Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Sardunya arkadaşım,

Kişisel konuşmaktan hoşlanmıyorsun ama,

iletilerine bakıyorum çoğu kişisel.

Çelişki 1

Bir önceki iletinde vatandaşın zeki olmadını,

Bir sonraki iletinde kimin zeki olduğunu/olmadığını bilemediğini...

Çelişki 2

Akıllı geçinen çok deli gördük diyosun;

Akıllı, yada deli olanı biz normal insanlar nasıl belirleyeceğiz ?...

Psikologmuyuz, akademik kariyermiz mi, bir ölçü birimimizmi var?...

Ölçü birimin ahlaksa eğer, bu lokal (yakın kültür) özellikler taşır. Somut değil...

Ölçü birimin pozitif değerler ise şayet o da akademik kariyer gerektirir.

(özür dilerim akademik kariyerini bilmiyorum)

Bunlar yoksa eğer...

Çelişki 3

Sardunya arkadaşım,

Şimdi gel artık bir prensip edinelim seninle.

Veya forumdaki arkadaşlarla...

Eğer yukardaki olgular ortamda mevcut değilse,

Kişilere asla ithamda bulunmayalım.

Hiç bir zaman...

Asla sen şusun sen busun demeyelim...

Hakkımızda yok zaten...

Karşı taraf kötü bir ithamdamı bulundu ?

Yanlış yapıyosun arkadaş,bu konuda bilgin yok,

doğrusu bu denildiğinde en doğru alternatif oluyor...

Doğru bilgi yanlışı çürütüyor.

Ahlaki olarakta öyle...

Sağlıklı iletişim bu değil mi ?

Yangına körükle gidilen alternatifler hep yanlış olmuyormu?...

(Bazı yapınızdan dolayı sizi tenzih(ayırmak)ederim. Genel konuşuyorum.)

Çağımız, bilgili kültürlü ve demokratik olma çağı...

Buyurun birlikte öncülüğünü yapalım...

İyi dileklerimle...

sevgili bilimselci

sana şunu söylemeliyim, nedense bir alaycılık seziyorum sende ve biraz da avukatlık. akedemik kariyerim yok, kusura bakmayın belki siz kendi akedemik seviyenize uygun kişilerle farklı diyalog kurarsınız.

ben elimden geldiğince hoşgörülü olmaya çalışıyorum, belki de burada ki inanan arkadaşlarımdan daha fazla ve onlardan tenkitte alıyor olabilirim bu konuda, ben sadece objektif ve akılcı olmaya gayret ediyorum. ancak sen nedense bizim yazılarımızı kişisel buluyorken kendi görüşüne yakın olanların yazılarını pek kişisel bulmuyorsun ve nedense bana yazdığın yazının benzerini yani eleştirini bizim inancımız ya da kendimizle alaycı ve hakaret vari yazılar yazanlara yazmıyorsun. sence bu da ikilem değil mi? dikkat ettiysen ben seninle fikren uyuşmasamda bazı konularda sana katıldığım oluyorken inançdaşlarımı tenkit edebiliyorum.

"çok akıllı geçinen deli gördük" derken hakikatten raporlu deli gördük diyorum ama onlar kendilerini gayet akıllı sanabiliyorlar. bir insanın aklından zoru olduğunu anlamak için psikolog olmamız gerekmiyor.

eğer burada hepimiz belli bir amaç içerisinde yazılar yazacaksak bu durumda her birimiz karşı görüşe saygı gösterebilmeliyiz. eğer gösteremiyeceksek bir daha yazı yazmamalıyız. Akılla her şeyin izahı mümkün müdür sahiden, şuan için aklımızla açıklayamadığımız anormaller olmuyor mu?

• Cevaplar 59
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

sevgili bilimselci

sana şunu söylemeliyim, nedense bir alaycılık seziyorum sende ve biraz da avukatlık. akedemik kariyerim yok, kusura bakmayın belki siz kendi akedemik seviyenize uygun kişilerle farklı diyalog kurarsınız.

ben elimden geldiğince hoşgörülü olmaya çalışıyorum, belki de burada ki inanan arkadaşlarımdan daha fazla ve onlardan tenkitte alıyor olabilirim bu konuda, ben sadece objektif ve akılcı olmaya gayret ediyorum. ancak sen nedense bizim yazılarımızı kişisel buluyorken kendi görüşüne yakın olanların yazılarını pek kişisel bulmuyorsun ve nedense bana yazdığın yazının benzerini yani eleştirini bizim inancımız ya da kendimizle alaycı ve hakaret vari yazılar yazanlara yazmıyorsun. sence bu da ikilem değil mi? dikkat ettiysen ben seninle fikren uyuşmasamda bazı konularda sana katıldığım oluyorken inançdaşlarımı tenkit edebiliyorum.

"çok akıllı geçinen deli gördük" derken hakikatten raporlu deli gördük diyorum ama onlar kendilerini gayet akıllı sanabiliyorlar. bir insanın aklından zoru olduğunu anlamak için psikolog olmamız gerekmiyor.

eğer burada hepimiz belli bir amaç içerisinde yazılar yazacaksak bu durumda her birimiz karşı görüşe saygı gösterebilmeliyiz. eğer gösteremiyeceksek bir daha yazı yazmamalıyız. Akılla her şeyin izahı mümkün müdür sahiden, şuan için aklımızla açıklayamadığımız anormaller olmuyor mu?

Sevgili sardunya,

Alaycı tavrım tahlilin yanlış...

Böyle birşey olamaz...

Dikkat çekme için vurgudur onlar...

İnanan, inanmayan...

Senin arkadaş, benim arkadaş...

şeklinde değerlendirme yerine...

Sağduyulu olan veya olmayan gibi ayırmak,

daha doğru olmazmı ?...

Akılla bilinen her şeyi açıklamak mümkün.

Bilinmeyen de kurgu olur zaten...

İyi dileklerimle...

Gönderi tarihi:

Görüyorum ki burada da Allah'a inananlar ile inanmayanlar var.Her dönemde olmuştur ve olacaktır.Allah'ın varlığına kayıtsız şartsız inanan biri olarak şunu düstur bilirim,inanan ile inanmayan bir olamaz.O kaçınılması mümkün olmayan gün geldiğinde herkes doğruyu görecek.İnanmayanlar size hiçbir sözüm yok gerekenler size yeterince tebliğ edilmiş,hala inat ediyorsunuz.Siz bilirsiniz.Ama inananların varlığı içimi ferahlattı Allah tüm inananları korusun.

Gönderi tarihi:

Sevgili sardunya,

Alaycı tavrım tahlilin yanlış...

Böyle birşey olamaz...

Dikkat çekme için vurgudur onlar...

İnanan, inanmayan...

Senin arkadaş, benim arkadaş...

şeklinde değerlendirme yerine...

Sağduyulu olan veya olmayan gibi ayırmak,

daha doğru olmazmı ?...

Akılla bilinen her şeyi açıklamak mümkün.

Bilinmeyen de kurgu olur zaten...

İyi dileklerimle...

benim çelişkili bulduğun yazılarım çelişkili değildir. alaycı konuştuğunu sezinlediğimi yazdım tahlil ettirmedim henüz bunu...

inanan/inananmayan olarak da ayırmadım. sadece benim gibi düşünenlerle, senin gibi düşünenler arasında nedense hep tenkit ettiğin bizler oluyoruz... onu belirttim. kusura bakma akedemik kariyerim olmadığı için (seninkini bilmiyorum) zaman zaman size basit gelen açıklamalar yapabiliyorum. siz herşeyi akedemik kariyerlemi ifade edersiniz?

:)

Gönderi tarihi:

benim çelişkili bulduğun yazılarım çelişkili değildir. alaycı konuştuğunu sezinlediğimi yazdım tahlil ettirmedim henüz bunu...

inanan/inananmayan olarak da ayırmadım. sadece benim gibi düşünenlerle, senin gibi düşünenler arasında nedense hep tenkit ettiğin bizler oluyoruz... onu belirttim. kusura bakma akedemik kariyerim olmadığı için (seninkini bilmiyorum) zaman zaman size basit gelen açıklamalar yapabiliyorum. siz herşeyi akedemik kariyerlemi ifade edersiniz?

:)

Kıyamet alametleri arasından biri geldi aklıma;Kıyamet yaklaştığında imansız alimler,imanlı cahiller çoğalacak.Şimdi inanmayanlar bu kelimenin sonunu inananlara kullanmaya kalkacak ama bilgi ve akıl konusunda Sardunyam,Davet,Şüheda gibi inananların ellerine su dökemezler.(adını yazamadığım diğer inananlar alınmasın lütfen).Eğer illede cahil inanan arıyorsanız ''yahudi Atatürk'' başlığı altına bakın.Bilimselci herşeyi bilime dayandırabileceğini sanıyor peki fenomenleri nasıl açıklıyor?Allah'ın herbiri birbirinden anlamlı ve güzel isimlerinden El Azim(C.C) ne anlama geliyor bi öğrensin üşenmezse.

Gönderi tarihi:

sevgili aramıs

aramıza hoşgeldin, şahsen beni çok mahcup ettin, bilgi derya deniz biz ise içinde sadece bir damlaya sahibiz...

yinede teşekkürler iltifatı için...

sevgiler :clover:

Öncelikle hoşbulduk,yazdıklarımı iltifat olarak alam bunlar gerçek.Hep sizinle olacağım inşallah :)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.