Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
`Türkiye’de kamuya rüşvet verdik`

ABD’nin büyük şirketlerinden 3M, yolsuzluk iddasıyla iç soruşturma başlattı. Şirketin Türkiye temsilciliğinin, Türkiye’deki bazı kamu kuruluşlarına hizmet ve ürün satmak için rüşvet verip haksız ihaleler aldığı, yolsuzluk ve usulsüzlük yaptığı belirtiliyor.

Dünyanın önde gelen şirketlerinden ABD’li 3M firması, Türkiye Temsilciliği’nin Türkiye’deki bazı kamu kuruluşlarına hizmet ve ürün satmak için rüşvet verip haksız ihaleler aldığı, yolsuzluk ve usulsüzlük yaptığı iddiasıyla iç soruşturma başlattı. 3M firması, Ağustos’ta Amerikan Adalet Bakanlığına ve Halka Açık Şirketler Denetleme Komisyonu’na (U.S Securities and Exchange Commission) verdiği çeyrek dönem faaliyet raporunda iddiaları, yetkili Amerikan makamlarına bildirdi. Soruşturmanın sağlıklı yürütülmesi için şirkete ABD’de görevli Türk asıllı iki avukat da dahil edildi. 3M, iddiaları tam araştıracaklarını ancak araştırma sonrasında çıkacak sonuçların ve bu sonuçların bedelinin ne olacağını tahmin edemediklerini bildirdi. Raporda hangi kamu kuruluşuna rüşvet verildiği veya hangi ihaleye fesat karıştırıldığına ilişkin bilgiye yer verilmedi. Bunun soruşturma sonucu ortaya çıkması bekleniyor.

finans.milliyet.com.tr / 20.10.2010 / 14.50

Bu paralar nereye gitti, nerelerde kullanıldı? Yolsuzlıkları önlediklerini iddia edenler Mercedes den sonra bu olaya ne cevap verecekler?

Gönderi tarihi:

Türkiye'de hic bir siyasi irade gerckelet yolsuzluklari önlemek icin bir caba harcamamaktadir. Yolsuzluktan kendilerinede pay ciktigindan önlemek istemiyorlar dogal olarak. Türkiye'de rüsvet verilmeyen ne varki?

Rüsvet konusunda da diger konularda oldugu gibi disaridan bir zorlamaya gerek var. Bu konuda ancak AB yolunda zorlama yoluyla sansimizin oldugu düsüncesindeyim. Biz malesef kendi basimiza yanlislarimizi düzeltecek bir iradeye ve topluma sahip degiliz.

Gönderi tarihi:

Türkiye'de hic bir siyasi irade gerckelet yolsuzluklari önlemek icin bir caba harcamamaktadir. Yolsuzluktan kendilerinede pay ciktigindan önlemek istemiyorlar dogal olarak. Türkiye'de rüsvet verilmeyen ne varki?

Rüsvet konusunda da diger konularda oldugu gibi disaridan bir zorlamaya gerek var. Bu konuda ancak AB yolunda zorlama yoluyla sansimizin oldugu düsüncesindeyim. Biz malesef kendi basimiza yanlislarimizi düzeltecek bir iradeye ve topluma sahip degiliz.

Sayın dominik, rüşveti önlemek için biryerlerden baskı yapılması lazım ben de kabul ediyorum yalnız rüşveti verenler kendileri, dünyanın en büyük otomobil firmalarından biri olan Mercedes, ABD nin büyük firmalarından olan 3M kendileri rüşvet veriyor. AB ve ABD önce bunları engellesin ki biz samimi olduklarına inanalım. KKTC nin AB ile doğrudan ticareti de Rumların iznine bağlanmış.

Gönderi tarihi:

Sayın dominik, rüşveti önlemek için biryerlerden baskı yapılması lazım ben de kabul ediyorum yalnız rüşveti verenler kendileri, dünyanın en büyük otomobil firmalarından biri olan Mercedes, ABD nin büyük firmalarından olan 3M kendileri rüşvet veriyor. AB ve ABD önce bunları engellesin ki biz samimi olduklarına inanalım. KKTC nin AB ile doğrudan ticareti de Rumların iznine bağlanmış.

Rüsveti diger konularda oldugu gibi kendimizin cözemeyecegi belli. Mercedes AB degil, sadece AB ülkelerinde birinde büyük bir firma. Kendi ülkesindeki rüsveti bitiremeyenlerin, daha dogrusu bitirmek istemeyenlerin baskalarindan medet ummasi ve onlara dil üzatmasida ayri bir komiklik olur. Ben genede tekrarliyorum, Türkiye ancak AB'ye girme hevesiyle belirli adimlari atar. Gerisi ancak kedinin ulasamadigi ete mindar demesine benzer.

Gönderi tarihi:

Eger ki bir sorunu cozmek istiyorsak oncelikle vatandas olarak bizim samimi olmamiz lazim, Toplum olarak rusveti hep kendimize cikar yol olarak gormus bir toplumuz kimisine gore bir cay parasi kimine gore corba parasi is nekadar buyuk olursa tabiki rusvetin dozuda fazla olmakta, malesef vatandasda isi gorulsun diye koyun misali yok dememis hep vermis halende vermekte. Vatandas olarak biz uzerimize dusen gorevi tam olarak yapmiyorsak baskalarindan yardim beklemek sacma vede mantiksiz onlar istedikleri kadar yardim etsinler vatandas olarak bizim dusuncelerimiz degismedigi taktirde degisen hic birsey olmaz hersey kaldigi yerden devam eder.. Bilgili brey, bilincli toplum = 0 Tolerans

Gönderi tarihi:

Türkiye isgal edildiginde,isgal yanlilari yani bugünkü bazi AB yandaslari gibileri söyle diyordular isgale karsi olanlara:"Biz kendimiz hicbirsey yapamayiz bu nedenle güclü bir devletin mandasina girelim"Böylece kimisi Inglizlerin kimis de Amerika'lilarin mandasina girmek icin birbirleriyle cekisiyordular.Ne varki gercekten bu ülkenin ve bu milletin sevdalisi olanlar ve Kuvva-yi Milliye adi altinda direnise gecenler mandaya karsi cikiyordular.

Birseyleri baskalari yapsin biz yapamiyoruz deme aliskanligi b azi kesimlerde oldum olasiya mevcuttur.Dün Ingiliz muhipleri Amerikan sevdalilari vardi bugünde AB sevdalilari var.Herseyimizi verelim gelsin bizi adam etsinler diye düşünenler tabii ki mevcuttur.

Birseyi yapa yapa insanin eli alisir ve her defasinda daha iyisini yapar.Rüsvet konusunda yazi yazan bir arkadasin sözlerine katilmamak mümkün degil:"En ufagindan en büyügüne kadar islerimiz olsun diyerek rüsvet verdik.Yani hukuksuzlugu biz yurttaslar olarak kendimiz yerlestirdik.3M'den veya Mercedes'ten veya baska bir yerden rüsvet alanlar gökten ayrica inmediler onlarda bizim icimizden cikan insanlardir.Demek ki önce kendimiz adam olmasini bilip hukuka sahip cikacak ve saygi duyacagiz.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Dün Ingiliz muhipleri

saygilarla

Gerçi konu başka ama,

Başka bir ülkelerde, başka bir milleti sevenlerin derneği var mıdır, yoksa bu konuda da dünyada tek miyiz?

Gönderi tarihi:

Türkiye isgal edildiginde,isgal yanlilari yani bugünkü bazi AB yandaslari gibileri söyle diyordular isgale karsi olanlara:"Biz kendimiz hicbirsey yapamayiz bu nedenle güclü bir devletin mandasina girelim"Böylece kimisi Inglizlerin kimis de Amerika'lilarin mandasina girmek icin birbirleriyle cekisiyordular.Ne varki gercekten bu ülkenin ve bu milletin sevdalisi olanlar ve Kuvva-yi Milliye adi altinda direnise gecenler mandaya karsi cikiyordular.

Birseyleri baskalari yapsin biz yapamiyoruz deme aliskanligi b azi kesimlerde oldum olasiya mevcuttur.Dün Ingiliz muhipleri Amerikan sevdalilari vardi bugünde AB sevdalilari var.Herseyimizi verelim gelsin bizi adam etsinler diye düşünenler tabii ki mevcuttur.

Birseyi yapa yapa insanin eli alisir ve her defasinda daha iyisini yapar.Rüsvet konusunda yazi yazan bir arkadasin sözlerine katilmamak mümkün degil:"En ufagindan en büyügüne kadar islerimiz olsun diyerek rüsvet verdik.Yani hukuksuzlugu biz yurttaslar olarak kendimiz yerlestirdik.3M'den veya Mercedes'ten veya baska bir yerden rüsvet alanlar gökten ayrica inmediler onlarda bizim icimizden cikan insanlardir.Demek ki önce kendimiz adam olmasini bilip hukuka sahip cikacak ve saygi duyacagiz.

saygilarla

Hangi sorunlarimizi cözdükte böyle konusuyorsun?

Gercekler aci oldugu icin herkes kaldiramaz. Mecburi din derslerini dahi cözmüyoruz, daha dogrusu cözmemekte direniyoruz. AHIM kararina ragmen. Cem evleri sorununu da inadina cözmüyoruz.Daha bunlara benzer binlerce basit sorunlarimiz var ve tümüde cözüm bekliyor ama biz hala vurdumduymaz davraniyoruz. AB sayesinde tabiiki bazi sorunlar ele aliniyor, yalan mi böyle oldugu? Tar Tarimdan tutun, akar sularimizin kirletilmemesine kadar yüzlerce halki dogrudan ilgilendiren sorunlar AB sayesinde masaya yatiriliyor. AB olmadan neden acaba masaya yatirmadik?

Rüsvet ülkemizde Osmanlidan beri alisa gelmis bir uygulama, hatta devletin kasasini bosaltmak dahi bize ata sözü olarak geri gelmis "devletin mali deniz yemiyien domuz" deyimi kemigimize kadar islemis ve bizden baska hic bir devletin ve halkin böyle bir atasözü yoktur.

Birde kaliyorsunuz mandaciliktan bahsediyorsunuz. Sanki Türiye mandacilardan tam bagimsiz olmusta bizlere atifta bulunuyorsun. Her attigi adimi Türkiye ABD izni olmadan yapamiyor, bu yeni de degil.

Hadi rüsvet olayini cözsün Türkiye tek basina. Rüsveti Osmanlidan beri tesvik yapan devletin kendisi. Özal bir dönemler cok acik sekilde ifade etmisti: "benim memurum isini bilir" demisti.

Gönderi tarihi:

Gerçi konu başka ama,

Başka bir ülkelerde, başka bir milleti sevenlerin derneği var mıdır, yoksa bu konuda da dünyada tek miyiz?

Tabii ki var sayin Yilmaz,olmamasi mümkün degildir.Dostluk dernekleri vardir.Iki ayri ülkenin insanlari birbirlerile daha iyi anlasabilmek iki ülke arasindaki yanlis anlasilmalari ortadan kaldirmak ve üyelerine gercekleri anlatmak icin kurulmus dernekler vardir.Bunlar olaganüstü seyler degildir.Ne varki bir ülkede o ülkeyi isgal edenler adina kurulmus ve o isgalci güc adina hesabina is ceviren isbirlikcilik yapan dernekler de var günümüzde.Isgalci olmasida sart degildir.Ben size bircok dernek adi verebilirim Almanya genelinde ki Türkiye'ye karsi Alman isbirligi yapip Alman DEVLETINDEN de mali destek görmektedirler.Bunlarin hepsi gercektir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Ben size bircok dernek adi verebilirim Almanya genelinde ki Türkiye'ye karsi Alman isbirligi yapip Alman DEVLETINDEN de mali destek görmektedirler.Bunlarin hepsi gercektir.

Hic bir kanit gösteremezsin. Almanya'da belirli dernekler ve kuruluslar dogrudan ve vergi muafi gibi dolayli yollardan destek görürler, ama bunu nasil olacagi kanunlarla belirlenmistir ve bu kanuna uyan her kurulus yararlanir, milliyetci Türk dernekleri dahi yararlanir. Belge göster. Hepsi gercekmis? Hadi göster su belgelerini.

Gönderi tarihi:

Yillardir Avrupada cöreklenmis olan yikici ve bölücü örgütler,bulunduklari ülkelerden mali destek görürler.Bu da yetmez ayrica o ülkelerdeki Türkiye düsmani gerek gazeteci gerek akademisyen bunlardanda ayrica destek görerek bulunduklari ülkenin kamu oyunda bir yerlere gelmeye calisirlar.

Komkar bunlardan biridir,yillardir Avrupa'da faaliyet gösteren bu KÜRTCÜ-ALEVI federasyonu Türkiye karsiti calismalar yapabilmek icin sadece o ülkenin Türkiye karsitlarindan degil ayni zamanda hükümetlerindende destek almaktadirlar.Bunlar bütün melanetleri yaparak Türkiye icin calisan derneklere karsi müthis faaliyetler gösterirler.Bu derneklerde üye olup sosyal görevli sifatiyla calisan bircok PKK'li vardir.

Aslinda bunlarin hepsi o ülkelerin gizli servisleri ve de Türkiye Elcilikleri tarafindan bilinmektedir.Her yil aciklanan faaliyet raporlari ile bunlarin neler yaptiklari kamuoyuna duyurulur.Belge isteyenler yukaridaki adreslere basvurabilirler.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Yillardir Avrupada cöreklenmis olan yikici ve bölücü örgütler,bulunduklari ülkelerden mali destek görürler.Bu da yetmez ayrica o ülkelerdeki Türkiye düsmani gerek gazeteci gerek akademisyen bunlardanda ayrica destek görerek bulunduklari ülkenin kamu oyunda bir yerlere gelmeye calisirlar.

Komkar bunlardan biridir,yillardir Avrupa'da faaliyet gösteren bu KÜRTCÜ-ALEVI federasyonu Türkiye karsiti calismalar yapabilmek icin sadece o ülkenin Türkiye karsitlarindan degil ayni zamanda hükümetlerindende destek almaktadirlar.Bunlar bütün melanetleri yaparak Türkiye icin calisan derneklere karsi müthis faaliyetler gösterirler.Bu derneklerde üye olup sosyal görevli sifatiyla calisan bircok PKK'li vardir.

Aslinda bunlarin hepsi o ülkelerin gizli servisleri ve de Türkiye Elcilikleri tarafindan bilinmektedir.Her yil aciklanan faaliyet raporlari ile bunlarin neler yaptiklari kamuoyuna duyurulur.Belge isteyenler yukaridaki adreslere basvurabilirler.

saygilarla

Gene ayni taktik, genelleme yap ve belge olarak göster. Belge göstereceksin, saydigin örgütlerin Alman devletinden sirf Türkiye karsiti calismalarda bulunduklarindan dolayi maddi ve manevi destek gördüklerine dair.

Tekrarliyorum ve objektif düsünen okuyuculara sesleniyorum. Almanya'da hangi kuruluslarin nasil ve hangi sartlarda devletten yardim alabilecekleri kanunen belirlenmistir ve bu kanun cercevesinde binlerce yabanci kökenli kuruluslar vardir, milliyetcisi, Türkcüsü, Arnavutcusu, Afrikali'si,.....

Sizin söyledikleriniz dogrudan bir itham ve bu ithami belgelerle isbatlamak zorundasiniz. Almanya'da KOMKAR veya benzeri kuruluslarin olmasi kendi basina bir belge sayilamaz. Almanya'nin kanununda Türkiye'ye karsi bir calismada bulunanlara ayrica maddi destek verilir gibi bir maddemi varda bizler bilmiyoruz?

isbatlayamadigin iddaanin gercek payi olsa T.C nin bu konuda bir girisimi olurdu. T.C ne zaman ve hangi belge ile Alman devletini saydigin örgütlere kanunlarinin disindaki faaliyetleri cercevesinde maddi yardim yapiyor diye suclamistir?

Objektif okuycular zaten kendileri bu konuda detayli arastirmalar yapip olayi cözmeye calisacaklardir.

Gönderi tarihi:

Almanya Bassavcisi ve Alman Gizli Servisi'nin raporuna göre "Milli Görüs"seriatci bir kurulustur.Seriat yandasi derneklerin üye sayisi ise 37.bin olarak verilmektedir.

PKK'nin para kaynaklarina gelince:

Kürt Dernekleri Federasyonu semsiyesi altinda faaliyet gösteren ERNK Almanyada paravan isimlerle 33 dernek tarafindan faaliyete dewvam etmektedir.ERNK Almanya'da yasakli oldugu icin bu yolu secmis ve böylece Alman yasalarinin arkasindan dolasarak faaliyetlerine devam ederken ayni zamanda Alman Devletinden ve cesitli kurum ve kuruluslardanda yardim alirlar.

Alman Devletinden yardim alan,gelirleri uyusturucu-beyaz kadin-göcmen-harac-kumar gibi illegal yollarla katlayan PKK'lilarin sayisinin 80.000'in üzerinde oldugu kaydedilmektedir.

Almanya'da faaliyet gösterip Alman Devletinden dolayli destek ve yardim gören derneklere TIKKO ve DHKP-C de dahildir.

1970'lerde kurulan ve aralarinda cok sayida parlamenter ve BFV elemaninin(BUNDES VERFASSUNGS SCHUTZ=ALMAN ANAYASASINI KORUMA KURUMU)bulundugu SEYH SAID VAKFI Türkiye'ye karsi güclendirilmektedir.Bu vakfin kuruculari KÜRTCÜ NURCU ZEHRACILAR'dir.

DOST YOLU DERNEGI,TÜRK ALMAN AKADEMISYENLER BIRLIGI,ISLAM DIN BIRLIGI gibi derneklerin yanisira

Kürtcü-Seriatci ve dogrudan PKK'ya bagli KÜRT DINDARLAR BIRLIGI simdilerde KÜRDISTAN ISLAM HAREKETI olarak ismini degistirmistir.

Alman Alevi Dernekleri Federasyonu (AABF)yi de bunlara dahil edebiliriz.

Bunlarin yanisira Ülkü Ocaklarinida sayabiliriz.

Bunlarin hemen hepsi az veya cok maddi ve lojistik destek alirlar bulunduklari ülkelerden.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Gene ayni taktik, genelleme yap ve belge olarak göster. Belge göstereceksin, saydigin örgütlerin Alman devletinden sirf Türkiye karsiti calismalarda bulunduklarindan dolayi maddi ve manevi destek gördüklerine dair.

Tekrarliyorum ve objektif düsünen okuyuculara sesleniyorum. Almanya'da hangi kuruluslarin nasil ve hangi sartlarda devletten yardim alabilecekleri kanunen belirlenmistir ve bu kanun cercevesinde binlerce yabanci kökenli kuruluslar vardir, milliyetcisi, Türkcüsü, Arnavutcusu, Afrikali'si,.....

Sizin söyledikleriniz dogrudan bir itham ve bu ithami belgelerle isbatlamak zorundasiniz. Almanya'da KOMKAR veya benzeri kuruluslarin olmasi kendi basina bir belge sayilamaz. Almanya'nin kanununda Türkiye'ye karsi bir calismada bulunanlara ayrica maddi destek verilir gibi bir maddemi varda bizler bilmiyoruz?

isbatlayamadigin iddaanin gercek payi olsa T.C nin bu konuda bir girisimi olurdu. T.C ne zaman ve hangi belge ile Alman devletini saydigin örgütlere kanunlarinin disindaki faaliyetleri cercevesinde maddi yardim yapiyor diye suclamistir?

Objektif okuycular zaten kendileri bu konuda detayli arastirmalar yapip olayi cözmeye calisacaklardir.

sayın dominik, Almanyada da örtülü ödenek diye bir şey var mı, bunun harcandığı yerleri kim denetliyor? Malum bizde üstü örtüldü mü kimse açamıyor; son zamanlarda da örtülü de rekora koşuyormuşuz.

Gönderi tarihi:

Almanya Bassavcisi ve Alman Gizli Servisi'nin raporuna göre "Milli Görüs"seriatci bir kurulustur.Seriat yandasi derneklerin üye sayisi ise 37.bin olarak verilmektedir.

PKK'nin para kaynaklarina gelince:

Kürt Dernekleri Federasyonu semsiyesi altinda faaliyet gösteren ERNK Almanyada paravan isimlerle 33 dernek tarafindan faaliyete dewvam etmektedir.ERNK Almanya'da yasakli oldugu icin bu yolu secmis ve böylece Alman yasalarinin arkasindan dolasarak faaliyetlerine devam ederken ayni zamanda Alman Devletinden ve cesitli kurum ve kuruluslardanda yardim alirlar.

Alman Devletinden yardim alan,gelirleri uyusturucu-beyaz kadin-göcmen-harac-kumar gibi illegal yollarla katlayan PKK'lilarin sayisinin 80.000'in üzerinde oldugu kaydedilmektedir.

Almanya'da faaliyet gösterip Alman Devletinden dolayli destek ve yardim gören derneklere TIKKO ve DHKP-C de dahildir.

1970'lerde kurulan ve aralarinda cok sayida parlamenter ve BFV elemaninin(BUNDES VERFASSUNGS SCHUTZ=ALMAN ANAYASASINI KORUMA KURUMU)bulundugu SEYH SAID VAKFI Türkiye'ye karsi güclendirilmektedir.Bu vakfin kuruculari KÜRTCÜ NURCU ZEHRACILAR'dir.

DOST YOLU DERNEGI,TÜRK ALMAN AKADEMISYENLER BIRLIGI,ISLAM DIN BIRLIGI gibi derneklerin yanisira

Kürtcü-Seriatci ve dogrudan PKK'ya bagli KÜRT DINDARLAR BIRLIGI simdilerde KÜRDISTAN ISLAM HAREKETI olarak ismini degistirmistir.

Alman Alevi Dernekleri Federasyonu (AABF)yi de bunlara dahil edebiliriz.

Bunlarin yanisira Ülkü Ocaklarinida sayabiliriz.

Bunlarin hemen hepsi az veya cok maddi ve lojistik destek alirlar bulunduklari ülkelerden.

saygilarla

Yukarida yazdiklarin asla Alman devletinin Türkiye'ye karsi faaliyet gösteren kuruluslari faaliyetlerinden dolayi dstekledigini göstermez. Genel bir bakis acisiyla yazmissin ve bunada belge diyorsun galiba.

Ben sana acikca hangi deneklerin hangi sartlarda ve nasil bir devlet destegi alacagini kanunlarla belirlenmis diye söylemisim. Yani kanuna uygun calisan her kurulus belirli ölcülerde destek alabilir ama bunu bize belge diye sunmana gerek yok.

Acikca Alman devlet'inin A veya B kurulusunu sirf Türkiye'ye karsi faaliyet gösterdiginden dolayi destekledigine dair belge göstermeni bekliyorum. Alman devletinin böyle bir destek yaptigini iddaa eden siz değil misiniz?

Türkiye'de de dernekler kanunu var ve bu kanun cercevesinde verilmsi gereken tüm destegi devlet vermektedir.

Gönderi tarihi:

sayın dominik, Almanyada da örtülü ödenek diye bir şey var mı, bunun harcandığı yerleri kim denetliyor? Malum bizde üstü örtüldü mü kimse açamıyor; son zamanlarda da örtülü de rekora koşuyormuşuz.

Örtülü ödenem varmi yokmmu bilmem, yillrca burada yasiyorum ama Türkiye'de konu olan olaylara benzerini dahi duymadigim icin ne kamuoyunda ne de baska bir yerde böyle bir tartisma falanda duymadim. Ben her ülkenin örtülü ödeneginin oldugu kaniisndayim, ama bizimkisi amacini bayagi asmisa benziyor.

Gönderi tarihi:

Hayir amac baska.Amac hem Alman Devletini korumak ayni zamanda da adi verilen ve aslinda gizli saklida olmayan bu devlet destegini alan dernek ve vakiflari aklamak,savunmaktir.Belge derken daha ne isteniyor yoksa Alman Devletinin "EVET BIZ BU DERNEKLERI TÜRKIYE'YE KARSI BESLIYORUZ"demelerinimi? Ergenekon belgelerinin sahteligine inanmaz cünkü onlar cemaatin sözcüleri tarafindan manset yapiliyor ama ALMANYA HAKKINDA BELGELERE SAHTE DERLER.

Ne belgesi isteniyor ki sonra;PKK'nin Almanya'da üs kurdugunu ve Alman siyasi partileri tarafindan desteklendigi bilinmiyormu,bu da mi yalan?

Cemalettin Kaplan yillarca Köln'ü kendisine üs olarak kullandi.Alman yönetimi tarafindan yaptiklari amaclari bilindigi halde korundu cünkü Türkiye'ye karsi calisiyordu.11 Eylül korkusuyla Türkiye'ye iade edilebildi ancak.

Bütün kanun kacagi devrimciler solugu Almanyada Fransa'da almadilar mi?Alman devleti tarafindan özel statüye tabi tutulmadilarmi.Bunlardami yalan.

Daha hala belgede belge diye tutturuyorlar.Eger Aavrupa ülkeleri olmasin inanin ki Türkiye'de terörün kökü aninda kazinir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Eger Aavrupa ülkeleri olmasin inanin ki Türkiye'de terörün kökü aninda kazinir.

saygilarla

ABD nin de rolünü unutmazsak aynen katılıyorum. Terör maddi destek bulamazsa yok olur, bu desteği kim veriyor, fakir halk mı?

Gönderi tarihi:

"EVET BIZ BU DERNEKLERI TÜRKIYE'YE KARSI BESLIYORUZ"demelerinimi?

Onlar demezler ve demelerinide bekleyen yok, ama sen iddaa ediyorsan belgeni göstereceksin. Genel laflar, bilinen olaylar belge degildir.

Elinde 1 tane dahi belge olsa göstereceksin ama yok.

Yorumları okuyanda zannedecekki Alman devletinin isi gücü yok sadece Türkiye düsmanlarinin derneklerine kaynak yollasinlar. Öyle yazdigin gibi para falan da verilmiyor. Dernekler sadece kanun cercevesinde vergiden muhaf tutulurlar ve üye paralari da vergiden düsürülür. Maddi destek sadece belirli projeler icin sunulur, bu projelerde legal ve asla kin, nefret, siddet iceremezler. Nasilki Ergeneokon belgelerine saftrik diyorsan senin en azindan saftrik olmayan bir belge göstermen gerekli. Ergenekon belgelerindeki delillerin %10 a yakin bir belge göstersen gene yeterli diyecegim amaaaaa o da yok elinde. Devletin istihbaratlari dahi böyle bir iddaada bulunmuyor....

Gönderi tarihi:

Onlar demezler ve demelerinide bekleyen yok, ama sen iddaa ediyorsan belgeni göstereceksin. Genel laflar, bilinen olaylar belge degildir.

Elinde 1 tane dahi belge olsa göstereceksin ama yok.

Yorumları okuyanda zannedecekki Alman devletinin isi gücü yok sadece Türkiye düsmanlarinin derneklerine kaynak yollasinlar. Öyle yazdigin gibi para falan da verilmiyor. Dernekler sadece kanun cercevesinde vergiden muhaf tutulurlar ve üye paralari da vergiden düsürülür. Maddi destek sadece belirli projeler icin sunulur, bu projelerde legal ve asla kin, nefret, siddet iceremezler. Nasilki Ergeneokon belgelerine saftrik diyorsan senin en azindan saftrik olmayan bir belge göstermen gerekli. Ergenekon belgelerindeki delillerin %10 a yakin bir belge göstersen gene yeterli diyecegim amaaaaa o da yok elinde. Devletin istihbaratlari dahi böyle bir iddaada bulunmuyor....

Sayın dominik, deniz feneri Almanya da sonuçlandı; orada nasıl bir yankı yaptı, basında gereği kadar yer bulabildi mi? Burada bir türlü sonuçlanmıyor ve basının da bunun üzerine gittiğini de düşünmüyorum, belki de gidemiyorlar. Eğer bu konu aydınlanırsa Türkiye de çok şeyin değişeceğini de düşünüyorum ama galiba biraz da hayalperestim.

Gönderi tarihi:

Sayın dominik, deniz feneri Almanya da sonuçlandı; orada nasıl bir yankı yaptı, basında gereği kadar yer bulabildi mi? Burada bir türlü sonuçlanmıyor ve basının da bunun üzerine gittiğini de düşünmüyorum, belki de gidemiyorlar. Eğer bu konu aydınlanırsa Türkiye de çok şeyin değişeceğini de düşünüyorum ama galiba biraz da hayalperestim.

Önerim sayin politika'ya sormaniz. Bu konuda da size daha saglikli bilgi verecegi düsüncesindeyim.

Gönderi tarihi:

Benim adlarini verdigim dernekler birer belgedir.

Yillardir PKK ve radikal Alevi kuruluslarini,Maocu,Leninci,seriatcilari Alman Devleti beslemistir ve halende beslemektedir.Bunun örnekleri saymakla bitmez.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Sayin Yilmaz,Almanya Türkiye'ye karsi olan her olusumu destekler,bu Almanya'nin bir devlet politikasidir.Yani Alman devletini yönetenlerin bizdekilerden farkli olan en önemli yönleri DEVLETIN KIRMIZI CIZGILERINI GRILESTIRMEMEKTIR.

Deniz Feneri skandalinin ortaya cikarilmasi bile eger saglikli düsünülürse Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yararina degil ona karsi bir uygulamadir.Deniz Feneri ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir sucun icersine cekilmistir.Yani Deniz Feneri yolsuzlugunu basite indirgeyip aman iste yapmislar demek yanlistir.Deniz Feneri sonucta tescillenmis bir kurulustur ve AKP iktidari tarafindan desteklenip daha cok para toplayabilmeleri icin yasa bile düzenlenmistir.Alman yargisi, Deniz Feneri yolsuzlugunu ortaya cikarip bazi kisileri tutuklamasi buna karsin Türk hükümetinin aymazca davranmasi ile amacina ulasmis Deniz Feneri Derneginin iktidarca korundugunu ispatlamistir.Alman kamuoyu Türkiye hakkinda yeteri kadar mesaj almistir bu anlamda.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Benim adlarini verdigim dernekler birer belgedir.

Yillardir PKK ve radikal Alevi kuruluslarini,Maocu,Leninci,seriatcilari Alman Devleti beslemistir ve halende beslemektedir.Bunun örnekleri saymakla bitmez.

saygilarla

Hayir kardesim hic bir belge gösteremiyorsun. Bahis konuus derneklerin ne zaman , kac para ve ne icin aldiklarina dair bir belge göster. Bu dernekler birer belgedir sadece hayelden ibarettir.

Öyle olsaydi Ergenekoncularida senin derhal terörüst ve vatanhaini ilan etmen gerekirdi. Kendin söylüyorsun Ergenekondan tutuklular icin hic bir belge yok diye, ehhh canim madem sen hukuka cok saygilisin Alman devletinin bahsettigin örgütleri "Türkiye'ye karsi besledigini" belgelerle isbatla.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.