Misafir Palaman Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2010 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2010 Siz kime iyi insan dersiniz. Birer cümlelik maddeler halinde açıklayalım. Dini Konular bölümüne açıyorum çünkü tüm dinlerde iyi olmak öğütlenir. Buradan birşeyler çıkarmak istiyorum bu yüzden dilerim düzenli ve amacına uygun bir konu olur. Bence iyi insan:Ekmeğinin büyük dilimini karşısındakine verebilendir. Alçak gönüllü olan vs. değil yukarıdaki gibi canlı örneklerle istiyorum. Paylaşım yapan herkese teşekkürler. Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2010 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2010 Kime iyi insan derim; Lafının üstüne gelene "iyi insan" derim, hani derler ya "İYİ İNSAN LAFININ ÜSTÜNE GELENDİR" diye... Şaka bir yana aslında iyi insan olmak için önce "İNSAN" olmak gerekir.Çünkü insan olarak doğmak insanları insan yapmıyor maalesef. Etrafımızda insan olmaktan uzak öyle çok insan var ki!!! Düşünüyorum şimdi mesela öğretmen olmak kolaydır, doktor olmak da kolaydır bir yerde ve hatta başbakan olmak, cumhurbaşkanı olmak bile kolaydır istedikten sonra... Ama insan olmak gerçekten çoook zordur. Bence insan istedikleriyle değil, tercih ettikleriyle insan olur... Mesela birisine çok kızarsın, hatta o kadar çok kızarsın ki onu öldürmek istersin (Lafın gelişi tabii). İnsanı insan yapan birisini öldürmeyi istemek değildir, o birisini öldürmeyi ya da öldürmemeyi tercih etmen belirler senin insan olup olmadığını... Alıntı
Φ raif bostan Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2010 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2010 iyi insan başkqalrının yaşam tarzlarına saygı duyan hoşgörü ve anlayışı prensip edinen,başkalarına zarar vermemeye dikkat eden kişidir. Alıntı
Φ İsYaN_HeR_YeRDe Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2010 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2010 "Ekmeğinin büyük dilimini karşısındakine verebilendir." somut örnek isterken vicdan gibi soyut sayılabilecek olgulara dayandırdığı mızın farkında mısınız ? kabul edelim insanı sadece ne biyolojik nede psikolojik olarak ele alabiliriz,insan bütünüyle insandır. Bence dişi bir insandan doğan herkes insandır. İnsan iyiyi yada kötüyü aslında tam olarak kendi seçmez yada bu sıfatları kendi başına kazanmaz. İnsanın bir gelişim ve eğitim süreci vardır. Aslında insana bu ve benzeri sıfatları kazandıran kendi toplumunun ahlaki kuralları ve ananeleridir. İyi insana ortak noktalar gösterilebileceği gibi tam zıttı da olabilir. Hatta aynı toplumda hiç bit kötü niyetle yapılmayan bir çok hareket aynı toplumun bazı insanları için normal bazıları için kötü olarak değerlendirilebilir. Tekrar somutluğa dönersek yasalar bile suçlu insanların hepsine kötü diyemez. Sayın Gloria'nın üstünde durduğu aslında bence iyi insanın en önemli ayırıcısı merhamettir. Bu hangi konuda olursa olsun aldatılmış bir eş içinde bütün ailesi katledilmiş bir genç içinde merhamet gösterebiliyorsa o iyi insandır göstermiyorsa yasal olarak suçludur. Alıntı
Misafir Palaman Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2010 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2010 @isyan_her_yerde, sayenizde farkına vardım teşekkür ederim Alıntı
Φ çelikbilek Gönderi tarihi: 23 Ağustos , 2010 Gönderi tarihi: 23 Ağustos , 2010 İns , Cins , Cinsiyet , İnayet ve İnsan. İnsan olabilmenin aşamaları. İnsan olabilen zaten iyidir. Beşerle İnsan karıştırılmasın ki bizde öğrenelim lütfen........ Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.