Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

• Admin
Gönderi tarihi:

KORO - The Chorus (2004) Les Choristes / Chorists

Orijinali Fransızca olan bu güzel filmin İngilizce alt yazılısıda var. Bir müzik öğretmeni olan Clement Mathieu yetim ve kimsesiz çocuklardan oluşan bir yatılı okula atanır. Okul müdürünün çocuklara yaklaşımını hiç beğenmeyen Clement müdürle ters düşmeye başlar tabiki kendine çok kötü davranan çocukların güvenini kazanmayada çalışmaktadır. Bir süre sonra çocuklardaki müzik yetisini sezinleyen Clement bir koro oluşturmaya başlar. Müdürün bir sonra yasaklaması nedeni ile gizlice bu oluşumu devam ettirir. Çok enteresan bir film özellikle yatılı okul yaşamını bilen kişiler bu filmde kendilerinde bir parça bulacaklar ayrıca filmin doğallığıda ayrı bir tartışma konusu olabilir. İlk defa bir film yöneten Christophe Barratieri çok başarılı buldum. Film tam anlamı ile bir baş yapıt. MUTLAKA İZLEYİN DERİM:...

Oyuncular: Gerard Jugnot, Francois Berleand

Yönetmen: Christophe Barratier

post-2-1176002440_thumb.jpg

In this gentle French drama from first-time director Christophe Barratier, music teacher Clement Mathieu (Gerard Jugnot) lands a job at a boys' boarding school populated by delinquents and orphans -- and run by a martinet headmaster (Francois Berleand). Sensing potential in the rambunctious ruffians, Mathieu forms a choir to rein in his charges through the transforming power of song … even at the probable cost of his career.

Starring: Gerard Jugnot, Francois Berleand

Director: Christophe Barratier

• 2 yıl sonra...
Gönderi tarihi:

KORO: Bir Yatılı Okul Filmi

Les Choristes

LesChoristes.jpg

Yönetmen:

Christophe Barratier

Senaryo:

Christophe Barratier, Philippe Lopes-Curval

Görüntü Yönetmeni:

Dominique Gentil, Carlo Varini

Müzik:

Christophe Barratier, Bruno Coulais

Tür:

Duygusal, Dram

Yapım:

Fransa, İsviçre, 2004, 95 dakika (Renkli)

Dil:

Fransızca

Oyuncular:

Gérard Jugnot , François Berléand , devamı...

Filmin Konusu

Annesinin cenazesi için Fransa'ya dönen dünyaca ünlü orkestra şefi Pierre Morhange’ın o gece habersiz bir misafiri gelir. Bu misafir, okul yıllarından arkadaşı olan Pépinot’dur. Pépinot, gelirken yanında Pierre’e verilmek üzere, öğretmenleri Clement Mathieu’a ait bir de günlük getirmiştir. Bu günlük, onları çok eskilere, ta okul yıllarına geri götürecektir.

Sene 1949, savaş sonrası Fransa... Clement Mathieu, erkek öğrencilerin eğitim gördüğü bir yatılı okula öğretmen olarak gelir. Bu okuldaki öğrenciler o kadar asidir ki Okul Müdürü onları sadece “etkiye tepki” adını verdiği cezalandırma yöntemiyle yola getirebilmektedir. Tüm öğretmenler bu yöntemi desteklerken, sadece Clement buna karşı bir duruş sergiler. Onun uygulayacağı yöntem, çocuklarda hem yeni bir takım ruhu yaratacak hem de yeni bir tutku ortaya çıkaracaktır. MÜZİK RUHU… MÜZİK TUTKUSU…

Filmin yönetmeni Christophe Barratier, senaryodan yönetmenliğine, filmin her aşamasında bulunmuş hatta filmin müziklerini dahi kendisi yapmıştır. Barratier, oyuncu kadrosunu oluşturabilmek için 40 faklı koroyu dinledikten sonra, en sıradan bulduğu çocukları film için seçmiş ve yine hiç bir profesyonel yardım almadan altı ay boyunca onlarla çalışmıştır. Bu başarının sonucunu ise En İyi Yabancı Film dalında Oscar adaylığı ve Altın Küre adaylığı başta olmak üzere pek çok adaylık kazanarak almıştır. Ayrıca Fransa’nın Oscarları sayılan Sezar Ödüllerinde En İyi Müzik ve Ses Ödüllerini kazanarak başarısını daha da yüceltmiştir.

The_Chorus_Les_Choristes_912_medium.jpgles_choristes.jpg

Bence;

Bu filmi, eski bildiğimiz filmlerle harmanlayarak anlatmak gerekirse sanki biraz Hababam Sınıfı ve Ölü Ozanlar Derneği karışımı bir film izliyormuşsunuz gibi hissediyorsunuz. Çok güzel bir film… İzlerken insanı mutlu eden filmler vardır ya işte aynen öyle… Ben çok beğendim, canınız sıkkınsa, mutlu olmak istiyorsanız, seyretmenizi kesinlikle tavsiye ediyorum. Ha tabii canınız sıkkında değilse de izleyebilirsiniz :) Ben biraz canım sıkkınken seyrettim ama şimdi inanın hiç sıkkın değilim :D

• 8 ay sonra...
  • Admin
Gönderi tarihi:

Hala seyretmedinizmi bu filmi ? çok şey kaçırıyorsunuz derim... :)

Gönderi tarihi:
Hala seyretmedinizmi bu filmi ? çok şey kaçırıyorsunuz derim... :)

BENCE DE diyorum ben de :)

• Admin
Gönderi tarihi:
sarı lale

Kim bu sarı lale ya... üçtür söylüyorsun yoksa benmi kaçırıyorum birşeyleri... :)

Gönderi tarihi:
Kim bu sarı lale ya... üçtür söylüyorsun yoksa benmi kaçırıyorum birşeyleri... :)

gloria'nın blogunun adı sarı lale olduğu için gloria'ya sarı lale diye hitap ediyor galiba...

Gönderi tarihi:

Evet benden bahsediyorlar SARI LALE diye... Bu forumda bana Gloria'dan çok Sarı Lale deniliyor... O şarkı var ya Sana Sarı Laleler Aldım Çiçek Pazarından şarkısı hani... İşte o şarkıyı çok sevdiğimden kaldı bu Sarı Lale ismi ustumde :)

• Admin
Gönderi tarihi:
gloria'nın blogunun adı sarı lale olduğu için gloria'ya sarı lale diye hitap ediyor galiba...

Evet benden bahsediyorlar SARI LALE diye... Bu forumda bana Gloria'dan çok Sarı Lale deniliyor... O şarkı var ya Sana Sarı Laleler Aldım Çiçek Pazarından şarkısı hani... İşte o şarkıyı çok sevdiğimden kaldı bu Sarı Lale ismi ustumde :)

Aslında derler ya bazen konu durduğunda bildiğin bir şeyi sor diye o oyunu oynuyordum ben...

Şobe yaptım sizi ... h e he he eeeeeeeeee -_-:D:P:lol:

Gönderi tarihi:

Ben de zaten bunu nasıl bilemezsin diye şaşırıp kalmıştım :unsure: açıkçası azıcık da alınır gibi yapmıştım -_-:P

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.