Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

JÖLELİ KAFAM VE ÇANAKKALE RUHU


nicomedias

Önerilen İletiler

Bugün Hürriyet'te okurken dikkatimi çekti Başbakanlık Arşiv Uzmanı Muzaffer Albayrak bizim gibi jöleli kafalarlan zafer kazanılmazmış demiş.aynı şey murat ongun un dikkatini çekmişte. Duygularıma tercüman olmuş aktarıyım dedim..

JÖLELİ KAFAM VE ÇANAKKALE RUHU

 

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 91. yıldönümünü kutladık. Ortaokul 1. sınıftan bugüne (askerlik dahil) kadar her gün saçlarına bir avuç jöle süren bir Türk olarak ben de bu onuru ve gururu idrak ettim, her yıl olduğu gibi.

 

Sonra bugün gazeteyi okuyunca gördüm ki, "jöleli kafalar" bu tarihi günü anlayamazmış. Hatta Çanakkale Savaşı gibi zaferler "jöleli kafalar" ile kazanılamazmış. Bunları söyleyen Başbakanlık Arşiv Uzmanı Muzaffer Albayrak. Beyefendi, "Arşiv Belgeleriyle Çanakkale Savaşı" isimli konferansında "jöleli saçlı" ve "vicdani retçi" gençlerle Çanakkale Zaferleri kazanılmaz" demiş.

 

Şimdi ben de diyorum ki; " Bu şekilci zihniyet ile değil Çanakkale Savaşı, milli maç bile kazanılamaz". Sayın Albayrak lütfen bize vatan savunmasında canını feda edebilecek gençlik profili çizsin de, biz de kendimizi toparlayalım(!). Bu adam küpe takan genç erkekleri nasıl görüyor çok merak ediyorum.

 

Bu tek tipçi insanlar, bir toplumun ilerlemesi ya da zaferler kazanması, ya da müreffeh bir yaşam sürmesi için hep "aynı kafa" yapısında insanlardan oluşması gerektiğine inanır. Tıpkı Hitler gibi.

 

Çanakkale Savaşı'nda, anneler oğullarının saçına kurbanlık koyun gibi kına yakarak gönderirmiş. Albayrak diyor ki:" Bugün kaç anne evladının saçına kına yakarak savaşa gönderir? Şimdi gençlerin hepsi saçına jöle sürüyor".

 

Müthiş uzman(!), sadece jöleli gençlere değil, kutsal annelerimize de kafayı takmış. Beyefendi, bu ülkenin binlerce annesi saçlarına jöle süren oğullarını PKK terörüne kurban vermeye devam ediyor. Şehitleri ve kutsal analarını ağzına alırken biraz daha dikkatli bir üslup kullan.

 

"Saçına jöle süren adamdan bir ********* olmaz" gibi absürd bir mantığa hangi, bilimsel verilerle ulaştığınızı da çok merak ettim. Sizin müthiş çıkarımlarınızdan yola çıkarsak bugünkü Türkiye için ulaşacağımız sonuçlar şöyle:

 

" Kuaförde saç boyatan kadınla Kurtuluş Savaşı kazanılmaz."

 

" Mermisi tam, silahı yeni olan Mehmetçik savaş kazanamaz"

 

" Jöle süren milyonlarca vatan evladını vatandaşlıktan atmak gerekir"

 

" Jöle üretip satan firmalar vatana ihanet ediyor"

 

" Türk, dış güzelliğe önem vermemeli, hırpani olmalı"

 

" Kel erkekler, jölelilere göre daha vatansever"

 

Ulu Önder M.Kemal ATATÜRK'ün fotoğraflarına biraz dikkatli bakarsan, kendisinin giyiminden, tercihlerine, tavırlarından, bakışına kadar tüm gençliğe örnek teşkil ettiğini anlarsın. Mustafa Kemal, "cephede savaşıyorum" diye hırpani bir şekilde ortalarda gezmemiştir.Çünkü medeni bir insandır.

 

Elindeki arşivlere bakarsan o Çanakkale Cephesi'nde, Avrupa'dan gelen talebe Türkleri de, Galatasaray Lisesi öğrencilerini de, Giresun'dan gelen yiğitleri de, Güneydoğu'dan gelen Kürtleri de, gayri müslimi de, Çerkezi de, doktoru da, çiftçiyi de, zengini de, fakiri de herkesi görürsün.

 

Onları orada bir kahraman yapan uğruna savaştıkları ülküdür. Yoksa o binlerce şanlı şehidin hepsi ayrı bireyler, ayrı zevklerin sahibi, ayrı dünyaların insanıydı. Ama ülküleri birdi. Senin gibi biri diğerine saçı başı ya da konuşması için kafayı takmamıştı. Hepsi aynı yumruğun parmaklarıydı.

 

Senin gibi bölücü değil.

 

Bu yazının sahibi bir "jöleli kafa". Gazetede resmini gördüm, kelini örtmek için saçlarını ters istikamete taramışsın. Bende saçımın, jölesiz halinden memnun değilim sayın Albayrak. Kendimi jöle ile daha mutlu hissediyorum. Sen nasıl kelini örtmek için uğraş veriyorsan, ben de bir türlü şekle girmeyen saçlarımı ancak jöle ile düzeltebiliyorum.

 

Sırf Tanrı bana böyle bir saç verdiği ve insanlar da jöleyi icat ettiği için ben ve binlercemiz "vatan haini" oluyorsak, lütfen saçlarını normal istikametine tara da, ense tıraşını görelim.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bu da benden:ve ben kulağımda küpe olduğu için (bu aralar saçımda jöle yok ama) savaşamam.ya da savşsam bile beni ordu savaşa almaz hadi git işine ilk önce kulağındaki küpeyi mi çıkar der...Şekille olmaz olmazzzzzzzz.....bizler küpeli ve jöleli vatan hainleri ...bugün vatan millet sakarya diyenlerden daha vatanseveriz çünkü biz haraç yemiyoruz,toplanıp okul önlerinde adam dövmüyoruz, vergi kaçırmıyoruz,ihalelere fesat karıştırmıyoruz...ama biz vatan hainiyiz..zafer kazanamayız...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılıyorum şekilciliğe karşıyım.

Ama yazar Kürtler konusunda yanılmıs.

Çanakkale Savasındaki 250.000 sehitten Kürt kökenlilerin sayısı 65 civarıdır.

Ama 90dan sonra Pkk terörüryle mücadele için devlet Kürtlerin de bunu sahiplenmesini(hani böylece vatana daha bağlı olurlar diye düşündüler herhalde-ama bu pskolojik savas ters tepti,simdi Malazgirti biz olmasaydık kazanamazdınız gibi ilginc(!)tezler ortaya atıyorlar-Eh Ötüken toyundada yer almıslar mıydı acaba?)sağlamak için yeni bazı mezarlar yaptırdı.Misal Canakkale Sehitligine giden Osmanlıca bilen bir tarihci abimiz soyle soylemisti.

 

Eski püskü mezarlar yanında yeni yaptırılıdıgı her halinden belli olan mermer ve Kürdilere ait mezarlar duruyormus.Bu Kürdiler yeni Çanakkale olup da orada ölmediklerine göre,bu mezarları biri yaptırmıs olmalı.

 

Kısmetse ben de yazın gidecem büyük dedemin birinin gazi oldugu,diger büyük dedemin gencecik bir kardesini kolera salgınından kaybettigi o yüce siperleri görücem.Sehitlerin ruhlarına fatiha okuyacağım.

 

Şehitleri sadece böyle özel günlerde değil hep hatırlayalım.Onların aziz hatıralarına layık olmak için çok çalışalım.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Çanakkale ruhu şaç şekli, kılık şekli ile değil o kafanın içiyle algılanır. O sözü söyleyen başbakanlıktaki beyefendi önce bunu anlasın.

 

Bu gençler ne kadar vurdumduymaz görünselerde içlerindeki vatansevgisi ancak onu müdafa etme gereği ortaya çıktığında görülebilir. Bunu anlayamayanlar gençlerine güvenemeyenlerdir. Onlar gibiler ancak kendi doğrularını tek doğru sananlardır.

 

Jöleli kafanız ile yırtık kotunuz ile ya da şekliniz ne ise o halinizle seviyoruz sizi gençler. Vatan ve cumhuriyet size emanettir. Büyük önder bunu seçmiştir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Başbakanlık Arşiv Uzmanı Muzaffer Albayrak'ın yazı dizisini bende okudum ve söylediklerindede çok hakl olduğunu düşünüyorum birkere ççanakkale zaferinde olan ruh sadece maddi değil maneviydi bu yüzden şimdi ki gennçlere ve kendimede baktığımda o günün imkanlarıyla böyle zaferleeeeçok zor şu an bir savaş çıksa çoğu türk vatandaşı deliklerine saklanacktır ancak ancak ateş onların üzerine sıçrayınca oradan çıkacaktırrr.o yüzden muzaffer albyrak beyin söylediklerinde bence dğruluk payı varrr senceee hiç yokmuuu.ben sadece jöle olayına takmadım zaten bende jöle kullanıyorum bence bence muzafer albayrakın yazısını birde farklı gözden bakınn teşekkür ediyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.