Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Nükleer Güç ve Türkiye..

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Türkiye'de kurulması gündemde olan nükleer enerji santralleri ve eskiden günümüze değin süregelen ''Türkiye'de nükleer silah vardır da saklanıyordur'', Türkiye'nin nükleer silahları olmalıdır'' gibi konular hakkında bir tartışma başlığı açmak istedim..

Katılmak isteyen arkadaşlarla bu konuları tartışmak isterim..

Saygılar..

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Türkiye'de kurulması gündemde olan nükleer enerji santralleri ve eskiden günümüze değin süregelen ''Türkiye'de nükleer silah vardır da saklanıyordur'', Türkiye'nin nükleer silahları olmalıdır'' gibi konular hakkında bir tartışma başlığı açmak istedim..

Katılmak isteyen arkadaşlarla bu konuları tartışmak isterim..

Saygılar..

Başlığı yeni gördüm ve içeriğine de yeni baktım. Geç fark ettiğim ve geç cevapladığım için özür dilerim.

Nükleer konusundan cevaplanması gereken bir çok soru olduğunu düşünüyorum. Örneğin ; tercih uranyum mu olmalı yoksa toryum mu?

Bor'un bunlara alternatif olma ihtimali nedir? gibi sorular üzerinde tartışılması gereken konular olarak değerlendiriyorum.

Sevgi ile kalın.

Gönderi tarihi:

Başlığı yeni gördüm ve içeriğine de yeni baktım. Geç fark ettiğim ve geç cevapladığım için özür dilerim.

Nükleer konusundan cevaplanması gereken bir çok soru olduğunu düşünüyorum. Örneğin ; tercih uranyum mu olmalı yoksa toryum mu?

Bor'un bunlara alternatif olma ihtimali nedir? gibi sorular üzerinde tartışılması gereken konular olarak değerlendiriyorum.

Sevgi ile kalın.

Lütfen, özür dilenecek bir durum yok..Sorularınız içinde bor madeni benim tercihim olacaktır..Ha kullanılabilirliği ve verimliliği elbette tartışmaya açık ve yöntemler hakkında fikirler üretebiliriz..

Nükleer yakıtın cinsinden önce ben nükleer olmalı mı (Silah, santral) şart mı diye soryla geleceğim yine..

Müsait olduğunuzda,iştirakinizle üretken bir tartışma içine gireceğimizi umuyorum..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Lütfen, özür dilenecek bir durum yok..Sorularınız içinde bor madeni benim tercihim olacaktır..Ha kullanılabilirliği ve verimliliği elbette tartışmaya açık ve yöntemler hakkında fikirler üretebiliriz..

Nükleer yakıtın cinsinden önce ben nükleer olmalı mı (Silah, santral) şart mı diye soryla geleceğim yine..

Müsait olduğunuzda,iştirakinizle üretken bir tartışma içine gireceğimizi umuyorum..

Saygılar..

Ben sorunuza cevap olmak üzere ABD Başkanı Barack Obama'nın 2009 yılı içerisinde Prag’da yaptığı konuşmasında bir nükleer savaş tehlikesinin ortadan

kalktığı, ancak bir nükleer saldırı tehlikesinin ise gündemde bulunduğu şeklinde ifadeleri ile başlamak istiyorum.

Ancak şu da unutulmamalıdır ki; günümüzde 40 kadar ülke nükleer enerji alt yapısına sahip bulunmaktadır. 70 ülkedeki 900 kadar laboratuarda ve

fabrikada askeri amaçlarla da kullanılabilecek radyoaktif malzeme üzerinde çalışma yapılmaktadır. 30 kadar ülke nükleer silah yapabilme

teknolojisine sahip konuma gelmiştir ve bu sayının 60’a ulaşabileceği değerlendirilmektedir.

Bu rakamlara bakınca sanki taktik ve operatif seviyede sınırlı oranda ihtiyaç duyulmakla birlikte stratejik seviyede vazgeçilmezliğini koruyor gibi

bir anlam çıkmaktadır.

Yine bugün nükleer enerji teknolojisine sahip olma, nükleer silaha sahip olmanın ön koşulu olarak düşünülmektedir. Nükleer silaha sahip olma ise,

siyasal sorunların çözümünde kullanılabilecek bir üst siyasal konuma sıçrama şeklinde algılanmaktadır. Nükleer silah, siyasal bir amacın elde

edilmesi için kullanılabilecek bir araç olarak algılanmaktadır.

Öte yandan 2025 yılında dünya bugün kullandığımız enerjinin %50 oranında daha fazlasını tüketiyor olacaktır. Havaya salınan karbon oranının

sakıncaları dikkate alındığında 2025 yılından sonraki dönemde bazı bilim adamlarınca enerji gereksinmesinin sadece nükleer enerji dışında

bilinen diğer kaynaklar kullanılarak karşılanması olanaklı görülmemektedir.

Bu çerçevede; 21nci yüzyılın dünyanın önüne getirdiği önemli sorunlardan bir tanesinin de nükleer enerjinin kullanımı ve nükleere silaha sahip

olmanın hukuksal bir zemine oturtulması olduğu göz ardı edilemeyecek bir gerçektir.

Artık soğuk savaş döneminin sona ermesinden sonra nükleer teknolojinin ve nükleer malzemenin denetimsiz kalması ve terör örgütlerinin eline geçme

olasılığı önemli ve öncelikli bir sorun olarak algılanmaya başlanmıştır.

Saygılarımla.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.