Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2010 İsrail operasyonunu kınayan basın kaynakları listesini sayfalarca uzatmak mümkün. Silahlı askerlerin neredeyse silahsız sivillere can kaybı ile sonuçlanan müdahalesini dünyada alkışlarla karşılayacak kimse yoktur. Yukarıdaki alıntılar İsrail'i salt kınamaya ilişkin değil, saldırıdan sonra dünyada İsrail imajının durumuna ilişkin dünyanın büyük gazetelerinin manşetlerini ve haberlerini içermektedir. Bizzat İsrail'de hükümete yakın gazeteler bile, İsrail'in imajının yerle bir olduğunu belirttip, hükümetten kelle istemektedir. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2010 İsrail in müdahale etmesi hiç de sürpriz değil adamlar zaten söylemişlerdi, Kılıçdaroğlu da bu soruları sormaya başladı; inşallah gerçekler yakında ortaya çıkar. ABD ambargonun farkına yeni mi varmış ciddi tepki veriyor? Polisin TEKEL işçilerine müdahele edeceğini söylemesi, özel harekat timlerini üstlerine salıp katledeceği anlamına mı geliyor ? Kimse müdahele etmesi sürpriz oldu demiyor. Silahlı operasyon düzenleyip insanları katletmesi sürpriz oldu diyor. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2010 Bizzat İsrail'de hükümete yakın gazeteler bile, İsrail'in imajının yerle bir olduğunu belirttip, hükümetten kelle istemektedir. Günah çıkarma salt Hristiyanlara mahsus bir davranış değildir. Sahte gözyaşı dökme de timsahlara has değildir. Menfaat paylaşımı ve çatışması her yerde vardır, herkes bir şeylerden bir bedeller umar. Bir ırmağın kenarında bir koyun suya düşse, bedeli yöneticiden sorulur, bu böyledir. Sonucu beklemek gerek... Bana kimse masal anlatmasın. TC kimliği altında ölüme gönderilen, bu nedenle vebali TC ye yazılan ve TC vatandaşlarını kurbanlık koyundan farksız duruma getiren, devletimizin itibarını iki paralık eden aymazlığın hesabından bahsetsin bir iş yapacaksa... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2010 Ya zaten devlet onuru, millet haysiyeti diye bir şey kalmamış, hepsi iki paralık olmuş, bunun hesabını sorumlulardan sormamak bir yana, masal bari okumasın kimse! Hangi imajdan bahsediliyor ya? Biz dünyada halkı için kırmızı ışık, sürekli çizgi, hız sınırı filan gibi şeylerin çok da bir anlam ifade etmediği konusunda gelen turistlerin uyarıldığı bir ülkeyiz. Bu yüzden sık sık oluşan saçma sapan kazalarda da kazazedelere canhıraşane yardıma koşup karga tulumba yaralıları enkazdan çıkaracağız diye çekiştirirken, omurilik hasarlı yaralıların omuriliğini koparıp sakat bırakan, kanamalı yaralıları kan kaybından öldüren bir halkız. Bu arabesklikten kurtulalım derken bir de mahalle bitirimi tavırlı adamları "ay ne de karizmatik" vıcık vıcıklığı ile tepemize bastırtan bir halkız. İşte Mavi Marmara, işte Rachel Corrie. "Teknik nedenlerden dolayı gecikmiş" miş. Külahım dinler belki bu mavalı. Adamlar resmen "işte vahşet, işte uygarlık" tiyatrosu oynadılar ve "barbar Türkler" imajına bir de "arabesk Türkler" imajını eklemlediler bir güzel. Sorumluların açıklamaları akla ziyan, büyük ağabeye şikayete koşup yüz bulamamaları zavallığın zirvesi, Kimse ama kimse maval, masal, hikaye vesaire okumasın... Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2010 Polisin TEKEL işçilerine müdahele edeceğini söylemesi, özel harekat timlerini üstlerine salıp katledeceği anlamına mı geliyor ? Kimse müdahele etmesi sürpriz oldu demiyor. Silahlı operasyon düzenleyip insanları katletmesi sürpriz oldu diyor. Müdahalenin beklendiğini kabul ettiğinize göre, müdahaleye karşılık verileceğini de kabul edersiniz sanırım. İsrail Askerine sopa, taş vs. saldırılırsa neler yaptıklarını önceki görüntülerden bulmak zor olmasa gerek. Alıntı
Φ Zehir Hafiye Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2010 Ya bir de ekleyeyim: Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'ın on emirden altıncısını hatırlatması üzerine, sekizinci emir de var demesine bittim ya! Enfesti! Süper! O değil de Baykal istifa etmese Erdoğan herhalde yedinci emir'i meydanlarda söylemek için İbranicesini öğrenecekti demek ki! [/font] Kılıçdaroğlu'nun, yürüttüğü muhalefet çizgisi gereği her konuyu gelir dağılımındaki eşitsizliğe ve yolsuzluğa bağlamaya çalışması siyasi hatalara yol açıyor. Kılıçdaroğlu,İsrail katliamı konusunda da muhalefet tarzını kendi çizgisi üzerinden Erdoğan'a laf yetiştirmek şeklinde kurduğu için, yine selefi Baykal gibi AKP'nin ekmeğine yağ sürecek açıklamaları ile, Erdoğan tarafından '' Tel Aviv ''in avukatı ilan edilmesi son derece normal. Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2010 Kılıçdaroğlu'nun, yürüttüğü muhalefet çizgisi gereği her konuyu gelir dağılımındaki eşitsizliğe ve yolsuzluğa bağlamaya çalışması siyasi hatalara yol açıyor. Kılıçdaroğlu,İsrail katliamı konusunda da muhalefet tarzını kendi çizgisi üzerinden Erdoğan'a laf yetiştirmek şeklinde kurduğu için, yine selefi Baykal gibi AKP'nin ekmeğine yağ sürecek açıklamaları ile, Erdoğan tarafından '' Tel Aviv ''in avukatı ilan edilmesi son derece normal. 9 vatandaş hayatını kaybetti, niye; ambargo delinince AKP oyunu arttırsın diye. Bunun hesabını sormak niye İsrail avukatlığı oluyor, size göre biz de mi İsrail in avukatıyız? Vatan Gazetesi nde Karikatür dergilerinin kapaklarına göz atmanızı tavsiye ediyorum, onların hepsi İsrail avukatı mı oluyor? Alıntı
Φ Zehir Hafiye Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2010 9 vatandaş hayatını kaybetti, niye; ambargo delinince AKP oyunu arttırsın diye. Bunun hesabını sormak niye İsrail avukatlığı oluyor, size göre biz de mi İsrail in avukatıyız? Vatan Gazetesi nde Karikatür dergilerinin kapaklarına göz atmanızı tavsiye ediyorum, onların hepsi İsrail avukatı mı oluyor? Tevratın " çalmayacaksın " emrinin hatırlatılması hayatını kaybeden 9 vatandaşın hesabını sormak mı oluyor sence ? Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2010 Tevratın " çalmayacaksın " emrinin hatırlatılması hayatını kaybeden 9 vatandaşın hesabını sormak mı oluyor sence ? Siz de kelimeyi cımbızla çekip almayacaksınız, konuşmanın bütününe bakacaksınız. Alıntı
Φ Zehir Hafiye Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2010 Siz de kelimeyi cımbızla çekip almayacaksınız, konuşmanın bütününe bakacaksınız. Onu diyorum ben de işte; cımbızla çekip alanlara karşı düşünerek konuşmak gerek. İyi siyasetçi böyle hatalar yapmaz. Kanımca, Kılıçdaroğlu, Baykal'dan da kötü bir siyasetçi olduğunu, muhalafet tarzının Baykal'dan da kötü olduğunu son günlerdeki beyanları ile ortaya koymuştur. Herhangi bir Batı ülkesinde doğru algılanabilecek beyanlar, ülkemizde tam tersine şüphe ile karşılanabilmekte, söylenmek istenen şeyin tam tersini düşündürtebilmektedir. Her doğruyu her zaman ve her koşulda dile getirmek, tüm dünyada olduğu gibi iyi bir siyasetçinin asla yapmayacağı bir tavırdır. Algı ve bilgi düzeyi düşüklüğünün bol bulunduğu ülkelerde ise bu tavır daha tehlikelidir. Baykal'ın dediği gibi haklı olarak '' O savcı ise ben de avukatım'' dersiniz, bir terör örgütünün( ? ) avukatı ilan ediliverirsiniz, '' Toplumsal mutabakat olursa, barış ve kardeşlik ortamına katkıda bulunacaksa genel affı destekleriz '' dersiniz, bir parti başkanı çıkar; "Bu PKK talebidir, Avrupa Birliği’nin dayatmasıdır. '' deyiverir. Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2010 Onu diyorum ben de işte; cımbızla çekip alanlara karşı düşünerek konuşmak gerek. İyi siyasetçi böyle hatalar yapmaz. Sayın zehir hafiye, onlara nasıl konuşursan konuş onlar gene kendi istedikleri gibi anlarlar. Onlar çarpıtacak diye de benliğinden ödün veren insanlarla bizim zaten işimiz olamaz. Mevlana ne demiş " Ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol." Bizim kriterimiz bu. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2010 Tel Aviv ''in avukatı ilan edilmesi son derece normal. Bunun nesi normal hiç anlayamadım. Ben Kılıçdaroğlu'ya oy vermeyeceğimi açıkladım ama bunun nedeni onu beğenmeyişim değil, Pamukoğlu'ya oy vereceğim için. Tersine Erdoğan baskın yemiş pusulasını şaşırmış gemi gibi hangi kayaya toslayacağını şaşırmış bir görüntü çiziyor. Hiç bir davranışını ve sözünü normal bulamıyorum, kusura bakmayın... Hele Baykal'ın Ergenekon'un avukatıyım sözüne nasıl takılınıyor hiç anlamıyorum. Eleştirilecek olan Erdoğan'ın Ergenekon'un savcısı olduğunu söylemesiyken! Avukatlık bir serbest meslektir, böyle demesinin hiç sakıncası yoktur. Ama savcılık bir kamu görevidir, Erdoğan'ı bırakıp Baykal'ı eleştirmek akıl alır gibi değildir. Alıntı
Φ Zehir Hafiye Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2010 Sayın zehir hafiye, onlara nasıl konuşursan konuş onlar gene kendi istedikleri gibi anlarlar. Onlar çarpıtacak diye de benliğinden ödün veren insanlarla bizim zaten işimiz olamaz. Mevlana ne demiş " Ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol." Bizim kriterimiz bu. Bunun benliğinden ödün vermekle ne alakası var, nasıl böyle bir bağlantı kurdun anlamış değilim. Örnek; Atatürk iyi bir asker, devlet adamı, devrimci olmasının yanısıra iyi bir siyasetçi idi. Alıntı
Φ Zehir Hafiye Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2010 Bunun nesi normal hiç anlayamadım. Forumda psikolojik savaş yaparak karşı olduğumuz siyasi görüşleri bezdirmek gibi anlamsız bir oyun değilse derdimiz, gerçekleri de olduğu gibi söyleyebilmek gerekir. Kılıçdaroğlu '' Recep bey, Tevratı iyi öğrenmişsiniz, teşekkür ederiz. Ama 9. emiri de iyi öğrenin. O emir çalmayacaksın diyor '' diyorsa, potansiyel oy vericilerini, '' işte Tel Aviv'in avukatı '' diye ondan soğutmak çok kolaylaşır. Umarım anlatabilmişimdir bu kez. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2010 Umarım anlatabilmişimdir bu kez. Hayır, anlatamadınız. Kılıçdaroğlu'nun sözü taş gediğine türünden süper... Alıntı
Φ Zehir Hafiye Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2010 Hayır, anlatamadınız. Kılıçdaroğlu'nun sözü taş gediğine türünden süper... İşte bu '' taşı gediğine koyma '', '' nüktedanlık '' merakı yüzünden sol yıllardır derdini anlatamıyor. Bu İsmet İnönü'de de böyle idi, Erdal İnönü'de de, Baykal'da da... Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2010 Bunun benliğinden ödün vermekle ne alakası var, nasıl böyle bir bağlantı kurdun anlamış değilim. Onu diyorum ben de işte; cımbızla çekip alanlara karşı düşünerek konuşmak gerek. İyi siyasetçi böyle hatalar yapmaz. Cımbızla çekip alanları düşünerek konuşmak, kendi olmamak, o ne der, bu ne der diye konuşmak demektir; bu da kendi benliğinden ödün vermektir. Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2010 Forumda psikolojik savaş yaparak karşı olduğumuz siyasi görüşleri bezdirmek gibi anlamsız bir oyun değilse derdimiz, gerçekleri de olduğu gibi söyleyebilmek gerekir. Kılıçdaroğlu '' Recep bey, Tevratı iyi öğrenmişsiniz, teşekkür ederiz. Ama 9. emiri de iyi öğrenin. O emir çalmayacaksın diyor '' diyorsa, potansiyel oy vericilerini, '' işte Tel Aviv'in avukatı '' diye ondan soğutmak çok kolaylaşır. Umarım anlatabilmişimdir bu kez. Ya çalmayacaksın demenin İsraille ilgisi nedir, ben anlamış değilim, bu yolsuzluklarla ilgili bir konuşma; üstelik ilk defa da yapılmıyor, bu katliamdan önce de yapıldı, o zaman kimse İsrail in avukatı demedi. Bilakis vatandaşın avukatı oldu, hem merak etmeyin CHP ye oy verecek olanlar zaten demek istenenleri çok iyi anlıyorlar. Alıntı
Φ Zehir Hafiye Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2010 bu yolsuzluklarla ilgili bir konuşma; üstelik ilk defa da yapılmıyor, bu katliamdan önce de yapıldı, o zaman kimse İsrail in avukatı demedi. Bu katliamdan önce de mi Tevrat üzerinden yolsuzluk tartışılmıştı ? Bunu ben kaçırmışım demek ki Alıntı
Φ Zehir Hafiye Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2010 Cımbızla çekip alanları düşünerek konuşmak, kendi olmamak, o ne der, bu ne der diye konuşmak demektir; bu da kendi benliğinden ödün vermektir. Her şeyin bir yeri ve zamanı vardır. Buna riayet etmeye olgunluk denir ama bu şekilde davranmak savunduğun değerlerden, benliğinden ödün verdiğin anlamına gelmez. Tersine davranış sadece patavatsızlık olarak adlandırılır ve bu durum gençlerde, alanında tecrübesizlerde bolca görülür. Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2010 Bu katliamdan önce de mi Tevrat üzerinden yolsuzluk tartışılmıştı ? Bunu ben kaçırmışım demek ki Yolsuzluk illa Tevrat üzerinden mi yapılması gerekiyor, çalma demek tevratta da, Kur'an da da aynıdır, bunu çarpıtmanın ne anlamı var. Baykal istifa etti gitti, onun üslubu farklıydı Kılıçdaroğlu nun farklı. Baykal ın büyük hizmetleri olduğu inkar edilemez ama millet sevmedi mi sevmiyor. Kılıçdaroğlu bir rüzgar yakaladı, dün bir, bugün iki bir şans verelim adama, hemen eleştirmenin ne manası var? Alıntı
Φ Zehir Hafiye Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2010 Yolsuzluk illa Tevrat üzerinden mi yapılması gerekiyor, çalma demek tevratta da, Kur'an da da aynıdır, bunu çarpıtmanın ne anlamı var. '' Yolsuzluk tartışması illaki Tevrat üzerinden yapılması gerekiyor '' anlamına gelecek ne yazdım şimdi ? Dostum sen dedin ki; '' bu tolsuzluklarla ilgili bir konuşma; üstelik ilk defa da yapılmıyor, bu katliamdan önce de yapıldı, o zaman kimse İsrail in avukatı demedi. '' ben de diyorum ki; daha öncesinde neden böyle bir şey söylensin ki ? Daha öncesinde Tevrat üzerinden mi tartışıldı yolsuzluk ? İşe Tevratı karıştırıp, Netenyahu'nun söyleyemediği sözlerle cevap verirsen, elbette bu söylem, bu hassas ortamda '' İsrail Avukatlığı '' diye sunulur birileri tarafından. Dikkat etmek lazım konuşurken, karşı tarafa malzeme vermemek gerek. Baykal istifa etti gitti, onun üslubu farklıydı Kılıçdaroğlu nun farklı. Baykal ın büyük hizmetleri olduğu inkar edilemez ama millet sevmedi mi sevmiyor. Kılıçdaroğlu bir rüzgar yakaladı, dün bir, bugün iki bir şans verelim adama, hemen eleştirmenin ne manası var? Bu tartışma ve paylaşım platformunda hükümet düşürecek halimiz yok. Sohbet edip, fikir alışverişinde bulunuyoruz sadece. Kimsenin de benim birini eleştirme hakkımı kısıtlamasına izin vermem. Baykal'ın hizmetlerini inkar eden de yok. Ama hizmetlerini inkar etmemek, beni olumsuz yanlarını eleştirmekten alıkoymaz. Doğruları ortaya koymak gerekir ki tartışmaların bir faydası olsun. Buraya slogan atıp sevdiğimiz liderleri desteklemeye gelmedik. Bu sonuçsuz bir çaba olur çünkü. Baykal'ın söylemek istedikleri, beyanları, düşüncelerine aynı Kılıçdaroğlu'nun söylemek istediklerine katıldığım gibi katılmam, desteklemem, onların üsluplarının yetersiz, toplumca yanlış anlaşılabildiğini söylememi engellememeli ki kendimi özgür hissedebileyim. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2010 Günah çıkarma salt Hristiyanlara mahsus bir davranış değildir. Sahte gözyaşı dökme de timsahlara has değildir. Dünyanın büyük gazetelerinin, saldırıdan sonra İsrail'in hem kamuoyu önünde hem de diplomatik olarak yalnız kaldığını, tecrit edildiğini anlatan yorum ve manşetlerini alakasız bir demogoji ile geçiştirmeye çalışmak alışageldiğimiz bir yöntem... Bu konuda çokça karşılaştığımız gibi gerçek ile Demirefe arkadaşımızın iddia ettikleri birbirine tam olarak ters.. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2010 Kılıçdaroğlu hiç bir şey yapmayıp "bakalım ne diyecek?" diye beklese ve söylenen söze göre taşı nasıl gediğine koyacağının derdinde olsa eleştirilebilir. Çünkü bu durumda insiyatif almamış, insiyatifi karşı tarafa bırakmış ve yönlendirilmeye açık kalmış olur. Fakat böyle bir durum göremiyorum. Bir numaralı sorun yandaş kayırmacılık ve buna bağlı yolsuzluktur ve buna yığma yapıyor, tutarlı ve doğru yaklaşım. AKP nin yandaş kayırma ve karşıt yok etme tutumu, şimdiye kadarki hiç bir partiye benzemiyor. Neredeyse, az fırsat bulsa Rusya, Çin ve İran yönetimlerini yakalayacak bu konuda. Şakşakçılık yapmayan gazete sorumlusunu onbir ay içeri attırtıyor, parti içinden ses çıkaran oldu mu ergenekonculukla suçlanıp susturuluyor veya sinmezse harcanıyor. Harcanmakla da yakayı kurtaramıyor. Gazete patronlarına "beni şakşaklamayanları tut kulağından at" baskısı yapıyor. Tam bir "padişahım çok yaşa" rejimi, üçüncü Abdülhamid rejimi kurma çabasında... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2010 İsrail'in uluslararası kamuoyunda eleştirilmesi, yalnız bırakılması alışıldık bir durum. Tüm BM kararları da İsrail aleyhindedir zaten. Fakat bunun, İsrail'in durumunda bir değişikliğe yol açtığı ve Batı blokunun İsrail konusunda herhangi bir politika değiştirme tavrına yol açtığı görülmemiştir. Şimdi tüm kamuoyu, basın, hepsi yükleniyor. Ne oluyor? Önce iki numara Biden İsrail'i destekleyen açıklama yapıyor, sonra bir numara Obama "İsrail'in güvenlik kaygıları"ndan bahsederek daha diplomatik bir dille yardımcısını doğruluyor. Belki bazıları Obama için "bizden biri" diye düşünüp kendileri kadar saf olduğunu sanıyorlar ama çok zeki ve diplomat bir adamdır. E, nereye gitti onca kamuoyu? Bu adamların hiç mi oy kaygısı yok, kamuoyuna karşıt açıklamalardan çekinmiyorlar? Gerçeği görelim. Sözde herkes İsrail'e karşı. Ama tutum olarak tam yanında ve arkasındalar... Buna hükümet de dahil! Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.