Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

İnsanoğlu hayatı boyunca o kadar çok enteresanlıklar yaşamak zorunda kalıyor ki bunu yaşamayanlara anlatmanız imkânsız gibi. Anlatsanız bile ya anlaşılmaz bir duruma neden olur ya da inandırıcılık sorunu doğar.

Bunu neden söylüyorum?

Bazen ilk kez gördüğünüz bir yeri daha önce gördüğünüze yemin billâh edebilirsiniz. Size o kadar tanıdık, o denli yakın ki ancak daha önce defalarca görmenizle mümkün olabilecek bir durum…

Bu yaşamı boyunca her insan için birden fazla kez söz konusu olabilmekte.

Bunu anlamak mümkün.

İnsanlar gıyabında aşina oldukları bazı olayları, yerleri, şahsiyetleri ilk defa gördüklerinde sanki daha önce görmüş gibi olabiliyorlar.

Ama tam tersi de mümkün.

Sizin sık gördüğünüz mekânlar,

Hep gezdiğiniz yerler,

İçinde yaşadığınız toplumla o kadar yabancılaşabiliyorusunuz ki… ilk kez karşılaştığınız bir yer, olay ve durummuş gibi tepki verirsiniz.

Aynı olayla defalarca karşılaşsanız bile her gördüğünüzde ilk kez görmüş gibi davranırsınız.

Bu jamais-vu’dur. Fransızca bir sözcük/terim olan jamais-vu zaman ve mekâna yabancılaşma olarak tanımlansa eksik kalır. Bu sebeple cümlelerle ifade etmek gerekir.

Anlayacağınız jamais-vu dejavu denilen zihinsel yanılsamanın zıddıdır.

Dejavu hayatı boyunca görmediği bir kişi ya da mekanı daha önce gördüğünü zannetmesidir. Bu zihinsel bir yanılgı halidir. Jamais-vu ise tam tersi durumdur. Yani defalarca gördüğünüz, karşılaştığınız bir kişi ya da yeri hiç görmediğinizi sanıp ilk kez görür gibi davranmanızdır. (Bakın sabahtandır aynı cümleleri sanki bu yazıda ilk kez kuruyor gibi gereksizce tekrarlayıp durmaktayım)

İşte bende de son haftalarda jamais-vu denen durum gelişti. Çevreme ortama, her zaman karşılaştığım olaylara yabancılık çekmekteyim. Her sabah kapıyı açıp abonesi olduğum gazeteleri görünce “bunların ne işi var burada” der gibi bir durum yaşıyorum. İşe geç kaldığımı gören şoför ağabeymiz telefonu çaldırınca sanki ilk kez arıyormuş gibi tepki gösteriyorum ve daha benzer pek çok olay.

Asıl beni bu yazıyı yazmaya sevk eden şey şu;

Az önce NTV’de 28 Şubat’ın GDO’lu şeyhi Müslüm GÜNDÜZ’ü izledim. Aklıma (şeytandan! olsa gerek) Fransız üretimi dejavu geliverdi. Dejavu hatırlanınca jamais-vu’yu hatırlamamak mümkün mü?

Fadime’nin şeyhi Müslüm bunca zaman işlediği haltları, 28 Şubat’ın kendisini hormonlatıp piyasaya sürdüğünü, inançlı insanların haysiyetiyle oynamak isteyenlere nasıl malzeme olduğunu unutmuş gibi konuşuyordu. Pişkin, ukala, utanmaz bir tavır içindeydi. Zira o ve gibilerinin (hayâ damarı olmadığı için çatlamış diyemiyorum. Onun için yüzsüz ve hayâdan yoksun kişi diyorum.) Bize bu filmi defalarca izlettikleri halde sanki ilk kez piyasaya sürüyorlar ve sanki bizler de ilk kez karşılaşıyoruz gibi davranıyoruz (jamais-vu).

Müslüm sahte şeyhi Elazığ’dan kalkıp Ankara ve nihayetinde İstanbul gibi kentlerde arz-ı endam ederken bu imkânların kendisine nasıl tanındığını bilmeden davranıyordu. 28 Şubat hazırlığında olanların kendisini nasıl imkânlarla donattığını unutmuş gibi konuşuyordu. Şimdilerde aramız çok iyi olmasa da dönemin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı olan sayın başbakan, Müslüm GÜNDÜZ’ün haberlerini ilk gördüğünde;

“Bu adam özellikle bu günler için hazır bir şekilde bekletilip piyasaya sürüldü” mealinde bir tespitte bulunduğunu duymuştum. Ve;

“Bu adama neler neler yaptırıp bunun üzerinden inançlı insanları sıkıntıya sokup rencide edecekler” diye bir ön tespitte bulunmuştu.

Nitekim öyle de oldu. Anıtkabir, cübbe şov, Atatürk ve demokrasiyle ilgili tuhaf ve kasıtlı hakaretler… Sonra genç, alımlı, maviş, allı-pullu Fadime Şahin ile koyun koyuna kameralara çıkmalar…

Çok iyi hatırlıyorum, o bir iki yıl boyunca pek çok kötü niyetli soytarı örtülü hanım görünce Fadime soytarısını düşünüyordu. Hem de yüksek sesle…

Şimdi Müslüm Fadimesiz kameralarda boy gösteriyor.

Sorası gelir insanın;

Müslümanlıktan dem vuruyorsun,

Bunca zaman insanlara yüz, hatta beş yüz karası olması ona bir şey öğretmediğini gördüm.

Fadime ile ilişkisini savunuyor. Dinen nikahlı olduğunu iddia ederek işin içinden çıkmaya çalıştı. Mirgün CABAS’ın “20 yıldır nikahlıyım ifadene ne diyorsun” sorusunu “onu karıştırma” diyerek savuşturdu. Fadime’nin bar ve pavyon kadını olduğunu, bunun özellikle size “sunulduğunu” sorunca “karıştırma” gibi cevaplar vererek işin içinden çıkmaya çalıştı. Fadime’nin bir tuzak olup olmadığını soran Ruşen ÇAKIR’a “laikleri adam/insan saymıyorum” dedikten sonra sözüm ona lafını düzeltmek için “laikler bizi adam saymıyorlar, biz de onları insan saymıyoruz” diyerek daha da battı.

Kalkmış başörtüsünü savunuyor. Hanımların başörtüsü sorununa çare bulana bakın!

Gönderi tarihi:

Müslüm Gündüz ve onun benzerlerini o günkü iktidar hormonlatip piyasaya sürmüstü.O gün olanlari cok iyi hatirliyoruz.Bunun baskalarinin üzerine maletmek ise tam bir sark kurnazligidir.

Müslüm Gündüz,amaclarinin ne oldugunu cok acik bir dille ifade ederken onu stüdyoya cagiranlarin keyiflerine diyecek yoktu.Neden olacakti ki onlar degilmi rejimle sorunlari olanlar?

Ama asil ilginci,Müslüm Gündüz o stüdyoda cok seyler itiraf etti,hic lafini bile esirgemeden rejimi biz salladik ve rejim gidiyor dedi.Bugüne kadar Ergenekon senaryosu ile ugrasan AKP'nin savcilarindan hicbirisi Müslüm Gündüz'le ilgili bir inceleme bir sorusturma baslatmadi,iktidar partisi ise tek kelime bile söylemedi.Nasil söyleyecektiler ki;onlar degilmiydi o günlerde iktidarda olanlar.Baska bir partinin adamlari degilmiydiler.Onlar degil mi bugünde rejimle ugrasanlar?

saygilarla

Gönderi tarihi:

Müslüm Gündüz ve onun benzerlerini o günkü iktidar hormonlatip piyasaya sürmüstü.O gün olanlari cok iyi hatirliyoruz.Bunun baskalarinin üzerine maletmek ise tam bir sark kurnazligidir.

Müslüm Gündüz,amaclarinin ne oldugunu cok acik bir dille ifade ederken onu stüdyoya cagiranlarin keyiflerine diyecek yoktu.Neden olacakti ki onlar degilmi rejimle sorunlari olanlar?

Ama asil ilginci,Müslüm Gündüz o stüdyoda cok seyler itiraf etti,hic lafini bile esirgemeden rejimi biz salladik ve rejim gidiyor dedi.Bugüne kadar Ergenekon senaryosu ile ugrasan AKP'nin savcilarindan hicbirisi Müslüm Gündüz'le ilgili bir inceleme bir sorusturma baslatmadi,iktidar partisi ise tek kelime bile söylemedi.Nasil söyleyecektiler ki;onlar degilmiydi o günlerde iktidarda olanlar.Baska bir partinin adamlari degilmiydiler.Onlar degil mi bugünde rejimle ugrasanlar?

saygilarla

Sayın politika siz düşüncenizi Ak Parti karşıtlığı üzerine kurduğunuz için değerlendirmelerinizi de bu eksende yapıyorsunuz. Müslüm GÜNDÜZ "dinci" falan değil derin yapılanmaların-Ergenekoncuların palazlandırıp iktdarı zor durumda bırakmak için günü geldiğinde tedavüle sokulan bir kukladır. Bakın başörtüsü ile ilgili güzel gelişmeler olunca derhal emir verip piyasaya sürdüler. Ama artık halk uyandı ve iltifat etmiyor. Rejimi kaldıracakmış! O artık hiç bir şey yapamaz.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Sayın politika siz düşüncenizi Ak Parti karşıtlığı üzerine kurduğunuz için değerlendirmelerinizi de bu eksende yapıyorsunuz. Müslüm GÜNDÜZ "dinci" falan değil derin yapılanmaların-Ergenekoncuların palazlandırıp iktdarı zor durumda bırakmak için günü geldiğinde tedavüle sokulan bir kukladır. Bakın başörtüsü ile ilgili güzel gelişmeler olunca derhal emir verip piyasaya sürdüler. Ama artık halk uyandı ve iltifat etmiyor. Rejimi kaldıracakmış! O artık hiç bir şey yapamaz.

Saygılar.

Bakin hala asilsiz bir senaryonun ipine sarilip,Müslüm Gündüz'ü de o senaryoya ortak etmektesiniz.

Ergenekon diye bir olusum yoktur bu senaryo AKP ve cemaatlerin ürünüdür.Amac ortadadir.Amac Amerika karsiti güclerin tasviyesidir ve AKP'de bu tasfiyede taserondur.Yani artik birakin bu cemaat senaryolarini bir kenara.Ergenekon diye tutuklananlara bir bakin;hemen hepsinin AKP ile bir takintisi olmustur ve hemen hepsi Amerika'nin Türkiye siyasetine karsidir ve hemen hepsi Türkiye'nin satilmasina karsidir.Yani tesadüfler bu kadar tesadüfü olamaz.

Ha beni AKP karsitligi ile nitelemissiniz.Evet ben AKP karsitiyim bunuda asla saklamadim.AKP'yi savunmak icin bana hicbir neden veremezsiniz ama AKP karsiti olmam icin yüzlerce neden var.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Bakin hala asilsiz bir senaryonun ipine sarilip,Müslüm Gündüz'ü de o senaryoya ortak etmektesiniz.

Ergenekon diye bir olusum yoktur bu senaryo AKP ve cemaatlerin ürünüdür.Amac ortadadir.Amac Amerika karsiti güclerin tasviyesidir ve AKP'de bu tasfiyede taserondur.Yani artik birakin bu cemaat senaryolarini bir kenara.Ergenekon diye tutuklananlara bir bakin;hemen hepsinin AKP ile bir takintisi olmustur ve hemen hepsi Amerika'nin Türkiye siyasetine karsidir ve hemen hepsi Türkiye'nin satilmasina karsidir.Yani tesadüfler bu kadar tesadüfü olamaz.

Ha beni AKP karsitligi ile nitelemissiniz.Evet ben AKP karsitiyim bunuda asla saklamadim.AKP'yi savunmak icin bana hicbir neden veremezsiniz ama AKP karsiti olmam icin yüzlerce neden var.

saygilarla

Bir siyasi partinin yanında ve karşısında olmak çok doğal ve gereklidir. Ancak o karşıtlık siyasi görüş mesafesini ortadan kaldırmamalıdır. ETÖ diye bir örgüt vardır ve şu anda yargılanmaktadır. Köklerine ulaşmada sıkıntı var. Asla cemaatçi, örgütçü olmadım. Türkiye'nin yakın tarihine ve eylemlere baktığımızda ETÖ'nün çok etkin olduğuu görmek mümkündür.

Saygılar

Gönderi tarihi:

Bir siyasi partinin yanında ve karşısında olmak çok doğal ve gereklidir. Ancak o karşıtlık siyasi görüş mesafesini ortadan kaldırmamalıdır. ETÖ diye bir örgüt vardır ve şu anda yargılanmaktadır. Köklerine ulaşmada sıkıntı var. Asla cemaatçi, örgütçü olmadım. Türkiye'nin yakın tarihine ve eylemlere baktığımızda ETÖ'nün çok etkin olduğuu görmek mümkündür.

Saygılar

Daha iki gün önce darbe günlükleri diye cemaatci medyanin ortaya attigi iddialarin gercekle ilgisi olmadigi mahkeme karari ile kanitlandi.Siz Ergenekon örgütü diye bir hayalin pesine takilmissiniz.Sizin bunda kabahatriniz yok sizde öyle sartlandirildiniz.Ergenekon yargilanmiyor.Yargilanan hic kimse yok,sadece uydurma iddialarla insanlar icerde tutuluyor.Yani cemaat yargisinin hukuk disi uygulamalarini yasiyor Türkiye su anda.Sizde kendinizi böylece avutuyorsunuz hepsi budur.Bu avutma sonucu olarak Kuddusi Okkir'ki ölüme gönderdiniz.

saygilarla

Gönderi tarihi:

ETÖ,nün isim babaları,yani kurucuları Pensilvanya bağlantılı T.C savcılarıdır.. :D

İsime dikiz..hem terör örgütü olacak,Türklere karşı..hemde Türk toplumunun neredeyse büyük çoğunluğunun kutsallık atfettiği ERGENEKON destanı isim olacak örgüte..ÖRGÜt..örülmüş,biribiriyle kaynaşmış ve bir desen oluşturmuş kişiler..Ergenekon.. :D

Bu gün trt haber kanalındaki yorumcular bu eylemi(taksimdeki canlı bomba eylemi..) pekeke nin yapmamış olabileceğini(derin devlet diye bir terör örgütü varmı bilmem..fakat iş o nun üzerine yıkılıverecek neredeyse.. :D ) o kadar kıvırtarak anlatıyorlardı,ki..telefon çaldı,da kurtuldum.. :D

Gönderi tarihi:

Allaha yalvarıp dua edip, FİRAVUNA secde edenler bu gün DÜNYAYI yönetiyorlar..bu süreçten geçmek zorunda İnsanoğlu..hepsi bu.. :D

Musanında İsanında Muhammedinde mesajlarının uygulamasının sonucu, neticesi bu değil,bu gün gelinen nokta değil.. :)

Müslüm gündüzler din tüccarıdır..Din BARONLARI o tüccarlara ne kadar lazımsa o kadar sermaye verirler..ve günü geldimi her şeyini alıp elinden, ortalık yerde bırakıverirler..bu Din BARONLARI amcalar var yaaaa oldukça akıllılar..yada..aklını kullanamayanların akılsızlığından son noktasına kadar istifade edip rant sağlarlar..bi indirip bi çıkartırlar.. :lol::D :D

Gönderi tarihi:

ETÖ,nün isim babaları,yani kurucuları Pensilvanya bağlantılı T.C savcılarıdır.. :D

İsime dikiz..hem terör örgütü olacak,Türklere karşı..hemde Türk toplumunun neredeyse büyük çoğunluğunun kutsallık atfettiği ERGENEKON destanı isim olacak örgüte..ÖRGÜt..örülmüş,biribiriyle kaynaşmış ve bir desen oluşturmuş kişiler..Ergenekon.. :D

Bu gün trt haber kanalındaki yorumcular bu eylemi(taksimdeki canlı bomba eylemi..) pekeke nin yapmamış olabileceğini(derin devlet diye bir terör örgütü varmı bilmem..fakat iş o nun üzerine yıkılıverecek neredeyse.. :D ) o kadar kıvırtarak anlatıyorlardı,ki..telefon çaldı,da kurtuldum.. :D

Bu cemaatcilerden hersey beklenir cünkü onlarin hicbirinde Allah korkusu yoktur,sadece seyhlerine taparlar onun sözünden cikamazlar.Cemaat savcilarinin hazirladigi iddianamelere ancak onlardan olanlar inanir.

saygilarla

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.