Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

CHP Baskani Deniz Baykal'in otobüsü Van'da bir gurup tarafindan tasli ve yumurtali saldiriya ugradi.BDP bu saldirinin BDP ile hicbir iliskisinin olmadigini belirtirken yapilan incelemeler ve alinan ifadeler bu gurubun AKP Baskan Vekili eski Egitim Bakani Hüseyin Celik'in yakinlari oldugunu ortaya cikartti.CHP Baskani Baykal "Van'da bir cete oldugunu ve bu cetenin AKP'ye uzandigini ifade etti"

DP'nin son dönemlerinde CHP'nin o günkü Baskani ve muhalefet lideri olan Istiklal Savasi Kahramani Ismet Inönü'ye karsi bazi saldirilar düzenlenmisti.Tarihe "USAK,KAYSERI ve TOPKAPI "olaylari diye gecen bu saldirilarda;Usak'ta Inönü taslanmis ve yaralanmistir.Kayseri'de DP'li guruplar CHP'nin kongresine katilmak icin gelen Inönü'nün yolunu kesip onu sehre sokmak istemeyince orada görevli jandarma Subayi "Pasam durum cok tehlikeli isterseniz dönün"diyince Pasa arabasindan inmis ve kalabaliga yürüyüp "Ben gidecegim siz beni durdurun"diyerek yilmamistir.Topkapi'da ise Inönü'nün DP'li bir güruh tarafindan linc edilmesini tesadüfen orada bulunan Binbasi Bayraktar önlemistir.

Bu olaylarin akabinde DP'ye ait RADYO GAZETESI 24/25 Mart'ta söyle bir aciklama yapmistir.Bu aciklamadan sadece bir bölümü aktariyorum:"...Mesruluk vasfini kaybeden Cumhuriyet Halk Partisi,ihtilal bayraktarligi yapan,tehlikeli bir fesat ocagi haline gelmistir.Cumhuriyet Halk Partisi,kardesi kardese vurdurma tesebbüsünün,son derece tehlikeli ve ugursuz yolu üzerinde bulunuyor."

Suclama agirdi.Bu konusmada soroumsuz bir ruh yoktu,konusma bütün ülkede Halk Partisine karsi bir "SILAH BASINA" daveti manasinida tasiyordu.Bu davetle;kentte,köyde Demokratlar,Vatan Cephesi fedaileri,yahut her ne olursa olsun dumanli hava arayan kabadayilar,pekala harekete gecebilirlerdi.Radyoda oynanan oyun cok tehlikeliydi.

Menderes'in drami? SEVKET SÜREYYA AYDEMIR

1954 secimlerinde Halk Partisi Meclis'e 31 Milletvekili sokabilmis bu onun basarisligi degil secim kanununun cilvesiydi.DP 1954 secimlerinin sonuclarini iyi degerlendirememisti nedenlerinide.1957 secimlerinde 31 milletvekili sayisini 178'e cikaran 32 bin oy daha alabilsedi 299 milletvekiline sahip olacak olan CHP´'nin bu basarisi Menderes ve sürekasini fazlasiyla ürkütmüs ve CHP'ye karsi mümkün olan her melanete basvurmaya baslamislardi.Iste Inönü'ye yapilanlar bu nedenleydi.

Nekadar büyük bir benzerlik yasiyoruz,sanki tarih tekerrür ediyor gibi.Dün Inönü'ye yapilanlar bugün aynen Baykal'a yapiliyor.TRT'de Tuncay Güney konusturuluyor,Baykal Ergenekon'cu yapiliyor ayni yayin ayni saatlerde Fetulahci medyada yayinlaniyordu.Dün Inönü taslanmis saldiriya ugramis simdi aynisi Baykal'a yapiliyor.Iktidarda o zaman DP vardi simdi AKP var,Demekki bir hesaplasma görülüyor.Yatip kalkip CHP'ye allerji duyanlar tarihi iyice incelesinler,Fetulahci veya Misirlioglu veya Riza Nur tarihlerinden degil gercek tarihlerle bilgilensinler.

Dün kapatilan gazeteler DP karsiti gazetelerdi,bugün AKP karsiti gazete fazla yok.O nedenle kapatilmiyor ama yandas medyanin saldirilarina hedef oluyorlar.

Ben diyorum ki tarih tekerrür etmektedir.

Neden tekerrür diyorum .Menderes bir konusmasinda söyle diyor:"- Pasalar saltanatini yikacagim,ben orduyu,yedek subaylarlada idare ederim..."Bugün neler oluyor?Ergenekon adi altinda tutuklananlar pasalar degil mi?

saygilarla

Gönderi tarihi:

CHP Baskani Deniz Baykal'in otobüsü Van'da bir gurup tarafindan tasli ve yumurtali saldiriya ugradi.BDP bu saldirinin BDP ile .

.

.

.

saygilarla

Haberler hemen pkk yandaşı diye verildi, ama ekrandan gördüğüm kadarıyla bu bana da pek inandırıcı gelmedi. Fırat ın Doğusu nda kaybolan koyunun hesabı kimden sorulacak?

Başbakan gazete patronlarına gazeteci kovma iznini verdi. E.Çölaşan kovuldu, yolsuzlukları bizlere haber veren dürüst, değerli usta Necati Doğru yazmıyor. Son d.feneri ile ilgili bir yazı yazmıştı acaba o nedenle mi yazdırılmıyor? Gazetede bir açıklama yapıldığını da görmedim. Neler oluyor?

saygılar...

Gönderi tarihi:

BDP bu saldiridan kendini soyutladi ve onlarin olmadigi kesin.Siradan vatandaslarin böyle bir saldiriyi gerceklestirme ihtimali cok zayiftir,geriye kala kala AKP kalmaktadir.Meclisteki imza skandalini hepimiz gördük.AKP'den skandallar beklenir.

Emin Cölasan Aydin Dogan ve Ertugrul Özkök ikilisi ve AKP katilimi ile isinden koguldu.Bu kogulma Emin Colasan'i dahada büyüttü.Günümüzde loboslarla dolu gazete köselerine baktigimda Emin Cölasan'in gercek ve haysiyetli bir gazeteci oldugunu anliyorum.Para icin kimsenin mali olmadi.Necati Dogru kaliteli bir gazetecidir.Anladigim kadariyla AKP ve gazete patronlari gayet iyi anlasiyorlar ki istenmeyen gazeteciler tasfiye ediliyor dolaysiyla halkin gercekleri ögrenmeside engellenmis oluyor.DP döneminde hergün bir veya iki gazete kapatilirmis.Menderesi elestiriyorlar diye.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Birakin CHP'yi hic bir parti liderinin taslanmasi taraftari degilim, ama benzeri olaylara mesela Izmir'de yasamistik "halk tepkisi" diyenlerin Van'daki olayi elestirmelerine hic bir haklari yoktur. Birileride Van'daki taslamaya "halk tepkisi" olarak bakabilir. Ne diyecegiz simdi?

Gönderi tarihi:

Birakin CHP'yi hic bir parti liderinin taslanmasi taraftari degilim, ama benzeri olaylara mesela Izmir'de yasamistik "halk tepkisi" diyenlerin Van'daki olayi elestirmelerine hic bir haklari yoktur. Birileride Van'daki taslamaya "halk tepkisi" olarak bakabilir. Ne diyecegiz simdi?

Açılım diye milleti galeyana getirdiler, tuttular bir de düşmanın denize döküldüğü Güzel İzmir de miting yapmaya kalktılar. Bu resmen bir kışkırtmadır ve başarılı da olmuştur. Orada da insanların üzerine arabalar sürüldü. Orada yanlış birşeyler yapıldıysa burada da yapılması mı gerekir? Bu bizi daha başka yerlere götürür.

Gönderi tarihi:

Ne mi diyeceğiz?  

Başbakan ne denmesi gerektiğini açıklamış sayın Dominik :)

Sayın başbakan, Bosna Hersek’e hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda yaptığı -Demirelin üslubunu anımsatan- açıklamayla...

"Bize de yumurta atmışlardır. Kendini bilmezler çıkıyor. Bize de bu tür yumurta atanları polis yakalamış, yargıya teslim etmiştir.

Ama bir kapıdan girip diğerinden çıkmıştır. İlkini yaşadığım yer, kendi hemşerilerimin yaşadığı bölge olmuştur.

Beyefendinin bu kadar fazla rahatsız olmasına gerek yok." diyerek....

Yaşanan bu durumun çok olağan ve doğal olduğunu ima etmiş...

İLGİNÇ...

Üstelik en az sizin yazdıklarınız kadar hem de ...

Gönderi tarihi:

Açılım diye milleti galeyana getirdiler, tuttular bir de düşmanın denize döküldüğü Güzel İzmir de miting yapmaya kalktılar. Bu resmen bir kışkırtmadır ve başarılı da olmuştur. Orada da insanların üzerine arabalar sürüldü. Orada yanlış birşeyler yapıldıysa burada da yapılması mı gerekir? Bu bizi daha başka yerlere götürür.

Tabiiki yanlisa karsi yanlisla cevap verilmemelidir ve bende zaten dogrudur falan dememisim. Benim dikkat cektigim nokta sadece bazilarimizin irkci eylemleri, kba kuvveti vatan savunma ve halk tepkisi olarak nitelemesi, ama yni zamanda da Van'daki taslamayi kinamasi. Celiskiye dikkat cekmek istedim. Yani isin icerisinde dürüstlük ve objektiflik yok. Ben taslayabilirim cünki, tasladiklarim "bölücü", ama beni kimse taslayamaz cünki, ben "vatanperverim" mantiginin bizleri bu duruma getirdiginin üzerineparmak basmak istedim.

Anlayan anladi, anlamayana da davul zurna az gelir.

Gönderi tarihi:

İlk anda bdp liler yaptı haberleri yayıldı fakat bdp il başkanı bunu kesinlikle yalanladı. Az önce CHP grup toplantısında fotoğraflar gösterilerek kişilerin AKP ile ve bakan Çelik ile akrabalık ilişkileri olduğunu, bir basın toplantısıyla bunların açıklanacağı söylendi. Oradaki kişilerin küfür ettiğini ekrandan işitmiştim. AKP li, inanan kişiler küfür eder mi diye de sormak istiyorum.

saygılarla...

Gönderi tarihi:

İlk anda bdp liler yaptı haberleri yayıldı fakat bdp il başkanı bunu kesinlikle yalanladı. Az önce CHP grup toplantısında fotoğraflar gösterilerek kişilerin AKP ile ve bakan Çelik ile akrabalık ilişkileri olduğunu, bir basın toplantısıyla bunların açıklanacağı söylendi. Oradaki kişilerin küfür ettiğini ekrandan işitmiştim. AKP li, inanan kişiler küfür eder mi diye de sormak istiyorum.

saygılarla...

sayin Yilmaz,BDP veya DTP PKK'yi savunan bir partidir bu partinin mesruiyeti bile tartisilir.PKK'yi savunan bir partinin demokrasi adinada olsa tolerans görmesi bir gaflettir.Halk Izmir'de PKK yandaslarina tepki gösterdi.Van'da ise mesru bir partinin lideri taslandi.BDP biz yapmadik dedi ve öyle olduguda tespit edildi.Siradan halk Baykal'i taslamaz,oya vermesede taslamaz.BAYKAL'IN taslanmis olmasi AKP ile baglantilidir.Ve aynen DP döneminde sayin Inönü'nün taslanmasi gibi bir organizasyon sonucudur.

saygilarla

Gönderi tarihi:

sayin Yilmaz,BDP veya DTP PKK'yi savunan bir partidir bu partinin mesruiyeti bile tartisilir.PKK'yi savunan bir partinin demokrasi adinada olsa tolerans görmesi bir gaflettir.Halk Izmir'de PKK yandaslarina tepki gösterdi.Van'da ise mesru bir partinin lideri taslandi.BDP biz yapmadik dedi ve öyle olduguda tespit edildi.Siradan halk Baykal'i taslamaz,oya vermesede taslamaz.BAYKAL'IN taslanmis olmasi AKP ile baglantilidir.Ve aynen DP döneminde sayin Inönü'nün taslanmasi gibi bir organizasyon sonucudur.

saygilarla

Bdp bu ülkenin partisidir,bu ülkenin birliğine Chp'den daha fazla katkı sunduğuda çok açıktır,Bdp Pkk'yi savunuyorsa,Chp'de Etö'yü savunuyor ve bunu açıkça söylüyor,İzmir'de Bdp taşlandığında halk tepkisi diyebileek kadar kendinden geçenler,van için neden aynı şeyin olabileceğini düşünmüyorlar,bu söylediğimden Van'da yaşanan olayları tasvif ettiğim manasını çıkarmayın asla ama asla görüşü ne olursa olsun bir siyasi parti yada siyasetçi taşlanmamalıdır,birini sevmiyorsanız oy vermezsiniz,dinlemezsiniz olur biter,bu İzmir'dede,Van'dada böyle olmalıdır,eğer bu Siyasi oluşumlar yasadışı bir yapılanma içine girerlerse yada girmişlerse cezasını verecek olan adalet olmalıdır,sandıktada halk....

Gönderi tarihi:

saygilarla

Gazi mahl. CHP liler taslanir, derhal suclular bellidir "bölücüler" ve taslama kinanilir, Izmir'de ülkenin legal partisinin konvoyuna tasli ve sopali saldirilir, cevap derhal hazir, "halk tepkisi" ve saldiri savunulur ve son olarak Van'da gene bir parti, yani CHP, taslanir, burada da yapilanlar kinanilir. Su hukuk, objektiflik ve adalet anlayisina bakin yaa. Sorunlari sokaklara tasimanin asla savunulacak bir tarafi olamaz cagdas ve demokratik ülkelerde. Ama bizim ülkemizde herkes kendi demokrasi, hukuk ve cagdaslik anlayisina göre sorunlari sokaklara kadar tasimayi dahi hakli ve yerinde bir davranis olarak gösterirler.

Kalkmisiz birde iktidardan hukuk istiyoruz? Ya sizin hukukunuz nasil acaba? Iktidarin hukukundan neresi farkliki?

Birde burada demokrasi dersi vermeye ugrasiyoruz. Demokrasinin D'sini bilmeyiz, Cagdasliktan bir giram ders almamisiz ama burada ahkam keseriz.

Gazi ve Van'da yasananlar kötü ama Izmir'de ysananlar dogru. Bu zihniyeti uluslararasi arenada kimse kayeye dahi almiyor.

Gönderi tarihi:

Bdp bu ülkenin partisidir,bu ülkenin birliğine Chp'den daha fazla katkı sunduğuda çok açıktır,Bdp Pkk'yi savunuyorsa,Chp'de Etö'yü savunuyor ve bunu açıkça söylüyor,İzmir'de Bdp taşlandığında halk tepkisi diyebileek kadar kendinden geçenler,van için neden aynı şeyin olabileceğini düşünmüyorlar,bu söylediğimden Van'da yaşanan olayları tasvif ettiğim manasını çıkarmayın asla ama asla görüşü ne olursa olsun bir siyasi parti yada siyasetçi taşlanmamalıdır,birini sevmiyorsanız oy vermezsiniz,dinlemezsiniz olur biter,bu İzmir'dede,Van'dada böyle olmalıdır,eğer bu Siyasi oluşumlar yasadışı bir yapılanma içine girerlerse yada girmişlerse cezasını verecek olan adalet olmalıdır,sandıktada halk....

Tekrar ediyorum CHP li değilim, sadece AKP nin icraatlarını beğenmeyen biri olarak çıkar yol arayan biriyim. Siz bdp nin binlerce kişinin katili pkk yı destekleyen bir parti olduğunu kendiniz itiraf ettiniz. O zaman bu parti nasıl legal oluyor? CHP ye gelince, CHP nin suçlular yargılanmasın diye bir sözünü ben duymadım; siz duyduysanız bilemem. Suçlular adil şekilde hukuka uygun yargılansın demiyorlar mı? Ergenekon diye lanse edilen örgütün içine dahil edilen bazı gazeteci, siyasetçi, iş adamı, bilim adamları bu işin ne kadar ciddiye alındığının ispatı değil mi?

Gönderi tarihi:

Tekrar ediyorum CHP li değilim, sadece AKP nin icraatlarını beğenmeyen biri olarak çıkar yol arayan biriyim. Siz bdp nin binlerce kişinin katili pkk yı destekleyen bir parti olduğunu kendiniz itiraf ettiniz. O zaman bu parti nasıl legal oluyor? CHP ye gelince, CHP nin suçlular yargılanmasın diye bir sözünü ben duymadım; siz duyduysanız bilemem. Suçlular adil şekilde hukuka uygun yargılansın demiyorlar mı? Ergenekon diye lanse edilen örgütün içine dahil edilen bazı gazeteci, siyasetçi, iş adamı, bilim adamları bu işin ne kadar ciddiye alındığının ispatı değil mi?

Sizin Hangi Parti yanlısı olduğunuzu tartışmıyorum sayın Y.Yılmaz,Size Göre Sabiha Gökçen İlk Türk Pilot olduğu için onu seviyor olabilirsiniz örneğin ama Dersim Katliamında yer almış olması dolayısı ile bir çok alevi arkadaşım Sabiha Gökçen Havaalınından Dersim'e Uçak kaldırılmasının ağırlarına gittiğini söylerler,yani Bdp sizin gibi düşünmüyor diye onu illegal ilan edemezsiniz,Chp Suçlular yargılansın diyor çünkü yüksek yargı Chp'nin kalesi halinde,Bdp'li yöneticiler sadece Anadillerinde konuştukları için bile ''Bölücü Örgüt Propagandası Yapmaktan'' haklarında davalar açılırken,Deniz Baykal açıkça ''Ben Ergenekoncuların avukatıyım'' diyerek devam een bir yargılamaya müdahale ediyor,ortada yüzlerce bilgi belge varken bir örgütü savunuyor ancak nedense hakkında bir inceleme yada dava açılmıyor,bahsettiğiniz gazeteci ve siyasetçi yada işadamları suç işlemeyecekler yada işlememişlerdir deme hakkını kimse kendinde bulamaz,bulmamalıdırda,ülkemizde yargının yavaş ilerlediğini hepimiz çok iyi biliyoruz,o insanların hakim karşısına çıkmadan aylarca yada yıllarca hapislerde tutulmalarını hiçbirimiz istemeyiz,ancak onları söylerken polise taş attı diye aynı durumlarla karşılaşan yaşları 7 ile 15 arasında değişen yüzlerce çocuğuda görmeli ve söylemeliyiz ne dersiniz sayın y.ylmaz?

Gönderi tarihi:

" CHP suclular yargilansin diyor ama yargi CHP'nin kalesidir..."derken sayin Biji yine AKP agziyla yorum yapiyorsunuz.Yargi eger kendisine verilmis anayasal görevi yerine getiriyorsa nasil CHP'nin kalesi diyebilirsiniz.Bu nasil bir yaklasimdir böyle.Yani yargi CHP'nin kalesidir derken AKP'nin tezini savunmus olmuyormusunuz.Bakin Türkiye'de birkac hukukcu disinda tüm hukuk cevreleri,bilim adamlari,yargi ile yillardi hasir nesir olmus insanlar,Venedik kriterleri,AIHM eski yargici Riza Tüzmen bu yapilmak istenen yargi degisikliginin cok tehlikeli boyutlarda oldugunu,ilerde büyük sorunlar cikacagini,yarginin yürütmenin elinde olacagini söylerken AKP'nin inatla ben istiyorum diye dayatmasi karsisinda YARGININ CHP'nin kalesi oldugunu söylemek gercekten cok ilginc.AKP resmen kendi yargisini yaratmaya calisiyor bunun hala farkinda degilseniz benim diyecek bir sözüm kalmaz.Aylardan beri bos kadrolara savci atamalari yapilamiyor,cünkü Adalet Bakani ve müstesari HSYK'nin baskanligini yürütüyorlar.Ve bu atamalari bilhassa yaptirmiyorlar.iktidar resmen yargiyi bloke ediyor ve kendi adamlarini atamaya calisiyor kadrolara, siz hala yargi CHP'nin kalesi diyorsunuz.Gercekten cok ilginc.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Sizin Hangi Parti yanlısı olduğunuzu tartışmıyorum sayın Y.Yılmaz

CHP yi beğenmeğim halde onun doğrularını göstermek için yazmıştım.

Bdp Pkk'yi savunuyorsa,Chp'de Etö'yü savunuyor ve bunu açıkça söylüyor

Bunu siz yazmadınız mı? Pkk yı savunan bir parti Türkiye Cumhuriyeti nde nasıl legal olur? Bana göre de zaten illegal bir parti. Sadece özel şartlar, dış baskılar vs. nedeniyle siyaset yapmalarına izin verildiğini ben de biliyorum herkes de biliyor. Burada demokrasi palavralarıyla kimse kimseyi kandırmasın. İmralı muhatap gösterilecek, onore edici hitaplarla anılacak, yok efendim benim gibi düşünmediği için illegal diyemeyecekmişim. İLLEGAL!

Gönderi tarihi:

CHP yi beğenmeğim halde onun doğrularını göstermek için yazmıştım.

Bunu siz yazmadınız mı? Pkk yı savunan bir parti Türkiye Cumhuriyeti nde nasıl legal olur? Bana göre de zaten illegal bir parti. Sadece özel şartlar, dış baskılar vs. nedeniyle siyaset yapmalarına izin verildiğini ben de biliyorum herkes de biliyor. Burada demokrasi palavralarıyla kimse kimseyi kandırmasın. İmralı muhatap gösterilecek, onore edici hitaplarla anılacak, yok efendim benim gibi düşünmediği için illegal diyemeyecekmişim. İLLEGAL!

Benim orada eğer anlamında kullandığımı sizde çok iyi biliyorsunuz,yazmak istediğimşey ''Bdp Pkk'yi savunuyorsa eğer,Chp'de Etö'yü savunuyor''dur ozaman Chp'yede illegal demeniz gerekir sayın y.yılmaz oda Etö'yü ve onun kurucularını savunuyor....

Gönderi tarihi:

Gazi mahl. CHP liler taslanir, derhal suclular bellidir "bölücüler" ve taslama kinanilir, Izmir'de ülkenin legal partisinin konvoyuna tasli ve sopali saldirilir, cevap derhal hazir, "halk tepkisi" ve saldiri savunulur ve son olarak Van'da gene bir parti, yani CHP, taslanir, burada da yapilanlar kinanilir. Su hukuk, objektiflik ve adalet anlayisina bakin yaa.

Bunları diyen kişinin Gazi Mahallesi'nde CHP'lilere yönelik linç girişimini, "halk tepkisi" diye sunan kişi olması ne kadar komik değil mi ?

Gönderi tarihi:

Benim orada eğer anlamında kullandığımı sizde çok iyi biliyorsunuz,yazmak istediğimşey ''Bdp Pkk'yi savunuyorsa eğer,Chp'de Etö'yü savunuyor''dur ozaman Chp'yede illegal demeniz gerekir sayın y.yılmaz oda Etö'yü ve onun kurucularını savunuyor....

Siz eğer deseniz de demeseniz de bdp devamı olduğu diğer partiler gibi pkk savunucusudur. Habur da ki olayları nasıl izah edeceğiz, terörün elebaşısına alenen sn diyenleri nasıl legal diye kabul edeceğiz?

Ergenekon diye bir örgütün varlığı önce ispat olsun, bu örgüt üyeleri ortaya çıksın ondan sonra desteklenip desteklenmediğini görelim. Kimi hala tutuklanıyor, kimi tahliye oluyor, daha sonuçlanmamış bir dava için kesin bir yargıya varamayız sayın biji.

saygılar...

Gönderi tarihi:

Bunları diyen kişinin Gazi Mahallesi'nde CHP'lilere yönelik linç girişimini, "halk tepkisi" diye sunan kişi olması ne kadar komik değil mi ?

Cok dogru söylüyorsunuz, o yüzdende Gazi mahallesindeki taslama ne kadar kötü ise Izmir'deki ve Van'daki de o kadar kötüdür. Izmir'e halk tepkisi diyenlerin Gazi ve Van'daki taslamalari elestirmelerine bakin siz. Hic bir taslama olayi savunulmaz ve sorunlar sokakta cözülmez. Ama Gazi ve Van'dakinden daha beter olan Izmir, Canakkale ve ülkenin diger bölgelerindeki fasizan ve irkci saldirilar ise mesrulastirildi ve "halk tepkisi" olarak ilan edildi.

Polemigi birakinda Izmir'deki fasizan saldirilari mesrulastiran ama Van'dakini elestirenlerin üzerine gidin derim.

Gönderi tarihi:

Siz eğer deseniz de demeseniz de bdp devamı olduğu diğer partiler gibi pkk savunucusudur. Habur da ki olayları nasıl izah edeceğiz, terörün elebaşısına alenen sn diyenleri nasıl legal diye kabul edeceğiz?

Ergenekon diye bir örgütün varlığı önce ispat olsun, bu örgüt üyeleri ortaya çıksın ondan sonra desteklenip desteklenmediğini görelim. Kimi hala tutuklanıyor, kimi tahliye oluyor, daha sonuçlanmamış bir dava için kesin bir yargıya varamayız sayın biji.

saygılar...

Bdp'nin sözcüsü değilim,onlar neyi niçin savunduklarını her fırsatta söylüyorlar,biraz araştırırsanız neden savunduklarını bulabilirsiniz,Haburdaki karşıla Türk halkının travmasıdır,yıllarca bunlar kandırılmış insanlar,3-5 çapulcu diye yalanla dolanla uyutulan Türk halkı Milyonlarca insanın 7 tane Pkk'liyi karşılamasını bir anda görünce travma yaşadı,oysa o karşılamadan kısa bir süre önce Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ bölgeye gitmiş ve 100-200 kişi tarafından (o kişilerde korucular ve aileleriydi) karşılanmıştı.

Gönderi tarihi:

Bdp'nin sözcüsü değilim,onlar neyi niçin savunduklarını her fırsatta söylüyorlar,biraz araştırırsanız neden savunduklarını bulabilirsiniz,Haburdaki karşıla Türk halkının travmasıdır,yıllarca bunlar kandırılmış insanlar,3-5 çapulcu diye yalanla dolanla uyutulan Türk halkı Milyonlarca insanın 7 tane Pkk'liyi karşılamasını bir anda görünce travma yaşadı,oysa o karşılamadan kısa bir süre önce Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ bölgeye gitmiş ve 100-200 kişi tarafından (o kişilerde korucular ve aileleriydi) karşılanmıştı.

İlker Başbuğ'u karşılayanları da sorgularım;

Ancak, o PKK'lıları Habur'da karşılayan o MİLYONLARCA! kişinin, bir tanesinin bile "Ulus", "Etnik Unsur", "Demokrasi", "Çağdaşlık", "İnsan Hakları" gibi kavramların bir tanesinin bile anlamını, gerçek anlamına yaklaşabilecek kadar bile bilmediklerine eminim.

Geçende Apo'nun doğum günü kutlanıyordu, hani dikkat etmişsinizdir.

Doğduğu eve yine MİLYONLARCA! kişi gitti...

Gidenlerin çoğu bahçesinden toprak alıyorlardı!

Çağdaş bir kültürden, gelenekten dolayı olsa gerek...

Resimlerini öpüyorlardı!

Öperek poz verenlerden hiçbir tanesinin bile PKK'nın kuruluş ilkelerinden bir tanesini bile bilmediklerini rahatça söyleyebilirim.

Diyelim ki bir mezrada, bir çobanın güdümündeki koyunlar otluyor.

Koyunların sayısı ne kadar çok olursa olsun ve istediğiniz kadar her birine birer isim koyun o koyunların;

O koyunlar ne kadar birlikte hareket ederlerse etsinler;

Birisi öldüğünde aralarından,

Ölen sadece bir "Koyun"dur...

Bir "Birey" değil...

Sürüde sayının çokluğunun önemi yoktur;

Ne de olsa sürüdür...

Kürtler birer "Birey" olarak toplumsallaşabilselerdi,

Birer birey olarak "Kişisel Benliklerinin Önemini" kavrayabilselerdi,

Habur kapısında o karşıladıkları PKK'lılara önce şunu sorarlardı:

"Madem bizim haklarımızı savunuyordunuz;

Neden onlar köyümüzü yakıp, yine bizim gibi Kürt olanları da katlettiniz?"

Bu soruyu hiçbir zaman soramazlar.

Çünkü Feodal Kültür izin vermez.

Öldüren de, öldürülen de Kürt müdür?

Eğer karşılarında bir düşman yaratırsanız;

Bir Kürt olarak istediğiniz kadar Kürt öldürebilirsiniz...

Çünkü "Ben öldürdüm ama bakın ötekiler Kürt bile değil!" dediğinizde;

Kolu da kırarlar, yeni de içeride bırakılar...

Aşiret kültürü böyledir;

Yeter ki kitlenin başına geçmeye görün...

Milyonları da toplarsınız bir tek alana;

PKK'nın ilk defa insanları katlettiği yerde Şenlikler de düzenlersiniz...

Yeter ki sizi "Baş" olarak görmeye dursun...

Bakın, ne burada ve ne de dışarıda

Kürtçü duygular ile hareket eden hiçbir Kürt,

PKK'nın sertliğini eleştirse bile şu soruyu soramamaktadır:

"Acaba, taleplerimizde bir yanlışlık yok mu?"

30 yıldır gerek terör ile

Gerek siyaset ile

Gerek başka yollardan hep aynı talepler...

Yöntem değişiyor,

Fakat talepler esnemiyorsa eğer;

Orada kesinlikle ne bir ilerleme vardır

Ve ne de sorgulama...

Sadece itaat vardır...

Ve itaat sadece çağdaş olmayan kültürlere özgüdür...

Devlete bakın oysa, o kadar eleştirdiğiniz...

Yasakladığ her konuda artık esniyor;

Karşılamaya çalışıyor, algılayabildiği kadarıyla...

Sen buna rağmen hala dediğim dedik deyip, aynı argümanlarla konuşuyor;

Yasaklanması sona ermiş olsa bile hala "Bir zamanlar yasaklandı" diyorsan;

Hala o yasaklandığı dönemden bir adım bile ileri atamamışsın demektir...

Şöyle örnekleyeyim;

Bu topraklarda, yönetim ilişkileri açısından, insanların din seçme özgürlüğü Islahat Fermanı ile tanındı.

Can, Mal ve Namus güvenlikleri ilk defa Tanzimat Fermanı ile tanındı.

Bugün birilerinin çıkıp;

"Ama bu topraklarda Can, Mal ve Namus Güvenliği yoktu, o yüzden şunu şunu talep ediyorum devletten..." demesi kadar komik bir durumdur.

Geçti kardeşim geçti;

Artık ne Kürtçe yasak, ne başka bir dil...

Devleti eleştirmek her vatandaşın hakkı ve ödevidir.

Fakat her vicdanı yerinde vatandaş, aynı zamanda kendi düşüncelerini de sorgulamakla yükümlüdür.

Ha, tabi eğer düşünceleri kendisine ait ise

Ve eğer bir sürünün parçası değilse...

Gönderi tarihi:

Ehh Apo'nun dogdugu ve "milyonlarca" insan ziyarete gidiyorsa ve Habur'dan iceri gecenleride gene "milyonlarca" vatandas davul zurna ve halay ile karsiliyorsa bu Türk siyaseti icin bir iflastir ve yillarca yetkililer tarafindan aldatildigimizin bir isbatidir. Hani bize masallar anlatiyorlardi ya ve halada deniyorlar, bir kac tane capulcuymuslar, böyle halki desteklemiyormus falan filan. Insan kendi konustugu yalanlari dahi hatirlamiyorsa yapacak bir sey yok artik derim. Habur'dan iceri gecenler icin yapilan karsilama töreni tabiiki tartisilabilinir, Apo'nun dogdugu evi ziyaret etmeket tartisilabilinir, ama önce artik insanlarimizi aldatmaktan kendimiz vaz gecelim. Kürt meselesi sadece bir kac capulcunun cikardigi yaygara ve terörö eylemleri degil, arkasinda milyonlarca insan yiginlari olan bir olgu. O insanlari söyleymis, böyleymis, gelismemis gibi asagilayici cümleler kullanip kendi irkci zihniyetimizi tatmin edecegimize kendi insanlik disi davranislarimizi sorgulasak daha iyi olacak derim.

Konu Van'daki taslamadan gene PKK'ya geldi. Demekki gercektende bayagi bir travma yasiyoruzki, korkulu rüyamiz olmus artik bu Kürt meselesi.

Gönderi tarihi:

Sadece orada yaşananlar değil, yaşadığımız tüm hukuksuzluklar yüzünden Türkiye Cumhuriyeti halen travmayı yaşıyor. Sanki iki devlete ayrıldık, siyasi iktidarın devleti bir de geleneksel yapıyı korumaya çalışan devlet. Siyasi iktidarın devleti mahkemeleri Habur a götürüp teröristleri güya yargılıyor. Bunu gören asıl devlet ve devlet adamlarının, halkın travma yaşaması normal değil mi? Teröristi davul zurna ile karşılarken, terörle mücadele edenler terörist diye içeri atılıyor. Bunda bir terslik yok mu? Teröristler düğün, bayramla karşılanıyor; bu ülkenin Genel Kurmay Başkanı 100-200 kişi tarafından karşılanıyor, bunda bir tuhaflık yok mu? Gerçekten bir travma yaşıyoruz, bakalım atlatabilecek miyiz; yoksa masada mı kalacağız? Çok beklemeyeceğiz gibi, şu anayasa macerası her şeyi belirleyecek gibi.

Gönderi tarihi:
Ehh Apo'nun dogdugu ve "milyonlarca" insan ziyarete gidiyorsa ve Habur'dan iceri gecenleride gene "milyonlarca" vatandas davul zurna ve halay ile karsiliyorsa bu Türk siyaseti icin bir iflastir ve yillarca yetkililer tarafindan aldatildigimizin bir isbatidir. Hani bize masallar anlatiyorlardi ya ve halada deniyorlar, bir kac tane capulcuymuslar, böyle halki desteklemiyormus falan filan. Insan kendi konustugu yalanlari dahi hatirlamiyorsa yapacak bir sey yok artik derim. Habur'dan iceri gecenler icin yapilan karsilama töreni tabiiki tartisilabilinir, Apo'nun dogdugu evi ziyaret etmeket tartisilabilinir, ama önce artik insanlarimizi aldatmaktan kendimiz vaz gecelim. Kürt meselesi sadece bir kac capulcunun cikardigi yaygara ve terörö eylemleri degil, arkasinda milyonlarca insan yiginlari olan bir olgu. O insanlari söyleymis, böyleymis, gelismemis gibi asagilayici cümleler kullanip kendi irkci zihniyetimizi tatmin edecegimize kendi insanlik disi davranislarimizi sorgulasak daha iyi olacak derim.

Konu Van'daki taslamadan gene PKK'ya geldi. Demekki gercektende bayagi bir travma yasiyoruzki, korkulu rüyamiz olmus artik bu Kürt meselesi.

Kürt Meselesi'nden korkan yok ki!

Fakat siz hem arı kovanına çomak sokup arıları kızdırıp,

Sonra da "Demek ki bir Arı Sorunumuz var" derseniz, bu komik olur...

Apo'nun evinin ziyarete gidilmesi olayı, bireysel tercihler ve konu hakkında bilgili olmak çerçevesinde gerçekleşen bir olay değildir.

Oraya gidenlerin çoğunun, Apo'nun tam adını bilmediklerini bile söyleyebilirim.

Söz konusu sürü olunca,

Katılanların sayısı önemli değildir.

Zira tek bir koşullanma ile hareket ederler.

Gönderi tarihi:

Çeşitli komplekslerden dolayı yeri geldiğinde yalanla, yeri geldiğinde çamur at izi kalsın düşüncesiyle, kişileri ya da kurumları karalamaya yönelik yaptırımlara yöneliyorsunuz.

Elle tutulur bilgi, gerçekçi yorum ve yaklaşım içermeden DTP gibi pkk terörünün sözcüsü ile Cumhuriyet ten bu yana gelen bir siyasi partiyi eş görüyorsunuz.

Ahmet Türk değimliydi Terörist başına özgürlük diyen, Ahmet Türk değimliydi her fırsatta pkk propagandası yapan

30-35 bin insanın katilinin savunucusu ile sıradan bir siyasi partiyi nasıl bir görürsünüz !

Aslında görebilirsiniz çünkü ZİHNİYET Farklı.

İzmir de yapılanların tepkisi Kürtlere değil pkk sözcülüğünü yapan dtp zihniyetlerinedir.

O psikoloji de başka görülecek bir şeyde olmaz zaten.

Üstelik adam tv lerde alalen kışkırtıcılık yaparken görüntülenirken , utanmadan sıkılmadan yalan söylüyor ben yapmadım engel oldum diyor.

O ciddi duruşuyla göz göre göre yalan söylemesi Şener şen filmini hatırlattı bana o günü çok gülmüştüm.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.