Φ sedelina Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 postmodernizm hakkında ne düşnüyorsunuz arkadaşlar,konuşulması gerekn bir konudur sanatın sonu geldı hep eskının tekrarı mimari artık gelenekle karışık hani modern eskının karşıtı ıdı yanı anlam olarakta yeni demek zaten şarkılar eskıye dönme moda eskıye dönme postmodernizm şimdi nereye gidecek peki tarihin sonuda geldi deniyor ya sizce Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 Eskiye dönüş olduğuna nasıl karar verdiniz??? Biraz daha açarsanız iyi olacak... Alıntı
Φ adrenalin Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 hiçbirşeyin sonunun geldiği falan yok... sadece kavramlar kabuk değiştirerek yoluna devam ediyor o kadar.... Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 hiçbirşeyin sonunun geldiği falan yok... sadece kavramlar kabuk değiştirerek yoluna devam ediyor o kadar.... kavramlar kabuk değiştiremez,ve psotmodernizm gibi bir olguyada bakış açınız çok ilginç.. Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 Eskiye dönüş olduğuna nasıl karar verdiniz??? Biraz daha açarsanız iyi olacak... postmodern modernizm sonrası görülen bir dönem olarak anlatılmaktadır,modernizmde gıyım,mimari endüstriyel,eğitim,sanat alanlarında;eskiye,geleneğe karşı olan yeni manasında sunulan fikiler vardır..örneğin gayet modern giyinmiş tabirini kullanabilirdiniz,yada gayet modern bır sanat eseri vs. ama şu anda takım elbisenin altına spor ayakkkabı giyen kişide moderndir,yada mimaride tarihi öğeleri kullanmanızda modernlıktır topluma göre,kavramsal anlamda ise postmoderndır oysa ki modern eskının karşıtı idi..görüyoruzki modernizm sonrasındayız şuanda yani postmodern bir dönemdeyiz postmodernizmde bireylerin istediği gibi düşünme serbestiyeti vardır modernizmdeki enerjiye verilen önemin yerini bilgi almıştır üretilen malların önemi yerine,bilginin üretimin önemi gelmiştir fakat bazı düşünürlere göre tarihin ve sanatın sonudur? ülkemizi baz alırsak eski türkülerin değişik versiyonların önümüze gelmesi,modanın hep geçmişin tekrarı olması,eskinin hayatımıza tekrar girmesini gözlemleyebiliriz Alıntı
Φ adrenalin Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 postmodern modernizm sonrası görülen bir dönem olarak anlatılmaktadır,modernizmde gıyım,mimari endüstriyel,eğitim,sanat alanlarında;eskiye,geleneğe karşı olan yeni manasında sunulan fikiler vardır..örneğin gayet modern giyinmiş tabirini kullanabilirdiniz,yada gayet modern bır sanat eseri vs. ama şu anda takım elbisenin altına spor ayakkkabı giyen kişide moderndir,yada mimaride tarihi öğeleri kullanmanızda modernlıktır topluma göre,kavramsal anlamda ise postmoderndır oysa ki modern eskının karşıtı idi..görüyoruzki modernizm sonrasındayız şuanda yani postmodern bir dönemdeyiz postmodernizmde bireylerin istediği gibi düşünme serbestiyeti vardır modernizmdeki enerjiye verilen önemin yerini bilgi almıştır üretilen malların önemi yerine,bilginin üretimin önemi gelmiştir fakat bazı düşünürlere göre tarihin ve sanatın sonudur? ülkemizi baz alırsak eski türkülerin değişik versiyonların önümüze gelmesi,modanın hep geçmişin tekrarı olması,eskinin hayatımıza tekrar girmesini gözlemleyebiliriz bencede postmodernizm; giderek büyüyen bu kapitalist düzende üretemeyen,okumayan,neyi izleyeceğini bilmeyen,güdük beyinlerin antiestetik eserlerine ve fikirlerine koydukları içi boş ve saçma sapan bir deyimdir sadece...yoksa bunca zevksizliği ve bayalığı nasıl açıklarlar.. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 Müzikte gelişme sizin baktığınız yönünden farklı bir yerde de olailir... New age olayı;metal müzik;tenekelerin uyumu... Bizim müzikal değerlerimiz gelişmiyor... Misal olarak bu verilebilir size karşın... Alıntı
Φ dilku Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 içinde yaşadığımız çağ postmodernizm çağıdır; ama postmodernizme bir anlam verebilmek için önce modernizmi irdelememiz gerekecek ki modernizmin yıktıklarını yapmakta ne derece yol oynadı ya da oynayacak?..ama konu müzik, sanat olduğu için burda kalmak istiyorum ve konunun dışına sizin çıkmanızı bekliyorum.. Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 9 Nisan , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 9 Nisan , 2006 içinde yaşadığımız çağ postmodernizm çağıdır; ama postmodernizme bir anlam verebilmek için önce modernizmi irdelememiz gerekecek ki modernizmin yıktıklarını yapmakta ne derece yol oynadı ya da oynayacak?..ama konu müzik, sanat olduğu için burda kalmak istiyorum ve konunun dışına sizin çıkmanızı bekliyorum.. çok geniş kapsamlı bir konu konu dışı derken belirlersenız sevınırım Alıntı
Φ modifiyeci Gönderi tarihi: 11 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 11 Aralık , 2006 arkadaşlar şu post-modernizm tam tanımı nedir hoca ödev verdi bi türlü bulamadım mimarlıkla ilgili bi tanım yardım olursanız çok makbule geçer Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2006 arkadaşlar şu post-modernizm tam tanımı nedir hoca ödev verdi bi türlü bulamadım mimarlıkla ilgili bi tanım yardım olursanız çok makbule geçer farklı kültür ve zamandaki tarzları karıştırmak,mimarideki biçimleri değiştirip yeniden kurmak.eski ve yeni formları melezleştirmek..belli bir inanca sahip olmadan istediği fikri uygulamak yada bunlardan karma bır fikir ile uygulamak... umarım yardımcı olur.daha detaylı istersen açıklayabilirim.. Alıntı
Φ modifiyeci Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2006 farklı kültür ve zamandaki tarzları karıştırmak,mimarideki biçimleri değiştirip yeniden kurmak.eski ve yeni formları melezleştirmek..belli bir inanca sahip olmadan istediği fikri uygulamak yada bunlardan karma bır fikir ile uygulamak...umarım yardımcı olur.daha detaylı istersen açıklayabilirim.. buda yeter zaten tanım lazımdı dile benden ne dilersen çok makbule geçti saolasın Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2006 önemli değil arkadaşım.postmodernızm çok geniş bır kavram.hayatın bırçok alanını açıklayabılecek bir kavram.çünkü modern değil postmodern bir çağdayız.hani diyoruzya modern bı ülke olalım felanvs..aslında dünya modern değil postmodern durumda şuan.. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2007 Yaşadığımız sürece modern çağda yaşarız. Postmodernizm kavramı bir adım sonrasını ifade eder, yaşanan bir şey değildir, bir öngörü ve geleceği şekillendirme, nasıl bir dünya özlediğimizin, veya ne hale gelmesinden korktuğumuzun dışa vurumudur. Yani postmodernizme girmiş bir toplum yoktur, olamaz. Bu bir ütopyadır. Yarın ne olabileceğini, dünyanın nasıl şekillenebileceğini öngörmeye çalıştığımız anda postmodernizmin tanımını yapmaya başlamış oluruz. Kimine göre postmodernizm dinlerin yeniden etkin olduğu bir çağı başlatacak, kimine göre karanlık çağlara yeniden dönüşe neden olacak, kimine göre ırkçılığın tırmanışı ile soykırımlar hortlayacak, kimine göre teknolojiyi sıfırlayan büyük bir felaket getirecek ve ok-yay at-araba çağı başlayacak... vs. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.