Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Andımız ve İstiklal Marşı zorunlu olmaktan çıkarılıyor

05 Kasım 2010 Cuma, 10:49:50

.Milli Eğitim Şûrası’nın 4’üncü gününde, tartışılacak kararlar alındı. 8 yıllık kesintisiz eğitim 13 yıla uzatılırken, öğrencilerin sabahları okuduğu “Andımız” ve “İstiklal Marşı” zorunlu olmaktan çıkarıldı. 8. sınıfta yapılan SBS’nin de uzun vadede kaldırılması için çalışma başlatıldı.

Esra YAZDIÇ / KIZILCAHAMAM

Milli Eğitim Şûrası’ndan, 8 yıllık kesintisiz eğitimi delecek bir karar çıktı. Zorunlu eğitim; 1 yıl okul öncesi eğitim, 4 yıl temel eğitim, 4 yıl yönlendirme ve ortaöğretime hazırlık eğitimi, 4 yıl ortaöğretim olmak üzere 13 yıl olacak şekilde belirlendi. Bu süreçle, kapatılan imam hatip liselerinin ortaokul kısımlarının yeniden açılması sağlandı.

11 YAŞA İMAM HATİP YOLU

Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’nun eğitim sürelerine ilişkin “1 yıl okul öncesi eğitim, 4 yıl temel eğitim, 4 yıl yönlendirme ve ortaöğretime hazırlık eğitimi, 4 yıl ortaöğretim olmak üzere zorunlu eğitim 13 yıl olsun” önerisi alkışlar ile genel kuruldan geçti. Kabul gören öneriye göre aileler, ilköğretim 5. sınıftan mezun olan öğrenciyi ister meslek lisesine, ister genel liseye, ister imam hatip lisesine gönderebilecek.

DİN DERSİ 1. SINIFA İNDİ

Din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin çoğulcu bir anlayışla tüm öğretim kurumlarında daha etkin olarak okutulması önerisi de kurul gündemine getirildi. Alevilerin din dersinden muaf olma isteği, bu önerinin kabulü ile rafa kalkmış oldu. Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’nun “din dersinin ilk ve ortaöğretimin tüm sınıflarında daha etkin olarak okutulması” önerisi kabul gördü. Böylece ilköğretim 4. sınıfta okutulmaya başlanan din dersinin birinci sınıfa kadar indirilmesi gündemde. “Din dersi seçmeli olsun” önerisi de kabul edildi. Şûrada öğretmenler, törenlerin rutin ve zoraki katılımdan çıkarılmasını önerdi.

‘İSTİKLAL MARŞI KALKSIN’

Kabul gören maddenin oylanarak şûranın raporunda yer alması durumunda, öğrencilerin sabahları okuduğu Andımız ve İstiklal Marşı da zorunlu olmaktan çıkacak. Madde şöyle: “Törenler ve toplantılar; paylaşma, bütünleşme, denetim ve kontrol mekanizmaları olup okul yönetimi tarafından kültürü etkileme, değiştirme ve yeni değerlerin paylaşılması amacıyla rutin ve zoraki katılıma dayalı etkinlikler olmaktan çıkarılıp yoğun olarak ortak duygu ve değerlerin paylaşımını sağlayacak şekilde düzenlenmelidir.”

SBS KALKACAK

Öğretmenler, ortaöğretime geçişte sınav sistemi yerine okul başarısının geçerli olması gerektiği görüşünde birleşti. Öneri genel kurul tarafından benimsendiği için 8. sınıf sonunda yapılan “Seviye Belirleme Sınavı”nın uzun vadede kaldırılması için çalışma başlatılacak.

DİNE BRANŞ ÖĞRETMENİ

Din kültürü ve ahlak bilgisi dersi ile milli güvenlik derslerine branş öğretmenlerinin girilmesi önerisi kabul edildi. Bazı okullarda imamlar din derslerine giriyordu.

kaynak :-http://www.haberturk.com

Gönderi tarihi:

Dinci bir iktidardan daha farkli bir adim beklenemezdi. Bakin bunlarin hepsi secime az bir zaman kala verilen oy rüsvetleridir. Bu rüsvetlerle sadece oy calinmiyor ayni zamanda Laik Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temelleride yikiliyor ve birileri hu hu cekip müslüman iktidar icin sükür namazlari kiliyorlar. Referandumun ne icin yapildigi ortada degil mi? Din özgürlügü yoktu simdi gelecek. Artik hoperlörlerle millete ilahiler dinletir müslümanligi özgürce yasarlar.

saygilarla

• 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Dinci bir iktidardan daha farkli bir adim beklenemezdi. Bakin bunlarin hepsi secime az bir zaman kala verilen oy rüsvetleridir. Bu rüsvetlerle sadece oy calinmiyor ayni zamanda Laik Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temelleride yikiliyor ve birileri hu hu cekip müslüman iktidar icin sükür namazlari kiliyorlar. Referandumun ne icin yapildigi ortada degil mi? Din özgürlügü yoktu simdi gelecek. Artik hoperlörlerle millete ilahiler dinletir müslümanligi özgürce yasarlar.

saygilarla

ÇOk güzel bir yorum,tebrik ederim sizi.Vatan dediğimiz herşeyimizi, yıllardır bir şekilde bizlere empoze edilen kültür emperyalizminin de etkisiyle yitirmekteyiz birer birer.Atatürk'ümüzün Gençliğe Hitabesindeki öngörüsüyle bahsettiği günler bugünlerdir.Vatan dediğimiz bu topraklar artık topla tüfekle işgal edilmiyor,kaybedilen bu değerlerimiz uluslararası hukuk bir daha geri almamıza izin vermeyecektir.Anahtar teslimi bir Türkiye için ne gerekiyorsa son hız yapılıyor maalesef...

Gönderi tarihi:

Istiklal Marsimiz öteden beri belirli kesimleri rahatsiz etmekteydi.Bu rahatsizligi en cok duyanlarin basinda cemaatler gelmekteydi,ne varki ortam onlar icin elverisli olmadigi icin hazmetmek zorunda kaliyorlardi.Hele de okullarda Istiklal Marsimizin okutulmasindan müthis bir rahatsizlik duymaktaydilar.

Öldürülen Hrant Dink bunlarin icinde en cüretkari cikmis ve Istiklal Marsimiza IRKCILIK ICERDIGI ICIN "karsi oldugunu ifade etmisti.Hrant Dink'in öldürülmesiyle sokaklara dökülenler,yumruklarini devlete sallayanlar,Ermeni soykiriminin son kurbani Hrant oldu diye agit yakanlar ve Istiklal marsimizin 'ezelden karsisinda olan kesim Hrant Dink'in ölüdürülmesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devletine resmen savas ilan ettiler.Bu savas ilan edenlerin basinda TARAF denilen ve ZAMAN gazetesinin basimevinde basilan cemaatci gazete,ZAMAN denilen Fetulahin yayin organi ve ne kadar Ermeni yandasi distan güdümlü aydin lakapli ne kadarTürklük karsiti isim varsa onlar gelmektedir.

Hrant Türk Istiklal Marsimizla ilgili aynen asagidaki cümleleri kullanmistir:

.."kahraman irkima bir gül bölümüne geldiginde susuyorum."Allahinizi severseniz,bu mu birlestirici ulusal mars"Hrant Dink bununlada yetinmiyor ve Istiklal Marsimizin aslinda nasil olmasi gerektigi konusundada bilgi veriyor:"Ben düsünüyorum ki KAHRAMAN IRKIM YERINE CALISKAN YURTTASIM OLABILIR"diyor.

Baska bir haddini bilmezde Istiklal Marsimizin icindeki dini kavramlardan rahatsizligini dile getiriyor.Ismi lazim degil.Düsünebiliyormusunuz Bir Kurtulus Savasi vermis olan bu yüce milletin hak ettigi Istiklal Marsi birilerine dokundugu icin onu tartisma konusu yapabiliyor ve bu da özgür düsünce kapsamina aliniyor.Iste 8 yilda getirildigimiz nokta burasidir.

Türk milletinin milli degerleriyle bu denli oynanmasina bilmem nelerin ugruna göz yumanlari ben ne Türkiye Cumhuriyeti vatandasi ne de Türk dostu olarak kabul edemiyorum.Adi makami ne olursa olsun,bu milletin milli degerlerine kim düsmansa o bu millete de düsmandir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

saygilarla

:lol: Hopörlörle ilahi, güzelll :P

Bu dediğin bence de olacak ama bunların suçlusu sizsiniz. Ben muhafazakar bir ailede yetiştim. Şimdi ailemle hiç bir görüşüm uyuşmuyor. Yani biraz gavur oldum :P Ama ben 10 yaşındayken okulda deselerdi ki, camiye gitmeyeceksin, yoksa okula almayız. Cihat ilan eder yıkardım o okulu be. :D

İşte bu oldu, bugün. Cihat ilan edildi, cihatın karşısında duran ezilecek. Yobaz, haylaz irticacı ne dersen de, ne olursa olsun Allah aşkıyla (doğru veya yanlış) geliyosa adam önünde duramazsın :blush:

Bugün kapalılar dışlanıyor ya yarın açıklar dışlanacak, dışlanmayacak diyen yalancı bir zındık olur haşaaaa :) Dışşşlaaaanaaacaaaaaaak :devil: Al sana son. Altın ÇAĞ geliyor Mehdi vd. yine yeniden Ottomaaaaan :) Ayasofya cami olacak ilk başta sonra arkası gelecekmişşş zaten.

İçim karardı be ben çıkıyorum okuyun sizde kararın.

Gönderi tarihi:

Allah aski ile gelen yobaz olmaz,bu bir ikincisi ise bu ülkede ben bildim bileli kimseye camiye gitmek yasaklanmadi.Kapalilar dislanmadi,kapalilarin kamu alanlarina girmesi yasaklandi.Bu devlet Laik bir cumhuriyettir.Laik cumhuriyetlerde dini simgeler ön plana cikarilamaz,cikarilirsa Türkiye'de ki gibi olur.

Ha sizin gavur olup olmamaniz sizi baglar,ama dinci görüsleri özgürlük alanlari icine alma hakkini yoktur.Kisilerin özgürlük alanlari kendi özel alanlaridir.Yani evidir,dükkanidir,sokaktir,caddedir ama Türkiye Büyük Millet Meclisi kisilerin özel özürlük alanlari degildir.

Bu ülkede Cumhuriyetin ilani ile baslatilan bir karsi devrim süreci vardir.Bu sürec basiretsiz ve milliyetsiz cikarci siyasetciler tarafindan kullanilarak Türkiye ekseninden kaydirildi.Eger bu ülkede birileri IKINCI CUMHURIYETTEN BAHSEDIYORSA bu ülkede karsi devrim süreci tamamlanmistir.Bunun sucunuda kalkip ona buna atmakla bu gercegi ortadan kaldiramazsiniz.Türkiye Cumhuriyeti Vatandasi olarak benim görevim gücümün yettigi kadar bu Cumhuriyete sahip cikmaktir.saygilarla

saygilarla

Gönderi tarihi:

@politika

Baş örtüsü simge mi? Sen nasıl İstanbul'un ortasında sokağa sadece bir şortla çıkmıyorsun? Senin gördüğün ahlak vücudunun bir bölümünü kapatmanı gerektiriyor. Onların ki de vücutların daha fazla bölümünü. Olay bundan ibaret. 1920'de kadınların %90ı başörtülüydü o zaman da mı siyasi bir simge diye yasaklandı?

Bana deyin. Kapalıların kafa yapıları geridir. Kamusal alan kapalılara açılsa gericilik yayılır. Tamam diyeyim. Ama artık bu simge, mimge kimse yemiyor.

Başörtüsü simgedir durrrr demek. Baktık komunistler hep su içiyo, su içmek bir simge öyleyse su içen komunistttir kamusal alanda su içmeyi yasaklayın demek gibi birşey. Tıpkı böyle bir şey. Başörtüsü takmak takanlar için küpe takmak gibi değil, pantalon giymek gibi, su içmek gibi bir ihtiyaç.

Allah aski ile gelen yobaz olmaz,bu bir ikincisi ise bu ülkede ben bildim bileli kimseye camiye gitmek yasaklanmadi

"Allah aşki ile gelen yobaz olmaz." Öyle bir cümle ki sanki Meydan Larousse'tan alıntı bir fizik kanunu. Nereden çıkardın bunu?

...Ama ben 10 yaşındayken okulda deselerdi ki, camiye gitmeyeceksin, yoksa okula almayız. Cihat ilan eder yıkardım o okulu be...

"-se, -sa" bunu bir araştır derim :)

Gönderi tarihi:

Türbanin simge olmadigini türban takanlar disinda bir de siz söylediniz.Türbanin simge oldugu artik saklanmiyor ama her nedense siz bu herkesin bildigi gercegi yok sayma yolunu tercih ettiniz.Evet türban bir simgedir.Türbani Türk kadininin gündemine sokanlar bunu Laiklige karsi bir savas sembolü olarak yaptilar.Islamda türban da yoktur bas örtüsüde yoktur,ayetleri carpitarak baska Kuranlar yaratanlar müslüman degillerdir.Bircok cemaat seyhinin dönme olmasi bence bircok seyide aciklamaya yetiyor.

90 yil öncesinde millet at ve deveyle seyahat ediyordu.Yani bana 90 yil öncede kadinlarin baslari kapaliydi diyerek türbani savunamazsiniz.Hem dedigim gibi türban bile bu ülkede yasaklanmadi kamusal alanlar disinda.Türbancilarin kamusal alanada türban serbest olsun diye verdikleri mücadele zatn türbanin hangi amacla kullanildigini ama asla müslüman kadin olarak türban kavgasi verimedigini ispat eder.Müslümanlik kafa yapisi iledir kalpledir.Bez parcalari ile yapilan müslümanlik, ancak müslümanligin yozlastirildigini anlatir bize.1000 yildir Islam dünyasindan müspet ilim adina hicbir ismin cikmamis olmasi 1000 yildir müslümanlarin dinden uzaklastiklarini ve din adina dinle ilgisi olmayan islerle ugrastiklarini anlatir.Islam dünyasini Yahudi geleneklerine teslim edenler insanlari Allahla aldatan münafiklardir.

Evet ülkemde hickimsenin ibadetine karisanlar olmamistir.Ibadet kisveli birtakim fesat yuvalarinin dagitilmasini müslümanlik yasak diye yansitmak aslinda insanlara yapilacak en büyük kötülüklerden biridir.Müslümanin hassosu Türkiye'de yetisir diye bir yazim vardir benim.Dogrudur müslümanlik Türkiye'de yasanirdi.Bunuda yozlastirtilar tarikatlar sayesinde.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Türbanin simge olmadigini türban takanlar disinda bir de siz söylediniz.Türbanin simge oldugu artik saklanmiyor ama her nedense siz bu herkesin bildigi gercegi yok sayma yolunu tercih ettiniz.Evet türban bir simgedir.Türbani Türk kadininin gündemine sokanlar bunu Laiklige karsi bir savas sembolü olarak yaptilar.Islamda türban da yoktur bas örtüsüde yoktur,ayetleri carpitarak baska Kuranlar yaratanlar müslüman degillerdir.Bircok cemaat seyhinin dönme olmasi bence bircok seyide aciklamaya yetiyor.

90 yil öncesinde millet at ve deveyle seyahat ediyordu.Yani bana 90 yil öncede kadinlarin baslari kapaliydi diyerek türbani savunamazsiniz.Hem dedigim gibi türban bile bu ülkede yasaklanmadi kamusal alanlar disinda.Türbancilarin kamusal alanada türban serbest olsun diye verdikleri mücadele zatn türbanin hangi amacla kullanildigini ama asla müslüman kadin olarak türban kavgasi verimedigini ispat eder.Müslümanlik kafa yapisi iledir kalpledir.Bez parcalari ile yapilan müslümanlik, ancak müslümanligin yozlastirildigini anlatir bize.1000 yildir Islam dünyasindan müspet ilim adina hicbir ismin cikmamis olmasi 1000 yildir müslümanlarin dinden uzaklastiklarini ve din adina dinle ilgisi olmayan islerle ugrastiklarini anlatir.Islam dünyasini Yahudi geleneklerine teslim edenler insanlari Allahla aldatan münafiklardir.

Evet ülkemde hickimsenin ibadetine karisanlar olmamistir.Ibadet kisveli birtakim fesat yuvalarinin dagitilmasini müslümanlik yasak diye yansitmak aslinda insanlara yapilacak en büyük kötülüklerden biridir.Müslümanin hassosu Türkiye'de yetisir diye bir yazim vardir benim.Dogrudur müslümanlik Türkiye'de yasanirdi.Bunuda yozlastirtilar tarikatlar sayesinde.

saygilarla

Size Kuran'dan başörtüsünü açıklayacak değilim. Yakında açıklayanlar açıklayacak zaten :D :D :D

Üzüldüğüm şey haklılık payınızın olması size o konularda hak veriyorum ama sizde tek tip savunma olduğundan ne dediğimi umursamadan savunmaya geçiyorsunuz. Başkalarını Allah'la aldatmakla bence haklı(!) olarak suçlarken kendinizde ayetleri istediğiniz gibi yorumluyorsunuz. Şimdi sizinki de ayetle aldatmak olmuyor mu? Aslında o eleştirdiklerinizden hiç bir farkınız yok. Bu yüzden bugün onlar sizi devirecek yarına çıkılırsa siz onları. Üzüldüğüm şey hep kötü şeylerin oluyor olması sırf insanlar dar görüşlü olduğu için. Kabul edin Türkiye'nin solcu aydınları, aslında o beğenmediğiniz dinciler kadar dar görüşlüsünüz siz de. Ne zaman ki bunu kabul edeceksiniz o zaman belki bir kurtuluş umudu olacak.

Gönderi tarihi:

Ayetleri ben degil din adami adi altinda kadini kölelestiren tarikat zihniyetidir carpitanlar.Gercekleri söyleyenleri zindik diye yaftalayan bu zihniyetin maalesef savunucularida dinini dogru dürüst bilmeyen halk kitleleri olmaktadir.Akli basinda,herhangi bir cemaate bagli olmayan her din adami Kuranda bas örtüsü veya sac teli diye bir ayetin olmadigini söyler.Baslarinizin örtüsü ile basörtüsünü birbirinden ayiramayanlardir Ayetlerle aldatanlar.Allahin ayetlerini carpitanlarin büyük müslüman diye taninmis olmalarida isin trajik yönüdür.Bu nedenle Islam ülkeleri hep Bati'nin egemenligi altindadir.Bunlardan bir tek Türkiye vardi bu egemenlige son veren ama onuda cemaatciler Islam ülkelerinin durumuna soktular.

saygilarla

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.