Φ dominik Gönderi tarihi: 30 Mart , 2010 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2010 Herhangi bir A ülkesi baska bir B ülkesinde Lise ve üniversiteler actiginda A ülkesinin amaclari B ülkesinin vatandaslarinin A ülkesinin kültürünü ve dilini ögrenmesidir. Yani mesela Türkiye'deki Alman üniversitesine genelde kimler gidiyor diye sordugumuzda cevap olarak cogunlugu Türk vatandaslari diyebiliriz. Ama söyle bir bakalim, bizim Basbakanimiz Almanya'da Türk liseleri ve üniversiteleri acmak istiyor. Amac ne burada? Kimler gider Almanya'daki Türk lise ve üniversitelerine genelde? Bununda cevabi cok basit, 95% Almanya'da yasayan Türk'ler gider. Ehh simdi bu örnek basta söyledigim A ve B ülkesindeki örnege benziyormu? Koskoca bir HAYIR. Zaten Almanya'da yasayan Türk göcmenlerin uyum ve dil sorunlari var, hemde yöle az denecek kadar degil. Erdogan diyorki Almanya'ya acilacak Türk lise ve üniversitelerin orada yasayan Türk'lerin uyum ve dil srunlarini asmalarinda yardimci olacak. Koskoca bir yalan ve uydurma diyebiliriz bu aciklamaya. Amac insanlarimizin sirtindan siyaset yapmak ve aynen ülkemizde oldugu gibi sorunlardan medet beklemek. Yani Türk göcmenleri yasadiklari ülkelerde ne kadar sorunlu olurlarsa bizim siyasilmizde o kadar siyasi kazanc sagliyor. SAĞCI BAŞBAKANLARIN CEMAAT VE OY HESABI Merkel ile Erdoğan, oy potansiyellerini arttırmak için entegrasyon sorununu pazarlığa sundu. Türk okulları önerisinin Gülen okulları yararına olduğu iddia edildi GERİ ADIM ATMADI Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Almanya'da Türkçe eğitim veren okulların açılması talebinin tartışıldığı Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Türkiye ziyareti pazarlıklarla geçti. Merkel Türk okulu önerisinde geri adım atmadı. “Uyum asimilasyon değildir. Sadece Türkçe eğitim entegrasyona zarar verir” diyen Merkel, “Göçmenlerin Alman toplumuna uyum sürecinin başarılı olabilmesi için Almanca öğrenilmesinin ve Alman yasalarına uyulmasının önemine” vurgu yaptı. GÜLEN OKULLARI İÇİN Mİ? Konuyu yorumlayan Türkiyeli vekiller, Alman sağının göçmen karşıtlığı üzerinden oy topladığını hatırlatırken, Erdoğan’ın taleplerini ise gerçekçi bulmadı. Türkiye kökenli bazı milletvekilleri Erdoğan'ın öneriyi Gülen cemaati için gündeme getirdiğini belirtti. Milletvekilleri, Türk liseleri açılmasının Almanya'da yaşayan, dil ve uyum sorunu olan Türkiyelilerin sorunlarına çare olamayacağını dile getirdi. Alman basını da Türkiye’de Kürtçe okul hakkı tanınmamasına dikkat çekti. Almanya Başbakanı Angela Merkel, iki günlük resmi ziyaret kapsamında Ankara'ya geldi. Göç ve uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer ve çok sayıda işverenle birlikte Türkiye'ye gelen Merkel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edildi. Ziyaretler sırasında AB'ye üyelik süreci, Kıbrıs sorunu, bölgesel ve uluslararası konular ele alındı. Angela Merkel, Türkiye'deki resmi görüşmelerinde Ortadoğu barış sürecinin ve İran ile olan ilişkilerin de ağırlıklı olarak gündeme geleceğini söyledi. Merkel, "Almanya, İran'ın, nükleer programıyla ilgili olarak şeffaflık göstermemesi durumunda yaptırımlar uygulanmasından yana. Bunu da Ankara'daki görüşmelerde ele alacağız" şeklinde konuştu. ‘BEN TÜRKLERİN DE BAŞBAKANIYIM’ Merkel, Almanya'da yaşayan Türkiyeli vatandaşların durumu hakkında, "Biz de entegrasyon istiyoruz, asimilasyon değil. Türk okullarına karşı değiliz ama sadece Türkçe eğitim entegrasyona zarar verir" dedi. Göçmenlerin Alman toplumuna uyum sürecinin başarılı olabilmesi için Almanca öğrenilmesinin ve Alman yasalarına uyulmasının önemine vurgu yapan Merkel, uyumun asimilasyon olarak görülmemesi gerektiğini, önemli olanın göçmenlerin toplumda başarılı olmasının, istihdam piyasasına ve aile yaşamına katılmasının sağlanması olduğunu belirtti. Uyum sürecinde ilerlemeler sağlandığını ifade eden Merkel, kendisinin de Almanya'da yaşayan herkesin başbakanı olduğunu kaydetti. MESAJLAR VERİLMİŞTİ Ziyaret öncesi verilen mesajlar ise, görüşmelerin gergin geçebileceği sinyalini verdi. Merkel, Başbakan Erdoğan'ın Almanya'da eğitim dili Türkçe olan okulların açılması önerisine, "Bu fikir bizi ileriye götürmez, çünkü temelde Türk kökenli çocuklar ve gençler bizde Alman okullarına gitmeli. Buradaki Türk çocuklarının Türk lisesine gitme fikrini benimsemiyorum" yanıtını vermiş, bunun üzerine Erdoğan da, "Türkiye şamar oğlanı mı? Türkiye'de Almanca eğitim yapan okullar var. Biz rahatız. Üniversite talebinde bulundular. Beykoz'da 120 dönüm fidanlık yeri veriyoruz. Merkel'den bu yaklaşımı hiç beklemezdim. Merkel'e bu düşüncelerimi ileteceğim" demişti. BUGÜN İSTANBUL’DA OLACAK Başbakanlık rezidansında Erdoğan'ın onuruna verdiği akşam yemeğine katılan Merkel, dün akşam İstanbul'a geçti. Bugün İstanbul'da Ayasofya ve Sultanahmet Camii'ni gezecek olan Merkel'in, daha sonra Alman Lisesi'ni ziyaret ederek, burada öğrencilerle bir tartışma paneline katılacak, ardından Alman cemaatinin dini temsilcileriyle görüşecek. Merkel, BDP ile görüştü ALMANYA Başbakanı Angela Merkel, Alman Büyükelçiliği'nde BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile de görüştü. Merkel, temasları çerçevesinde CHP ve MHP'den de randevu talebinde bulunmuş fakat her iki parti de randevu vermemişti. Merkel'in randevu talebinde bulunduğu BDP'den ise olumlu yanıt geldi. Almanya, ABD Başkanı Barack Obama’nın kapatılan DTP’nin eski Eşbaşkanı Ahmet Türk ile görüşmesi ardından, aynı geleneğin devamı olan bir siyasi partinin yöneticileriyle görüşen ikinci ülke oluyor. ZİYARET, ALMAN BASININDA: Erdoğan Türklere iyilik etmiyor ANGELA Merkel'in Türkiye ziyareti Alman basınında geniş yer buldu. Frankfurter Neue Presse gazetesi, "Erdoğan onların da Başbakanı olduğunu söyleyerek, Almanya'daki Türklere iyilik etmiyor" diye yazdı. Frankfurter Neue Pressse, Başbakan Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta Zeit gazetesine verdiği röportajdaki sözlerini eleştirdi. Gazete yorumunda, Erdoğan’ın Alman veya Avusturya vatandaşlığına geçmiş Türk asıllıların tümünün Başbakanı olduğunu sık sık söylediğini, bunun Avrupa düşüncesine yabancı bir çıkış olduğunu belirtti. Gazete şöyle devam etti: “Hem bu açıklamalar, hem de Erdoğan’ın ‘asimilasyon bir insanlık suçudur', ya da ‘Almanya'da Türk liseleri açılsın’ gibi sözleri, Alman toplumuna uyum politikalarına karşıt sözlerdir. Erdoğan bu sözlerle Almanya’da yaşayan Türklere iyilik etmiş olmuyor!” ‘TEPKİSİ KESTİRİLEMEZ’ Düsseldorf’ta yayımlanan Westdeutsche Zeitung gazetesi de Merkel’in Türkiye ziyaretinin normal bir resmi ziyaret olmadığını belirtti ve Erdoğan’ın da vereceği tepkinin önceden kestirilmesi zor bir siyasi muhatap olduğu görüşünü dile getirdi. Gazete, Alman toplumunun çoğunluğunun Merkel’in açıkça Almanya’nın çıkarlarını savunmasını beklediğini belirtti. GAZETECİ SELAMİ İNCE: Almanya’da zaten Türkçe eğitim var UZUN yıllar Almanya'da yaşamış olan gazeteci Selami İnce'ye göre, hükümetin amacı Türkiyelileri baskı aracı olarak elinde tutmak. İnce şu açıklamalarda bulundu: “Almanya çokkültürlülüğe önem verir. Herkesin kendi diliyle okul açmasına karşı çıkacak bir ülke değil. Türkçe dersleri birçok yerde serbest. Türkler istediği zaman yeterli çoğunluk sağladığında Türkçe dersi alabiliyorlar. Türkçe yayın yapan devlet destekli radyolar var. Türkiye hükümeti siyasi olarak Almanya’daki Türkiyelileri baskı aracı olarak elinde tutmak istiyor. Türk siyasetinin Almanya’daki amacı ‘Türkler entegre olmasın. Türksün Türk kal’ şeklindedir. Eğer Alman vatandaşıysan oranın kurallarına uymak zorundasın. Almanya ‘entegre olun’ diyor, ‘asimile olun’ değil. Oradaki muhafazakâr ve milliyetçi kesimlerin Türk okulu talebi var.” ALMANYA’DAKİ TÜRKİYE KÖKENLİ SİYASETÇİLERDEN ERDOĞAN’A ELEŞTİRİ: İç politika malzemesi yapıyor Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Almanya'da Türk okulları açılması önerisine birçok kesimden tepkiler geldi. Bazı Türkiye kökenli milletvekilleri Erdoğan'ın öneriyi Gülen cemaati için gündeme getirdiğini belirtti. Milletvekilleri, Türk liseleri açılmasının Almanya'da yaşayan, dil ve uyum sorunu olan Türkiyelilerin sorunlarına çare olamayacağını dile getirdi. Alman basını da Türkiye 15 milyon Kürde bir tek Kürtçe okul hakkı tanınmamasına dikkat çekti. 'TÜRKİYE İLE İLGİLENSİN' Sol Parti (Die Linke) milletvekili Sevim Dağdelen ''Almanya'da Türk liseleri açılması talebi gerçeklere uymuyor. Almanya'daki toplumun bir parçası olan gençlerin sorunlarını Türk liseleri çözemez'' diyerek tepki gösterdi. Liberal Demokrat Parti milletvekili Serkan Tören ise, Erdoğan'ın önerisiyle Almanya'da yaşayan Türklere hizmet ettiğinden şüpheli olduğunu söyledi. Niedersachsen Türk Toplumu Derneği Başkanı Alptekin Kırcı ise, '’Bu saçmalıkları daha fazla duymak istemiyorum. Erdoğan, öncelikle Türkiye içindeki sorunlarla uğraşsın'' diyerek tepki gösterdi. GÜLEN CEMAATİ İÇİN Mİ? Yeşiller Berlin Eyalet Milletvekili ve Eğitim Sözcüsü Özcan Mutlu da, Gülen cemaatinin yurtdışında yardım kuruluşları ve okullar aracılığı ile yayılmaya çalıştığına dikkat çekti. Almanya'daki bazı Türk okullarına değinen Mutlu, ''Türkler tarafından kurulan bu okulların çoğu Gülen cemaatine ait. Yalnızca Berlin'de üç tane var. Erdoğan'ın daha fazlasını istemesi beni şüpheye sevk ediyor'' dedi. Yeşiller Federal Milletvekili Hans Christian-Ströbele ise, Erdoğan'ın Almanya'daki Türkleri iç siyasete alet ettiğini belirtirken, milliyetçi bir ton takınmasını eleştirdi. Frankfurter Neue Presse'de yazan Hans Liedel ise Erdoğan'ın konuyu siyasi amaçlarla dile getirdiğini belirtirken, milyonlarca Kürdün anadilinde eğitim hakkına karşı çıkmasını eleştirdi. Kaynak: -http://www.birgun.net/actuel_index.php?news_code=1269901874&day=30&month=03&year=2010- Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 30 Mart , 2010 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2010 Herhangi bir A ülkesi baska bir B ülkesinde Lise ve üniversiteler actiginda A ülkesinin amaclari B ülkesinin vatandaslarinin A ülkesinin kültürünü ve dilini ögrenmesidir. Yani mesela Türkiye'deki Alman üniversitesine genelde kimler gidiyor diye sordugumuzda cevap olarak cogunlugu Türk vatandaslari diyebiliriz. Ama söyle bir bakalim, bizim Basbakanimiz Almanya'da Türk liseleri ve üniversiteleri acmak istiyor. Amac ne burada? Kimler gider Almanya'daki Türk lise ve üniversitelerine genelde? Bununda cevabi cok basit, 95% Almanya'da yasayan Türk'ler gider. Ehh simdi bu örnek basta söyledigim A ve B ülkesindeki örnege benziyormu? Koskoca bir HAYIR. Zaten Almanya'da yasayan Türk göcmenlerin uyum ve dil sorunlari var, hemde yöle az denecek kadar degil. Erdogan diyorki Almanya'ya acilacak Türk lise ve üniversitelerin orada yasayan Türk'lerin uyum ve dil srunlarini asmalarinda yardimci olacak. Koskoca bir yalan ve uydurma diyebiliriz bu aciklamaya. Amac insanlarimizin sirtindan siyaset yapmak ve aynen ülkemizde oldugu gibi sorunlardan medet beklemek. Yani Türk göcmenleri yasadiklari ülkelerde ne kadar sorunlu olurlarsa bizim siyasilmizde o kadar siyasi kazanc sagliyor. Sn.Dominik, birkaç gün önce TV de, daha önceden Türk okullarının olduğunu fakat bunları kendimizin kapattığını duymuştum. Siz orada olduğunuza göre daha iyi bilirsiniz. Eğer bu doğruysa tekrar gündeme getirmenin bir sebebi olmalı. Türk yerine Türkiyeli demeye özen gösterildiği dikkat çekiyor. Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 30 Mart , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 30 Mart , 2010 Sn.Dominik, birkaç gün önce TV de, daha önceden Türk okullarının olduğunu fakat bunları kendimizin kapattığını duymuştum. Siz orada olduğunuza göre daha iyi bilirsiniz. Eğer bu doğruysa tekrar gündeme getirmenin bir sebebi olmalı. Türk yerine Türkiyeli demeye özen gösterildiği dikkat çekiyor. Ben Türk okullarinin varligindan ve onlarida kendimizin kapattigindan herhangi bir bilgim yok. Var olan Fetullah Gülen cemaatine ait okullar, ama onlarda zaten bulundugu ülkenin müfredatina göre ders veriyorlar. Siz Türk okullarini dogru buluyorsaniz fikt´rinizi söylersiniz bizde katildigimiz noktalara evet yoksa hayir deriz. Önce Türk okulunun amaci ne olmali aciklik getirmek gerek? Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 30 Mart , 2010 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2010 Ben Türk okullarinin varligindan ve onlarida kendimizin kapattigindan herhangi bir bilgim yok. Var olan Fetullah Gülen cemaatine ait okullar, ama onlarda zaten bulundugu ülkenin müfredatina göre ders veriyorlar. Siz Türk okullarini dogru buluyorsaniz fikt´rinizi söylersiniz bizde katildigimiz noktalara evet yoksa hayir deriz. Önce Türk okulunun amaci ne olmali aciklik getirmek gerek? Türk okullarının entegrasyona katkı sağlayacağı düşüncesi gerçekçi değil. Entegre olmaya çalışılan milletin dilini öğrenmek daha gerçekçi bir yaklaşım olur. Burada Almanca öğretmek için göbeğimiz çatlıyor; orada bu fırsat yakalanmışken en iyi şekilde değerlendirilmesinin gerektiğini düşünüyorum. Türkçe nin de unutulmaması için gerekli olduğu kanısındayım; ama bu ders programıyla da halledilebilir sanırım. Türk okulu derken, bu okullar Almanca mı yoksa Türkçe mi eğitim yapacaklar? Almancaysa ne gerek var, zaten yeterince okul yok mu? Türkçe eğitim yapılacaksa adama sorarlar Türkiye de eğitim işi halloldu mu diye? F.Gülen cemaatinin okulları olduğunu söylüyorsunuz. 15 sene sonra Almanya nın yönetimini evvel Allah ele geçirirler. Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 30 Mart , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 30 Mart , 2010 Türk okullarının entegrasyona katkı sağlayacağı düşüncesi gerçekçi değil. Entegre olmaya çalışılan milletin dilini öğrenmek daha gerçekçi bir yaklaşım olur. Burada Almanca öğretmek için göbeğimiz çatlıyor; orada bu fırsat yakalanmışken en iyi şekilde değerlendirilmesinin gerektiğini düşünüyorum. Türkçe nin de unutulmaması için gerekli olduğu kanısındayım; ama bu ders programıyla da halledilebilir sanırım. Türk okulu derken, bu okullar Almanca mı yoksa Türkçe mi eğitim yapacaklar? Almancaysa ne gerek var, zaten yeterince okul yok mu? Türkçe eğitim yapılacaksa adama sorarlar Türkiye de eğitim işi halloldu mu diye? F.Gülen cemaatinin okulları olduğunu söylüyorsunuz. 15 sene sonra Almanya nın yönetimini evvel Allah ele geçirirler. Sayin yilmaz, duygulardan ve politikadan uzak düsndügümüz zaman nasil dogrulari tesbit edebiliyoruz, bunu sizin yukaridaki yazinizdan anliyorum. Hic bir aile kendi ana dilinin unutulmasini istemez ve gerekli önlemleride almasi gerekli. Almanya'da yer yer proje olarak bazi okullarda Türkce secmeli yabanci dil olarak sunuluyor, tabii amac burada Türk kökenli ögrencilere ana dillerini gelistirmelerinde yardimci olunmasi. Hatta avrupa okullari dahi var, bu okullarin birisi Berlin'de ve ismi Aziz Nesin ilk okulu. Orada Almanca dilinin yanisira Türkcede ögretilir aama sadece Türk kökenlilere degil istisnasiz tüm ögrencilere. Bu tip bazi projeler deneniyor. Ama bizim anladigimizi klasik Türk lisesi, veya Alman lisesi veya Ingiliz lisesi denildiginde okullarda acilan ülkenin vatandaslari egitim alir genelde. Yani mesela Rusya'da bir Türk lisesi varsa amac Rus cocuklarina egitimi Türkce üzerinden vermek. Aynen Türkiye'deki Alman lisesinin ve Alman üniversitesinin ögrencilerinin ezici cogunlugununda Türk vatandaslari olmasi gibi. Simdi egri oturup digru konusmak gerek. Almanya'da bir Türk lisesi veya üniversitesi acilsa ögrencilerinin yüzde kaci Alman olur dersiniz? Bence 10% dahi olmaz. Bununda tabiiki nedenleri var. Is böyleyken daha Türk lisesi veya üniversitesi acmanin ne anlami olur? Bizim siyasilerimiz avrupa ülkelerindeki vatandaslarimizin gercek sorunlariyla asla ilgilenmemislerdir ve halende öyledir. siyasiler onlari sadece döviz makinasi olarak görmüslerdir. Türk göcmen tarihini ve gelismeleri dogru irdeledigimizde bunlari berrak bir sekilde görebiliyoruz. Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 31 Mart , 2010 Gönderi tarihi: 31 Mart , 2010 Bizim siyasilerimiz avrupa ülkelerindeki vatandaslarimizin gercek sorunlariyla asla ilgilenmemislerdir ve halende öyledir. siyasiler onlari sadece döviz makinasi olarak görmüslerdir. Türk göcmen tarihini ve gelismeleri dogru irdeledigimizde bunlari berrak bir sekilde görebiliyoruz. %10 çok bile vermişsiniz. Sn.Dominik, bizim siyasiler burdaki vatandaşların sorunlarıyla ilgilendiler mi ki oradakilerle ilgilensinler; malum gözden uzak, gönülden uzak demişler. Anayasanın demokratik olmadığını söylüyorlar, getirdikleri değişiklikler sadece kendi önlerini açmak için yapılan değişiklikler. Seçim sistemi demokratik mi, bizde olan dokunulmazlık hangi ülkede var? Madem birşey yapacaksınız, elinizde fırsat var; bir kere şu vatandaşı düşünün. Siyasiler deyince tıpkı sizin TSK ya olduğu gibi kendimi tutamıyorum. Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 31 Mart , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 31 Mart , 2010 Siyasiler deyince tıpkı sizin TSK ya olduğu gibi kendimi tutamıyorum. Sayin yilmaz kendinizi tutamamakta gercekten haklisiniz. Ama beni tam olarak anlamamis olmaniza dogrusu üzüldüm. Benim özel olarak TSK'ne karsi bir alerjim falan yok. Ben devleti bütün olarak görüyorum ve TSK'de devletin en büyük organlarindan bir tanesi diyebiliriz. Her ülkeye güclü bir ordu gerekli, ama o ordu demokratik ve seffah olmali. Devlet zaten demokratik ve seffah degil. Siyasi kanatta ben her daim siyasileri elestirmisimdir veaskeri kanattada osrduyu. Benim acimdan her ikisininde kendi görevleri icerisinde yanlislari ve eksikleri var. Umarim bu yanlis itibayi bir gün beraberce gideririz. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 31 Mart , 2010 Gönderi tarihi: 31 Mart , 2010 Herhangi bir A ülkesi baska bir B ülkesinde Lise ve üniversiteler actiginda A ülkesinin amaclari B ülkesinin vatandaslarinin A ülkesinin kültürünü ve dilini ögrenmesidir. Yani mesela Türkiye'deki Alman üniversitesine genelde kimler gidiyor diye sordugumuzda cevap olarak cogunlugu Türk vatandaslari diyebiliriz. Ama söyle bir bakalim, bizim Basbakanimiz Almanya'da Türk liseleri ve üniversiteleri acmak istiyor. Amac ne burada? Kimler gider Almanya'daki Türk lise ve üniversitelerine genelde? Bununda cevabi cok basit, 95% Almanya'da yasayan Türk'ler gider. Ehh simdi bu örnek basta söyledigim A ve B ülkesindeki örnege benziyormu? Koskoca bir HAYIR. Zaten Almanya'da yasayan Türk göcmenlerin uyum ve dil sorunlari var, hemde yöle az denecek kadar degil. Erdogan diyorki Almanya'ya acilacak Türk lise ve üniversitelerin orada yasayan Türk'lerin uyum ve dil srunlarini asmalarinda yardimci olacak. Koskoca bir yalan ve uydurma diyebiliriz bu aciklamaya. Amac insanlarimizin sirtindan siyaset yapmak ve aynen ülkemizde oldugu gibi sorunlardan medet beklemek. Yani Türk göcmenleri yasadiklari ülkelerde ne kadar sorunlu olurlarsa bizim siyasilmizde o kadar siyasi kazanc sagliyor. Aydın fikirleriniz için teşekkürler sevgili dominik ! Çok güzel tesbitlerde bulunmuşsunuz! Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 31 Mart , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 31 Mart , 2010 Aydın fikirleriniz için teşekkürler sevgili dominik ! Çok güzel tesbitlerde bulunmuşsunuz! Rica ederim. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.