Φ lena Gönderi tarihi: 10 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 10 Nisan , 2006 Uyumak ne kadar güzelmiş meyerse, biraz büyükleri dinleyin . Zannetmiyorum arkadaş radyo dalgalarıyla takip edildiğimiz kesin, kader her ne kadar elimizde mevcut olsada biyolojik komyuto üzerimizde aktif rolu var, bu durumda her insan bu aktiveteye girmez, insan ırkınının hangi türünün komyutası faliyetde ise bu ırk üzernde aktifdir. Son 4 semavi dinleri ele alırsak hepsinin maddesel senbolu vardır sebeb nedir, işte islamın hac olayı her kimse hacer el esep taşına el sürüp dokunmadıkça bilgisayar kayda bir müslümanı almaz, bu taşa el sürmiyen kendini müslümandan saymasın sebeb neden hac mecburdur.
Φ Adaletlimis Gönderi tarihi: 10 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 10 Nisan , 2006 @sardunyam ne kadar günahkar olsada bedenim RAHMETİNDEN ümit kesmiş değilim. Okuyusun bir haftadan beri hatirlamak istedigim aklima geldi. Allah´im cehennemine atsan bile zebanilere senin adini haykiracagim.
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 10 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 10 Nisan , 2006 lena ya biz burda ne konuşuyoruz sen ne anlatıyorsun. hatları karıştırdın galiba. çok fazla gereksiz bilgi, insanın gerçekleri görmesini engeller.
Φ yeniceri Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 lena ne demek istediğini hiç anlamadım
Φ lena Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 Bizler yüz yüzede tartişsak da gene netice almadan kalkarız, Birileri çıkıp anlatsın bunları kardeşim. Semavi dinimiz islam tek allahçıyız kitabımız peyganberimizde var, diyer dinler gibi evimizde senbollerde yok, hiç bir cisim işaret kullanmadan karada denizde havada dua edebiliriz tamammı, peki hacdaki taşla ne ilgimiz var bu bir cisim bilen anlatsın yanlız gökten indirildi beyazdı siyahlaştı bunları biliyoruz, allahla aramıza bu taşın girmesinin nedeni nedir.
Φ hearten Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 peki hacdaki taşla ne ilgimiz var bu bir cisim bilen anlatsın yanlız gökten indirildi beyazdı siyahlaştı bunları biliyoruz, allahla aramıza bu taşın girmesinin nedeni nedir. ALlah' la arana bu taşı niye sokuyorsun lena? Sen Allah yerine taşamı dua ediyorsun? Yada Allah' tan istemen gerekeni taştan mı istiyorsun? Taşın yüceliği uğruna mı Allah sana verecek istediğini? Nedir Allah' la arana giren?
Φ lena Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 Hayret hac ca neden gideriz öyleyse.
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 Hayret hac ca neden gideriz öyleyse. yahu hacca herhalde taşı okşamaya gitmiyoruz... Taş nedir ki? insanlar oraya birlik olmanın güzelliğini tatmaya gidiyorlar. Hacda insanların hepbirlikte secde etmelerinin meydana getirdiği o muhteşem ahengi görmedinmi? Hacı olmak Kabe'nin duvarlarına el sürmek değildir, hacı olmuş olmak için de hacca gidilmez oradaki havayı teneffüz edip, İslamın doğduğu toprakları görmek ve anlamak çok daha güzel olsa gerek. Ve dünyanın heryerinden oraya gelen tüm müminlerin dil, ırk ayırmaksızın birliğe ulaşmasının güzelliğidir HAC. ALLAH herbirimize nasip etsin İnşallah...
Φ hearten Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 Takıldığınız konular hep madde üzerine kurulu. Silkinin arkadaşlar, üzerinizdeki ölü toprağını atında biraz daha maneviyat üzerinde durun. Kendinizi 70 kg et ve kemik yığını olarak görmekten vazgeçin kendinize haksızlık yapıyorsunuz... Kabul edin bir ruha sahipsiniz...
Φ lena Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 sardunyam: Sence yapılan ayinin bir önemi yokmu, sağdan sola 7 defa dönüp taşa el sürmemizin sence bir anlam ifade etmiyormu, hac ın anlam ve ifadesi halkla berabermi olmak sence, size ve bana ağile ve mektebde din derslerinde öyretilenler nedense farklı.
Φ hearten Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 Sevgili lena Hac bütünüyle simgelerden oluşur. Her bir simgenin derin manaları vardır. Eğer gerçekten bilmek istersen kolayca ulaşabilirsin biraz araştırman yeterli. İnsanları uğraştırma kendin araştır. Nasıl olsa biz yazsak muhalif çıkacak kendiniz okuyun görün daha etkili olur...
Φ lena Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 Sizle bildiklerimizide unutucaz, taş için bir şey yazmak istemediğiniz aşikar görünüyor, ama o taşda oraya keyif için konulmadı herhalde boşunada dönerek ayin yapmıyoruz bir gaye ve anlamı var bir hırıstiyanı bile yaklaştırmıyorlar, neticede allahla bizim aramızdaki bu taşı anlatıcak kimse yok.
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 Ben reisicumhur muhafız alayı askeriyim, hepimiz seçme boylu poslu heybetli kişileriz gerkçesi de sancak merasimine katılanlardanız, telat aydemir ihtilalinde harbiyelilerle atışmaya başladığımızda senin gibi atanların korkudan kısa saçları keplerini kaldırıyor tirtir titriyorlardı, sen harbi ancak hayel edersin senin hislerin nasılmış ozaman anlarız. Sen fi tarihinde sancak merasimlerine katılırken biz burada dağlarda PKK ile savaştık arkadaşımızı şehit verdik,kime ne anlatıyorsun sen.Bana söylesene sen şu anda hangi bayrağın altında yaşıyorsun,vergini kime ödüyorsun.Kendi ordunla çatıştığını övünerek mi anlatıyorsun?Sen Almanya'da arkadaşlarınla okey çevirirken burada hergün şehitler veriyoruz biz,azıcık saygılı ol Allah aşkına.Ben değil sen hayal ediyorsun harp ettiğini..hah
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 benimkini ölçmüş ya berabermisiniz tehdid ediyorsun sen beni. kimse seni tehtid etmiyor,neden gocunuyorsun?
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 Konu kaynadı gitti. Kaynamadı,ben o yazını yeni okudum.Sen hele bana bi cevap ver ben sana Hacer-ül Esved'i ayrıntıları ile anlatacağım..
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 sardunyam: Sence yapılan ayinin bir önemi yokmu, sağdan sola 7 defa dönüp taşa el sürmemizin sence bir anlam ifade etmiyormu, hac ın anlam ve ifadesi halkla berabermi olmak sence, size ve bana ağile ve mektebde din derslerinde öyretilenler nedense farklı. sevgili lena hakikaten ben taşın anlamını ve neden tavaf edildiğini bilemiyorum. hiç sormadım ama şimdi merak ettim öğrenmek isterim senin bildiğin bişey varsa lütfen bizimle paylaş... diğer arkadaşlarda bilen varsa haccın tüm farizelerinin anlamlarını bizimle paylaşırlarsa memnuniyet duyarım...
Φ lena Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 zor arkadaş alay konusu veya uzaylı oluyorum sonra sitedeki anlayışlı tartışılıcak bir kişi de sizsiniz ama diyer arkadaşlar tiiyyeee alıcaklarından eminim.
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 sevgili lena hakikaten ben taşın anlamını ve neden tavaf edildiğini bilemiyorum. hiç sormadım ama şimdi merak ettim öğrenmek isterim senin bildiğin bişey varsa lütfen bizimle paylaş... diğer arkadaşlarda bilen varsa haccın tüm farizelerinin anlamlarını bizimle paylaşırlarsa memnuniyet duyarım... Ben açıklayacağım sen lena dan bekleme öyle şeyler.Şimdi işteyim az sabret..
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 Yanlış anlamayın ama arkadaşlar bizim gibi okumayı seven insanlar başlıklara bakarak konulara giriyor. Sonuç: Başlıkla hiç alakası olmayan kişisel tartışmalar ve yönlenmelerle sonuçlanıyor... Forumu daha okunur yapmak bizim elimizde biraz daha konu başlıklarına bağlı kalarak yazı yazarsak daha sağlıklı bir forumumuz olur ve bizde daha çok bilgi sahibi olma yolunda ilerleriz... Haklısın ama kendimi tutamıyorum,kendi adıma özür dilerim..
Φ lena Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 Hani yazmıycam demiştin ne oldu kendini idare edemiyorsun daha bizemi akıl vericen.
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 Hani yazmıycam demiştin ne oldu kendini idare edemiyorsun daha bizemi akıl vericen. Ya,görüyorsunuz sataşma var.Lena hangi soruma cevap verebildin de yazıyorsun hala allasen?Bırak meşgul etmeyelim insanları..
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 sevgili lena hakikaten ben taşın anlamını ve neden tavaf edildiğini bilemiyorum. hiç sormadım ama şimdi merak ettim öğrenmek isterim senin bildiğin bişey varsa lütfen bizimle paylaş... diğer arkadaşlarda bilen varsa haccın tüm farizelerinin anlamlarını bizimle paylaşırlarsa memnuniyet duyarım... Evet sardunyam ve merak eden arkadaşlar İşte size Hacer-ül Esved ; Öncelikle nedir bu Hacer-ül Esved, Allah(cc) tarafından Hz.İbrahim'e Hz. Adem'in indirildiği veya ilk evini yaptığı yere bir yapı yapmasını emri gelince Hz İbrahim oğlu Hz İsmail ile kabenin inşasına başlar.İnşa sırasında melekler taş getirerek yardımda bulunurlar.İbrahim aleyhisselâm; "Ey İsmail! İyi bir taş getir ki, hacılara işaret olsun" buyurdu. İsmail aleyhisselam bir taş getirdi. İbrahim aleyhisselam; "Bundan daha iyi bir taş getir" buyurunca; Ebu Kubeys dağından; "Cebrail aleyhisselam, tufanda bana bir taş emanet etti. Gel onu al!" diye bir ses işitti.Bunun üzerine Hacer-ül-esved taşı Ebu Kubeys dağından alınıp, Kabe'deki yerine yerleştirildi. (Azraki'den alıntıdır).Hacer kelime olarak taş demektir.Hacer-ül Esved cennet taşı(yakutu) olarakta bilinir.İnanışa göre indirildiğinde bembeyaz olan bu taş şu anda kırmızıya çalan siyah renktedir ve üzerinde sarı benekler ve çizgiler vardır.Bu hale gelmesinin sebebi günahkarlar olarak bilinir. Kabe inşasından bu yana çok kez yıkılmış hasar görmüş ve tekrar inşa edilmiştir.Hz Muhammed'e(s.a.v) peygamberlik gelmeden 5 sene önce yine yıkılmış ve kabileler aralarında işbölümü yaparak kabe'yi yeniden inşa etmişler sıra Hacer-ül Esved'e geldiğinde kimin koyacağı konusunda tartışma çıkmış.Bunun üzerine daha 35 yaşında olan güvenilir ve ileri görüşlü buldukları Hz Muhamed'in(s.a.v) hakemliğine başvurmuşlar.Hz.Muhammed(s.a.v) eline bir asa almış ve yere yayılan örtünün üstüne taşı koymuş.Oradakilere örtünün uçlarından tutarak kaldırmalarını istemiş ve taşın konulacağı doğu tarafına gelindiğinde kendi elleriyle taşı yerine yerleştirmiş. Kutsallığına gelince hadislere başvuracağız;Hazret-i Ömer, Hacer-ül-esved taşına, karşı; "Sen bir şey yapamazsın, fakat Resulullah'a uyarak seni öpüyorum" dedi. Hazret-i Ali bunu işitince, Resulullah'ın "Hacer-ül-esved, kıyamet günü insanlara şefaat eder" buyurduğunu söyledi. Hazret-i Ömer de hazret-i Ali'nin bu sözüne teşekkür etti. (Davûd bin Süleyman) Tavafa (Kabe'nin etrafında dönmeye) Hacer-ül-esvedden başlamak ve burada bitirmek sünnettir.(Zeylâî) Tavaf: İhrama girmis olan hacılar, Mekke'ye geldikleri zaman, dogru Kabe'yi tavafa giderler. Sadece hacc-ı ifrada niyet eden hacılar Kudum Tavafı'na, Hacc-ı Temettü ve Hacc-ı Kirana niyet eden hacılarda Umre Tavafı'na niyet ederler. Tavaflarda Kabe sol tarafa alınarak Hacerül-Esved'den baslanır. Yedi defa dönülür. Ilk üç dönüste remel yapilir. (Kisa adimlarla canlı yürümektir. Sonunda sa'y olan tavaflarda remel ve iztiba (sag omuzu açmak) yapılır. Her tavafta yapılmaz) Her dönüşe bir savt denir. Her savtın duası vardır. Bilinmezse bildiğiniz bir duayı okuyarak tavaf edilir. Hacerül-Esved'in karşısına gelinince: "Bismillahi Allahu ekber" diyerek elle selamlanır veya dokunulur. Tavaf bittikten sonra İbrahim makamına yakın bir yerde iki rekat namaz kılınır. 1. rekatta Kafirun suresi. 2. rekatta İhlas suresi okunur. Zemzem içilir ve Umrenin sa'yına geçilir. Umarım faydam olmuştur,sevgiler..
Φ lena Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 Evet doğru anlatmışın, ama din le taşın ne ilgisi var bunu anlat anlıyalım bir sürü inanışlar var sen tufanda cebraile emanet edilmiş diyorsun bir başkası gökten indirildi der bir başkası cennetden getirildi der. Anti maddeden haberin var herhalde, melek anti madde varlık nasıl taş getirmede çalışıyor bu 1 taşın bu kadar kıymetli oluşunun sebebi ne bu da 2 ? düşünebiliyormusun yoksa kayıtsız şartsız bu böylemi diyeceyiz.
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2006 sevgili taurusmutis açıklaman için teşekkürler... hakikaten öğrenmiş oldum. sevgili lena sende kendi bilgilerini paylaş lütfen ben samimiyetle okuyacağım. alay konusu olmasından endişe etme, her fikre saygı duymayı biliyoruz biz... ve tüm arkadaşlarımdan rica ediyorum meseleleri kişiselleştirmeyelim... birbirimize tahammül gösterebilmeliyiz, başka türlü anlaşmamız mümkün olmayacak... saygılar
Önerilen İletiler