Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Acilimlarin etkisi..

300 bin kişilik ilçede domuz ve at eti şoku

Kocaeli Gebze'de bazı lokantalardan alınan numunlerle ilgili hazırlanan rapor şok etkisi yarattı. İlçe halkının sıkça tercih ettiği bazı lokantalarda, domuz ve at eti kullanıldığı anlaşıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin aylık rutin denetimlerinde denetlenen yerler arasında 300 bin kişinin yaşadığı Gebze ilçesi de vardı.

İlçedeki restoranlar, oteller ve kasaplar denetlendi. Görünürde ters olan bir şey yoktu.

Alınan örnekler yine rutin işlem gereğince büyükşehir belediyesi labartuvarına gönderildi. Sonuçlar ise büyük şaşkınlık yarattı.

İlçenin en popüler lokantalarında domuz eti, at eti ve kırmızı ete karıştırılmış kanatlı hayvan eti tespit edildi.

İşletmelerin adı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı ancak özellikle domuz eti kullanılan lokantanın Gebzeliler tarafından sıkça tercih edilen bir yer olduğu öne sürülüyor.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, adları gizli tutulan bu işyerleri hakkında işlem yapılması için Gebze Kaymakamlığı'na başvuru yaptı.

Soruşturma başlatan polis, şimdi domuz ve at eti kullanan işletmelerin bunu bilerek yapıp yapmadığını araştırıyor.

Radikal..

Gaziosmanpaşa Hacımaşlı köyü domuz çiftliği`nin suları ve katı atıkları 300 metre mesafedeki Sazlıdere Barajı`na akıyor. Baraj on milyon kişinin su ihtiyacını karşılıyor. Çiftlikte 5 bin domuz var.Türkiye`deki domuz çiftliklerinde yıllık 3 milyon kg. civarında et üretiliyor. Bu rakam neredeyse kırmızı et üretiminin yarısı. Üretilen domuzlar otellere, yemek fabrikalarına ve marketlere `kıyma` şeklinde satılıyor. Domuz etini Salam, sosis olarak da piyasaya sürmek en sık kullanılan yöntem.

-------------

Gönderi tarihi:

Sayin Efendi,Avrupa'da Domuz,At eti yasak degil.Biz uyumlu bir toplumuz,gerci uyum yasalari icinde ete uyum diye bir yasa varmi yokmu onu bilmiyorum ama yoksada biz uymus olduk kendiligimizden.Esek eti hakkinda bir bilgim yok Avrupa'da ne durumdadir diye.Ispanya'da esek oldugunu biliyorum Almanya'da esek sadece hayvanat bahcelerinde görülüyor.Kedi ve köpek eti yiyen toplumlarin varliginida biliyorum.Bizde artik gelismis ülkeler sinifina dahil oldugumuz icin gelismis gourmete acik olmaliyiz.

Görüyoruz ki et konusundada Avrupa'ya uyum saglamakta geri kalmamisiz,sadece yasa noksan bu konuda.Onuda yakinda cikarir,mide acilimi yaparlar merak etmeyin.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Sayin Efendi,Avrupa'da Domuz,At eti yasak degil.Biz uyumlu bir toplumuz,gerci uyum yasalari icinde ete uyum diye bir yasa varmi yokmu onu bilmiyorum ama yoksada biz uymus olduk kendiligimizden.Esek eti hakkinda bir bilgim yok Avrupa'da ne durumdadir diye.Ispanya'da esek oldugunu biliyorum Almanya'da esek sadece hayvanat bahcelerinde görülüyor.Kedi ve köpek eti yiyen toplumlarin varliginida biliyorum.Bizde artik gelismis ülkeler sinifina dahil oldugumuz icin gelismis gourmete acik olmaliyiz.

Görüyoruz ki et konusundada Avrupa'ya uyum saglamakta geri kalmamisiz,sadece yasa noksan bu konuda.Onuda yakinda cikarir,mide acilimi yaparlar merak etmeyin.

saygilarla

Ya herşeyde AB uyum sağlıyoruz da, şu siyasi partiler kanunu ve dokunulmazlıklarda ne zaman uyum sağlayacağız? Bu günleri görmeden gidersem gözlerim açık gidecek valla!

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.