover:

Onlar her zaman bir seyler ögrenirken oynayarak ögrenmeyi secerler. :D

Küstürmemeye dikkat edin olmaz mi arkdasim.

Cünkü inandirilmis insanlarin bilime karsi tavirlarini bellidir.

saygilar.

Gönderi tarihi:

Albert Einstein

Derin bir imana sahip olmayan hiçbir bilim adamı düşünemiyorum

Max Planck

Hangi alanda olursa olsun bilimle ciddi şekilde ilgilenen herkes, bilim mabedinin kapısındaki şu yazıyı okuyacaktır: 'İman et.'

İnkar edenler görmüyorlar mı ki (başlangıçta) göklerle yer birbiriyle bitişikken, Biz onları ayırdık ve her canlı şeyi sudan yarattık. Yine de onlar inanmayacaklar mı? (Enbiya Suresi, 30)

Biz göğü 'büyük bir kudretle' bina ettik ve şüphesiz Biz (onu) genişleticiyiz. (Zariyat Suresi, 47)

hiim aklima bisi geldi evren sürekli genisliyor diye bisi vardi bunu aydinlatmanizi istiyorum tabii bilimseverlerden istiyorum...bing-bang..

Gönderi tarihi:
Pacodelucia, heey, arkadasim, genclere fazla yüklenme. :clover:

Onlar her zaman bir seyler ögrenirken oynayarak ögrenmeyi secerler. :D

Küstürmemeye dikkat edin olmaz mi arkdasim.

Cünkü inandirilmis insanlarin bilime karsi tavirlarini bellidir.

saygilar.

12216[/snapback]

Kim genc canugur????? evrimci bilim mi??HAKLISIN...

Gönderi tarihi:

......... bunlarla mı inançsızlığını avutuyor ve bunlarımı evrime delil olarak gösteriyorsun laugh.gif kedini bu kadar kasmana gerek yoktu ben sana yardım edeyim mesela tırnaklar neden uzar ki gereksiz ve yararsızdır uzun tırnak o yüzden keseriz bu tırnakları e ne yapalım şimdi bunu da evrime delil olarak gösterelim mi ya da bence şöyle diyelim siz ateistler çok çabalyosunuz ama şeytanın tırnğı bile olamazsınız ı ıhh o kadar kötü değilsiniz seviyorum sizi sayenizde inancıma olan bağlılığımı kuvvetlendiriyorsunuz...

atalarınızın tırnakları kemik kadar sağlamdı hazır yiyiciyken onlarla eti parçalardık

o tırnaklar sayesinde tırmanırdık zamanla aletleri icat ederek tırnaklarımızı kullanmadık şimdi bu halde narin kadınların güzellikleri için işe yarıyor ben de gitar çalmak için işe yarıyor ........

........Atalarımızın tırnaklarının sağlamlığı sadece senin hayal gücünün isteğini yansıtıyor sen zaten evrim ispatlanmadan kabullenmiş olduğun için kafanda neartdhal adamı gibi şeyler kuruyorsun belliki bu arada canuğur arkadaş bize bi yaşını deyiver hele bende benimkini söyliyim sana komiksiniz ya laugh.gif

Gönderi tarihi:

Evet arkadasim, evrimci bilim henüz genc.

Ama iki no lukromozom du, ama gen di, ama fosil di, ama canak cömlek arayisiydi.. derken atalarinizi burnunuzun dibine getirecektir, bundan emin olun :D

Bilim hemen zipir cocuklar gibi büyüyüp serpilmiyor.

Bu yolda bi cok kurbanlar vererek; agir adimlarla ilerliyor.

Savundugunuz skolastik tarz daha bir kac yüz yil önce, dünya yuvarlaktir diyeleri kaziklara cakip yapmadi mi :D

yoksa atalariniz gecmiste de magarada laptop mu kullaniyorlardi.?

Bakin sizlerin hepinizin önüne birer tane koydu bilim insanlari.

Evrimciler iste böyle karton resimlerle, cizgi filmlerle sessiz sinema TV dev bilgisayarlar ve simdim de tirnak kadar kücülmüs precesörler sunar sizlere :D

Evrim, yasaminizin her anini pencesine almis, bosuna debelnememek gerek arkadasim.

saygilar

Gönderi tarihi:
ben hayalgücümü çalıştırmaıyorum belgesellerden seyrederek anlatıyorum ben muhasebeciyim evrim bilimci değil

12229[/snapback]

:clover: ama size simdi bir astoria calsaydim Paco dan, o zaman hayal gücünüz binlerce yili kapsardi saniyorum :D

saygilar

Gönderi tarihi:
Albert Einstein

Derin bir imana sahip olmayan hiçbir bilim adamı düşünemiyorum

Max Planck

Hangi alanda olursa olsun bilimle ciddi şekilde ilgilenen herkes, bilim mabedinin kapısındaki şu yazıyı okuyacaktır: 'İman et.'

İnkar edenler görmüyorlar mı ki (başlangıçta) göklerle yer birbiriyle bitişikken, Biz onları ayırdık ve her canlı şeyi sudan yarattık. Yine de onlar inanmayacaklar mı? (Enbiya Suresi, 30)

Biz göğü 'büyük bir kudretle' bina ettik ve şüphesiz Biz (onu) genişleticiyiz. (Zariyat Suresi, 47)

hiim aklima bisi geldi evren sürekli genisliyor diye bisi vardi bunu aydinlatmanizi istiyorum tabii bilimseverlerden istiyorum...bing-bang..

12218[/snapback]

diyanet

zariyat-51-47-Göğü kudretimizle biz kurduk ve şüphesiz bizim (her şeye) gücümüz yeter.

zariyat-51-48-Yeri de biz döşedik. Biz ne güzel döşeyiciyiz.

elmalılı hamdi yazır

zariyat-51-51-47-Göğe gelince, onu biz ellerimizle kurduk. Hiç kuşkusuz, biz, genişleticileriz.

zariyat-51-48-Yeri de biz döşedik. Ne güzel döşeyicileriz!

yaşar nuri öztürk

zariyat-51-47-Bir de göğe bakın Biz onu kuvvetle bina ettik ve şüphe yok ki Biz onu genişletmeye de malikiz.

zariyat-51-48-Yeryüzünü döşedik; bakınız Biz ne güzel döşeriz.

kuranda 7 gök tabiri atmosfer katmanları oluyor ama bu ayette evren oluyor

burada geniş bir gök yani kudretli bir gök yaratmış yeride döşeyerek yarattığı gibi

bu arada yuvarlak nesne nasıl döşeniyor onu merak ettim?

einstein der ki ben spinoza kadar panteistim

einstein der ki bu zamanda bakire bir kadının doğum yaptığına inanıyorsak nasıl bir bilimden bahsedecek

aristo zaten canlıların sudan geldiğini m.ö.zaten söylüyordu

Gönderi tarihi:
ben hayalgücümü çalıştırmaıyorum belgesellerden seyrederek anlatıyorum ben muhasebeciyim evrim bilimci değil

12229[/snapback]

Hadi ya ciddimisin bende seni çok bilgili bir bilim adamı zannetmiştim :lol:

Sen belgesel seyretmeye ve hesap tutmaya devam et ama ne olur bilmediğin konularda bol keseden sallama...

Gönderi tarihi:

sayin pacodelucia dösemek sana ne ifade eder yuvarlak bir mekan olan dünya üzerinde dans edilebilir bir mekan o halde dösenebilir bir mekan sanirim kücük bir dairede oturamazsin yerde dursa bile yuvarlanir durursun

yuvarlandigini hissediyor musun??

descartesi sever misin?

en sevdigin filozof kimdir?? (merakimdan soruyorum art niyet arama)) dünyaya ne dösenmistir agaclar toprak(döseme hali gibi düsün) gökyüzü dünyamizin üzerini kapliyor..

ben mi cok mantikliyim sen mi cok duygusalsin??

ayrica mealleri eline alman beni mutlu etti..

Gönderi tarihi:

Panteizme göre Tanrı'nın Evren'den ayrı ve bağımsız bir varlığı yoktur. Tanrı; doğada, nesnelerde, insan dünyasında vardır. Her şey Tanrı'dır.

Tanri diyo tanri dikkat et..

ayrica ben einstein müslüman ya da hiristiyandir demedim inanandir dedim sonucta Tanriya inaniyor, yanlis olsa da..

Gönderi tarihi:

Madem insanlar Adem ile Havva dan geliyor neden o zaman kimisi beyaz, kimisi siyah, kimisi çekik gözlü, kimisi sarisin.vs.vs. Madem tek çiftten geliyor bu çesitlilik neden? Sakin bulunulan ortama daha iyi uyum saglamak için evrim geçirmisler olmasin? ;)

Gönderi tarihi:
Madem insanlar Adem ile Havva dan geliyor neden o zaman kimisi beyaz, kimisi siyah, kimisi çekik gözlü, kimisi sarisin.vs.vs. Madem tek çiftten geliyor bu çesitlilik neden? Sakin bulunulan ortama daha iyi uyum saglamak için evrim geçirmisler olmasin? ;)

12733[/snapback]

arkadaşım hakkaten ne güzel yerden yakaladın böyle yüzlerce evrimci bilim adamının hiç aklına gelmemişti bu :D hakkaten ya neden insanlar bu kadar farklı değilmi helal olsun sana be iki dakkada evrimi ispatladın :lol:

Araştır doğal seleksüyon ne demektir hemen balıklama dalma ;)

Gönderi tarihi:

12733[/snapback]

sevgili yam yam, adem havva konusu zaten bilim disi oldugundan, Darwin döneminden bu yana bilim insanlari adem davasiyla ugrasmiyorlar.

Kilise bile adem.havva olayina artik sembolik olarak inaniyor.

Adem olayini kurcalayanin basi dertten kurtulamz.

NAsil mi?

Önce adem ailesinde ensest olayini düsünmek gerek??.

Aksi halde cogalamalri mümkün degildir.

Habil ve Kabil adlarindaki adem cocuklari nasil cogaldi?????

Iki kardes te erkektir????

yanitlari siz düsünün artik.

ikincisi, dünyada dört kan grubu vardir, aile ici evlilik olasiligina ramen kan gurplarindan (0) nereden geldi?

saygilar

bu sorulari bilim insanlari uzun yillar oldu asmislardir.

Gönderi tarihi:

12733[/snapback]

arkadaşım hakkaten ne güzel yerden yakaladın böyle yüzlerce evrimci bilim adamının hiç aklına gelmemişti bu :D hakkaten ya neden insanlar bu kadar farklı değilmi helal olsun sana be iki dakkada evrimi ispatladın :lol:

Araştır doğal seleksüyon ne demektir hemen balıklama dalma ;)

12737[/snapback]

En azindan dogadaki olaylara bakipda "bunlar tanrinin kaniti degildir de nedir?" tipi tanriya kanit gösterme çabasindan daha iyi bir denemeydi.

Gönderi tarihi:
sayin pacodelucia dösemek sana ne ifade eder yuvarlak bir mekan olan dünya üzerinde dans edilebilir bir mekan o halde dösenebilir bir mekan sanirim kücük bir dairede oturamazsin yerde dursa bile yuvarlanir durursun

yuvarlandigini hissediyor musun??

descartesi sever misin?

en sevdigin filozof kimdir?? (merakimdan soruyorum art niyet arama)) dünyaya ne dösenmistir agaclar toprak(döseme hali gibi düsün) gökyüzü dünyamizin üzerini kapliyor..

ben mi cok mantikliyim sen mi cok duygusalsin??

ayrica mealleri eline alman beni mutlu etti..

12252[/snapback]

bakara-2-22. O Rab ki, yeri sizin için bir döşek, göğü de (kubbemsi) bir tavan yaptı. Gökten su indirerek onunla, size besin olsun diye (yerden) çeşitli ürünler çıkardı. Artık bunu bile bile Allah'a şirk koşmayın.

yeri önce döşedi göğü kubbe yaptı daha sonra senin dediğin ürünleri çıkardı

nebe-78-6. Biz yeryüzünü bir döşek, yapmadık mı?

7. Dağları da birer kazık .

8. Sizi çifter çifter yarattık.

9. Uykunuzu bir dinlenme kıldık.

10. Geceyi bir örtü yaptık.

11. Gündüzü de çalışıp kazanma zamanı kıldık.

12. Üstünüzde yedi kat sağlam göğü bina ettik.

13. (Orada) alev alev yanan bir kandil yarattık.

14. Sıkışan bulutlardan şarıl şarıl akan sular indirdik.

15. Size tohumlar, bitkiler,yetiştirmek için

16. Ve ağaçları(birbirine) sarmaş dolaş bahçeler.

bu da bonusu

Gönderi tarihi:

Özal döneminde cok bilgili bir bakanimiz, bu kan guruplarina fena halde takmisiti, adem hikayesini dinsel yollarla aciklamaya calisirken kan guruplariyla karsilasinca, olayi eline yüzüne bulastirmisti.

Medya da konuya el atinca bakan, ha bire atip tutuyordu.

Sifir gurubu nereden gelmis olabilirdi.??

Bakan bir türlü buna yanit veremeyince, allah tarafindan insanin kanina zikredilmistir gibi aciklama yapmak zorunda kalmisti. olay dünyaya yayildi ve Hollanda dan bir bilim adami, sifir gurubunun, montofon cinste bir inkte ortaya ciktigini dünyaya aciklayinca, bizim bakana:

"SAYIN BAKAN HER HALDE KANINDA INEK KAN GURUBU OLMASINA TAHAMMÜL EDEMIYOR OLSA GEREK" seklinde bir yanit vermis, konu da orada komik ve rezil bicimde noktalanmistir.

ISTE, BILIMSEL OLAYLARIN DINSEL IZAHLARI, BÖYLE DURUMLARA SOKUYOR BAZEN BIZLERI :D

saygilar

Gönderi tarihi:

12733[/snapback]

cografi sartlardan dolayi..

evrim diye buna diyorsan evrimi reddetmez kimse ama sen yoktan yaratilisi reddediyorsun..

sizin ilk hayata bulus hakkinda bir teziniz varsa paylasir misiniz??

biliyor musun Türklerin kafatasının arkasında ense kökü denilen yerde bir çıkıntı var bu Türklük kemigi...Irkımızın başlıca fizîkî özelliklerinden biridir.

her sey cesit cesit degil mi

farklı ırklar, coğrafi izolasyon nedeniyle farklı ırk özelliklerine sahip olmuşlar. Bir grup insanda siyah derililik özelliği baskın çıkmış, bunlar aynı bölgede yaşadıkları ve kendi içlerinde çoğaldıkları için siyah derili bir ırk meydana gelmiştir. Çekik gözlü Uzakdoğu ırkları da böyle imis..

Ey insanlar gerçekten Biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık ve birbirinizle tanışmanız için sizi halklar ve kabileler (şeklinde) kıldık. Şüphesiz Allah Katında sizin en üstün (kerim) olanınız, (ırk, yada soyca değil) takvaca en ileride olanınızdır. Şüphesiz Allah bilendir, haber alandır. (Hucurat Suresi, 13)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.