Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

ben de onların sitelerine kendi kitabımın reklamını versem hoşlanmazlar belki sayın alio 1. galiba benim kitabım sizin de kitabınız değil. forumlarda üsluba biraz dikkat edelim.

İnandığım Allah ın kitabıdır Kur'an da İncil de...

Lafınızı bilin de konuşun...

İstediğiniz reklamı istediğiniz yere verin...

Ben gocunmuyorum;siz de yanına verirsiniz kendi reklamınızı;sorun kalmaz sizin için de...

:zorro:

• Cevaplar 85
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

sevgili bilimselci

seninle fikir paylaşmak adına bir kaç konu açmak istiyorum.

mesela günümüzün en önemli sorunlarından biri olan toplumda ki şiddet neden kaynaklanıyor ve neden gittikçe artıyor?

ve ahlaki eğitimden yoksun kalan gençlere nasıl bir ahlaki eğitim uygulanabilir ve bunun yeri neresidir?

sevgi ve saygıyla kal

Gönderi tarihi:

sardunyam biraz dallamalık gibi olucak ama kanatimce islamda bütün ahlaki kurallar vardır yani bence gençler islama yaklaştırmak bu tip konular hakkında seminerler yapmak tv deki müstehçen bölümleri silmek bana kalırsa gençler için çok iyi olur

Gönderi tarihi:

yeniçeri arkadaşım

bize göre İslamın özü güzel ahlaktır zaten ancak ben inanmayanların ahlaki değerlerini merak ediyorum.

ayrıca sana da bir sorum olacak, müsadenle; İslam dinine mensup olan insanların büyük çoğunluğu ahlaki değerlere ne kadar önem veriyor ve islami eğitim nasıl ve nerede verilmelidir? Ahlaki eğitim sadece dini eğitimle mi mümkündür? başka bir yolu yok mudur?

Bunları samimiyetle soruyorum, samimi cevaplarını bekliyorum...

Gönderi tarihi:

sevgili bilimselci

seninle fikir paylaşmak adına bir kaç konu açmak istiyorum.

mesela günümüzün en önemli sorunlarından biri olan toplumda ki şiddet neden kaynaklanıyor ve neden gittikçe artıyor?

ve ahlaki eğitimden yoksun kalan gençlere nasıl bir ahlaki eğitim uygulanabilir ve bunun yeri neresidir?

sevgi ve saygıyla kal

Sevgili Sardunya arkadaşım,

Daha önceki bazı iletilerimde bahsetmiştim.

Tarihte fazla miktarda ekonomik mülkiyete sahip olanlar,

özel mülkiyetlerini korumak istemişler.

Yoksullardan ve yoksul isyancılardan.

Bunu da din hükümleri ve milli (ırkçı anlayış) ahlakla yapmaya çalışmışlar.

Bu orta çağ anlayışı, kapitalist ekonomi sistemindede halen devam etmekte...

Fazla miktarda(komprador) özel mülkiyet sahibi sömürücüler,

Kendilerini koruyan dini ve milli kurallarla,

Din farklılığı gurupları,

Mezhep farklılığı gurupları,

Irk farklılığı gurupları vs. oluşturarak,

guruplar çatışması hatta milletler çatışması yaptırmaktadırlar.

Özel mülkiyeti koruma güdüsü bireylerden devletlere kadar hep ayni.

İşte emperyalist ülkeler. Bölüyorlarda bölüyorlar...

Binlerce insanın kanı akıtılıyor zengin olabilmek uğruna.

Dini mezhebi ve de ırkçılığı kullanarak.

Bu takıntılarımız bölünmeye çok müsait...

Sonrada kavgaya...

Öyle olmuyormu sevgili sardunya ?...

Seni ve beni bile farklılaştırmışlar...

Bazen kavga da yapıyoruz farklılıklarımızla...

Ama onlar el ovuşturuyorlar...

Burada mutabıksak bir başka günde,

nasıl ahlak olmalı yı konuşalım...

İyi dileklerimle...

Gönderi tarihi:

sevgili sardunyam bana kalırsa islami eğitim tüm eğitimler gibi evde başlar ve hayatın her yerinde devam eder okulda devam eder camide devam eder bir ormanda dahi devam eder

ben kendi dini eğitimimi almaya evde başladım ve bu mükemmel din için bilgi bulmayada başladım bence evvala evde başlanmalı tabi anne ve babanında bilinçli olması gerek

şimdi müslümanlar ahlaki değerleri nasıl yaşıyorlar bence maalesef

şu devirde heleki çok zor çünkü eskiden yaşamak kolaydı ama şimdi yolda yürümek bile zor bana kalırsa ilk olarak gençleri namaza ve camiye sonrada cemmate bağlamak gerekir ki bu sayede ahlaki olarak her daim iyi olalım

şimdi bazıları diyecek ki ahlakın camiyle cemmatle ne alakası var

ben size şunu diğim bakın eğer insanlar günde cemmat oldukları için 2 saat camiye verseler arkasındanda 1 saat sohbet olsa

3 saat sohbetlerde ben her zaman kendi kötü huyumu farkerdim ve düzeltmek için niyet ederim niyet te başarmanın yarısıdır

bana kalırsa bugün ahlakın zor yaşanmasının tek sebebi var o da

"BATI"

güneş doğudan doğar eğer biz batılaşmaya çalışmaksak batıya özenmessek oradaki çirkinlik atsak

kanatimce islam kültürünü yaysak toplumda ahlakı sorun kalmaz çünkü dini kurallara sıkı sıkı ya bağlı bir insan günahtan korkar ve de ahlaka sıkı sıkıya bağlanır

islami kültürü yaymaya da nerden başlanmalı peki

bana kalırsa bir toplumu etikilemenin yolu TELEVİZYONDAN geçer

Gönderi tarihi:

merhaba yeniçeri

cevap yazdığın için teşekkürler.

bende senin gibi düşünüyorum, ahlak dinle örtüşür bence de ancak şimdi ateist arkadaşlar biz ahlaksızmıyız diyebilirler, o bakımdan ahlakı dinle sınırlamamakta fayda görüyorum.

çünkü zaman zaman bunun tersinin olduğunu görebiliyoruz. dini eğitimden kastın nasıl bir eğitim olmalı, korkuya dayalı mı, sevgiye dayalı mı? ya da bilgiye dayalı mı, ibadete dayalı mı? ya da tabularla çevrili mi yenilikçi mi?

bunlar aşılması gereken zor konular, insanlarımız dini tabulaştırıyor. oysa din tabulardan oluşmaz. din insanın mutluğu ve huzuru için garantidir ancak doğru kavrayabilirsen. eğer dini bir savaş sebebi olarak görürsen ve başka inançlarla çatışırsan o zaman senin mutluluğun için birilerinin mutsuz olması gerekir. buda Allah'ın adelet sistemine aykırıdır.

Müslümanlar tüm bu tabulardan, hurafelerden, bilgisizlikten kurtarılmalıdır. Din insanın kolay kaybedeceği birşey değildir. Eğer sevgiyle bağlıysan dinden kopmazsın, ancak zoraki bir bağla bağlıysan o zaman zaten dindar değilsindir.

saygılar

Gönderi tarihi:

lena lütfen lafları çarpıtıp tuhaf tuhaf tezler üretmeyin ben batıyı ve batıdan gelen şeyleri sevmem abd Irak a girdi ama biz o gunden beri hiç yabancı mamul almadık bakın ben başım ağrıyınca aspirin alırım bilgisayar kullanıyorum ama batılı gibi giymem ve konuşmamaya çalışırım mümkün olduğunca şarklı kalılım eski Osmanlıda dendiği gibi kendimi garb mukallitciğinden alıkoyarım ama teknolojiye kusmem ben teknoji hizmet iiçin kullanıyorum

sardunyam bakın biz Allah ı nasıl bilirsek Allah bize öyle davranır yani bizler Allah ı merhametli olarak bilirsek bize merhametli bilelim

dini eğitim bana kalırsa şöyle olmalı

bebeken

yeni doğduğunda başında bi hatim indirimeli sonra hergun Abdul Samedi dinleritilmeli tüm namazlarımı onun yanında kılınmalı dini ilmihal ve tefekkür risale ve benzeri dini kitapları yanında okunmalı her sabah ezan okununca uyandırılmalı ve kerat bitinceye kadar yanında kitp vve cevşen okunmalı uyumaması için kerat bitince uyumalı bebekliği böyle geçer gider

5 ve 12 yaş arası eğitim

devamlı namazın faydalarından bahsedilmeli namazlarını takip edilmeli okuma yazmayı söktüyse hergun belli kitapları okuması sağlanmalı(tabi kitabı önce anne baba okumalı)sohbetlere gitmeli

(erkese baba kızsa anne) tefekkür yapması için fen bilgisi verilmeli tarih bilgisi verilmeli ve insanlara nasıl davranmalı merhametin artılarını tatlı dilli konuşmayı hakaret ve küfürlü konuşmanın zararlarını kendi kültürümüzü peygamberimizi sahabilerimiz anlatılmalı evliyalar anlatılmalı kısacası o insanlara özenmeli

12 15 yaş

aslında en zor dönem devamlı üstüne düşmeli ve karşı cinsle tüm arkadaşlıkları engellemeliki günahlar zincirine girmesin bunun için en etkili yöntem eğer sen böyle bir şey yaparsan babalıktan gelen tüm haklarımı haram ederim

bu laftan sonra zaten cesaret edemez

dini konularda daha üstüne düşerim devamlı abilere yollarım ve cemate bağlanmasını sağlarım

15.....

bu yaştan sonra ebebeyin fazla birşey yapamaz zaten yanlızca aramı iyi tutarım namazlarına dikkat ederim arkadaşlarına dikkat ederim o kadar

işte bence bu eğitim sağlanırsa Ahlak kurtulu

kurturur dil tarih ahlak ve iman

görüler nasılmış neymiş kahraman

ya bi incil rekramından nerelere geldik

Gönderi tarihi:

ne yani biz namazımızı kılsak merhametli olsak tarimizi bilsek fen ilimlerini bilsek sohbetlere gitsek abd tepemize biner öylemi

kolaydı dimi

burası Türkiye biz nasıl ki 1.kurluş muharebesini kazandık 2.de kazanırız

Gönderi tarihi:

Bu anlattıklarını biz eyer yapsaydık amarika ırak ve irandan evvel bizim tepemize binerdi ey hat nasıl akıl bu.

Lena biz Türk'üz.Her yıl bu vatan 250.000 asker yetiştirir ve ülkemize girme cesaretini gösterebilecek kim olursa olsun belasını bulur.Sen Almanya'dan bu hissin ne olduğunu anlayamazsın,vatanseverlik apayrı bişeydir.Burada tartışan inançlı veya ianançsız herkes kanının son damlasına kadar bu ülkeyi savunur.(Buna katılmayan varmı arkadaşlar?).Irak'ta olduğu gibi Amerikan askerlerini halaylarla türkülerle karşılamayız..

Gönderi tarihi:

Lena biz Türk'üz.Her yıl bu vatan 250.000 asker yetiştirir ve ülkemize girme cesaretini gösterebilecek kim olursa olsun belasını bulur.Sen Almanya'dan bu hissin ne olduğunu anlayamazsın,vatanseverlik apayrı bişeydir.Burada tartışan inançlı veya ianançsız herkes kanının son damlasına kadar bu ülkeyi savunur.(Buna katılmayan varmı arkadaşlar?).Irak'ta olduğu gibi Amerikan askerlerini halaylarla türkülerle karşılamayız..

Ben reisicumhur muhafız alayı askeriyim, hepimiz seçme boylu poslu heybetli kişileriz gerkçesi de sancak merasimine katılanlardanız, telat aydemir ihtilalinde harbiyelilerle atışmaya başladığımızda senin gibi atanların korkudan kısa saçları keplerini kaldırıyor tirtir titriyorlardı, sen harbi ancak hayel edersin senin hislerin nasılmış ozaman anlarız.

Gönderi tarihi:

gene gene lafları başka yerlere çekme

bakın ben pişman olursunuz derken adam vatana o öyle bir hizmet yaparki bu dediğinizden pişman olursunuz demek istedim

bana kalırsa taursuzun demek istediği buradaki milliyetçilik akımını görmek için burada olmak gerekir almanyadan fazla görülmez

Gönderi tarihi:

taurusmutis, yeniçeri, lena

selamlar

neler tartışıyorsunuz siz öyle... :clover:

ben aşırı hisli bir dindar ve milliyetçiyim. Türk ve müslüman olmaktan gurur duyuyorum. tüm arkadaşlarımın da öyle olduğunu düşünüyorum (kimisi Türk ama müslüman değil) onlarıda seviyorum. tek sevmediklerim vatanhainleridir...

damarlarımızda ki asil kan heran şahlanabilir... :clover:

Gönderi tarihi:

sevgili yeniçeri

küçükken KURAN kursuna giderdim yazları, bize KURAN öğreten hocalarımız bizi hep ALLAH'tan korkutmaya çalışırlardı, işte şunu yaparsanız şöyle cezalanırsınız, ALLAH sizi şöyle yakar böyle yakar derlerdi. düşün küçücük çocuksun ALLAH'ı sevmeden önce korkmayı öğretiyorlar. ancak ben şükürler olsun kalbimde öyle bir sevgi hissederdim ki onlar öyle anlatırlarken ben kalbimden öyle olmadığını hissederdim. ALLAH'ın rahmeti, gazabından üstündür.

bence ahlaken çocuğa günahtan ziyade, yanlış, ayıp, hoş değil gibi şeylerle yol göstermeliyiz. çünkü çocuk henüz günah kavramını anlayamayacak yaştadır. ve bu onu başka yerlere sürükler. ve önce ALLAH sevgisini öğretmeliyiz. ALLAH'ın kullarını özellikle çocukları çok sevdiğini onların dualarını çok çabuk kabul ettiğini anlatmalıyız, önce sevmeyi öğrenirse sonra onu kaybetmemek için yanlış yapmaktan kaçınacaktır.

çok fazla dinsel eğitimde zamanla sıkıcı olabilir. insan nefsi olan bir canlıdır. nefsine zulümde haram kılınmıştır. o bakımdan insan kendini asla dünyadan soyutlamadan, hiç bir din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin kısa ömrünü herkesten birşeyler öğrenmeye çalışmakla geçirirse, insan olarak yaratılmış olmasının gereğini daha iyi yapmış olacaktır.

çocuklara doğru düşünce, yardımseverlik, öğrenme isteği, araştırma yapmak, bilimsel merak uyandırmak gibi şeyler de öncelikli öğretilmelidir. Allah sevgisi ile beraber.

saygılar

Gönderi tarihi:

zaten ben en başta belirttiğim gibi biz eğer Allah ı çok sert bilirsek bize çok sert davranır ama eğer merhametli bilirsek bize merhametli davranır tabiki çocuklara Allah sevgisi aşılanmalı zira siz korttuğuz şeyden kaçarsınız sevdiğiniz şeye yaklaşırsınız

şüphesiz Allah ın gazabı korkunçtur

ve gene şüphesiz Allah ın rahmeti ve merhametide boldur

kim bilir belki bir yetime yardım ettiğimiz için bizi cennetine koyar(farzları yapmak şartıyla)

zaten Allah ın merhameti olmazsa biz bir ömür boyu ibadet etsek cennete giremeyiz

benden size tavsiye hiçbir iyiliği küçük görmeyin benim bir tabirim var günahlar zinciri

tabiki bunun gibide bir sevab zinciri vardır

ne mutlu sevaplar zincirinde olana

ne acı günahlar zincirinde olana ve kazanma kuşağında kaybedenlere

Gönderi tarihi:

sevgili yeniçeri

temennine katılıyorum. ömer hayyamın bir dörtlüğünden kısa bir şey yazacağım buna karşılık. güzel bir fikir paylaşımı oluyor. teşekkür ederim.

saygılar

ne kadar günahkar olsada bedenim

RAHMETİNDEN ümit kesmiş değilim. :clover:

Misafir
Bu başlık cevaplara kapatılmıştır.
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.