Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

AŞK VARMIDR,YOKSA AŞK HORMONLARIN BİZE OYUNUMUDUR?AÇIKLAYACAK KAPASITEYE SAHIP ARKADAŞLARA DUYRULUR

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

BANA AŞKIN HEM BİLİMSEL HEMDE FELSEFI TANIMINI YAPABILECEK OLAN VARMIDIR?

AŞKA İNANMIYORUM

AŞKIN SÖMURU DUYGULARINA VERILEN FONDOTEN BIR ISIM OLDUĞUNU VE AŞK ADI ALTINDA BENCİLCE DUYGULARIN GERÇEKLEŞTİRİLDİĞİ, ZİHİNLERE YAPIŞAN SÜMÜKSÜ BİR MADDE OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.........

ELDE EDİNCE NEDEN AĞLANMIYOR SEVILEN UĞRUNA,UĞRUNA DESTANLAR YAZARSIN AMA SENİN OLUNCA HEY ÇAY KOY DEDIM SANA.. OLUR:))

Gönderi tarihi:

Her insan farklı olduğu gibi ,insanların duyguları algılayış şekilleri de farklıdır..Sana şöyle tarif edebilirim...Aşk belirli bir süre karşındakini görmek istediğin gibi görme halidir..Böyle olduğu için de karşındakini "süper" olarak görürsün ,herşeyi yaparsın onun için.Bu saçmalık hali bir süre sonra geçer...İşte bu durum geçipte onun yanlışlarını da görmeye başladığın zaman hala ona ilgi duyuyorsan onu gerçekten "seviyorsun" demektir...

Aşık olma yaşı daha küçük olur çünkü aşkı fazla tecrübeli bir insansan pek hafif geçirirsin...Yani bunun tecrübeyle ilgisi vardır...

Gönderi tarihi:

*Sedelina canımıs ve fan adayımdır güsel kişilik.. :)

Sen öncesi bi AŞK ne dimek annat ta benim gibi gabi

varlıkısılar da yorumusu yapıvisinn.. :(

*Yanim ki sefki ne ablam da aşkısı ne..

bunlar kime düşesi ablam da bana hep asarısı mı düşer..

Ben ne acınasıyımdır.Kendime acıyasımdır.. :(

Zafallıya aşk düşe mi? :blushing:

Gönderi tarihi:

BANA AŞKIN HEM BİLİMSEL HEMDE FELSEFI TANIMINI YAPABILECEK OLAN VARMIDIR?

AŞKA İNANMIYORUM

AŞKIN SÖMURU DUYGULARINA VERILEN FONDOTEN BIR ISIM OLDUĞUNU VE AŞK ADI ALTINDA BENCİLCE DUYGULARIN GERÇEKLEŞTİRİLDİĞİ, ZİHİNLERE YAPIŞAN SÜMÜKSÜ BİR MADDE OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.........

ELDE EDİNCE NEDEN AĞLANMIYOR SEVILEN UĞRUNA,UĞRUNA DESTANLAR YAZARSIN AMA SENİN OLUNCA HEY ÇAY KOY DEDIM SANA.. OLUR:))

Sadece kadın erkek ilişkisinde değildir aşk.Bebekken eline tutuşturulan yastığa aşık olursun,vitrinde gördüğün ayakkabıya,dizide seyrettiğin karaktere,karakter diyorum zira kişinin kendisine değil rolüne aşıksındır...Aşkın bekası için kavuşamama şartı vardır.Elde edilemedikçe aşk büyür,elde edildiğindeyse büyü bozulur,perde kalkar.Leyla&Mecnun,Kerem&Aslı,Ferhat&Şirin hangisi kavuşmuştur.Yani kısacası Aşk arzudur,aşk yoğun arzudur.Tenin tene temas etme isteği,susuz kalmışın su içme isteği gibidir.İçersin ve püfff...Ama dersen ki sevgi o ölümsüzdür yaşayabilene.Hayatın gerçekleri kavgalarda olsa sevdiğini kaybetme düşüncesini hiçbir seven kabullenemez,kabul etmiş görünür.

Sonuç olarak ;aşk sevginin orgazm anıdır.Çabuk biter ama sevgi bitmez(Gerçekten sevildiyse).Sevgiyle kalın...

Gönderi tarihi:

daha demin sana düşman olan hayat

şimdi sana dost olmuştur

seni kuyuya iten hayat

seni oradan çıkarmaya çalışır.

karşında iki çift göz durur

mavi,ve anlamlı bakan gözler

aşık olmuşsundur birkere

hayat sana çıkmak için fırsat verir

elin ayağın çözülmüştür

artık seni yukarıdan çeken biri vardır

hayat bir kapı açar sana

kurtulursun bilemessin

çıkarsın kuyudan uzaklaşırsın

artık hayatta iki kişisindir

iki mavi gözle berabersindir

için kaynar bilemessin

hayat işte böyledir

bilemessin ne yapacağını

aniden hamle yapar

iter seni çıkarır seni

yazar:Hasan TOKSOY

güzel açıklamanız için teşekkür ederim.....

Gönderi tarihi:

ask var. bunun cilesine cekiyorum su an. eger megersiz sevmekdir. ben allaha (inancliysan) oldugumuz sevgi ile karsilastiriyorum hep. Ayni deger bicilmez biliyorum ama nasil allaha inanirsin, bu dünyada birsey beklemeden öylede asik olabilirsen birisine, iste o zaman anlarsin aski.

Hepimizin asik olabilecek en az bir kisisi var. Umarim degerlerini bilirler.

:sweatingbullets:

Gönderi tarihi:

Aşkın zaman zaman insanın 'aklını başından aldığı' zaten binlerce yıldır dile getiriliyor. Ancak âşıkların 'tuhaflaştığını' bilimsel olarak kanıtlamak İtalyan uzmanlara nasip oldu.

Pisa Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre âşıkların düşünüş ve davranış biçimleri psikiyatride 'obsesif kompalsif bozukluk' denilen bir tür hastalığa yakalananlarla benzerlik gösteriyor. Obsesif kompalsif bozukluk çekenler 'gerçek bir nedene dayanmaksızın' sürekli bir endişe duygusunun altında yaşıyor ve bu duyguları alt edebilmek için günde 20 kez ellerini yıkamak gibi takıntılı davranışlar sergiliyor. Buna neden olan ise obsesif kompalsiflerde ruh halini düzenleyen 'serotonin hormonu' düzeyinin düşük olması. New Scientist adlı tıp dergisindeki araştırmaya göre serotonin düzeyi düşük olan diğer bir grup da 'âşıklar'!

Sırılsıklam âşık 20 genç öğrenci ile 20 obsesif kompalsif hastayı karşılaştıran uzmanlar her iki grubun serotonin düzeylerinin birbirlerine yakın olduğunu saptamış. Uzmanlara göre âşığın başkalarını bezdirecek kadar sevdiğinden bahsetmesinin ve takıntılı bir yoğunlukta ısrarla onun hakkında düşünmesinin nedeni de bu. Serotonin düzeyinin bir kaç yıl sonra normale döndüğünü belirten araştırmacılar,

bu süre içinde aşkın en büyülü günlerinin de geçmiş olduğunu söylüyor. (bbc) Londra

ask var. bunun cilesine cekiyorum su an. eger megersiz sevmekdir. ben allaha (inancliysan) oldugumuz sevgi ile karsilastiriyorum hep. Ayni deger bicilmez biliyorum ama nasil allaha inanirsin, bu dünyada birsey beklemeden öylede asik olabilirsen birisine, iste o zaman anlarsin aski.

Hepimizin asik olabilecek en az bir kisisi var. Umarim degerlerini bilirler.

:sweatingbullets:

aşkın gerçeğini yaşayanlar varsa ne güzel

aşk sarmaşıktan gelir felsefı manada,sarmaşığın ağacın kurumaması için ona suyunu vermesınden yola çıkılarak kişiye aşık denmıştır...

aşk fedakarlıksa,bu yüzyılda kalmadığını,insanların duygularıyla acımasızca oynamayı sağlayacak bir araç olduğunu düşünüyorum

kişinin aşkını alır önce bazıları sonra bedenini..

sonra o bedenı acıyla doldurark bırakır...

Gönderi tarihi:

aşk alfa+betadır.. :D

yaşarsan yandın.. yaşamazsan yine yandın..

yanmanın iki şekli..hem yaşayarak yanıyorsun hem yaşamayarak..madem ki yanacan. yaşayacaksın o zaman... bir çay da dolduruver ne ola ki..şekerli olsun ama..

ahh aşk..

Gönderi tarihi:

Önce kendine sevebilirsen, o zaman baskasinada gercek duygularla sevebilirsin.

Kiskancsiz, bekliyentisiz, utanmadan...vs.

Ask var ama bunu yasayabilecek kisiler yok...cok yeteneceksiz insan var malesef.

bence.

Orhan Baba kanimizda var be, telefonda geregi yok...sedelina. :)

Gönderi tarihi:
Önce kendine sevebilirsen, o zaman baskasinada gercek duygularla sevebilirsin.

Kiskancsiz, bekliyentisiz, utanmadan...vs.

Ask var ama bunu yasayabilecek kisiler yok...cok yeteneceksiz insan var malesef.

bence.

Orhan Baba kanimizda var be, telefonda geregi yok...sedelina. :)

ya Orhan g. espri olarak yazdım.ama şarkılarının bazıları gerçekten güzel

helede dıyor ya;ağlatıpta gülene yazıklar olsun,gayet anlamlı

Koydun mu sen peki ?

malesef :(

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.