Misafir demirefe Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2010 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2010 tüm partiler birbirinin aynisi, İşte bu söz doğru. Bu halkın artık "ABD den icazet almayan parti iktidar olamaz" tabusunu yıkması gerek... Zamanı geldi geçiyor... ABD den icazet almayan, zaten istemeyen, tam tersine gelişmesine engel olunması direktifi verildiği AB raporu ile belgeli olan tek parti, Osman Pamukoğlu'nun HEPAR'ıdır. Tabii halk bilecek, uyuşukluk, vesayet gölgesinde yaşama miskinliğinden ve benliğini bulma, iradesini ortaya koyma kararlılığına kendi bilinci ile ulaşması gerekiyor. Başarır başaramaz bilemem. Benden söylemesi. Silkinsin, zıplasın diye çuvaldız batıracak halimiz yok. Halk sözde vesayetten kurtarıyoruz propagandası altında başka kılığa sokulmuş çok daha derin ve ölümcül bir uyuşma uykusu getirecek vesayetlere mahkum eden bir kan uykusuna yatırılmakta. Bu millet bir beka, yani varlığının devam edip etmeyeceği sorunu ile yüz yüze olduğunu acilen anlamak zorundadır. Yok, bilemem yani, belki de dünyada Türk diye bir millet olmak zorunda değildir, var olup olmamaya milletler karar verir. Kimse olmayanı zorla olduramaz. Olacak olan olur. Bilirsiniz ben deterministim. Geriye kalıyor: "Oy alamaz. Kimse oy vermez." E, tabii sen vermezsen, ben vermezsem, o vermezse elbette alamaz. Almasının yolu benim, senin, onun oy vermesi. Vermezsek elbette alamaz! "Almak istiyorsan sen de ABD nin yolunu tutmalısın" denecekse, koyver ipin ucunu, varacağı yere varsın. ABD uzaydan gözetleyip verdiğin oyu görüp seni lazerle mi yakacak? Bu kadar öz benliğinden emin olunamayacaksa iş zaten bitmiştir. Bizim davamızın özü zaten ABD den geçmeyen iktidar yolu. İddiasının zıttına hareket ne yapılmalı, ne de beklenmeli... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2010 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2010 Şunu söylemeden edemeyeceğim: Hâla daha; atın bir ucu boynuna bağlı sopanın diğer ucundaki yeme uzanmaya çalışması gibi... "AB ye alacağız" havucuna uzanacağız diye uğraşırken AB nin tek amacının Türkiye'yi bölmek olduğunu, asla ve asla AB ye almak filan olmadığını... Hâla ve hâla göremeyen varsa... Dünyanın değil hiç bir gözlüğü, hiç bir dürbünü ve teleskopu bu körlere bu gerçeği gösteremez... Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2010 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2010 Evet o hain sanatçılardan diri olunları da var, en büyükleri İmralı da onu da ziyaret etsin o zaman. Bunu belki özür dileyip hata ettik demeleri mazur gösterbilir aksi taktirde bu kabul edilemez. Siz niye eleştiriyorsunuz ki, size yanaşmaya çalışıyor işte; size göre artık CHP de ülkeyi yönetebilecek seviyeye terfi etmiştir sanırım. Zaten bir kişi her yaptığı işten sonra çıkıp Özür dilemek yada düzeltme yapmak zorunda hissediyorsa kendini kimse kusura bakmasın ondan değil lider neyse Chp bu kafayla asla yüzde 25'in üzerine çı-ka-maz halen halkın değerlerini oyuncak etmeye çalışıyor bu ancak kendini bitirmesine sebep olur,Akp'yi bugün kapatsınlar,bütün yönetici ve vekilleri siyaseti bıraksın yine Chp tek başına iktidar olamaz,bu halk,HALK düşmanlarına,halka yukardan bakanlara iktidar olma sevinci YAŞATMAZ..... 2 Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2010 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2010 Dostum tüm partiler birbirinin aynisi, İşte bu söz doğru değil. Nesnellikler gibi ideolojiler, siyasi görüşler de "biribirinin aynısı" olamaz. Kimisi din kaynaklı rejim siyaseti yaparken, kimisi de demokratik düzen siyaseti yapar. Kimisi ırkçılık kaynaklı faşist rejim siyaseti, kimisi de sınıfa dayalı sosyal düzen siyaseti yapmaktadır. Ancak yaptıkları siyasetin başarı oranı içinde bulunduğu toplumun kültürü, sosyal ve ekonomik yapısı ile yakından ilgilidir. Emperyalizme olan eğilimleri de farklı oranlardadır. Ben şahsen, üretici sınıfın siyasetinin hakim olduğu düzenin savunucusuyum. Ülkemizdeki gerici siyasetten kurtulma amaçlı, en çok oy potansiyeli olan demokrat nitelikli olan siyaseti desteklerim. Şimdilik desteklediğim CHP siyasetinin bir kaç olumsuz adımıyla, sosyal demokrat niteliğinin bozulduğunu düşünMEmekteyim. Siyasetimi temsil eden partilere vereceğim oy, CHP'nin oy potansiyelini bölüp yine oy potansiyeli en fazla olan gerici partiye katkısının olacağını da biliyorum. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2010 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2010 AKP sempatizanligi din kaynakligi oldugu kadar AKP'in Türkiye'nin birlik ve bütünlügünü sarsmaya yönelik siyasi adimlarindan kaynaklanir.AKP'nin icinde bircok milletvekili PKK ile organik baglidir.Yani Kürtcülük yapan 100'ye yakin milletvekili vardir AKP'nin icinde ki bunlardan örnek istenirse Örnegin Diyarbakir Milletvekili olan Ihsan Arslan AKP'nin icinde sivrilmis olan Kürtcü bir milletvekilidir kitaplari vardir ve bu kitaplarda Kürdistan hayallerini rahatca dile getirmis ayni zamanda Kurtulus savasi verenlere hakaretler yagdirmistir.Körfez cikarmasinda meclisten tezkerenin cikmasini önleyenlerde bu milletvekillerinin vermis oldugu HAYIR oylaridir. AKP sempatizanligi Erdogan'in dis güclerle yapmis oldugu sözlesmeler geregi Kürtlere uzun vadede özerklik taninmasi umudunu vermis olmasidir.Bunun projesi hazirlanmis sadece ilan edilmesi kalmistir. Kilicdaroglu'nun mezar ziyareti hata olarak görülebilir ama sonucta Kilicdaroglu siyasi bir liderdir.Siyasi manevralari olacaktir.Bu nedenle Kilicdaroglu'nun bize hata olarak görünen ama siyaseten belkide hata olmayan bu davranisi nedeniyle CHP'ye sirtimizi ceviremeyiz.AKP sempatizanlarinin yakisiksiz benzetmelerine bakarak pire icin yorgan yakmak olmaz.AKP sempatizanlarinin korkusu Kilicdaroglu'nun secimde CHP'yi büyük ihtimalle Türkiye'nin yönetiminde söz sahibi yapacak olmasidir bu nedenle onunla ilgili yakisiksiz sözler yazmakta ve karikatürlerle teselli bulmnaktadirla.Bu arada dansöz karikatürü yapan SALIH MEMECAN'IN HANIMI AKP MILLETVEKILIDIR.Iste kimin neden sevindigini anlamak bu kadar kolay. saygilarla Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2010 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2010 İşte bu söz doğru değil. Ben Türkiye'deki düzen partilerinin görev bazinda ayni oldugunu gene tekrarliyorum. Bicim olarak birsi kendisini demokrat, laik, digeri dinci, digeri liberal, tutucu,.... göstersede yasadiklarimizdan yola cikarak baktigimizda bence hic birisinin digerinden bir farki yok. 1 Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2010 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2010 Daha önce söylemiştim sanırım anlaşılmadı. Daha kaç kez tekrarlayacağımı da bilemiyorum. 1- Sosyalist, devrimci zihniyet enternasyonalisttir. 2- İçinde yaşanılan devlet yada toplum içerisinde yeniden bir kültür farklılığı bayraklaştırmak, emperyalizmin amacı doğrultusunda toplumu bölüp parçalamak, halkların birlikteliğini yok etmek amaçlıdır. 3- Hak, hukuk, sosyal eşitlik isteyen bir zihniyet, mücadelesini sosyalist kültürle, sınıfsal mücadele vererek yapar. Bunun başkada bir çıkar yolu da yoktur. Kürt halkinin mücadelesini demokrasi mücedelesinden soyutlayamayiz. Bu acidan baktigimzda da bir sosyalist olarak, demokrat olarak, özgürlükcü olarak,.... Kürt halkinin hakli mücadelesini desteklememiz gerekli. 1 Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2010 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2010 Kürt halkinin mücadelesini demokrasi mücedelesinden soyutlayamayiz. Bu acidan baktigimzda da bir sosyalist olarak, demokrat olarak, özgürlükcü olarak,.... Kürt halkinin hakli mücadelesini desteklememiz gerekli. Tabi Bilimsel olarak yaklaşmak ve soslayalist akımlar adı altında asıl yapılmak istenen Kürt Hareketini yok saymaya hizmet etmek değilse.... 2 Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2010 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2010 Oyların bölüneceği bir kaygı ise, birbirinden çok da farkı olmayan partiler arasında al gülüm ver gülüm bir sen ol bir ben sıramı bekleyeyim şeklinde düzenin aynen devam ettirilmesi de başka daha büyük bir kaygıdır. Hangisinden daha çok kaygı duymak gerek, siz karar verin... Eğer oylar bölünecekse bile, oylar bölünür kaygısı yaratan böyle bir devrimci, düzenin ürktüğü bir kırbaç partinin yine olması gereklidir ki o kadar da al gülüm ver gülüm düzenini sürdürebileceklerinden emin olamasınlar. Kaldı ki hep oylar bölünecek diye korkarsak hiç bir yenilik, bir gelişme olmaz, eski hamamda eski taslar cıngır cıngır kubbeleri çınlatmaya devam eder. Tabii ki biz kırbaç olup ürküteceğiz davasında değiliz, Türkiye'ye doğru yönü verecek tek parti programı HEPAR'ın parti programıdır. Bu milletin deprem diye çifte vergi alınıp patır patır bankaların battığını ve açığın o deprem paraları bütçeye aktarılarak kısmen kapatıldığını, oylarını kurda kuşa yem ettiğini acı bir şekilde anladığını unutacağını hiç sanmıyorum. Üstüne bir de tutukevlerini boşalttığını, çıkanların büyük kısmının yeniden aynı suçu işlediğini, şimdi yine genel aftan bahsedebilen aymazları gördüğünden de eminim. Üstelik Atlantik ötesine ilk desteklerin sözümona "devrimci karaoğlan" desteği olduğunun da hiç unutulacağını sanmam... Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2010 Ne oldu sayin yilmaz, güvendiginiz daglara kar yagdi galiba. Dostum tüm partiler birbirinin aynisi, aralarinda hic bir fark yok. Onlar sadece kendilerine verilen görevi yapmaya calisiyorlar. Ecevit'e, Bahceli'ye, Yilmaz'a Apoyu yakalatip Imrali'ya götürme ve sonrasinda idam cezasini kaldirma görevi verildi, sonrasinda Edogan'a Kürt realitesini taniyip cözüm yollarinin önündeki engelleri kaldirma görevi verildi ve anlasilan bu günler de de Kilictaroglu'na Kürt sorununu cözme görevi verildi gibi. Size tavsiyem olaylara birazda sakin bakmaniz ve eski aliskanliklarinizdan vazgecmeniz. Yani korku senaryolarini unutmaniz gerekli. Aynen öyle sayın dominik, CHP deki Süheyl Batum, Muharrem İnce gibi çok güvendiğim insanlar olduğu ve de Kılıdaroğlu nun dürüstlüğüne güvendiğim için çok şey bekliyordum. Bu ziyareti gerçekten hazmedemiyorum, CHP ye oy verip hazmedebilecek olan birinin de olduğunu sanmıyorum. Bu olayın olduğu tarihi herkes bir yere kaydetsin eğer hata ettik, özür dileriz denmezse bu MHP nin yükselişe geçtiği tarih olur. Bu olayı şehit ailelerine, milliyetçilere anlatamazsınız. Dediğim gibi mecburen AKP nin koltuk değneği olan MHP ye geçilecektir, en başta da ben. Ne güzel söylüyorsunuz, bunlar dışarıdan verilen görevler diyorsunuz; sonra da çıkıp korku senaryosu diyorsunuz. Bu görevler Türk Milletinin kaşı gözü için mi veriliyor sayın dominik? Adamlar kendi çıkarları için gereken ne ise onu yaptırıyorlar. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2010 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2010 Tek çarem yine AKP nin koltuk değnekliğini yapan MHP olacak gibi. Hiç tavsiye etmem... Sadece AKP nin koltuk değnekliğini yapmış olsa iyi... Biraz daha öncesine de gidin... Oylarınızı kurda kuşa yem etmeyin derim. İktidarın büyük ortağı olabilecek fırsat verilenlerin bu fırsatı nasıl heba edip koltuk değneği ne kelime, payandadan beter olduklarını, banka batırma rezaletlerinin ayyuka çıktığını hatırlayınca, şimdi yine "iktidara talibiz" sözlerine kargalar pek gülmez ama acı acı tebessüm ederler. Ne oldukları, neyi savundukları belirsiz olan, ülkeyi çok sevdiklerini söyleyen ama sadece kaymaklı yerlerini sevenlere aldanmayın. Bir parti oy alacaksa alacaktır, alamayacaksa alamayacaktır. AKP oy alamayacaksa alamaz, yıkılır gider. Alacaksa zaten kimsenin yapabileceği bir şey yok. Pastayı götürürse size zaten dilim kalmaz, kırıntı kalır. Şayet oy alamazsa alamadığı oyların dağılması filan önemli değil. Tekrar iktidar olamaması önemli olur. Bir geçiş dönemi, koalisyon filan olur, sonra ak koyun kara koyun belli olur, oylar bir yöne onsan sonra da yönelir. Görüldüğü gibi oylar bölünecek kaygısı yersizdir. Ötesinde çok sakıncalıdır. Bu kaygı bizi felç eder, değişimin önünü tıkar... Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2010 Zaten bir kişi her yaptığı işten sonra çıkıp Özür dilemek yada düzeltme yapmak zorunda hissediyorsa kendini kimse kusura bakmasın ondan değil lider neyse Chp bu kafayla asla yüzde 25'in üzerine çı-ka-maz halen halkın değerlerini oyuncak etmeye çalışıyor bu ancak kendini bitirmesine sebep olur,Akp'yi bugün kapatsınlar,bütün yönetici ve vekilleri siyaseti bıraksın yine Chp tek başına iktidar olamaz,bu halk,HALK düşmanlarına,halka yukardan bakanlara iktidar olma sevinci YAŞATMAZ..... Halka yukarıdan bakanları sizler göremiyorsunuz. Ananı al git, sen de çalışma, gözünü toprak doyursun diyenler mi halka bir? Tüm çocukları gemi sahibi, fabrikatör, kuyumcu olanlar mı halkla bir? Dokunulmazlıklara dokundurmayanlar mı yoksa dokunulmazlıklarının kaldırılması için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine baş vuranlar mı halkla bir? Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2010 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2010 Halka yukarıdan bakanları sizler göremiyorsunuz. Levent Kırca'nın bir parodisi vardı. Karşı lokantanın dolup taştığını, kendisine kimse gelmediğini gören bir lokantacı, kılık değiştirip müşteri gibi rakip lokantaya gidiyordu. Bir bakıyordu ki rakip lokanta sahibi müşterileri kırıp geçiriyor. Yemeğe kusur bulan mı oldu, hizmeti beğenmeyen mi oldu, eşekten düşmüşten beter ediyor, azarlıyor, itip kakıyordu. Sonra da rakip lokantacıyı tanıyıp niye geldiğini anlıyor ve bu milletin bu dilden anladığını, nezaketin sökmediğini, kıymete bineceksen ali kıran baş kesen olman gerektiğini söylüyordu. Bir de bir hikaye anlatırlar. Padişahın oğlu tebaadan birinin kızına aşık olmuş. Padişah vezirini gönderip kızı istetmiş. Vezir: Padişahımız efendimiz kerimeniz hanımefendiyi oğluna talep eyler demiş. Adam veziri benle dalga mı geçiyorsun diye kovmuş. Vezir padişaha ne açıklama yapacağını kara kara düşünerek giderken külhanbeye raslamış. Hayrola baba derdin ne deyince padişahın oğlu mahallenin kızına aşık oldu, ama babası vermiyor demiş. Gel sen bakayım benimle deyip külhanbey heeeeyt diye dalmış içeri. Ülen salatalık, padişahın oğlu senin pasaklı kızını istiyor, ne diyorsun? demiş. Gözüm başım üstüne, verdim gitti ağam demiş! Kıssadan hisse... Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2010 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2010 Kürt halkinin mücadelesini demokrasi mücedelesinden soyutlayamayiz. Bu acidan baktigimzda da bir sosyalist olarak, demokrat olarak, özgürlükcü olarak,.... Kürt halkinin hakli mücadelesini desteklememiz gerekli. Günümüzde,ezilen sınıf mücadelesinin olduğunu, bilinçli bir şekilde hareket edildiğini iddia edemeyiz. Sınıfsal mücadelede temel olan, sınıf bilinci ve örgütlülüğüdür. Aralarına düşmanlık tohumları ekilmiş iki kültürün ezilenlerinin birlikte hareket etmelerini beklemek hayal kırıklığı ile sonuçlanır. Bunun yanında, ezilen ulus olarak tanımlanan kültürün ezilenlerinin, kafasındaki milliyetçi fikirler yıkılmadan da bir devrimci girişm elbette ki olanaksızdır. ABD-AB emperyalizminin komşu ülkelerde ve ülkemizde desteklediği sosyal, sınıfsal hareket olamaz. Milletlerin kendi kaderlerini belirleme mücadelesi emperyalizmin çizdiği yolda değil(BOP), sosyalist ideoloji ile mümkündür. Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2010 Kilicdaroglu'nun mezar ziyareti hata olarak görülebilir ama sonucta Kilicdaroglu siyasi bir liderdir.Siyasi manevralari olacaktir.Bu nedenle Kilicdaroglu'nun bize hata olarak görünen ama siyaseten belkide hata olmayan bu davranisi nedeniyle CHP'ye sirtimizi ceviremeyiz. saygilarla Siyasi manevra yapılırken ne getirip ne götürdüğü de hesap edilmesi gerekir demek ki bizim gibi insanların oylarına ihtiyaçları yok. Bunun düşünülmeden yapıldığını da sanmıyorum, CHP şehit ailelerine ve milliyetçi kesime sırtını çevirebiliyorsa bizim orada yerimiz olamaz. Yeni maceralara da gerek yok, olmayacak duaya amin dediğimizde de boyumuzun ölçüsünü aldık. Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2010 Levent Kırca'nın bir parodisi vardı. Karşı lokantanın dolup taştığını, kendisine kimse gelmediğini gören bir lokantacı, kılık değiştirip müşteri gibi rakip lokantaya gidiyordu. Bir bakıyordu ki rakip lokanta sahibi müşterileri kırıp geçiriyor. Yemeğe kusur bulan mı oldu, hizmeti beğenmeyen mi oldu, eşekten düşmüşten beter ediyor, azarlıyor, itip kakıyordu. Sonra da rakip lokantacıyı tanıyıp niye geldiğini anlıyor ve bu milletin bu dilden anladığını, nezaketin sökmediğini, kıymete bineceksen ali kıran baş kesen olman gerektiğini söylüyordu. Levent Kırca, büyük usta her zaman gerçekleri dile getiren nadir değil, tek sanatçı. Büyük ustanın parodilerini özledik, o bir nebze de olsa bizim dertlerimizi gündeme getiriyordu. Bu günlerde program yapsa acaba ne yapardı, aslında malzeme bol. Bayram ziyaretinden sonra diğer partilerin arkasından dedikodu edenler, füze kalkanında istediklerimizi aldık deyip tek hedefin İran olduğunu bile bile anlaşanlar vs. Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2010 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2010 Kilicdaroglu'nun mezar ziyareti hata olarak görülebilir ama sonucta Kilicdaroglu siyasi bir liderdir.Siyasi manevralari olacaktir.Bu nedenle Kilicdaroglu'nun bize hata olarak görünen ama siyaseten belkide hata olmayan bu davranisi nedeniyle CHP'ye sirtimizi ceviremeyiz. Tabii canim Kilictaroglu yapinca siyasi manevra oluyor ama baskasi yapinca bölücülük ve vatanhainligi oluyor. Erdogan Ahmet Kaya ve Erdal Eren icin ne kadar gözyaslari döktüyse ve arkasinda yatan ne ise Kilictaroglu'nun yaptiklarinin ciddiyeti ve arkasindaki plan o kadar aynisidir. Erdogan yapinca Türkiye'yi satiyor oluyor ama Kilicdaroglu aynisini yapinca siyasi manevra oluyor. Yarin Kilictaroglu Dersim katliamini tekrar agzina alincada herhelde siyasi manevra olacak veya BDP ile masaya oturupta cözüm arayincada aynisi olacak. Siz ancak olaylari isinize geldigi gibi yorumlarsiniz. 1 Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2010 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2010 Günümüzde,ezilen sınıf mücadelesinin olduğunu, bilinçli bir şekilde hareket edildiğini iddia edemeyiz. Sınıfsal mücadelede temel olan, sınıf bilinci ve örgütlülüğüdür. Aralarına düşmanlık tohumları ekilmiş iki kültürün ezilenlerinin birlikte hareket etmelerini beklemek hayal kırıklığı ile sonuçlanır. Bunun yanında, ezilen ulus olarak tanımlanan kültürün ezilenlerinin, kafasındaki milliyetçi fikirler yıkılmadan da bir devrimci girişm elbette ki olanaksızdır. ABD-AB emperyalizminin komşu ülkelerde ve ülkemizde desteklediği sosyal, sınıfsal hareket olamaz. Milletlerin kendi kaderlerini belirleme mücadelesi emperyalizmin çizdiği yolda değil(BOP), sosyalist ideoloji ile mümkündür. Sizde günümüz cagina uygun bir cözüm önerin canim. Sanki Kürt meselesi son 20 yilin bir meselesi. Cumhuriyetin kurulusundan beri var olan ama cözüm bekleyen bir sorun. 1 Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2010 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2010 Aynen öyle sayın dominik, CHP deki Süheyl Batum, Muharrem İnce gibi çok güvendiğim insanlar olduğu ve de Kılıdaroğlu nun dürüstlüğüne güvendiğim için çok şey bekliyordum. Bu ziyareti gerçekten hazmedemiyorum, CHP ye oy verip hazmedebilecek olan birinin de olduğunu sanmıyorum. Bu olayın olduğu tarihi herkes bir yere kaydetsin eğer hata ettik, özür dileriz denmezse bu MHP nin yükselişe geçtiği tarih olur. Bu olayı şehit ailelerine, milliyetçilere anlatamazsınız. Dediğim gibi mecburen AKP nin koltuk değneği olan MHP ye geçilecektir, en başta da ben. Ne güzel söylüyorsunuz, bunlar dışarıdan verilen görevler diyorsunuz; sonra da çıkıp korku senaryosu diyorsunuz. Bu görevler Türk Milletinin kaşı gözü için mi veriliyor sayın dominik? Adamlar kendi çıkarları için gereken ne ise onu yaptırıyorlar. Hic süpheniz olmasin sayin yilmaz, yarin MHP dahi aynen CHP'nin yaptigini yapabilir. Yeterki onlara bu görev verilsin. Siz bence Türkiye politikasini ve partilerini tam olarak kavrayamamissiniz, cok iyimser davraniyorsunuz. Sizin su an dahi ahlaa Milete karsi diye iddaa ettiginiz yaklasimlari bizlere bu siyasiler ve devlet enjekte etti, aslinda suni bir korku. Size tavsiyem kendinizi bu korku senaryolarindan bir an kurtarmaniz. 1 Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2010 Hic süpheniz olmasin sayin yilmaz, yarin MHP dahi aynen CHP'nin yaptigini yapabilir. Yeterki onlara bu görev verilsin. Siz bence Türkiye politikasini ve partilerini tam olarak kavrayamamissiniz, cok iyimser davraniyorsunuz. Sizin su an dahi ahlaa Milete karsi diye iddaa ettiginiz yaklasimlari bizlere bu siyasiler ve devlet enjekte etti, aslinda suni bir korku. Size tavsiyem kendinizi bu korku senaryolarindan bir an kurtarmaniz. Kimse enjekte etmedi sayın dominik, bunlar başka yerlerde gerçekleşmiş emperyalizmin çıkarına olaylar. SSCB, Yugoslavya, Irak bu senaryoların gerçekleşmiş halleri; bunları biz gözlerimizle gördük. Siz de bu konularda haddinden fazla iyimsersiniz. Siyaset konusunda benim bir saplantım yok sadece AKP den kurtulmak istediğim için üniter yapıyı savunan en güçlü muhalefeti destekliyorum. CHP de böyle yapınca dediğiniz gibi karlar yağdı. Eğer MHP de aynısını yaparsa artık ne diyeyim bu iş iyice ciddiyetini kaybeder, bu sefer sizin dediğiniz olur ve kimse oy kullanmaya gitmez. Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2010 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2010 Kimse enjekte etmedi sayın dominik, bunlar başka yerlerde gerçekleşmiş emperyalizmin çıkarına olaylar. SSCB, Yugoslavya, Irak bu senaryoların gerçekleşmiş halleri; bunları biz gözlerimizle gördük. Siz de bu konularda haddinden fazla iyimsersiniz. Siyaset konusunda benim bir saplantım yok sadece AKP den kurtulmak istediğim için üniter yapıyı savunan en güçlü muhalefeti destekliyorum. CHP de böyle yapınca dediğiniz gibi karlar yağdı. Eğer MHP de aynısını yaparsa artık ne diyeyim bu iş iyice ciddiyetini kaybeder, bu sefer sizin dediğiniz olur ve kimse oy kullanmaya gitmez. Mhp sizi zaten hayal kırıklığına uğratmadımı,yoksa siz araştırma yapmadınızmı,hani Öcalan'ın idam kararı sonrası idamın kaldırılması ile ilgili madde gelmişti meclise ve Mhp'li vekiller hayır oyu vermişti,o madde komisyondan Mhp hayır oyu verseydi geçermiydi,lütfen bir araştırın ve Mhp'nin bu işi nasıl bir rant olarak kullandığını görün.... 2 Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2010 Mhp sizi zaten hayal kırıklığına uğratmadımı,yoksa siz araştırma yapmadınızmı,hani Öcalan'ın idam kararı sonrası idamın kaldırılması ile ilgili madde gelmişti meclise ve Mhp'li vekiller hayır oyu vermişti,o madde komisyondan Mhp hayır oyu verseydi geçermiydi,lütfen bir araştırın ve Mhp'nin bu işi nasıl bir rant olarak kullandığını görün.... Adamlar ülke bütünlüğü, dil birliği, ülkü birliği diyor; hiç bir hainin mezarını da ziyaret etmiyor, bunlar benim için yeterli. O dönem koalisyon hükümeti vardı, bazı anlaşmalar olmuş olabilir; bunu açıklamasını MHP liler yapmışlardı, gerekirse bir MHP li yine yapar. CHP de geçmişte şu anda BDP milletvekili olan insanları meclise taşımıştı. Geçmişte bazı şeyler olmuş olabilir, dediğim gibi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de AKP ye koltuk değneği oldular ve bugünkü kanunların çıkmasına da sebep olarak ülkenin bu hale gelmesinde de önemli rol oynadılar. Bütün bunların bilincinde olarak mecburen MHP diyorum çünkü başka çare yok. Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2010 Mhp sizi zaten hayal kırıklığına uğratmadımı,yoksa siz araştırma yapmadınızmı,hani Öcalan'ın idam kararı sonrası idamın kaldırılması ile ilgili madde gelmişti meclise ve Mhp'li vekiller hayır oyu vermişti,o madde komisyondan Mhp hayır oyu verseydi geçermiydi,lütfen bir araştırın ve Mhp'nin bu işi nasıl bir rant olarak kullandığını görün.... aşağıdaki isimlere dikkatle bakın içlerinde çok tanıdık isimler var ABDDULLAH GÜL ABDÜLLATİF ŞENER ÇEMİL ÇİÇEK GİBİ rdı ardına şehit cenazeleri gelirken tarih sayfalarında yerini almış olan bir tartışma yeniden alevlendi! Özellikle AKPlilerin dillerinden düşürmedikleri MHP apoyu kurtardı sözleri üzerine yeni bir araştırma yaptık ve aslında apoyu idamdan kurtaran yasaya AKPlilerin evet oyu verdiğini gördük. Apoyu kurtaran yasadan 3 ay sonrada Türkiye genel seçime gitmişti.İşte Apoyu kurtaranlarla asmak için uğraşanların tam listesi.Bakalım yalancılar buna ne bahane bulacak. AKPnin de TBMMde 53 milletvekili ile yer aldığı, o zaman milletvekili olmayan Erdoğanın genel başkanları sıfatıyla misafir locasından izlediği AKP Grubu "EVET" oyu kullandı. Böylece 1 Ağustos 2002deki olağanüstü toplantılarda idam cezası, yasalarımızdan çıkarıldı. SADECE MHP grubu 117 milletvekili ile buna "RET" oyu verdi. Ancak diğer partiler ittifak yapıp idam cezasını kaldırarak Öcalanı da kurtardılar. MHP lideri Bahçelinin, "Gökkuşağı Koalisyonu" adını verdiği DSP, ANAP, DYP, SP, AKP ve YTPli milletvekilleri, ittifak halinde idam cezasını kaldırdılar. O gün Apo asılmasın diyen AKP milletvekilleri dışında yine o gün Apo asılmasın diyen ama AKPde olmayan birçok milletvekili de şu an AKPnin milletvekili olarak TBMMde bulunmaktadır. Öcalanı kurtaranlar Kanlı terör örgütü PKKnın elebaşısı Abdullah Öcalanın idamıyla ilgili olarak TBMMye gelen dosyaya hangi milletvekilleri "ret" oyu vererek karşı çıktı, hangileri "kabul" oyu vererek Öcalanı idamdan kurtardı. Bunları, Meclis tutanaklarından alınan belgelerle yayınlıyoruz Türkiye Büyük Millet Meclisinde MHP dışındaki tüm siyasi parti milletvekillerinden çoğu katil Öcalanı asılmaktan kurtaran yasaya kabul oyu verdiler. Demokratik bir Mecliste yapılan oylama sonucunda da ret oylarının yetersiz kalması idam yasasının kaldırılmasına neden oldu. Başbakan Tayyip Erdoğanın, MHPye "Apoyu asamadınız" suçlamalarına verilecek en güzel yanıt Meclis tutanaklarından alınan bu belgelerdir. O dönemde milletvekili olmayan Recep Tayyip Erdoğan, Meclis locasından AKPli 53 milletvekiline talimat verip, kabul oyu kullandırarak Öcalanı asılmaktan kurtarmaya fiili olarak önayak oldu. Işte tarihi oylamada kullanılan oylar ve renkleri: İdamın kaldırılması için "kabul" oyu kullanan DSP milletvekilleri Tayyibe Gülek Melda Bayer M.Zeki Sezer Uluç Gürkan Ayşe Gürocak Aydın Tümen Hikmet Uluğbay Mustafa Ural Ertuğrul Kumcuoğlu Sebahat Vardar Hasan Macit Ali Rahmi Beyreli Hayati Korkmaz Orhan Ocak Sadık Kırbaş Hasan Erçelebi Mehmet Kocabatmaz Ali Ahmet Ertürk Şadan Şimşek Necati Albay Hasan Akgün Fadlı Ağaoğlu Ziya Aktaş Nami Çağan Yücel Erdener Ahmet Güzel Osman Kılıç Necdet Saruhan Sulhiye Serbest Masum Türker Erdoğan Toprak Güler Aslan Saffet Başaran Mehmet Çümen Şükrü Sina Gürel Hasan Metin Atilla Mutman Rahmi Sezgin Necdet Tekin Fikret Tecer Ahmet Arkan M.Emrehan Halıcı Emin Kara Ismail Bozdağ Nazif Topaloğlu Ş.Ramis Savaş M.Cengiz Güleç Fevzi Aytekin B.Fırat Dayanıklı Hikmet Sami Türk Ömer Üstünkol Fikret Ünlü Hasan Suna Erol Karan Idamın kaldırılması için "kabul" oyu kullanan DYP milletvekilleri Tansu Çiller Sevgi Esen M. Halit Dağlı M.Nedim Bilgiç Mahmut Bozkurt Ismet Attila Musa Konyar Ahmet Iyimaya Yıldırım Akbulut S.Arıkan Bedük Mehmet Baysarı Salih Çelen Hasan Ekinci Ali Rıza Gönül A. Oktay Güner Ilyas Yılmazyıldız Necati Yöndar Yahya Çevik Necmi Hoşver Mustafa Örs Teoman Özalp Oğuz Tezmen Nevfel Şahin A. Mehmet Çay M.Kemal Aykurt Mehmet Gözlükaya Nurettin Atik M. Salim Ensarioğlu Salih Sümer Ayvaz Gökdemir Mehmet Sadri Yıldırım Burhan Kara Rasim Zaimoğlu Hakkı Töre Mehmet Dönen Ramazan Gül Turhan Güven Hayri Kozakçıoğlu Nurhan Tekinel Hasan Ufuk Söylemez Süha Tanık Yıldırım Ulupınar Mehmet Gölhan M.Ali Yavuz Ismail Karakuyu Rıza Akçalı Metin Kocabaş Mehmet Sağlam Metin Musaoğlu Veysi Şahin Ibrahim Yazıcı Mümtaz Yavuz Nevzat Arcan Kemal Kabataş Erdoğan Sezgin Takiddin Yarayan Kadir Bozkurt Nihan Ilgün Enis Sülün Ali Şevki Erek Eyüp Aşık Ali Naci Tuncer Necmettin Cevheri Hacı Filiz Faris Özdemir Saffet Kaya Mustafa Eren Idamın kaldırılması için "kabul" oyu kullanan Yeni Türkiye Partisi (YTP) milletvekilleri İsmail Cem İbrahim Y. Bildik Ali Tekin İsmet Vursavuş Gaffar Yakın Gönül Saray Alphan Oğuz Aygün Esvet Özdoğu Ahmet S. Sayın Metin Şahin Halit Dikmen Tamer Kanber M. Güven Karahan Mustafa Karslıoğlu Abdulsamet Turgut Mahmut Erdir Ali Ilıksoy Evliya Parlak Ali Günay Edip Özgenç Akif Serin İstemihan Talay Erol Al Perihan Yılmaz Doğan Bülent Ersin Gök H.Hüsamettin Özhan Bahri Sipahi Cahit Savaş Yazıcı Burhan Bıçakçıoğlu Salih Dayıoğlu Hakan Tartan Kemal Vatan Çetin Bilgir M.Hadi Dilekçi Nural Karagöz Halil Çalık M.Turhan İmamoğlu Hasan Gülay M.Cihan Yazar M. Kemal Tuğmaner Tunay Dikmen Zeki Eker Eyüp Doğanlar Tarık Cengiz Şenel Kapıcı Metin Bostancıoğlu Ahmet Zamantılı Hasan Özgöbek Mehmet Y. Ünal Hasan Gemici C. Tufan Yazıcıoğlu Faruk Demir Idamın kaldırılması için "kabul" oyu kullanan Saadet Partisi milletvekilleri Rıza Ulucak Latif Öztek A. Cemil Tunç Fahrettin Kukaracı Sacit Günbay Ahmet Sünnetçioğlu Hüseyin Karagöz Ali Oğuz Osman Yumakoğulları Bahri Zengin A. Sever Aydın Fethullah Erbaş Oğuzhan Asiltürk Yaşar Canbay M. Niyazi Yanmaz Musa Demirci Temel Karamollaoğlu Mehmet Bekaroğlu Mustafa Kamalak Hüsamettin Korkutata İdamın kaldırılması için "kabul" oyu kullanan AKP milletvekilleri Dengir Mir Fırat Sait Açba Mahmut Göksu Mehmet Özyol Akif Gülle Ismail Özgün Mahfuz Güler Zeki Ergezen Ismail Alptekin Faruk Çelik Mehmet Altan Ertuğrul Yalçınbayır Osman Aslan Nurettin Aktaş Tevhit Karakaya Ali Er Abdülkadir Aksu Mustafa Baş Ali Coşkun Hüseyin Kansu Mehmet Ali Şahin Nevzat Yalçıntaş Abdullah Gül-(Bir zamanların geçici Başbakanı idi), Salih Kapusuz Mehmet Vecdi Gönül Osman Pepe Remzi Çetin Özkan Öksüz Avni Doğan Ali Sezal Sabahattin Yıldız Eyüp Fatsa Musa Uzunkaya Ahmet Nurettin Aydın Abdüllatif Şener M.Ergün Dağcıoğlu Yahya Akman Zülfikar Izol Maliki Ejder Arvas Hüseyin Çelik Ilyas Arslan Mehmet Çiçek Ramazan Toprak Kemal Albayrak Abdullah Veli Seyda Şükrü Ünal Idamın kaldırılması için "kabul" oyu kullanan Bağımsızlar Cemil Çiçek Numan Gültekin Mehmet Ağar Mail Büyükerman Mustafa Yılmaz Rıdvan Budak Zafer Güler Mustafa Düz M.Ali Irtemçelik Ihsan Çabuk H.Fehmi Konyalı Idamın kaldırılması için "kabul" oyu kullanan ANAP milletvekilleri Mesut Yılmaz Mehmet Ali Bilici Musa Öztürk Halil Ibrahim Özsoy Yaşar Eryılmaz Celal Esin Nejat Arseven Birkan Erdal Yücel Seçkiner Cengiz Aydoğan Cengiz Altınkaya Yüksel Yalova Edip Safder Gaydalı Kenan Sönmez Beyhan Aslan Nurettin Dilek Abdülbaki Erdoğmuş Seyit Haşim Hamimi Sebğatullah Seydaoğlu Evren Bulut I. Yaşar Dedelek Mustafa Taşar Mecit Pürüzbeyoğlu Hakkı Oğuz Aykut Levent Mıstıkoğlu Erkan Mumcu R. Kazım Yücelen Bülent Akarcalı Ahat Andican Aydın Ayaydın Şamil Ayrım Mehmet F. Fırat Ediz Hun Yılmaz Karakoyunlu Cavit Kavak Emre Kocaoğlu Nesrin Nas Sühan Özkan Şadan Tuzcu Işın Çelebi Sümer Oral Işılay Saygın Rıfat Serdaroğlu Ilhan Aküzüm Murat Başesgioğlu Cemal Özbilen Sefer Ekşi Mehmet Keçeciler Miraç Akdoğan Ahmet Tevfik Özal Ekrem Pakdemirli Ali Doğan Süleyman Çelebi Ömer Ertaş Hasan Özyer Erkan Kemaloğlu Şükrü Yürür Sefer Koçak Ahmet Kabil Mesut Ahmet Yılmaz Ersin Taranoğlu Mehmet Çakar Yaşar Topçu Ali Kemal Başaran Eyüp Cenap Gülpınar Kamran Inan Lütfullah Kayalar Ataullah Hamidi Burhan Isen M. Salih Yıldırım Zeki Çakan Ali Güner Yaşar Okuyan -http://pirahmetlikoyu.blogcu.com/apoyu-kim-astirmadi-tek-tek-isim-isim-tam-liste/4558092- Göründüğü gibi burada yok yok! O zaman kimseye oy vermemek gerekiyor. Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2010 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2010 -http://pirahmetlikoyu.blogcu.com/apoyu-kim-astirmadi-tek-tek-isim-isim-tam-liste/4558092- Göründüğü gibi burada yok yok! O zaman kimseye oy vermemek gerekiyor. Ha yani bize göre Akp kötünün iyisi olunca Akp-Bdp İttifakı oluyor,Mhp'nin inandığını idda ettiği bütün değerleri ayaklar altına alması bişey ifade etmiyor,Mhp istese o kanun teklifi meclise gelmezdi diyorum,komisyonda neden hayır demediler diyorum,siz o dönem anlaşmalar olmuş olabilir diyorsunuz,o dönem Mhp anlaşmalar yapınca oluyorda,şimdi Akp yapınca neden sesinizi yükseltiyorsunuz,Pkk ateşkes ilan etti diye neredeyse karalar bağlayıp ağlayacak Mhp ve Chp'liler..... 2 Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2010 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2010 Kimse enjekte etmedi sayın dominik, bunlar başka yerlerde gerçekleşmiş emperyalizmin çıkarına olaylar. SSCB, Yugoslavya, Irak bu senaryoların gerçekleşmiş halleri; bunları biz gözlerimizle gördük. Siz de bu konularda haddinden fazla iyimsersiniz. Siyaset konusunda benim bir saplantım yok sadece AKP den kurtulmak istediğim için üniter yapıyı savunan en güçlü muhalefeti destekliyorum. CHP de böyle yapınca dediğiniz gibi karlar yağdı. Eğer MHP de aynısını yaparsa artık ne diyeyim bu iş iyice ciddiyetini kaybeder, bu sefer sizin dediğiniz olur ve kimse oy kullanmaya gitmez. SSCB, Yugoslavya, Irak,.... bunlar suni sekilde kurulmus devletlerdi. Sonun ne olacagi daha bastan belliydi. vatanadslari ancak silah zoruyla bu kadar beraber tutarsin. Benzeri türkiye icinde gecerli. Anayasanin 66. maddesi sunidir, yani ülkenin tüm vatandaslarini temsilen alinan bir anayasa degil sadece yukaidan inmedir. Kimseyi zorla Türk ilan edemezsiniz, bunu kavramaniz gerek. Bunu kavrayamayincada sorunun kaynagibni devamli disarida ararariz. Sonucta kimse irmaki ters akitamayacagina göre MHP ve benzerleride Kürt reqalitesini taniyip gereken neyse razi olacak. Inkarla, baskiyla, zorla ancak bu günlere kadar gelebildik. Simdi ise yolun sonu gözüktü, baska caremiz yok, gerceklere alisacagiz. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.