Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
insan cinsel olarak istediği gibi yaşama hakkına sahiptir mesel bir kişi homo yada lezbiyen yada hem erkek hem kadınlarla ilişki kurabilir çünkü insanın başkalarına zarar vermeden istediği gibi yaşama hakkı vardır isterse bir insan çıplak dolaşabilir buna hakkı vardır ama bunlar toplum tarafından kötü olarak görülmekte ama bunlar insan haklarına aykırı değillerdir insan hayatını iğstediği gibi yaşayabilir.

Bunların üzerine dahada söz söylenmez. Bu yazdıklarını umarım defaatle okursun. Okursun ki ne anlama geldiğini nelere kapı aççtığının farkına varabilesin. Ciddi bir tavsie olarak ahlaksal çöküntün var ve sofiizm kökenli olduğunu söylemektesin. Tasavvufçular sofistleri hariç müridleri genelde zühd ve takvaya düşkündürler. Kökeni vahdetül vucud olan biri bu yukardakileri yazmaz. Nasıl yazssınki bu tip düşüncesi olmadıktan sonra. Bu forumda yalan söyleyen yalan yazan o kadar kişi var ki....

Gönderi tarihi:

ben dinin ve ibadetin saçma oluşunu görmüş bir kişiyim yani bunların saçma olduklarının farkındayım ve bu dine bağlı bu inanç saçmalıktır ama tabi doğru olan taraflarıda vardır ama çoğu saçmadır ama ben doğru olan taraflarına bilen bir kişiyim.

vahdeti vucut kavramı doğru bir kavramdır ama allaha ulaşmak için ibadet etme fikri saçmadır yani evren allahın varlığından oluşmuştur yani enerjiden meydana gelmiştir allahın varlığıda bir enerjidir ve biz bu enerjiden oluşmuşuz ama allah gibi olmak için ibadet etmek saçma bir düşüncedir tasavvuftaki allaha ibadetle yaklaşma fikri ibedet ederek allah gibi olmak demektir onun gibi maddeye şekil verebilme kabileyeti yani herşeye hükemedilme kabileyetini elde edebilmek için ibadetle kemale ermek demektir bu fikir saçama bir fikirdir ama bu düşünce saçma olsada insan ibadet ederek allah gibi olacağına inandığından evliyalarda olduğu gibi allah gibi olabilmektedir ama ibadet insanı allah gibi yapmaz insanı allah gibi yapan inaçtır yani ibadet ederek allah gibi olabileceği inancı.

ben evrende tek bir kanunun olduğunu gören bir kişiyim o kanunda haklara saygıdır bu evrensel kanundur ve herke sbu kanuna uymak zorundadır benim inancım budur ve doğru olanda budur ve yukarda yazdıklarım insan haklarına aykırı değildir aksine insanların hakları olan özgürlüktür çünkü insanların hayatlarını başkalarına zarar vermeden istedikleri gibi yaşama hakları vardır.

Gönderi tarihi:

allah gibi olmak için ibadet etmek saçma bir düşüncedir tasavvuftaki allaha ibadetle yaklaşma fikri ibedet ederek allah gibi olmak demektir onun gibi maddeye şekil verebilme kabileyeti yani herşeye hükemedilme kabileyetini elde edebilmek için ibadetle kemale ermek demektir bu fikir saçama

Değerli arkadaşım sana bu konuda son yazımdır...

Çünkü sen sorulan sorulara cevap vermiyorsun..

Bana tasavvuf'u bilmediğimi söylüyorsun AMA ASIL SEN tasavvuf'dan bi habersin...

Tasavvuf veya ibadetin'i insan; allah'laşmak için yaptığını söyleyen saçma bir fikre kapılmış yukarda belirtiğin gibi garip bir tanım uydurmuşsun....

TASAVVUF:

İslamiyet, ana hatlarıyla iman, ibadet ve ahlaktan ibarettir... Kelam ilmi imanı, fıkıh ilmi ibadeti, tasavvuf ilmi de ahlakı ele alır...

Tasavvuf, İslamı deruni bir şekilde yaşamaktır. Ruhi ve vicdanî bir duyuşun mahsulüdür. Şekilden manaya geçmek, kabuktan öze ulaşmaktır. Kâlin hal olmasıdır...

Tasavvuf, ALLAH(C.C.)’ın ahlakıyla ahlaklanmak... Yani kalp ve ruhunu, CENAB-I HAKK’ın razı olduğu sıfatlarla donatmaya çalışmak. İlahi ahlak, en kısa ifadesiyle, “KUR’AN ahlakıdır....

tasavvufta yer alan “zikir, fikir, nefis terbiyesi” gibi esaslar, KUR’AN'da çokça bahsedilen konulardır. “Yaşayan KUR’AN” durumunda olan RESULULLAH(s.a.v.) ise, tasavvufi hayatın en zirve tatbikini göstermiştir...

Bu konuda daha çok yazılcak şeyler var ama sen gene bildiğini okuyacağın için bu kadarı kafi

Saygılar

...ALLAHÜMME SALLİ ALA MUHAMMAD...

Gönderi tarihi:

ben bir mutassavvıftım arkadaşım yani bende ibadetle allaha ulaşma inancı vardı ve bu inancın temelinde allahlaşma vardır tabiki nefsini terbiye ederek ve iabedet ederek gayet güzel ahlaka sahip b ir şekilde allahlaşmaya çalışılır yani nefsini allah gibi maddeye hükmedecek konuma getirir yani her istediğini yapabilecek konuma getirir tasavvuftaki temel amaç budur yani iyi ahlaklı bir şekilde bilincini geliştirip aynı allah gibi maddeye hükmedebilmektir temel amaç.evliyaların kerametleride işte bundandır yani evliyalar biryerdeki anında kilometrelerce uzağa gidebiliyorlardı ve maddeyi zihin güçleriyle hareket ettirebiliyorlardı kendilerini uçjurabiliyorlardı yani doğaya hükmedebiliyorlardı yani allah gibi beyinleriyle sitediklerini yapabiliyorlardı ama bunu bu tasavvufi inanç sayesinde yapıyorlardı bu inanç sayesinde bilinçlerini geliştiriyor ve allah gibi istediklerini yapabiliyorlardı.

ama bu iananç temelde saçmadır ama inançla yani ibadet ederek ve nefilerine gem vurarak allah gibi olacaklarına inandıkları için bilinçlerini geliştirebiliyorlardı.bende eskiden bu inanca sahiptim ve bu inançla ibadet eder ve nefis terbiyesi yapardım.

Gönderi tarihi:

Ek olarak yazma gereği duydum herhangi bir yanlış anlamayı önlemek maksadına binaen. Tasavvuf dışardan göreceli olarak her ne kadar zühd ve takvayı emrediyor gibiysede öğreti bazında vahdetül vucud yani varlığın birliğini esas almaktadır. Bunun anlamı kainat ve yaratıcı birlikte ve birdir. Bu öğreti islam öğretisiyle zıttır. İslami değildir. Çünkü Kur an da verilen öğretide ki öyledir Allah yarattıklarından münezzeh olup O nu herhangi bir şeye benzetme O nu hayal etmek söz konusu bile değildir. Arkadaşın söylediği menasiklerle ilgili Kur an da hayat bütünseldir ibadetler (menasikler) olsun hayat tarzı (sosyalite) olsun bir alanda beraber işlenen şeylerdir biri diğerinden koparılamaz. Yine muhatabın önerdiği deist inanca yönelik tavsiyelerdir.

Gönderi tarihi:

vahdeti vucut kavramı doğrudur çünkü allah evreni kendi varlığından yaratmıştır yani kendi varlığı olan enerjiden yaratmıştır yani evrendeki herşey enerji yani allahın varlığından bir parçadır,şayet bilimsel olarak delil arıyorsan fizik bilimi maddenin yoğunlaşmış enerjiden oluştuğunu söylemektedir işte bu enerji allahın varlığıdır.

ayrıca hiç bişeye benzemeyen bir varlık olmaz bu mantık dışıdır siz hiç bişeye benzemeyen bir varlık düşünebiliyormusunuz elbetteki hayır isterseniz hiçbir şeye benzemeyen bir varlık hayaledin bakalım bu mümkünmüdür diye.hiç birşeye benzemeyen varlık olmaz bir varlığın varlık olması için bir görüntünün olması gerekir yani beynimizde canlanacak bir görüntünün olması gerek.

Gönderi tarihi:

Vahdetül vucud küfürdür. ALlah yarattıklarından münezzehtir. Seninle gerek paganlar olsun gerek putperestler gerek materyalistler gerek deist gerekse teist ler arasın bir fark yoktur. Çünkü İlah diye maddeye tapınma maddeyi ilahlaştırma gayesi güdüyorsun. Allah ın zatını bırak tartışmayı senle konuşacak değilim. SubhanAllah

Enerji diyorsun oysa enerjide varolup yokolan bir olaydır. Şayet gücü yetiyorsa ilk olarak buna müdahil olurdu. Zaman gibi. Tapınmak istediğin acziyeti görebiliyormusun.

Gönderi tarihi:

Vahdetül vucud küfürdür. ALlah yarattıklarından münezzehtir. Seninle gerek paganlar olsun gerek putperestler gerek materyalistler gerek deist gerekse teist ler arasın bir fark yoktur. Çünkü İlah diye maddeye tapınma maddeyi ilahlaştırma gayesi güdüyorsun. Allah ın zatını bırak tartışmayı senle konuşacak değilim. SubhanAllah

Enerji diyorsun oysa enerjide varolup yokolan bir olaydır. Şayet gücü yetiyorsa ilk olarak buna müdahil olurdu. Zaman gibi. Tapınmak istediğin acziyeti görebiliyormusun.

enerji varolup yokolmaz enerji herzaman vardır asla yokolmaz sen fizikte enerjinin asla yokolmyacağını öğrenmedinmi madde şekil değiştirebilir ama maddenin temel yapıtaşı enerji asla yokolmaz bu fiziksel bir kanundur ve en temel kanundur ve tasavvufta vahdeti vucut kavramıyla şunu söyler evren allahın varlığından bir parçadır yani evren allahın varlığı olan enerjiden yaratılmıştır ve bu bir gerçektir ama islamın getirdiği kurallar doğrumudur yani allahın nasıl bir varlı olduğunu kurana bakıp yorumlayan alimlerin bize tanıttığı allah onların söyledikleri gibi değildir.

islam aslında saçmalıktır ve allahı tanıtışıda yalnıştır kuranı yorumlayanlar allahın nasıl bir varlık olabileceğini mantiken sorgulamamışlardır ve bu şekilde kafalarına göre yorum yapmışlardır ve kendi yorumlarına göre kurallar ortaya atmışlardır.insanın hayatını başkalarına zarar vermeden istediği gibi yaşama hakkı vardır ve allah insanın nasıl yaşacağını ona emir edemez ve onu ateşe atarak zorlan dediğini yaptıramaz bu insan haklarına aykırıdır işte bu yüzden din saçmalıktır.

ama tasavvuf erbabı dinin kurallarını allah gibi maddeye hükmedebilmek için bir araç olarak görmüş ve bunları allahlaşak için kullanmış ve nefisterbiyesi yaparak iç dünyalarını kötülükten arındırırken ibadetlerle allahlaşmaya çalışmışlardır.

ama evliyaların kerametleri ibadetlerin allhlaştırma özelliği olmasından yada yükseltme özelliği olmasından kaynaklanmamaktadır inançlarından kaynaklanmaktadır ibadetlerle kendi bilinçlerini geliştiriyor güçlendiriyor ve maddeye hakim oluyorlardı yani inançları ibadet yaptıkları zaman yücelecekleri yönündeydi ve ona inanıyorlardı ve inandıklarını yapıncada maddeye hükmediyor ve olağanüstü şeyler yapabiliyorlardı.

bu olayı budist keşişlerde meditasyonla başarabiliyorlardı yani bilinçlerini geliştirebiliyorlardı.

Gönderi tarihi:

Ya VAR,lığından VAR etti..yada YOK,tan.. :)

YOK olandan VAR etti..yada VAR olandan.. :)

YOK dediğimizde, VAR olanı göremeyişimizden..burada bir şişe şarap VAR,dı..bi saat sonra YOK oldu..bu gezegende olmayan birşey için YOK diyemeyyiz..YOK YOK,tur..var ile yok kardeştir..yoku VAR ile anlayabiliriz..yoku tarif için illaki VAR olmalıdır.. :)

abi sigaran varmı..YOK..ne yok..az önce VAR olan sigara yok..bayide var.. :D bunun gibi.. :D

Gönderi tarihi:

Necip Fazıl'ın gönül aleminden diline gelen şu dizeleri hatırladım birden:

''Seni tanımam için beni uzağa attın

Alemi benim, beni kendin için yarattın.''

Bakmış aleme, Adem'e...Bulmuş Adem ve alemdeki hakikati kendi alemince, Ademce...smile.gif

Muhabbetle...

Gönderi tarihi:

yoktan bişiy varolmaz evet insan ve şu evren yaratılmadan önce yoktu ama yoktan varolmadı allahın varlığı olan enrjiden varoldu yani evrenin ham maddesi allahın varlığı olan enerji. buna bir örekle biz toprak küpü yoktan varedebilirmisin elbetteki hayır o küpü yapmak için toprağa ihtiyaç vardır yani hammaddesi olan toprak lazımdır evrenin hammaddeside allahın varlığı olan enrjidir.

Gönderi tarihi:

Sıfır hiçbirşeydir. Vardır aynı zamanda yoktur. Allah enerjimidir (Haşa) . Bir kuru pil düşünelim içindeki enerji bittiğide hükmü kalmaz.Enerji bitebilen bir şeydir. Şayet ilah vasfına haiz ise o zaman neden tükenmeyi istesinki. Diğer taraftan kullanılagelen bir şeydir enerji. Uluhiyet iddiasında olan herhangi birşey buna neden müsade etsin ki? Son bir ek Enerji varolabilmesi için mekana ihtiyaç duyar. Her türlü enerji için bu gereklidir. Ve yine kendi varlığını ortaya koyabilmek için zamana. Enerji sonuç olarak muhtaçtır. Allah yarattıklarından ganidir hertürlü eksik noksanlıktan münezzehtir...

Gönderi tarihi:

arkadaşım sen hiç fizik okumadınmı dostum enerji asla kaybolmaz evrendeki herşey temelde enerjiden oluşur ve evrendeki hiçbir madde kaybolmaz mesela senin dediğin pilin bitmesi mesela pil radyoyu çalıştırsın bu pil radyo dalgalşarıyla sese dönüşür ve ufak birde ısı enerjisi ortaya çıkabilir çünkü elektirk enerjisinin aktığı iletkende belli bir oranda ısı oluşur yani kısıacası evrendeki hiç bişey yokolmaz ve yoktan varolmaz bu temel kanundur ve bu kanun evrenin entemel kanunudur yani yoktan bişiy olmaz ve varolan bişiy yada enerji asla yokolmaz eğer bu dediğimin doğru olup olmadığını öğrenmek istiyorsan bunu bir fizikçiye sorabilirsin.

ayrıca llah kusursuz falan değildir kusursuzluk diye bişi yoktur bu mantıki olarak imkansız bişiydir herşeyi bilen yani bizim ne yapacağımızı her zaman bilen bir yaratık olamaz bunun nedeni ise sen tanrı olsan ve bütün canlıların ne yapacağını her zaman bilsen sence niçin yaratasınki kendini bir yaratıcı yerine koysan ne demek istediğimi anlarsın öylesi bir mükemmelliyet ve zeka olamaz bu mümkün değildir çünkü sınırsız mükemmeliyet olamaz çünkü allah insanı ve uzayda yaşayan diğer uzaylı canlıları kendine muhatap olarak yaratmıştır bizim bir potansiyelimiz vardır ve bizi kendine muhatap yapan allahında bir potansiyeli vardır bunu düşünen bir insan anlar.

Gönderi tarihi:

Enerjinin muhtevası hakkında yanılıyorolabilirim. Kaybolmaz diyorsun öyle olsun. Aynı şekilde herşeyin varlığını enerjiye muhtaj olduğunu söylüyorsun. Beni düşündürende budur. Zaman a bakıyorum öyle bir ihtiyacı yok. Yine karanlığa bakıyorum aynı şekilde onunda hitiyacı yok. Keza boşluk. Bu vasıfların enerji diye bir dertleri yok..Oysa enerjinin bunlara ihtiyacı var yanılıyormuyum. Zaman olmassa enerji bir gıdım bile ilerleyemez...

İbrahim misali. Diğer taraftan Allah la ilgili beyanatların O nun gücü ve kudretini idrak edemediğinin anlamıdır. Sınırsız mükemmeliyet yokmudur. Kişiye göre değişen bir şey bu. Evrenin işleyişine bakmak gerekiyor bunu anlamlandırırken.....

Gönderi tarihi:

Enerjinin muhtevası hakkında yanılıyorolabilirim. Kaybolmaz diyorsun öyle olsun. Aynı şekilde herşeyin varlığını enerjiye muhtaj olduğunu söylüyorsun. Beni düşündürende budur. Zaman a bakıyorum öyle bir ihtiyacı yok. Yine karanlığa bakıyorum aynı şekilde onunda hitiyacı yok. Keza boşluk. Bu vasıfların enerji diye bir dertleri yok..Oysa enerjinin bunlara ihtiyacı var yanılıyormuyum. Zaman olmassa enerji bir gıdım bile ilerleyemez...

İbrahim misali. Diğer taraftan Allah la ilgili beyanatların O nun gücü ve kudretini idrak edemediğinin anlamıdır. Sınırsız mükemmeliyet yokmudur. Kişiye göre değişen bir şey bu. Evrenin işleyişine bakmak gerekiyor bunu anlamlandırırken.....

öncelikle hiç bişiy bilmeden konuştuğunu ifade edeyim evrende hiç bir yerde boiluk yoktur evrende uzay denilen şeyde doluur biz onun dolu olduğunu görmesekte doludur ve evren bir bütündür çünkü everen bütünüyle tek olan allahın varşığından türemiştir ve aslında bir bütündür y7ani allahın varlığındaan bir parçadır bizde allahtan bağımsız değiliz yani bizde allahın bir parçasıyız yani hepimiz bir bütünüz, hepimiz bir bütünün parçası yani allahın parçalarıyız.

ayrıca zaman dediğimiz kavram aslında enerjiyi ölçmemizdir yani aslında zaman enerjidir enerji varolduğu için zaman vardır enerji olmazsa zaman olamz mesela dünyanın dönme nerjisi olmasa yani herşey hareket etmezse zaman olurmu elbetteki olmaz ve enerjide hareket demektir yani hareket olmadan zaman olmaz.

ayrıca sınırsız mükemmellik olmaz bu akla aykırıdır sen düşün bakalım sınırsız bir mükemmellik bak bakalım bunu hayal edebilecekmisin allahın nasıl bir varlık olduğunu öğrenmek istiyorsan ilk önce kendine bakacaksın çünkü hepimiz allahın arkadaşlarıyız hepimiz onun muhatabıyız,allah bizi kendisi gibi yartmıştır bizim ondan aşırıbir farkımız yoktur çünkü allahta düşünebilen bir yaratık bizde.

Gönderi tarihi:

Belki birşey bilmediğimi kabul edebilirim. Aynı zamanda öğrenebilirimde. Zaman da enerjiden gelmiş diyorsun. Şunu anlayamıyorum zaman enerjinin olup olmaması onun umrunda bile değildir. Enerji ister olsun ister olmasın zamanı enterese etmez. O akar gider oysa enerji varlığını ortaya koyabilmesi için zaman a ihtiyacı vardır yani muhtaçtır. Sence ilah diye zamana tapınman daha doğru olabilir mi? yine evrende boşluk diye birşey yok diyorsun. Al eline herhangi bir nesne uzayda herhangi bir alan a bırak. Şayet dolu olsa onu almaz oysa boştur ki onu alıyor!!!Boşa koydum dolmadı doluya koydum almadı gibi birşeyden bahsediyorsun ama olay tam tersi karşımızda. Evrenden bahsettiğim mükemmeliyetle ilgi. Varlığın işleyişi mükemmel şekilde ceryan ediyor. Tabiki burda ölçüler kişilere göre değişiyor. Kısaca deist olduğunu ifadelendirsen bununla ek olarakta bir putperes olduğunu söylesen putununda enerji olduğunu. Ne dersin uluhiyet kudret gerektirir muhtaç olmama durumu. Muhtaçsan uluhiyet iddiasında bulunamassın

Gönderi tarihi:

VARamadığın yeri göremezsin.VARolduğun yerde merkezsin. Sen göremiyorsun diye cihanı yok saymak neden. Sen Gittikten sonra nice zevkler peydah olur,göremezsin.

İnsan,bir gözdür aslıhatı.Var ile yok arası.Var olan yaşadığın bu anın ve hatıralar, umuttur gelecekte var olacaklar... :lol::clover:

Gönderi tarihi:

allahın varlığının nedeni hakkında bilgisi olan varsa cevabını bekliyorum görüşü olanlar sizlerde yazın lütfen ama saçma ve gerçeklerden uzak dini inançlarla konuşmayalım mantıkla sorgulayarak ulaştığımız ve bilimsel olan bilgilerle allahın varlığının nedenini bulalım.

• 4 yıl sonra...
Gönderi tarihi:

Sen aski kalp olmadan akil ile tanimlaya calisiyorsun be kardesim!!!

Aski sadece akilla bilmek istersen sonsuza dek bosa kurek cekersin !

Bu yuzden Allahin variliginin nedenini arar durursun! Hemde bir once boyledir deyip yarin yanilmisiz diyen degisken bir BILIMLE!!!!

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.