Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Referandum nedeni ile iktidar ve muhalefetin yapmis oldugu mücadelede,Basbakanin saldirir gibi konusmalari,muhalaefet liderine hakarete varan yakistirmalarinin nedeni acaba havalarin sicak olmasindan mi yoksa Kilicdaroglu'nun her defasinda yeni bir kirli camasiri ortaya koymasindanmidir?Pislikleri ortaya cikarildikca basbakan daha asabi oluyor,daha saldirganlasiyor ve anlamsiz sözlerle sadece bir bagirti halinde konusmaya calisiyor.Bu bir psikolojik olaydir.Yani acil olarak klinik tedavisi gerekir.

Basbakan dünde Kilicdaroglu'na yönelik olarak "BOY"tartismasiyla ilgili cok yakisiksiz bir yanit gönderdi.Recep Tayyip Erdogan'in öyle yakisiksiz sözler söylemesini artik önemsemiyoruz ama bir basbakanin agzindan cikani eger kulagi duymuyorsa bu da bir klinik vakadir ve acil tedavi ihtiyaci vardir.

"BOY DEGIL SOY"diye yanit veriyor basbakan.SOY derken herhalde kendi soyundan bahsediyor veya Kilicdaroglu'nun Alevi bir ailenin cocugu oldugunu vurgulamaya calisiyor.

Fatih'in Trabzon'u fethettgi gün olan 15 Agustos'ta Trabzon Sümela manastirini ayine acmak sanirim basbakanin Gürcistanli soydaslari icin olsa gerekti.

Kilicdaroglu basbakana gerekli yaniti verdi hemde cok önemli bir yanit.Bu yanitin icersinde basbakanin zihniyet yapisida belirtiliyordu:"BASBAKAN BIR PERGEL ALSIN GELSIN BEN IM KAFATASIMI ÖLCSÜN"dedi Kilicdaroglu...

Bence bu yanit cok yerinde bir yanitti.Sizce de öyle degil mi?

saygilarla

Gönderi tarihi:

İslam Dini nde bir başkasının boyu, bosu, rengi, kilosu ile alay etmek, karşıdakini hakir görmek, kibirlenmek, gurulanmak yasaktır. Bunları yapanlar nasıl dinden, imandan, haktan, hukuktan bahseder; benim inançlı insanlarım da bunları olağan karşılar anlamıyorum.

saygılar...

Gönderi tarihi:

Bunlar ortaoyunu oynuyorlar. Kavuklu da kendileri, pişekar da!

Bu adi ve bayağı orta oyununu ağzı açık seyredip uyutulanların aklına şaşarım.

Yani "ufacık boyuyla ettiği laflar" diye boy polemiğini başlatan kendileri, daha neyin lafını uzatıp saf kandırıyorlar? Kılıçdaroğlu bu vızıltıdan öte değeri olmayan bayağı polemikleri hiç muhatap almasa daha iyi olur...

Gönderi tarihi:

İndireGANDİ giyim rehberi

Beymen ceket: 1235 TL

Etro gömlek: 450 TL

Etro kemer: 460 TL

...

Etro pantolon: 460 TL

Prada ayakkabı: 850 TL

7 ev ve havuzlu villa (Normal bir apartman dairesinin fiyatı ortalama 70 Bin Tlden başlıyor ülkemizde)

Fakirlik edebiyatı, paha biçilemez.

Gönderi tarihi:

Lafa bak :noexpression:

Afilli bir laf söylemek adına yapılmış bir saçmalık. <_<

Bu siyasetçiler hep böyle, sokaktaki halk kadar konuşamıyolar. :(

Gönderi tarihi:

Valla bu lafı kahvede et, adamı döverler. Adam öyle pişkin ki, arkasına da kaykılmış, yüzünü de ekşitmiş, "ufacık boyuyla ettiği laflar" dediğini gözümle gördüm. Bunları oturup dinlemiyorum da, ister istemez ekranda gözüne çarpıyor.

Ayıptır, dinde insanlardan bahsederken değil sözle, kaş göz oynatarak alay etmek bile yasaklanmıştır. "Hümeze" suresinin konusu budur. Bunlar sözde dindar, molla torunu! da olacaklar, ama Kuran'da en çok "yazıklar olsun" ile anılan davranışların hepsi bunlarda...

Gönderi tarihi:

Valla bu lafı kahvede et, adamı döverler. Adam öyle pişkin ki, arkasına da kaykılmış, yüzünü de ekşitmiş, "ufacık boyuyla ettiği laflar" dediğini gözümle gördüm. Bunları oturup dinlemiyorum da, ister istemez ekranda gözüne çarpıyor.

Ayıptır, dinde insanlardan bahsederken değil sözle, kaş göz oynatarak alay etmek bile yasaklanmıştır. "Hümeze" suresinin konusu budur. Bunlar sözde dindar olacaklar, ama Kuran'da en çok "yazıklar olsun" ile anılan davranışların hepsi bunlarda...

Madem dinle ilgili bu kadar bilginiz var bunuda bilmeniz gerekir diye düşünüyorum;

Peygamber Efendimiz (S.A.V)arap kavminden olduğu için bazı araplar o dönemde ''Bizim aramızdan Peygamber Çıktı Biz Üstünüz'' gibisinden tavırlar içerisine giriyorlar,bu durum çok geçmeden Peygamber Efendimizi (S.A.V)'in kulağına gidiyor ve kendisi şöyle bir söz ediyor ''Arab'ın Arap Olmayana Takvadan Başka Üstünlüğü Yoktur'' ayrıca Kuran-ı Kerim'dede ''hangi ayet olduğunu hatırlayamıyorum şu anda'' şöyle bir cümle geçmektedir ''Biz Sizi kavimlere ayırdıkki,biribinizle tanışıp kaynaşasınız diye'' Buna rağmen Türk'çülük yapanların bugün çıkıp dinden imandan Allah'tan Bahsetmeleri pekte İnandırıcı gelmiyor....

Gönderi tarihi:

Madem dinle ilgili bu kadar bilginiz var bunuda bilmeniz gerekir diye düşünüyorum;

Peygamber Efendimiz (S.A.V)arap kavminden olduğu için bazı araplar o dönemde ''Bizim aramızdan Peygamber Çıktı Biz Üstünüz'' gibisinden tavırlar içerisine giriyorlar,bu durum çok geçmeden Peygamber Efendimizi (S.A.V)'in kulağına gidiyor ve kendisi şöyle bir söz ediyor ''Arab'ın Arap Olmayana Takvadan Başka Üstünlüğü Yoktur'' ayrıca Kuran-ı Kerim'dede ''hangi ayet olduğunu hatırlayamıyorum şu anda'' şöyle bir cümle geçmektedir ''Biz Sizi kavimlere ayırdıkki,biribinizle tanışıp kaynaşasınız diye'' Buna rağmen Türk'çülük yapanların bugün çıkıp dinden imandan Allah'tan Bahsetmeleri pekte İnandırıcı gelmiyor....

Kur'an dan bula bula Türkçülük yapanlara delil buldun, aynısı Kürtçülük yapanlar için de geçerli değil mi?

Gönderi tarihi:

Kur'an dan bula bula Türkçülük yapanlara delil buldun, aynısı Kürtçülük yapanlar için de geçerli değil mi?

Elbette geçerli bunun için önce Anayasadaki Türk'lük kavramını kaldırıp Türkiye'lilik kavramı getirilmeli böylece Türk'lüğün karşısına Kürt'lükte getirilmez....

Gönderi tarihi:

dinden imandan Allah'tan Bahsetmeleri

Kuran'dan alıntı yapmak dinden imandan bahsetmek değildir. Ben Tevrat'tan da alıntı yaparım, Das Kapital'den de... Tevrat'ta en sevdiğim cümle: “Şimdi değilse ne zaman”dır. Al sana oldum Yahudi! Hümeze suresi mükemmel bir taşlama örneğidir, beğendiğim her şeyi her yerden alıntı yapabilirim.

Dinden imandan bahsetme konusunda bunu mükemmel yapıp bir yandan da İngilizlerle işbirliği yapan Şeyh Said ve torunlarının eline su bile dökemeyiz, elbette... "Bir Türk askeri öldürmek, yetmiş gavur öldürmekten efdaldir" Şeyh Said. Bir Türk askeri öldüreni cennete hurilerin kucağına atan adam! Onla boy mu ölçüşebiliriz?

Ben üstünlük hiçbir şeyle, takva ile de olmaz diyorum. Üstünlük diye bir kavramı kabul edip, üstelik bunu soyut bir ölçüte bağlamak son derece vahim bir tutumdur. İnsanlar arasında üstünlük diye bir şey yoktur.

Ama örnek olarak veriyorum: Bir caddeye Namık Kemal caddesi veya Mithat Paşa bulvarı adı verildi diye “vay efendim niye demirefe caddesi veya bulvarı denmiyor, benim onlardan aşağı kalır ne yanım var?” dersem bana gülersiniz değil mi?

Üstünlük diye bir şey olmadığını, adlandırmanın sadece bir atama olduğunu, eğer Türk bir asimile ise, Kürt-Türk eder iki asimile diye bu forumda belki elli kere söylemişimdir...

Gönderi tarihi:

Şimdi bakın, çok tekrar ettim ama, bir kez daha: Türk bir atamadır, bir asimile değildir.

Ama Türk-Kürt dediğiniz anda bu iş bir atama olmaktan çıkar, asıl o zaman asimile başlar. Zazaları, Süryanileri, Çerkesleri, Boşnakları, Arnavutları, Lazları, Gürcüleri, Özbekleri, Tatarları... asimile etmiş olursunuz. "Demek bu iş bir Hasan değil, basan alır işi" demek olur ve işte asimile asıl budur! "Gemisini yürüten kaptan! Sen de al dört karı, sen de yap yirmibeş çocuk, sen de parsayı kap!"

Asimile budur.

Türklerin Orta Asya'dan batıya hareketleri, tüm dünya tarihçilerinin ittifakıyla dünya tarihini kökünden değiştirmiştir. Türk adlandırması bu tarihe bir atamadan başka bir şey değildir, hiç bir ırkçılık içermez.

Gönderi tarihi:

Ben üstünlük hiçbir şeyle, takva ile de olmaz diyorum. Üstünlük diye bir kavramı kabul edip, üstelik bunu soyut bir ölçüte bağlamak son derece vahim bir tutumdur. İnsanlar arasında üstünlük diye bir şey yoktur.

Bu dünya için tabi ki insanlar arasında bir üstünlük söz konusu değildir. İnsanları takva ölçülerine göre değerlendirecek olan yine Allah c.c dır, bu da bazılarımızın inanmadığı öbür taraf için söylenmiş bir söz olsa gerek.

saygılar...

Gönderi tarihi:

Beni bilenler, sözümü hiç kimseden ve hiç bir şeyden sakınmadan söylediğimi bilirler. Kim söylemiş olursa olsun, yanlış bir söze yanlış derim. Üstünlüğün takva ile olduğu sözü yanlıştır. Öbür dünya için filan da söylenmemiştir. "İnanıyorsanız üstünsünüz" sözü de mi öbür taraf için söylenmiştir? Hayır. Din, doğası itibarıyla insanlar arasında ayrım yapar. Hem de son derece tehlikeli, ebediyen bağdaşması olanaksız bir ayrım yapar.

Laiklik de zaten bu nedenle var.

Ben zaten dokuz köyden de kovulsam doğruyu söylemekten vazgeçemeyeceğim için dogmatizmin mutlak bir egemenliğinin olduğu bu ülkede politika yapamıyorum. Savunduğum bir parti olsa da ne o partinin üyesi, ne sözcüsüyüm. Söylediklerim sadece beni bağlamaktadır.

Ancak HEPAR'ın din konusundaki söylemini olumlu buluyorum. "Din siyasete alet edilemez, tam inanç ve fikir özgürlüğü sağlanacaktır." Pamukoğlu'nun bunları söylemesi benim için yeterlidir.

Gönderi tarihi:

Beni bilenler, sözümü hiç kimseden ve hiç bir şeyden sakınmadan söylediğimi bilirler. Kim söylemiş olursa olsun, yanlış bir söze yanlış derim. Üstünlüğün takva ile olduğu sözü yanlıştır. Öbür dünya için filan da söylenmemiştir. "İnanıyorsanız üstünsünüz" sözü de mi öbür taraf için söylenmiştir? Hayır. Din, doğası itibarıyla insanlar arasında ayrım yapar. Hem de son derece tehlikeli, ebediyen bağdaşması olanaksız bir ayrım yapar.

Laiklik de zaten bu nedenle var.

Ben zaten dokuz köyden de kovulsam doğruyu söylemekten vazgeçemeyeceğim için dogmatizmin mutlak bir egemenliğinin olduğu bu ülkede politika yapamıyorum. Savunduğum bir parti olsa da ne o partinin üyesi, ne sözcüsüyüm. Söylediklerim sadece beni bağlamaktadır.

Ancak HEPAR'ın din konusundaki söylemini olumlu buluyorum. "Din siyasete alet edilemez, tam inanç ve fikir özgürlüğü sağlanacaktır." Pamukoğlu'nun bunları söylemesi benim için yeterlidir.

Yani Pamukoğlu söylerse doğru, Hz. Peygamber söylerse yanlış böyle mi anlamalıyız?

saygılar...

Gönderi tarihi:

İndireGANDİ giyim rehberi

Beymen ceket: 1235 TL

Etro gömlek: 450 TL

Etro kemer: 460 TL

...

Etro pantolon: 460 TL

Prada ayakkabı: 850 TL

7 ev ve havuzlu villa (Normal bir apartman dairesinin fiyatı ortalama 70 Bin Tlden başlıyor ülkemizde)

Fakirlik edebiyatı, paha biçilemez.

Yukaridaki fiyat listesi AKP'nin referandum propagandasidir ve yalan oldugu belgelenmistir.Sizin bunu foruma tasimaniz ise AKP ortakliginin bir belgesidir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Elbette geçerli bunun için önce Anayasadaki Türk'lük kavramını kaldırıp Türkiye'lilik kavramı getirilmeli böylece Türk'lüğün karşısına Kürt'lükte getirilmez....

Türkiye'yi TÜRKLER kurmus olmasina ragmen adini Türkler degil Avrupalilar koymustur.Türkiye'nin adi Türkiye'dir ve milletine de TÜRK denecektir.Bunu ne AKP nede Imralidaki cani degistirebilir.Hic ümitlenip cilginlik yapmayada kalkismayin.Türk ulusu ne IRAK'in **** ,ne Iran'in Bati hayranlarina benzer.Türk ulusunun tarihi tarihlerde yazilidir bu nedenle Türk adini ikide bir agziniza pelesenk ederek kendinizi avutmayin.Türk adi anayasada kalacaktir Kürt adida anayasaya girmyecektir buna kimsenin gücü yetmez.Denemesi bedava.

Bu ülke cok Ali Kemal'ler,Ali Galip'ler gördü.Sonlarinin ne oldugunu ögrenmek isterseniz Kurtulus tarihini okuyun.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Yani Pamukoğlu söylerse doğru, Hz. Peygamber söylerse yanlış böyle mi anlamalıyız?

saygılar...

İsim önemli değil. Söylediklerinin ne kadarı doğru, ne kadarı yanlış ona bakarız.:)

Gönderi tarihi:

Türkiye'yi TÜRKLER kurmus olmasina ragmen adini Türkler degil Avrupalilar koymustur.Türkiye'nin adi Türkiye'dir ve milletine de TÜRK denecektir.Bunu ne AKP nede Imralidaki cani degistirebilir.Hic ümitlenip cilginlik yapmayada kalkismayin.Türk ulusu ne IRAK'in **** ,ne Iran'in Bati hayranlarina benzer.Türk ulusunun tarihi tarihlerde yazilidir bu nedenle Türk adini ikide bir agziniza pelesenk ederek kendinizi avutmayin.Türk adi anayasada kalacaktir Kürt adida anayasaya girmyecektir buna kimsenin gücü yetmez.Denemesi bedava.

Bu ülke cok Ali Kemal'ler,Ali Galip'ler gördü.Sonlarinin ne oldugunu ögrenmek isterseniz Kurtulus tarihini okuyun.

saygilarla

Türkiye'yi sadece Türk'ler kurmadı,bu topraklarda yaşayan 30 küsür halk birleşerek kurdu,kimsenin ülkenin isminin Türkiye olmasınada bir itirazı yoktur ancak ülkede yaşayan diğer gruplara-etniklerede Türk dediğiniz sürece bu ülke bir adım dahi ileriye gidemez,tekçilik bu ülkeye göre bir yaşam tarzı olmadığı gibi yönetim tarzıda değildir,bununda örnekleri 90 yıllık tarihi boyunca bir huzurlu gün görmemesinde saklıdır sizde öğrenmek isterseniz 1920 sonrasına ait tarihi belgeleri bir araştırın ve Türk'lüğün getirilmesi sonrası yaşananları analiz edin....

Gönderi tarihi:

İsim önemli değil. Söylediklerinin ne kadarı doğru, ne kadarı yanlış ona bakarız.:)

Doğru cevap. Teşekkür ederim.

Sayın yılmaz, siz bana bir söz aktarın, altına imza koymayın. Ben onun yanlış veya doğru bir söz olduğunu değerlendireyim. değerlendirmemi beğenmezseniz ne noktada karşı çıkıyorsunuz belirtin, tartışalım.

Evet, sözlerin hangi zaman ve ortamda, nasıl bir konumdaki bir kişi tarafından söylendiği, hakkındaki değerlendirmeyi etkiler mutlaka fakat, bunlar ayrıntı olur. Daha iyi ve ayrıntılı yorum için detayları sağlar. Asıl değerlendirmeyi değiştirmez, ancak zenginleştirebilir.

Bakınız, dogmaları savunmak çok ama çok yaygın bir reflekstir. Fakat bu refleks ile objektiflik sağlanmasının bir yolu yoktur. Objektif olmayan değerlendirmeler ise bir kıymet ifade etmez. Önemli olan, yaygın, herkesi uyuşturmuş ve herkesin refleksle kafa sallayıp ses çıkarmadığı yerleşik kabullere karşı devrimci bir tavır takınabilmektir. Bu olmadan insanlık bir yol alamaz...

Gönderi tarihi:

kimsenin ülkenin isminin Türkiye olmasınada bir itirazı yoktur

Açılım gibi onu savunanların da ne istediği belirsiz. Eğer Türk adı bir ırkçı atama ise, niye ülkeye bu ırkın adını vermesini kabul ediyorsunuz?

Şuna dürüstçe "biz bu devlete karşıyız, yıkıp parçalamak, artık özlemine dayanamadığımız Sevr'i gerçekleştirmek için illa bir şeyler bulacağız" deyin de hepimiz anlayalım. Neyi açtığı neyi saçtığı bir türlü açıklanmayan kıvırmaktan ruloya dönmüş dışardan dayatma ihale projelerine taşeronluk yaparak insanları niye kandırıyorsunuz?

Gönderi tarihi:

Doğru siz herşeyi bilimsel olarak ele alırsınız. Ben diyorum bu kainatın bir yaratıcısı var bunun ne kadarı doğru ne kadarı yanlış? Görünmeyen şeylere inanılmaz denir, ben diyorum cinler vardır bunun ne kadarı doğru? Cumhuriyet en iyi yönetim şeklidir, bunun ne kadarı doğru ne kadarı yanlış ve kime göre? Doğru yanlış bakış açısına göre değişebilir zaten bu forumda da tartışılması için birilerinin zıt görüşü savunması gerkiyor. Yalnız müslümanım diyen için bir hadisin( eğer sahih bir hadis olduğu kesin ise) doğruluğu veya yanlışlığı tartışılmaz.

saygılar...

Gönderi tarihi:

Türkiye'yi sadece Türk'ler kurmadı,bu topraklarda yaşayan 30 küsür halk birleşerek kurdu,kimsenin ülkenin isminin Türkiye olmasınada bir itirazı yoktur ancak ülkede yaşayan diğer gruplara-etniklerede Türk dediğiniz sürece bu ülke bir adım dahi ileriye gidemez,tekçilik bu ülkeye göre bir yaşam tarzı olmadığı gibi yönetim tarzıda değildir,bununda örnekleri 90 yıllık tarihi boyunca bir huzurlu gün görmemesinde saklıdır sizde öğrenmek isterseniz 1920 sonrasına ait tarihi belgeleri bir araştırın ve Türk'lüğün getirilmesi sonrası yaşananları analiz edin....

Türk demek Türkiye halkından kimse demektir. Bu kelimenin birleştirici gücüne ihtiyaç olmasa kullanılmazdı. Atatürk de bilirdi Türkiye'nin adını Anadolu koymayı, bu durumda bu halkın genel adı ne olacaktı Anadol* mu?

*İşin esprisi bir yana elbettte böyle bir çözüm üretilebilirdi ancak Türkiye ve Türk denildi. Çünkü Türk'ler çoğunluktaydı ve tarih boyunca oluşan Türk imajı iyi" bir imajdı. Halka özgüven sağlıyordu.

Bu durumda ayrılıkçılık yapmaktansa Türk üst kimliğini kabul edip mutlu mesut yaşamamak niye? Bence Kürtler Amerika'daki latinlerin sahip olduğu haklara sahip olmalı. Ama böyle bölücülük yapmak doğru değil. Türk üst kimliği kabul edilmeli. Kendi dilini konuşsalar, gelenek ve törelerini yaşatsalar bile.

Şimdi bunu yanlış anlama ama Kürt'lerin tarih boyunca ne gibi bir başarası var? Türk imajı kadar güçlü bir imajları varmı. Kendi halkına özgüven sağlayabilecek bir imaj.

Bir Avrupa'ya Asya'ya hükmetmiş daha sonra üç kıtaya birden hükmetmiş bir milletin torunları olduğunu hissetmek var bir de orta doğuda hiçbir tarihi başarısı olmayan bir milletin torunu olduğunu hissetmek var. Objektif ol.

Bu gerçek senin için acı da olsa sonuçta gerçek. Gerçeği inkar etmek ona karşı gelmek sana birşey kazandırmaz.

Kürt'ler bu sorulara objektif cevap verebilirse Türk'üyle Kürt'üyle Laz'ıyla oluşan Türk halkı için büyük bir adım atılmış olacaktı.

Kürtler şimdi kendi dilini konuşmak istiyor. Geçici bir heves olarak yorumluyorum. Bugün ben Türkçe'den çok İngilizce konuşan kanallar izliyorum. Bir gün Kürtler içinde aynı şey olacak. Dünya'ya açılmanın yolunun Türkçe'den geçtiğini öğrenecekler.

Bu sürecin uzamasının tek nedeni AB, ABD ve İsrail'in babalarının hayrına Kürtçülüğe destek vermeleri.

Gönderi tarihi:

Doğru siz herşeyi bilimsel olarak ele alırsınız.

Evet bu yüzden soyut inançlar herhangi bir var yok, doğru yanlış kriterine tabi tutulamazlar. İsteyen var, isteyen yok olduğuna inanabilir. Kimsenin inancı da kimseyi bağlamaz. Ama insanlar arasında üstünlük nedeni sayılabilecek bir etken olup olmadığı böyle bir konu değildir. Hele herhangi bir inanca sahip olanın üstün, olmayanın aşağı olduğu gibi bir iddia kesinlikle kabul edilebilir değildir, olması ne düşünülebilir, ne teklif edilebilir. Böyle bir öneri derhal ve ilk kalemde reddedilir! Çünkü somut bir konuya, soyut dayanak arama girişimidir.

Cumhuriyetten daha iyi bir yönetim şekli olup olmadığı konusu ise, somut verilerle tartışılabilen, hakkında bilimsel somut doneler ortaya konabilen bir konudur. Ama cinler var mı, isteyen için vardır, istemeyen için yoktur. Kimse de diyemez ki "olur mu canım, bak şurda var yazıyor." İstediği kadar yazsın! İsterse kalın harflerle yüz kere tekrarlasın. Ve önemle üzerine basarak söylüyorum: Nerde yazarsa yazsın! Bir şeyin herhangi bir yerde yazıyor olması diye bir kanıt yoktur.

Newton yasası fizik kitaplarında yazıyor diye değil, sayısız deney ve gözlemle doğrulandığı için doğrudur. Ha, deney ve gözlemle doğrulanmadı diye yok mu olacak? Hayır. Var olduğuna isteyen istediği kadar inanabilir, olmadığına da aynı şekilde. Kimse ikisinin de bu hakkını elinden alamaz! İkisinden herhangi birinin veya her ikisinin elinden bu hakkını alalım diyene, her ikisi için de aynı kararlılıkla karşı çıkarım!

Gönderi tarihi:

Evet bu yüzden soyut inançlar herhangi bir var yok, doğru yanlış kriterine tabi tutulamazlar. İsteyen var, isteyen yok olduğuna inanabilir. Kimsenin inancı da kimseyi bağlamaz. Ama insanlar arasında üstünlük nedeni sayılabilecek bir etken olup olmadığı böyle bir konu değildir. Hele herhangi bir inanca sahip olanın üstün, olmayanın aşağı olduğu gibi bir iddia kesinlikle kabul edilebilir değildir, olması ne düşünülebilir, ne teklif edilebilir. Böyle bir öneri derhal ve ilk kalemde reddedilir! Çünkü somut bir konuya, soyut dayanak arama girişimidir.

Cumhuriyetten daha iyi bir yönetim şekli olup olmadığı konusu ise, somut verilerle tartışılabilen, hakkında bilimsel somut doneler ortaya konabilen bir konudur. Ama cinler var mı, isteyen için vardır, istemeyen için yoktur. Kimse de diyemez ki "olur mu canım, bak şurda var yazıyor." İstediği kadar yazsın! İsterse kalın harflerle yüz kere tekrarlasın. Ve önemle üzerine basarak söylüyorum: Nerde yazarsa yazsın! Bir şeyin herhangi bir yerde yazıyor olması diye bir kanıt yoktur.

Newton yasası fizik kitaplarında yazıyor diye değil, sayısız deney ve gözlemle doğrulandığı için doğrudur. Ha, deney ve gözlemle doğrulanmadı diye yok mu olacak? Hayır. Var olduğuna isteyen istediği kadar inanabilir, olmadığına da aynı şekilde. Kimse ikisinin de bu hakkını elinden alamaz! İkisinden herhangi birinin veya her ikisinin elinden bu hakkını alalım diyene, her ikisi için de aynı kararlılıkla karşı çıkarım!

Bu konulara girmek istemiyorum, çünki inanç meselelerinde ben kesinlikle ön yargılıyım, ayet veya hadislerle sabit olan birşey benim için kesin doğrudur; bu konuda acaba bile demem.

saygılar...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.