Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İyi İnsan

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Siz kime iyi insan dersiniz. Birer cümlelik maddeler halinde açıklayalım.

Dini Konular bölümüne açıyorum çünkü tüm dinlerde iyi olmak öğütlenir. Buradan birşeyler çıkarmak istiyorum bu yüzden dilerim düzenli ve amacına uygun bir konu olur.

Bence iyi insan:

Ekmeğinin büyük dilimini karşısındakine verebilendir.

Alçak gönüllü olan vs. değil yukarıdaki gibi canlı örneklerle istiyorum. Paylaşım yapan herkese teşekkürler. :clover:

Gönderi tarihi:

Kime iyi insan derim;

Lafının üstüne gelene "iyi insan" derim, hani derler ya "İYİ İNSAN LAFININ ÜSTÜNE GELENDİR" diye... :D:innocent:

Şaka bir yana aslında iyi insan olmak için önce "İNSAN" olmak gerekir.Çünkü insan olarak doğmak insanları insan yapmıyor maalesef. Etrafımızda insan olmaktan uzak öyle çok insan var ki!!!

Düşünüyorum şimdi mesela öğretmen olmak kolaydır, doktor olmak da kolaydır bir yerde ve hatta başbakan olmak, cumhurbaşkanı olmak bile kolaydır istedikten sonra... Ama insan olmak gerçekten çoook zordur.

Bence insan istedikleriyle değil, tercih ettikleriyle insan olur... Mesela birisine çok kızarsın, hatta o kadar çok kızarsın ki onu öldürmek istersin (Lafın gelişi tabii). İnsanı insan yapan birisini öldürmeyi istemek değildir, o birisini öldürmeyi ya da öldürmemeyi tercih etmen belirler senin insan olup olmadığını...

Gönderi tarihi:

"Ekmeğinin büyük dilimini karşısındakine verebilendir."

somut örnek isterken vicdan gibi soyut sayılabilecek olgulara dayandırdığı mızın farkında mısınız ?

kabul edelim insanı sadece ne biyolojik nede psikolojik olarak ele alabiliriz,insan bütünüyle insandır. Bence dişi bir insandan doğan herkes insandır. İnsan iyiyi yada kötüyü aslında tam olarak kendi seçmez yada bu sıfatları kendi başına kazanmaz. İnsanın bir gelişim ve eğitim süreci vardır.

Aslında insana bu ve benzeri sıfatları kazandıran kendi toplumunun ahlaki kuralları ve ananeleridir. İyi insana ortak noktalar gösterilebileceği gibi tam zıttı da olabilir. Hatta aynı toplumda hiç bit kötü niyetle yapılmayan bir çok hareket aynı toplumun bazı insanları için normal bazıları için kötü olarak değerlendirilebilir. Tekrar somutluğa dönersek yasalar bile suçlu insanların hepsine kötü diyemez.

Sayın Gloria'nın üstünde durduğu aslında bence iyi insanın en önemli ayırıcısı merhamettir. Bu hangi konuda olursa olsun aldatılmış bir eş içinde bütün ailesi katledilmiş bir genç içinde merhamet gösterebiliyorsa o iyi insandır göstermiyorsa yasal olarak suçludur.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.