Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Cuma, 16 Temmuz 2010 00:21

TV ekranlarına konuk olan emekli generalleri dinlemek yararlı oluyor. Orduda general olmak kolay değildir. Bazen aradan "bu da nereden çıktı" denilecek kişiler çıkıyor ama her kurumda o kadar hata olur. TV'de en sık görünen ve konusunda tartışılmaz en iyilerden biri olan Emekli General Osman Pamukoğlu'dur. 28 Temmuz 2008'de HAK VE EŞİTLİK PARTİSİ'ni kurana kadar da terör konusundaki önerilerini ilgiyle izledim.

Pamukoğlu'nun dikkate alınması gereken görüşleri, siyasal sulanma içinde bile önemini koruyor.

Hafta içinde Osman Pamukoğlu, SANSÜRSÜZ programında general yaşlarıyla ilgili ilginç şeyler söyledi. "60 yaşından sonra generallik yapılmaz" dedi.

Ben de merak ettim. Kurtuluş Savaşı dönemindeki komutanların hangi yaşlarda general olduklarını araştırdım.

Mustafa Kemal 35,

Fevzi Çakmak 39,

İsmet Inonu 37,

Ali Fuat Cebesoy 35,

Kazım Karabekir 36,

Fahrettin Altay 41,

Refet Bele 40,

İzzettin Çalışlar 40,

Abdurrahman Nafiz Gurman 44,

Halit Karşıalan 39.

Bu kadro tarih sahnesinden silinmeye çalışılan bir ulusa hayat verdi. Bugün 50 yaşından önce general olmak için olağanüstü başarı göstermek gerekiyor.

Osman Pamukoğlu da 50 yaşından önce general olmuş. 1993 yılında Tuğgeneral olduğunda 46 yasında. 1 .dereceden altın üstün cesaret ve Feragat madalyası, 2 kez üstün cesaret ve feragat madalyası, 5 kez üstün birlik yetiştirme nişanı almış. Türk Ordusunda 5 kez "üstün birlik yetiştirme" nişanına sahip tek kişi.

1997 yılında Tümgeneral olmuş. Her şey buraya kadar çok güzel gitmiş. Silahlı kuvvetler bu başarılı ve yetenekli generaline daha fazla yol vermemiş. 5 yıl aynı rütbede beklettikten sonra "kadro bulunmadığından" 2002 yılında Askeri Şura tarafından emekli edilmiş.

Osman Pamukoğlu'nun terörü azaltmak konusundaki uzmanlığı ve başarıları Korgeneralliğe yükselmesine yetmemiş. 55 yasında "kırmızı kartı" göstermişler. Bulundukları yerlerde belirli hedef olan karakolların tümünü yıkacağını söylüyor.

Osman Pamukoğlu gibi subayların önlerinin açılması ve daha geniş yetkilerle terör bölgesinde çalıştırılmaları gerekirken, kadrosuzluk gibi pek gerçekçi olmayan tuhaf gerekçeyle ordu dışında bırakılmaları düşündürücüdür.

Osman Pamukoğlu'na kadro bulamayan ve emekliliğini isteyenlerin kimler olduğunu öğrenmek isterim. "Terör neden bitmiyor" sorusunun yanıtı buradadır.

Kaynak: Anayurt – Orhan Selen

Gönderi tarihi:

1453 yılında fatih İstanbul’u 21 yaşında fetih etmiş,1915–40 yıllarında ilkokulu bitiren öğretmen oluyordu. O dönerde o yaşlarda general olması çok doğal, aradan neredeyse bir asır geçmiş ve bununla beraber eğitim artmış tecrübe aranmış vs.

NTV programını bende izledim inanın yine güldürdü beni.

1 yılda terörü bitireceğini söylüyordu, tv yapımcısı nasıl yapacaksınız diye sorduğunda ise 6 aylık eğitimli askerler ile aylarca arazide saklanıp ansızın teröristin karşısına çıkacağını söyledi.

Silah teçhizat yemek ve su ihtiyacını nasıl karşılayacaksınız diye sorulduğunda 3-5 saniye bekledikten sonra araziye gömeceğini daha sora çıkaracağını söyledi. :D

Sanırım paşam 2010 yılında olduğumuzu unuttu.

Yani bu sözleri sıradan biri söylemiş olsaydı bu kadar esprili olmazdı.

Arkadaşım eğer gerçekten mantıklı yorum ve gerçek olayları bilmek istiyorsan biraz abartılı olsa da en azından mantıklı Erdal Sarı zeybek’i tavsiye ederim. Birde son günlerde tv lere çıkan güzel bir yorum yapan bir paşa var adını hatırlayamadım.

Gönderi tarihi:

Hayır PKK dağda susuz aç, hava ile beslenerek mi yaşıyor? Aynısı. Lojistik elbette olacak. PKK mağaralara erzak depolamıyor mu? Aynısı. Sabit bina olmayacak, hareketli birlik olacak. Bunda anlaşılmayacak bir şey göremedim.

Bir binayı korursan, aylarca stres altında bekler, gözetlenir, izlenirsin ve en zayıf anında saldırıya uğrarsın. Bu çok belli, kesin ve apaçık bir şeydir. Gayri nizami savaşta duran, donan, hareketsiz kalan ölür! Bu kadar!

Osman Pamukoğlu söylediklerini bizzat uygulamış bir efsane komutandır. 26 kez Irak'a girmiş ve döneminde PKK kuruluşundan beri en ağır darbeyi almıştır. "Kan Uykusu" belgeselini izleyerek ve "Unutulanlar Dışında Yeni Bir Şey Yok" kitabını okuyarak harekat tarzını öğrenebilirsiniz. Gayri nizami harp tekniklerine harfiyen karşılık vererek askeri yeteneğini kanıtlamıştır. Beş adet "Üstün Birlik Yetiştirme Nişanı" sahibidir.

Ama sonra PKK nın kırılan beli hemen istirahat ve tedaviye alındı, Başbuğ'un da itiraf ettiği üzere "PKK bitti sandık" dediği üzere iyileşsin diye hiç elleşilmedi. Pamukoğlu da "kadrosuzluk nedeniyle" emekliye sevkedildi!

Ve başa döndük...

Gönderi tarihi:
Erdal Sarı zeybek

Dalga mı geçiyorsun? Erdal albayımı bilmez olur muyum? Sen giderken biz geliyorduk merak etme! :lol:

Gönderi tarihi:

Dalga mı geçiyorsun? Erdal albayımı bilmez olur muyum? Sen giderken biz geliyorduk merak etme! :lol:

Öyle olsun...sevgili demirefe.

Aslında Pamukoğlu hakkında yorum yaparak birilerini sevindirmek istemiyorum.

Fakat;

Bildiğim doğrulara sessiz kalarak, kendimi kandırmak istemiyorum.

Gönderi tarihi:

Hayır PKK dağda susuz aç, hava ile beslenerek mi yaşıyor? Aynısı. Lojistik elbette olacak. PKK mağaralara erzak depolamıyor mu? Aynısı. Sabit bina olmayacak, hareketli birlik olacak. Bunda anlaşılmayacak bir şey göremedim.

Bir binayı korursan, aylarca stres altında bekler, gözetlenir, izlenirsin ve en zayıf anında saldırıya uğrarsın. Bu çok belli, kesin ve apaçık bir şeydir. Gayri nizami savaşta duran, donan, hareketsiz kalan ölür! Bu kadar!

Osman Pamukoğlu söylediklerini bizzat uygulamış bir efsane komutandır. 26 kez Irak'a girmiş ve döneminde PKK kuruluşundan beri en ağır darbeyi almıştır. "Kan Uykusu" belgeselini izleyerek ve "Unutulanlar Dışında Yeni Bir Şey Yok" kitabını okuyarak harekat tarzını öğrenebilirsiniz. Gayri nizami harp tekniklerine harfiyen karşılık vererek askeri yeteneğini kanıtlamıştır. Beş adet "Üstün Birlik Yetiştirme Nişanı" sahibidir.

Ama sonra PKK nın kırılan beli hemen istirahat ve tedaviye alındı, Başbuğ'un da itiraf ettiği üzere "PKK bitti sandık" dediği üzere iyileşsin diye hiç elleşilmedi. Pamukoğlu da "kadrosuzluk nedeniyle" emekliye sevkedildi!

Ve başa döndük...

Sevgili demirefe söz konusu sabit bina değil, sizin söylediğiniz takdikler 90 lı yıllarda kaldı şimdi teknoloji zamanı, terörle mücadele için bu günün imkanlarında en önemlisi taarruz helikopterleridir.

Elbette asker arazide olacak ama asker arazide bir pkk terörsiti gibi saklamaz.

Teröristler 2-3 kişilik gruplarla sınırdan giriyor(son girişleri öyle olmasa da)eylemlerini 2-3 militan ile yapıyor. Köylerden destek alıyor vs.

Asker ne yaparsa yapsın arazide görüntü verecektir köylüler ve çobanlardan pkk ya yardım yapanlar var zaten pkk ya bular askerin var olduğunu bildiriyor .

Bu gün tanıdığınızı söylediğiniz Albay Erdal Sarı zeybek in tespiti doğrudur.

Ne diyor Sayın sarızeybek pkk değil, devlet gücünü bölgede gösterecek.

1)Teknoloji pkk ya karşı kullanılacak

2)K.ırak’a girilerek TSK kandilde konuşlanacak.

3)K.ırak bölgesine ambargo uygulanacak. K.ıraktan ve içeriden Lojistik destek kesilecek

4)Pkk ya dolaylı yoldan yardım eden ülkeler ile ilişkiler gözden geçirilecek.

5)Kritik geçiş noktaları ve pkk nın karargâhı olarak bilinen(yuvalarının) uygun yerlerin baraj yapılarak su ile doldurulacak.

Pkk zayıf kalacak ve halk devlete güvenecek.

Ayrıca Osman Pamukoğlunun terörle mücadelesi 2 yıldır o mücadeleyi de tugay komutanı iken yapmıştır.

O dönemde yalnız pamukoğlu değil o bölgede görev yapan bütün subay astsubaylar o belgeleri almıştır.

Motivasyon için bu tür belgeler her komutanlığa her yıl standart olarak verilir.

2 yıl hakkaride görev yapmakla efsane olunmaz.

Kitaplarda anlatılan süslü kelimelere asklikten alamayanlar inana bilir bizim karnımız tok bu süslü kelimelere.

Efsane, kuzey ırak bölgesinde görevli adı duyulmamış subaylarımız askerlerimizdir.

Bu gün hepimiz biliyoruz bir tugay komutanının masa başında harita üzerinde nasıl mücadele ettiğini!

Gönderi tarihi:

3)K.ırak bölgesine ambargo uygulanacak. K.ıraktan ve içeriden Lojistik destek kesilecek

4)Pkk ya dolaylı yoldan yardım eden ülkeler ile ilişkiler gözden geçirilecek.

Bu maddeler uygulanmazsa bu terör belası bitmeeezzzz!

Terörle mücadele ettiğini söyleyenler samimi iseler ilk uygulanması gereken maddeler bunlar, yahu böyle bir mantık var mı, adam senin teröristini besleyecek sen hala ekonomik faaliyetlerine devam edeceksin; olmaaaaz! Olabilemeeeez!

saygılar...

Gönderi tarihi:

Bu maddeler uygulanmazsa bu terör belası bitmeeezzzz!

Terörle mücadele ettiğini söyleyenler samimi iseler ilk uygulanması gereken maddeler bunlar, yahu böyle bir mantık var mı, adam senin teröristini besleyecek sen hala ekonomik faaliyetlerine devam edeceksin; olmaaaaz! Olabilemeeeez!

saygılar...

Yukarıdaki maddelerin her biri diğerinden çoknemli, belki öncelik sırası değişebilir fakat bunların haricinde anlatılanlar hikayeden ibaret.

İstihbaratın kullanılmasıda eknmelidir bu maddelere..

Gönderi tarihi:

Sayın kaplan 200, sırf karşı olmak için daldan dala atlar görüntüsü çiziyorsunuz, üstelik atladığınız dalların hiç biri tutunulur cinsten dallar değil. Tersine son derece tutarsız, çürük dallar. Yani baktım şöyle, ciddiye alıp yanıt vereyim mi diye düşündüm, pek değecek şekilde gözükmüyor.

Şu kadarını söyleyeyim, helikopter Osman Pamukoğlu'nun söylemiyle, bu mücadelede asli unsurlardandır. Helikoptere mutlak ihtiyaç vardır.

Bunun haricinde gerilla savaşının ve ona simetrik yanıt vermenin ilkeleri çok bellidir, Osman Pamukoğlu bu işlerin uzmanıdır. Bilfiil de uzmanı olduğunu eylemle kanıtlamıştır.

Siyasette karşımızda üç tür insan vardır: Rakip, hasım ve düşman. Rakipler olması doğaldır, demokrasinin gereğidir. Bunların tutarlı görüşlerine yanıtlar verilir. Tutarsız görüşler öne sürenler ise hasımdır. Bunlar yıpratma ve saldırı amaçlı, iyi niyetten uzak eleştirilerde bulunur. Bunlara aldırış edilmez, bilinen, inanılan yolda yürünür.

Düşmanlar ise zaten düşmandır, ne yapılacağı bellidir...

Gönderi tarihi:

Sayın kaplan 200, sırf karşı olmak için daldan dala atlar görüntüsü çiziyorsunuz, üstelik atladığınız dalların hiç biri tutunulur cinsten dallar değil. Tersine son derece tutarsız, çürük dallar. Yani baktım şöyle, ciddiye alıp yanıt vereyim mi diye düşündüm, pek değecek şekilde gözükmüyor.

Şu kadarını söyleyeyim, helikopter Osman Pamukoğlu'nun söylemiyle, bu mücadelede asli unsurlardandır. Helikoptere mutlak ihtiyaç vardır.

Bunun haricinde gerilla savaşının ve ona simetrik yanıt vermenin ilkeleri çok bellidir, Osman Pamukoğlu bu işlerin uzmanıdır. Bilfiil de uzmanı olduğunu eylemle kanıtlamıştır.

Siyasette karşımızda üç tür insan vardır: Rakip, hasım ve düşman. Rakipler olması doğaldır, demokrasinin gereğidir. Bunların tutarlı görüşlerine yanıtlar verilir. Tutarsız görüşler öne sürenler ise hasımdır. Bunlar yıpratma ve saldırı amaçlı, iyi niyetten uzak eleştirilerde bulunur. Bunlara aldırış edilmez, bilinen, inanılan yolda yürünür.

Düşmanlar ise zaten düşmandır, ne yapılacağı bellidir...

Şimdi birilerine hoş gözükmek için bildiğim gerçekleri saklamam.

2 yıl general rütbesinde Hakkari de görev yapmayla da kahraman olunmaz bu kadar açık ve basittir .

Askere 6 ay eğitim verileceğini söylemişti 6 aylık askerin eğitiminden ne olur, 6 ayda ne yetiştiriyor karpuz mu, karpuz bile 6 ayda yetişmiyor komandomu yetişecek.

Siz 93-95 döneminde Hakkari de askerlik yapalar yada o dönemde rütbeliler ile görüşün. Anlatılanların nasıl abartı olduğunu,askerlerin şehit olmasının hesabını yapmadan düşünmeden nasıl ateşe gönderdiğini anlatsınlar..

Nasıl olsa kendisi helikopterle geliyor, sıcak çadır içinde harita üzerinde operasyon yapmak ve buzul dağlarında soğuktan donmakta olan askerlere dipçiğinizi yakın demek kolay!

Mantıksız bir kararın ardından verilen şehitlerin hesabını nasıl verecek eskiden hesap yoktu şimdi bunun hesabı da var .gerçi 2010 yılında olduğumuzun ve değişen düşüncelerin ve teknolojiden haberi yoktu.

Eğer bu işi yapacaksa devletin gerçek kahramanı bordo bereli subaylarımız vardır yıllarını terörle mücadelede uygulayarak geçirmişlerdir, onlar yapar teknikte taktikte onlardadır. Kahrama da onlardır.

Bizim iki kitap yazıp kedisini kahraman ilan eden sanal kahramanlara ihtiyacımız yok.

Gerçek kahramanlar bugün k .ırakta nöbet tutan bordo bereli subaylardır hiç kimse onları gölgeleyemez.

Saygılar..

Gönderi tarihi:

5)Kritik geçiş noktaları ve pkk nın karargâhı olarak bilinen(yuvalarının) uygun yerlerin baraj yapılarak su ile doldurulacak.

Diğer önerilere eyvallah da, bu öneri gerçekten ciddi mi? :D Artı bu önerinin gerçekten Sarızeybek albaya ait olduğunu kanıtlayabilir misin, merak ettim...

Yok şimdi, Sarızeybek albayımın beş aşamalı önerisini biliyorum ve Pamukoğlu ile çelişen bir yanı yok bu beş aşamalı önerinin. Fakat bu baraj yapma :D önerisini gerçekten duymadım! Benim bildiğim beşinci öneri bu değil!

Gönderi tarihi:

6 ay değil, 4 ay. 4 ayda bir muharip yetişir. Bu dünya standardında böyledir, Osman Pamukoğlu'nun belirlediği bir şey değil. İdeolojik eğitimle birlikte bu süre 6-8 ay arası olur. 8 aydan sonra muvazzaf olarak terhis olacaklar. Uzun süreli askerliğin bir anlam ve faydası yoktur.

Terörle mücadele için ise seçme ve gönüllü timler oluşturulacak. Bunlar belli karakol ve mevzileri korumayacak, hareket halinde olacaklar. Teröristlerin yerleri bellidir. Ani baskınlarla bu teröristleri imha edecekler. Ne zaman nerde olduklarını kimse bilmeyecek.

Bu yöntemleri Pamukoğlu uygulamış ve çok büyük başarı elde etmiştir. Hayali değil, uygulanmış, yaşanmış deneyimlerdir.

Nasıl hesabını yapmadan diyebilirsin, bu açık bir iftiradır. Pamukoğlu Hakkari haritasını belleğinde saklar, haritaya bakmaya gerek duymayacak derecede iyi bilir. Yaptığı operasyonlar son derece başarılı olmuş, çok yüksek PKK kayıpları yanında çok az şehit verilmiştir.

Kime soracağım belirsiz soruları kim cevaplayacak, böyle tutarsız bir öneri olur mu? Yaşanan olumsuzluk varsa kim yaşadıysa çıkar açıklar. Böyle kafa bulandırma yöntemleri ile kimse karalanamaz. Dedikodu ile fikir üretilmez.

Tutuarsızlıklarının bini bir para, bordo berelileri kim küçümsemiş? Küçümsemek kimin haddine, rüyanda mı gördün, nereden çıkarıyorsun? Çadırda harekat yönetmiş söylemi tam bir fecaat, generalin işi budur. Kaldı ki bu istenen bir durum olmadığı, generalin güvenli konumlanması gerektiği halde, bizzat piyade tüfeği kullanarak çatışmada bulunduğunu da daha önce belirtmiştim.

Hatta bunun anısı da vardır. Bir harekatla ilgili genelkurmay başkanı fotoğraflar ister. Bu fotoğraflarda Osman Pamukoğlu'yu dağ zirvesinde askerlerle birlikte görünce şaşırır, "bu kim" diye sorar. "Osman Pamukoğlu" diye cevap verirler. "Onun orada ne işi var?" diye şaşkınlığını gizleyemez. Pamukoğlu Hakkari dağlarını gerek helikopter, gerek yaya karış karış gezmiştir. Her operasyonunun bizzat başında olmuştur.

Kendini kahraman ilan eden ise yok, bunu da rüyanda görmüş olmalısın. Herkes önemli olaylar yaşadığında anılarını kaleme alır. Yanlış işler yapanların ise bu anılarında tutarsızlıklar görülür.

Pamukoğlu'nun ise başarıları ortada. Bunu kimse inkar da etmiyor zaten. Bir tek senin inkar ettiğini duyuyorum. Sen de galiba Mehdi bekleyenler gibi bir Yeşil bekliyorsun ki karanlık köşelerde PKK destekçilerinin enselerine kurşun sıkarak terörle mücadele yapacak herhalde!

Gönderi tarihi:

yorum yaparak birilerini sevindirmek... Bildiğim doğrulara sessiz kalarak

Bak arkadaşım! Lafı eveleyip geveleme. Elinden geleni ardına koyma, ne biliyorsan söyle...

Gönderi tarihi:

Diğer önerilere eyvallah da, bu öneri gerçekten ciddi mi? :D Artı bu önerinin gerçekten Sarızeybek albaya ait olduğunu kanıtlayabilir misin, merak ettim...

Yok şimdi, Sarızeybek albayımın beş aşamalı önerisini biliyorum ve Pamukoğlu ile çelişen bir yanı yok bu beş aşamalı önerinin. Fakat bu baraj yapma :D önerisini gerçekten duymadım! Benim bildiğim beşinci öneri bu değil!

Sevgili demirefe ben ne sarızeybek'in nede pamukoğlunun aşamalı önerilerini bilmem.

Tv den dinlediğimde hafızamda kalanları sizinle paylaştım.sarızyek in 5. aşaması olmaya bilir belki başka birde söylemiş olabilir ama olması gereken önemlilerden birdidir baraj.

Gönderi tarihi:

6 ay değil, 4 ay. 4 ayda bir muharip yetişir. Bu dünya standardında böyledir, Osman Pamukoğlu'nun belirlediği bir şey değil. İdeolojik eğitimle birlikte bu süre 6-8 ay arası olur. 8 aydan sonra muvazzaf olarak terhis olacaklar. Uzun süreli askerliğin bir anlam ve faydası yoktur.

Bak arkadaşım özel kuvvetlerin eğitimini öğrenin kaç aylık eğitimleri var diye üstelik aldığı temel eğitimden nraki eğitimlerini öğrenin.

eğer mücadele edilecekse ö kuvvetler gibi personel yetiştirilir.

Neyse sizi kahramanızla baş başa bırakıyorum.

Ha arada söyledklerini uyguladı başarıya ulaştı gibi sözler hayalden ibarettir.

Bakın hakkari komando tugayınının tarihine 93-95 yıllarında kaç terörist alınmış kaç şehit verilmiş!

Gönderi tarihi:
Neyse

Demek geçiş vadilerine baraj yapmak senin kişisel fikrin. Berbat ve aşırı tutarsız bir fikir. Keşke hiç duymamış olsaydım. Sakın Engizek mi ne, öyle birinden bahsediyordun, onun dahiyane fikri olmasın?

Askeri eğitimin süresini ben biliyorum. Sen de öğrenmek istersen Osman Pamukoğlu'nun "Kara Tohum" kitabını öneririm.

Hakkari Dağ ve Komando Taburu'nun Osman Pamukoğlu komutasında yazdığı destanları ise "Unutulanlar Dışında Yeni Bir Şey Yok" kitabından okuyabilir, kaç şehit verilmiş, kaç terörist imha edilmiş öğrenebilirsin. Bir PKK kampının toptan imha edildiği ve hiç şehit verilmeyen çarpışmalar vardır.

Yok ben illa bir yeşil gelsin bekleyeceğim, o karanlık köşelerde PKK destekçilerinin enselerine sıkarak terörü bitirecek demekte ısrarlı isen sana iyi beklemeler. Yeşil olmazsa mavi, o da olmazsa mor nasip eder yaratan belki...

Fakat bu beklentinde bile bir parça tutarlı olmaya çalışır, nerden, kimden duyduğunu bilmediğin konuları onun bunun üzerine atmaya çalışmazsan iyi edersin...

Gönderi tarihi:

Demek geçiş vadilerine baraj yapmak senin kişisel fikrin. Berbat ve aşırı tutarsız bir fikir. Keşke hiç duymamış olsaydım. Sakın Engizek mi ne, öyle birinden bahsediyordun, onun dahiyane fikri olmasın?

Askeri eğitimin süresini ben biliyorum. Sen de öğrenmek istersen Osman Pamukoğlu'nun "Kara Tohum" kitabını öneririm.

Hakkari Dağ ve Komando Taburu'nun Osman Pamukoğlu komutasında yazdığı destanları ise "Unutulanlar Dışında Yeni Bir Şey Yok" kitabından okuyabilir, kaç şehit verilmiş, kaç terörist imha edilmiş öğrenebilirsin. Bir PKK kampının toptan imha edildiği ve hiç şehit verilmeyen çarpışmalar vardır.

Yok ben illa bir yeşil gelsin bekleyeceğim, o karanlık köşelerde PKK destekçilerinin enselerine sıkarak terörü bitirecek demekte ısrarlı isen sana iyi beklemeler. Yeşil olmazsa mavi, o da olmazsa mor nasip eder yaratan belki...

Fakat bu beklentinde bile bir parça tutarlı olmaya çalışır, nerden, kimden duyduğunu bilmediğin konuları onun bunun üzerine atmaya çalışmazsan iyi edersin...

Bakın sevgili demirefe, fikirlerinizin bir çoğuna katılıyorum fakat bu pamukoğlu hikâyesinde gerçekleri öğrenmeni diliyorum.

Pkk kamlarının sular altında bırakılması albay sarızeybek in fikri olmamış olabilir fakat o tür programlarda dikkatimi çekmişti.

O nedenle Tunceli nin bazı bölümleri baraj planlanırken sözde insan hakları müsaade etmiyor.

pamukoğlu paşamın ilgisi dışında konu olduğu için kitabında yazmamıştır o nedenle de bilginiz olmaya bilir.

Kitaplarında iyi güzel şeyler yazacaktır elbette, elindeki askeri dokümanlarla kitap oluşturmuş birazda duygusallık, bizim insanımızın da zaten böyle bir kahramana ihtiyacı var.

Kendi yazdığı kitabı kaynak gösteriyor kendini kahraman ilan ediyor,bilmeyenlerde kabul ediyor.

Bende diyorum ki bu hikâyeleri pamukoğlunun kitabından değil de kitabında yer verilmemiş diğer kahramanlardan dinleseniz!

Ayrıca size özel Kuvvetler hakkında bir şey dediğinizi söylemedim.

Kahraman varsa eğer (asıl kahramanlar)7-8 yıldan beri terörün olduğu her yerde k.ırak'ın göbeğinde bekleyen özel kuvvetlerdir.

Askeriyenin dokümanlarını toplayarak belgesel yapılmaz. bunuda kendi adına kullanamaz, Koca TSK içinde Hakkari ye gidecek kimse yokmuş !

Bir kahraman pamukoğluymuş !Pamukoğlu gönüllü gitmiş!Altı üstü 2 yıl görev yapmış sanki pkk yı bitirmiş .

Askerlikte emir verilir ve yapılır... Bunun mütalaası da yapılmaz.

Ya yemin ederim tv lerde gördüğümde o ciddi duruşuna gülmekten kendimi tutamıyorum.

Ayrıca;

Yeşil dememdeki sebebim ise daha başkadır ,çanakçılara hatırlatmada bulunmak o korkuyu tekrar yaşatmak içindir.

Yani yeşiller terörün çıktığı günden 99 yılına kadar terörün olduğu her yerde iyi kötü mücadele etti.

Ya pamukoğlu 2 yıl general rütbesi ile görev yaptı diğer komutanlar gibi o da görevini yaptı tayin oldu gitti.

Tek fark ise, diğer komutanlar askeri dokümanları belgesel olarak kullanma gereği duymadı tv lerde şov yapmadı.

Gönderi tarihi:

Kaplan kardeş, seni incitmek istemiyorum ama ısrarla bunu istiyorsun. Bir önceki iletinde PKK geçiş yollarını barajla kapatmaktan söz ediyordun, şimdi kamplarını su altında bırakmaktan bahsediyorsun. Neyi, nereyi su altında bırakacağına bir karar ver, öyle konuşalım, benim vaktimi boşa harcatma. Sen her şeyi birbirine karıştırıyorsun. Tunceli'de bazı türbe ve ziyaretgahların su altında kalacağı itirazları var baraj yapımına karşı. Bunun konumuzla hiç ilgisi yok.

Yalnız şu kadarını söyleyeyim, biyografisini, anılarını vs. yazmak askeriyenin dökümanlarını toplayıp kendini kahraman ilan etmek filan değildir. Bu tarz iftiralarla bir yere varamazsın, iftira ve uydurmalara da yanıt verecek vaktim yok. Sadece sabrediyorum. Doğru dürüst bir eleştiri ortaya koyacaksan cevap veririm.

Senin neye güleceğine hiç karışmam, istediğine gül, istediğine ağla. Fakat ben senin güldüğünde gülecek bir şey göremedim.

Yalansa çıkar Doğan Güreş açıklar, Pamukoğlu'yu çağırdığında "o Güneydoğu'ya gitmem diyenlerden hesap sorulacak" dediğini yalanlar.

Pamukoğlu'nun görevi derhal ve tereddütsüz kabul ettiğini de yalanlar.

Biter yani, yalanmış deriz. Pamukoğlu'nun sözlerine yalan diyebilecek babayiğit ben dünyada görmüyorum.

Hayır yani bir insan görüşlerini çıkıp anlatmazsa kim onu nerden tanıyacak, yapacaklarını, vadettiklerini nerden bilecek? Bunu hangi akıl ve mantıkla ekrana çıkıp şov yapma olarak tanımladığına akıl sır erdirmenin bir yolu yok...

Gönderi tarihi:

Kaplan kardeş, seni incitmek istemiyorum ama ısrarla bunu istiyorsun. Bir önceki iletinde PKK geçiş yollarını barajla kapatmaktan söz ediyordun, şimdi kamplarını su altında bırakmaktan bahsediyorsun. Neyi, nereyi su altında bırakacağına bir karar ver, öyle konuşalım, benim vaktimi boşa harcatma. Sen her şeyi birbirine karıştırıyorsun. Tunceli'de bazı türbe ve ziyaretgahların su altında kalacağı itirazları var baraj yapımına karşı. Bunun konumuzla hiç ilgisi yok.

Sevgili demirefe Tv lerde söylenenleri harfi harfine buraya yazmam biliyorsun, söylemek istediğim pkk kampları ve kritik geçiş noktalarının baraj altında bırakılması.

Ayrıca baraj yapılacak yererde ne türbe var nede ziyaretgâh.

Bildiğim kadarı ile pkk nın yuva yaptığı Ali boğazı diye bir yer var, oarsı’da vadinin içerisinde bir yer ve pkk yuvalanmış.

Diğer bir yer ise Elazığ ve Tunceli arasında. Ora da da ne türbe var nede başka bir şey.

Tabii ki bu yerlerde öldürülen teröristlerin mezarlarına o zihniyetteki insanlar türbe ziyareti diyebilirler !

O nedenle söylüyorum, Terörle mücadele Akılla aklın mücadelesidir.

Yine 1993-94 yıllarında Tunceli de görev yapmış çok değerli bir tanıdığım ile görüştüm, ormanlardan teröristleri arındırmak için kelebek tırtılı atarak ormanların güvenliğini sağladığını hala o bölgede teröristlerin barınamadığını söylüyor.

İşte, terörle mücadele silahla olduğu gibi böyle akılla da oluyor.

Benim söylediğimde bu gibi fikirler ile görev yapmış K ırakta yıllarını harcamış onlarca isimsiz kahraman subaylar vardır, onları gölgeye düşürmek doğru değildir diyorum.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Baraj ve kelebek tırtılı ha?!

Konu bitmiştir...

Umarım baraj ve kelebek tırtılının öneminin farkına varırsınız.

Evet sevgili demirefe, tırtıl size garip gelebilir.Fakat bunu bilene bir sorun bence !

Çünkü tırtılın olduğu bölgese insanlar barınamıyor ,binlerce tırtıl ağaçların üzerinde ormanı soldurmuş durumda ve orman bölgesine giren insanlar ensesinde nefesinde tırtılı buluyor,insan vucudunda alerji yaratıyor vs...o nedele barınamıyorlar.

Gönderi tarihi:

Osman Pamukoğlu'nun terörü bitirme ve bölge halkını terör örgütü baskısından özgürleştirme, hakların, eşitliğin ve kalkınmanın sağlanması projesinin ilk adımı dağların eşkiyadan temizlenmesidir.

Bu yapılmadan yapılacak hiçbir işin en küçük anlamı ve önemi yoktur. İlk adım zorunlu ve kesin biçimde budur. Bir sınırı bekleme ve sınırı savunma yoktur. Milis savaşında hattı müdafaa olmaz, sathı mücadele ve bulma, imha etme vardır.

Bunun ilkesi ise “teröristi ara, bul ve yok et” şeklindedir. Bu yöntemde karakol yoktur, donmuş sabit halde bekleme yoktur.

Sınır tabusu, sınır algısı yoktur. Askere tam yetki verilecek ve sınır diye bir şey tanınmadan terörist her neredeyse bulunup yok edilecek, terörist ve terör süratle ortadan kaldırılacaktır. Dağlar eşkiyadan tümüyle arındırılacak, liderlik yapanlar operasyonlarda öldürülmedilerse idam edilecektir. Pişman olan, kandırılmış, kaçırılmış olan liderlik yapmayan örgüt üyelerine affedici davranılacaktır. Bunların suç işlememiş olmaları halinde tamamen normal hayata dönmelerine izin verilecek, suçları varsa bu suçun cezasını çekip yeniden topluma kazandırılmaları sağlanacaktır. Örgüte liderlik yapanlar kesin biçimde ve süratle yargılanıp idam edileceklerdir.

Bu konuları anlayamayanlar, oturdukları yerde “helikopterle harekata gitmek, oh ne ala” diye aklı sıra ahkam kesenler bırakın operasyon için, gezinti için helikoptere binmeye ödü kopan kişilerdir. Bunları helikoptere bindirin, helikopter havalandığı anda bunlar korkudan kilitlenir kalırlar. Bunlar bırakın dağa operasyon için çıkmayı, gezinti için çıkmaya ödü kopan, kurda kuşa yem olurum diye korkudan doğada tek başına kalmaya cesareti olmayan kişilerdir.

Bunlarla ne bir işimiz var, bunlarla ne de konuşacak bir şeyimiz vardır. Bunların zihniyeti tipik şark zihniyetidir. Ancak entrika, karanlık düzenbazlıklar, akılları sıra kurnazlıklar yolu ile sorun halledileceği yanılgısı ile yaşarlar.

Bunlar hasım ile yüzleşemez, düşman ile gırtlak gırtlağa gelmenin düşüncesinden bile ödleri kopar. Bırakın dövüşmeyi, düşmanın gözünün içine bakma cesaretleri yoktur. Böyle insanlar her toplumda daima var ola gelmiştir. Bunlarla açık alanda değil operasyona, basit doğal ihtiyaç gidermeye bile gidilmez. Bunlar geri hizmette, yıka süpür, getir götür işlerinde istihdam edilecek evsafta kişilerdir.

Yetkili ve bürokratlar durmadan sınır birlikleri, sınır ötesi gibi saçmalıklardan söz edip duruyorlar. SINIR DİYE BİR ŞEY YOKTUR! Teröristlerin Kuzey Irak'ta barındıkları bölge zaten Irak'ın insansızlaştırdığı, kontrol edemediğini açıkça ifade ettiği bir bölgedir.

TERÖRİST NEREDEYSE OPERASYON ALANI ORASIDIR. SINIR DİYE BİR ŞEY YOKTUR. HER NEREDELERSE BULUNUP İMHA EDİLECEKLERDİR.

BUDUR...

Gönderi tarihi:

Osman Pamukoğlu'nun terörü bitirme ve bölge halkını terör örgütü baskısından özgürleştirme, hakların, eşitliğin ve .

.

.

.

Davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş!

Çok güzel anlatmışsınızda bu anlatılanlar hikayeden ibarettir, anlatıldığı gibi aradım buldum yokettim terör bitti ile olacak gibi değil.

Sınır diye bir şey yok ne demek ?istediğin zaman k.ırk'a girebileceğinimi düşünüyorsun?

Teröristi nerede arayıp bulacaksın,arazide dağların taşların altında teröristmi arayacaksın?dedimya yıl 2010.

Bu gün ırak neknadar kontrolsüz bölgemiz desede Türkiyenin k ırak'a girmesi ırak'ı rahatsız ediyor O vakit ırak kendi toprağı sayıyor o zaman kontrolsüz bölge demiyor.

Biliyorsunki bunlar aynı kucağa oturtulmuş ve aynı amaç peşindeler aynı yerden kumanda ediliyorlar.

Sizin söylediklerinizin olmasını elbette isterim ama bu iş o kadar basit değil.

Gönderi tarihi:

Eşkıya demek yardım ve yataklık demektir. Bu olmadan eşkıya olamaz. Kimse lojistik, moral, parasal destekler olmadan dağda yaşamaz.

Bu desteklerin büyük çoğunluğu dış güçlerden, son zamanlarda onlardan ve taşeronları işbirlikçilerin açılıp saçılıp verdikleri tavizlerden, besleme kalemlerin moral desteğinden cesaret alarak artan az bir kısmı ise içten gelmekte, iç desteğin yöre halkından gelen kısmı da terörist baskısı ve öldürülme korkusundan kaynaklanmaktadır.

Öncelikle dış destekler kesilecektir. ABD ve AB ye karşı tüm kozlar, madenler, üsler, NATO üyeliği, NATO destekleri, ticaret, gümrük kolaylıkları, hepsi masaya konacak ve rest çekilecektir. Böyle kepazelik olmaz. Bu kadar sahte, maskeli dostluklar ile ilişkiler yürümez. Türkiye kendine yeten bir ülkedir. Seferberlik ilan edilecek, gerekirse bir süreliğine kendi yağımızla kavrulmak zorunda kalacak ama tüm restleri çekeceğiz. Ya bu ikiyüzlülükten vaz geçecekler, ya biz bu dostluktan vaz geçeceğiz. Yerlerse. Yemezlerse kendileri bilir. Stratejik ortaklık filan püff... Uçar. Bunu yapacak gücümüz vardır. Ha, kimseye düşman değiliz. Yola gelirler, yine dostluk baki.

Irak filan bu kararlılıkta bir Türkiye karşısında hiçbir şey yapamaz. Biz askeri tehditle bölücübaşını Suriye'den çıkartmıştık. Irak da aynı çerez çekirdektir. Kimse Türkiye'ye bir şey yapamaz. Gücümüze inancımız tamdır. Yaptıklarımızı beğenmeyecek, “yok artık fazla oldunuz” demeye kalkacak olan gelsin, hanyayı konyayı öğretelim. Elimizi sallar girer, elimizi sallar çıkar, Kuzey Irak'ı terörist yuvalarından dezenfekte eder gibi arındırır, tertemiz yaparız. Kimsenin gıkı çıkamaz. Türkiye bu, boru değil! İstesek nükleer silahımızı bile yaparız. Kimse Türkiye'yi küçümseyemez. Başına adam gibi lider geçsin, şahlanır. Kimse de önüne geçmeye cesaret edemez.

Sakın bu söylediklerimi Yeni Osmanlı yutturmacaları ile karıştırmayın. Bizim Osmanlı ile, öyle dış üfürüklü balonlar ile hiçbir işimiz yok. Bizim Misakı Millimiz bu günkü sınırlarımızdır. Kimseden ne çakıl taşı isteriz, ne kimseye bir çakıl taşı veririz. Kudüs'te namaz kılma safsataları ile ise hiç işimiz yok. Kudüs'te namaz kılmak isteyenler buyursun gitsin, beş vakite gece namazı ekleyip gönlünce kılsın. Bizim ne şamın şekeri ne arabın yüzü ile işimiz yok. Başı kel olanın elin keline merhem sürmesi kadar gülünç bir aymazlık olamaz!

Bir dışa bağımlı petrolümüz mü var, gerekirse otomobillerimiz durur, Batman petrolü ile idare ederiz. Bu ülkeye kimse bir şey yapamaz. Petrolü har vurup harman savuruyoruz, düğün konvoyları oluşturuyoruz da ne oluyor? Çocuklarımızı yirmi yaşında şehit verdikten sonra düğünü ne yapayım, konvoyunu ne yapayım?

Kararlı olur, çemberi kırarsak düze çıkarız.

Hayır biz bunu yaptık da. Terör komaya girdi, beli kırıldı, fakat hemen istirahate aldılar, beslediler, ayağa kaldırdılar, biz burada uyuduk, Yeni Osmanlı martavalları ile uyutulduk, hiçbir şey yapmadan tekrar aynı güce ulaşmasına seyirci kaldık. İşte Başbuğ'un açık itirafı: “Biz terör bitti sanmıştık” demedi mi? Uğur Dündar'a açıkça bunu dedi ve terör örgütü “çok şanslıymış”!! Bunu dedi. Hepimiz kulaklarımızla duyduk, kulaklarımıza inanamasak da!

Saddam'ı da aynı bu Yeni Osmanlı martavallarına benzer martavallarla uyutup Büyük Arap Birliği lideri olacağım hülyası ile İran'a ve Kuveyt'e saldırtmışlardı. “Aynısı Corç, aynısı!” reklamını hatırlayın...

Valla bizden söylemesi... Bu millet "biz bu katarı çekemeyiz, gözümüz basmıyor" derse, gelen makasta vagonlar ayrılır. Öyle birkaç vagon ayrılmakla kalacağını, kurtulacağını sanırsa da çok yanılır. Öyle kimse çıkıp makinisti indirip lokomotifi ele alacak filan değil. Onlar otuz sene önceydi. Cafer yine yapacağını yaptı, koş yetiş devri bitti. Kimse gelmeyecek, isterse yaptığında boğulsun.

Şapkayı koyup önüne, düşünme ve hazır lokomotife geçmeye gönüllü varken yetkiyi verme zamanı...

Yoksa verilmedik ne Güneydoğu kalır, ne Doğu kalır, ne Hatay kalır, ne de Yunanistan Yunan gölü Ege hayalinden vaz geçti, Erivan dersen orada dibimizde öööyle bekliyor, Pontus bile, Bizans bile canlanabilir. Yugoslavya, Irak kel de senin başın şerbetli mi? Gülme komşuna, gelir başına... Sonra söylemedi demeyin... Ben demiş olayım da...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.