Φ fatihin_fedaisi Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2005 Arkadaşlar çok ve çok merak ediyorum ve öğrenmek istiyorum bileniniz varsa cevaplandırırsa çok memnun olurum. Atatürk'ün dine islama yaklaşımı,islama faydası,islamı ne kadar bilir ve yerine getitrirdi. v.b öğrenmek istiyorum neden ulu önder ataya saygısızlar(bazı kişile) nhep din yönünden atamız hayatını bizim bağımsızlığımıza harcamış TÜRK milletini yüceltmiş bir önder olarak neden sevmezler öncelikle her konuda dinden bahsederler islamdan ama neden atamız islama karşı ne yapmış öğrenirsem çok mutlu olurum Nur içinde yat ATATÜRK Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2005 Atatürk din ile devlet yönetimi arasina cok kalin cizgiler koymustur. Bunu da her firsatta söylemisti. Yillardir kapali olan Atatürk el yazmalari acilinca Büyük Ata´nin tüm düsünceleri artik biliniyor. Simdi size, Ata´nin din üzerine görüslerini iceren söylevlerinden bir kacini veriyorum. Kazim Karabekir ile yaptigi söylesiden. “Evet Karabekir, Arapoğlu’nun yavelerini Türk oğullarına öğretmek için Kuran’ı Türkçe’ye tercüme ettireceğim ve böylece de okutturacağım, ta ki budalalık edip de aldanmakta devam etmesinler..” M.Kemal "...Kimi yerlede kadınlar görüyorum ki, başına bir bez, ya da bir peştemal ya da benzer bir şeyler atarak yüzünü, gözünü gizler ve yanından geçen erkeklere karşı ya arkasını çevirir, ya da yere oturarak yumulur. Bu durumun anlamı, gösterdiği nedir? Efendiler uygar bir ulus anası, ulus kızı bu şaşırtıcı biçime, bu vahşi duruma girer mi? Bu durum ulusu çok gülünç gösteren bir görünüştür. Hemen düzeltilmesi gerekir." Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü Yay., C. II., s. 217. Hükümetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir, adeta halkı bir kapana kıstırırlar. Benim halkım demokrasi ilkelerini gerçeğin emirlerini ve bilimin öğretilerini öğrenecektir. Batıl inançlardan vazgeçilmelidir. İsteyen istediği gibi ibadet edebilir. Herkes kendi vicdanının sesini dinler. Ama bu davranış ne sağduyulu mantıkla çelişmeli ne de başkalarının özgürlüğüne karşı çıkmasına yol açmalıdır.. M.Kemal-1926 "Din adamlarına ne luzum var, dinlerin tarihi malumdur, doğrudan doğruya tercüme edivermeli..!" "İnsanların ruhun selameti için yakıldıklarını biliyoruz. Herhalde bunu yapan engizisyon papazları hüsnüniyetlerinden ve iyi iş yaptıklarından bahsederlerdi, belki de, cidden bu sözlerinde samimi idiler. Fakat, bir beyinsizligi, ahmaklıgi yahut bir hiyaneti iyi bir iş kalıbına uydurmak güç değildir, en nihayet bu bir isim değiştirmek meselesidir." "Ben manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım ilim ve akıldır."M.Kemal "Türkiye Cumhuriyetinde herkes Allah'a istediği gibi ibadet eder. Türkiye Cumhuriyetinin resmi dini yoktur. Türkiye'de bir kimsenin fikirlerini zorla başkalarına kabul ettirmeye kalkışacak kimse yoktur ve buna müsaade edilemez." M.Kemal Atatürk "Muhammed’in peygamberlik vazifesinin nasıl başladığını izah etmek en nazik ve en müşkül meseledir. Muhammed’in bir melek ve Allah ile hakikaten konuşmuş olduğu kanaatinde bulunanlar olduğu gibi, Muhammed’in isteyerek böyle söylediğini ileri sürenler de olmuştur. Bu faraziyeleri bir tarafa bırakmak ve meseleyi ilmi ve mantık çerçevesi içinde mutalaa etmek daha doğru olur. Din birliğinin’de bir millet teşkilinde müessir olduğunu söyleyenler vardır. Fakat biz, bizim gözümüz önündeki Türk milleti tablosunda bunun aksini görmekteyiz. Türk’ler Arap'ların dinini kabul etmeden evvel de büyük bir millet idi. Arap dinini kabul ettikten sonra, bu din, ne Arapların, ne aynı dinde bulunan Acemlerin ve nede Mısırlıların vesairenin Türk'lerle birleşip bir millet teşkil etmelerine hiçbir şekilde tesir etmedi.. Bilakis, Türk milletinin milli rabıtalarını gevşetti, milli hislerini, milli heyecanını uyuşturdu. Bu pek tabii idiçünkü Muhammed’in kurduğu dinin gayesi, bütün milliyetlerin fevkinde şamil bir Arab milliyeti siyasetine muncer oluyordu. Bu Arab fikri, ümmet kelimesi ile ifade olundu. Muhammed’in dinini kabul edenler, kendilerini unutmağa, hayatlarını Allah kelimesinin her yerde yükseltilmesine hasretmeğe mecburdurlar. Bununla beraber, Allah’a kendi milli lisanında değil, Allah’ın Arab kavmine gönderdiği Arapça kitapla ibadet ve münacatta bulunacaktı. Arapça öğrenmedikçe, Allah’a ne dediğini bilmeyecekti. Bu vaziyet karşısında Türk milleti bir çok asırlar ne yaptığını ne yapacağını bilmeksizin adeta bir kelimesinin manasını bilmediği halde Kuran’ı ezberlemekten beyni sulanmış hafızlara döndüler.. Başlarına geçebilmiş olan haris serdarlar, Türk milletince karışık cahil hocalar ağzıyla ateş ve azap ile müthiş bir muamma halinde kalan dini hırs ve siyasetlerine alet ittihaz ettiler. Bir taraftan Arapları zorla emirleri altına aldılar, bir taraftan Avrupa’da Allah kelimesinin ilası parulası altında, ve milliyetlerine ilişmeyi düşünmediler. Ne onları ümmet yaptılar, ne onlarla birleşerek bir kuvvetli millet yaptılar. Mısır’da belirsiz bir adamı halifedir diye yok ettiler, hırkasıdır diye bir palaspareyi hilafet alameti ve imtiyazı olarak altın sandıklara koydular, halife oldular. "Kah şarka, kah garba veya her tarafa birden saldıra saldıra Türk milletini topraklarını menfaatlerini benliğini unutturacak, Allah’a mütevekkil kılacak derin bir gaflet ve yorgunluk beşiğinde uyuttular. Milli duyguyu boğan, fani dünyaya kıymet verdirmeyen, sefaletler, zaruretler, felaketler his olunmaya başlayınca, asıl hakiki saadete öldükten sonra ahirette kavuşacağını vaad ve temin eden dini akide ve dini his, millet uyandığı zaman onun şu acı hakikati görmesine mani olamadı. Bu feci manzara karşısında kalanlara, kendilerinden evvel ölenlerin, ahiretteki saadetlerini düşünerek veya bir an evvel ölüm niyaz ederek ahiret hayatina kavuşmak telkin eden din hissi, dünyanın acısı duyulan tokatıyla derhal Türk milletinin vicdanındaki çadırını yıktı, davetlileri Türk düşmanları olan Arap çöllerine gitti. Türk vicdanı umumisi derhal yüzlerce asırlık kudret ve kusayısiyle büyük heyecanlarla çarpışıyordu.. Ne oldu..? Türk’ün milli hissi artık ocağında ateşlenmişti. Artık Türk cenneti değil, eski hakiki büyük cedlerinin mukaddes miraslarının son Türk ellerinin müdafaa ve muhafazasını düşünüyordu. İşte dinin, din hissinin Türk milliyetinde bıraktığı hatıra.." "Gerçekte dinler konusunda halkın hiçbir fikri yoktur; din dediği şey, bilinmeyen inanç dizgelerine ve sirla karışık emellere kör bağlılıktan başka birşey değildir..... "Tarih bize öğretir ki, bütün dinler, milletlerin cehaletlerinin yardımıyla, utanmaksızın Tanrı tarafından gönderildiğini söyleyen adamlar tarafından tesis olunmuştur. ''Tüm dönemlerde toplumun kutsallaştırdığı boş düşüncelerden tehlikesizce sıyrılmak imkansızdır." BU SÖZ ISE COK ÖNEMLI MESAJ ICERIR Alıntı
Φ hasan17 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2005 Sana ATATÜRK`ÜN BİRKAÇ SÖZÜ DİNLE VE PAYGAMBERİMİZLE; 'Türkler' diyor Atatürk, 'İslam oldukları halde, bozulmaya, yoksulluğa, gerilemeye maruz kaldılar; geçmişin batıl alışkanlık ve inançlarıyla İslamiyet'i karıştırdıkları ve bu suretle gerçek İslamiyet'ten uzaklaştıkları için, kendilerini düşmanlarının esiri yaptılar. Gerçek İslam'ın çok yüce, çok kıymetli gerçeklerini olduğu gibi almamakta inatçı bulundular. İşte gerilememizin belli başlı sebeplerini bu nokta teşkil ediyor... Türk Kuran'ın arkasında koşuyor; fakat onun ne dediğini anlamıyor, içinde neler var bilmiyor ve bilmeden tapınıyor. Benim maksadım; arkasında koştuğu Kitap'ta neler olduğunu Türk anlasın. O, Allah'ın birinci ve en büyük kuludur. O'nun izinde bugün milyonlarca insan yürüyor. Benim, senin adın silinir; fakat sonuca kadar O, ölümsüzdür. 11 Büyük bir inkılap yapan Hazreti Muhammed (sav)'e karşı beslenilen sevgi, ancak onun ortaya koyduğu fikirleri, esasları korumakla tecelli edebilir. Kaynak;HY NIN KİTAPLARI Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2005 HY takma adli Adnan hocanin, laik bir ülkede yasama sansi ancak, büyük atanin sözlerini bu sekilde tahrif edip, konusulanlari meal yaparak cevirip yazdirmasiyla mümkün olmustur. su sözü bile cok sey aciklar: "Ben manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım ilim ve akıldır."M.Kemal Ancak, Atatürk ün, inanan insanlarla ugrasmadigi aciktir. Bizler de o´nun akil yolundan gitmeye karar vermis insanlar olarak, inancli insanlarla degil, inanci yönetime tasimak isteyenlerle ugrasiyoruz, ve ugrasacagiz da. sevgiler Alıntı
Φ hasan17 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2005 HY takma adli Adnan hocanin, laik bir ülkede yasama sansi ancak, büyük atanin sözlerini bu sekilde tahrif edip, konusulanlari meal yaparak cevirip yazdirmasiyla mümkün olmustur. su sözü bile cok sey aciklar: "Ben manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım ilim ve akıldır."M.Kemal Ancak, Atatürk ün, inanan insanlarla ugrasmadigi aciktir. Bizler de o´nun akil yolundan gitmeye karar vermis insanlar olarak, inancli insanlarla degil, inanci yönetime tasimak isteyenlerle ugrasiyoruz, ve ugrasacagiz da. sevgiler 6707[/snapback] İslam dini ne kadar ilme önem verdiğinden haberin yok herhalde... Benim örnek gösterdiğim kişiyi hemen tarikat üyesi yapmak saçmalıktır.. neden hemen tarikat üyesi yaptığını anlayamadım yoksa evrimcilere karşı savaş açtığı için mi Yukarda ATATÜRKLE vermiş olduğum sözler tamamen atamızın kendi ağzından çıkan kaynaklara geçmiş sözlerdir ATATÜRKÜ hala dinsiz olarak göstermene bir anlam veremiyorum Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2005 Ya kusura bakmayın ama sizin hangi bilimselikten bahsediğinizi anlayamadım.Tarihte bildiğim kadarıyla deneylerden sadece karbon 14 deneyi kullanılıyor.Buda eserlerin yaşını tespit etmede kullanılıyor.Size soruyorum bu toplu mezarlardean çıkan cesetlere otosi yapılarak mı kanıtlandı bu mezarlardan çıkanların türk olduğu?Ne zamandan beri otopsi ile cesetlerin ırkı tespit ediliyor? 2821[/snapback] Atatürk´ü dinsiz göstermek diye bir caba yok. Sadece onun, görüslerinden bir demet sundum. yoruma aciktir. sag duyu sahipleri; büyük atanin nerede ne konustugunu iyi kestirmeleri gerek??? Yazdiklarim, özel düsünceleri ve Karabekir ile konusmalarinin cok azidir. sizin yazdiklariniz ise, bir topluma karsi, onlarin gururlarini oksamak icin söylenmistir ancak. Bu farki ayird etmenizi umuyorum. " benim sahsen bir dinim yok" diyen de büyük Atatürk tür. Bu sözü ile ben de onunla gurur duyuorum. Siz istediginiz görüsünü ele alabilirsiniz. Karsi degilim. Internette Atatürk ile ilgili arsiv ve belgeleri iceren weblere girerseniz, daha cogunu bulacaksiniz. Alıntı
Φ AspatroN Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2005 Ya kusura bakmayın ama sizin hangi bilimselikten bahsediğinizi anlayamadım.Tarihte bildiğim kadarıyla deneylerden sadece karbon 14 deneyi kullanılıyor.Buda eserlerin yaşını tespit etmede kullanılıyor.Size soruyorum bu toplu mezarlardean çıkan cesetlere otosi yapılarak mı kanıtlandı bu mezarlardan çıkanların türk olduğu?Ne zamandan beri otopsi ile cesetlerin ırkı tespit ediliyor? 2821[/snapback] Atatürk´ü dinsiz göstermek diye bir caba yok. Sadece onun, görüslerinden bir demet sundum. yoruma aciktir. sag duyu sahipleri; büyük atanin nerede ne konustugunu iyi kestirmeleri gerek??? Yazdiklarim, özel düsünceleri ve Karabekir ile konusmalarinin cok azidir. sizin yazdiklariniz ise, bir topluma karsi, onlarin gururlarini oksamak icin söylenmistir ancak. Bu farki ayird etmenizi umuyorum. " benim sahsen bir dinim yok" diyen de büyük Atatürk tür. Bu sözü ile ben de onunla gurur duyuorum. Siz istediginiz görüsünü ele alabilirsiniz. Karsi degilim. Internette Atatürk ile ilgili arsiv ve belgeleri iceren weblere girerseniz, daha cogunu bulacaksiniz. 7078[/snapback] IYI OKU VE KEMALISTIM DIYE GECINMEKTEN VAZGEC... Kemalizmi ataturk ilkelerini manasindan saptiran sen ve senin gibilerdir... ATATURK hicbir zaman benim dinim yoktur dememistir...ama sen dinsiz olmasindan gene gurur duyabilirsin o senin dinsizligindir...buyur ATATURKun din konusunda vecizeleri...oku ve dogrular karsisinda dogrun varsa konus yoksa sukut etmesini bil... ATATURK UN DIN HAKKINDA VECIZELERI: "Türk milleti dindar olmalıdır yani, bütün sadeliğiyle dindar olmalıdır demek istiyorum. Bizzat hakikate nasıl inanıyorsam buna da öyle inanıyorum... Din şuura muhalif, ilerlemeye engel hiçbir şey ihtiva etmiyor." Bizim dinimiz en tabi ve makul dindir ve ancak bundan dolayıdır ki son din olmuştur. Bir dine tabii olmasi için akla, fenne, ilme ve mantığa uygun olması lazımdır. Bizim dinimiz bunlara tamamen uygundur. (Bizim dinimiz diyor..biz derken kendiside giriyor demi? daha dur ve oku) Ey millet! Allah birdir, sani, büyüktür. Allah’iın selameti, atifeti ve hayrı üzerinize olsun. Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri, Cenab-ı Hak tarafından insanlara dini hakikatleri tebliğe memur ve resul olmuştur. Koyduğu esas kanunlar cümlemizce malumdur ki Kur’ani azimüssandaki husustur. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz son dindir, temel dindir. Çünkü dinimiz akla mantığa hakikate tamamen uyuyor. Eğer akli mantığa, hakikate uymamış olsaydı bununla diğer ilahi ve tabi kanunlar arasında aykırılıklar olmalı gerekirdi. Çünkü bütün kanunları yapan Cenab-ı Haktır." Din vardır ve lazımdır. Temeli çok sağlam bir dinimiz var malzemesi iyi. Fakat bina uzun asırlardır ihmale uğramış. Harçlar döküldükçe yeni harç yapıp binayi takviye etmek lüzumu hissedilmemiş. Aksine olarak birçok yabancı unsur (tefsirler, hurafeler gibi) binayı fazla hırpalamış. Bugün bu binaya dokunulamaz, tamir de edilemez. Ancak zamanla çatlaklar derinleşerek ve sağlam temeller üzerinde yeni bir bina kurmak lüzumu hasıl olacaktır." "Milletimiz dil ve din gibi kuvvetli iki hazineye sahiptir. Bu faziletleri hiç bir kuvvet milletimizin kalp ve vicdanından çekip alamıyacaktır ve alamaz OKUDUNMU? BUNLARI SOYLEYEN ATATURKtur... Sen ve senin gibi duzunceleri olan oyunbozuculardir...ATATURKu din dusmani gibi gostermeye calisan, islamiyeti ve ATATURKu kotulemekten geri kalmazsiniz..sizler ancak bu sekilde bu vatani bolebilirsiniz ayak oyunlariyla..ama yaniliyorsunuz cunku bu vatanda hala ATATURKun gercek ilkelerini bilenlerde var..size ATATURKu ve islamiyeti kotuletmenize firsat vermeyiz...gercek ATATURK ilkelerini bilmeden bu CANGURUnun yazdiklarina aldanipta yanlis yorumlar yapmayin ARKADASLAR...Daha dogrusu gazina gelmeyin bu ve bunun gibilerin...bunlar resmen bozgunculuk yapiolar..ATATURKcu insanlari islamiyete..dindar insanlarida ATATURKe ocu gibi gostermeye calisiolar..oyuna gelmeyelim, gelmeyin...emin olun ATATURK olsaydi suan ne turban nede dini baska bir sorun olmayacakti ortada...cunku ATATURK gibi ne laik nede dindar insan yoktu..olamiyacakta.. Bizler osmanlinin torunlariyiz..Emin olun 100 yillarda gecse gene icimizden bir ATATURK cikartiriz..zorda olsa cikartiriz..bunlara pabuc birakmayiz..saygilar.. ALLAH tum musluman alemini Ve turkleri korusun ve yuceltsin... Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2005 Ya kusura bakmayın ama sizin hangi bilimselikten bahsediğinizi anlayamadım.Tarihte bildiğim kadarıyla deneylerden sadece karbon 14 deneyi kullanılıyor.Buda eserlerin yaşını tespit etmede kullanılıyor.Size soruyorum bu toplu mezarlardean çıkan cesetlere otosi yapılarak mı kanıtlandı bu mezarlardan çıkanların türk olduğu?Ne zamandan beri otopsi ile cesetlerin ırkı tespit ediliyor? 2821[/snapback] Atatürk´ü dinsiz göstermek diye bir caba yok. Sadece onun, görüslerinden bir demet sundum. yoruma aciktir. sag duyu sahipleri; büyük atanin nerede ne konustugunu iyi kestirmeleri gerek??? Yazdiklarim, özel düsünceleri ve Karabekir ile konusmalarinin cok azidir. sizin yazdiklariniz ise, bir topluma karsi, onlarin gururlarini oksamak icin söylenmistir ancak. Bu farki ayird etmenizi umuyorum. " benim sahsen bir dinim yok" diyen de büyük Atatürk tür. Bu sözü ile ben de onunla gurur duyuorum. Siz istediginiz görüsünü ele alabilirsiniz. Karsi degilim. Internette Atatürk ile ilgili arsiv ve belgeleri iceren weblere girerseniz, daha cogunu bulacaksiniz. 7078[/snapback] IYI OKU VE KEMALISTIM DIYE GECINMEKTEN VAZGEC... Kemalizmi ataturk ilkelerini manasindan saptiran sen ve senin gibilerdir... ATATURK hicbir zaman benim dinim yoktur dememistir...ama sen dinsiz olmasindan gene gurur duyabilirsin o senin dinsizligindir...buyur ATATURKun din konusunda vecizeleri...oku ve dogrular karsisinda dogrun varsa konus yoksa sukut etmesini bil... ATATURK UN DIN HAKKINDA VECIZELERI: "Türk milleti dindar olmalıdır yani, bütün sadeliğiyle dindar olmalıdır demek istiyorum. Bizzat hakikate nasıl inanıyorsam buna da öyle inanıyorum... Din şuura muhalif, ilerlemeye engel hiçbir şey ihtiva etmiyor." Bizim dinimiz en tabi ve makul dindir ve ancak bundan dolayıdır ki son din olmuştur. Bir dine tabii olmasi için akla, fenne, ilme ve mantığa uygun olması lazımdır. Bizim dinimiz bunlara tamamen uygundur. (Bizim dinimiz diyor..biz derken kendiside giriyor demi? daha dur ve oku) Ey millet! Allah birdir, sani, büyüktür. Allah’iın selameti, atifeti ve hayrı üzerinize olsun. Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri, Cenab-ı Hak tarafından insanlara dini hakikatleri tebliğe memur ve resul olmuştur. Koyduğu esas kanunlar cümlemizce malumdur ki Kur’ani azimüssandaki husustur. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz son dindir, temel dindir. Çünkü dinimiz akla mantığa hakikate tamamen uyuyor. Eğer akli mantığa, hakikate uymamış olsaydı bununla diğer ilahi ve tabi kanunlar arasında aykırılıklar olmalı gerekirdi. Çünkü bütün kanunları yapan Cenab-ı Haktır." Din vardır ve lazımdır. Temeli çok sağlam bir dinimiz var malzemesi iyi. Fakat bina uzun asırlardır ihmale uğramış. Harçlar döküldükçe yeni harç yapıp binayi takviye etmek lüzumu hissedilmemiş. Aksine olarak birçok yabancı unsur (tefsirler, hurafeler gibi) binayı fazla hırpalamış. Bugün bu binaya dokunulamaz, tamir de edilemez. Ancak zamanla çatlaklar derinleşerek ve sağlam temeller üzerinde yeni bir bina kurmak lüzumu hasıl olacaktır." "Milletimiz dil ve din gibi kuvvetli iki hazineye sahiptir. Bu faziletleri hiç bir kuvvet milletimizin kalp ve vicdanından çekip alamıyacaktır ve alamaz OKUDUNMU? BUNLARI SOYLEYEN ATATURKtur... Sen ve senin gibi duzunceleri olan oyunbozuculardir...ATATURKu din dusmani gibi gostermeye calisan, islamiyeti ve ATATURKu kotulemekten geri kalmazsiniz..sizler ancak bu sekilde bu vatani bolebilirsiniz ayak oyunlariyla..ama yaniliyorsunuz cunku bu vatanda hala ATATURKun gercek ilkelerini bilenlerde var..size ATATURKu ve islamiyeti kotuletmenize firsat vermeyiz...gercek ATATURK ilkelerini bilmeden bu CANGURUnun yazdiklarina aldanipta yanlis yorumlar yapmayin ARKADASLAR...Daha dogrusu gazina gelmeyin bu ve bunun gibilerin...bunlar resmen bozgunculuk yapiolar..ATATURKcu insanlari islamiyete..dindar insanlarida ATATURKe ocu gibi gostermeye calisiolar..oyuna gelmeyelim, gelmeyin...emin olun ATATURK olsaydi suan ne turban nede dini baska bir sorun olmayacakti ortada...cunku ATATURK gibi ne laik nede dindar insan yoktu..olamiyacakta.. Bizler osmanlinin torunlariyiz..Emin olun 100 yillarda gecse gene icimizden bir ATATURK cikartiriz..zorda olsa cikartiriz..bunlara pabuc birakmayiz..saygilar.. ALLAH tum musluman alemini Ve turkleri korusun ve yuceltsin... 7546[/snapback] O HALDE, VAHDETTIN VE AILESININ ATATÜRK´E DESTEK VERECEK YERDE NEDEN INGILIZLERIN KUCAGINA ATLADIGINI, AYRICA ATATÜRK´ÜN NEDEN HALIFELIK KILICINI KUSANMADIGINI ARASTIRMAK DA SIZE DÜSER. Alıntı
Φ AspatroN Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2005 Ya kusura bakmayın ama sizin hangi bilimselikten bahsediğinizi anlayamadım.Tarihte bildiğim kadarıyla deneylerden sadece karbon 14 deneyi kullanılıyor.Buda eserlerin yaşını tespit etmede kullanılıyor.Size soruyorum bu toplu mezarlardean çıkan cesetlere otosi yapılarak mı kanıtlandı bu mezarlardan çıkanların türk olduğu?Ne zamandan beri otopsi ile cesetlerin ırkı tespit ediliyor? 2821[/snapback] Atatürk´ü dinsiz göstermek diye bir caba yok. Sadece onun, görüslerinden bir demet sundum. yoruma aciktir. sag duyu sahipleri; büyük atanin nerede ne konustugunu iyi kestirmeleri gerek??? Yazdiklarim, özel düsünceleri ve Karabekir ile konusmalarinin cok azidir. sizin yazdiklariniz ise, bir topluma karsi, onlarin gururlarini oksamak icin söylenmistir ancak. Bu farki ayird etmenizi umuyorum. " benim sahsen bir dinim yok" diyen de büyük Atatürk tür. Bu sözü ile ben de onunla gurur duyuorum. Siz istediginiz görüsünü ele alabilirsiniz. Karsi degilim. Internette Atatürk ile ilgili arsiv ve belgeleri iceren weblere girerseniz, daha cogunu bulacaksiniz. 7078[/snapback] IYI OKU VE KEMALISTIM DIYE GECINMEKTEN VAZGEC... Kemalizmi ataturk ilkelerini manasindan saptiran sen ve senin gibilerdir... ATATURK hicbir zaman benim dinim yoktur dememistir...ama sen dinsiz olmasindan gene gurur duyabilirsin o senin dinsizligindir...buyur ATATURKun din konusunda vecizeleri...oku ve dogrular karsisinda dogrun varsa konus yoksa sukut etmesini bil... ATATURK UN DIN HAKKINDA VECIZELERI: "Türk milleti dindar olmalıdır yani, bütün sadeliğiyle dindar olmalıdır demek istiyorum. Bizzat hakikate nasıl inanıyorsam buna da öyle inanıyorum... Din şuura muhalif, ilerlemeye engel hiçbir şey ihtiva etmiyor." Bizim dinimiz en tabi ve makul dindir ve ancak bundan dolayıdır ki son din olmuştur. Bir dine tabii olmasi için akla, fenne, ilme ve mantığa uygun olması lazımdır. Bizim dinimiz bunlara tamamen uygundur. (Bizim dinimiz diyor..biz derken kendiside giriyor demi? daha dur ve oku) Ey millet! Allah birdir, sani, büyüktür. Allah’iın selameti, atifeti ve hayrı üzerinize olsun. Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri, Cenab-ı Hak tarafından insanlara dini hakikatleri tebliğe memur ve resul olmuştur. Koyduğu esas kanunlar cümlemizce malumdur ki Kur’ani azimüssandaki husustur. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz son dindir, temel dindir. Çünkü dinimiz akla mantığa hakikate tamamen uyuyor. Eğer akli mantığa, hakikate uymamış olsaydı bununla diğer ilahi ve tabi kanunlar arasında aykırılıklar olmalı gerekirdi. Çünkü bütün kanunları yapan Cenab-ı Haktır." Din vardır ve lazımdır. Temeli çok sağlam bir dinimiz var malzemesi iyi. Fakat bina uzun asırlardır ihmale uğramış. Harçlar döküldükçe yeni harç yapıp binayi takviye etmek lüzumu hissedilmemiş. Aksine olarak birçok yabancı unsur (tefsirler, hurafeler gibi) binayı fazla hırpalamış. Bugün bu binaya dokunulamaz, tamir de edilemez. Ancak zamanla çatlaklar derinleşerek ve sağlam temeller üzerinde yeni bir bina kurmak lüzumu hasıl olacaktır." "Milletimiz dil ve din gibi kuvvetli iki hazineye sahiptir. Bu faziletleri hiç bir kuvvet milletimizin kalp ve vicdanından çekip alamıyacaktır ve alamaz OKUDUNMU? BUNLARI SOYLEYEN ATATURKtur... Sen ve senin gibi duzunceleri olan oyunbozuculardir...ATATURKu din dusmani gibi gostermeye calisan, islamiyeti ve ATATURKu kotulemekten geri kalmazsiniz..sizler ancak bu sekilde bu vatani bolebilirsiniz ayak oyunlariyla..ama yaniliyorsunuz cunku bu vatanda hala ATATURKun gercek ilkelerini bilenlerde var..size ATATURKu ve islamiyeti kotuletmenize firsat vermeyiz...gercek ATATURK ilkelerini bilmeden bu CANGURUnun yazdiklarina aldanipta yanlis yorumlar yapmayin ARKADASLAR...Daha dogrusu gazina gelmeyin bu ve bunun gibilerin...bunlar resmen bozgunculuk yapiolar..ATATURKcu insanlari islamiyete..dindar insanlarida ATATURKe ocu gibi gostermeye calisiolar..oyuna gelmeyelim, gelmeyin...emin olun ATATURK olsaydi suan ne turban nede dini baska bir sorun olmayacakti ortada...cunku ATATURK gibi ne laik nede dindar insan yoktu..olamiyacakta.. Bizler osmanlinin torunlariyiz..Emin olun 100 yillarda gecse gene icimizden bir ATATURK cikartiriz..zorda olsa cikartiriz..bunlara pabuc birakmayiz..saygilar.. ALLAH tum musluman alemini Ve turkleri korusun ve yuceltsin... 7546[/snapback] O HALDE, VAHDETTIN VE AILESININ ATATÜRK´E DESTEK VERECEK YERDE NEDEN INGILIZLERIN KUCAGINA ATLADIGINI, AYRICA ATATÜRK´ÜN NEDEN HALIFELIK KILICINI KUSANMADIGINI ARASTIRMAK DA SIZE DÜSER. 7611[/snapback] ATATURKun halifelik kusanmasimi? ne sacma konusmaydi bu boyle..son halife Hz. Ali idi ve halifelik bitti o andan itibaren zaten...padisahligi neden kusanmadi diye sormus olsan neyse ama halifeligi zaten kusanamazdi...halifelik alinmaz verilir...padisahta olamazdi o zaman kurtulus savasinin anlami kalmazdi...vahdettine gelince ingilizlerin kucagina atladi seklinde yorumun hatali...suan gundemde olan bir konu ve hicbir aydin kucaga atladi diyemedi ispat edemedi...sadece sozgelimlerle konusuldu vahdettin hakkinda...en ufak bir bilgi ipucu delil gosterilmeden...gosterileceginide sanmiom...bu oyunlarda dis guclerin oyunudur benim kanaatimce...ATATURKe vahdettin destek vermeyebilir ona gore yanlisti ama bu ingilizlere destek verdigi yada vatan haini oldugu anlamina gelmez...sen cikmissin ben ulkeyi boyle kurtarcam diosun bende senin planlarini fikirlerini begenmiom sana destek vermiyorum bu benim vatan haini olmamimi gosteriyor sence? eger evet diyorsan kapasiten bu kadarmis derim kaparim bu konuyu..eywallah Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2005 Bitmis bir imparatrlukta isgali görmezden gelip halifelik bitmisti zaten demek, son derece düsündürücü. Islamin son halifesinin de ülkeyi isgal eden en büyük güce siginmasi da daha düsündürücü. Hem de siginma talebi ile. Vahdettin bey kimden kaciyordu acaba? M Kemalden mi???? Kuvvacilardan mi??? Italyan ya da yunanlilardan mi:?? Siz hic bir soruya yanit vermeden gercekleri yazdiginizi söylüyorsunuz ama nafile... Enver-cemal ve Talat pasalarin dahi 1916 planinda osmanliyi yeniden kurmak icin cemal pasayi halife ilan edip mücadeleye basladiklarini da eminim bilmiyorsunuzdur. Paslar bu hayal icin yurt disinda öldürülmüslerdir, bu ayri trajedi? Bu konuyu da ayrintilica yazmistim bu forumda. Alıntı
Φ AspatroN Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2005 Bitmis bir imparatrlukta isgali görmezden gelip halifelik bitmisti zaten demek, son derece düsündürücü.Islamin son halifesinin de ülkeyi isgal eden en büyük güce siginmasi da daha düsündürücü. Hem de siginma talebi ile. Vahdettin bey kimden kaciyordu acaba? M Kemalden mi???? Kuvvacilardan mi??? Italyan ya da yunanlilardan mi:?? Siz hic bir soruya yanit vermeden gercekleri yazdiginizi söylüyorsunuz ama nafile... Enver-cemal ve Talat pasalarin dahi 1916 planinda osmanliyi yeniden kurmak icin cemal pasayi halife ilan edip mücadeleye basladiklarini da eminim bilmiyorsunuzdur. Paslar bu hayal icin yurt disinda öldürülmüslerdir, bu ayri trajedi? Bu konuyu da ayrintilica yazmistim bu forumda. 7636[/snapback] VAHDETTININ BU ULKEYE IHANET ETTIGI KESIN OLARAK ISPATLANAMADI BUNU BIL...burdaki konu ataturk ve din bence sen buna cevap ver..ATATURKu din dusmani gibi gosteriyorsun...vecizelerini carpitip yayinlama millete bence...cunku vecizelerin dogru ama yanlis ve carpitarak milletin onune suruyorsun..buda seni ve o vecizenin sahibini kucuk dusuruyor..sen umrumda deilsin...Ama ATATURK u kucuk dusurmene din dusmani turban dusmani islam dusmani gibi gostermene izin vermem gercek bir ataturkcu olarak..eywallah Alıntı
Φ ugurozaltin Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2005 ARKADAŞLAR LÜTFEN YAZILMIŞ ŞEYLERİ TEKRAR BELİRTMEYİN ÜÇ BEŞ SATIR YAZIYORSUNUZ İKİ KARIŞ TEKRAR YAZIYI TEKRARLIYORSUNUZ OKURKEN İÇ BAYIYOR Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2005 ARKADAŞLAR LÜTFEN YAZILMIŞ ŞEYLERİ TEKRAR BELİRTMEYİN ÜÇ BEŞ SATIR YAZIYORSUNUZ İKİ KARIŞ TEKRAR YAZIYI TEKRARLIYORSUNUZ OKURKEN İÇ BAYIYOR 7677[/snapback] haklisiniz. Yazi tekrar iki karis uzayinca hos olmuyor. Alıntı
Φ AspatroN Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2005 HAKLISINIZ yalan yanlis ispat edilmeyen yazilarin benim ismim altinda cikmasindan bende utaniyorum boyle bir hataya bir daha dusmeyecegim bir daha Alıntı
Φ EXSTREME Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2005 ARKADAŞLAR LÜTFEN YAZILMIŞ ŞEYLERİ TEKRAR BELİRTMEYİN ÜÇ BEŞ SATIR YAZIYORSUNUZ İKİ KARIŞ TEKRAR YAZIYI TEKRARLIYORSUNUZ OKURKEN İÇ BAYIYOR 7677[/snapback] haklisiniz. Yazi tekrar iki karis uzayinca hos olmuyor. 7732[/snapback] cuncur bu konudaki söylediklerine bende bazı kaynaklardan ulaştım tabii senin gibi gurur duymuyorum ama şaşıröışta değilim herkes kendi doğrusunu kendisi arayıp bulacak kimin haklı olduğu senin inanmadığın yerde ortaya çıkacak ama sana bir sitemde de de bulunacağım bilgi dağarcığın ve enformasyonunun geniş olduğu kesin senin ve benim de bildiğim daha çooooooooooooooook gerçekler var samimiysen eğer hepsini paylaşmanı bekliyorum ve hep söylediğim gibi kendi değer yargılarına uyan ve inanmak istediğin bilgileri veren bir çok kaynak bulabilirsin önemli olan bunların sağlamasını yapabilmek bazı şeyleri ucuca getirdin mi gerçek o kadar açıkki tüm çıplaklığı ile karşımızda yeter ki baktığımızı görelim arkadaşlar cuncur'a kızıyorsunuz ama bu sokaktaki serserilerin horozlanmasından öteye geçmiyor kaynak ve bilgi sunun elbette fikri değişmeyecek değişmesin varsın herkes kendi yaptıklarının hesabının elbette verecek saygı ve selamlar Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2005 DIKKATLE OKURSANIZ, BÜYÜK SEF ATA´NIN DÜSÜNCELERINI ÖGRENEBILIRSINIZ: "Atatürk ve İslam Atatürk'ün İslam Dini hakkındaki gerçek düşüncelerine geçmeden önce bilmek gerekir ki, bugüne kalmış yüzlerce fotografı vardır ancak içlerinde namaz kılarken çekilmiş tek bir fotograf karesi yoktur ve öldüğünde cenaze namazı kılınmamış, kardeşinin son anda isteği üzerine kısa bir dua okunarak, Dolmabahçe Sarayı bahçesinde bir tören yapılmıştır..Cenazesi herhangi bir camiden kalkmamıştır.. Halk önünde yapılan konuşmalarında, İslam'a karşı bir görüş belirtmediği gibi, Atatürk, 7 Şubat 1923 tarihinde, Balıkesir'deki Paşa Camii'nde verdigi hutbede, Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri Allah tarafından insanlara dini gerçekleri duyurmaya memur ve elçi seçilmistir. şeklinde konuşmuştur.. Burada unutmamalıdır ki, Napolyon gibi bir imparator dahi, Mısır seferi sırasında, Mısırlılara kendisinin de bir Müslüman olduğunu söylemiştir.. Atatürk'de aynı şekilde, uygulamak istediği siyaset icabı, halk önünde İslam'a karşı bir konuşma yapmamayı uygun görmüştür. Ancak, kendi öz düşüncelerine baktığımızda, İslam hakkındaki görüşlerinin Müslümanlar tarafından pek kabul edilebilir nitelikte olmadığı açıkça görülür. Türkiye'nin geleceğine yönelik aldığı bütün kararlarda, dehası tartışılmaz olan ulu önderin ilkelerini savunan her Türk'ün, O'nun, İslam Dini hakkındaki gerçek düşüncelerini de çok dikkatli bir şekilde okuyup anlaması gerekir. Atatürk diyor ki, 1-) Muhammed’in peygamberlik vazifesinin nasıl başladığını izah etmek en nazik ve en müşkül meseledir. Muhammed’in bir melek ve Allah ile hakikaten konuşmuş olduğu kanaatinde bulunanlar olduğu gibi, Muhammed’in isteyerek böyle söylediğini ileri sürenler de olmuştur. Bu faraziyeleri bir tarafa bırakmak ve meseleyi ilmi ve mantık çerçevesi içinde mutalaa etmek daha doğru olur. 2-) Din birliğinin’de bir millet teşkilinde müessir olduğunu söyleyenler vardır. Fakat biz, bizim gözümüz önündeki Türk milleti tablosunda bunun aksini görmekteyiz. 3-) Türk’ler Arap'ların dinini kabul etmeden evvel de büyük bir millet idi. Arap dinini kabul ettikten sonra, bu din, ne Arapların, ne aynı dinde bulunan Acemlerin ve nede Mısırlıların vesairenin Türk'lerle birleşip bir millet teşkil etmelerine hiçbir şekilde tesir etmedi.. Bilakis, Türk milletinin milli rabıtalarını gevşetti, milli hislerini, milli heyecanını uyuşturdu. 4-) Bu pek tabii idi çünkü Muhammed’in kurduğu dinin gayesi, bütün milliyetlerin fevkinde şamil bir Arab milliyeti siyasetine muncer oluyordu. Bu Arab fikri, ümmet kelimesi ile ifade olundu. Muhammed’in dinini kabul edenler, kendilerini unutmağa, hayatlarını Allah kelimesinin her yerde yükseltilmesine hasretmeğe mecburdurlar. Bununla beraber, Allah’a kendi milli lisanında değil, Allah’ın Arab kavmine gönderdiği Arapça kitapla ibadet ve münacatta bulunacaktı. Arapça öğrenmedikçe, Allah’a ne dediğini bilmeyecekti. Bu vaziyet karşısında Türk milleti bir çok asırlar ne yaptığını ne yapacağını bilmeksizin adeta bir kelimesinin manasını bilmediği halde Kuran’ı ezberlemekten beyni sulanmış hafızlara döndüler.. 5-) Başlarına geçebilmiş olan haris serdarlar, Türk milletince karışık cahil hocalar ağzıyla ateş ve azap ile müthiş bir muamma halinde kalan dini hırs ve siyasetlerine alet ittihaz ettiler. Bir taraftan Arapları zorla emirleri altına aldılar, bir taraftan Avrupa’da Allah kelimesinin ilası parulası altında, ve milliyetlerine ilişmeyi düşünmediler. Ne onları ümmet yaptılar, ne onlarla birleşerek bir kuvvetli millet yaptılar. Mısır’da belirsiz bir adamı halifedir diye yok ettiler, hırkasıdır diye bir palaspareyi hilafet alameti ve imtiyazı olarak altın sandıklara koydular, halife oldular. 6- Kah şarka, kah garba veya her tarafa birden saldıra saldıra Türk milletini topraklarını menfaatlerini benliğini unutturacak, Allah’a mütevekkil kılacak derin bir gaflet ve yorgunluk beşiğinde uyuttular. Milli duyguyu boğan, fani dünyaya kıymet verdirmeyen, sefaletler, zaruretler, felaketler his olunmaya başlayınca, asıl hakiki saadete öldükten sonra ahirette kavuşacağını vaad ve temin eden dini akide ve dini his, millet uyandığı zaman onun şu acı hakikati görmesine mani olamadı. Bu feci manzara karşısında kalanlara, kendilerinden evvel ölenlerin, ahiretteki saadetlerini düşünerek veya bir an evvel ölüm niyaz ederek ahiret hayatina kavuşmak telkin eden din hissi, dünyanın acısı duyulan tokatıyla derhal Türk milletinin vicdanındaki çadırını yıktı, davetlileri Türk düşmanları olan Arap çöllerine gitti. Türk vicdanı umumisi derhal yüzlerce asırlık kudret ve kusayısiyle büyük heyecanlarla çarpışıyordu.. Ne oldu..? Türk’ün milli hissi artık ocağında ateşlenmişti. Artık Türk cenneti değil, eski hakiki büyük cedlerinin mukaddes miraslarının son Türk ellerinin müdafaa ve muhafazasını düşünüyordu. İşte dinin, din hissinin Türk milliyetinde bıraktığı hatıra.. Gene Atatürk'le ilgili aşağıdaki kaynaklara baktığımızda, Atatürk'ün gerçekte İslam'ı hiç benimsemeyen yaklaşımlarını görebiliriz. 1- Atatürk'ün emriyle liselerde okutulan Tarih Kitabı (1931) II. cilt, "Kur'an ve Vahiy": "Muhammed'in koyduğu esasların toplu olduğu kitaba Kur'an denir..... İslam ananesinde bu ayetlerin Muhammed'e Cebrail adında bir melek vasıtasıyla Allah tarafından vahiy, yani ilham edildiği kabul olunur. Tarihi nokta-ı nazardan da mütalaa edildiği zaman görülüyor ki; Muhammed birdenbire Allah'ın Resulüyüm diyerek ortaya çıkmamıştır. O, Arapların ahlak ve adetlerinin pek fena ve iptidai ve islaha muhtaç olduğunu anlamış, bunları islah için tenha yerlere çekilerek senelerce düşünmüş ve yıllarca tefekkürden sonra kendisinde vahiy ve ilham fikri doğmuştur....." 2- Atatürk'ün El Yazmaları ( Medeni Bilgiler Afet İnan): "Gerçekte dinleri konusunda halkın hiçbir fikri yoktur; din dediği şey, bilinmeyen inanç dizgelerine ve gizle karışık emellere kör bağlılıktan başka birşey değildir..... Tarih bize öğretir ki, bütün dinler, milletlerin cehaletlerinin yardımıyla, utanmaksızın Tanrı tarafından gönderildiğini söyleyen adamlar tarafından tesis olunmuştur. ''Tüm dönemlerde toplumun kutsallaştırdığı boş düşüncelerden tehlikesizce sıyrılmak imkansızdır." 3- Kralların ve Padişahların istibdadına, dinler mesnet olmuştur. Medeni Bilgiler Syf. 30 4- Kuvvetinin ve selahiyetinin Allah'tan geldiğini ve yalnız ona karşı, ahırette, hesap verebileceğini farzeden ve devleti, memleketi mevrus bir malikane kabul eyliyen bir hükümdar, hertürlü kayıttan kendini verasete görür. Medeni Bilgiler Syf. 33 " Alıntı
Φ EXSTREME Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2005 DIKKATLE OKURSANIZ, BÜYÜK SEF ATA´NIN DÜSÜNCELERINI ÖGRENEBILIRSINIZ: "Atatürk ve İslam Atatürk'ün İslam Dini hakkındaki gerçek düşüncelerine geçmeden önce bilmek gerekir ki, bugüne kalmış yüzlerce fotografı vardır ancak içlerinde namaz kılarken çekilmiş tek bir fotograf karesi yoktur ve öldüğünde cenaze namazı kılınmamış, kardeşinin son anda isteği üzerine kısa bir dua okunarak, Dolmabahçe Sarayı bahçesinde bir tören yapılmıştır..Cenazesi herhangi bir camiden kalkmamıştır.. Halk önünde yapılan konuşmalarında, İslam'a karşı bir görüş belirtmediği gibi, Atatürk, 7 Şubat 1923 tarihinde, Balıkesir'deki Paşa Camii'nde verdigi hutbede, Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri Allah tarafından insanlara dini gerçekleri duyurmaya memur ve elçi seçilmistir. şeklinde konuşmuştur.. Burada unutmamalıdır ki, Napolyon gibi bir imparator dahi, Mısır seferi sırasında, Mısırlılara kendisinin de bir Müslüman olduğunu söylemiştir.. Atatürk'de aynı şekilde, uygulamak istediği siyaset icabı, halk önünde İslam'a karşı bir konuşma yapmamayı uygun görmüştür. Ancak, kendi öz düşüncelerine baktığımızda, İslam hakkındaki görüşlerinin Müslümanlar tarafından pek kabul edilebilir nitelikte olmadığı açıkça görülür. Türkiye'nin geleceğine yönelik aldığı bütün kararlarda, dehası tartışılmaz olan ulu önderin ilkelerini savunan her Türk'ün, O'nun, İslam Dini hakkındaki gerçek düşüncelerini de çok dikkatli bir şekilde okuyup anlaması gerekir. Atatürk diyor ki, 1-) Muhammed’in peygamberlik vazifesinin nasıl başladığını izah etmek en nazik ve en müşkül meseledir. Muhammed’in bir melek ve Allah ile hakikaten konuşmuş olduğu kanaatinde bulunanlar olduğu gibi, Muhammed’in isteyerek böyle söylediğini ileri sürenler de olmuştur. Bu faraziyeleri bir tarafa bırakmak ve meseleyi ilmi ve mantık çerçevesi içinde mutalaa etmek daha doğru olur. 2-) Din birliğinin’de bir millet teşkilinde müessir olduğunu söyleyenler vardır. Fakat biz, bizim gözümüz önündeki Türk milleti tablosunda bunun aksini görmekteyiz. 3-) Türk’ler Arap'ların dinini kabul etmeden evvel de büyük bir millet idi. Arap dinini kabul ettikten sonra, bu din, ne Arapların, ne aynı dinde bulunan Acemlerin ve nede Mısırlıların vesairenin Türk'lerle birleşip bir millet teşkil etmelerine hiçbir şekilde tesir etmedi.. Bilakis, Türk milletinin milli rabıtalarını gevşetti, milli hislerini, milli heyecanını uyuşturdu. 4-) Bu pek tabii idi çünkü Muhammed’in kurduğu dinin gayesi, bütün milliyetlerin fevkinde şamil bir Arab milliyeti siyasetine muncer oluyordu. Bu Arab fikri, ümmet kelimesi ile ifade olundu. Muhammed’in dinini kabul edenler, kendilerini unutmağa, hayatlarını Allah kelimesinin her yerde yükseltilmesine hasretmeğe mecburdurlar. Bununla beraber, Allah’a kendi milli lisanında değil, Allah’ın Arab kavmine gönderdiği Arapça kitapla ibadet ve münacatta bulunacaktı. Arapça öğrenmedikçe, Allah’a ne dediğini bilmeyecekti. Bu vaziyet karşısında Türk milleti bir çok asırlar ne yaptığını ne yapacağını bilmeksizin adeta bir kelimesinin manasını bilmediği halde Kuran’ı ezberlemekten beyni sulanmış hafızlara döndüler.. 5-) Başlarına geçebilmiş olan haris serdarlar, Türk milletince karışık cahil hocalar ağzıyla ateş ve azap ile müthiş bir muamma halinde kalan dini hırs ve siyasetlerine alet ittihaz ettiler. Bir taraftan Arapları zorla emirleri altına aldılar, bir taraftan Avrupa’da Allah kelimesinin ilası parulası altında, ve milliyetlerine ilişmeyi düşünmediler. Ne onları ümmet yaptılar, ne onlarla birleşerek bir kuvvetli millet yaptılar. Mısır’da belirsiz bir adamı halifedir diye yok ettiler, hırkasıdır diye bir palaspareyi hilafet alameti ve imtiyazı olarak altın sandıklara koydular, halife oldular. 6- Kah şarka, kah garba veya her tarafa birden saldıra saldıra Türk milletini topraklarını menfaatlerini benliğini unutturacak, Allah’a mütevekkil kılacak derin bir gaflet ve yorgunluk beşiğinde uyuttular. Milli duyguyu boğan, fani dünyaya kıymet verdirmeyen, sefaletler, zaruretler, felaketler his olunmaya başlayınca, asıl hakiki saadete öldükten sonra ahirette kavuşacağını vaad ve temin eden dini akide ve dini his, millet uyandığı zaman onun şu acı hakikati görmesine mani olamadı. Bu feci manzara karşısında kalanlara, kendilerinden evvel ölenlerin, ahiretteki saadetlerini düşünerek veya bir an evvel ölüm niyaz ederek ahiret hayatina kavuşmak telkin eden din hissi, dünyanın acısı duyulan tokatıyla derhal Türk milletinin vicdanındaki çadırını yıktı, davetlileri Türk düşmanları olan Arap çöllerine gitti. Türk vicdanı umumisi derhal yüzlerce asırlık kudret ve kusayısiyle büyük heyecanlarla çarpışıyordu.. Ne oldu..? Türk’ün milli hissi artık ocağında ateşlenmişti. Artık Türk cenneti değil, eski hakiki büyük cedlerinin mukaddes miraslarının son Türk ellerinin müdafaa ve muhafazasını düşünüyordu. İşte dinin, din hissinin Türk milliyetinde bıraktığı hatıra.. Gene Atatürk'le ilgili aşağıdaki kaynaklara baktığımızda, Atatürk'ün gerçekte İslam'ı hiç benimsemeyen yaklaşımlarını görebiliriz. 1- Atatürk'ün emriyle liselerde okutulan Tarih Kitabı (1931) II. cilt, "Kur'an ve Vahiy": "Muhammed'in koyduğu esasların toplu olduğu kitaba Kur'an denir..... İslam ananesinde bu ayetlerin Muhammed'e Cebrail adında bir melek vasıtasıyla Allah tarafından vahiy, yani ilham edildiği kabul olunur. Tarihi nokta-ı nazardan da mütalaa edildiği zaman görülüyor ki; Muhammed birdenbire Allah'ın Resulüyüm diyerek ortaya çıkmamıştır. O, Arapların ahlak ve adetlerinin pek fena ve iptidai ve islaha muhtaç olduğunu anlamış, bunları islah için tenha yerlere çekilerek senelerce düşünmüş ve yıllarca tefekkürden sonra kendisinde vahiy ve ilham fikri doğmuştur....." 2- Atatürk'ün El Yazmaları ( Medeni Bilgiler Afet İnan): "Gerçekte dinleri konusunda halkın hiçbir fikri yoktur; din dediği şey, bilinmeyen inanç dizgelerine ve gizle karışık emellere kör bağlılıktan başka birşey değildir..... Tarih bize öğretir ki, bütün dinler, milletlerin cehaletlerinin yardımıyla, utanmaksızın Tanrı tarafından gönderildiğini söyleyen adamlar tarafından tesis olunmuştur. ''Tüm dönemlerde toplumun kutsallaştırdığı boş düşüncelerden tehlikesizce sıyrılmak imkansızdır." 3- Kralların ve Padişahların istibdadına, dinler mesnet olmuştur. Medeni Bilgiler Syf. 30 4- Kuvvetinin ve selahiyetinin Allah'tan geldiğini ve yalnız ona karşı, ahırette, hesap verebileceğini farzeden ve devleti, memleketi mevrus bir malikane kabul eyliyen bir hükümdar, hertürlü kayıttan kendini verasete görür. Medeni Bilgiler Syf. 33 " 7795[/snapback] sana ne diyeyim teşekkür ederim bu bilgileri verdiğin için ben değil ama iki arada bir derede olan bazı insanlarımızın kalp gözünü açmaya yardımcı olur umarım bazen gerçekler çok acıdır aslında tüm gerçekler acıdır da insanlar böyle olduğuna inanmak istemezler sen kendi inançsızlığına göre bundan keyif alabilirsin bu bakımdan sana katılmasamda bu konuda gerçek bilgileri sunduğun için teşekkür ederim umarım kendi inançlarıyla çelişenler artık gerçeklerden kaçmaz biraz daha sorgulayabilirler tarihi eşeleyince insanları dumura uğratacak o kadar yanıltıcı şeyler var ki kabullnmek çok zor olabiliyor ama gerçek ne kadar acı olursa olsun gerçek tir ve kazananlar her zaman inançlı olanlar olacaktır selametle kalın Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2005 Sonunda kazananlarin, inananlar oldugu düsüncenize ben de katiliyorum. Ben, inancini politik meze yapmayanlara son derec saygiliyim, ve bu insanlarin vatanseverliginden de asla kuskumuz yoktur. Ama cumhuriyet icinde yasayip ta, demokrasiyi deccal yönetimi ilan ederek, ayni devlet icinde yasadigi halde ülkeyi devirip seriata dayali sistem getirme vaadleri ile insanlari kandirmaya calisanlara karsi da büyük atamizi referans vermek zorundayim. Iste bu cümlemden, sonunda kazanacak olan gercek inanclilar ortaya cikmaktadir. sevgiler. Alıntı
Φ EXSTREME Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2005 Sonunda kazananlarin, inananlar oldugu düsüncenize ben de katiliyorum. Ben, inancini politik meze yapmayanlara son derec saygiliyim, ve bu insanlarin vatanseverliginden de asla kuskumuz yoktur. Ama cumhuriyet icinde yasayip ta, demokrasiyi deccal yönetimi ilan ederek, ayni devlet icinde yasadigi halde ülkeyi devirip seriata dayali sistem getirme vaadleri ile insanlari kandirmaya calisanlara karsi da büyük atamizi referans vermek zorundayim. Iste bu cümlemden, sonunda kazanacak olan gercek inanclilar ortaya cikmaktadir. sevgiler. 7927[/snapback] cuncur öncelikle bir defa daha beni şaşırttığını belirteyim herhalde aradığını bulamayan hala arayışta olan bir insansın seni anlamakta güçlük çekiyorum biraz daha açık ve net olurmusun yorumlarının çoğu birbiriyle çelişiyor neye inanıyorsun sen seni eleştirmek için değil sadece durumunu anlamak için soruyorum gerçekten Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2005 Inancli olarak ortada dolasan, yetki sahipleri, egitimci ya da baska görevlerde olan insanlarin, artik kendilerini bir süzgecten gecirmeleri gerektigi kanisindayim. Ülkemiz, neredeyse cökertilmistir. Birlige ihtiyaci vardir. Bu birlik, seriatci laikci anlaminda degil, ülkesini seven tüm insanlar icin gecerli bir cagridir. Toplumu laik-seriatci bazinda ayiranlara karsi benim kadar dinsiz, birlesme noktasinda inanclara benim kadar saygili insan olamaz. Inancli insanlara hic bir sorunumuz yoktur. Söylemistim. inanci kalkan yapanlar ise siritiveriyorlar. Bunlara karsi oldukca saldirganim o kadar. Beni, inancli inancsiz farketmez, ülkeisni seven ve bu ülke icin bir tugla fazla koyan insanlar ilgilendirir.Bir okul fazla yapanlarin kulu kölesiyim. Bir cami daha fazla yapmaya da asla gerek yoktur. Zira ülkede 80 yildir kimsenin inanclarina müdahele edilmemistir. Müdahele edilen rejimdir, yipratilmak istenen cumhuriyettir. Bu ülkenin, islamini, hristiyanini, yahudisini, alevisini kimsenin bölmeye hakki yoktur.Hele hele kuran surelerini kullanip zavalli insanlarin akillarini karistirarak cumhuriyet düsmani yapmaya kalkan, islami yasayamadigini öne sürüp laiklige saldiranlar bas üsmanimdir. (her halde inacim ortaya cikmistir simdi) sevgiler Alıntı
Φ EXSTREME Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2005 HY takma adli Adnan hocanin, laik bir ülkede yasama sansi ancak, büyük atanin sözlerini bu sekilde tahrif edip, konusulanlari meal yaparak cevirip yazdirmasiyla mümkün olmustur. su sözü bile cok sey aciklar: "Ben manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım ilim ve akıldır."M.Kemal Ancak, Atatürk ün, inanan insanlarla ugrasmadigi aciktir. Bizler de o´nun akil yolundan gitmeye karar vermis insanlar olarak, inancli insanlarla degil, inanci yönetime tasimak isteyenlerle ugrasiyoruz, ve ugrasacagiz da. sevgiler 6707[/snapback] İslam dini ne kadar ilme önem verdiğinden haberin yok herhalde... Benim örnek gösterdiğim kişiyi hemen tarikat üyesi yapmak saçmalıktır.. neden hemen tarikat üyesi yaptığını anlayamadım yoksa evrimcilere karşı savaş açtığı için mi Yukarda ATATÜRKLE vermiş olduğum sözler tamamen atamızın kendi ağzından çıkan kaynaklara geçmiş sözlerdir ATATÜRKÜ hala dinsiz olarak göstermene bir anlam veremiyorum 6992[/snapback] Hasan17 Kardeş maalesef cuncurun haklı olduğu yerler var polemik konusu yapmayacağım ama harunyahya kod adlı Adnan hoca hakkında çeşitli söylentiler olaylar v.s var bunlar komploda olablir gerçekten olmuşta olablir ayrıca Adnan hocanın bir araştırma ekibi varmış onlar hazırlamışlar herneyse bu zaman da pek mühümdeğil ama şu kadarını söyleyebilirim yaptığı çalışmalar çok yüzeysel ve sığ hristiyan kaynaklarına daha çok benziyor doyurucu ve ikna edici değil birkaç eserini izlemek gafletinde bulundum son derece kötü çalışmalar eğer sen bunları beğenmişsen bir şey diyemem ama daha faydalı doyurucu kaynaklar var nasıl diyeyim harunyahya yayınları adeta 0-5 yaş grubuna hitap ediyor sakın yanlış anlama ama daha iyi kaynaklar var bunlar sağlıklı değil sonra da bu cuncuru konuşturuyorz görüyosun maalesef ortam çok bozuk ve insanlar günaha çok meyilli her fırsat diyorum bu cuncurun sonu ne olacak diye neyse esen kalın Alıntı
Φ hasan17 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2005 Fatihin fedaisi orda verdiğim alıntılar tamamen ATATÜRK ün ağzında kaynaklara geçen sözlerdir ve doğruluğu ispatlanmıştır.... Harun yahaya meselesi sadece ben orda onu kaynak olarak gösterdim.... Bazıları arkadaşlarda çıkıp sanki atamızı dinsiz olarak gösterme çabası içindeler... aslında bu gibi hareketler LAİK yapımızı tehlikeye atmakta ve bu ülkenin çok sevdiği atasını miletinden koparma çabasıdır Alıntı
Φ EXSTREME Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2005 Fatihin fedaisi orda verdiğim alıntılar tamamen ATATÜRK ün ağzında kaynaklara geçen sözlerdir ve doğruluğu ispatlanmıştır.... Harun yahaya meselesi sadece ben orda onu kaynak olarak gösterdim.... Bazıları arkadaşlarda çıkıp sanki atamızı dinsiz olarak gösterme çabası içindeler... aslında bu gibi hareketler LAİK yapımızı tehlikeye atmakta ve bu ülkenin çok sevdiği atasını miletinden koparma çabasıdır 8094[/snapback] eğer birileri bir şeye zarar veriyorsa bunun en başta gidenlerinden birisi sensin hasan17 cuncur ile tamamen zıt kutuplarda olmama rağmen sen ve senin gibiler yüzünden maalesef bazen ortak noktamız oluyor eksik yanlış bilgilerinle ortaya çıkman bir cesaret işi tabi cesaret akılı şart koşmuyor bazıları diye hitap kullanmanda adab-ı muaşeret ten bihaber olduğun kanısı uyandırdı bende seni bilmem ama benim forumlara katılmamdaki gaye gerçeğe ve doğruya ulaşma yeni ufuklar sağlama çabasıdır başkada hiç bir gayesi yoktur.hayat felsefesi olarak doğru güzel ve gerçek ne ise onun yanında olan birisi olarak bu benim en doğal hakkım kendi doğrularını başkalarının da doğrusu olmaya kimseyi zorlayamaz gerçekleride kendi doğrularına göre değiştiremezsin konu içerisinde seni mazlum olarak değerlendirmiştim % 100 yanılmılşım sen kendi tabuları değişmez kendi doğruları olan sabit fikirli az bilgili bir canlısın o nedenle kendini çoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooook ama çoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooook geliştirmen ondan sonra tarışmlara konulara girme cüretinde bulunmanı tavsiye ederim hayatta tahammül edemediğim iki şey vardır cahil cesareti ve cahil cüreti hepinize sonusuz saygı ve selamlar esen kalın Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2005 Fatihin fedaisi orda verdiğim alıntılar tamamen ATATÜRK ün ağzında kaynaklara geçen sözlerdir ve doğruluğu ispatlanmıştır.... Harun yahaya meselesi sadece ben orda onu kaynak olarak gösterdim.... Bazıları arkadaşlarda çıkıp sanki atamızı dinsiz olarak gösterme çabası içindeler... aslında bu gibi hareketler LAİK yapımızı tehlikeye atmakta ve bu ülkenin çok sevdiği atasını miletinden koparma çabasıdır 8094[/snapback] eğer birileri bir şeye zarar veriyorsa bunun en başta gidenlerinden birisi sensin hasan17 cuncur ile tamamen zıt kutuplarda olmama rağmen sen ve senin gibiler yüzünden maalesef bazen ortak noktamız oluyor eksik yanlış bilgilerinle ortaya çıkman bir cesaret işi tabi cesaret akılı şart koşmuyor bazıları diye hitap kullanmanda adab-ı muaşeret ten bihaber olduğun kanısı uyandırdı bende seni bilmem ama benim forumlara katılmamdaki gaye gerçeğe ve doğruya ulaşma yeni ufuklar sağlama çabasıdır başkada hiç bir gayesi yoktur.hayat felsefesi olarak doğru güzel ve gerçek ne ise onun yanında olan birisi olarak bu benim en doğal hakkım kendi doğrularını başkalarının da doğrusu olmaya kimseyi zorlayamaz gerçekleride kendi doğrularına göre değiştiremezsin konu içerisinde seni mazlum olarak değerlendirmiştim % 100 yanılmılşım sen kendi tabuları değişmez kendi doğruları olan sabit fikirli az bilgili bir canlısın o nedenle kendini çoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooook ama çoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooook geliştirmen ondan sonra tarışmlara konulara girme cüretinde bulunmanı tavsiye ederim hayatta tahammül edemediğim iki şey vardır cahil cesareti ve cahil cüreti hepinize sonusuz saygı ve selamlar esen kalın 8279[/snapback] KAtilmamak elde degil. Haklisiniz. Burada kimsenin inanclari zorlanmiyor. Kimse inanclarindan vazgecirilmeye de davet edilmiyor. Herkes bildiklerini, arastirdiklarini yaziyor. Düsüncelerin bu bazda uyusmamasi kadar dogal bir sey olmamaz. Bu da renkliliktir. sizinle zit kutuplardayiz,dogrudur. Bu ha bire catismamizi gerektirmez. Siz inanclarinz dorrultusunda yazma hakkina ne kadar sahipseniz, ben de karsi bile olsa, düsüncelerimi yzmak durumundayim. Kesinlikle ikna söz konusu olamaz. Öyle bir cabamiz da yok zaten. ANCAK TEKRAR EDIYORUM, BIZLERI ÜLKE INSANI OLARAK BIRLESTIRECEK UNSURLARI ZEDELEMEMEGE DE COK ÖZEN GÖSTERIYORUM. HERHANGI BIR OLAGAN ÜSTÜ DURUMDA ÜLKE SAVUNMASINDA SIRT SIRTA GELDIGIMIZDE BIRIBIRIMIZE SIGARA UZATABILECEK SAYGINLIGI ASLA YITIRMEMELIYIZ. TARTISMALAR NE KADAR ATESLI GECERSE GECSIN, ÜLKE BAGIMSIZLIGI SÖZ KONUSU OLDUGUNDA GERCEK INSANI DEGERLER ORTAYA CIKAR INANCINDAYIM? ayrica, kimse Atamizi dinsiz filan göstermeye calismiyor. Ülke kurtulusu sirasinda, sartlara göre büyük atatürk´ün kivrak zekasinin ürünlerini hepimiz bilmek durumundayiz. Sandigimiz ATATÜRK´Ü degil; her yönüyle ATATÜRK´Ü iyi tanimaliyoz. sevgiler Alıntı
Φ EXSTREME Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2005 Fatihin fedaisi orda verdiğim alıntılar tamamen ATATÜRK ün ağzında kaynaklara geçen sözlerdir ve doğruluğu ispatlanmıştır.... Harun yahaya meselesi sadece ben orda onu kaynak olarak gösterdim.... Bazıları arkadaşlarda çıkıp sanki atamızı dinsiz olarak gösterme çabası içindeler... aslında bu gibi hareketler LAİK yapımızı tehlikeye atmakta ve bu ülkenin çok sevdiği atasını miletinden koparma çabasıdır 8094[/snapback] eğer birileri bir şeye zarar veriyorsa bunun en başta gidenlerinden birisi sensin hasan17 cuncur ile tamamen zıt kutuplarda olmama rağmen sen ve senin gibiler yüzünden maalesef bazen ortak noktamız oluyor eksik yanlış bilgilerinle ortaya çıkman bir cesaret işi tabi cesaret akılı şart koşmuyor bazıları diye hitap kullanmanda adab-ı muaşeret ten bihaber olduğun kanısı uyandırdı bende seni bilmem ama benim forumlara katılmamdaki gaye gerçeğe ve doğruya ulaşma yeni ufuklar sağlama çabasıdır başkada hiç bir gayesi yoktur.hayat felsefesi olarak doğru güzel ve gerçek ne ise onun yanında olan birisi olarak bu benim en doğal hakkım kendi doğrularını başkalarının da doğrusu olmaya kimseyi zorlayamaz gerçekleride kendi doğrularına göre değiştiremezsin konu içerisinde seni mazlum olarak değerlendirmiştim % 100 yanılmılşım sen kendi tabuları değişmez kendi doğruları olan sabit fikirli az bilgili bir canlısın o nedenle kendini çoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooook ama çoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooook geliştirmen ondan sonra tarışmlara konulara girme cüretinde bulunmanı tavsiye ederim hayatta tahammül edemediğim iki şey vardır cahil cesareti ve cahil cüreti hepinize sonusuz saygı ve selamlar esen kalın 8279[/snapback] KAtilmamak elde degil. Haklisiniz. Burada kimsenin inanclari zorlanmiyor. Kimse inanclarindan vazgecirilmeye de davet edilmiyor. Herkes bildiklerini, arastirdiklarini yaziyor. Düsüncelerin bu bazda uyusmamasi kadar dogal bir sey olmamaz. Bu da renkliliktir. sizinle zit kutuplardayiz,dogrudur. Bu ha bire catismamizi gerektirmez. Siz inanclarinz dorrultusunda yazma hakkina ne kadar sahipseniz, ben de karsi bile olsa, düsüncelerimi yzmak durumundayim. Kesinlikle ikna söz konusu olamaz. Öyle bir cabamiz da yok zaten. ANCAK TEKRAR EDIYORUM, BIZLERI ÜLKE INSANI OLARAK BIRLESTIRECEK UNSURLARI ZEDELEMEMEGE DE COK ÖZEN GÖSTERIYORUM. HERHANGI BIR OLAGAN ÜSTÜ DURUMDA ÜLKE SAVUNMASINDA SIRT SIRTA GELDIGIMIZDE BIRIBIRIMIZE SIGARA UZATABILECEK SAYGINLIGI ASLA YITIRMEMELIYIZ. TARTISMALAR NE KADAR ATESLI GECERSE GECSIN, ÜLKE BAGIMSIZLIGI SÖZ KONUSU OLDUGUNDA GERCEK INSANI DEGERLER ORTAYA CIKAR INANCINDAYIM? ayrica, kimse Atamizi dinsiz filan göstermeye calismiyor. Ülke kurtulusu sirasinda, sartlara göre büyük atatürk´ün kivrak zekasinin ürünlerini hepimiz bilmek durumundayiz. Sandigimiz ATATÜRK´Ü degil; her yönüyle ATATÜRK´Ü iyi tanimaliyoz. sevgiler 8284[/snapback] samimiyetine inanarak cuncur arkadaşın burada bahis ettiklerinin %90 nına aynen iştirak ediyorum kalın kafalı bazı arkadaşlara tekrar anlatmakta beis görmüyorum ne benim nede bu forumlara iştirak eden çoğu insanın bir şeyi farklı göstermek gibi çaba içerisinde olduğunu pek sanmıyorum hiç bir menfaat ve çıkar ilişkisine bağlı olmayan tamamen özgür ve bağımsız bir platformda buna neden gerek olsun ki bu çok saçma herneyse tartışılan herkonuda taraflar kendi inançları,öncelikleri,değer yargıları ışığında olayı konuyu tartar ve belli bir kanısı oluşur dolayısıyla bu kişiden kişiye değişir elbette milli birlik ve bütünlük içerisinde yine de ortak bir paydada yan yana gelebiliriz gelmeliyizde isanları görüşleri ayırmamalı hatta hiçbirşey ayırmamalı sonuçta herkes kendi hesabını kendi verecek amma cehaleti ancak daha çok bilgi ve fikir alışverişiyle okuyarak bilgilenerek giderebiliriz ve ne zaman kibirbirimizle her şartta belli bir seviyeyi tuttarabilir birbirizmize saygılı olabilrsek o zaman insanlık değeri bakımından bir değere ulaşmış addedebiliriz kendimizi yoksa komplo teorileri ve tahammülsüzlük ile insani niteliklerden yoksun olduğumuzu göstermekten öteye gidemeyiz.toplumlara hükmeden insanlar elbette diğer insanlardan bazı yönleriyle farklılık arzederler her insan gibi de iyi kötü çok iyi .çok kötü işleri başarıları başarısızlıkları olmuştur fikrimizin sağlıklı olması için öcelikle bunları doğru öğrenmeli daha sonrada kendi değer yargılarımızla adalet duygumuzla tartmalı bunları değerlendirmeliyiz.hepinize saygı ve selamlar sunuyorum esen kalın Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.