Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Bu durumda yeni ruh ikizi AKP ile BDP mi?

ANALİZ

Başbakan Erdoğan referanduma giden yolda “Evet” oylarını artırmak için aklına gelen her şeyi yapıyor. Adeta hiçbir engel tanımayan Başbakan, muhalefeti eleştirmek adına CHP ile MHP için “ruh ikizi” yakıştırmasında da bulunmuştu.

Başbakan ardından hızını alamayıp BDP’yi de iki muhalefet partisinin arasına katmış ve “Bunlar ruh üçüzü” demişti.

İlginç bir demokrasi anlayışı aslında. Bir taraftan parlamentonun üstünlüğünden söz edeceksiniz, siyasi partilerin demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğunu laf olarak kabul edeceksiniz ama siyasetin gereği olan uzlaşmayı, işbirliğini sadece kendi işinize geldiğinde kabul edeceksiniz.

Erdoğan, “hayır” çıkar endişesiyle muhalefete öyle bir yükleniyor ki, demokrasi kurallarını yerle bir etmiş, hiç umurunda bile olmuyor.

Ama gelin görün ki, büyük konuşmanın bir an gelip de kendisini vuracağını hesaplamak istemiyor Başbakan.

Dün diyordu ki, “Bunlar PKK ile işbirliği yapar.” Arkasından da “Bunlar ruh üçüzü” diyerek PKK’yı BDP ile bütünleştirip CHP ve MHP ile birlikte aynı kefeye koyuyordu...

Bunun da demokrasiyle ilgisi yok tabii. BDP halkın seçtiği milletvekillerinden oluşan siyasi bir parti. Onun adını “kötü” ile birleştirip siyaset yapmak herhalde demokrasiye hizmet olmaz.

Şimdi gelelim bugüne. Başbakan BDP’ye niye kızıyordu? Çünkü PKK referandumu boykot talimatı vermişti ve BDP de bu talimata uyuyordu. Başbakan’a göre BDP bu yolla referandumu sabote ediyordu. Gerçi BDP’nin boykot eylemi aslında “Evet” oylarına yarıyor, bırakın iktidarı sıkıştırmayı, tam tersine düşük bir oyla zafer bile kazanmasını sağlıyor. Ama Başbakan hiçbir olumsuzluk istemediği için BDP’ye veryansın etti.

Sonra her şey birden değişti. İmralı’daki kişi referandumda boykot yerine oyları serbest bırakma fikrini ortaya attı. Hükümet buna bir jestle karşılık verdi. İmralı’dakinin bozulan teknesi yerine hemen bir yenisi kondu.

Derken PKK 15 Ağustos’taki “özerklik ilanı” kararından vazgeçti. Yine aynı anda tek taraflı olarak saldırmama sözü verdi. Hatta Türk askerinin kazara gözüne batmamak için kritik noktalarda bulunmama kararı aldı.

Ortalık birden yatıştı. İktidarın BDP ve PKK’ya yönelik suçlamaları bıçak gibi kesildi.

Nedeni basit: PKK veya BDP bu şekilde davranarak referandumda “evet” çıkma ihtimalini yükselttiler.

Peki, daha önce muhalefeti karalamak adına, muhalefeti adeta “terör örgütüyle işbirliği” içinde gösteren ve “bunlar ruh üçüzü” diyen Başbakan, şimdi muhalefet tarafından “AKP-BDP ruh ikizi oldu” eleştirisi ile karşılaşırsa ne yapacak?

ŞAŞIRDIM

Hrant Dink olayında sesleri kesiliverdi

Garip bir durum. AKP iktidarı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi‘nde Hrant Dink için açılan davada, Türkiye’nin savunmasını “Hrant Dink’in Türkiye aleyhine yazılar yazması” temeli üzerine oturttu.

Detaylarına girmek istemiyorum, ama başta söylediğim garip durum, Hrant Dink’in arkasında durduklarını söyleyen, özellikle sözde liberal kesimin takındığı tavırdır. Dikkat ediyor musunuz, bu kesimden hiç ses çıkmıyor, ne bir eleştiri var ne bir tepki.

Çünkü şaşkın durumdalar. İktidarda kalması için yoğun çaba harcadıkları Erdoğan hükümeti yapıyor bunu çünkü. Karşı çıksalar bir dert, çıkmasalar ayrı dert.

İşte yandaş olmanın, çıkarlar uğruna iktidarın emrine girmenin trajik sonucudur bu.

İktidarın desteklediği dönemlerde “Hepimiz Ermeniyiz” diye böbürlenmek kolaydır. Ama aynı hükümet Hrant Dink’i adeta “vatan haini” durumuna düşürünce bunların da dili bir yerlere kaçıverir. Ne hazin değil mi?

KAFAMI BOZAN ŞEYLER

Birleşmiş Milletler

Türkiye’de işler iyice çığrından çıkıyor artık. Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına ne bir duyarlılık kaldı, ne gurur, ne otorite.

PKK tek taraflı olarak “silah bıraktığını” açıklıyor, Türk Silahlı Kuvvetleri’ni de buna çağırıyor, ülke yönetiminden bir kişi bile “bu nasıl laf kardeşim” diyemiyor. İş burada da bitmiyor, adamlar “Birleşmiş Milletler gözetimi” istiyor, yine aynı sessizlik... Tabii ülke konusunda duyarlılığınızı yitirdiğinizde, bu tür taleplerin ne anlama geldiğini de göremezsiniz.

Birleşmiş Milletler hangi durumlarda devreye girer? Bir ülkede iç savaş ya da soykırım yaşanıyorsa, bir ülkenin bir bölümü işgal edilmişse Birleşmiş Milletler’e o zaman iş düşebilir.

PKK, sanki Türkiye’nin işgali altındaymış, bir soykırım uygulanıyormuş gibi Birleşmiş Milletler‘in kapısına gidiyor. Türkiye’nin yönetimi bunu sadece seyrederken, kendilerine liberal diyenler ise zafer çığlıkları atıyor. Kimsede utanma da kalmadı artık.

DİKKATİMİ ÇEKEN ŞEYLER

Başbakan nasıl da rahat konuuyor

Önceki gece Habertürk’te Tayyip Erdoğan’ı izledim. Yiğit Bulut herhalde nezaket gereği Başbakan’ı çok sıkıştırmak istemedi. Buna rağmen Başbakan, sakin görünmeye çalışıyordu, ama gerginliğini saklayamıyordu.

Ancak, tamamen propagandaya yönelik konuşmalarını çok rahat yapması dikkatimi çekti. Örneğin bazı konuları abartarak ya da gerçekten uzaklaştırarak anlatmasını hayretler içinde dinledim.

Örneğin dedi ki “Bu Anayasa, AKP anayasası değil, halk bunu istedi, biz de yaptık, yaptıktan sonra da halk ‘Bana getir, son kararı ben veririm’ dedi, biz de şimdi halka gittik” dedi. Oysa ne halkın böyle bir talebi oldu ne de referandumu halk istedi, AKP’nin dayatma yapıp uzlaşma aramaması ve Meclis’te 367 oyun bulunmaması nedeniyle referanduma gidildi.

Erdoğan garip bir şekilde “Darbe anayasasını siliyoruz. Halk uzun yıllardır bunu bekliyordu, biz de yaptık” dedi. Ama bu da gerçek değil ki. Bu Anayasa değişikliği ile 12 Eylül Anayasası kalkmıyor. Ayrıca 12 Eylül Anayasası’nın 66 maddesi daha önce değişti. Üstelik bu Anayasa’ya darbe ruhu yükleyen maddeler ile giriş bölümü bile çoktan değişti.

Bir de Başbakan’ın medya ile ilgili sözlerini pek anlayamadım. Kendisine haksızlık yapıldığına inanan bazı işadamlarının medya sektörüne girdiğini söyledi. Bu Türkiye’de bir ilk. Demek ki Başbakan’ı korumak için bir medya oluşmuş. İkincisi ise “Reklam alamayanlar bazı işadamlarını tehdit ediyordu” dedi Başbakan. Bazı işadamları da bu baskıdan kurtulmak için medyaya girmiş.

İktidar ve yandaşlarının “Özgür medya” dedikleri bu oluyor herhalde.

Can Ataklı Vatan Gazetesi 18.08.2010

Kısa bir alıntı yapacaktım ama yazının tümü çok çarpıcı olduğu için hepsini aldım.

Gönderi tarihi:

Belki biraz kendini begenmislik olacak ama varsin olsun o kadarcik.Can Atakli'nin tespitlerini ben ve diger bazi arkadaslar kismen de olsa dile getirmistik.

Daha dünkü bir yazimda BDP'nin AKP'siz yapamiyacagini vurguladigimda,"AKP'NIN TÜRKIYE'YI YÖNETECEK VASIFLARA SAHIP OLDUGU"yaniti geldi bana.Hemde BDP'li bir forumdastan.Sanki arkadas önceden sezinlemis gibi BDP'nin AKP'nin anayasasina EVET diyecegini bizimle birlikte kabul etmisti.Demek ki "yok efendim,BDP bu referandumda AKP'yi desteklemeyecek"sözleri gercekleri yansitmiyormus.

Ne demistim:"BDP Türkiye'nin bölünme projesini ancak AKP ile müzakere edebilir,diger hicbir parti bu densizligi yapacak karakterde degildir"Zaten Ergenekin,Balyoz ve benzeri senaryolar bu nedenle türetilmedimi?

Bakin basbakan bugün mitingte ne diyordu:"Bu referandumdan cikacak olan EVET 2011 secimlerini daha farkli kazanmamizi ve istedigimiz sekilde bir anayasa yapmamizi kolaylastiracaktir."Adam inkar etmiyor ki;yargiyi avucuma aldiktan sonra artik hicbir sorun kalmiyor demek istiyor.

Murat Karayilan bugün yaptigi bir aciklamada;"PKK'nin ateskes karari iktidarla Imrali arasindaki görüsmeler sonunda alindi"dedi.iktidarin hicbir yetkilisinden bir yalanlama gelmedi.Bunlari daha önceleri bazi gazeteler yazmisti zaten.AKP yani iktidar ile Imrali arasinda görüsmeler yapiliyor diye.Yandas medyada diger medyanin aksine;Imrali bu sürece dahil edilmeli diyerek yapilmakta olan görüsmeleri perdelemek ama görüsme olmalidir diyede desteklemekteydi.

Anliyormuyuz simdi neden Baydemir iki bayraktan bahsedebiliyor,Ahmet Türk neden BM'den bahsedebiliyor.Selahattin Demirtas iktidari son kez uyariyoruz diyebiliyor.

Erdogan,bu ülkenin bölünmesi icin vardir.Onun icin AB ve ABD tarafindan ve onun icteki ajanlari tarafindan savunulmaktadir.Erdogan ABD'nin adamidir aynen FETULAH GÜLEN gibi.ABD cikarlari icin calismaktadirlar.Bu nedenle ordu sindirilmistir,bu nedenle ülke polis devletine döndürülmüstür.Bu nedenle üniversiteler susmustur.Erdogan'in önündeki engellerden birisi ordu idi.Onu Ordunun icindekilerle birlikte halletti.Simdi sira yüksek yargidadir.Onuda hallettiginde BDP'nin istemis oldugu DEMOKRATIK ÖZGÜRLÜK kabul edilecektir.ABD bunu istiyor,AB bunu istiyor,Dinciler bunu istiyor,yandas medya bunu istiyor.

Özetlersem;TÜRKIYE COK BÜYÜK BIR TEHLIKENIN ESIGINDEDIR.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Murat Karayilan bugün yaptigi bir aciklamada;"PKK'nin ateskes karari iktidarla Imrali arasindaki görüsmeler sonunda alindi"dedi.iktidarin hicbir yetkilisinden bir yalanlama gelmedi.Bunlari daha önceleri bazi gazeteler yazmisti zaten.AKP yani iktidar ile Imrali arasinda görüsmeler yapiliyor diye.Yandas medyada diger medyanin aksine;Imrali bu sürece dahil edilmeli diyerek yapilmakta olan görüsmeleri perdelemek ama görüsme olmalidir diyede desteklemekteydi.

Anliyormuyuz simdi neden Baydemir iki bayraktan bahsedebiliyor,Ahmet Türk neden BM'den bahsedebiliyor.Selahattin Demirtas iktidari son kez uyariyoruz diyebiliyor.

saygilarla

Başbakan BDP ile CHP ve MHP yi aynı safta gösterip referadum sürecini götürüyordu. Şimdi merak ediyorum bakalım nasıl bir argüman bulacak, bulur da ne kadar mantıklı olacak?

saygılar...

Gönderi tarihi:

AKP: Evet

CHP: Hayır

BDP: Evet ama Hayır > Yok Hayır ama Evet > yok yok Hayır > ##Fatal Error :usutuk:

:D Bence durum bu

Gönderi tarihi:

Sayın Politika ben Bdp evet diyecek demedim,Bdp ne kadar Hayırda dese,Boykotta dese,Mhp ve Chp ne kadar Hayırda dese bu Anayasa geçecek diye öngörümü ortaya koydum,Bölünme Paranoyasına gelince Diğer hiçbir partiden kastınız Chp Ve Mhp ise o Partiler bu ülkede hiçbir zaman İktidar olamayacaklar,dolayısı ile ülkemizin en büyük sorunu olan Kürt Sorunu ile ilgili son sözü söyleme hakkını halkımız asla onlara vermeyecek,Farz-ı Misal ergenekon,Balyoz Onun için türetildi peki Kck ne için türetildide halkın oyları ile belediye Başkanlığına seçilmiş insanlar 1 buçuk yılı aşkındır tutuklu ve halen bir tek mahkeme bile yapılmadı,neden bunuda sorgulamıyorsunuz?

Gönderi tarihi:

Farz-ı Misal ergenekon,Balyoz Onun için türetildi peki Kck ne için türetildide halkın oyları ile belediye Başkanlığına seçilmiş insanlar 1 buçuk yılı aşkındır tutuklu ve halen bir tek mahkeme bile yapılmadı,neden bunuda sorgulamıyorsunuz?

Dostum bazilari icin hak ve hukuk sadece bir kesim icin gecerlidir. Onlar icin derhal hukuk islemelidir ama söz konusu Kürt'ler, devrimciler,.... oldugu zaman onlara karsi yapilan her türlü baski ve zulüm devleti korumak adina yerindedir. Bosuna "adalet bir gün sizin icinde gerekli olur" denilmiyor.

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Sayın Politika ben Bdp evet diyecek demedim,Bdp ne kadar Hayırda dese,Boykotta dese,Mhp ve Chp ne kadar Hayırda dese bu Anayasa geçecek diye öngörümü ortaya koydum,Bölünme Paranoyasına gelince Diğer hiçbir partiden kastınız Chp Ve Mhp ise o Partiler bu ülkede hiçbir zaman İktidar olamayacaklar,dolayısı ile ülkemizin en büyük sorunu olan Kürt Sorunu ile ilgili son sözü söyleme hakkını halkımız asla onlara vermeyecek,Farz-ı Misal ergenekon,Balyoz Onun için türetildi peki Kck ne için türetildide halkın oyları ile belediye Başkanlığına seçilmiş insanlar 1 buçuk yılı aşkındır tutuklu ve halen bir tek mahkeme bile yapılmadı,neden bunuda sorgulamıyorsunuz?

Bu anayasa paketi gecer veya gecmez onu referandum günü anlayacagiz.MHP ve CHP'nin bu ülkede iktidar olamayacagi iddianiz ise aynen Erdogan kokuyor,cünkü o öyle ileri görüsler sergiliyor her daim.

Bu ülkede,eger iktidar gücünü toplumun kendine karsi olan kesimlerini tehdit amacina yönelik bir amacla kullanan bir iktidar varsa muhakkak ki referandum sonuclarini etkileyecektir.Ha bu etkileme olumlu veya olumsuz olur onu bilemem.

Bir basbakan düsünün ki"BITARAF OLAN BERTARAF"olur diyerek acikca anayasa paketine karsi olanlari tehdit edebiliyor.Bu tehdit medyanin satilmis kesiminde;mutluluk yaratiyor,devletten ihale alamama korkusuna kapilan kesimlerde korku yaratiyor.Kürt haklari diye ortaya atilmis bölgesel bir partide BOYKOT diyor.Boykot iktidarin teklifini kabul etmek anlamina gelir.AKP secmeni zaten bu referandumda iktidarlarin destekleyecek,iktidarin karsisinda olan muhalefetin oy oranlari ortadadir.Belki biraz farkli olacaktir ama iktidar oyuna yetisemiyecektir.Simdi anliyormusunuz BOYKOT'un neden AKP'nin hesaplarina uygun düstügünü.Bu konumda BDP AKP'yi desteklemektedir.Bunun lami cimi yok,hersey ortadadir.Diyarbakirdaki 150 stö nün EVET kampanyasini bu hesaba ilave etmedim.Türkiye'nin fasist bir rejime yönelmesine BDP bizzat ortak olmaktadir,BDP Kürt haklari icin fasizmden medet umar bir siyaset takip etmektedir.

Belediye baskanlarina gelince,sayin BIJI hep ayni örnekleri veriyorsunuz,ADANA BELEDIYE BASKANIda görevden alindi ama Melih Gökcek hala görevde,Kadir Topbas hala görevde,bunlarida gözönünde bulundurun.

saygilarla

Gönderi tarihi:

BDP Kürt haklari icin fasizmden medet umar bir siyaset takip etmektedir.

Kürt'lerin haklarini yillarca gasp ve inkar etmeseydik belki BDP gibi olusum olmayacakti veya sizin iddaaniz gibi BDP kürt haklari icin fasizimden medet uman bir politika izlemeyecekti.

Siz önce Kürt sorunu hakkinda kendi yorumlarinizi gözden gecirinki olayin neden böyle gelistigini daha iyi anlayabilesiniz.

Gönderi tarihi:

Sayın Politika ben Bdp evet diyecek demedim,Bdp ne kadar Hayırda dese,Boykotta dese

Hadi Başbakan ın Diyarbakır mitingini boykot edin de samimi olduğunuza inanalım...

Gönderi tarihi:

Hadi Başbakan ın Diyarbakır mitingini boykot edin de samimi olduğunuza inanalım...

Sizde sadece basbakanin degilde tüm siyasilerin mitingini boykot edelim deyin gercekten demokratik bir anayasa istedginizin samimiyetine inanalim. Al birisini vur ötekisine. Aralarinda hic bir fark yok. Sadece muhalefetteyken keskin demokrasi savunuculari oluyorlar, ama oktidara gelince ehr seyi unutuyorlar.

Gönderi tarihi:

Sizde sadece basbakanin degilde tüm siyasilerin mitingini boykot edelim deyin gercekten demokratik bir anayasa istedginizin samimiyetine inanalim. Al birisini vur ötekisine. Aralarinda hic bir fark yok. Sadece muhalefetteyken keskin demokrasi savunuculari oluyorlar, ama oktidara gelince ehr seyi unutuyorlar.

Başbakan zaten MHP ve CHP yi aynı kefeye koymaya uğraşıyor, biz de boykot ederek onu haklı çıkartalım. Oh ne ala memleket!

Sayın dominik şu an eski ile kıyaslanamayacak şeylerin olduğunu niye kabul etmiyorsunuz? Olan bir yolsuzluğu dile getirdiğimizde eskiden de oluyordu diyerek sanki AKP yi mazur gösterme gayreti seziliyor.

Üniversite seçme sınavı soruları, KPSS sınavı soruları ilk defa çalınıyor, böyle birşey eskiden olmazdı. Ne hikmetse sınavlar iptal olmadığı gibi OSYM bunları pişkinlikle karşılıyor.

Gönderi tarihi:

Başbakan zaten MHP ve CHP yi aynı kefeye koymaya uğraşıyor, biz de boykot ederek onu haklı çıkartalım. Oh ne ala memleket!

Sayın dominik şu an eski ile kıyaslanamayacak şeylerin olduğunu niye kabul etmiyorsunuz? Olan bir yolsuzluğu dile getirdiğimizde eskiden de oluyordu diyerek sanki AKP yi mazur gösterme gayreti seziliyor.

Üniversite seçme sınavı soruları, KPSS sınavı soruları ilk defa çalınıyor, böyle birşey eskiden olmazdı. Ne hikmetse sınavlar iptal olmadığı gibi OSYM bunları pişkinlikle karşılıyor.

Cok yaniliyorsunuz sayin yilmaz. Sunu iyi bilmek gerek. Tasima su ile degirmen calismaz derler. Yani ufak defek dürüstlüklerle, düzeltmelerle ,.... Türkiye asla düzlüge cikamaz. Sizin eskiyle kiyaslanamayacak kadar olaylarin oldugunu söylemeniz dahi aslinda sirtimizi dayadiklarimizinda hic iyi olmadigini gösteriyor. Ben asla eskidende oluyorduda simdide olsun falan demiyorum ve öyle imada etmiyorum. Siz illada öyle anlamak istiyorsaniz buyurun anlayin. Ben defalarca tekrarladim, Türkiye ne AKP ile ne de CHP veya MHP veya diger düzen partileriyle düzlüge cikar. Bizler hala bunlar arasinda secim yapmaya devam edersek sizin gibi her dönem dahada beterlerini yasarken gecmisi aratmayan kötülükler oluyor diye kendi kendimizi avuturuz. Bu sistem degismedigi sürece, ülkeye gercek anlamda demokrasi gelmedigi sürece, bir gün Kilicdaroglu bize iyi gözükür, diger gün Bahceli, daha baska gün belki gene Erdogan ve böyle devam eder.

Kardesim, su hayir diyen partilere bakiyorumda neden 2002 den önce 12 eylül anayasasini kaldirmamislarda simdi bize bu vaatlerde bulunuyorlar. Sonucta su an HAYIR diyen partiler AKP'den önce ülkeyi yönetenler oldu, her ne kadar partilerinin ismi degisik olsada özde farklari yoktu. yani Ha DYP, ANAP ha Demokrat parti, ha CHP ha SHP, bunlar sadece isim degisikligi yaptilar ama aktörler aynilariydi.

Siz hala sadece AKP tarafindan degilde digerleri tarafindan da aldatildiginizi anlayamadiysaniz ben ne yapabilirimki?

Gönderi tarihi:

Cok yaniliyorsunuz sayin yilmaz. Sunu iyi bilmek gerek. Tasima su ile degirmen calismaz derler. Yani ufak defek dürüstlüklerle, düzeltmelerle ,.... Türkiye asla düzlüge cikamaz. Sizin eskiyle kiyaslanamayacak kadar olaylarin oldugunu söylemeniz dahi aslinda sirtimizi dayadiklarimizinda hic iyi olmadigini gösteriyor. Ben asla eskidende oluyorduda simdide olsun falan demiyorum ve öyle imada etmiyorum. Siz illada öyle anlamak istiyorsaniz buyurun anlayin. Ben defalarca tekrarladim, Türkiye ne AKP ile ne de CHP veya MHP veya diger düzen partileriyle düzlüge cikar. Bizler hala bunlar arasinda secim yapmaya devam edersek sizin gibi her dönem dahada beterlerini yasarken gecmisi aratmayan kötülükler oluyor diye kendi kendimizi avuturuz. Bu sistem degismedigi sürece, ülkeye gercek anlamda demokrasi gelmedigi sürece, bir gün Kilicdaroglu bize iyi gözükür, diger gün Bahceli, daha baska gün belki gene Erdogan ve böyle devam eder.

Kardesim, su hayir diyen partilere bakiyorumda neden 2002 den önce 12 eylül anayasasini kaldirmamislarda simdi bize bu vaatlerde bulunuyorlar. Sonucta su an HAYIR diyen partiler AKP'den önce ülkeyi yönetenler oldu, her ne kadar partilerinin ismi degisik olsada özde farklari yoktu. yani Ha DYP, ANAP ha Demokrat parti, ha CHP ha SHP, bunlar sadece isim degisikligi yaptilar ama aktörler aynilariydi.

Siz hala sadece AKP tarafindan degilde digerleri tarafindan da aldatildiginizi anlayamadiysaniz ben ne yapabilirimki?

Sayın dominik defalarca yazdım, bu siyasi sistem değişmeli, TBMM de gerçekten halkı temsil eden liderlerin değil milletin belirlediği vekiller olmalı, TBMM dekilerin de insan olduğunu hiçbir ayrıcalıkları olamayacağını, halkımızın onalara ayrı bir statü verdiği için isyan ettiğimi. Ama bunlar şu an bana göre işin kaymağı, önemli olan dediğim gibi raydan çıkan lokomotifin tekrar raya oturması. Daha önce de yine yazmıştım, aldatanlar derslerini aldılar, ne ANAP na DSP ne DYP kalmadı. Çıkar yol gösterin diyorum, boykot diyorsunuz; ben de bunun mümkün olmadığını söylüyorum. Neyse bu kısır döngü oldu, bu şekilde bu işin içinden çıkamayacağız.

Gönderi tarihi:

Türkiye'de "DEVRIMCI "yoktur,bölücü vardir.

Hani Atatürkcüler devrimciydi? Ya siz bir önce söylediklerinizi sonraki yorumunuzda inkar ediyorsunuz. Siz degilmisiniz devrimciligin Atatürkcülük oldugunu. Simdide kalmissiniz Türkiye'de devrimci yoktur, bölücü vardir diyorsunuz. Demekki Türkiye'de sizin deyiminizle tek bir Atatürkcü dahi yok, yani sizde Atatürkcü degilsiniz.

Gönderi tarihi:

Siz hic sokaklarda ellerinde pankartlarla dolasip biz devrimciyiz diyen Atatürkcü gördünüzmü?Göremezsiniz cünkü Atatütr ile devrimcilik ayni kulvarda yarisamaz.Evet Atatürk bir devrim gerceklestirmistir ve bu devrimin adi Atatürk'ün yoludur.

Atatürkcü olmak Türkiye sevdasi ister.Türkiye sevdasi Türk ulusunun sevdasi olmadan devrimci oluncagini sanmak ise büyk bir yanilgidir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Siz hic sokaklarda ellerinde pankartlarla dolasip biz devrimciyiz diyen Atatürkcü gördünüzmü?Göremezsiniz cünkü Atatütr ile devrimcilik ayni kulvarda yarisamaz.Evet Atatürk bir devrim gerceklestirmistir ve bu devrimin adi Atatürk'ün yoludur.

Atatürkcü olmak Türkiye sevdasi ister.Türkiye sevdasi Türk ulusunun sevdasi olmadan devrimci oluncagini sanmak ise büyk bir yanilgidir.

saygilarla

Cok gördüm sayin politika ve halada meydanlardalar. CHP'nin mitinglerine gitmediginiz belli, isci partisini, yani o cok begendiginiz sayin Perincek'in partisinin mitinglerini es gecmissiniz kesinlikle. Birde cok keskin Türk Solu, yani Ulusalparti'nin yürüyüslerini takip edin derim. Bir ellerinde Atatürk resmi diger ellerinde koskoca devrimciyiz pankarti ile geziyorlar ama siz onu dahi göremiyorsunuz. Bence siz aslinda bu saydigim kuruluslarla iliskiye gecip Atatürk'ün adini agizlarina almamalari icin telkinde bulunmalisiniz. Cünki onlarin Türkiye sevdalisi olduklarindan büyük süphem var. Sizin yoksa kendi yorumunuzla celiskiye düsmüs olursunuz.

Gönderi tarihi:

Daha önce de yine yazmıştım, aldatanlar derslerini aldılar, ne ANAP na DSP ne DYP kalmadı. Çıkar yol gösterin diyorum, boykot diyorsunuz; ben de bunun mümkün olmadığını söylüyorum. Neyse bu kısır döngü oldu, bu şekilde bu işin içinden çıkamayacağız.

Siz öyle zannedin, onlar dersini almislar. Falan filan. Yok kardesim her sey eski tas eski hamam. Degisen yok.

Cikar yolu kac kere daha yazmam gerekliki anlayip tekrar sormayasiniz? Bir kere daha hatiriniz icin tekrarliyorum. Cözüm evrensel anlamda gercek bir demokrasidir. Yani Anayasa sil bastan yazilmali, her vatandas gercek anlamda esit haklara sahip olmali. Devlet halki temsil etmeli. Türkiye'nin sahibi devlet degil halk oldugu artik anlasilmali ve devletin görevi sadece halki ve ülkeyi korumak ve kalkindirmak olmali.

Bu saydiklarimda bu siyasilerle ve sistemle olacak bir vakka degil. O halde önce halkin ne istedigini bilmesi gerek ve o yönde mesru zeminde taleplerini dile getirmeli. Vatandastada böyle bir bilinc olmadigi icin sizin gibi digerleride var olan siyasilerle bir adim ileri iki adim geri giderek kendilerini oyalarlar. ülkemizde hakkini arayanlar her dönem fislenmislerdir. Fislenenler dönem dönem degismistir. 80 öncesi emekciler haklarini ararken komunist ve vatan haini olarak fislenirken sonrasinda Kürt'ler, Alevi'ler, ... fislendi.

Anlayacagin halk bu sistemden memnuna benziyor, o halde aglayip sizlamalarinada hic gerek yok. Kendileri istiyor, bir dönem Özal'i istediler, bir dönem Demirel ve Inönü'yü, bir dönem Ciller'i, bir dönem Mesut'u, Ecevit'i, Bahceli'yi, sonrasinda Erdogan'i ve simdilerde de Kilicdaroglu ve Bahceli'yi istiyorlar. Bir bakarsin yarinda Erdogan onlar icin gene umut oluverir. Vallahi hic sasmam böyle olursa. Bu kisir döngü devam edip gidecek. Sizinde istediginiz bu degilmi? Degilse birazda siz cözüm üretin canim, devamli bizden bekliyorsunuz cözüm önerilerini, ama kendinizinki hicte tatmin edici degil. Yok istediginiz buysa sundan bundanda sikayetci olmayin.

Gönderi tarihi:

Atatükcülerle sorunlari olanlarin argümanlari hep ayni.CHP,ULUSALCILAR,PERINCEK falan filan gibi tartismayi sulandirmaktan öte bir iddia yok.Ben devrimciyim diyenlerin bölücülük yaptigini ispatlarim ve de belgelerim.Örnekmi isteniyor buyurun:HASAN CEMAL,MEHMET ALTAN,AHMET ALTAN,CENGIZ CANDAR,BASKIN ORAN,ORAL CALISLAR vs vs bu liste uzatilabilir.Bunlar devrimciydiler sonra Evren'in kuyrugunda gezinmeye basladilar,bir kismi cemaatci oldu ve simdi darbeye karsi olup yine devrimci ve ikinci cumhuriyetci ayaklarina yattilar.

Atatürkcülük derken önce bir duracaksiniz ve derin bir nefes alip önce Atatükcülügün ne oldugunu kendi kendinize soracak kendiniz bunju cewvaplayacak ve her ortaya cikip "ben Atatürkcüyüm"diyenin gercek Atatürkcü olup olmadigina kendiniz karar vereceksiniz.Burada Atatürkcüler diyerek gercek Atatürkcülere hakaret etmeden önce Atatürkcülügün ne olup olmadigini ögreneceksiniz ama kulaktan dolma degil.CÜNKÜ ATATÜRKCÜ'LÜGÜN KESKIN HATLARI VARDIR.BU HATLARA SAHIP OLUNMADAN ATATÜRKCÜ OLAMAZSINIZ KIMSE DE OLAMAZ..

saygilarla

Gönderi tarihi:

Burada Atatürkcüler diyerek gercek Atatürkcülere hakaret etmeden önce Atatürkcülügün ne olup olmadigini ögreneceksiniz ama kulaktan dolma degil.CÜNKÜ ATATÜRKCÜ'LÜGÜN KESKIN HATLARI VARDIR.BU HATLARA SAHIP OLUNMADAN ATATÜRKCÜ OLAMAZSINIZ KIMSE DE OLAMAZ..

Ben degilde bahis konusu sahislar ve kuruluslar kendileri Atatürkcü olduklarini söylüyorlar. Onlara görede digerleri gercek Atatürkcü degil. Atatürk kimsenin tekelinde degil ve olamazda. Benzeri argumalari seriatcilardanda duyuyoruz. Bakin sunlar dini nasil kötüye kullaniyor denildiginde aynen Atatürk meselesindeki gibi onlarin gercek Müslüman olmadigi ve Müslümanligi dogru uygulamadiklari idaa ediliyor. Bu anlamda ne dincilerin söyledigi manada bir müslüman taniyorum nede sizin tarif ettiginiz sekilde bir Atatürkcü.

Gönderi tarihi:

Ben degilde bahis konusu sahislar ve kuruluslar kendileri Atatürkcü olduklarini söylüyorlar. Onlara görede digerleri gercek Atatürkcü degil. Atatürk kimsenin tekelinde degil ve olamazda. Benzeri argumalari seriatcilardanda duyuyoruz. Bakin sunlar dini nasil kötüye kullaniyor denildiginde aynen Atatürk meselesindeki gibi onlarin gercek Müslüman olmadigi ve Müslümanligi dogru uygulamadiklari idaa ediliyor. Bu anlamda ne dincilerin söyledigi manada bir müslüman taniyorum nede sizin tarif ettiginiz sekilde bir Atatürkcü.

Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz. Kimin ne olduğunu anlamak için yaşam tarzlarına bakın, müslümanlığın da bir yaşam tarzı vardır. Mesela komşusu açken tok yatan bizden değildir, ben siftah ettim komşum etmedi git ondan al, kendi işini yaparken kendi şahsi mumunu devletin işini yaparken devletin mumunu kullanmak gibi kriterler vardır. Mesela altın kurnalı havuzlarda yüzenler, ay sonunu zor getirenlerin olduğu bir ülkede müslümanlıktan dem vuruyorlarsa ben düşünürüm.

saygılar...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.