Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2010 Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2010 Türk halkı İmralı dakinin idam edilmesini istiyor, neden hala idam etmiyorlar? Onu bana değil,Öcalan'ı Amerika ile anlaşma yaparak uluslararası bir işbirliği ile Türkiye'ye getiren Hükümete sormalısınız bence,baktığınız zaman O hükümette yer alanlardan birinin bu ülkede bu konu üzerinden oy avcılığı yapan bir parti olduğunuda görürsünüz,buda kimin bu işten rant elde ettiğinin en güzel örneğidir.... 1 Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2010 Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2010 halkın istemediği bir sistemi neden hala halka dayatma çabasında olanlar var? Halkın istemediği bir sistem olduğuna nasıl karar verdiniz, seçim sonuçlarından hareketle böyle bir şey iddia edilebilir mi? Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2010 Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2010 Halkın istemediği bir sistem olduğuna nasıl karar verdiniz, seçim sonuçlarından hareketle böyle bir şey iddia edilebilir mi? Sayın Politika'nın yazdığına göre 1950'den buyana bu sistemi savunan partiler iktidar olamamış,eğer öyleyse,yani bu halk onlara iktidar olmayı layık görmediyse bence böyle yorumlanması gerekir... 1 Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2010 Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2010 Onu bana değil,Öcalan'ı Amerika ile anlaşma yaparak uluslararası bir işbirliği ile Türkiye'ye getiren Hükümete sormalısınız bence,baktığınız zaman O hükümette yer alanlardan birinin bu ülkede bu konu üzerinden oy avcılığı yapan bir parti olduğunuda görürsünüz,buda kimin bu işten rant elde ettiğinin en güzel örneğidir.... Demek ki AKP'de AMERIKA ILE BIRLIKTE CALISIYOR KI ÖCALAN, simdi onu idam etmeyen iktidar döneminden daha konforlu bir hayat yasamakta ve hatta Imralidan terör örgütünü yönetmektedir.Buna göz yummak onu asmayan ikdidarlarin yaptigindan daha büyük bir ihanettir.Su halde onu asmayanlar iktidarda olmadiklarina göre rant AKP'nin olmaktadir.Bence cogunluk partisi olarak iktidar, Öcalan hakkinda özel bir yasa yaparak onun idamini gerceklestirebilir.Bunu yapmadigina göre demek ki AKP'nin ve ortagi ABD'nin Türkiye üzerinde baska oyunlari vardir. saygilarla 1 Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2010 Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2010 Sayın Politika'nın yazdığına göre 1950'den buyana bu sistemi savunan partiler iktidar olamamış,eğer öyleyse,yani bu halk onlara iktidar olmayı layık görmediyse bence böyle yorumlanması gerekir... İktidarlar nasıl belirleniyor, %50 yi geçen var mı, iktidara oy verenlerin dışındakiler halk değil mi, o halde onları da sisteme destek verenler diye mi sınıflandıracağız? Bence de böyle yorumlanması gerekir. Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2010 Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2010 İktidarlar nasıl belirleniyor, %50 yi geçen var mı, iktidara oy verenlerin dışındakiler halk değil mi, o halde onları da sisteme destek verenler diye mi sınıflandıracağız? Bence de böyle yorumlanması gerekir. Demokratik seçimler ile yüzdelik olarak en fazla oy alan parti yeterli oranı yakalarsa tek başına iktidar olma hakkı elde edebiliyor mevcut sistemde,buna göre,halkın %47'si bir partiyi seçti,%22'si başka bir partiyi seçti,%yüzde 16'sıda başkasını,geriye kalan partiler arasında en yüksek oy alan DTP %5 civarlarında kalarak seçim barajı denen anti demokratik uygulamaya takıldı neyse konu o değil,eğer herhangi bir partinin yüzde 51 oy almasını beklersek ki ozamanda tıpkı referandum sonuçlarında olduğu gibi ''%49'un hali ne olacak dersiniz'' ve daha çok bekleriz.... Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2010 Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2010 Demokratik seçimler ile yüzdelik olarak en fazla oy alan parti yeterli oranı yakalarsa tek başına iktidar olma hakkı elde edebiliyor mevcut sistemde,buna göre,halkın %47'si bir partiyi seçti,%22'si başka bir partiyi seçti,%yüzde 16'sıda başkasını,geriye kalan partiler arasında en yüksek oy alan DTP %5 civarlarında kalarak seçim barajı denen anti demokratik uygulamaya takıldı neyse konu o değil,eğer herhangi bir partinin yüzde 51 oy almasını beklersek ki ozamanda tıpkı referandum sonuçlarında olduğu gibi ''%49'un hali ne olacak dersiniz'' ve daha çok bekleriz.... halkın %47 si mi? Toplam seçmen sayısı: 42.799.303 AKP nin aldığı oy: 16.327.291 Oran: 38/100 geriye kalan 62/100, sistemi destekleyen % 62 mi oluyor? Rakamlar yalan söylemez, yorumu doğru yapmak gerekir. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2010 Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2010 'Kendi calip kendi oynayanlar denir buna.Önce HALKIN YÜZDE 47'si AKP'yi secti diyerek en büyük yanilgiya düsüyorlar,sonra da halkin iktidari doyrlar bunun adina.Sayin Yilmaz ne güzel aciklamis.Secmen sayisi 40 küsur milyon bu 40 küsürün 16 milyonunu AKp alarak Evren darbesinin darbe ile baslayan secim rantinin kaymagini yemistir.Evren Anayasasi ve secim yasasi ile antidemokratik olan bir sistem yaratilmis ve iste 40 milyon secmenin 16 milyonunun oyunu alanlarin iktidar olabilmesi saglanmistir.Diyeceksiniz ki diger partilere de ayni sartlar gecerlidir.Dogrudur.Ama iktidar olabilmek icin bazi kesimlerin isbirligide gereklidir.Yani tek basina ortaya cikip su partiye oy verinde iktidar olalim deme sansi yok.AKP cemaatcilerin ve ayni zamanda cemaatcilerle kuzu sarmasi olan ABD GÜDÜMLÜ ve onlarin yurt icindeki baglantilarinin ve de bölücü kesimin oylari ile iktidar olmustur. Türkiye su son 8 yilda bir aydin ihanetine ugramistir.Eskiden aydinlar Osmanli'nin maasli memurlariydilar simdiki aydinlarda AKP'nin memurlaridir.Eger öyle olmasaydilar ABANT PLATFORMUNDA BIR DIN FASISTININ GÖRÜS VE DÜSÜNCELERINI alkislayamazdilar. Kirklareli valisi Cengiz Aydogdu ,su katilmamis bir fasist gibi konusarak;1950 yilinda DP'nin CHP'yi kapatmamasi ve Ismet Inönü'YÜ TARIHTEKI HUZURLU YERE GÖNDERMEMESINI talihsizlik olarak gördügünü söylerken aydin gecinenler de onu dinlemis ve de alkislamislardir.Ayni aydinlar Cumhuriyeti kuranlarida vesayetci-halki asagilayan-baskici-diktatör sayiyorlar.Tabiiki bu tip aydinlar Cumhuriyete ve onu kuranlara karsi kim agiz dolusu küfrediyorsa onlari alkislayacaklardir.Iktidarin memuru olmak o kadar kolay degildir. Bu nedenle AKP'yi halk secti diyenler halka hakaret etmektedirler.AKP sectirilmistir.Nasil ki referandumda Iran'dan, Suudilerden,Fetulahcilardan,Naksilerden yesil sermayenin kurulusu olan MÜSIAT'tan referandum rüsveti icin Iftar sofralari kuruldu ve EVET oyu alindiysa secimlerdede iste kömürle,Mercimekle hatta bazende para ile oylar satin alinmistir.Belediye secimlerinde özellikle Istanbul ve Ankara'da cevrilen dümenlerle AKP, Belediye baskanliklarini calmistir.Bu vebale Yüksek Secim Kurumu'da dahildir. saygilarla Alıntı
Φ phantom_lord Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2010 Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2010 halkın %47 si mi? Toplam seçmen sayısı: 42.799.303 AKP nin aldığı oy: 16.327.291 Oran: 38/100 geriye kalan 62/100, sistemi destekleyen % 62 mi oluyor? Rakamlar yalan söylemez, yorumu doğru yapmak gerekir. sayın y-yılmaz boşuna dilinizi yormayın bunlar anlamaz bu işten. Çoğulcu demokrasi nedir bilmezler ama seçim barajından bahsederler. anlamadıkları konu şu. %10 seçim barajı bugün düşürülse akpnin oy oranı en az 10 puan düşer. bugünkü seçim barajı çoğulcu değil çoğunlukçu demokrasiyi öngören çağdışı bir yöntemdir. "halkın %47'si takdir etti öyle oldu", "halkın %52'si evet dedi böyle oldu" "sonuçlara saygı duyulmalıdır" naraları atanlar bir taraftan da seçim barajının düşürülmesinden yana olabiliyorlar. bu ne perhiz bu ne lahana turşusudur? Anlatamazsınız sevgili dostum dinlemezler. İşlerine geleni duyarlar işlerine gelmeyene kulak tıkarlar. Aynen iktidarların yaptığı gibi... Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2010 Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2010 sayın y-yılmaz boşuna dilinizi yormayın bunlar anlamaz bu işten. Çoğulcu demokrasi nedir bilmezler ama seçim barajından bahsederler. anlamadıkları konu şu. %10 seçim barajı bugün düşürülse akpnin oy oranı en az 10 puan düşer. bugünkü seçim barajı çoğulcu değil çoğunlukçu demokrasiyi öngören çağdışı bir yöntemdir. "halkın %47'si takdir etti öyle oldu", "halkın %52'si evet dedi böyle oldu" "sonuçlara saygı duyulmalıdır" naraları atanlar bir taraftan da seçim barajının düşürülmesinden yana olabiliyorlar. bu ne perhiz bu ne lahana turşusudur? Anlatamazsınız sevgili dostum dinlemezler. İşlerine geleni duyarlar işlerine gelmeyene kulak tıkarlar. Aynen iktidarların yaptığı gibi... Arkadaşım bugüne kadar bu sistem yürürlükteydi,1980'den bu yana bütün seçimler bu sistemle yapılmadımı neden itiraz etmedinizde şimdi itiraz etmek geldi aklınıza,bu seçim kanunlarından en büyük zararıda BDP görmüştür,şu anda en az 30-35 vekil hakkı seçim barajı yüzünden AKP'nin elindedir... Ayrıca Öcalan'ı asmak,sizin dediğiniz gibi Kanun getirip kabul etmek ve darağacına götürmek Türkiye'yi altından kalkamayacağı bir zora sokmaktadır,bugün Öcalan'ı asmayı değil onun bu savaşın bitmesinde nasıl bir rol alacağını konuşmak gerekir,zira Şex Said'te,Seyid Rıza'da asıldı ancak Kürt Sorunu çözülmedi,buda demek oluyorki adam asmaca oynamak sorun çözme yöntemi değildir... Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2010 Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2010 'Bu vebale Yüksek Secim Kurumu'da dahildir. Bir çok iletimde de belirttiğim gibi AYM ve HSYK yı da istedikleri gibi oluşuturabilirlerse ki oluşturdukları görülüyor, hiç bir şikayet merci kalmayacak. Yerel seçimlerde elektrik kesintileri, çöplerden çıkan oylar olduğu halde YSK dan hiç bir tepki gelmedi. Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2010 Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2010 Arkadaşım bugüne kadar bu sistem yürürlükteydi,1980'den bu yana bütün seçimler bu sistemle yapılmadımı neden itiraz etmedinizde şimdi itiraz etmek geldi aklınıza,bu seçim kanunlarından en büyük zararıda BDP görmüştür,şu anda en az 30-35 vekil hakkı seçim barajı yüzünden AKP'nin elindedir... Ayrıca Öcalan'ı asmak,sizin dediğiniz gibi Kanun getirip kabul etmek ve darağacına götürmek Türkiye'yi altından kalkamayacağı bir zora sokmaktadır,bugün Öcalan'ı asmayı değil onun bu savaşın bitmesinde nasıl bir rol alacağını konuşmak gerekir,zira Şex Said'te,Seyid Rıza'da asıldı ancak Kürt Sorunu çözülmedi,buda demek oluyorki adam asmaca oynamak sorun çözme yöntemi değildir... Adam öldüreni, hırsızlık yapanı, tecavüz edeni, ihanet edeni hapse atmakta olaylar bitmiyor; o halde hiç kimseyi hapse atmayalım mı? Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2010 Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2010 Terörle isbirligi yapmak iktdarlarin görevleri degildir.Eger bir iktidar terör örgütü ile isbirligine gidiyorsa o iktidar terörün kaynagidir.Öcalan'in asilmasi degil teröre nasil son verilir diye görüsü alinmasi gereken biridir diyenler bizi nasilda hakli cikartiyorlar.Kendilerine tesekkür ederim.Biz hep ayni sözü söyledik ve dedik ki BDP=PKK dir.Son birkac yil icinde bu formül BDP=PKK+AKP olarak degistirildi.Evet AKP artik Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yüce davasini degil PKK'nin davasini savunmaktadir yani AKP ülkeyi bölmenin hesaplarini coktan yapmis ve dis baglantilarini saglamlastirmis yurt icinde Ordu+YARGI+üniversiteler olmak üzere kuvvet dengelerini eline gecirmistir. Biz antidemokratik secim derken bu secim yasasinin Evren darbesi ile yapildigini ve Özal da dahil olmak üzere bugüne kadar ki iktidarlar tarafindan kullanildigini söyledik herzaman.AKP su anda Türkiye'nin basinda olan iktidardir ve 8 yildir iktidardadir.Tabii ki AKP üzerine yazip tartisacagiz.Gecmis iktidarlar bizi ilgilendirmiyor.Onlarin su anda hükmü yok.Hükmü olan iktidara karsi yazmak neden birilerine agir gelmektedir.Levent Kirca bile artik televizyonlarda program yapamamiyor yaptirtmiyorlar cünkü Levent Kirca gercek bir aydindir sanatcidir.Öyle canak yalayan cinsten aydinlardan veya sanatcilardan degildir.Olmadigi icin ona artik program yaptirilmiyor.Bunlar sanirim AKP iktidarini eseridir.GERCEKLERI ARTIK KABUL EDIN.AKP sizin KABENIZ olabilir bu sizi baglar. saygilarla Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2010 Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2010 Adam öldüreni, hırsızlık yapanı, tecavüz edeni, ihanet edeni hapse atmakta olaylar bitmiyor; o halde hiç kimseyi hapse atmayalım mı? Kitlesel bir hareket ile adi suçları aynı kefeye koyacak kadar bu konularda bilgisizseniz eğer cevap vermeye gerek yok demektir.... Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2010 Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2010 Kitlesel bir hareket ile adi suçları aynı kefeye koyacak kadar bu konularda bilgisizseniz eğer cevap vermeye gerek yok demektir.... Doğru hakikaten aynı kefeye konamaz, benim saydıklarım 3 veya 5 kişiye zarar verir, sizin dediğiniz yaratık ölçülemeyecek kayıplar verdirir; aynı kefeye koyduğum için adi suçlardan özür diliyorum. Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2010 Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2010 Levent Kirca bile artik televizyonlarda program yapamamiyor yaptirtmiyorlar cünkü Levent Kirca gercek bir aydindir sanatcidir.Öyle canak yalayan cinsten aydinlardan veya sanatcilardan degildir.Olmadigi icin ona artik program yaptirilmiyor Büyük ustaya selamlar. Alıntı
Φ phantom_lord Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2010 Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2010 Arkadaşım bugüne kadar bu sistem yürürlükteydi,1980'den bu yana bütün seçimler bu sistemle yapılmadımı neden itiraz etmedinizde şimdi itiraz etmek geldi aklınıza,bu seçim kanunlarından en büyük zararıda BDP görmüştür,şu anda en az 30-35 vekil hakkı seçim barajı yüzünden AKP'nin elindedir... Ayrıca Öcalan'ı asmak,sizin dediğiniz gibi Kanun getirip kabul etmek ve darağacına götürmek Türkiye'yi altından kalkamayacağı bir zora sokmaktadır,bugün Öcalan'ı asmayı değil onun bu savaşın bitmesinde nasıl bir rol alacağını konuşmak gerekir,zira Şex Said'te,Seyid Rıza'da asıldı ancak Kürt Sorunu çözülmedi,buda demek oluyorki adam asmaca oynamak sorun çözme yöntemi değildir... Birincisi ben asla ve asla hiçbir platformda hiçbir toplulukta Öcalan'ın asılmasından yana olmadım... Tam tersi Öcalan'ın asılmasının bölücü terörü daha fazla palazlandıracağını savundum... Alakasız şeylerden bahsetmeyelim. Ben sadece Öcalan'ın bir terörist olması sebebiyle demokrasi ve haklar sorununun çözümünde muhatap alnıamayacağını çünkü eli kanlı bir katil olduğunu söyledim. Bu düşüncem de hala geçerlidir ve her zaman da geçerli olacaktır. Ben bir hukukçuyum, hukuk fakültesi mezunuyum. Bir hukukçu gibi düşünmek durumundayım ve diyorum ki, İdam cezası elbette GÜNÜMÜZ ÇAĞDAŞ HUKUKU açısından kabul edilebilir bir şey değildir, nitekim kaldırılmıştır. Bugün referandum yapılsa ve "idam cezası yeniden ihdas edilsin mi" diye sorulsa cevabım HAYIR olacaktır. Ancak Şeyh Said ve Seyid Rıza'nın durumları farklıdır. Zira onlar o zamanın kanunlarıyla yargılandılar, o zamanın kanunlarında yazan cezaları aldılar ve bu cezalar infaz edildi. Bakın onlara verilen idam cezaları haklıydı demiyorum. O GÜNÜN KANUNLARINDA YAZAN CEZALAR KENDİLERİNE UYGULANDI diyorum. Geçmişi kurcalamanın alemi yok. Bugünkü kanunlarımıza bakalım (yetersiz de olsa) bugünün kanunlarına göre konuşalım. Çünkü her dönem kendi şartları içinde değerlendirilmelidir. Objektif tarih böyle yazılır, böyle konuşulur, böyle yorumlanır. O dönemin şartlarına o dönemim anlayışıyla bakmak gerekmektedir. Bugünün anlayışıyla dünü yorumlayamazsınız. Çünkü geçmiş geçmişte kalmıştır. İkincisi ben bu seçim sistemine şimdi itiraz etmiyorum. Siyasi bilinç kazandığım 17-18 yaşlarımdan beri seçim sisteminin yanlışlığını tarihsel örnekleri de göz önünde bulundurarak dillendiriyorum. Maalesef ki benim ilk gençlik yıllarımda AKP iktidardaydı (2002-...). Ben 24 yaşında bir gencim siyasi bilincim ne zaman gelmiş olabilir sizce? 16-17 desek zaten AKP iktidarda. Bu şartlar altında hangi parti iktidara gelirse gelsin seçim sisteminin ve %10'luk barajın anti-demokratik olduğunu dillendirmeye devam edeceğim. Ha bir parti gelir sistemi tepeden tırnağa değiştirmese de en azından demokrasi bilinciyle davranır o zaman zaten seçim sisteminin anti demokratikliğinin bir anlamı kalmaz. Filliyat zaten demokratiktir denilebilir. Saygılar Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2010 Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2010 Birincisi ben asla ve asla hiçbir platformda hiçbir toplulukta Öcalan'ın asılmasından yana olmadım... Tam tersi Öcalan'ın asılmasının bölücü terörü daha fazla palazlandıracağını savundum... Alakasız şeylerden bahsetmeyelim. Ben sadece Öcalan'ın bir terörist olması sebebiyle demokrasi ve haklar sorununun çözümünde muhatap alnıamayacağını çünkü eli kanlı bir katil olduğunu söyledim. Bu düşüncem de hala geçerlidir ve her zaman da geçerli . . . . Saygılar Bu ülkede başbakanlar, bakanlar idam edildi; bir katilin asılması da bir süre sonra unutulur gider. Saddamı idam ettiler kimsenin kılı kıpırdamadı. İdam cezası çağdaş hukuk açısından kabul edilemez ise ABD çağdaş bir hukuğa sahip değil mi diyeceğiz? 1 Alıntı
Φ phantom_lord Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2010 Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2010 Bu ülkede başbakanlar, bakanlar idam edildi; bir katilin asılması da bir süre sonra unutulur gider. Saddamı idam ettiler kimsenin kılı kıpırdamadı. İdam cezası çağdaş hukuk açısından kabul edilemez ise ABD çağdaş bir hukuğa sahip değil mi diyeceğiz? Bakın biz bizi ilgilendiriyoruz. Kara Avrupası hukuk sisteminin içindeyiz ve o sisteme göre bir hukukumuz var. ABD ise Anglo-sakson sistemine dahil. Bu iki hukuk sistemi birbirine karıştırılmamalıdır. Anglo-sakson sisteminde yasalar sadece belirli prensiplerden bahsederler. Bizim de dahil olduğumuz Kara Avrupası hukuk sisteminde olduğu gibi her şeyi düzenleyen, her suça belirli bir ceza veren sistemleri kanunları yoktur. Dolayısıyla bu iki hukuk sistemi birbirine karıştırılmamalıdır. Ayrıca ABD eyaletlere bölünmüştür. Her eyaletin kendine göre kuralları vardır. Bazı eyaletlerde idam cezası varken bazı eyaletlerde yoktur. Yani ABD'nin çağdaş hukuka dahil olup olmadığını kendi hukuk sistemimize bakarak söyleyemeyiz. Elmalarla armutların birbirine karışması olur Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2010 Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2010 Bakın biz bizi ilgilendiriyoruz. Kara Avrupası hukuk sisteminin içindeyiz ve o sisteme göre bir hukukumuz var. ABD ise Anglo-sakson sistemine dahil. Bu iki hukuk sistemi birbirine karıştırılmamalıdır. Anglo-sakson sisteminde yasalar sadece belirli prensiplerden bahsederler. Bizim de dahil olduğumuz Kara Avrupası hukuk sisteminde olduğu gibi her şeyi düzenleyen, her suça belirli bir ceza veren sistemleri kanunları yoktur. Dolayısıyla bu iki hukuk sistemi birbirine karıştırılmamalıdır. Ayrıca ABD eyaletlere bölünmüştür. Her eyaletin kendine göre kuralları vardır. Bazı eyaletlerde idam cezası varken bazı eyaletlerde yoktur. Yani ABD'nin çağdaş hukuka dahil olup olmadığını kendi hukuk sistemimize bakarak söyleyemeyiz. Elmalarla armutların birbirine karışması olur ABD deki hukuk kuralları da insanlar için uygulanmıyor mu, bizde idam olunca çağ dışı ABD de olunca sistem değişikliği... Ne olursa olsun eğer idam çağ dışı bir uygulama diyorsanız sistem ne olursa olsun ABD deki hukuk da çağ dışı denmesi gerekir. 1 Alıntı
Φ phantom_lord Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2010 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2010 En başında söyledim anlatamadım galiba. Başkalarının çağ dışılıkları bizi ilgilendirmez. Bizi biz ilgilendirir Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2010 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2010 Bu ülkede başbakanlar, bakanlar idam edildi; bir katilin asılması da bir süre sonra unutulur gider. Saddamı idam ettiler kimsenin kılı kıpırdamadı. İdam cezası çağdaş hukuk açısından kabul edilemez ise ABD çağdaş bir hukuğa sahip değil mi diyeceğiz? Tamam sayın Y.Yılmaz,farzedelim Öcalan'ı astınız,Pkk geldi ''ben ettim siz etmeyin'' dedi,silahlarını teslim etti,ondan sonraki süreçte kardeşimiz dediğiniz Kürt Halkının Dil,Kültür,gelenek vs.vs yönündeki taleplerini ne yapacaksınız? Ben bir Kürt genci olarak Silaha asla başvurmadım vurmamda ancak bu demek değildirki bu haklarımdan vazgeçerim,bizi topyekünmü yok edeceksiniz? Yoksa bu haklarımızı karşılayacakmısınız?Bu hakları karşılayacaksanız neyi baz alarak karşılayacaksınız? İslami Hukukmu,AB Hukuğumu yada başka bir hukukmu,buyrun Pkk ortadan kalkarsa Kürt sorunu için çözüm önerinizin ne olacağı ile ilgili merakığımı giderin lütfen.... Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2010 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2010 Tamam sayın Y.Yılmaz,farzedelim Öcalan'ı astınız,Pkk geldi ''ben ettim siz etmeyin'' dedi,silahlarını teslim etti,ondan sonraki süreçte kardeşimiz dediğiniz Kürt Halkının Dil,Kültür,gelenek vs.vs yönündeki taleplerini ne yapacaksınız? Ben bir Kürt genci olarak Silaha asla başvurmadım vurmamda ancak bu demek değildirki bu haklarımdan vazgeçerim,bizi topyekünmü yok edeceksiniz? Yoksa bu haklarımızı karşılayacakmısınız?Bu hakları karşılayacaksanız neyi baz alarak karşılayacaksınız? İslami Hukukmu,AB Hukuğumu yada başka bir hukukmu,buyrun Pkk ortadan kalkarsa Kürt sorunu için çözüm önerinizin ne olacağı ile ilgili merakığımı giderin lütfen.... Ülkede diğer vatandaşlara hangi hukuk uygulanıyorsa dediklerinize de aynı hukuk uygulanır. Önceki iletilerimde de çözüm önerilerimi belirtmiştim, ekonomik kalkınma, eğitim yani ülkenin diğer bölgelerinde hangi sorun varsa o bölgede biraz daha fazla var. Bu benim görüşüm yalnız dediğiniz gibi terör konusu halledilirse ilgililer oturur konuşur ne yapılmasına karar verilirse o uygulanır; yani uzlaşma ile karar verilecek uygulamaya herkes razı olur, içimize sinmese bile. İmralıdaki şahıs getirildiğinde Türkiye bayram etmişti, mahkeme karar verdi idam dedi. İdam edildi mi, edilmedi; eee ne oldu, seçmen yine o partilere oy verdi yani kabul etti. Kabul etmeseydi protesto gösterilerinin olması gerekirdi. Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2010 Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2010 Ülkede diğer vatandaşlara hangi hukuk uygulanıyorsa dediklerinize de aynı hukuk uygulanır. Önceki iletilerimde de çözüm önerilerimi belirtmiştim, ekonomik kalkınma, eğitim yani ülkenin diğer bölgelerinde hangi sorun varsa o bölgede biraz daha fazla var. Bu benim görüşüm yalnız dediğiniz gibi terör konusu halledilirse ilgililer oturur konuşur ne yapılmasına karar verilirse o uygulanır; yani uzlaşma ile karar verilecek uygulamaya herkes razı olur, içimize sinmese bile. İmralıdaki şahıs getirildiğinde Türkiye bayram etmişti, mahkeme karar verdi idam dedi. İdam edildi mi, edilmedi; eee ne oldu, seçmen yine o partilere oy verdi yani kabul etti. Kabul etmeseydi protesto gösterilerinin olması gerekirdi. Ülkede diğer vatandaşlara hangi hukuk uygulanıyorsa dediklerinize de aynı hukuk uygulanır. Derken,anayasadaki Türk'lükle ilgili yasaları değiştirecekmisiniz,Kürtçenin özgürce kullanılmasının önündeki engelleri kaldıracakmısınız,çocuğumuza istediğmiz ismi verebilecekmiyiz,köy ve şehirlerin isimleri iade edilecekmi,Öcalan konusuna gelince,onun asılmamak şartıyla Türkiye'ye TESLİM edildiğini hepimiz biliyoruz,o dönem ABD'nin işine o koalisyon geliyordu,onları başta tutmak içinde bu yol seçild... Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2010 Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2010 Ülkede diğer vatandaşlara hangi hukuk uygulanıyorsa dediklerinize de aynı hukuk uygulanır. Derken,anayasadaki Türk'lükle ilgili yasaları değiştirecekmisiniz,Kürtçenin özgürce kullanılmasının önündeki engelleri kaldıracakmısınız,çocuğumuza istediğmiz ismi verebilecekmiyiz,köy ve şehirlerin isimleri iade edilecekmi,Öcalan konusuna gelince,onun asılmamak şartıyla Türkiye'ye TESLİM edildiğini hepimiz biliyoruz,o dönem ABD'nin işine o koalisyon geliyordu,onları başta tutmak içinde bu yol seçild... Bana kalsa Türklükle ilgili hiçbir şeye dokunmam, ülkede yaşayan insanlara bir isim verilmeli; ülkenin adı Türkiye olduğuna göre halkı da Türk halkıdır, benim bunu savunduğumu siz de biliyorsunuz. Bu dediklerinizin yapılması birleştirme değil bizi bölünmeye götürür çünkü ülkenin diğer kesimlerinde böyle istekler yok. Yine aynı sözü tekrarlayacağım, bizimle ortak olan şeyleri kabul etmeyenler demek ki bizimle beraber olmayı istemiyorlar farklı olmak istiyorlar. Eğer dökülen şehit kanları olmasa yolunuz açık olsun diyeceğim ama onların kemikleri sızlar. Kürtçe kullanmaya gelince bu hakikaten sıktı, artık kullanılmaması gerekir çünkü az önce tv de Kürtçe patent verildiğinden bahsedildi. 1 Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.