Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Kur'an ı Kerim de cinlerle insanların farklı yapıda olduklarından da bahsediliyor sanırım. Allah c.c ey insanlar, ey cinler tabirini kullanıyor yani ikisinin aynı varlık olmadığı da vurgulanıyor. Ne kadar masal, ne kadar gerçek ama cinleri görenler ve onlarla konuştuklarını iddia edenler de var.

Haklısınız ,yapılarımızı farklı olarak zikreder..İnsanı çamurdan,cinleri yalın ateşten yaratmış yaratan...

Ama biz insanların ne çamura -toprağa-benzemediğimiz gibi ben cinlerinde ateşe ,ışığa vb ye benzemediğini bizler gibi olduğunu düşünüyorum.

Ve iddia sahiplerinin hiç biri bunu laboratuar ortamında yapamaamıştır.

Hatta bir site ödül bile veriyor

Ama yıllardır 1,5-2 milyon dolarlık ödüle aday bulamadı henüz

Sitenin adresini bulabilirsem yazarım.

saygılar

Gönderi tarihi:

Haklısınız ,yapılarımızı farklı olarak zikreder..İnsanı çamurdan,cinleri yalın ateşten yaratmış yaratan...

Ama biz insanların ne çamura -toprağa-benzemediğimiz gibi ben cinlerinde ateşe ,ışığa vb ye benzemediğini bizler gibi olduğunu düşünüyorum.

Ve iddia sahiplerinin hiç biri bunu laboratuar ortamında yapamaamıştır.

Hatta bir site ödül bile veriyor

Ama yıllardır 1,5-2 milyon dolarlık ödüle aday bulamadı henüz

Sitenin adresini bulabilirsem yazarım.

saygılar

Cinlerin çok hızlı hareket ettiğini bu nedenle de kayıpları bulabildikleri de söyleniyor. Bunları da göz önünde bulundurursak bizlerden biraz farklı olduklarını söyleyemez miyiz?

Gönderi tarihi:

Raif abi....

Yane evrendeki var olan enerji yoktan varedilemez vardanda yok edilemez... miş.

Şunuda unutma bide entropi var oda termodinamik...

Dayı' m yapayalnız kaldık buralarda...

Yanlız değilsin..bu forumdada bi sürü cin bi yığın melek bi o kadar şeytan ehhhh bir kaçtanede İnsan var.. :D

Gönderi tarihi:

Cinlerin çok hızlı hareket ettiğini bu nedenle de kayıpları bulabildikleri de söyleniyor. Bunları da göz önünde bulundurursak bizlerden biraz farklı olduklarını söyleyemez miyiz?

Kısaca özetlersek;

Bir yaratıcı ezelden beri var.. sıkılıyor, ne kadar mükemmel bir varlık olduğunun "bilinmesini" istiyor ve insanı yaratıyor.. tabi bu dönemden önce emrinde melekler zaten mevcut (acaba onlar tanrının ne kadar mükemmel bir varlık olduğunu kavrayacak bir zekaları yok muydu?) .. yaratıcının her istediğini yerine getiriyorlar.. fakat tanrı bile bile kendisine karşı gelebilecek onu sorgulayabilecek, bu ve bunun gibi sebeplerle cezalandırmak için insanları yaratmıştır ;

Zâriyât Sûresinin 56 . Ayetinde

Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.

Rahmân Sûresinin 15 . Ayetinde

“Cin” i de yalın bir ateşten yarattı.

Rahmân Sûresinin 31 . Ayetinde

Yakında sizi de hesaba çekeceğiz, ey cinler ve insanlar!

A’râf Sûresinin 18 . Ayetinde

Allah dedi ki: “Yerilmiş ve kovulmuş olarak çık oradan. Andolsun, onlardan sana kim uyarsa sizin, hepinizi cehenneme doldururum.”

A’râf Sûresinin 36 . Ayetinde

Âyetlerimizi yalanlayanlar ve onlara uymayı kibirlerine yediremeyenlere gelince işte onlar cehennemliklerdir. Onlar orada ebedi kalacaklardır.

A’râf Sûresinin 41 . Ayetinde

Onlar için cehennem ateşinden döşek, üstlerinde de cehennem ateşinden örtüler var. İşte biz zalimleri böyle cezalandırırız.

A’râf Sûresinin 179 . Ayetinde

Andolsun biz, cinler ve insanlardan, kalpleri olup da bunlarla anlamayan, gözleri olup da bunlarla görmeyen, kulakları olup da bunlarla işitmeyen birçoklarını cehennem için var ettik. İşte bunlar hayvanlar gibi, hatta daha da aşağıdadırlar. İşte bunlar gafillerin ta kendileridir.26

Hûd Sûresinin 118-119 . Ayetinde

Rabbin dileseydi insanları (aynı inanca bağlı) tek bir ümmet yapardı. Fakat Rabbinin merhamet ettikleri müstesna, onlar ihtilafa devam edeceklerdir. Zaten onları bunun için yarattı. Rabbinin, “Andolsun ki cehennemi hem cinlerden, hem insanlardan (suçlularla) dolduracağım” sözü kesinleşti.10

insanları yaratma sebebi bu iken bir de cinleri yaratmış onları da kurandan sorumulu tutmuştur..

En’âm Sûresinin 130 . Ayetinde

(O gün Allah şöyle diyecektir:) “Ey cin ve insan topluluğu! İçinizden size âyetlerimi anlatan ve bu gününüzün gelip çatacağı hakkında sizi uyaran peygamberler gelmedi mi?” Onlar şöyle diyecekler: “Biz kendi aleyhimize şahitlik ederiz.” Dünya hayatı onları aldattı ve kafir olduklarına dair kendi aleyhlerine şahitlik ettiler.

aşağıdaki ayetten de cinlerin kaça ayrıldığını öğreniyoruz;

En’âm Sûresinin 112 . Ayetinde

İşte böylece biz her Peygambere insan ve cin şeytanlarını düşman kıldık. Bunlar aldatmak için birbirlerine yaldızlı laflar fısıldarlar. Rabbin dileseydi bunu yapamazlardı. O halde onları iftiralarıyla baş başa bırak.

tabii ben arapçaya hakim değilim fakat türkçe mealinden anladığım kadarıyla cin şeytanları olduğu gibi insan şeytanları da varmış gibi bir anlam çıkıyor..

burada ise cinlerle insanların aslında aynı amaç için yaratıldıklarını öğreniyoruz..!!!

A’râf Sûresinin 179 . Ayetinde

Andolsun biz, cinler ve insanlardan, kalpleri olup da bunlarla anlamayan, gözleri olup da bunlarla görmeyen, kulakları olup da bunlarla işitmeyen birçoklarını cehennem için var ettik. İşte bunlar hayvanlar gibi, hatta daha da aşağıdadırlar. İşte bunlar gafillerin ta kendileridir.26

yaratıcının ayrıca verilmiş bir sözüde var insan ve cinlere; "acaba kime ve neden verilmiş" !!!!

Secde Sûresinin 13 . Ayetinde

Eğer dileseydik herkese hidayetini verirdik. Fakat benim, “Andolsun, cehennemi hem cinlerden hem de insanlardan dolduracağım” sözüm gerçekleşecektir.3

Bu ayetten de kuranın cinlerle de inatlaştığını görüyoruz;

İsrâ Sûresinin 88 . Ayetinde

De ki: “Andolsun, insanlar ve cinler bu Kur’an’ın bir benzerini getirmek üzere toplansalar ve birbirlerine de destek olsalar, yine onun benzerini getiremezler.”

Bazı insanların cinlerle veya bazı cinlerin insanlarla iletişim kurdukları onlara bazı bilgiler verdiklerine inanılıyor;

Sebe’ Sûresinin;

12. Süleyman’ın emrine de, sabah esişi bir ay, akşam esişi de bir ay(lık yol) olan rüzgarı verdik. Erimiş bakır ocağını da ona sel gibi akıttık. Cinlerden de Rabbinin izniyle onun önünde çalışanlar vardı. İçlerinden kim bizim emrimizden çıkarsa ona alevli ateş azabını tattırırız.

13. Cinler Süleyman için dilediği biçimde kaleler, heykeller, havuz gibi çanaklar ve sabit kazanlar yapıyorlardı. Ey Davûd ailesi şükredin! Kullarımdan şükredenler pek azdır.

Neml Sûresinin 17 . Ayetinde

Süleyman’ın, cinlerden, insanlardan ve kuşlardan meydana gelen orduları onun önünde toplandı. Hep birlikte düzenli olarak sevk ediliyorlardı

Sözün özü;

Kurana göre Cinler ateşten yaratılmış, fakat insani özellikleri olan "bazı!!!" insanlarla iletişime geçen varılıklar.. insanlar gibi cehenneme gidecekler. fakat insanlardan daha fazla yetenekleri olan varlıklar.. kurandaki gibi benimde aklım karıştı.. neyse şimdi gerçek hikayeye gelelim..

İslam öncesi arap dünyasında büyü çok önemli bir yer tutuyordu "hoş hala çok önemli" bu büyülerin kuranda anlatılan cin formunda varlıklar yardımıyla yapıldığına inanıldığı için cinler kuranda büyük bir yer tutmuştur..

Cin Sûresinin 6 . Ayetinde

“Doğrusu insanlardan bazı kimseler, cinlerden bazılarına sığınırlardı da, cinler onların taşkınlıklarını artırırlardı.”

Gönderi tarihi:

Kısaca özetlersek;

Bir yaratıcı ezelden beri var.. sıkılıyor, ne kadar mükemmel bir varlık olduğunun "bilinmesini" istiyor ve insanı yaratıyor.. tabi bu dönemden önce emrinde melekler zaten mevcut (acaba onlar tanrının ne kadar mükemmel bir varlık olduğunu kavrayacak bir zekaları yok muydu?) .. yaratıcının her istediğini yerine getiriyorlar.. fakat tanrı bile bile kendisine karşı gelebilecek onu sorgulayabilecek, bu ve bunun gibi sebeplerle cezalandırmak için insanları yaratmıştır ;

Nükleer enerjiyi keşfedenler, kimyasal malzeme üretenler, çocuk yapanlar ;), kendilerine zarar vereceğini bile bile niye bunları üretirler? Hz. Adem yaratıldığında Cennetteydi eğer yasak meyveden yemese siz de ben de orada olacaktık. Cenab ı Allah bunu bilmiyor muydu, elbette biliyordu ama öyle uygun görmüş.

Size gör cin var mı, yok mu?

Gönderi tarihi:

Kişisel görüşüm cinlerde meleklerde peygamberlerin uydurduğu varlıklardır.

Amaç belli ben tanrının seçtiği en mükemmel kulum,

sizin göremediklerinizi ben görürüm,ben bilirim dedirtmek.

Hoble teleskopuyla milyonlarca km uzaktan fotoğraf çekebileceksin

Atomu değil atom altı parçacıkları bile gösteren mikroskoplar yapacaksın

Ama cin ve melekleri göremeyeceksin.

Gördüğünü yada irtibat kurabildiğini söyleyenler;

Ya psikolojik sorunları var,yada şarlatan!

Bu sadece inancın konusu içindeki masallardır.

Mekkeyi sel götürürken Mikail koordinatları şaşırdı mı diyeceğiz?

Yada sanırım 1979 daki kabe baskınında yakılıp yıkılan kabeyi Cebrail koruyamadı mı?

Gönderi tarihi:

Kişisel görüşüm cinlerde meleklerde peygamberlerin uydurduğu varlıklardır.

Amaç belli ben tanrının seçtiği en mükemmel kulum,

sizin göremediklerinizi ben görürüm,ben bilirim dedirtmek.

Hoble teleskopuyla milyonlarca km uzaktan fotoğraf çekebileceksin

Atomu değil atom altı parçacıkları bile gösteren mikroskoplar yapacaksın

Ama cin ve melekleri göremeyeceksin.

Gördüğünü yada irtibat kurabildiğini söyleyenler;

Ya psikolojik sorunları var,yada şarlatan!

Bu sadece inancın konusu içindeki masallardır.

Mekkeyi sel götürürken Mikail koordinatları şaşırdı mı diyeceğiz?

Yada sanırım 1979 daki kabe baskınında yakılıp yıkılan kabeyi Cebrail koruyamadı mı?

Büyü nedir, büyü var mıdır, siz cin çarpması diye bir şey duydunuz mu? Cebrail koruma meleği değil peygamberlerle Allah c.c arasında elçidir. Bilim çok ilerledi ama cinleri, melekleri göremiyor çok saçma dimi, ya şu ölüme bir çare bulsa da yanmaktan kurtulsak. Bir kene , bir kuş yüzlerce insanın ölümüne neden oluyor; o her şeye kadir, her şeyi gören bilim çaresiz seyrediyor. Bu kadar komplike bir yapının tesadüfen ortaya çıktığını kabul edeceksiniz, tesadüfen de olsa bir tane ölüyü diriltemeyeceksiniz.

Gönderi tarihi:

Büyü nedir, büyü var mıdır, siz cin çarpması diye bir şey duydunuz mu? Cebrail koruma meleği değil peygamberlerle Allah c.c arasında elçidir. Bilim çok ilerledi ama cinleri, melekleri göremiyor çok saçma dimi, ya şu ölüme bir çare bulsa da yanmaktan kurtulsak. Bir kene , bir kuş yüzlerce insanın ölümüne neden oluyor; o her şeye kadir, her şeyi gören bilim çaresiz seyrediyor. Bu kadar komplike bir yapının tesadüfen ortaya çıktığını kabul edeceksiniz, tesadüfen de olsa bir tane ölüyü diriltemeyeceksiniz.

Konuyu saptırdınız,konumuz gözle görülmeyen ama varolduğu kutsal kitaplarda geçen cin ve melekler.

Büyü konusu bence insanın bilinç altındaki olgular izin veriyor,yani inanırsan olabilir ama dışardan birşey olmaz

İnsan kendi hazırlıyor bu durumu

Bu gerçekten somut olarak yapılabilen birşey olsaydı,

inanın devletler ve ciddi zenginler dahası bilim bu konuyu

sağdaki soldaki kıytırık üfürükçülere büyücülere bırakırmıydı zannediyorsunuz büyüyü.

H deyin ki; kardeşim bak istihbarat örgütleri bile bundan faydalanmaya çalışıyormuş falan filan

Ama sonuç ne şarlatanlık!Koskoca bir yalan.

Bence siz 1 kenenin 1 kuşun yüzlerce canlıyı öldüren virüsler taşımassını düşündüğünüz gibi

2.Dünya savaşında 50 milyon insanın ölümüne neden olan hitler gibi bir zalime dünyanın yaratanın neden dur demediğine kafa yormalısınız

Bu arada bilim herşeye kadir demedim,ateist olduğumu da söylemedim

Gönderi tarihi:

2.Dünya savaşında 50 milyon insanın ölümüne neden olan hitler gibi bir zalime dünyanın yaratanın neden dur demediğine kafa yormalısınız

Bu arada bilim herşeye kadir demedim,ateist olduğumu da söylemedim

Teleskop, atom parçacıkları vs. yapan bilim cinleri göremiyor; bu bilim her şeyi yapabilir manasına gelmez mi? Hitlere dur diyemediğine göre yaratan yok iması, bu da ateizm değil mi?

Gönderi tarihi:

Teleskop, atom parçacıkları vs. yapan bilim cinleri göremiyor; bu bilim her şeyi yapabilir manasına gelmez mi? Hitlere dur diyemediğine göre yaratan yok iması, bu da ateizm değil mi?

Niye bana sıfat arıyorsun ki

Gönderi tarihi:

Niye bana sıfat arıyorsun ki

Benim kimseye sıfat falan aradığım yok, ben size ateist demeden siz ateist olmadığınızı söylediniz. Ben de savınızın ateizmi çağrıştırdığını belirttim.

Gönderi tarihi:

Benim kimseye sıfat falan aradığım yok, ben size ateist demeden siz ateist olmadığınızı söylediniz. Ben de savınızın ateizmi çağrıştırdığını belirttim.

Bu kadar komplike bir yapının tesadüfen ortaya çıktığını kabul edeceksiniz, tesadüfen de olsa bir tane ölüyü diriltemeyeceksiniz.

Yukarıdaki ifade size ait,ona istinaden yazdım

Gönderi tarihi:

Bu kadar komplike bir yapının tesadüfen ortaya çıktığını kabul edeceksiniz, tesadüfen de olsa bir tane ölüyü diriltemeyeceksiniz.

Yukarıdaki ifade size ait,ona istinaden yazdım

Haklısınız, diğer arkadaşlara bir yaratan olduğunu anlatmaya çabalarken sizi de aynı inançta zannetmişim; özür dilerim.

Gönderi tarihi:

Haklısınız, diğer arkadaşlara bir yaratan olduğunu anlatmaya çabalarken sizi de aynı inançta zannetmişim; özür dilerim.

Ziyanı yok,aslında ben bir yaratcının olduğuna inanırım ama ne peygamberleri ne de dinleri kabul etmem,yaratıcı yaratılan

zihniyle kavranamaz

Gönderi tarihi:

Büyü konusu bence insanın bilinç altındaki olgular izin veriyor,yani inanırsan olabilir ama dışardan birşey olmaz

Büyü yapıldığı söylense dediğiniz doğru, sapasağlam insanlar etkileniyor; cinciye falan gidince de düzelenler oluyor. Hadi düzelmeyi psikolojik diyelim ama yapılan büyünün etkili olmasını nasıl açıklayabiliriz? Bu büyüyü de herkes yapamıyor, el verilmesi gerekiyormuş. Bana göre büyünün etkili olmasının sebebi üç harflilerdir.

Ateist olmadığınızı söylediniz ( konuşuyormuş gibi algılıyor insan), Hitler e dur demediğine göre böyle bir varlık yok manasına gelmiyor mu?

Gönderi tarihi:

Hitler e dur demediğine göre böyle bir varlık yok manasına gelmiyor mu?

Evet tam da öyle. Milyonlarca insanın katledilmesine göz yumuyor. Bunu en vijdansız insan bile yapamaz. Kaldıki, o insanları çok sevdiğini, kainatıda onlar için yarattığını söylüyor(!). Ya bir de sevmese idi ne yapacaktık? :)

Dinsiz, elçisiz bir yaratıcı da bunu yapamaz. Katliamlara tarafsız kalıyorsa, Hitlere yada katliamcılara gücü yetmiyordur mutlaka.

Gönderi tarihi:

Büyü gibi kimseye 3 kruşluk fayda sağlamayacak

bir şeyin aslını öğrensek ne olur öğrenmesek ne olur.

Ayrıca cinlerle direkt bir bağlantı kurmanız olsa olsa

sözüm ona "gizli ilimler" türü kitapların uydurduğu hayal tacirliğidir.

Ne kuranda ne hadiste ben böyle bir bağlantıya rastlamadım.

Bu dünyada olağanüstü şeyler olmaz,sadece ya henüz anlayamamışızdır,yada henüz bilim açıklayamamıştır.

Tekrar söyleyeyim eğer bu varlıklar olsaydı ve insanın hizmetine girebilseydi

ve büyü denilen şeyin aslı astarı olsaydı devletler bundan faydalanmazmıydı?

Mesela Mars gezegenine seyehatin insan için oldukça tehlikeli olduğundan bahseder bilim adamları,10 ay kadar

süreceği tahmin edilen bu yolculukta %40 a varan kas ve güç azalması bunlardan sadece birkaçı.

Tutup gönderseler ya birkaç tane 3 harfliyi:)

Gönderi tarihi:

Ateist olmadığınızı söylediniz ( konuşuyormuş gibi algılıyor insan), Hitler e dur demediğine göre böyle bir varlık yok manasına gelmiyor mu?

Eğer bir yaratıcı varsa bile inanıyorum ki o muhammedin allahı değil.

Hani Rabbin, Meleklere: "Muhakkak ben, yeryüzünde bir halife var edeceğim" demişti. Onlar da: "Biz seni şükrünle yüceltir ve /sürekli/ takdis ederken, orada bozgunculuk çıkaracak ve kanlar akıtacak birini mi var edeceksin?" dediler. /Allah/ "Şüphesiz sizin bilmediğinizi ben bilirim" dedi. (BAKARA SURESİ / 30)

Ya da sıkıntı ve ihtiyaç içinde olana, kendisine dua ettiği zaman icabet eden, kötülüğü açıp gideren ve sizi yeryüzünün halifeleri kılan mı? Allah ile beraber başka bir ilah mı? Ne az öğüt-alıp düşünüyorsunuz. (NEML SURESİ / 62)

Gönderi tarihi:

İnsanlar bazı şeyleri başına gelince anlarlar; cin var mı yok mu, çarpıldığı zaman memleketin bir ucundan diğer ucuna cinci hoca ararlar. Başına bir felaket gelince de ALLAH IM YARDIM ET! Diye feryat ederler. Bu konudaki son sözlerim bunlar, inanana da inanmayana da ALLAH HİDAYET ETSİN! Herkesin dini veya dinsizliği de kendine....

Gönderi tarihi:

Evet tam da öyle. Milyonlarca insanın katledilmesine göz yumuyor. Bunu en vijdansız insan bile yapamaz. Kaldıki, o insanları çok sevdiğini, kainatıda onlar için yarattığını söylüyor(!). Ya bir de sevmese idi ne yapacaktık? :)

Dinsiz, elçisiz bir yaratıcı da bunu yapamaz. Katliamlara tarafsız kalıyorsa, Hitlere yada katliamcılara gücü yetmiyordur mutlaka.

Şunu yazayım da öyle son vereyim. Allah madem kötülükleri önleyecekti o halde cennet ve cehenneme ne gerk vardı? Bir de şöyle düşünelim bu olayla Allah ders vermiş olamaz mı, diktatörlüğe heves edenlere sonunuz böyle olur demiş olamaz mı?

Gönderi tarihi:

Şunu yazayım da öyle son vereyim. Allah madem kötülükleri önleyecekti o halde cennet ve cehenneme ne gerk vardı? Bir de şöyle düşünelim bu olayla Allah ders vermiş olamaz mı, diktatörlüğe heves edenlere sonunuz böyle olur demiş olamaz mı?

İşte burada yine bakış açısı, olayları yorumlama farkı ortaya çıkıyor..

eğer insan yaptıklarının ne gibi sonuçları olduğunun farkında değilse ya da, farkında olduğu halde bu yapılanları karşı tarafın hak ettiğine inanıyorsa sizin yapabileceğiniz bir şey yok..

peyganber döneminde bilindiği gibi bir çok savaş yapılmış, bu savaşlarda bir çok insan esir alınmış ve pazarlarda hayvanlar gibi satılmıştır.. ele geçirdikleri yerlerde yaşayan insanların karılarını kızlarını kendilerine cariye olarak almış, birbirlerine hediye olarak göndermişlerdir.. bu ve bunun gibi yaşanan olaylar insanlık suçudur.. kuran bunlarla ilgili ayetlerle doludur..

diyeceksin ki diğerleride aynısını yapıyor.. evet doğru ama onlar zaten "mümin" değil, sizin ne farkınız kalıyor aynısını yaptığınız zaman..

eğer peyganber köleliği ve ganimet (yağma) düzenini kaldırmış olsaydı ne peyganberlik kalırdı nede islamiyet..

Fetih(*) Sûresinin 20 . Ayetinde

Allah size, elde edeceğiniz birçok ganimetler vaad etmiştir. Şimdilik bunu size hemen vermiş ve insanların ellerini sizden çekmiştir. (Allah böyle yaptı) ki, bunlar mü’minler için bir delil olsun, sizi de doğru bir yola iletsin.

Nisâ(*) Sûresinin 73 . Ayetinde

Eğer Allah’tan size bir lütuf (zafer) erişse, bu sefer de; sizinle kendisi arasında hiç tanışıklık yokmuş gibi şöyle der: “Keşke ben de onlarla beraber olsaydım da büyük bir başarıya (ganimete) ulaşsaydım.”

Nisâ(*) Sûresinin 94 . Ayetinde

Ey iman edenler! Allah yolunda sefere çıktığınız zaman, gerekli araştırmayı yapın. Size selâm veren kimseye, dünya hayatının geçici menfaatine (ganimete) göz dikerek, “Sen mü’min değilsin” demeyin. Allah katında pek çok ganimetler vardır. Daha önce siz de öyle idiniz de Allah size lütufta bulundu (müslüman oldunuz). Onun için iyice araştırın. Çünkü Allah yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır.

hatta bunula ilgili ayet bile varmışş!!!! cihat yolunda allah için savaşanların aslında ne için savaştıklarının güzel bir örneği..

8 - ENFÂL SÛRESİ

Medine döneminde hicretin ikinci yılında Bedir savaşından sonra inmiştir. 75 Âyettir.Sûre, adını ilk ayetteki "el-Enfâl" kelimesinden almıştır.Enfâl savaş ganimeti demektir. Sûrede başlıca, savaş, özellikle Bedir savaşı sonrası elde edilen ganimetleri, bunların kimlere ve nasıl pay edileceği konu edilmektedir.

peyganber bu paylaşıma allahı bile koymaktan çekinmemiştir..

Enfâl(*) Sûresinin 1 . Ayetinde

(Ey Muhammed!) Sana ganimetler hakkında soruyorlar. De ki: “Ganimetler Allah’a ve Resûlüne aittir. O halde, eğer mü’minler iseniz Allah’a karşı gelmekten sakının, aranızı düzeltin, Allah ve Rasûlüne itaat edin.”

allah gelip hop durun bakalım şu kadar cariye de benim hakkım demiyeceğine göre tamamı kendisine kalacak.. (tabiki ganimet sadece cariyelerden oluşmuyor.. köle olarak alınan insanlar var.. bu kişilerin paraları, ziynet eşyaları bunlarda ganimete dahil. burada insanın içini acıtan insanların köleleştirilerek kullanılması veya satılması utanç olan bu)

sonra "sahabeler" bu paylaşıma itiraz ediyor.. biz savaşıyoruz hani bize pay diyolar haklı olarak cevap geliyor;

Enfâl(*) Sûresinin 41 . Ayetinde

Bilin ki, ganimet olarak aldığınız herhangi bir şeyin beşte biri mutlaka Allah’a, Peygamber’e, onun yakınlarına, yetimlere, yoksullara ve yolculara aittir. Eğer Allah’a; hak ile batılın birbirinden ayrıldığı gün, (yani) iki ordunun (Bedir’de) karşılaştığı gün kulumuza indirdiklerimize11 inandıysanız (bunu böyle bilin). Allah her şeye hakkıyla gücü yetendir.

aslında bu sure bence tam bir nesih (düzeltme) örneğidir, çünkü bu ayetle %25 razı oluyor.. tamamını almaktan vazgeçip,

diyeceksinizki payganber "ganimet" olarak cariye almamıştır..( ne olur ne olmaz biz ilave edelim)

Ahzâb(*) Sûresinin 50 . Ayetinde

Ey Peygamber! Biz sana mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah’ın sana ganimet olarak verdiklerinden elinin altında bulunan kadınları; seninle beraber hicret eden, amcanın kızlarını, halalarının kızlarını, dayının kızlarını ve teyzelerinin kızlarını sana helal kıldık. Ayrıca, diğer mü’minlere değil de, sana has olmak üzere, mehirsiz olarak kendini Peygamber’e bağışlayan, Peygamber’in de kendisini nikahlamak istediği herhangi bir mü’min kadını da (sana helal kıldık.) Mü’minlere eşleri ve sahip oldukları cariyeleri hakkında farz kıldığımız şeyleri elbette bilmekteyiz. Bütün bunlar, sana herhangi bir zorluk olmaması içindir. Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

bunlar ve benzeri ayetlerde de görüldüğü üzere zülmü allahın kendisi emrediyor yada izin veriyor.. neden? sadece "ona ve peyganberine" inanmadı diye...

bu mudur yani yüce yaratıcı bana inanlar insan inanmayanlar ......

Gönderi tarihi:

İnsanlar bazı şeyleri başına gelince anlarlar; cin var mı yok mu, çarpıldığı zaman memleketin bir ucundan diğer ucuna cinci hoca ararlar. Başına bir felaket gelince de ALLAH IM YARDIM ET! Diye feryat ederler. Bu konudaki son sözlerim bunlar, inanana da inanmayana da ALLAH HİDAYET ETSİN! Herkesin dini veya dinsizliği de kendine....

İnanın sizden çok ben isterim bu işin uzmanları biraraya gelse de bu varlıklar var mı yokmu ortaya koysalar da

sorun çözülse!

Var mı bildiğiniz bir televizyon programı falan?

Benim aklıma Sadettin Teksoy geliyor da :)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.